Duben
ohodnotit

Peklo

In Hell

Další název:
The Savage, The Shu
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
96 minut
„Jean Claude Van Damme jako Američan odsouzený za vraždu do brutální ruské věznice.“

Komentáře k filmu Peklo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2021
Tyhle akční béčka s JCVD   natočené řekněme po roce   2000 jsou fakt zoufale   jednotvárné a dělané jako   přes kopírák. V tomto   žánru je to asi solidní   standard ale potěší to už   jenom opravdu skalní   fanoušky tohoto herce.   Hlavním problémem je   nenápaditost a až fatální   předvídatelnost.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Rádoby moudra na první   pohled nebezpečného obra mi   do "vandammovky"   prostě nejdou; byť filmu   neupírám, že je to jeden z   jeho nejdramatičtějších   počinů. Od něj prostě   čekám spíš boje než   drama, a ukázek slušného   karate jsem se tu nedočkal.   Ano, jako drama to šlo, ale v   podstatě to nemusel hrát   Jean.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Mám rád filmy z   vězeňského prostředí a   tento k nim určitě   patří.JCVD-dobrá role.A i   pointa filmu o těch zápasech   mezi vězni tady byla dost   dobře pojatá.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Netradiční van Damme,
alespoň dle žánrového   řazení. Jinak se i zde   pěstně vyřádí. Nabízí   se otázka. Prospělo J-C-ovi   účinkování v dramatu?   Přinejmenším ho to možná   posunulo o kus dál, ovšem   vzhledem k tomu, že od té   doby se výrazněji   neprojevil, to byla pouze   výjimka.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Filmy z väzenských   priestorov patria medzi moje   najobľúbenejšie. Veľmi   dobre tu zahral van Damme. Je   to vôbec jeden z jeho   najlepších filmov, kde podal   100% výkon.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Povstání JCVD (alespoň na chvilku)
u tohoto filmu vstal van damme   z mrtvych a natocil zase   poradny film ,neni to ani   prehnane a van damme z pocatku   dostava pekne na budku,nez   ztrati veskere zabrany astane   se z nej zvire
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Průměrná akční podívaná   z vězeňského   prostředí.Sem tam nějaká   bitka jinak spíše   dramatický náhled na   vězení v Rusku.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Byl jsem docela překvapen,   že jsem film přežil ve   zdraví a dokonce se ani moc   nenudil. Ale rozhodně to   není moc akční.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Peklo je jeden z prvních   filmů,kdy si JCVD i lidi se   kterýma spolupracoval,začali   uvědomovat,že film není jen   o otočkách a provazech. Zde   máme změnu! Týpek,co   pomstí smrt své ženy, jde   bručet do basy a nakonec   podlehne bachařům,kteří po   něm chtějí,aby zápasil a   začal se chovat,jak cvičená   opice. Mě se ta změna   líbila--->70%
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2014
Byť bych to zprvu nečekal,   tak i zde Jean potvrdil své   kvality a hlavní role mu   opravdu sedla. Dobrý   příběh který nenudil
roox
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.4.2015
noční můra?
Jako na JCV koukat zvládám,   ale jen v tom, co umí   dobře... mlátit se, to jo,   ale hrát? To ne. Film plnej   psycho flashbacků, plytkej   scénář, podivná hudba,   záhadnej černošskej   filozof, křehká můra,   vězeňský transky a   americkej konec. Aspoň, že   použili ruskou techniku a   nějaký ty reálie z   východního bloku. Jinak   bohužel slátanina hrubýho   charakteru.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2005
bylo,nebylo
Van Damme v rusku po   zavraždění své ženy a   nespravedlivém rozsudku pro   vraha vezme spravedlnost do   svých rukou a zastřelí   vraha přímo u soudu a je   odsouzen a poslán do   nejdrsnějšího ruského   vězení,kde bojuje o svůj   život při útrapách z   dozorci a souboji mezi   vězni,na které si generalita   sází.Samozřejmě   zvítězíme ikdyž zase   dostaneme často nazadek.Velmi   vyvedený film,dobrý   jednoduchý   scénář,kamera,výkon hrdiny   mě mile překvapil a ostaní   herci se vůbec neztrácí.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.6.2019
Jeden z povedených filmu   Jean-Claude Van Damma. Postava   se pomalu vyvíjí a Van Damm   není nezranitelný. Navíc   život v ruském vězení   není žádná procházka   růžovým sadem.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Tento film mi trochu   pripomínal jeho starý film,   ktorý vyšiel z roku 1990:   Příkaz k popravě.

Aj tento film bol   dosť dobrý ohladne akcie.  
van Damme vo väznici   im to všetkým ukázal.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Tak tenhle film pro mě byl   jako bomba z čistýho nebe   – bez většího   rozmýšlení je to desítka a   to né žádná slabá   desítka či desítka z recese   bo fandovství, prostě tenhle   film se opravdu povedl a i   když mám pár malých   výhrad – obzvláště k   umístění tý šílený   věznice Kravavi do Ruska –   je asi jasný proč něco   takovýho nešoupnou Amíci do   Států, ale to je opravdu   jenom kosmetická, protože   jinak se tenhle film vymyká   veškerý Van Dammově   tvorbě, se kterou sem měl do   týhle doby čest. Tenhle film   nejni ani tak akční film z   prostředí věznice, jak sem   očekával, ale spíše   působivý vězeňský drama,   okořeněný několika   povinnýma bitkama, na nichž   příběh ale rozhodně   nestojí a proto má Van Damme   možná poprvý v kariéře   opravdu co hrát a jde mu to   nadmíru dobře, jeho psychika   je velmi slušně   rozpracována a přestože   film končí zcela v regulích   vězeňských filmů, byl jsem   zcela bez přehánění   nadšenej každou minutu jeho   sledování. Zobrazení   některých charakterů jako   je Kyle, 451čka, Billy nebo   Malakai si v ničem nezadá s   obdobnýma postavama v   Shawshank Redemption a to   opět neberu jako nadsázku.   Skutečně dokonalý jsou taky   myšlenky 451čky který   slyšíme během celýho filmu   – je vidět že si s tim   scénáristi docela   vyhráli...Nevim jestli se   tenhle film dostal vůbec do   kin, mám dojem že to bude   asi další z těch trháků   vyhaslých hvězd s béčkovym   rozpočtem, určenej hned na   DVD, pokud ano, tak to byla   určitě velká chyba. Já   bych na tohle dílko rozhodně   zašel, přestože do kina   extra často nechodim… Vim,   jsem hodně zaujatej –   miluju vězeňský dramata,   ale od toho je komentář, na   vyjádření vlastního   názoru a pro výše   zmíněný věci je hodnocení   absolutní.
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Van Damme vs. vězení
Průměrný akční film s Van   Dammem z ruského prostředí   a vězení. Nic objevného ale   koukat se na to dá. Je tam i   nějaká akce a bitky. Prostě   béčko.
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Vůbec ne blbý film, i když   tomu napovídá skoro vše.   Příběh je klasika, ale to   podání má silné momenty a   Van Damme se prvně ve své   kariéře blíží něčemu,   co by se dalo nazývat   charakterní výkon.   Prostřední věznice je   využito dobře, nechybí   atmosféra a sem tam i   nějaké ty emoce. Zcela   nepochybně nejlepší film   Van Dammea poslední dekády,   ne-li jeden z nejlepších   vůbec…
Cardigan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
J. C. van Damme zrovna   nepatrí k mým   nejoblibenejsím hercum a jeho   filmy nevyhledávám, Peklo mi   doporucili a já od nej ani   moc necekala. A to je mozná   duvod, proc me tolik nadchnul.   Tohle je jeden z nejlepsích   filmu z vezenskyho prostredí.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2006
Jeden z nejlepších Van   Dammových filmů, spojení   nejdrsnější ruské věznice   a odsouzeného američana,   který ztratil smysl života   po úmrtí jeho milované   ženy. Zápasy pořádané   dozorci a nekončící dny ve   věznici a k tomu všemu   ještě snaha přežít mezi   vězeňskými gangy. To vše   prožívá Kyle v perfektním   podání Jean-Clauda Van   Damma.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Troufam si rici, ze je to   jeden z nejlepsich snimku Van   Damma. Je to neco jineho nez   akcni film. Pribeh muze, ktery   se dostane do vezeni kvuli   pomste. Ve vezeni ztrati svou   dusi a jeho laska k milovane   zene ho k ni zase dovede.
mikee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2006
Je to sice jeden z   nejlepších Van Dammeho   filmů pokud nepočítám   Maximální Riziko nebo   Krvavý sport , ale i tak jen   průměrné béčko. Na jedno   shlédnutí pokud nemáte   nějaký lepší kousek po   ruce.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2007
Další z precízně   udělaných filmů slavného   bojovníka v karate   Jeana-Claude Van Damma,jako   pracující v Rusku je jeho   manželka napadena a zabita   místním zbohatlíkem,ale od   soudu odchází s výhrou.To   Kyle(Van Damm)nechce dopustit   a mladíka zabije s soudní   síni.Je uvržen do   nejhoršího vězení v   Rusku,kde aklimatizováním je   boj v kleci pro pobavení   dozorců,aby přežil musí   tyto zápasy vyhrávat,a   přitom musí myslet na útěk   z tohoto   šílenství.Perfektní   zápasy a v nás tuhne   krev.dokonalý boj jednoho z   nejlepšíh herců a   karatistů
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Vždy to bude béčkový   herec, ale tohle béčko   rozhodně není a ani ho tam   neřadím, charismatický   výkon jak Van damma, tak   celého vězeňského spolku.   Dokonalé vězeňské   prostředí, duchaplné   rozhovory. Dialogy na scéně   se měnily v monologizace   herců, takže jsme se vždy   do každého herce dokázali   vcítit.
Luky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2006
Kruci kdo tušil že to Van   Damme dotáhne do takové   míry. To snad není ani   možné. Asi nejlepší Van   Dammův film.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
snad posledni z van dammovych   filmu na ktery se opravdu dalo   divat jen doufam ze uz zadny   filmy ocit nebude protoze to   uz by akorat byla ztrata casu   na to divat
cynik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2008
Z toho filmu jsem měl dost   rozporuplné pocity a to jsem   téměř van Dammův   nekritický fanda.
Příběh je přímočarý   jak bodnutí nožem, s tím   bych problém neměl, ale mám   problém s prostředím, ve   kterém se odehrává.   Nemyslím kriminál, ale   myslím Rusko.
Pokud   se v USA pustí do filmu   odehrávajícím se dál než   v Berlíně dopadne téměř   na sto procent rozpačitě   (Hostel, Kvílení vlkodlaků   II, Dech života, Mission:   Impossible, Blade 2 nebo jiný   van Dammův film - Teror ve   vlaku). Představy amerických   filmařů o tom, co všechno   se děje a je možné v   zemích bývalého   východního bloku, jsou   přinejmenším směšné.   Kdyby se děj tohoto filmu   odehrával jinde asi bych ho   hodnotil lépe, takhle je to   pouze průměr, horší je   snad už jen van Dammův   výše zmíněný Teror ve   vlaku.
mirhasik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Po dlouhe a dlouhe dobe   povedeny film kdysi slavneho   Jeana. Atmosfera je hodne   hutna a hlavni hrdina, svete   div se, je velice vyrazovy.   Jeanovo herectvi je o 300%   lepsi nez v jeho trech   predchozich filmech dohromady.   Chcete-li si pustit film z   Jeanovi nove tvorby, vyberte   si tenhle.
DejnaDee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Nejlepší film Jeana-Claude   Van Damma, to bezesporu   určitě je. Hodně drsné i   kruté, ale nakonec s jakýmsi   happyendem, povedeným   útěkem z tohoto pekla.
Lordbob
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Film Peklo docela ujde i když   to mohlo být lepší i   drsnější.Je to přece   nejhorší vězení v Rusku   ne? mě to tak nepřipadalo.
Ocean
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Filmu, kde hra Jean Claude van   Damme si hocikedy veľmi rád   pozriem, ale ten je o to   zaujímavejší, že sa   odohráva priamo vo väznici,   niekde v Rusku. Čo sa týka   deju, bol som trocha   sklamaný, nič zaujímavé sa   tu nedialo. Celý dej tohto   filmu je nezáživný, a aj   malo zaujímavý. Sem tam je   tu nejaká bojová scéna,   ktorý mi skôr pripomína   slabý odvar z nejakého   bojového filmu. Jean Claude   van Damme tu podal slabší   výkon, videl so ho už aj   oveľa lepších filmoch.
pesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Byl to vynikající film   ukazující brutalitu těch,   kteří jsou duševními   chudáky,ale mohou vládnout a   likvidovat osobnost člověka,   ať již jsou to bachaři nebo   sprostí vrahové a zloději.   Obyčejný člověk musí mít   opravdu silnou vůli , aby   toto utrpení vydržel. A van   Damme je ve vykreslení   postavy vězn vynikající.
Superbus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Filmy z vězeňského   prostředí se mi nelíbí,   už proto, že jsou všechny   na jedno brdo. I tento kousek   byl zbytečný - kdyby tam   neangažovali Van Damma, ale   nějaké neznámé herce,   vyšlo by to nastejno,   protože těch bojů tam bylo   jen pár, navíc ne příliš   kvalitních. Příběh byl   dost schématický, ne   příliš uvěřitelný,   filosovávání vězňů   směšné...
Smyk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2008
Jeden z nejlepších filmů   Van Damma,sám jsem jeho   fanoušek a tak mi neunikne   žádný jeho nový film,tento   snímek mě mile   překvapil,vřele doporučuji.
marecek.7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2009
počáteční vandammovo   zoufalství se díky duchu   jeho manželky obrátí v   krutý a nelítostný   trénink.možná že by to   mělo být spíš   drama/akční/thriller
kadas
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Nudný film bez akce a příběhu
Velice slabý odvar jiných   Van Dammových filmů čekal   jsem pár přestřelek   nějakou bitku jak to bývá u   takovýchto filmů zvykem.   místo toho jsem se dočkal   nudných scén z   (nereálného) vězení a k   tomu několik rozhovorů s   jakýmsi duchem van dammovo   zavražděné manželky ...   celkově to na mě púsobilo   velice směšně. Vůbec celý   film byl podle mě na velice   nízké urovni...
beruna
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.11.2007
i když jean cloade van damme   patří k mým oblíbeným   hercům,tento fil mě velice   zklamal skoro celý děj se   odehrává ve vězení kde se   pořád jen bojuje na život a   na smrt takže děj jako   takový za moc nestojí

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47866minih47866Peklo s princeznou (2009) 
Peklo s princeznou n
minih143726minih143726Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 
Deepwater Horizon n
minih14743minih14743Od zítřka nečaruji (1978) 
n
minih42886minih42886Rovnou do pekel (2005) 
Straight Into Darkness n
minih186575minih186575Taková letní noc (1973) [TV film] 
Taková letní noc n
minih163349minih163349Syn temnoty (2019) 
Brightburn n
minih12265minih12265Mělký hrob (1994) 
Shallow Grave n
minih158317minih158317Studená válka (2018) 
Zimna wojna n
minih2511minih2511Absolutní moc (1996) 
Absolute Power n
minih51385minih51385Jsi chytřejší než páťák? (2007) [TV pořad] 
Jsi chytřejší než páťák? n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10