Zari
ohodnotit

Smrtonosná zbraň

Lethal Weapon

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
110 minut
„O boji dvou zcela odlišných policistů proti nebezpečné bandě vrahů a překupníků narkotik.“

Komentáře k filmu Smrtonosná zbraň

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Tak tohle je klasika. Vtipné   a plné alce. Ve své době   naprostá pecka a i v   současnosti je to velmi   povedený film. A co víc Mel   Gibson a Danny Glover jsou   naprosto povedená dvojka.
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2019
Tohle je dnes už filmová   klasika. Film, který v době   své premiéry působil jako   zjevení. V 80. letech kdy   tzv. akční filmy zažívaly   nebývalý boom jich drtivá   většina byla mimo
akčních scén více či   méně slaboduchá ale Richard   Donner dokázal brilantně   spojit akční prvky,   klasickou krimi zápletku a   drsný humor. Velkou pomocí   bylo jistě špičkové   obsazení hlavních rolí.   Kromě hlavních hrdinů Mela   Gibsona a Danny Glovera zaujal   především Gary Busey jako   hlavní záporák Mr. Joshua.  
Velice solidní   základní zápletka,   precizní akční scény,
propracované dialogy,   perfektní kamera a v   neposlední řadě stylová   hudba to všechno z tohoto   filmu dělá podívanou,   která dokáže i po více   než 30 letech pobavit a   zaujmout na rozdíl od   většiny akčních trháků   80. let jako je třeba
"Commando".
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2018
║Rozpočet   $15miliónov║Tržby USA   $65,207,127 ║Tržby   Celosvetovo $120,207,127║   Bláznivá akčná jazda z   dvojicou Rigs a Murtaugh je   nezabudnuteľná. Richard   Donner a jeho štylizácia   filmu je dokonalá. /100%/
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2018
Ve filmařské scéně je   tohle opravdu klasika, která   je chytlavá a krásně se na   ní dívá, u mě je tam pár   "ALE" co mě nutí   snížit mé hodnocení z   pěti hvězdiček o jednu   níže. Jako je třeba   protáhlá konečná bitka....   Jinak je tu už přes 500   komentářů k filmu a tak si   přečtěte ten od Mattyho,   cítím to dost podobně a   nejspíš bych se i opakoval   :) ... HODNOCENÍ: 86%
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2018
Jako menší smrádě kolem   těch 15 - 25 jsem tohle žral   víc a na VHS to frčelo, pak   i v TV, ale i dnes stále   dobré. Solidně propojená   akce / humor / krimi a   výborně k sobě padnoucí   dvojka polišů.
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2018
Perfektní začátek série.   Seržant Murtaugh je podle mě   životní role Danny Glovera.   Chemie mezi ústřední   dvojicí funguje bezvadně.   Gary Busey se předvedl jako   perfektní padouch. Richard   Donner si odrežíroval a   odprodukoval jeden za svých   nejlepší filmů.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2016
Pěkný akční duo, který se   plete díky českýmu nazvu se   Smrtonosnou zbraní, teda   pasti s Brucem W. Rusové už   jako zloduši v tý době in   nebyli, tak je nahradili   Jihoafričani s apartheidem.   Radši než Rusko ala SSSR   mám radši apartheid.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2015
Černošský seržant Roger   Murtaugh mající pár týdnů   do důchodu a bílý seržant   Martin Rigs se   sebevražednými sklony. Tak   tihle dva dohromady by   skutečně mohli vytvořit   coby parťáci smrtonosnou   zbraň proti všem   zlotřilcům. Akční komedie   z druhé poloviny 80. let byla   opravdovou trefou do   černého. Stylem se velmi   přibližuje snímku stejného   ražení 'Policajt z Beverly   Hills', ale svým způsobem   jde přeci jen o trošičku   dál. Děj nesleduje jen daný   případ spojeného z   různými humornými   situacemi, ale i soukromého   života každého z nich. A   tím vznikla podívaná, kde   víme o hlavních postavách   už opravdu téměř vše.   Děj se hlavně trefuje do   diplomatického problému   lehce zneužitelného a tak se   vlastně jedná i o   upozornění na danou věc a   jistou kritiku. Snímek je   svěží, zábavný a   patřičně akční, jehož   vrcholem je dynamická   finálová rvačka Martina   Rigse s padouchem Joshuem.   Ohromný potenciál oslovit i   současné diváky nemůže   nechat na pochybách.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Smrtonosná zbraň
První díl z klasické   akční série o dvojce   poldů, kteří se skvěle   doplňují. Byl jsem ovšem   zklamán, že film trpí   typickým neduhem akčňáků   hollywoodské produkce, a to   tím, že hlavní hrdinové se   zde vyhnou všem kulkám a   dokážou se vyhrabat i z   těch největších sraček,   což je hodně nadnesené. To   však nemění nic na tom, že   film naservíruje našlapanou   akci, několik povedených   hlášky a poutavý děj. A   nutno samozřejmě dodat, že   herecké výkony jsou taky na   úrovni.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2014
Mladý Mel je perfektní a   Danny ještě víc. V dnešní   době jsou již mnohé efekty   a situace úsměvné, ale film   má stále šťávu.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Film se mi nelíbil. Nevím,   jestli je to tím, že je už   na mě film starý, nebo   prostě na takovéto   zpracování nejsem zvyklí.   Snímek má pomalý rozjezd a   když se začne něco dít,   nějak to nenadchne a akce   není zajmavá, natož   srandovní. Dialogy se také   moc nepovedly a český dabing   už vůbec ne.
Téměř   celý film jsem pronudil.   Dvojice Mel Gibson a Danny   Glover mě donutila se na   snímek dokoukat a vůbec mě   nepotěšil.
Tohle je   další přehodnocenovaný   snímek.

SPOILER:
Ta   poslední bitka mezi Buseyem a   Gibsonem byla podle mě   naprosto zbytečná.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2013
Dva rozdílní policisté   M.Riggis a R.Murtaugh   vyšetřují společně   dodávku drog i únos Rogerovy   dcery Rianne a musí čelit   bezskrupulóznímu generálu   McAlisterovi s vietnamskou   minulostí. Přes   počáteční rozpory   postupně mezi nimi vzniká   nečekané přátelství. Film   vyniká výkonem hlavních   představitelů obou   detektivů - D.Glovera a   M.Gibsona, kteří hodnocení   filmu minimálně zvedají o   10 procent. Jedna z   policejních klasik.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Tato akční komedie by měla   sloužit jako vzor nebo   inspirace pro další filmy   tohoto žánru,opravdu   kultovní film pro tento   žánr v čele M.Gibsonem.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
V roce 1987 bych dokázal   říci, že SMRTONOSNÁ ZBRAŇ   přinesla světu nevídanou   podívanou a to především   díky neskutečným výkonům   v roli starostlivého otce   policisty Dannyho Glovera a   jeho osamoceného parťáka   Mela Gibsna. Výborný   scénář a režie, která   měla spád a výborný   akční podtext. Hodnotím to   jako neskutečnou show dvou   policistů okořeněnou super   padaouchy. BRAVO
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2012
Divácky vděčné, zábavné,   nenáročné a přitom ne   hloupé. Zkrátka tak jak to   Richard Donner umí. Čas se   na tom sice trochu podepsal,   ale hlavně díky ústřední   herecké dvojici, která se   perfektně doplňuje, je to   pořád příjemné   pokoukání.
Riggs85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Martin Riggs a Roger Murtaugh   aneb hláškovací komando   :-)) Klenot mezi akčními   filmy a jedna z mojich   největších srdcovek!!
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Nejlepší díl z celé   série. Mel Gibson v roli   vyšinutého policajta,Danny   Glover jako jeho   nový,nejlepší,jediný   přítel,i když zpočátku to   tak nevypadá
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Smrtonosnou zbraň 1.   považuji za výborný akční   film a dobrý start pro   další díly. Aspoň tady má   někdo problémy a musí je   řešit jako normální   člověk. Dvojka Gibson Glower   sedí.
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2011
Jeden z kultovních   akčňáků zlatých   osmdesátek. Usedlý   policista, jemuž přidělí   "smrtelnou zbraň" -   přitom jen člověka, který   se nedokáže smířit se   smrtí své ženy.
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Skvělá akční komedie,   která mě vždy dokáže   skvěle pobavit, ač sem ji   viděl snad již 100x.   Skvělé obsazení, ze   kterého mě potěšil   především Glover.
frankleone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Lethal Weapon
Tak tato policejní dvojka mě   pokaždé úplně rozbije.   Parádní akční jízda u   které se člověk ani chvilku   nenudí.
maxsteel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Skvělý film kde exceluje Mel   Gibson v roli šíleného   policajta a také Danny Glover   v roli přestárlého   policajta.Skvělá komedie.
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Dodnes nepřekonaná kombinace   akčního thrilleru a komedie   boduje především diky   spojení Gibson/Glover.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Vyborny akcni kousek z   policajtskeho prostredi.
Mel Gibson tady zahral   skvelou roli a dost dobre mu   tady sekunduje Danny Glover.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Co to udělá s policajtem,   když mu sáhnete na rodinu?   Dost se naštve! Přesně to   předvedli Martin a Roger.   Musím říci, že ti dva to   sehráli dost dobře! Skvělá   dvojka policajtů.
richi23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Tak to je ta správná komedie   jak má být smrtonostná   zbran je film u kterého je   akce smích ale i npjetí je   to moc dobrý film....Mel   Gibson a Danny Glover jsou   skvělí herci.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Smrtonosná zbraň
Nezapomenutelná akční   komedie! Doporučuji všem kdo   chtějí relaxovat, ať zvolí   jeden ze čtyř těchto dílů   plný vtipů a akce
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2009
DOSTI DOBRÝ FILM AKCE I   SRANDA TAK TO MÁ BÍT  
SLUŠNÉ   OBSAZENÍ A DĚJ NEMÁ CHYBU   JE TO DOBŘE UDĚLANÉ
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Luke
Naprosto dokononalá   Krimi-komedie...!!! Danny   Glover a Mel Gibson....to je   dvojka jak má být...!!!   Perfektní podívaná plná   akce a humoru...
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Richard Donner rozjel skvělou   sérii akční krimi komedii s   dobrou volbou hlavních   hrdinů Riggs a Murtaugh jsou   rozdílní policisté a to je   právě kouzlo této dvojce.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Tady se seznámi historická   dvojka policistú Mel Gibson a   Danny Glover.Gibsonovi   zemřela žena   předávkovaním drog a ted   chce najít toho kdo to   zavinil.Dobře sehrané duo   policistú,které v každém   díle nezklame.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Jeden z nejlepších   policejních thrillerů v   historii filmu vůbec. Nápad   dát dohromady taťku Glovera   s magorem Gibsonem se ukázal   skvělým tahem. Dokonale   vyvážená směs napětí,   humoru a akce.
DoubecekJan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Vynikající film s Danny   Gloverem jako detektiv před   důchodem a
jeho   šíleným parťákem Melem   Gibsonem.
mudr.pavlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Budu předbíhat, ale všechny   4 díly jsou perfektní.
Pokračování a přitom   každý příběh je jiný a   zápletka nová.
Typický příklad toho,   jak se protiklady   přitahují.
Mel Gibson   i Danny Glover .. oba   absolutně jiný typ   policajta, dohromady   úžasní.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2008
K této sérii se velmi rád   vracím.Mel Gibson a Danny   Glover vytvořili rozdílnou a   zábavnou stabilní dvojici   policajtů ve filmu plného   akce a napětí.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Kvalitní akční snímek s   vynikajícími herci.   Příběh je klasika, a už se   objevil v hodně filmech, ale   v podání Mela Gibsona a   Dannyho Glovera je   excelentní, napínavý, i   komický.
Depesak.Albe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2008
překrásná klasika
Tento film je   extratřída.Humorné   hlášky,akce...Chybí tu   trochu Leo Getz ale i tak na   první díl na uvedení   dvojice Murto-Riggs   výborný
Nej   scéna:Těch je tu plno ale   vyberu si scénku u drogových   dealerů mezi   stromkama.....Vemu si všechno   a ktomu dvoumetrovej   stromeček...50,60,70...Hej!Dr   ž hubu počítám...Dost,100   000 ty debile...:D:DD:D:D
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Mel gibson a Danny Glover se   opravdu hledali až se našli.   Akce, nehorázně hustý hlody   a trapasy. PRostě plnej   počet :o)
Peto508
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Mel Gibson,Danny Glover to je   váborná dvojica v tomto   najúspešnejšom filme roku   1987.Naozaj výborná bady   movies v ktorej nájdete   všetko:humor,vtipné   hlášky,výborných hercov a   samozrejme akciu.Najlepšia ja   scéna ked gibson zachranuje   samovraha,ktorý chce skočiť   z budovy.Záverečná scéna   nie je bohviečo ale napriek   tomu je to jednotka medzi   kriminálnymi   filmami,najlepšia zo série.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jednička je jedním z   nejkvalitnějších   kriminálních filmů, jaké   jsem kdy viděl. Gibson i   Glover jsou skvělí. Minimum   vtipu a akce nijak neuškodí,   ale i tak je dvojka lepší.   Už od mala jsem měl rád   akční kriminálky. Když k   tomu ještě přidáte humor   jde o vynikající podívanou.   Na tenhle film koukám   minimálně jednou týdně.   Společně se Smrtonosnou   pastí je tento film   nejoriginálnější a   nezábavnější ze všech   akčních filmů. A pokud jde   o pokračování tak ty nijak   nezaostávají, ba naopak.   Jsou ještě akčnější a   zábavnější. (7. místo v   mém top ten)
blackpoint
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Prvni dil ze serie   Smrtonosnych zbraní. Pribeh   se odehrava v Los Angeles.   Hned na uvod vyskoci z okna   bytu Mandy a vysetrovanim je   poveren zkuseny cerny   policista Roger Murtaugh.Do   penze mu chybi par tydnu, tak   si nechce delat zadne   problemy. Ovsem netusi co ho   ceka, kdyz mu daji za partaka   Martina Riggse, ktery pro   odhaleni zlocincu je schopen   jit daleko za bezne   vysetrovaci metody. Film je   plny napeti a take humoru.   Tuto peknou podivanou hodnotim   znamkou 8.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
První díl je zajímavý v   tom, že se oba dva   detektivové se neznají a   během filmu se poznávají.   Do oka mi spíše padl Martin   Rigs. Je střeštěný a né   tolik vázaný konvencema jako   Murtaugh. Ale někdo musí   být šílenec a někdo musí   být normální. Opravdu velmi   dobé!
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Akční pecka ... !!!
Máme rok ´87 a na trhu se   objevuje akční pecka   slibující plno akce,   napětí a drsného humoru. To   vše v podání skvělého   DANNYho GLOVERa a perfektního   MELa GIBSONa - každej tomu   chlápkovi musí věřit, že   je naprostej magor ... :@)
Film je opravdu rychlý a   zvratů není zrovna málo,   takže s radostí oznamuji :   "Na trh se dostal další   akčňák, na který se   rozhodně jen tak   nezapomene!".
No a   teď do reality, je už 20let   po premiéře a prostě   SMRTONOSNÁ ZBRAŇ je pořád   totální mega pecka - možná   hlavně díky dvojici Gibson,   Glover ... :@)
709112412
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2007
Akční Mel Gibson je vskutku   exceletním, a dodává   postavě nezamněnitelné   kouzlo jemného humoru, který   dává koření   "jednotvárnému   zabíjení". Danny Glover   jako parťák sekunduje tomuto   herci více než skvěle,   takže o dobrou podívanou   není nouze a celý film nás   udrží v dobré zábavě.
tymo23
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
I přes to že film je už   poněkud starší neztrácí   kvalitu vtipné akční   komedie.Výborné herecké   obsazení a spousta akcí   zaručují nejedno skouknutí   tohoto filmu
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2006
seržanti Riggs a Murtaugh   poprvé v akci. Gibson   naprosto bezkonkurenční,   šílený, ďábelský!!!
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2006
Bez váhání dávám 10.   Skvělé výkony Mela Gibsona   a Danny Glovera, jejich   černý humor a děj filmu   nemá chybu.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Jednička bývá obvykle   nejlepší, ale tady jsou   první tři díly úplně na   stejné úrovni - ten čtvrtý   je taky dobrý, ale ne jak ty   první tři. Tady opravdu   nelze váhat nad hodnocením -   jasných deset bodů.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Akční film nepostrádající humor
Dnes je to už klasika a   evergreen. Nižší známku   jsem dal ze dvou důvodů.   Další dílu považuji za   lepší a přeci jenom je   potřeba mít rezervu pro   další filmy, které jsou   jistě daleko   hodnotnějšími.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Já to říkám pořád, že   nejsou špatné filmy s Melem   Gibsonem a to když dodám   jmeno Dany Glover, tak už to   prostě špatný film být   nemůže. Psychopat a starý   detektiv. Myslím Gibson a   Glover. To je dvojka, která   rozpoutá peklo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34531minih34531Trampoty pana Humbla (1997) [TV inscenace] 
Trampoty pana Humbla n
minih70850minih70850Růžové Merkury (1969) [TV inscenace] 
Růžové Merkury n
minih39674minih39674Pád Třetí říše (2004) 
Der Untergang n
minih28457minih28457Spider-Man (2002) 
Spider-Man n
minih5160minih5160Cizinci ve vlaku (1951) 
Strangers on a Train n
minih22740minih22740Von Ryanův expres (1965) 
Von Ryan's Express n
minih16529minih16529Poslední etapa (1962) 
n
minih20448minih20448Tajemství mého úspěchu (1987) 
The Secret of My Succe$s n
minih60132minih60132Vyhnanec (1999) 
Bridge of Dragons n
minih163188minih163188Ještě větší lhář (2017) [Video] 
Big Fat Liar 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Smrtonosná zbraň 4 (1998)

 Smrtonosná zbraň 4 (1998)
Smrtonosná zbraň 4 n
Lethal Weapon 4
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Smrtonosná zbraň 3 (1992)

 Smrtonosná zbraň 3 (1992)
Smrtonosná zbraň 3 n
Lethal Weapon 3
Žánr: akční / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Smrtonosná zbraň 2 (1989)

 Smrtonosná zbraň 2 (1989)
Smrtonosná zbraň 2 n
Lethal Weapon 2
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

10:10 - 10:40

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

1 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

46 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

66 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama