Duben
ohodnotit

47 Róninů [2k digital]

47 Ronin

Další název:
47 Roninov (SK)
Rok:
2013
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
2.1.2014

Obsah filmu 47 Róninů

 
Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do...
 
Související odkazy
 
Recenze: 47 róninů

Fantasy filmů se v posledních letech zas až tolik nenatáčí. O to více pak zamrzí, když se nepodaří naplno... číst dál

 
 
RECENZE: Keanu Reeves trčí mezi 47 róniny jako sushi v zelí

Filmový návrat samurajského žánru se jmenuje 47 róninů, ale na shodný počet procent to v hodnocení nedotáhne, i kdyby se Keanu Reeves v hlavní roli překonával. Což rozhodně nečiní. Spíše jen trpně trčí mezi japonskými kolegy, kde se vyjímá nepatřičně jako sushi podávané s knedlíkem a se zelím. číst dál

Hodnocení: 45 %

 
 
47 róninů: Smuraj na houpačce

Kariéra málokterého herce je tak nestálá a zároveň mnohovrstevná jako ta Keanu Reevese. Kdo je muž, jehož jméno v havajštině znamená chladný vánek nad horami? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, 3D dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu 47 Róninů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2022
Deset let po té, co si mezi samuraji ve snímku   „Poslední samuraj“ (2003) zařádil Tom   Cruise, dostal příležitost mezi ně vstoupit i   Keanu Reeves. Japonský národní mýtus byl již   místními filmaři zpracován nesčíslněkrát,   avšak tentokrát se toho chopili filmaři   hollywoodští s vůlí sobě vlastní. Jak se ale   v Japonsku tvářili na fakt, že si do příběhu   přidali svou postavu? No nic. Japonská legenda   je ikonický příběh, který se již dávno stal   součástí japonské kultury. Původem je   skutečná historická událost z osmnáctého   století a v Japonsku je tak známý svým   archetypem, že už je dlouho pokryta aurou mýtu,   takže můžeme jen hádat, co je ve vývoji děje   skutečné a co ne. Jistota je pouze u fantasy   prvků, které jsou občas použity. Samozřejmě   nechybí ani tolik populární milostná linka,   která prostě nesmí chybět nikde. A když se to   všechno dá dohromady, vznikne nám z toho   spíše japonská samurajská pohádka. Ale jo,   svým způsobem ambiciózní. Škoda jen, že   takovéto zpracování postrádá harmonický   příběh obeznávajíc to zásadní. Pomsta. Sice   je to to hlavní, o co v příběhu jde, ale má   to poměrně nemalý problém právě toto diváka   zaujmout. Postava Keana Reevese je Hollywoodem do   děje tedy přidaná a je jasně daná, ale i tak   přivádí na myšlenku, jestli se náhodou   tvůrci neinspirovali Richardem Chamberlainem ve   snímku „Zajatec japonských ostrovů“ (1980).   Buď jak buď. Japonským samurajským fenoménem   snímek moc neohromí, neboť americkým okem   shovívavým se jedná jen o jednoduché   přepracování známého japonského příběhu   do žánru fantasy. Snad aby to západní diváky   více zaujalo. Těžko posoudit. Každopádně v   tom celý koncept dost klopýtá, ale pře   ohromující vizuální efekt si toho zřejmě   málokdo všimne. Snímek se tak jen zařazuje k   výše zmíněným etudám s cizincem mezi   japonskými samuraji a to je na celém tomto   filmovém pokolení asi tak všechno.
naineko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Ano, v podstatě je to nesmysl. Z pohledu   dobového dramatu či historické věrnosti je to   snůška z říše dojmologie. Nicméně jako   fantasy příběh to získává jiný rozměr, kde   to prostě funguje.
pigal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Spolocenstvo ubohych Roninov...
K vysokorozpoctovym filmom som prisnejsi.Dokazem   vsak odpustit mnohe veci-staci,aby som sa bavil.Tu   sa nic take nekona.Vacsiu zlataninu som snad nikdy   v zivote nevidel.Pseudokombinacia
Pana Prstenov   a japonskej kultury dopadla katastrofalne.Herecke   vykony a anglicky dabing su priserne.O to viac by   clovek dokazal ocenit akcne sceny a bojove   choreo,ale ani to sa nekona.Par subojov,minimum   krvi /asi kvoli ratingu 12+/ a efekty su   hrozne.Takto sku.vit nadejny film dokaze len   prasa...A to prasa by som najradsej zaklal katanou   a opiekol na razni...Keanu sa v tom filme mota ako   namesacny /asi pozde pochopil,ze hra v diere plnej   hnoja a fekalii/.
Bod za to,ze je to film,bod za   Keanu Reevesa,bod za prostredie.Jednoznacne   nedoporucujem.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2016
Jako, super, ale Japonci mluvící anglicky… to   mi tam tedy vůbec nesedělo. Jinak v podstatě   hodně podobné „Posledním rytířům“, jen   je to zde obohaceno a fantasy prvky, tudíž i o   efekty. Tyto nejsou nijak převratné, ale líbily   se. Dějově občas hlucho, ale dá se to   přečkat. Možná se podívám podruhé a   hodnocení upravím, protože 80% se mi zdá moc,   a klasických 60% málo. A přitom si za fantasy   efekty zaslouží přidat o desítku oproti   rytířům.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Film o japonských sebevražedných   atentátnících je velmi užitečný, ukazuje   totiž jak se dají krásně lidem vymýt mozky.   Těma lidma myslím postavy v příběhu i   diváky. Třeba jednou natočí podobnej film o   Hamásu..
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Šel jsem po tomto filmu jak pes po kočce :-).   Nakonec po jeho zhlédnutí jsem nebyl vůbec   zklamaný, naopak. Ten příběh za to sakra   stál. Čest a oddanost na vás z tohoto filmu   přímo prší. Můžu to jenom   doporučit.
Hodně mě zajímalo, jak se tam   uvede ten K.Reeves. Zajímalo mě, jaká tam   může být jeho role - víceméně ve filmu s   asijskou tématikou - překvapilo mě to a dávám   s klidným svědomým 8 bodů.

P.S.: Ještě   musím pochválit ztvárnění záporáka -   výborný herecký výkon !
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2014
Romantická fantasy, kde Keanu tiše trpí až   dotrpí, místo, aby se na všechno a všechnu   vykašlal a vzal dráhu. Ale, když samuraj má   ten kodex cti, tak zkrátka štěstí najde až v   příštím životě.
Výprava a kostýmy   nadstandardní, tvůrci si pohráli i s detaily,   příběh samotný zajímavý, i když asijská   historie je pro nás středoevropany trochu hůře   uchopitelná. Keanu slušný, i když už zahrál   lepší postavy, deptalo mě na něm, jak pořád   trpěl a zdravě se nenaštval. Ostatní   samurajové trochu zaměnitelní, hlavní hrdinka   žádná fňukna a u hlavního záporáka se   potvrdilo klasické-za vším hledej ženu,   případně čarodějnici, ale to mnohdy nemá   daleko od sebe.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Jedno z největších zklamání roku, kde nejvíc   klame samotný hlavní hrdina Keanu Reeves, který   svou roli vůbec nezvládl.Japonská mytologie je   zde opravdu hodně špatně přenesena na filmové   plátno, kde nevíte, jestli se díváte na   Avatar, Posledního samuraje, nebo Souboj   Titánů.
Byl jsem na tento film hodně zvědav,   zvlášť kvůli Keanovi, ale jeho herecké   umění začíná hodně klesat.
Jinak snímnek   je nuda plná nesmyslných dialogů a debilního   děje, kde nic vás nepřekvapí, ani nepotěší,   prostě spackaný film.

5 hvězdiček dávám   díky dobrým trikům a kostýmům a vlastně   také díky tomu, že jsem vydržel se na film   dívat asi hodinu.
list
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Vlk
Je to fantazy pohadka ktera me vazne bavila,Keanu   Reeves byl skvelej,bojovy sceny taky sice zadna   krev ale proc ne,krve vidime vsude dost tak ze na   to muzete jit klidne s detma.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2014
Nebyla to špatná podívaná ,ale na mě   chvílemi až moc romantiky.K.Reeves podal   skvělý herecký výkon,efekty byli   dobrý,akční scéna ke konci byla skvělá a   konec filmu dost smutný,ale bylo to podle   skutečnosti což se cení a zase vím o něco   víc o Japonské historii.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17216minih17216Přání smrti 2 (1981) 
Death Wish II n
minih55008minih55008To se ti povedlo, Julie! (1982) [TV inscenace] 
To se ti povedlo, Julie! n
minih145331minih145331Poslední zastávka smrt (1990) [TV inscenace] 
Poslední zastávka smrt n
minih89695minih89695Černobylské deníky (2012) 
Chernobyl Diaries n
minih50508minih50508Tajemství chrámu křišťálových lebek (2008) [Video] 
Allan Quatermain and the Temple of Skulls n
minih46580minih46580Vše, co můžeš chtít (2005) [TV film] 
Everything You Want n
minih43217minih43217Voodoo: Umění ďábla (2004) 
Khon Len Khong n
minih104321minih104321Zlatý drak (1985) [TV inscenace] 
Zlatý drak n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n
minih51395minih51395Labyrint smrti (2006) 
The Kovak Box n


Hodnocení:n12345678910
47 Róninů (2013) [2k digital]47 Róninů (2013) [2k digital]47 Róninů (2013) [2k digital]47 Róninů (2013) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190500
Osobností: 697758
Fotografií: 763836
Plakátů: 376408
Obsahů a biografií: 178219

Poslední komentáře

Bratrstvo nesmrtelných (2021)

Bratrstvo nesmrtelných
Nebylo to úplně k   zahození  a to díky   hereckým výkonům a pár   akčním pasážím ale   nadruhou stranu tam toho bylo   dost fantazy až nesmyslného   ,celkově jsem se bavil takže   průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Karmouzská válka (2018)

Karmouzská válka
Nechápu to hodnocení podle   mého se nato nechalo   koukat,hlavně proto že se   tam od začátku pořád něco   děje a není čas se   nudit,začalo více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Nic než pravda (2008)

Nic než pravda
Povedené,chytlo mě to   hlavně pro herecký výkon   K.Beckinsale a samozřejmě   jak to bylo natočené nebylo   čas se nudit,napětí   stoupalo více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 7 / 10

I na kovbojky občas padne smutek...

I na kovbojky občas padne smutek
Režisér Gus Van Sant   bezesporu umí, film je plný   známých a dobrých herců,   ale navzdory těmto   skutečnostem mi tenhle biják   přišel jako více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Svatba jako řemen (1967)

Svatba jako řemen
S hrůzou jsem zjistil, že   jsem tuto čs. filmovou   klasiku ještě neviděl a   hned to napravil:-) Možná i   proto mě to celkem bavilo.   více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10