Duben
ohodnotit

Loď duchů

Ghost Ship

Další název:
Chimera
Rok:
2002
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
3.4.2003
„Hranice mezi realitou a záhrobím byla zlomena“

Komentáře k filmu Loď duchů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Spíše lepší průměrný   horor, dobrý a originální   námět. Pravda je, že   začátek je perfektní a pak   už to sklouzává k tomu   průměru. Ale k plusům filmu   patří dobré obsazení   (G.Byrne, I.Washington).
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Skutečně málo všeho,nejen   napětí, protože i logika   chyběla jednání klapitána   lodě, který se vědomě   dostal do maléru tím, že   připlul k lodi pohřešované   desítky let.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2006
Velice efektní úvodní   scéna, kde dojde pomocí lana   k velkému masakru by mohla   vést ke zdařilému dílu.   Námět pro film je   vynikající, avšak vlastní   zpracování už nikoliv. I   když má film označení   horror, moc se k němu   nehodí. Nevyskytuje se v   celém filmu situace, kdybyste   se měli, alespoň náznakem   bát. Také některé scény   působí podivně. Hlavně to   rozmlouvání s duchy. Je to   však divácky atraktivní   dílko.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Ghost Ship
Duchařské horory já můžu   a tak jsem logicky sáhla i po   tomto snímku, který   považuji za zdařilý,   nebudeme si nic nalhávat   zlepšovat se toho tam dalo   dost a to obzvláště v   pasážích, které jsou   místy hluché, ale myslím,   že jich tam zase není tolik.  
Úvodní scénka je   víc jak skvělá a je trochu   škoda, že v podobném duchu   se nenesl celý film. Dobrá   atmosféra filmu nechybí.   Hlavní duchařskou hrdinku si   musíte zamilovat stejně jako   scénu, kdy jednomu z členů   posádky ukazuje co se stalo   včetně hudby, která byla   pro daný moment vybrána ( do   dnes jí mám v iTunes).
Loď duchů se může   pochlubit skvělým hereckým   obsazením a je trochu škoda,   že Steve Beck nepřitlačil   trochu na pilu, nicméně já   jsem viděla tenhle film už   mnohokrát a stále se k němu   ráda vracím a to jako   hodnocení asi stačí.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2019
Mockrát jsem film viděl do   necelé půlky, ale teprve   dnes dokoukal do konce.   Duchařiny nemusím, ale   stará loď, hledači   pokladů, otevřené moře   atd. lákalo na hutnou   podívanou. Rozhodně to   atmosféru má, slušné GORE   i napětí, ale některé   zvraty a celková pointa pro   mně zklamáním, ale i tak   koukatelný mix hororu a   thrilleru. Asi nejlépe   sledovat v noci....
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Skvele,ale opravdu skvele   natoceny horor o hledacich   ztracenych lodi,jehoz konec me   opravdu prekvapil.Lidska   chamtivost tu pekne prohrava.A   je velmi dobre herecky   obsazen.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Vymyká se klasickému hororu....
...a asi je to dobře.   Většina z nás si asi pod   pojem horor představí   noční můry v podobě   Fredyho, spoustu pavouků,   vetřelčí sliz nebo snad   umělé ptáky od   Hitchcocka...a ani u jednoho   nepociťují ani napětí, už   vůbec ne strach nebo něco   podobného. Loď duchů není   žádný kinematografický   zázrak, ale má alespoň   tajemnou zápletku - objevení   dávno ztracené lodi, tak   trochu výzkumná výprava za   tajemstvím jejího zmizení.   Některé scény jsou tedy   přitažené za vlasy, to je   víc než jasné, ale na   hororový žánr je to   slušné. Povedlo se i   hudební dokreslení.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Ghost Ship byl pro mě už v   kině trošíčku zklamáním   i když jsou rozhodně horší   horory než tento o lodi plné   duchů co bylo asi nejlepší   úvodní efekt jak byla celá   posádka lidí ocelovým lanem   přeříznuta vejpůl jediný   kdo přežil byla malá holka   filmu nechybí samozřejmě i   napětí a s odstupem času   jsem zvýšil i své   hodnocení když srovnám co   se točí nyní za hrozné   horory.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2009
Povedení horor dobrý nápad   občas běhá mráz po  
těle.Slušná   práce celého štábu   podpořena dobrou hudbou a   skvělá práce kamery.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Typický duchařský horor,   které jsou v dnešní době v   kurzu. Spousta krve a   nemrtvích. Samozřejmě   nemůže chybět zjevující   se mrtvé děcko.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Je to horor a pořádně   povedený, neprávem   opovrhovaný. Sice je   atmosféra trochu   odlehčenější, ale od   chvíle, co hrdinové vstoupí   na loď to jen nabírá   grády. Některé scény byly   dost stašidelné, hlavně ty   s holkou a kyvadlem... Pokud   jde o dnešní horory, tenhle   je jasně nadprůměrný a k   žánru se právem patří k   tomu lepšímu. Mám ho v   hororové topce...
95%.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Loď duchů
Horor, který nebyl   dostatečně napínavý ani   krvelačný, což jsou ve   skutečnosti ty   nejdůležitější vlastnosti   hororu. Film začíná velmi   zajímavou a velmi   propracovanou scénou, která   je tím nejlepším, co nám   film nabídne. Postupem času   děj stále víc slábne.   Mizení průzkumníků z lodi   je bez nápadu a není ničím   zajímavé. Atmosféra není   dostatečně mrazivá a   tajemná. Konec se trochu   změní v pohádku. Nesmyslná   závěrečná scéna jenom   podtrhuje ne moc vysokou   kvalitu tohoto filmu.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2005
pěkný horůrek
velice pěkný a originální   začátek,dává naději že   se dočkáme dalších   podobných scének a   překvapení,ale jestli vám   vadila krutost hlavní scény   s ¨lanem¨nebojte se a   dívejte se dál nebudete   litovat,film přechází v   pěkný strašidelný   duchůplný horůrek,   přestože u kdejakého   thrileru se bojíte   víc.Nápad scénaristy byl   velmi dobrý škoda že   produkce nevynaložila více   prostředků na realizaci,je   to takové nedotažené,mohl z   toho být pěkný   velkofilm.Přesto si film   získává široké   obecenstvo, které se k němu   bude vracet,už teď plánuji   jěště jedno zhlédnutí pro   získání lepšího   dojmu,abych mohl dát alespoň   osm bodů.Na konec jedno   varování,až budete někdy   na lodi pozor na zbloudilá   lana,to by jeden nevěřil jak   vše může být rychlé.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2019
Není to zrovna Oscarový   film, ale milovníky duchařin   jistě potěší. Tenhle druh   hororů není můj styl, ale   nakonec jsem s ním byl   spokojen.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2019
Z mého pohledu vcelku   zajímavý horor. Mělo to   určité napětí a   vysvětlitelný příběh s   logickým koncem. Povedená   byla i hudba.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.8.2015
Odpad !!!
Tento film je opravdu horor,   obzvlášť pro divákovo oko   a peněženku, vytáhnout   stovku za takovou zrůdnost to   je napováženou. Děj?   Hrůza, děsivé situace?   Žádné! Tady je zkrátka   něco špatně. I když asi ne   něco. Spíš bych měl   říct, že úplně vše.   Jediná dobrá scéna ze   začátku filmu se strunou je   fajn, ale něco podobného   jsme už viděli v Resident   Evil a tak i tahle scéna   působí lehce ohraně. Tenhle   snímek bez invece , náznaku   akce a plný stupidity vemte   oklikou a ušetříte peníze   i nervy.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Velmi dobře propracované   efekty. Začátek mě   uchvátil tak, že jsem se   podíval na celý film.   Bohužel od půlky už jsem se   trochu nudil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Celkem solidně odvedený   duchařský film. Pár   strašidelných okamžiků se   tu najde a způsob, jakým se   celé osazenství lodi v   jediné vteřině zrakvilo   (až na jednu holčičku) je   děsivý a originální.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Po takovém skvělém krvavém   úvodu,kdy jsou pasažéři   rozporcováni na tanečním   parketu ocelovým   lanem,přišel celkem nudný   příběh,který byl sice   zpočátku zajímavý a dalo   se na něj i dívat,ale   bohužel během sledování   mě to přestávalo čím dál   tím více bavit a přemáhal   jsem se abych to nevypnul.Ale   abych jen nekritizoval,tento   film má i několik světlých   míst.Když nepočítám   vynikající masakr lanem,tak   bych ještě pochválil   interiéry strašidelné lodi   a krev plnící bazén.Ať se   snažím sebevíc,víc jak 4   body dáti nemohu,protože   nápad byl skvělej,ale   výsledek naopak
meduska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Po shlédnutí prvních pěti   minut jsem si říkala: Sakra   tak tohle nebude pro mě   (nepotrpím si totiž na   přílišně krvavé výjevy).   Pak už to ale takové není.   Film je opravdu o tom tajemnu,   napětí a očekávání   následujícího. Vcelku   dobrý horor.
Obivan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Nemůžu říct, že by to byl   špatný film, ale nebylo se   tak nějak čeho bát...   Hodnocení hlavně za strunu   na začátku, jinak bych dal   ještě o jednu hvězdu míň.   Na horor dost slabé.
Ondrus21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Upřímně nechápu většinu   komentářů pode mnou. Podle   těch hodnocení jsem se   těšil, že to bude opravdu   horor, a už hned po úvodní   scéně jsem to měl chuť   vypnout. Takový nesmysl jako   s tou strunou jsem snad   ještě neviděl.   Každopádně jsem to   dokoukal, ale ani ze zbytku   filmu jsem moc nadšenej   nebyl. Taková docela   béčková parodie. Když   zavřu obě oči a pusu a   zacpu si nos, tak s odřenýma   ušima 5/10.
sylwikk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Film, kterej mě dost zklamal   a moc mě nebavil :( Začíná   fakt dorou scénkou, tak sem   myslela, že to bude mazec a   ono nic :(((
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
parta objevitelů narazí na   opuštěnou loď ztracenou   kdysi v beringově moři,po   chybném rozhodnutí nechat si   jí a opanovat jí,se   začíná rozehrávat série   záhadných zmizení které si   nikdo nedovede vysvětlit,na   lodi totiž řádí   duch,bytost z dob jejího   zmizení kteránezvané hosty   likliduje jednoho po   druhém,ve filmu jsou dobře a   nákladně vytvořeny   retroscény,které dávají i   při plitkém   příběhu,možnost objevit   krásu a kouzlo minulé doby
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Jeden z prvních   hororů,které jsem viděl a   to už je hodně dávno.Dodnes   si pamatuji to nadšení,když   jsem toto dokoukal.Ani nevím   proč,ale ten příběh mě   doslova nadchl a vždycky si   tento horor rád pustím.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Loď Duchů je film,který mě   velmi potěšil,ale je   pravda,že jsem od něj   očekávala trochu "víc   duchů"...jako   dobrodružný film O.K.,ale   bát se u něj moc nebudete!Po   hodně drsném začátku   začne dobrodružný film s   pár duchy na palubě   ztracené lodě.
Tristan_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Loď duchů je další z řady   povedených béčkových   hororů od Dark Castle   Entertainment, který jako   obvykle neprošel kritikou   chudáků, co do dnes   nepochopili, že béčko je   již samostatný hororový   žánr a nikoliv označení   pro druhořadý film.
Shadow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Po upoutávce, jakou jsem   měla možnost vidět, jsem   očekávala trochu lepší   film. Ačkoli to má být   horor, mě to zrovna nějak   strašidelné nepřišlo.   Hodně krve, hořící   cigareta Francescy na stole po   čtyřiceti letech, záhadná   dívka, samootevírající se   a samozavírající se dveře,   temné chodby s přízraky,   padouch, tak to jsou věci,   které by vás měly vyděsit.   Jenže popravdě je to jen   béčkový horor. Špatně   nafilmované kulisy lodi.   Vždycky budete chtít vidět   víc, než je nafilmováno. Po   celou dobu se cítíte, jako   kdyby vám přísně   diktovali, co smíte a   nesmíte spatřit a dozvědět   se. Nikdy nevidíte za roh.   Velmi zúžený úhel pohledu.   Vše působí jako   antistrašidelná atmosféra.   Hudba není špatná, ale při   strašidelných momentech mi   nesedí. Špatné kostýmy.   Ale ještě k těm   exteriérům. Rozhodně by se   daly využít k honičkám a   strašení mnohem lepšími   způsoby. Pokud jde o děj.   Tak ten, pokud jste na   začátku pozorní, uhodnete   hned. Myslím, že poznáte i   to, kdo zemře první, kdo   bude následovat, a kdo   přežije.

Pořád čekáte, že se   stane něco opravdu   děsivého, nadpozemského, a   ono nic.
Otek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Nejsem moc fanda horrorů, ale   tento, jako jeden z mála, se   mě líbil. Jste na lodi   uprostřed oceánu. Voda je   chladná. A ať děláte co   děláte, vždycky si   správně naběhnete. Dobře   jsem se bavil.
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Když pominu ta všemožná   scénaristická klišé, tak   začátek poměrně   ušel......zhruba od poloviny   ale následoval poměrně   ostrý sešup kamsi do bahna -   podle známého horrorového   pořekadla "ať to začne   sebelíp, vždycky to skončí   jako úplná   sr...."....horrory mají   bohužel hold povětšinou tu   schopnost, že umějí "z   maxima vytřískat   minimum"....jinými slovy   řečeno, námět dobrý,   scénář horší, konečné   zpracování nejhorší....:-)
Pete
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2004
Z kraje filmu jsem se   párkrát lekl, postupem času   se ale dala většina   "překvapení"   odtušit, protože probíhala   podle podobného schématu.   Druhou polovinu filmu jsem už   jenom odkoukal. Líbilo se mi   pár záběrů, kamera nebyla   špatná.
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
V roce 1953 se za   nevyjasněných okolností   ztratila zaoceánská   výletní loď - tak trochu   jako Titanic. Úvodní scéna,   ve které je názorně   ukázáno, co se na lodi ve   skutečnosti stalo, je   naprosto dokonalá a dá se   říct, že je to   nejpovedenější scéna z   filmu. To ale rozhodně   neznamná, že by zbytek za   nic nestál. Děj se dále   přenese do současnosti, na   palubu lodi zabývající se   pátráním po neobjevených   vracích. Ta jednoho dne tuto   ztracenou loď objeví.
Jelikož posádka vraky   nehledá jen tak z dobré   vůle, ale pro peníze,   zajímají se především o   to, co na lodi je a co by se   dalo zpeněžit. Začnou tedy   loď prohledávat. Po chvíli   se ale začnou členové   posádky záhadně ztrácet a   těm co zbývají začíná   být jasné, že tady něco   není v pořádku. V závěru   filmu si všiměte scény,   která jasně naznačuje, že   mořské zlo zničit nelze a   pokud máte jenom trochu   pocit, že se vám to povedlo,   objeví se znovu jinde nebo v   jiné podobě.
g4llardo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2015
Hodnocení
Tento film si rád pouštím   znova a znova. Napětí tam   nechybí jen je tam málo krve   to je jedinný mínus.
Vojtech
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Jelikož posádka vraky   nehledá jen tak z dobré   vůle, ale pro peníze,   zajímají se především o   to, co na lodi je a co by se   dalo zpeněžit. Začnou tedy   loď prohledávat. Po chvíli   se ale začnou členové   posádky záhadně ztrácet a   těm co zbývají začíná   být jasné, že tady něco   není v pořádku. V závěru   filmu si všiměte scény,   která jasně naznačuje, že   mořské zlo (sea evil)   zničit nelze a pokud máte   jenom trochu pocit, že se   vám to povedlo, objeví se   znovu jinde nebo v jiné   podobě.
jitus
Hodnocení:
Přidáno: 3.3.2014
vubec to nebylo spatny..ja   jsem se i docela misty   bala,par lekacek   slusnych,rekla bych celkem   nadprumerny horor

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37127minih37127Jak básníci neztrácejí naději (2003) 
Jak básníci neztrácejí naději n
minih4818minih4818Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 
Butch Cassidy and the Sundance Kid n
minih18771minih18771Sherlock Holmes a náhrdelník smrti (1962) 
Sherlock Holmes und das Halsband des Todes n
minih31806minih31806Poslední pevnost (2001) 
The Last Castle n
minih17991minih17991Romaneto (1980) 
n
minih95930minih95930Létající Kiwi (2012) 
Kiwi Flyer n
minih10126minih10126Kdopak to mluví 3 (1993) 
Look Who's Talking Now! n
minih21789minih21789Útěk (1972) 
The Getaway n
minih42155minih42155Chobotnice 2 (1985) [TV seriál] 
La Piovra 2 n
minih49301minih49301Halloween 2 (2009) 
H2: Halloween II n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10