Duben
ohodnotit

Návštěvníci [TV seriál]

Další název:
Die Besucher, Expedition Adam '84
Rok:
1983
Délka:
29 minut, 15 dílů
„Hlášení CML (Centrální mozek lidstva) : Expedice Adam 84 začala ....“

Komentáře k filmu Návštěvníci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Svérázné postavičky:   budoucí vědec - tak trochu   sígr, Velký učitel -   hospodský   "povaleč",   kolotočář Eda a působivá   "futuristická"   hudba seriál pozdvihují nad   tehdejší průměr, i když   pro mě ne tolik jako pro   jiné.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Návštěvníci zaslouží   naši úctu. Počínaje v té   době ještě neotřelým   námětem cestování v čase,   přes nadstandardní herecké   výkony našich předních   hvězd, výbornou hudbu (Karel   Svoboda uměl, o tom snad   není diskuse). A před triky,   které musel tým lidí   připravovat takříkajíc na   koleně, klobouk dolů.   Protože dneska si   dechberoucí triky umí na   počítači namalovat každej   blbec. Tedy, já ne:-)
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Seriál mám rád. V době   natočení mě nejvíce   překvapila Dáda Patrasová,   která se ukázala celkově   depilovaná po koupání v   rybníce ve 4. díle - Sešit   l. Seriál se povedl,   samozřejmě osvědčená   dvojice scénárista a   režisér a také účast   předních populárních   herců osmdesátých let.   Dodnes se rád podívám,   hlavně na čtvrté   pokračování.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2017
Seriál občas vidět,   neuškodí, Návštěvníci se   povedli a diváci se na něj   budou těšit snad i za 50   let. Herecký ansábl je   neskutečně atraktivní,   jenom je mi smutno, že kdyby   nebylo německých marek, že   by nikdy nevznikl,   Veškrnová, Brodský, Bláha   a Patrasová mě mile   překvapili...
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Tohle sledovala tenkrát celá   rodina, a to bez ohledu na   věk, a dodnes se řadí mezi   nejlepší i   nejúspěšnější rodinné   seriály, co jich bylo. Dost   mě překvapilo, když jsem se   při první repríze   dozvěděl, že seríál byl   zamýšlen jako seriál   dětský.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Vynikající rodinný seriál,   v němž se fantazii meze   nekladou a který dodnes   pobaví a zaujme všechny   generace. Živě si   vzpomínám, jak jsme při   jeho prvním uvedení na   obrazovky všichni pospíchali   domů, obědům v závodní   jídelně přezdívali   "amarouny" a   obřadně se zdravili   ťukáním na čelo.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2006
A stále nevím, co je to to humidovat :-)
Výborý československý   sci-fi seriál. Nepostrádá   humor a hvězdné obsazení.   Po shlédnutí i doprovodných   dokumentů je nutné   konstatovat, že byl odveden   obrovský kus práce. V   mnohém byl seriál na světě   první. Dokonce snad i ta   tématika cestování v čase.   I když. Našly by se možná   předchůdci.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Tak toto je jeden z   výborných seriálů   socialistické doby. Triky   jsou na svou dobu téměř   neuvěřitelné, ikdyž v   tomto oboru jsme byli vždycky   dobří.
O hereckém   obsazení snad není třeba   ani mluvit.
Jako malý   jsem se na to rád díval a   klidně bych to udělal zase.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Seriál o naději lidstva
Nebudu zde přinášet   dlouhosálou chválu, která   je zbytečná, jen stručně -   výborný seriál, výborně   zpracované téma. A hlavně   nesmírně lidský a hřejivý   je tenhle seriál z r.   1983.

/Nese v   sobě poselství o tom, že   hřejivá lidskost se   vyskytuje v každé době, ale   také o tom, že lidstvo by se   už mělo konečně   vzpamatovat, zanechat svých   ,,žabomiších válek" a   podobných nesmyslů a mělo   by raději spolupracovat na   tom, aby bylo schopno   vytvořit podobné   společenství národů, jako   je ukázáno v tomto   fantasticky krásném   seriálu. A nejen to, lidstvo   by mělo už nyní upřít   své uspěchanou civilizací   zpitomělé zraky do hlubin   vesmíru - co když se k Zemi   opravdu blíží asteroid,   který může během chvíle   drtivého dopadu zničit   veškerý život na naší   modré planetě Zemi - lidstvo   by už nyní mělo   spolupracovat na vývoji   prostředků, které budou   schopné takovémuto střetu   zabránit.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Hlavně nenápadně!
Léta minulého zřízení   měla svá negativa a   rozhodně nepatřím k jejich   zastáncům, ale co přiznat   musím, to je fakt, že mnohé   filmy a seriály pro mládež   z té doby jsou   nepřekonatelné a stávají   se nesmrtelnými legendami!   Dnes by podobný seriál nikdo   nenatočil a pokud ano, bylo   by to stejně všechno   počítačové a hlavní   hrdinové by byli vzeření   Harryho Pottera.   Návštěvníci byli dokonalí   naprosto ve všem - skvělé   herecké obsazení, perfektní   postsynchrony, taktéž   dětské role byly dobře   vedené. Protože se   natáčelo na mnoha místech v   různých časových   úsecích, musely navazující   scény "sedět",   když mezi nimi uteklo třeba   i půl roku. Do nejmenších   detailů odvedli   scénáristé, režie a celý   štáb naprosto precizní   práci, která bude bavit   dětskou generaci ještě za   několik desítek let. A k té   magicky skvělé hudbě od   Karla Svobody již opravdu   není co dodat. Dívejme se,   buďme v patách Adamu   Bernauovi, cestujme v čase i   humidujme, ale pozor! Hlavně   nenápadně:-))))
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2021
Ve Star Treku by to byla jen   jedna z epizod, tady se to   roztáhlo na 15 dílů po půl   hodině. Josef Bláha by mohl   hrát třeba kapitána   Piccarda. Raději ne, to by   byla parodie. Ale na   představitele jedné bizarní   planety ve Vesmíru by se   hodil. Je otázkou, jestli by   se v 80. letech mohla do Star   Treku zařadit jedna epizoda,   vytvořená Čechy na   základě Návštěvníků.
Kromě natahování a   vyplňování nešikovnou   vatou je seriál legendární   hlavně svými vychytávkami z   daleké budoucnosti: oko1,   oko2, amarouny, databáze   všeho vědění v malých   trubičkách, vysílací   tužka, CML, ... Zdá se, že   v naší době nejsme tak   daleko od budoucnosti, až na   krtkovací auto, na to si   ještě budeme muset počkat.   Naopak z minulosti bylo   hrozně fajn to nenošení   podprsenek, které moji   adolescentní část   udržovalo ve sladkém   napětí.
Hodně se   povedlo vybrat hlavní   představitele - Bláha super,   táhne celý seriál   neskutečným komediálním   směrem a ani jednou nevypadne   z role, Patrasová v o dost   milejší a svůdné roli než   v Arabele, Viktor Král jako   přirozený správný   klukovský týpek, pan   Brodský nenápadně skvěle   zahraný velký skromný   učitel, pravý český   všeuměl. Nezapomenutelná   hudba Karla Svobody.
Závěrečná pointa s   opravou CML byla příznačná   pro celý seriál, nezbývá   než si povzdechnout s   Richardem: ten počítač je   ale idiot.
New
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Richard kontra Filip
Všimli jste si, že Josef   Bláha hrál původně   Akademika Filipa a po soudní   žalobě pak se musela jeho   role přemluvit na Akademika   Richarda?
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2008
V případě Návštěvníků   jako seriálu z 80.let,   každopádně jedním z   nejlepších a   nejúspěšnějších   seriálů u nás natočených,   nemůžu hodnotit jinak než   10. Sci-fi seriálů, ve   kterých je tolik žánrů   spojených dohromady a tak   geniálním způsobem, není   moc a tak, jak se Jinřichovi   Polákovi povedla Ikárie   XB-1, tak neméně zdařile se   mu povedli Návštěvníci.   Skutečný skvost české   seriálové tvorby, na který   vždycky každý horlivě   čekal, kdy ho budou vysílat   v televizi.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2022
Česká filmová seriálová   klasika. Vtipné, dobře   natočené, solidně   obsazené, slušné herecké   výkony. Občas   postrádající logiku, ale   jinak fajn připomenutí   dětství :-)
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Kvalitní a zajímavý   příběh seriálu, ani jeden   díl není nudný a svou   zajímavost neztrácí ani v   posledním dílu. Excelentní   herecké výkony všech   herců. Perfektní.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2005
Česká seriálová sci-fi   klasika děství!!! Za   pěěěěět!!! Tak co, jdeme   humidovat??? ;-) Stejně mám   Jindřichu Polákovi za zlé,   že nechtěl prozradit, co to   vlastně je. Asi to bude   nějaká sprosťárna...
theremin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2005
Najlepší/a najdrahší?/   seriál svojej doby nielen pre   deti prerazil aj v   zahraničí.Moje prvé   stretnutie so   Švankmajerom/amarouny/.Polák   svoju vysokopoloženú latku   nastavenú Panom Tau   nepodliezol.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2007
fakt bezva seriál,my kdo jsme   jím byli odkojeni se na nej   podíváme rádi i dnes v   dospělosti po letech,má   nápad,humor,a dobře vybrané   herce na osoby   příběhu,myslím že to bude   v naší kotlině evergreen v   každé době,minimálně pro   malé
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Pan doktor je v pomerančích...
Jako malá jsem   návštěvníky milovala.   Netradiční sci-fi   prostředí se mi líbí   dodnes. Dokonce mi nevadí ani   Dada Patrasová. A hudba Karla   Svobody je nadčasová a   komentář nepotřebuje:)
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2007
Jojo, takový seriál už   dneska nikdo nenatočí,   originál každým coulem   zasluhující jen uznání.   Už jen to obsazení - Josef   Bláha, Josef Dvořák,   Vlastimil Brodský, Dagmar   Patrasová, Jitka Molavcová,   Jiří Císler, Eugen Jegorov,   Dagmar Veškrnová, Vladimír   Menšík... a všichni   naprosto excelentní. A ta   spousta úžasných nápadů -   Amarouny, CML, žhavení,   humidování, slepice s   buřinkou, génius Adam Bernau   a jeho velký učitel děda   Drchlík, Elcétrojka atd... A   to vše "Hlavně   nenápadně!" Zkrátka   dokonalý sci-fi seriál,   kterému všechny dnešní   nesahají ani po kotníky...
prediger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Můj oblíbený dětský film,   který ani po letech   nezevšedněl. Úspěch filmu   je dán láskou se kterou   vznikal. Nešlo o peníze jako   dnes. Při psaní těchto   řádku myslím na konkrétní   scénu, kdy návštěvníci   přicházejí k autu, které   je dopraví do minulosti.   Kolem auta obíhá ochranná   clona, kterou si vymysleli a   ručně políčko po políčku   tvůrci vytvořili na filmový   pás.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Tak toto je český seriál   podle mého gusta. Kdepak   nějaké Ulice, Ordinace,   Rodinná pouta a podobné   katastrofy údajně ze   života. Prostě   Návštěvníci bodují i po   letech, sledovala jsem je s   nadšením už coby nerozumné   děcko a teď coby nerozumný   dospělý je sleduju s   nadšením taky. Je to   klasika, kterou asi zná   každý, a určitě bude bavit   i další generace :-)
starous70
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2020
Jednou z genialit seriálu je   zasazení děje z minulosti do   roku 1984. Seriál měl totiž   na televizních obrazovkách   premiéru o vánočních   prázdninách roku 1983 a tak   i děj, který se odehrával v   minulosti, byl pro nás jako   diváky v té chvíli také   budoucností. Mohli jsme si   tak představovat, že za půl   roku se něco takového   opravdu může odehrát.
Díky tomu, že   Návštěvníci přišli z   daleké budoucnosti, seriál   se nutně musel věnovat   popisu každodenních   činností, aby vynikl   kontrast mezi budoucností a   současností. Po téměř 40   letech od natočení je tak   trochu i skvělým dokumentem,   jak se tenkrát žilo.
Díky skvělému   hereckému obsazení a   penězům zápodoněmecké   televize vznikl skvělý   seriál, který se od   počáteční vážnější   polohy postupně mění ve   vysloveně komediální, když   jsou návštěvníci z   budoucnosti konfrontování s   každodenní realitou   tehdejšího reálného   socialismu.
Dagmar   Patrasová byla jako Káťa   okouzlující a přestože v   té době hodně natáčela,   tak se domnívám, že Káťa   v Návštěvnících pro ní   byla životní role. I když   byl seriál určen   především dětským   divákům, má v seriálu   spoustu odvážných scén a   právem se z ní po tomto   seriálu stal sexy symbol.
Seriál bude oblíbený   určitě ještě dlouhá léta   a bude zajímavé sledovat,   jestli tvůrci dokázali   odhadnout vývoj lidstva.
Geniálně se autoři   popasovali i s vyřešením   hlavního úkolu expedice -   odvrácení srážky s   meteoritem. "Napravit   centrálnímu mozku lidstva   hlavu" tím, že ho   lidový filozor děda Drchlík   dá do vodováhy, je možné   jen u nás. Američané by   nám připravili srdceryvný   dramatický závěr, ale mi   jsme Švejkové, tak tam dáme   obyčejný dřevěný klínek.  
Seriál by mohl mít   klidně i nějaký díl   navíc, protože jsme se   nedozvěděli, jak to s   Drchlíkem dopadlo a hlavně   co je to   "humidovat".
Foredoom
Hodnocení:
Přidáno: 12.4.2010
Hudba
Mě by spíš zajímalo,..kdo   nahrál,nebo složil ty   hudby,co se hrají na těch   kolotočích.Ty jsem často   slýchával v různých   filmech.Jako je třeba   "zralé víno"
Nokas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Perfektní
Náaaaaaadhera.Ta   nostalgie,jako děti jsme   prožili stejné léta v   socialismu.Kdybych se teď   mohl vrátit jako   návštěvník,byl by to   nejkrásnější výlet do   doby,kdy kvalita potravin   něco znamenala.Oči by   nezůstaly suché.Zlaté časy

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55042minih55042Na zámku (2000) [TV film] 
Na zámku n
minih40621minih40621Kolekce filmů Alfreda Hitchcocka (2005) 
n
minih24921minih24921...a Bůh stvořil ženu (1956) 
Et Dieu... créa la femme n
minih126127minih126127Daleko od hlučícího davu (2015) 
Far from the Madding Crowd n
minih34245minih34245Fortel a jak ho získat (1965) 
The Knack ...and How to Get It n
minih149923minih149923Girls Trip (2017) 
Girls Trip n
minih39111minih39111Podivné vyšetřování (1970) 
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto n
minih27790minih27790Dogma (1999) 
Dogma n
minih47866minih47866Peklo s princeznou (2009) 
Peklo s princeznou n
minih52523minih52523Jen andělé mají křídla (1939) 
Only Angels Have Wings n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Křižák v džínách (2006)

 Křižák v džínách (2006)
Křižák v džínách n
Kruistocht in spijkerbroek
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / válečný
Země: Nizozemsko / Belgie / Lucembursko / Spolková republika Německo
Režie: Ben Sombogaart

(spin-off)

Kouzelný výtah (1999)

 Kouzelný výtah (1999)
Kouzelný výtah n
Time at the Top
Žánr: rodinný / fantasy
Země: Kanada
Režie: Jimmy Kaufman

(spin-off)

Návštěvníci (1993)

 Návštěvníci (1993)
Návštěvníci n
Les visiteurs
Žánr: komedie / fantasy
Země: Francie
Režie: Jean-Marie Poiré

(spin-off)

Návrat do budoucnosti 3 (1990)

 Návrat do budoucnosti 3 (1990)
Návrat do budoucnosti 3 n
Back to the Future Part III
Žánr: komedie / western / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návrat do budoucnosti 2 (1989)

 Návrat do budoucnosti 2 (1989)
Návrat do budoucnosti 2 n
Back to the Future Part II
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návrat do budoucnosti (1985)

 Návrat do budoucnosti (1985)
Návrat do budoucnosti n
Back to the Future
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(pokračování)

Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]

 Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]
Neuvěřitelný příběh n
 
Žánr: dětský / dobrodružný
Země: Československo
Režie: Věra Jordánová

(spin-off)

Něco je ve vzduchu (1980)

 Něco je ve vzduchu (1980)
Něco je ve vzduchu n
 
Žánr: sci-fi / komedie / drama
Země: Československo
Režie: Ludvík Ráža

(spin-off)

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)

 Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)
Zítra vstanu a opařím se čajem n
 
Žánr: komedie / sci-fi
Země: Československo
Režie: Jindřich Polák

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10