Duben
ohodnotit

Resident Evil

Další název:
Biohazard; Resident Evil - Genesis; Resident Evil: Ground Zero
Rok:
2002
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
14.8.2002
„Tajný experiment. Smrtící virus. Fatální chyba.“

Komentáře k filmu Resident Evil

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 61
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Mám ten dojem, že toto byl   asi první film, který jsem   měl doma na DVD, takže jsem   ho videl opravdu mockrát, ale   vůbec mně to nevadí :-).
Psát o čem to je, bude   blbost, to už je všechno   jistě v předchozích   komentářích.
Takže   jenom toto.
Herecke   obsazení je výborné. Efekty   a triky jsou tu také   náležitě dobře   provedeny.
A pro toho,   kdo má rád filmy o   zombících, je tento film   jako stvořený, navíc má i   poutavý děj, takže vás   chytí od začátku až do   konce.
Mimochodem -   samozřejmě že hru jsem   hrál :-).
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Začíná nová série   akčního sci-fi zombie hororu   s výtečnou   M.Jovovich.Tentokrát bojuje   proti jedné korporaci která   tento virus vyvinula který se   rozšíří všude.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Jeden z málo filmů o Zombie   který se mi líbí. Skvělý   příběh a skvělé efekty.   Že tento film má 4 řady a   pátá se připravuje.. to   bych dal za dobře ->   známka toho že je film   dobrý a má tržby. Mohl bych   se na to dívat dokola, nadchl   mě. 10/10 palec na horu
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Resident Evil
Prostě nejlepší akční   horror,skvělá Milla   Jojovich,perfektní hudba,film   nemá chybičku!A vlastně   všechny díly Resident Evil   jsou perfektní,včetně   toho,který bude mít   premiéru letos v   září-aspoň dle traileru   :))
Všechny díly lze   shlédnout i několikrát a je   vždy na co koukat.Nejhorší   je snad myšlenka,co když   někde se takové pokusy   opravdu dějí?????
Ba.tista
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Velice napínavá podíváná.   Sice ne nejlepší ze všech   zatim tří dílů, ale stojí   za to. Škoda jen že to není   tak docela přesně podle hry.
Lusinka1312
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Tajemná společnost Umbrella   Corporation, zabývající se   genetickým výzkumem,   provádí ve svých   rozsáhlých podzemních   laboratořích velice   nebezpečné pokusy. V jednu   chvíli uniká smrtící virus   a centrální počítač   laboratoře - Red Queen -   uzavírá neprodyšně celou   zasaženou oblast podzemního   labyrintu a nechává   zaměstnance, zasažené   virem, uvnitř celého pekla.   Elitní komando v čele s   Alicí (Milla Jovovich) a Rain   (Michelle Rodriguez) dostává   úkol, který je otázkou   života a smrti - izolovat   virus, který ohrožuje celé   lidstvo zjistit příčinu.   Brzo zjišťují, že všechno   je ještě horší než   čekali - virem zasažení   zaměstnanci nejsou ani živí   ani mrtví - nyní jsou z nich   mimořádně agresivní zombie   - Nemrtvé bestie, které se   skrývají v místě   katastrofy. Jediné jejich   škrábnutí nebo kousnutí   infikuje zasaženého, který   se okamžitě začne měnit v   jejich druh. Alice a její   vojenský tým má tři hodiny   na to dokončit misi, než   Nemrtví proniknou na povrch   Země. Čeká je souboj s   krvežíznivými bestiemi bez   jakýkoli zábran a další   děsivé překvapení v nitru   laboratoře - zmutovaní psi a   jiné výsledky experimentů.   A ještě se proti nim   postaví centrální   počítač - Red Queen a ten,   kdo to celé spustil. Dokáže   tým překonat počítač,   najít antivirus a ubránit se   Nemrtvým? Kdo tohle peklo   oživlého zla dokáže   přežít? A kdo a kde je ten,   jehož pomsta ohrožuje celé   lidstvo?
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Komentář
Resident Evil:Úl je   nejlepší díl ze   série.Filmy o zombie a   zániku světa jsou ty,které   mám rád.Když jsem prvně na   PS1 hrál resident evil,tak   jsem si řekl,že musím   vidět tento film,který je   přesně udělaný podle   herní předlohy.Někdo   vymislí T virus na   znovuobnovování buněk a   jeto tady mrtví vstávají
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Rozhodne je najlepší z tejto   série, ani efekty v   ďalších dieloch ho nemôžu   prekonať, je to proste   začiatok, kde sa všetko, len   rozbieha a oni spočiatku   netušia s čím vlastne   bojujú čo tomu len   prospieva.
Tanatos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2014
Resident Evil
Po pozretí tohoto filmu,som   bol lačný po zombie hororoch   ale už žiadny ho neprekonal   ale len par sa mu   približilo.Veľmi nadupaná   akcia,herecké obsadenie na   čele s Millou Jovovic a   nemožem nespomenút posobivé   kulisy podzemných   priestorov,dava tomuto filmu   to čo od filmov   očakávam.Super filmový   zaźitok.
karel.volny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2007
predloha filmu ze   hry..osvedčilo se to a mužu   podotknout,že tento film je   pro mne skoro dokonaly..mužu   ho sledovat porad   dokola..Milla tomu dodala   duši..příbeh,napetí a   akce.není co dodat
Beruska123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2007
Nejlepší horor jaký jsem   kdy viděla bezvsdný efekty a   tak miluju tenhle horor jen   doporučuju   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pitan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Milla si zahrála jednu z   nejlepších rolí a myslím   že udělala dobře že   pokračovala v dalších   natáčení Residentu.Tento   film nepostráda nic z   napětí a dalších efektů,   je to jeden z nejlepších   horrorů co jsem vyděl a   proto ho doporučuji, tento   film stojí za podívání
Kubasino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Úžasná záležitost
Výborný film a tečka.Třeba   béčkový survival horror,   ale i tak výborně   natočený. Obsazení se   hodně povedlo, zejména Milla   a Michelle jsou úžasný.   Nemůžu si vynachválit ani   soundtrack, který také stál   za to. Když se do toho   opřeli ty rockové kytary a   začala řežba...hm to byla   slast.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2021
Skupinka žoldáků jdoucí   někam a bojující proti   někomu. Takový je základ   akčních videoher, při   kterých si hráč v podstatě   vybírá jen toho nepřítele.   A takové náměty jsou   samozřejmě přitažlivé pro   filmové zpracování. To je   případ i série videoher pod   názvem 'Resident Evil',   kterému například mimo   jiné konkuruje třeba   videohra 'DOOM', která se   později filmového   zpracování dočkala také.   Zombie je od dob uvedení   snímku 'Noc živých   mrtvých' (1968) stále   tvůrci přitahován a tak   stále vznikají nové snímky   a samozřejmě i videohry. Ty   však dostávají jiný   koncept a to převážně z   oblasti sci-fi, což   vytváří zcela jiný druh   zábavy. 'Resident Evil s   tímto stál velice   úspěšný a tak by byl snad   i div, kdyby se toho filmoví   tvůrci nechytli. Jenomže   převést videohru do filmové   podoby, aby to mělo hlavně   nějaký smysl plný děj,   není jen tak. Spousta   tvůrců si už na tom   vylámal zuby. Pro vytvoření   tohoto snímku šili tvůrci   svým způsobem trochu od   lesa. Použili známé motivy   pro ulehčení situace,   čímž se koncept vývoje   děje stál krapet   předvídatelný, a tak divák   alespoň čeká, co se kdy a   jak stane. Takže tu máme   skupinku ozbrojených lidiček   snažící se dostat odněkud   někam, čímž se setkávají   s nejrůznějšími útoky a   nástrahami. Vznikl tak   akční sci-fi horor   nemající zábrany před   ničím a před nikým.   Těžko posoudit, jestli film   lépe unese divák neznalý   videoherní předlohu a nebo   přímo hráč videohry. Jako   celek je to trošku   těžkopádné pro   porozumění podstaty věci a   právě oné je smysluplnosti.   Takže je vlastně potřeba   během sledování naprosto   vypnout mozek a užívat si   každou dramatickou chvilku   plnou nebezpečí číhající   ze všech stran. Místama je   to bez atmosféry, místama   hodně akční, místama až   moc rychlé, výstava zase až   moc nesourodé. Atmosféra   příchodu hlavního monstra   je však uspokojivá.   Videoherní zárodek je   zkratka hodně znát, což je   na druhou stranu zase dobře.   Alespoň je znatelné odkud   vítr vane a s čím má   divák tu čest.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Tak tento film mě připadá   tak trochu obyčejný, ničím   nijak zvlášť nevybočuje z   řady filmů o zombikách.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Super triky, perfektně   akční Milla Jovovich a plno   zabijáckých zombie!!! Tuhle   trilogii miluju a díl od   dílu je to lepší ;)
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tak zde to všechno začalo.   Krev střídala krásu a   myšlenku. .)) Nenahraditelná   Milla Jovovich. Nemám co bych   vytkl, skvělé herecké   výkony, nový příběh,   nová akční hrdinka, nová   serie. Akční svět   režiséra Paul W.S. Anderson   mě naprosto sedí, ať   nadále pokračuje v těchto   výkonech a budu jen a jen   spokojen. Jeden z nejlepších   Zombie filmů vůbec.
Tommy.Vanek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Jako velkej fanda her Resident   Evil jsem si zfilmování   této klasiky užil a líbila   se mi fakt dost a když jsem   na konci viděl už jistou   přípravu pokračování na   dvojku a poznával jsem   přesný naběh Resident evil   2 kterým jsem mimochodem na   PS začínal měl jsem velkou   radost
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
R.E.
Resident Evil, tak 1. díl se   mi zdá asi nejpovedenější.   A má skvělé herecké   obsazení   .
moodreockooo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Resident Evil jsem nejdříve   hrál na PS2 a můžu   říct,že jsem se na jeho   flmové ztvárnění velice   těšil..zpracovat fim dle   předlohy počítačové hry   je podle mě   "kumšt" a tohle   zpracování se docele   povedlo..i potvůrky byly   věrohodné:-)
Dávám   ale jen devítku,protože je   ještě jeden film dle   počítačové hry,který je   ještě   lepšejší..bezkonkurenčně   Silent Hill v tomhle   žánrů..určitě je třeba   vidět oba..jo a Milla je   super :-)
pospech11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tento film je jeden z   nejlepších filmů z   tématikou zombíků a všeho   kolem. Dost dobře zpracovanej   námět škoda jen že se moc   nepodobá herní předloze.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Schválně jsem napsal   komentář, aniž bych se   díval do filmového   deníčku. Nuže, nechám jej   promluvit. Zápis je jak vidno   níže z května   2014.-------------- K ději   není co dodat. Není, pravda,   až tak jednoduchý, ale skoro   nemá hluché místo. Takhle   nějak by měl vypadat sf   horor. Vysoce nadprůměrný   snímek.   Markíza 140507 9024/9625 ++++   ++++++Nu a nyní dnešní   zápis.---------------- Co se   mi hlavně líbí, že děj   začíná ihned a nějak se s   tím nemaže. Žádné   zbytečné filosofické cancy,   žádné debaty a   seznamování s postavami. Tak   to mám rád. Mně se to moc   líbilo a nebýt   nesrovnalostí, nesmyslů, a   několika slabších chvilek,   mohlo to být za plný počet.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Resident Evil
Zombie či podobné filmy jsem   nikdy moc nemusela a tak když   vyšel Resident Evil, tak jsem   se mu vyhnula obloukem, po   několika letech jsem náhodou   dostala tohle dvdíčko a   rozhodla jsem se to okusit a   víte co, byla chyba to   odkládat, protože jsem se   bavila skvěle.
Má to   dobrý příběh, skoro celý   film se něco děje a Milla   Jovovich je prostě skvělá a   do role Alice mi sedla jako   ***** na hrnec. Má to dobrou   atmosféru a díky Resident   Evilu jsem se zamilovala do   zombie a díky téhle   hororové podívané, která   vznikla na motivy   počítačové hry ujíždím   na Walking Dead. Pár   nedokonalostí by tam bylo,   ale pokud vezmete v potaz, že   jde o horor, tak je to   vydařené dílo, druhý díl   si ujít nenechám.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Tento scifi-horor mi   pripomína už nejakú novšiu   verziu filmu o zombi. Je tu   výborné spracovanie deju,   ktorý je dosť dramatický a   v očiach diváka aj   napínavý. Ja si tento film   hocikedy rád pozriem.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Milla v roli Alice je skvělá   v akčním filmu o smrticím   viru díky kterému se z   mrtvých stávají zombici.   Anderson se po Mortal Kombatu   vrhnul na další námět   podle počítačové hry a   dopadlo to dobře . Co se mi   líbilo nejvíce asi finální   záběr na Alici .
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
jsou sice i lepší filmy ale   je to v celku slušně  
natočeno skvělé   efekty a obsazení je též   dobré
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Hororový sci-fi thriller na   který se vždy rád   podívám.Volně natočené   podle playstationové   hry.Michelle Rodriguez v roli   drsňačky Rain je skvělá.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Resident Evil
Film se ze začátku nese v   záhadné a temné   atmosféře, kdy nikdo ze   zúčastněných neví, co se   vůbec stalo. Potom se pomocí   retrospektivy začínají   tyhle záhady objasňovat a   vykreslovat. Divák z toho má   lepší prožitek. Výborné   byly také počítačové   efekty a triky. Mezi   nejlepší scény řadím tu,   jak laser rozseká zásahovou   jednotku. Našlo se i pár   šokových situací, které   mě pořádně postrašily.   Zombíci byli pořádně   krvelační a šel z nich   strach. U filmu jsem byl v   neustálem napětí a čekal   jsem, co se stane dál. Konec   byl také hodně zajímavý,   kdy byl ze zvědavosti úl   znovu otevřen a zombíci se   dostali na zem, což   umožňovalo další   pokračování.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Ať už první díl Resident   Evil má nebo nemá s herní   předlohou cokoliv společné,   jisté je, že se jedná o   kvalitní snímek, jenž   může divákovi nabídnout   slušný "relax"   díky jednoduchému ději,   akci a docela pestré hordě   nedočkavých zombíků.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Další film podle slavné   hry, mnohem lepší než   Sillent Hill, sice se to   nedrží přesnému   zpracování hry ale to celkem   ani nevadí. Na Millu se rád   podívám kdykoliv a rád.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2013
RESIDENT EVIL
Beriem to ako začiatok   filmovej série.Bolo to niečo   nové a Zábavné.Krvavé   efekty celkom dobré.Príbeh   taký klasický   Residenťácky.Akčných scén   asi 4 dlhé.Takže celkom   dobré.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2005
Velmi slušně natočený   zombie horor, který vznikl   podle počítačové hry.   Není sice kdovíjak   originální, je zde několik   prvků převzatých odjinud,   ale jinak filmu nechybí   svižnsot, napětí a hlavně   několik scén, při kterých   opravdu tuhne krev v žilách   (chodba s lasery, zmutovaní   psi atd.). Opravdu zajímavá   podívaná a navíc ještě s   otevřeným koncem ...
Horten
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Slušný akční horor plný   bezhlávého střílení   které je vzhledem k žánru   naprosto v pořádku.Děj je   relativně jednoduchý takže   se o něm nemusí moc   přemýšlet.Herecké výkony   nejsou ničím výjmečné.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Na to,že měl tento kousek   otevřít celou ságu   Residentu,tak to bylo docela   slabé nebo řekl bych,že   čím víc dílů,tím víc   lépe.Rozhodně se ty   následující díly povedly   více,ale i tento stojí za   shlédnutí.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Napětí je dávkováno   pomalu, prvních 20min   nebudete vůbec vědět, co   vás čeká. Ale jak byl   rozjezd pomalejší, o tom   bude mít zbytek filmu   rychlejší spád. Pěkná   rubačka, žádný   přemýšlení. Tak to má u   těhle filmů být.
Hammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2006
Možná to není horor, kde se   budete celou dobu bát, ale   přinejmenším dobrý akční   film s hororovými prvky. Ze   začátku s napětím   očekáváte o co vlastně   jde, pak film nabere svižné   tempo a drží si ho až do   konce.   No..."konce"...líb?   ? se mi otevřené závěry   režiséra Paula Andersona a   ten ani zde nechybí.
LordPagi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2004
UMBRELLA
Velice slušný film, který   si bral námět z kultovní   hry Resident Evil. Dobře   zpracovaný zvukově i   digitálně. Super děj   (podzemní laboratoř).   Další díl si nenechám   ujít...
MarcusOplus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Milla J. is the best!
Tento film si nedovedu   představit bez skvělé a   krásné Milli Jovovich. Je to   film podlé velemi populární   herní série Resident Evil,   myslím si že film dokázal   být věrný předloze. A   nikoho neurazí. :-)
vousac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Dobrý,
i když už trochu obehraný   příběh. Hodně akce.   Šílený počítač, zombíci   a navrch ještě mutant. Nu,   zábava dobrá.
ondra
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2005
Resident evil je kvalitní   horor o zombiech,kterých je   na filmovém trhu už mnoho   (např.Úsvit mrtvých). Ve   filmu resident evil se   setkáme z Milou Jovovic   jakožto tajnou agentkou,   která má chránit tajný   projekt,který se odehrává   pod povrcem země.Dále vám   už nic neřeknu abych   neprozeadil obsah filmu.
Určitě se na něj   podívejte. Zdravím.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Hru jsem nehrál, neposoudím   jak je s filmem podobná, ale   film samotný zaujal. Je   temný, strašidelný akce   nápaditá, drsný a celkově   mě zaujal.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Smutné, že možnosti, jež   skýtá krvavá a   atmosférická videohra,   nebyly zde zdaleka vyžity a   omezily se na pár   digitálních efektů. Na   druhé straně potěší   odhalený rozkrok hlavní   hrdinky v závěru.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Film podle motivu jedné z   nejůspěšnější a vůbec   nejznámější herní série   Survivor hororů . První díl   byl ještě vzdáleně   podobný herní předloze,   druhý byl asi nejvíc pak už   se to ubíralo někam uplně   jinam
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Nějak celá ta sága začít   musela a jako první film   celé série musim říct, že   je prostě dobrej. Má spád,   hromadu výborných efektů a   hlavně nahou Millu Jovovich.   .-) teda téměř nahou...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2016
Resident Evil II byla super   hra a na PS I jsem u ní   strávil hodně večerů.   Tenhle film se občas drží   lokalit, jen scénář není   úplně stejný. Ve hře   hrdinka procházela lokality   většinou sama. To by se   ovšem nedalo postupně   vyvražďovat. Takže se tu   přidalo speciální komando.   Milla už asi žádnou   normální roli nedostane.   Zbyli jí jenom ti zombíci.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Paul Anderson natáči   skvělé filmy podle   počitačových her.
Opravdu mu to jde a   resident se mu vidařil.Já   nejsem nad-
šencem   zombie ale tohle bylo fakticky   dobrý.....jo dobrý..
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Tak určitě jsou lepší   filmy ze zombíkama.Není   špatbý děj ani   zpracování,třeba dobrmani   bez kůže pěkný počin ale   myslím že tomu přeci něco   chybí.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Trochu o ničem.
Jak říkal kolega vousac. Už   to tu někde bylo. Pravda je   že ze začátku je v tom   trochu víc zmatku. Pak se to   začne vyjasňovat a je z toho   dobrá akce, ale pak se to   začne měnit v honičku se   zombíkama a nakonec to   vlastně nijak neskončí.   Dobrá scéna je rozkrájení   vojáka laserem ale že bych   to musel vidět dvakrát to   ne. Navíc jsem to už viděl   v kostce jen se přiznám že   nevím co vyšlo dřív.   Slibuju že se hned kouknu.
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Sérii resident evil,mám   rád...perfektní film,ovšem   když to porovnám ze   dvojkou,nebo trojkou..tak   nevim. Podle mě je resident   evil 1 nejslábší ze všech   tří,co dosud vyšli. ale i   přesto je 1 dobrá! A o mille   Jovovič nemusím snad   mluvit...výbornej výkon!!!
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Z oblasti filmů, které se   zabývají dějem o   mrtvých-nemrtvých, jde   určitě o špičku. Ale   takové filmy nemusím,   připadá mi to všechna na   jedno brdo. Jednou se   podívám a dost. Další   pokračování byla také   dobrá, dá se říct, že na   úrovni předních thrillerů.   A možná, že se mi líbila o   trochu víc.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Poměrně slušné   zpracování známé videohry   s některými zajímavými   momenty (místnost s lasery).   Ale herní potencionál nebyl   ani zdaleka využit a mohlo to   být o hodně lepší.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2014
Po
shlédnutí Světové války   Z,jsem se rozhodl skouknout   nějakej ten biják se   zombíky a kterej jinej než   tento?:-)Paradoxně mě víc   bavila ta část filmu,než se   mrtvolky   objevili.Následující scény   s nimi mi připadaly takové   nějaké divné:-)Ale celkově   koukatelné
Topi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2004
Resident evil
Bohužel, toto má s tou   úžasnou hrou se kterou jsem   strávil několik probdělých   nocí jen pramálo   společného. Filmové kvality   jsou průměrné, akční   scény sice cool ale   většinou vykradené odněkud   jinud a hudba absolutně   nehodící se k hororovému   žánru. P.T. Anderson není   podle mého názoru dobrý   režisér a jsem rád že   režii dvojky přenechal   někomu jinému. Jak to ale   dopadne, na to jsem sám   vědav.
misalka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Docela dobry ...........rada   se na tenhle film podivam ale   pointa se mi zda az moc   umela..........neni to zrovna   horor ale lidicky co maj radi   akcnaky tenhle film urcite   potesi..........ale co se da   cekat od dalsiho zombii   filmu....
P.S jedna z   nejlepsich scen je kdy laiser   roseka vetsinu tymu.doporucuju
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2017
Převedení počítačové hry   se málokdy povede. Resident   Evil se povedl. Dobré   béčko, dobrá akce, dobrá   Milla Jovovich. Střílečka,   zombíci, vyvražďovačka to   je RE. Nic víc nic míň.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Horor pro náctileté. Zaujal   mě začátek, ale po nástupu   zombí na scénu jsem ztratila   zájem. Podle pravidla: čím   méně vidíte, tím více se   bojíte jsem se tedy vůbec   nebála, naopak strašidla mi   přišla směšná. Možná   děti by se polekaly. Takže   pro pokročilé nedoporučuji,   je to ztráta času.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $33miliónov║Tržby USA   $40,119,709║Tržby   Celosvetovo $102,441,078 ║ U   Andersona to je ako na   hojdačke niečo pekne   zvládne(hercov, akciu,   atmosféru) a niečo úplne   spacká(príbeh, triky). /40%/
issoumaila
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2007
9/10
Asi najlepšia herná filmová   adaptácia. Kto hral sériu   hry RE možno bude so mnou   súhlasiť. Po stránke   filmových efektov to bolo   trochu slabšie ale úplne   všetko to nahradzuje Milla a   napatie. Každopádne sa   teším na 3 diel v ktorom už   bude asi len tá Milla J. ;)
freddy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Tenhle film považuji za   docela normální horor,   který z průměru dostávají   do mírného nadprůměru   zombíci, kterým nelze nic   vytknout. Celkově mne ale   tento horor nijak výrazněji   nezaujal (vůbec se mi   nelíbily jednoduché   dekorace, které byly ve   většině záběrů laděny   do bílé barvy). Herecké   výkony byly průměrné,   stejné jako příběh, který   mi přišel dokonce lehce   podprůměrný a můj celkový   dojem jsou čtyři hvězdičky   (procentuálně vyjádřeno   45%, zaokrouhluji tentokráte   dolů). V porovnání s   ostatními filmy, které jsem   ohodnotil více hvězdičkami   mi přišel tento snímek   nepříliš zajímavý...
AcidBurn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Resident Evil - pokud od   tohoto filmu očekáváte, že   se budete bát alespoň jako   ve stejnojmenné   počítačové hře, rychle na   to zapomeňte. Film je sice na   začátku poněkud   nepřehledný, ale vše se   velice rychle objasní. Bát   se nebudete, protože   většina míst, kde se dá   "bubák" očekávat,   taky je. Některé scény jsou   vypůjčené z jiných filmů   (lasery rozkrájí vojáka na   kostky - The Cube) apod. Čím   víc se blíží děj filmu   závěrečným titulkům, tím   je nudnější a   předvídatelnější.   Můžete se vsadit na to, jak   to dopadne a sázka vám   určitě vyjde...
Co   říct - pokud jste fanoušek   série, přepalte si to od   kámoše, ale nečekejte   zázraky. Pokud se chcete   bát, pusťte si Kostku. Pokud   vás nudí myslet a chcete se   odreagovat, zvolte Scary   Movie. Pokud ještě pár   měsíců vydržíte, běžte   na Doom do kina. Nezbývá   než doufat, že někdo   konečně natočí kvalitní   film podle počítačové hry,   protože zatím se tak   nestalo.
jet20
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Pro lidi kteří neznají hru   se film muze jevit jako   dobrý, ale většina   zapalených pařanu této   herní trilogie jako já mi   dá snad za pravdu že   filmová serie nemá s hrou   skoro nic společnyho, jak   jsem se těšil na racoon city   a misto toho jsem se dočkal   nějakýho blbýho ulu a   nějaký královny která ve   hře vubec nebyla,nehledě na   to že tvurci filmu zcela   pominuli herni postavy,kéž   by se dal vrátit čas a   režie se ujmul takovej borec   jako je Shinji Mikami to by   pak panečku bylo jiny   kafe!!!!!!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n
minih79995minih7999547 Róninů (2013) [2k digital] 
47 Ronin n
minih18428minih18428Samotář (1987) 
Le solitaire n
minih139449minih13944913 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 
13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi n
minih79942minih79942Resident Evil: Odveta (2012) 
Resident Evil: Retribution n
minih12087minih12087Masakr na svatého Valentýna (1967) 
The St. Valentine's Day Massacre n
minih28215minih28215Pokrevní bratři (1999/1) 
The Boondock Saints n
minih37727minih37727Sob Robbie: Velké sobí závody (1999) [TV film] 
Hooves of Fire n
minih11076minih11076Labyrint lži (1997) 
The Spanish Prisoner n
minih34908minih34908Proud času (2003) 
Timeline n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Resident Evil: Poslední kapitola (2016)

 Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
Resident Evil: Poslední kapitola n
Resident Evil: The Final Chapter
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada / Austrálie / Francie
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Odveta (2012)

 Resident Evil: Odveta (2012)
Resident Evil: Odveta n
Resident Evil: Retribution
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Afterlife (2010)

 Resident Evil: Afterlife (2010)
Resident Evil: Afterlife n
 
Žánr: akční / sci-fi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie / Kanada
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Resident Evil: Rozklad (2008)

 Resident Evil: Rozklad (2008)
Resident Evil: Rozklad n
Baiohazâdo: Dijenerêshon
Žánr: animovaný / horor / sci-fi
Země: Japonsko
Režie: Makoto Kamiya

(spin-off)

Resident Evil: Zánik (2007)

 Resident Evil: Zánik (2007)
Resident Evil: Zánik n
Resident Evil: Extinction
Žánr: akční / sci-fi / horor / thriller
Země: Kanada / Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie
Režie: Russell Mulcahy

(pokračování)

Resident Evil: Apokalypsa (2004)

 Resident Evil: Apokalypsa (2004)
Resident Evil: Apokalypsa n
Resident Evil: Apocalypse
Žánr: sci-fi / horor / akční
Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Kanada / Francie
Režie: Alexander Witt

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

52 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

62 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

152 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

52 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10