Jeden svět
ohodnotit

Živý terč

Hard Target

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
30.12.1993
„Nelov, co nesmíš zabít.“

Obsah filmu Živý terč

 
Mladá žena se při pátrání po svém otci, veteránu z Vietnamu, seznámí v Luisianě s Chancem Boudreauxem. Požádá ho o pomoc a on jen neochotně přislíbí svou účast.
Ani jeden netuší, co je čeká. Při hledání narazí na úděsný obchod s lidskými životy.
Skupina podnikatelů vyhledává veterány bez domova a používá je jako kořist při opravdových lovech na lidi.

Autor: seagal
 
Související odkaz
 
Recenze: Živý terč

Osmnáctého října 2020 oslavil Jean-Claude van Damme šedesátiny! A tak určitě nebude od věci se podívat na jeden... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Lucernafilm - Alfa
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Živý terč >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Van Damme jako vražedný cíl
Zřejmě nejlepší Van Dammeův film spolu se   skvělými záporáky Henriksenem a Voosloem a   efektními zpomalovačkami. Příběh o honu na   bezdomovce bohatými lidmi dychtícími po   adrenalínu zaujme i pobaví. A režisér Woo   ukázal Hollywoodu jak natočit atraktivní   akční podívanou pro široké publikum.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2021
PROCESOR!
Jéžišmarjá, to se těším, to si smlsnu.   Vážení uživatelé, pokud se pokoušíte o   hereckou kariéru a chcete prorazit, zapomeňte   prosím na školy a dramatický kroužky. K   úspěchu stačí jen, hezky valit očička, jako   předvedla hlavní představitelka. Takže si to   zkoušejte před zrcadlem a na lusknutí prstem   hezky vyvalte očička, nebo se možná pletu,   třeba to stačilo v devadesátkách a nyní   musíte třeba k tomu ještě špulit smyslně   rty. Za celý film je hezky vyvalila-očička asi   desetkrát a má vyděláno. Takže zpátky k   filmu JCVD, jako dlouhovlasý a s bitkami co   nestárnou, takže spokojenost.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2018
Rok po natočení stále nepřekonaného   nejtvrdšího akčního filmu všech dob zajel   král hongkongského akčního filmu zkusit   štěstí do Hollywoodu, kde natočil snímek s   příběhem o lovu lidí jen tak pro zábavu.   Pevný scénář, dobrá myšlenka, Jean-Claude   Van Damme a k tomu John Woo se svou osobní   vizualizací akčních scén, které jsou po   právu označeny jako krvavý balet. Tak to by   mohl být vskutku hollywoodský akční masakr.   Jenomže nebyl. V Hollywoodu zřejmě měli po   zhlédnutí jeho do té doby posledního snímku   ´Hard Boiled´ rozpaky a snímek v plné palbě   do kin nepustili. Americký divák podle nich na   něco takového prostě nebyl připraven a snímek   se značně okleštil. Ten tak v hollywoodské   realizaci vypadá, jakoby to John snad ani   nenatáčel, i když jeho pro něj typické motivy   k vidění jsou. Jako ryze hollywoodský film   však přeci jen v jistém smyslu své žánrové   přednosti má. Obsahuje dokonalou příběhovou   linii v souběhu s akcí, ze kterých ta finální   jakoby nechtěla skončit. John ve vizualizaci   použil i westernové motivy, což do této doby   bylo neobvyklé a i zde to spíše budilo úsměv.   Viz např. scéna, kdy si Jean-Claude odhrne   kabát a odhalí svou nohu připravenou ke kopu.   Že tu nohu má proklatě nízko by skutečně   znělo blbě, ale když se jedná o Ameriku, jako   pocta westernům to bylo dobré. Lance Henriksen a   Arnold Vosloo v záporných rolích úžasně   vynikli a dá se říci, že měli v sobě   určité kouzlo. A co teprve akční finální   tanec Jeana-Clauda s obratností sobě vlastní a   akrobatickými hrátky s pistolí v ruce. John Woo   zkrátka věděl jak na to. Jeho fanoušci se s   výsledným filmem nesmířili a dlouhodobě   bojovali za režisérskou verzi. A povedlo se. Je   snad až o 22 minut delší a akce je tu doslova   nonstop. ´Hard Boiled´ tedy mohl mít   oficiálně silnou konkurenci. Režisérská verze   je však bohužel v Evropě nedostupná, což je   pro fanoušky akčních snímků v hongkongském   stylu ohromná škoda. I tak se však jedná o   velkolepé filmové dílo. John Woo tedy poprvé v   Hollywoodu a Jean-Claude Van Damme se poprvé   značně vyřádil se střelnými zbraněmi. Zní   to divně, ale je to tak. Tedy ještě jednou.   Jako ryze hollywoodský akční film je to pecka,   ve filmografii Johna Woo vlivem zásahu studia   však bohužel nic moc. Až na tu režisérskou   verzi, kterou nemáme šanci vidět.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Živý terč,je už podle mě trošku jinej level,   než standartní belgičanovo béčko...tohle je   víc...zajímavej námět o lovu na lidi a docela   dobře akčně provedeno...Henriksen a Vosloo tomu   přidali šťávu,nicméně to šroubování   granátu na konci,to byl výplod někoho s hodně   vykolejenou myslí... 99,9% všech lidí na   světě,by ten granát radši zahodilo,ale John   Woo nebo kdo,snídali asi vtipnou kaši říznutou   drcenýma brufenama...každopádně jeden z   nejlepších filmů ,,Žána Klóda,, --->80%
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2011
"Ubožák se taky někdy nudí"
Wooův americký debut je tak trochu mišmaš.   Občas mi hudbou a "strukturou"   záběrů připadá jako jakási pocta westernům   s jejich neohroženými hrdiny (když Natasha   vidí Chance), zároveň mi tytéž scény   vyznívají trochu i jako výsměch a parodie na   zmíněné. Právě při nich občas nevím,   jestli je brát "vážně", nebo se   smát.
Akce obstojná, ale zbytečně moc   střílení (což však je Wooova specialita) a   málo bojů (což mohla být specialita van   Dammeho). Vyprázdnění zásobníku do jednoho   protivníka je zbytečnost, k tomu doplňující   "hlášky" jsou někdy až trapné.
Z   Jeanových filmů je to však výrazný   nadprůměr, celkově jen lehký nadstandard. Krom   Double Impact asi v lepším nehrál.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2010
V New Orleansu funguje originální firma.   Zaplatíte si 500 000 dolarů a můžete si ulovit   svýho vlastního člověka. Podnik docela   prosperuje, bezdomovců bez rodiny je vždycky   dost a když prostě sem tam najdou policisté   někde ohořelý tělo, nikoho to příliš   nezajímá. Jenže s poslední trofejí jim to tak   úplně neklaplo. Bývalého mariňáka Bindera   totiž postrádá jeho dcera. A od toho tu je   Chance Boudreax, aby jí pomohl…
Škoda že sem   dřív viděl Hru o přežití s Ice-T. Takže   jistá originalita nápadu už na mě jaksi   nefungovala. Velký problém jsem měl též s   bojovými scénami – když je Van Damme takovej   borec přes bojový umění, proč skoro pořád   používá místo toho pistole, brokovnice a jiný   nástroje tak neosobní pro odpravu. Na druhý   straně když jsem viděl jak hrozně mizerně   vypadal jeho první souboj se čtveřicí otrapů,   možná je to takhle lepší. No akční   scény…Největší problém mám s těma   věčnýma zpomalovačkama, v kterých se teda   John Woo v tomhle snímku strašně vyžívá.   Akci potom chybí dynamika a sledovat jí není   příliš velká zábava. A o co jinýho by mělo   v akčním filmu jít?! Naštěstí tyhle   skutečnosti vyvažuje celkem zajímavý   pátrání v první půli a taky jistý zajímavý   prvky, kdy je z Van Damma chvíli Vinnetou na koni   nebo potom Tarzan na provaze:-)A scéna s hadem je   tak hrozně blbá, že jsem se jí musel   zasmát:-)A poslední velmi příjemný   překvapení byla představitelka Natashy –   měla krásný oči. Možná působí tyhle   postřehy hodně negativně, ale jako průměrná   podívaná to docela obstálo.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Woo natočil efektný videoklip s dychberúcou   akciou, ale pozabudlo sa na zmysluplnejší   scénar. Príbeh je až príliž jednoduchý a z   jeho honkongských čias tu ostali akurát tie   spomalovačky a holubice. O hereckých   schpnostiach Van Damma je zbytočné niečo   písať, ale treba mu uznať snahu o pritiahnutie   honkogských režisérov do Hollywoodu.   Ukážkoví záporáci v podaní Lance Henriksena   a Arnolda Vosloo sú mňamózny.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2010
v tu dobu jeste van damme tocil dobre filmy,dobry   pribeh,dobra zapletka. scena na zacatku filmu jak   se van damme zastane yancy butler :takove sceny   mam ve filmech nejradej ,jak ona pak cumi s   otevrenou hubou :-)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Dalsi s dost dobrych akcnich filmu s J.C.V.D.
Ja   osobne bych ho nechtel lovit.
Pekne udelane   bojove sceny.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Celkom zaujímavý akčný film s celkom   napínavým obsahom. Mne sa tento film, kde   hlavnú rolu stvárnil Jean Claude van Damme   páčil. A hocikedy si ho rád aj pozriem. Dej   tohto je dosť strhujúci od začiatku až po   koniec.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih89857minih89857Legenda Van Damme (2011) [TV seriál] 
Jean Claude Van Damme: Behind Closed Doors n
minih28235minih28235Vítězové a poražení (2000) 
Any Given Sunday n
minih14173minih14173Nevěsta k zulíbání (1980) 
n
minih13938minih13938Nekonečný příběh (1984) 
Die unendliche Geschichte n
minih82268minih82268Super Tanker (2011) [TV film] 
Super Tanker n
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih37800minih37800Vyvolené (2002) 
Chek law dak gung n
minih24731minih24731Tajemství zlatého Buddhy (1973) 
Tajemství zlatého Buddhy n
minih98511minih98511Pach krve 5: Krvavý masakr (2012) [Video] 
Wrong Turn 5: Bloodlines n
minih151557minih151557Černý motýl (2017) 
Black Butterfly n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Živý terč 2 (2016) [Video]

 Živý terč 2 (2016) [Video]
Živý terč 2 n
Hard Target 2
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roel Reiné

(pokračování)

Živý terč (1993)Živý terč (1993)Živý terč (1993)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10