Duben
ohodnotit

Země bez zákona

Lawless

Další název:
Zem bez zákona; Wettest County
Rok:
2012
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2012
„Kde neplatí zákon, z psanců se stávají hrdinové. Podle skutečného příběhu.“

Komentáře k filmu Země bez zákona

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2018
Na takýto zážitok som   onehdy spoliehal od Mannovych   Public Enemies, a nedostal sa   mi. Hillcoat s Caveom a bandou   sviežich hereckých tvárí   stvorili gangsterku z doby   prohibície, v ktorej nejde o   obrazovú epickosť (vizuál   je naopak z nepochopiteľných   dôvodov neživotne   vyblednutý), ale o postavy a   znovu len postavy. Ultra   záporák, krv a brutalita,   priateľstvo, bratská   súdržnosť, čierny humor,   ženská krása a neha,   masakrálne on-the-edge   finále. To všetko   namixované tak, aby vznikla   stopercentná žánrová   zábava osobitého rázu.   Medzi štyrmi a piatimi. Vo   festivalovej atmosfére päť.   (ČSFD)
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Dokonalost sama. Nářezová   žánrovka, krvavá,   brutální a atmosférická.   Tom Hardy dokázal stvořit   další skvělou postavu,   kterou těžko zabít a   jejíchž vyjadřovací   schopnosti se často zaseknou   na "Huh". Guy Pearce   (podle mě na Oskara) už   nikdy
nezahraje lépe   napsaného a slizčího   záporáka. Jediné co mi na   filmu vadilo byl trestuhodně   nevyužitý Gary Oldman.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Výborný film, skrytá   gangsterka z dob prohibice v   maličkém okrese.   Drsný,tvrdý,syrový   příběh. Shia Labeouf se do   role Jacka výborně hodil a   zahrál ji skvěle. Bratři   Bondurantové pálí whisky   ostatně jako celý okres a   prodávají po okolí,ani   policie si toho nevšímá a   bere pálenku od nich. než   přijde zkorumpovaný státní   zástupce Reakes a bere   "výpalné" za   nevidění. Ve stejnou dobu   nejmladší z bratrů   Bondurantů Jack domluví,   kšeft s whisky s největším   mafiánem v okolí. Rozhodně   stojí za to vidět.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Bratři jak se patří:-)
Původně se mi do toho moc   nechtělo,ani nevím sám   proč?Na konec mě zlákalo   výborné obsazení mojich   hereckých   oblíbenců-Hardy,LaBeouf,Chas   tain,Pearce atd.
Mno,   ještě že jsem se zlákat   nechal,přišel bych o   výbornou gangsterku ve stylu   noir a retra ze začátku   dvacátýho století.Do celkem   drsného příběhu jsem byl   vtaženej během několika   minut,baví mě když nás   dějem provází vypravění   jednoho z hrdinů.Tady to   padlo na Shiau,jako   nejmladšího z bratrů   Bondurantů.
Já budu   jen chválit,jak příběh   podle skutečné události,tak   výborné herecké výkony   všech hlavních hrdinů.Guy   Pearce mě neuvěřitelně   sral.Za zmínku určitě   stojí výborná hudba o   kterou se postaral skvěle   šáhlej magor Nick Cave.
Něktéré scény mi   nahaněly husovku,a ta   finalní byla totál   nářez.
Doporučuji,kvalitní   podivaná která by si   zasloužila oscarové   nominace.Za mě 9:-DDD
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Gangsterka jak má být.   Samopaly,palírny starý káry   a nezákoné podnikání .   Trojice bratrů kteří se   hned tak nevzdají to nakonec   přeci jen vyřeší po svém.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2012
Lawless
Hodně slušná gangsterka z   období prohibice v 20-30   letech v Americe.Nenudil jsem   se,líbilo se my obsazení a   herci,vyzdvihnu Guye   Pearceho,byl opravdu nechutně   slizkej záporák!Jinak   dobře   natočené,nasnímané,snad   malinko akce mohlo být   více:-))
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Velmi povedený snímek s   výborným zpracováním.   Konečně Amerika s veškerou   tvrdostí, arogancí i   naivitou. Zajímavé téma,   perfektní obsazení a   herecké výkony. Strhující   děj s očekáváním kam tedy   to až zajde. Doporučuji
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2018
║Rozpočet   $26miliónov║Tržby USA   $37,400,127║Tržby   Celosvetovo $55,300,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $1,945,184 //počet predaných   kusov 83,057║ Tržby za   predaj DVD v USA $12,791,676   //počet predaných kusov   778,350║ spočiatku slušný   rozbeh, prvá polovica filmu   výborná druhá až tak   neberie, dobré obsadenie   spočiatku zaujímavým Tomom   Hardym, ktorý je postupne   odstavený na druhú koľaj,   škoda, nakoniec preberie   štafetu Shia LaBeouf, slizký   Guy Pearce, nevyužitý Gary   Oldman, dobrá dobová   atmosféra, záver troška   narýchlo upečený tam sa   troška pri prestrelke mohli   viac pohrať ale aj tak na   režiséra Hillcoata   spokojnosť /80%/
maxxmates
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Dobre pojatej kousek. Zas   jefen film, kde zlocinci jsou   vlastne kladasove. Ma to vse:   akce, romantika, humor... ;-)
novakz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Docela slušný film podle   skutečných událostí s   předvítatelným dějem z   období americké prohibice,   ktrý ale ničím   nepřekvapí. Slušné   herecké obsazení.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Docela dobrá   gangsterka,akorát S.LaBeouf   mi do toho filmu vůbec nešel   sice tam hrál takového   otloukánka ,ale jeho herecký   výkon nic moc.Naopak G.Pearce   byl výborný zrovna tak   T.Hardy.Příběh trochu jiný   než na klasickou   gangsterku,všechno se točí   kolem pálení kořalky ,ale   byla to zajímavá podívaná.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Pre fajnsmekrov...
Hviezdne obsadeny film z   obdobia prohibicie zaujme   slusnymi hereckymi vykonmi,   vcetne "blazniveho"   Shia LaBeoufa a pohladom na   tzv. moonshiners.Komornejsi   pribeh je natoceny podla   skutocnych udalosti.Na jeho   scenari a hudbe sa podielal   renesancny Nick   Cave-mimochodom fantasticky   hudobnik.Ceresnickou na torte   je Jessica Chastain, ktora nam   dovolila aspon na malu chvilku   vidiet jej nahe   "Chastains...".¨
Film doporucujem.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Film stejně zamlklý,   chladný a nepřístupný jako   Forrest Bondurant, do jehož   hlavy jsem neviděl (a řekl   bych, že nejen já), s   chybějící větší   dramatičností děje (pravda,   limitovaným knižní   předlohou) a IMHO s   pokaženou finální,   zbytečně hollywoodsky   afektovanou přestřelkou. Je   mi líto, ale od   osvědčeného tandemu   Hillcoat - Cave jsem, po   špičkově zaprášeném a   bezútěšném Proposition,   očekával sakra víc.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Typická americká gangsterka   o době prohibice, všechno je   černobílé a pomalé a   míří ke špatnému konci. A   protože jsem to takové   očekával, tak jsem nebyl   zklamán.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2018
Skvělé herecké výkony,   hlavně Guy Pearce, ale moc se   mi nelíbil Tom Hardy. Jako   gangsterka to nebylo špatný,   i když akce tam mohlo být   víc. Mohlo tam taky být víc   toho bratrství. Je to trochu   nadprůměrný film, který se   dal vypilovat.
Nymeria
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2012
dosť drsný film,je dobre   spracovaný,výborne zvolený   "záporák", Shia   bol fajn a vrčiaci Tom Hardy   samozrejme tiež :) názov   filmu presne pasuje, proste   zem bez zákona -> bude   tiecť krv :)
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Velmi dobrý Gary Oldman, i   když na malém prostoru a Tom   Hardy, ale to co předvedl Guy   Pearce, no fuj, slizoun   nejhrubšího zrna. Celkově   asi slušná gangsterka, ale   nedokážu to plně posoudit,   neboť tenhle žánr zrovna   není můj šálek čaje.   Možná i proto zůstal ve   mně po zhlédnutí   rozpačitý pocit, že to   nebylo nic moc.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Příběhy z dob prohibice   snad už ani nemají co   nabídnout. Všude se na   černo pálí dobrá whisky,   která se následně prodá na   černém trhu, a mnohé gangy   jako správní konkurenti se   snaží jeden druhého   zlikvidovat. A do toho mají v   patách policii. Nejinak je to   u tohoto snímku kde hlavními   postavami jsou tři bratři. A   tak se tu odehrávají   situace, které jsou už   mnohokrát omleté. Příběh   se odvíjí v přívětivém   tempu, při kterém o   dramatické chvilky není   nouze. Vyskytnou se však i   hluchá místa, které se sice   dají přetrpět, ale   výsledku moc nepřidávají.   A tak není nic co by   překvapilo, nic co by   nadchlo. Scénář na tak   dlouhou stopáž téměř   nemá nabídnout, takže kdyby   se vzali do ruky nůžky a   vystřihli se zbytečně   natahované sekvence, možná   by to dopadlo daleko lépe.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2023
PROCESOR!
Přes hezky vykreslenou   dobovou atmosféru si myslím,   že to bylo velmi tendenčně   natočené. Bráchové zde   byli ztvárněni, jako   hrdinové co se před nikým   neskloní, ale poněkud rychle   se zapomnělo, že to byli   hlavně oni, kdo porušoval   zákon. Na druhé straně byl   zvláštní zástupce   schválně uhlazený, slizký,   odporný, hotovej psychopat,   který se neštítil ničeho.   To je potom jasné kam se   divákovi sympatie budou   přiklánět. A i přes   zajímavý snímek, který   rychle ubíhal, musím jít s   hodnocením ještě níž.   Nechci spoilerovat, ale   závěrečná přestřelka,   nic tak nereálného, jsem   vážně dlouho neviděl.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Už slabší rozjezd filmu   napovídá, že to nebude   stát za nic. Doufal jsem, že   to tak nebude, ale plynoucí   se děj mě nepřesvědčil.   Herci jsou dobře vybraní a   jejich výkony jsou dobré,   ale filmařina Johna Hilcoata   mě nenadchla a přesvědčila   mě o jeho režizérském   antitalentu. Když jsem na   tento snímek četl ohlasy a   příběh, myslel jsem, že se   mám na co těšit.
Filmaři se také nebáli   použít množství krve, což   jim vůbec nemám za zlé, ale   v tomhle film jim to bylo k   ničemu. Nicméně role Guye   Pierceho mi nesedla. Od něj   jsem čekal, že zahraje   klaďase a záporák, že bude   Tom Hardy. Tento film už   nikdy víc!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Jó McDonald ten si žil,   hijá hijá hou.... v časech,   kdy si teenageři vylepovali   na zdi pokojíčku fotky   chicagských gangsterů,   kteří společně s   prohibicí ovládali Ameriku   dvacátých let minulého   století až do doby, než   přikvačil nevhodně   groteskní zvláštní   zástupce Guy Pearce, vlastně   ještě dlouho poté, neboť   legenda zřejmě praví, že   Bondurantovi jsou z   nesmrtelné větve MacLeodů,   což mně, společně s   vágní love story, dost   vadilo. Na druhou stranu   nemohu tvrdit, že bych se   nebavila, námět, který   zaujme, explicitní násilí   poplatné době, slušné   herecké výkony i dobře   padnoucí muzika filmový   večer určitě nepokazí.
sakro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2013
gangsterka bez šťávy
Upřímně řečeno, na   základě upoutávek a   recenzí jsem čekal víc.   Připomnělo mi to pohádku O   pejskovi a kočičce - jak   pekli dort. Bez jediné   špatné ingredience a přesto   je výsledek jen ztěží   poživatelný. Špatně a   těžce se to zdůvodňuje,   ale neoslovilo mě to a v   podstatě ani nebavilo. Když   se vám film neskutečně   vleče, většinou to není   jen stopáží. Dobří herci   v nezajímavých postavách   nemohou nic zachránit. Pro   mne - v jednoslovném souhrnu   - zklamání.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2016
Zajímavé. V podstatě se   celý film neudálo nic   převratného, a přesto jsem   se jen jednou podíval, kolik   zbývá do konce a nenudil se.   Čím to bylo? Nevím, snad   tím, že to v podstatě má   tempo, snad zvědavost. Fakt   nevím. Rozhodně to podruhé   vidět nechci, ale přesto   nemohu snímku upřít jistou   „zajímavost“. Poněkud mi   unikl konec, ti chlapi nebyli   blbí, ale právě na tom   konce jeli jak na porážku   bez jakéhokoli krytí. A   mimochodem, opět se ukázalo,   že zase všechno zlo   pochází od baby. I když   nebýt Jackovy blbosti…
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.5.2014
Mě to nebavilo. Dobrá   dobová stylizace, fajn   herecké obsazení, ale   nezajímavý a nudný   příběh pašeráků alkoholu   s hromadou klišé od   začátku až do konce.   Dějová linka se   roztříštila do několika   příběhů a ve finále byl   každý z nich jen naznačený   a nedokreslený. Zbytečný,   nedomyšlený, tuctový   filmeček.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11835minih11835Malá mořská víla (1976) 
Malá mořská víla n
minih48655minih48655Sexy 40 (2009) 
The Rebound n
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih28221minih28221Divoké včely (2001) 
n
minih43696minih43696Voják (2006) 
The Marine n
minih40784minih40784Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 
Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest n
minih157045minih157045Operace Entebbe (2018) 
Entebbe n
minih43633minih43633Disturbia (2007) 
Disturbia n
minih27796minih27796Zelená míle (1999) 
The Green Mile n
minih36722minih36722Král Artuš (2004) 
King Arthur n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

17:25 - 17:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:40 - 17:55

60 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10