Zari
ohodnotit

Kokosy na sněhu

Cool Runnings

Rok:
1993
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
24.3.1994
„Není důležité zvítězit, ale nezmrznout“

Komentáře k filmu Kokosy na sněhu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Skutečnými událostmi   inspirovaná komedie, která   pobaví poprvé; podruhé už   člověk čeká na fóry,   které si jakžtakž pamatuje;   potřetí už víceméně ví,   kdy se co stane, a víckrát   vidět netřeba, nebo stačí   po delší době.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Někteří lidé nevěří, že jamajský bob zvítězí...
Bobové závody ze zimních   OH,kde to ale dýchá   tropickým sluníčkem... Jak   je to možné??? Odpověď   hledejte v téhle bezvadné   komedii, kde se čtveřice   kluků z Jamajky bije za svou   zem...až do posledního metru   ledové dráhy.Na trati sice   chlapci neuspějí, ale   morální vítězství jim už   nikdo upřít nemůže.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Tak tohle je ta nejvíc hustá   komedie, co jsem kdy viděla!!   Určitě se na to mrkněte! V   televizi to běží už   nějakou dobu!
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2008
jo jo..tohle je klasická   disneyovka, akorát   nekreslená. Charaktery postav   jsou jasně dané, stejně   jako přímočarý děj a   jasné vtipy, ale to je to, co   od takovéhoto filmu   čekáme.
Kokosy jsou   klasickou filmovou oddechovkou   na úrovni - to znamená   žádné intelektuálno ani   fekální trapný humor.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2010
bláznivá komedie o 4   kamarádech z Jamajky, kteří   jdou závodit na zimních OH.   Není potřeba se rozepisovat,   tenhle film viděl snad uplně   každý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2018
´Zimní běžci´. Tak by se   asi dal přeložit původní   název tohoto snímku, který   je ve své podstatě daleko   přesnější. Příběh   napsaný na základě   skutečné události, ale ne   jako sportovní drama, ale   jako velkolepá svižná   komedie, která svým humorem   a nadšením vůbec nestárne.   Proč se český distributor   rozhodl k tak podivnému   názvu je otázkou. Dnes by to   v rámci politické   korektnosti neprošlo. Ale   zpět k filmu. Dějově tu   máme nadějné běžce   připravující se na letní   olympiádu, ale nějak to   nevyjde. Chvíli smutek a   beznaděj, ale nakonec z toho   všeho vzejde nápad. Je tady   přece ještě olympiáda   zimní. A jde se do toho.   Příběh plný odhodlání,   respektu, výsměchu i   dojetí. Jamajští sportovci   šli do toho s plnou vervou a   s elánem a byť měli hluboko   do kapsy a byli bez   zkušeností, dokázali   takřka nemožné. A hlavně   světu ukázali, že není   důležité vyhrát, ale   zúčastnit se. Film tedy v   sobě nese sportovní   poselství a přes všechnu tu   legraci se bere skutečně   setsakramentsky vážně. Kdo   tento film neviděl,   nepochopí.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Suprova komedie u ktere se   zasmeje snad kazdy.Vyborny   napad byl vubec neco takoveho   natocit.Obdivuju hlavne   scenaristy.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Veselá komedie o tom, jak bobovat bez sněhu:-)
Tento film jsem viděla   několikrát a i když to   není nic náročného,   učitě dodává to hlavní a   tím je odpočinek. Jamajští   hoši z horké oblasti   nacvičují na kolečkovém   bobu sjezd na sněhu, který   znají snad jen z   vyprávění:-)) Ale   olympiáda v Calgari se   blíží a to by v tom byl   čert, aby se to nepovedlo.   Komedie zaručeně pobaví   nejen sportovní fanoušky,   ale každého, kdo má rád   veseloherní žánr a nemusí   to být jen zamilovaná   limonádka.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Je to úžasná komédia zo   športového prostredia. Obsah   je dosť pestrý a veselý.   Dosť veľa prvkov je tam   reálnych zo skutočnosti.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Skvělá komedie ze sluncem   rozpálené Jamajky letní   olympiáda
pro atleta   končí,a co dál co tak   zimní olympiádu blázniví   nápad vůbec.Mají přece   skvělého atleta je to moc   pěkné.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2013
Výborná komedie s   výbornými herci a hlavně s   Johnem Candym, pro kterého se   tento film stal jedním z   posledních. Jednoznačně   10/10!
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2020
Vcelku průměrná komedie o   partě outsiderů, kteří se   toho nebojí. Takové ohrané   klišé, ale tady to vyšlo. 4   kousky rozdílných   jamajčanů byla správná   volba. Johna Candyho mám rád   už od Sám doma a jeho   polka,polka, polka neznáte?   :-) Někteří lidi nevěří,   že jamajskej bob zvítězí   ---70%
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2014
Příběh Jamajčanů, kteří   se rozhodli, že budou   reprezentovat na olympiádě,   ale jako družstvo v jízdě   na bobech. Že to přináší   spoustu humorných situací,   to je nasnadě, film   natočený podle událostí na   olympiádš Calgary. Při   sledování tohoto filmu   nemusíte příliš   přemýšlet, za to si u něj   báječně oddechneme.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Kokosy na sněhu
Skvělá, podle mě dokonce   už kultovní komedie. Je tu   spousta parádních scének a   nezapomenutelných hlášek,   které vás určitě   rozesmějou. Chválím taky   parádní soundtrack, který   se nese ve stylu ska a reggae   a dodává filmu pohodovou   atmosféru. Filmu taky hodně   přidává fakt, že je   natočen podle skutečné   události. Jamajští   sprinteři se nedostali na   Letní Olympiádu a tak to   zkusí na zimní jako bobaři.   Usměvné byly hlavně   scénky, jak se v rodné   Jamajce pokoušejí jezdit na   něčem, co vzdáleně   připomíná bob. Šokem pro   naše hrdiny je zima v   Kanadě. Seznamují se s ledem   a sněhem a zkoušejí, jak   všechno funguje. Zpočátku   jsou všem jen pro smích,   hoši se ale nevzdávají,   bojují dál a dostanou se na   samostnou olympiádu a jejich   národ je na ně pyšný. Jsou   však stále diskrimování,   to se mění po posledním   závodě, kdy je zradí bob a   havarujou, ale dokážou, že   jsou skuteční bojovníci,   když přímo donesou bob do   cíle. U filmu jsem si   uvědomil, že přece kdokoliv   má právo reprezentovat svou   vlast na Olympiádě.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Vtipná komedie s reálným   námětem. Neúspěšní   jamajští sportovci se   pokusí prorazit na olympiádu   ve čtyřsedadlovém bobu.
Nemyslitelné se stalo   skutečností, takže se   můžete smát, ale pro   příště si budete při   sledování zimní olypiády   hledat v soupisce závodníků   také tým z Jamajky. :-)
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Milá, přímočará   sportovní komedie. Někomu se   může trochu zajídat to   jamajské vlastenčení, ale   je třeba si uvědomit, že   pro Jamajčany znamená pojem   národní hrdost něco   podstatně jiného, než naše   pivní "Kdo neskáče,   není Čech".
Vig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Skvělá pohodová komedie,   která vás bude bavit pořád   a pořád.
Ač se zdá   film průhledným, tak není   děj je nahoru dolu.
Sportivní příběhy   dojímají, ale pokud jde o   takovýhle outsidery, je to   ještě lepší.

Za skvělé hudby Hanse   Zimmera hodnotím jak   hodnotím.
"Polib   šťastný   vejce............Sanko, jsi   mrtvej?"
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2012
Jak osvěžující dokáží   být Jamajčané v bobové   dráze... A ten patos? Mně   snad ani nevadil! Myslím, že   potlesk vyjadřuje i mé   pocity.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Na pobavení je tahle komedie   přímo stvořená.Proč se mi   jen ten film tak hrozne moc   líbi?Scény u tréningu pak i   na závode sou   nezapomenutelný.Jednoduchej   příbeh,jak začnou kluci z   Jamajky,zvyklí na horko a   slunce,trénovat na závod v   bobech.Konec je síce   sklamaný,ale pravdivý.Né   pořád,že na konci filmu   hlavný hrdina vyhraje a   končí se to happyendem.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2004
Film můžu vidět znovu a   znovu. Převelice příjemná,   originální a hlavně   zábavná komedie, žádné   trapnosti, dobrý styl humoru.   Závěr trochu kazí dojem z   vynikajícího filmu, ale co   se dá dělat.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Jamajskej bob zvítězí
Víte, já tenhle film viděl   už asi dvacetkrát a rád se   na něj podívám zase   protože je trochu naivní,   hodně srandovní a hlavně je   v něm spousta odvahy a chutě   něco dokázat.Když si   představíte Olympiádu a na   ní Jamajskej bob, musíte se   asi taky smát.Ale když pak   ti kluci dokázali to, co   dokázali, musel se před   jejich vytrvalostí sklonit   nebo aspoň uklonit celý   svět. To bylo jamajské   "Nagano"
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tohle je prostě nestárnoucí   zábava, která nikoho nikdy   neomrzí. Parta borců, ale   opravdových borců, která se   nezalekne opravdu ničeho.   Film nám nabízel super   humor, skvělou hudbu,   perfektní prostředí,   dramatičnost a především   herecké zastoupení, které   opravdu sedělo na jedničku.   To vše bylo zakončeno   velkým potleskem a úspěchem   Jamajky na olympijských   hrách v Calgary.
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2003
Kokosy na sněhu
Tento film asi nemusím   představovat...neznám snad   nikoho, kdo ho neviděl. Není   to špatná podívaná, ale   také nijak extra. Na jeden   nudný večer zaručené   zabavení.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2016
Komedie
Tato komedie je velmi dobrá a   docela originální.Měl jsem   ji rád jako dítě.Kokosy na   sněhu jsou zábava non   stop.Je to film,který   potěší i pobaví...
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Rozhodně úžasný film,   který dojímá jednu generaci   za druhou. Je zajímavé, jak   se mění vnímání tohoto   filmu s věkem. V dětství   jsem se smála od začátku do   konce, nyní jsem si užívala   ty dojímavé chvilky. To jest   důkazem toho, že každý si   tam najde svoje. Ten konec byl   více než vymakaný. V ten   moment, když kluci vynesli   bob a ten němec začal   tleskat, to nemělo chybu.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Prostě až kultovní komedie.   Zajímavý příběh   okořeněný opravdu vtipnýma   hláškama. Film je navíc   natočený podle skutečné   události.
Verik
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2005
Kokokokokokosy
Je to sranda.Ale je pravda,že   i tahle komedie má občas   své smutné chvilky.Z   vlastní zkušenosti ho   doporučuji všem, kteří ho   ještě neviděli.
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Ty kravo, tak je povedena   komedie. Ja sam by na tu trat   nevlezl. A uz vubec ne s tema   maniky.
janika333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Pro mě jasně nejlepší film   od Walta Disneye. Sympatický   příběh o jamajských   bobařích, kteří si něco   dokázali a nemusí se za   tovůbec stydět. Film je   natočen s cítem pro   vtip.Kouknu se na ten film   znova a ráda.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Mám rád tento film. Hezká,   úsměvná a pohodová komedie   o krajanech z oblasti   věčného horka, jak se   snaží prosadit na zimní   olympiádě. Je to takovej   fajn film, co nemůže urazit.   Opakované kouknutí nevadí,   pořád je to fajn   podívání. I když jde o   komedii, tak vlastně musím   obdivovat obrovskou   houževnatost a sílu vůle   hlavních hrdinů, jak do   svého snu účastnit se   zimní olympiády dali možné   i nemožné. Rád si je i   tento film opakovaně   připomenu.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2008
Někteří lidi nevěří, že   jamajskej bob zvítězí.   Tohle si snad budu pamatovat   pořád. Moc povedená   komedie, líbilo se mi to a   vřele doporučuju na   shlédnutí.
ane15
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
pěkná komedie, je komická a   zároveň dojemná, hlavní   hrdinové jsou skutečně   jedineční, každý svým   způsobem nás baví. a tenhle   film už nás baví docela   dlouho:-)
Tarik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Výborná komedie o pár   sprinterech z Jamajky, kterým   se nesplnil sen dostat se na   letní olympiádu, a tak se   rozhodli že ta zimní jim   neuteče a přesedli do   bobu...
Velmi   příjemně pojaté   vyprávění s řadou   perfektních vtipů dává   komedii rychlý spád a   pružnost...
Bulgarrito
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2008
rasta pasta a basta
Big up pro celou posádku   jamaiského bobu, která mě   dokázala rozesmát před   deseti lety, stejně tak jako   to dokáže dnes. Pět   "borců" z ostrůvku   Boba Marleyho v bobu a komedii   co má spád, dokáže   zaujmout, to je prostě relax   na úrovni Jamaiských   pláží, slunce a kytek   _peace
eto
Hodnocení:
Přidáno: 14.11.2007
Tato komedie mě stále   udivuje tak starý film a   stale patří mezi nejlepší   komedie,není ktomu co dodat   vždycky mě to dostane a   stále mě to baví
kadas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Úžasná komedie která mě   vždycky dostane svými   skvělými hláškami a velice   zajímavým a originálním   příběhem, jasná volba pro   milovníky komedií (jako jsem   třeba já) u tohohle snímku   se určitě nudit nebudete!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37058minih37058Lakomec (1980) 
L avare n
minih38053minih38053Umučení Krista (2004) 
The Passion of the Christ n
minih49948minih49948Letní romance (2003) [TV film] 
Roman de Georgette, Le n
minih40904minih40904Kamarádi (1969) [TV seriál] 
Kamarádi n
minih25484minih25484Pobřeží moskytů (1986) 
The Mosquito Coast n
minih41922minih41922Tajuplný ostrov (2005) [TV film] 
Mysterious Island n
minih18400minih18400Sám doma (1990) 
Home Alone n
minih100736minih100736Rallye smrti: Peklo na zemi (2012) 
Death Race: Inferno n
minih46559minih46559Zlá krev (1986/1) [TV seriál] 
Zlá krev n
minih17756minih17756Red Force 3 (1988) 
Huang jia shi jie zhi III: Ci xiong da dao n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alexandr Golovin

Golovin Alexandr

Naposled navštívené:
Alexandr Golovin

Golovin Alexandr