Zari
ohodnotit

Předčítač

The Reader

Další název:
Predčítač
Rok:
2008
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
23.4.2009
„Kam až zajdete, abyste uchránili tajemství?“

Komentáře k filmu Předčítač

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2018
║Rozpočet   $32miliónov║Tržby USA   $34,194,407║Tržby   Celosvetovo $113,019,290▐   Tržby za predaj DVD v USA   $12,641,345 //počet   predaných kusov 686,566║   Režisér Stephen Daldry si   vybral výborný námet na   spracovanie(inšpirovaný   skutočnými udalosťami), len   škoda že prvá tretina filmu   ma postupne tendenciu   uspávať, našťastie táto   slabšia tretina filmu doznie   samým záverom filmu, takže   celkovo film vyznie ako dosť   silná dráma, kde je k   nejakej tej dokonalosti   cítiť ešte nejaké tie   rezervy. Kate Winslet tu   zahrala opäť skvele, aj keď   možno až tak úplne to   nebola úloha na Oscara ale   zas na druhú stranu za jej   doterajšiu hereckú kariéru   si ho zaslúžila. Vo filme   skôr dominuje mladý herec   David Kross, postava Michaela   Berga v jeho stvárnení je   plná pocitov a silného   zafarbenia, povyšujúceho   túto drámu tam kam sa v   konečnom dôsledku dostáva a   to do dosť silnej emocialnej   drámy o ľuďoch žijúcich   zo svojimi chybami z   minulosti, ktoré im zväzujú   ruky v ich konaniach. /80%/
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2017
Silný, dramatický příběh,   který jsem sledovala   zpočátku s pusou dokořán.   Ještě větší silou však   udeřilla skutečnost, která   spoustu otázek v mé hlavě   zodpověděla. Spousta otázek   nebude mít odpověď nikdy.   Například, jak je možné,   že se podobná lidská   dramata děla, dějí a asi   nepřestanou dít?
Naprosto strhující   herecké výkony - to jsem   málem nezmínila.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
"A co byste udělal vy???"
Od začátku do konce silné,   emocionálně laděné drama s   motivem nerovné lásky a   dozvuky zločinů z doby   holocaustu. Všichni tři   představitelé obou hl. rolí   odvedli brilantní výkony,   takže přechod od jejich   erotického vzplanutí k   ponuré atmosféře   následných událostí   proběhl naprosto   přesvědčivě. Hlavně Kate   Winslet si tu všechna ta   udělená ocenění opravdu   zaslouží!
Ondrus21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2013
Jsem chlap a romantické filmy   opravdu moc nemusím. Tenhle   film se mi ale docela líbil.   Mladý chlapec se zamiluje do   dospělé ženy; spí s ní a   čte jí z knih, protože ona   sama číst neumí. Ona   jednoho dne zmizí a on je   nešťastný. Až po několika   letech se s ní znovu setká,   bohužel za docela   nešťastných okolností.   Dovídá se totiž, že ona   byla za války příslušnicí   SS ve vyhlazovacím táboře v   Osvětimi. Teď se za svoje   skutky zodpovídá před   soudem. Přiznám se, že jsem   u toho seděl s pusou   dokořán.
Kromě   mimořádně silného   příběhu lze vyzdvihnout i   docela povedený výběr   herců. Kromě Ralpha Fiennese   a Kate Winslet můžeme ve   filmu vidět např. i   výborného Bruno Ganze a   mihne se zde i Alexandra Maria   Lara. Jedna z věcí, kterou   bych filmu naopak vytkl, je ta   příšerná   "západoněmecká"   angličtina. To ji pro boha   nemohli naučit pár vět   německy?? Tohle mi celkový   dojem trochu pokazilo. I tak,   ale musím uznat, že si film   a herci zasloužili   pozdější nominace a zisk   několika filmových cen.
Misantrop
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2013
Emotivní snímek připomíná   svým tematickým zaměřením   a tragickým vyústěním   příběhu starší český   film Adelheid (s Petrem   Čepkem v hlavní roli); a   obávám se, že přes   vnější přitažlivé efekty   (jako je výrazná   přítomnost nahoty a erotiky)   nedosahuje zdaleka té   hloubky, syrovosti a   procítěnosti jako naše   obyčejná černobílá   Adelheid. Předčítači,   myslím, pomohlo houfné   zastoupení německých   herců, z dabované verze   (jsem odpůrcem dabingu!)   nemohu však, lidužel,   náležitě posoudit, zda to   pomohlo i určitému,   řekněme autentičtějšímu   zabarvení dialogů.   Nepříjemný americký   zápach zanechaly tedy   zejména plačtivé scény,   soudní přelíčení a   zbytečně nastavovaný   závěr filmu. Otázku   německé válečné tzv. viny   nevyřešil samozřejmě   vůbec (jak by mohl?),   nicméně aspoň ji uvedl v   pochybnost, zda to byla   "vina" nejen   kolektivní, ale i vina snad   až příliš poslušných   jedinců. "Co byste   dělal vy, na mém   místě?" zeptala se   soudce bývalá dozorkyně z   koncentračního tábora.   Dobrá otázka - která však   zůstala bez odpovědi.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Předčítač
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   2009 - Nejlepší kamera,   Nejlepší režie, Nejlepší   film, Nejlepší scénář   podle předlohy.
Jedna   proměněná soška - Oscar za   Nejlepší herečku v hlavní   roli pro Kate Winslet.
Předčítač je opravdu   bravurním filmem, který Vás   doslova přiková do křesla.   Já se nedokázal ani na   chvíli odtrhnout. Navíc   první půlka je téměř   erotickým filmem a my tak   můžeme porovnat, jak se   změnilo nahé tělo Kate   Winslet od dob   "Titanicu" :) Přes   všechnu tu mou chválu je tu   však jeden výrazný rušivý   efekt, za který strhávám   dva body. Tím je angličtina.   Použít v Západním Německu   anglicky mluvící herce je   podle mě katastrofa a úplně   to ničí autenticitu   příběhu. Bohužel. Ale je   jasné, jsme v Hollywoodu a   nemůžou si tady prostě   dovolit něco, jako je   natočit film v němčině.   Vždyť kdo by na to pak šel   do kina a oni musí něco   vydělat. Škoda, mě to dost   ubralo, zvláště poté, co   byly vybrány tak perfektní   lokace. Určitě si pokusím   obstarat knihu a jak se znám,   jedním dechem jí přečtu...
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Ne až tak uzemňující jak   jsem čekal, ale rozhodně   působivé. Kate Winslet   svojí rozporuplnou postavu   skvěle oživila, je jasným   středobodem filmu a Oskara si   odnesla právem. V rámci   účtování s nacistickou   minulostí je to další   příspěvek, který ukazuje,   že řadoví exponenti režimu   nebyli zrůdy, jen obyčejní,   nedokonalí lidé, kteří se   pod tlakem doby mohli jako   zrůdy chovat. Předčítač   si ale naštěstí neosobuje   právo na rozhřešení, jen s   velkým citem vypráví jeden   příběh a podsouvá hrst ne   vždy příjemných otázek.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Skvělejší film jsem   neviděl. Začíná nevinně.   Románek mezi mladíkem a   ženou,ta neumní číst, tak   si nechává předčítat.
Po letech vychází   najevo, že byla dozorkyní v   koncentračním táboře. Ten   mladík je nový právník a   nemůže uvěřit. Vzniká   vztah, on ve svobodném   světě a ona ve vězení.   Posílá ji namluvené kazety.   Vše končí tím, že v den   ženiny svobody si sama bere   život. Krásný film a Kate   Winslet byla úžasná!100%
matushome
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Super film s ešte lepšou   atmosférou, ktorá vás   vtiahne do pocitov postáv...   Najlepší snímok, aký som   doposiaľ videl!
K.Winslet - oscar   zaslúžený..
cora22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2011
Pred troma rokmi ma tento film   skutočne dostal.Teraz sa to   opakuje.Kate Winslet je   určite jednou z   najuniverzálnejších   herečiek, aké poznám.   Počnúc Nebeskými   stvoreniami, cez Večný svit   až po naposledy zhliadnutú   Mildread Pierceovú je   skutočne radosť sledovať   jej herecké umenie. Ale   kvalita The Reader určite nie   je len jej zásluha. Ponurý   príbeh   ("literárno-erotického   vzťahu")odohrávajúci   sa v zlých časoch odkryl   snáď všetko, čo človek v   sebe može mať. Od hlbokej   lásky až k samotnému   súcitu k nej... Za tri roky   sa k Predčítačovi rada   vrátim.
Kackanebe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2011
Fantastický :)
Nádhernej film o lásce   nádherné dospělé ženy   (Kate Winslet) k mladému   16-ti letému chlapci. Velice   zajímavý film, od začátku   až do konce...akorát mě   trošku zklamalo, že to   neskončilo happyendem =)   ..jinak film neměl chybu.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Není mnoho takových filmů,   které jsou současně   poselstvím o lidech a době.   Kde zábavná složka je   naprosto vedlejším záměrem   Dějová osa příběhu je zde   sice poměrně strohá, ale   tím mocněji se prosazuje   poznání, že se člověk   chová pod tlakem jinak,   než-li by sám chtěl.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2011
The Reader (2008)
Naprosto úžasnej film... Až   do konce jsem u toho byl   pořád napjatej a nechalo to   ve mě opravdu emotivní   pocit... Příběh o chlapci,   který potká ženu s kterou   prožije skutečný romám,   která však po nějakém   čase zmizí a   "setkává" se s ní   až za mnoho let později a   teprve se dozvídá kdo   vlastně byla ona.... Skvělá   lehce sychravá atmosféra   západního Německa a hlavně   výborní herci jako Ralph   Fiennes nebo Bruno Ganz a   EXCELENTNÍ výkon Kate   Winslet která za tuto roli   získala cenu akadamie, zlatý   globus a mnoho dalších.   Objevili se zde i "méně   známé" herečky (moje   oblíbenkyně) Alexandra Maria   Lara a Karoline Herfurth a to   je taky jedna z věcí která   dodává tomuto filmu punc.
Knížku jsem nečetl, ale   podle toho jak kvalitní je   film.. tak kniha bude určitě   naprosto bezkonkurenční.
(film doporučuji v   původním znění)
Dumicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2011
Velice poutavý příběh   bývalé nacistické   vězenkyně,která se zamiluje   do mladého   studenta.Dramatický   film,který vás vtáhne do   děje.Dlouho jsem takhle   povedený film   neviděla.Strhující   příběh až do konce,který   mě naprosto dostal.
Roman333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Nádherný film
Podle mně je to jeden z   nejlepších filmů za   poslední léta, přinutí   diváka k hlubokému   zamyšlení a to se dnes   povede opravdu málo kdy.   Když film skončil, seděl   jsem jako přikovaný, civěl   na titulky a vstřebával   rozporuplné pocity, které ve   mně tento skvělý film   vyvolal. V žádném   případě si Předčítače   nenechte ujít, to platí   především pro   citlivějšího diváka.   Opravdový zážitek !
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Klaním se...
Tento film byl excelentní,   není co dodat, takhle vypadá   život, takhle vypadá osud,   takhle vypadá skutečná   láska. Nádherný příběh,   skvěle propojený s   přítomností, jaké to bylo   a jaké to je, dokazuje, že i   muž se může zamilovat na   celý život tak, že   nezapomene díky jednomu   krátkému vášnivému   poblouznění... Škoda, že   dnešní doba je tak   zkažená, lidé se netěší   z maličkostí, neváží si   chvil, neřeší momenty   života, v dnešní době se   nikdo nepozastaví na celý   život nad vzpomínkou. Mladý   herec David Kross se opravdu   ukázal, beru-li v podtaz, že   se učil perfektní anglické   výslovnosti jako němec,   ukázal ohromující výkon   nenuceného chlapce, a to i v   erotických scénách,o   Ralphovi Fiennesovi ani   nemluvím, jeho výkony v   Bouřlivých výšinách (Na   větrné hůrce), Vévodkyně,   Oněgin, dnes i Harry Potter a   mnoho dalšího jsou tak   neskutečné, je tak klidný,   tak vcítěný do své role,   krásný i ošklivý, donutil   mě se do něj zamilovat...   Kate se ukázala ve své   kráse i v Little Children a   ukázala, že není jen koza   co mečí uprostřed vln   "Jacku Jacku,   neumírej". Perfektní   film, často a stále sleduji,   pokaždé pláču,stále   nejsem nabažena. krásný   děj, neskutečná láska, ta   pravá láska. Když si   říkáte, že jste tu   osudovou potkali (v   porovnání s tímto filmem) -   potkali jste ji? Že vám ji   osud vzal a vy i přesto   utíkáte do svého světa   vzpomínek po x a x letech a   stále ji vidíte? Jeden z   mých nejoblíbenějších   snímků, které si ponesu v   paměti po celý život...
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2010
Film začal erotickými   scénami a říkal jsem si,   další blbost, ale z ničeho   nic se z filmu vyklubalo   psychologické drama, jaké   jsem léta neviděl. Nevěděl   jsem nejdříve, kdo tu bestii   hraje, myslel jsem si, že je   to úplně někdo jiný, ale   nakonec je to skvělá Kate   Winsletová z Titaniku. Byla   za roli nominována na Oskara,   ale jestli ho dostala, to   nevím, ale asi by si ho   zasloužila. Letos jsme také   my byli svědky procesu,   který byl mediálně   sledován ale rozsudky se   nedají srovnávat...
giggle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Jeden z mála filmů, který   se dokázal vyrovnat knížce!   Doporučuju obojí, knihu   určitě (Bernard Schlink)!
Ve filmu budete žasnout,   jak ošklivá Kate Winslet   může být:-)
Stalhein
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Nezbývá, než opakovat   názory ostatních   hodnotitelů. Tenhle film se   prostě člověku zadře pod   kůži - v dobrém i ve zlém.   A to už se zdálo, že na   téma II. sv. války nejde nic   nového natočit... A ten   paradox na závěr!   Zmoudřelá bachařka si chce   koupit odpustek u bohaté   Židovky hrstí uškudlených   bankovek... Na mě ale nejvíc   zapůsobila věta u soudu:   "Co byste dělal vy na   mém místě?"...
Dendula
Hodnocení:
Přidáno: 19.10.2010
nezapomenutelný
Nejlepší film, který jsem   kdy viděla. Nejdříve nuda,   pak bláznivý spád a od   poloviny filmu už   brečím....ale stálo to za   to. Jen pak celý večer   nemyslíte na nic jiného:-)
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Film začíná velmi   nenápadně.Z klasické   tuctové romance se nakonec   vyklube silný příběh s   překvapivým koncem.Mám   ráda takovéto snímky.Jen   bych jich mohlo být více.
Lordbob
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Tohle výbornej film akorát   jsem nevěděl že to bude   mít takovej spád.Pořád   jsem si říkal kde je tak   pointa filmu a pak to   přišlo.Bachařka v   Koncetračním táboře,to mě   dostalo.Svěle natočený   snímek.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2010
The Reader
Tenhle film byl výborný, i   když ho stačí vidět pouze   jednou, ale za to se Vám   vloudí do paměti a tam taky   zůstane. Příběh byl   totální pastva pro oči,   každopádně nic nemění na   tom, že to bylo až   přehnaně dlouhé, ale   člověka to neotravuje,   prostě koukáte a najednou je   konec. Kate Winslet už   dokázala že je herečka   takže jen to potvrdila. Pro   mě velká škoda, že více   prostoru nedostal Ralph   Finnes.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Neotřelé, silné drama,   ukazující dozorkyni z   koncentráku v lidské   podobě. Není o nevinné, ale   přesto není ani o odporné   nacistce, ukazuje ji jako   ženu potýkající se se   svými vlastními běsy.   Výkonu hlavních   představitelů se snad nedá   nic vytknout a scénář byl   úžasný.
Malinko   jsem měla pocit, že je film   v určitých pasážích   delší, než by bylo nutné,   ale to nic nemění na tom,   že se jedná o dobré dílo o   tom, jak jakákoliv osoba   může ovlivnit náš život.   A o tom, jak málo toho o   sobě vlastně víme.
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Výborný a neotřelý námět   na příběh. Taktéž   skvělé herecké obsazení,   nemluvě o hereckých   výkonech hlavních   představitelů. Vystihuji   Kate Winslet, protože svou   roli zvládla na jedničku a   krásně se do toho vžila.   Film není nudný a končí   zajímavě. Takže   doporučuji.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
zo zaciatku mi to tiez prislo   velmi divne, take akoby   narychlo, alebo proste divne   ako sa takto moze vyvinut   vztah. Ale potom to preslo a   konecne po dlhej dobe som   videla vyborny movie, Kate   opat nesklamala a Ralph detto
sismik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Nejprve mi to přišlo   uhozené...vztah třicátnice   a patnáctiletého kluka???   Ale film se potom naplno   rozjel, ždímal emoce skoro v   každé scéně. Jeden z mála   filmů, který ukazuje krutost   války, ale taky pohnuté   osudy samotných němců,   kteří někdy zkrátka   neměly na výběr. Kate   Winslet se předvedla jako   špičková herečka s velkým   H a smekám před ní. Opravdu   úžasné drama.
jap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Fantastický film, jeho   emociální náboj má   krásnou a velkou sílu. Nutí   nás si položit nejednu   otázku o minulosti, která   zanechala mnoho nezacelených   ran a bolesti. Kate je   herečka první kategorie a do   budoucna nás s ní čekají   jistě i další lahůdky. Už   mnohokrát nám dokázala, že   je charakterní herečkou,   která ve světě filmů, kde   se dává spíše přednost   bezduchým oplastikovaným   Barbínám, nemá mnoho   konkurentek. A ve věku, kdy   mnoho z takových takzvaných   krásek pomalu svoji práci   ztrácejí, ona pomalu ale   jistě vyzrává a filmové   role si neskutečně užívá.   Jsem rád, že se držela   svého prohlášení a   neodešla do Ameriky, čekat   na nějakou roličku, v   nějaký ptákovitě. V   Evropě si jí tvůrci filmů   dokáží vážit a nabídnout   jí kvalitní role, kterých   se umí shostit svým   osobitým způsobem. Obdivuji   jí a nám divákům i   konzumentům, přeji do   budoucna ještě víc   podobných zážitků.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Vynikající film!!! Prostě   úžasný. Četla jsem knihu,   ale film ani o krok   nepokulhává. Strhující   drama. Špičkový výkon Kate   Winslet, také si právem   zasloužila Oscara. Byla jsem   nadšená.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Naprosto fascinující   dramatický příběh ženy,   pracující jako průvodčí a   mladého studenta, kteří se   vzájemně velmi sblíží a   prožívají spolu nevídanou,   ale přesto záhadnou romanci.   Ona miluje, když jí čte   knížky a on jí, protože je   to jeho první sexuální   zkušenost. Jednoho dne ovšem   Hanna zmizí. Po 8 letech se   oba znovu setkávají, ale za   situace, která není zrovna   růžová. Michael je   studentem práv, který   dochází na soudní   přelíčení v rámci   nabrání zkušeností.   Jednoho dne je ovšem jednou z   obžalovaných právě Hanna.   Dozvídáme se, že pracovala   pro SS a jaké hrůzy   spáchala coby dozorkyně v   nápravném táboře. Je   odsouzena k doživotí...ale   všem dnům ještě konec   není. NÁDHERNÝ příběh,   který by člověk nerad   prožil, ale při jeho   shlédnutí zůstane v hlavě   ještě HODNE dlouho.
Dominikzneporadze
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Koniec
Nevie niekto ako to skončilo?   Koniec som nevidel. Ale keby   tam nebola Kate Winslet bol by   to celkom nudný film.   Vystrihol by so scénu kde je   Kate nahá má už svoje roky   a nebolo to bohvie čo.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Pro mě byl film Předčítač   spíše zklamáním.Čekal   jsem dílo plné emocí jako   tomu bylo např.v Anglickém   pacientu.Téměř žádné   emoce se však nekonaly.
První půlka filmu byla   jen o nezávazném sexu.Nic   víc.Navíc hlavní   hrdina,ikdyž byl bezhlavě   zamilovaný,mohl za celou dobu   přijít na to,že sexuální   učitelka neumí číst.
Druhá půlka filmu byla   mnohem lepší díky soudnímu   procesu a díky pomoci   hlavního hrdiny s četbou a   psaním.Zde již ty silné   emoce,na které jsem čekal   celou dobu,byly.Za tuto část   tleskám,paráda.
Konec   filmu byl opět "o   ničem".Připomínalo mě   to Schindlerův   seznam.Žádný originální   konec,jen intelektuální   rozhovor s velmi bohatou   židovkou.
Kate Winslet   je výborná herečka,která   si umí vybírat   přinejmenším zajímavé   filmy,např.Život Davida   Galea,nebo Jako malé   děti.Jen tak dál,Kate!
Líbí se mi pomalu   plynoucí filmy,které mají   však co nabídnout,nebo jsou   plné emocí.Předčítač   mohl tyto podmínky   splňovat,byl však ne   příliš dobře uchopen.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Jak vidno, Kate nám vyrostla   ze střevíčků jménem   Titanic, a my si teď můžeme   naplno vychutnat její   hereckou exhibici. Silných   filmů, které v člověku   strhnou takovou lavinu emocí,   existuje opravdu málo.   Předčítač se k nim může   směle počítat.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2009
The Reader
Je to zajímavě pojatý film,   krerý ve vás zanechá   spoustu otázek a emocí.   Mladák se zamiluje do ženy,   která mu pomůža když se   vrací domu a jemu špatně.   Zavede ho domů kde mu   zjistí, že trpý nějakou   nemocí a musí zůstat 3   měsíce doma. Později se   kní vrací s kytkou aby ji   poděkoval a tak mezi nimi   vznikne milostný poměr. A   tak to trvá nějaký čas.   Chodí k ní muluje se s ní a   ona mu řekne, že by ráda   slyšela jak čte. Zanedlouho   se pohádají a udobří ale   ona ho opustí a on se s ní   setká až za 8 let když je   jako student právnické   fakulty přítomní procesu s   vélečnými zločinci. A tak   se o ní dovídá pravdu, že   působila jako dozorkyně v   koncentračních táborech. Je   schledána vinou a dostane   doživotí. On je do ní   pořad zamilovaný a tak   nevěří, že je to pravda.   Po několika letech jí začne   posílat namluvené knihy,   který jí kdysi předčítal   a ona je poslouchá a píše   mu dopisy. Film končí tím,   že ona spáchá sebevraždu a   on to bude všechno vyprávět   svoji dceři k kterou veme k   jejímu hrobu. Doporuču ji   pustit si tento film.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Tak rozporuplné pocity jsem   po zhlédnutí už dlouho   neměla, budu muset nechat   všechno uzrát.K.Winslet se   pustila do něčeho co bych do   ní neřekla, Oscar byl podle   mě zasloužený, velmi dobře   svou roli zvládnul D.Kross,   jeho mladistvá láska byla   vidět v každém pohledu   očí. Další linie ohledně   vyšetřování válečných   zločinů byla také   zajímavá, vzbuzovala   neodbytné pocity jak by se   člověk zachoval kdyby došlo   na lámání chleba. Jak jsem   poznamenala na začátku,   musím nechat zážitek   uzrát, nevím jak ho uchopit   - z hlediska lásky, zločinu,   naděje.....
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Na tenhle film se asi čekalo   jak na smilování, jinak si   neumím představit tři   názory během jednoho dne...Z   námětu, o kterým jsem si   zprvu myslel, že jde jen o   další film o holocaustu,   dokázal režisér vymlátit   mnohem silnější a   lidštější příběh, než   se dalo čekat...Režisér   Daldry taktéž potvrdil, že   vyprávět příběh v   několika časových liniích   mu nečiní žádný   problém...Předčítač na   mě působil dost smutným až   bolestivým dojmem ale přece   jen je v něm cosi   pozitivního, ukazuje nám že   pravá láska nevyprchá ani   po letech...První polovina   filmu nám ukazuje že vztah   dvou lidí odlišného věku   kteří žijí jen   sexuálními orgiemi a četbou   knih, může fungovat, druhá   polovina filmu je už víc   nostalgická a zaobírá se   ztrátou v minulosti...Ani v   jednom případě to není   vyobrazeno jako zvrhlé nebo   kýčovité vyprávění,   vždy si drží svůj zlatý   střed...Kate Winslet se   poslední dobou pouští do   odvážných snímků, vedle   Nouzového východu je to   další syrové drama kde se   herecky opravdu   vyřádila...Oproti tomu Ralph   Fiennes nemá moc velký   prostor, ale snad nikdo   nedokáže zahrát tolik   emocí a pocitů jen ze svého   pohledu, jeho smutný výraz   se mi dostal pod kůži...Po   celou dobu filmu je tam trocha   melodie, zprvu ji nevěnujete   žádnou vážnost ale čím   víc film běží ke svému   konci tím víc ve Vás   vzbuzuje touhu po   spravedlnosti...Každý   člověk má svá tajemství a   často z důvodu, které by   ostatní lidi nepřijali, a   proto je nechce sdělit   světu...Ovšem vždy Vám   může být odpuštěno!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5774minih5774Ďáblova past (1961) 
Diablova pasca n
minih79315minih79315No Time for Nuts (2006) 
No Time for Nuts n
minih41728minih41728M.A.S.H. (1972) [TV seriál] 
M*A*S*H n
minih41840minih41840Nezralé maliny (1980) [TV inscenace] 
Nezralé maliny n
minih132057minih132057X-Men: Apokalypsa (2016) 
X-Men: Apocalypse n
minih21259minih21259Trápení (1961) 
Trápení n
minih25266minih25266Sama uprostřed noci (1989) [TV inscenace] 
Sama uprostřed noci n
minih104629minih104629Tísňová linka (2013) 
The Call n
minih117135minih117135Hvězdy nám nepřály (2014) 
The Fault in Our Stars n
minih29471minih29471Carrie 2: Zuřivost (1999) [TV film] 
The Rage: Carrie 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

74 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Van Brooks

Brooks Van

Naposled navštívené:
Van Brooks

Brooks Van