Duben

Komentáře uživatele Superbus

Superbus

Superbus zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 48
25 karátů (25 kilates)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Život lidí na okraji ve Španělsku
Film vypráví o prostředí   lidí z okraje společnosti,   kteří se živí pochybnými   činnostmi na periferii   španělské Barcelony -   dívka živící se   vykrádáním aut, její otec   kšeftující s kradenými   šperky, bývalý boxer   pracující jako nájemný   vymahač dluhů. Ty všechny   spojuje snaha zbohatnout a   žít lepší život (cokoliv   to má znamenat). Nicméně   prostředí, ve kterém se   pohybují, je nelítostné, a   bohužel téměř s jistotou   platí, že kdo s čím   zachází, tím také   schází. Ale možná se to   jednou povede ...

Film není extra   invenční, napínavý ani   epický. Zaměřuje se   zejména na vykreslení třech   hlavních postav a dává tak   nahlédnout do života a   psychiky lidí ve   španělských městských   periferiích.
5 Days of War
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Zajímavý film o válečných   reportérech a konfliktu v   Gruzii v roce 2008. Scénář,   který má vycházet ze   skutečné události, je sice   nerealistický nejen   výrazným nadržováním   jedné straně, ale i   množstvím šťastných   náhod, které by ve   skutečnosti takto zázračně   nenastaly a aktéři by byli   dávno mrtví.

Film ale dobře vystihl   atmosféru konfliktu z pohledu   civilistů a válečných   reportérů ozbrojených jen   foťákem a kamerou, a   zároveň i zvůli různých   polovojenských uskupení,   které dělají špinavou   práci za normální armádu.
Ať vejde ten pravý (Låt den rätte komma in)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Už za hranou
Mám rád švédské filmy -   zejména ty od Lukase   Moodyssona - ale tento už je   skutečně za hranou.   Předvídatelný děj by se   dal shrnout do dvou minut a   chybí jakákoliv podprahová   "message", kterou od   evropských filmů   očekáváme. Tři body   dávám za ponurou atmosféru   hlubokého severu, ale   příště se raději   podívám znovu na   Lilju-4-Ever nebo Fucking   Amal.
Boj (War)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.11.2012
Další americké angažmá Jeta Li
Docela se mi líbí filmy s   Jetem Li z prostředí   středověké Číny, ale   filmy odehrávající se v   moderních USA už většinou   skvělou atmosféru   postrádají a Jet Li v nich   nemá příliš prostoru k   ukázce svého bojového   umění.

To   lze říci i o tomto akčním   filmu o soupeření Yakuzy a   Triád a více či méně   zkorumpovaných amerických   poldů. Film se snaží   vyprávět příběh, který   zcela pochopíme až na jeho   konci, proto se zdá být   zprvu dost zmatený a je málo   akční. Celkově se jedná o   průměrný film svého   žánru, který lze   shlédnout, ale v paměti   příliš dlouho nezůstane.
Cesta do pekel (Hard Ride to Hell)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Další horor s klasickým   scénářem o partě   mladistvých, kteří se   utáboří v divočině a jsou   napadeni, tentokráte   upírským motorkářským   kultem. I přes toto   ozvláštnění chybí filmu   hororová atmosféra plynoucí   z neznáma a spíše film   spoléhá na explicitní   násilné scény a několik   flasbacků objasňujících   původ kultu. Dívat se na to   dá, ale nic moc.
Černý úsvit (Black Dawn)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Klasická novodobá Seagalovka   - směšný scénář s rusky   pojmenovanými Čečenci,   tajným agentem, který to o   sobě prozrazuje na   počkání, jeho učednicí,   která snad neudělala jediný   dobrý krok a atomovou bombou   shozenou z vrtulníku do   moře. To vše s jen dosti   střídmou akcí. Ale možná   právě kvůli této   směšnosti ho někdo může   chtít vidět.
Ďáblova cesta (The Devil's Chair)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Britský hláškující horor,   který si i podle svých   vlastních slov dělá legraci   z hororů typu Hellraiser a   odehrává se v anglických   reáliích. Britské filmy se   mi většinou líbí, protože   se často neberou vážně - a   to je i tento případ.   Scénář si hraje s   netradičními prvky jako je   pozastavení scény, aby ji   mohl hlavní hrdina   komentovat, i se směšností,   kterou paroduje klasické   horory. Pokud je film vnímám   touto optikou, pak se může   líbit.
Den trifidů (The day of the Triffids)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2013
Dobrý remake
Adaptace a remake známého   sci-fi. Film klasického   střihu, měl dobrou   atmosféru s anglickými   reáliemi a i přes svou   délku neztrácel na   zajímavosti. Přesto se   tvůrci nevyhnuli některým   hollywoodským klišé, a tak   film sráží mnoho   nelogičností v ději, které   mu ubírají na   uvěřitelnosti
Díra (The Hole)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Pohodový rodinný fantastický thriller
Film je primárně cílen na   mládež, čemuž je   uzpůsoben děj, který není   příliš strašidelný, ale   snaží se spíše hrát na   pozitivní notu morálního   poučení. Přesto film není   dětinský a příběh není   nijak zvlášť přitažený   za vlasy, mladí herci hrají   uvěřitelně a celý film je   dynamický, takže ani na   chvíli nenudí. Navíc je   kvalitně audiovizálně   zpracován i ve 2D, a dokonce   nabízí nevšední zážitek   ve verzi pro 3D televize.   Celkově hodnotím   nadprůměrně.
Elitní zabijáci (The Killer Elite)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2012
Nadprůměrná akce podle skutečných událostí
Na rozdíl od Kurýra 3   poskytli Elitní zabíjaci   Jasonovi Stathamovi prostor   pro dostatek do scénáře   vhodně zapadající akce.   Film vypráví o zákulisních   událostech, které byly   důsledky kontroverzní   účasti britských   zvláštních jednotek při   konfliktu v Ománu a jeho   scénář je napsán na   základě knihy Ranulpha   Fiennese - The Feather Men.  

Za mírně   nadprůměrnou akci z   atraktivního prostředí   dávám filmu 6 bodů plus   jeden za možnost dozvědět   se něco o skutečné blízké   historii.
Hrobník
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2013
Docela zajímavá česká   detektivka z českého   prostředí, která věnuje   oficiální vyšetřovací   linii stejně času jako   pátrání pozůstalých,   přičemž obě se pak na   konci se štěstím, přesto   ne úplně neuvěřitelně   propojí. Jako televizní film   je fajn, ale na velkofilmy   samozřejmě nemá.
Icarus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Akce s podivným dějem
Film měl docela dobré   akční scény a byl po celou   dobu napínavý. Ale děj byl   velmi nelogický, čímž   budil dojem prvoplánotivosti.   Proto jen průměr.
Intimní past (The Resident)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Psycho-thrillerová povídka
Komorní děj vypráví o   muži, který je posedlý   náhodně potkanou lékařkou,   naláká ji jako nájemnici do   bytu ve svém domě, aby ji   mohl mít pod kontrolou. Když   se pak doktorka smíří se   svým bývalým přítelem,   podepíšou si ortel   smrti...

Na   film se dá dívat, ale   nepřináší nic, co by na   filmovém plátně nebylo už   nesčetněkrát dříve. Děj   je dosti lineární,   psychologie postav spíše   mělká (náznaky se   dozvídáme z několika   krátkých retrospektiv a   dialogů s vedlejšími   postavami) a ani o hororových   scénách se nedá příliš   mluvit. Navíc prostředí   pavlačového domu v New Yorku   také Evropany příliš   neosloví.

Celkově jde o film lehce   podprůměrný, který možná   stojí za shlédnutí v   televizi, ale na pořizování   do soukromé filmotéky to   není.
Je třeba zabít Sekala
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2013
Jeden z nejzajímavějších českých filmů
Film, který na každé   postavě výstižně   vykresluje povahu malého   českého (moravského)   člověka, který za každou   cenu hledá bezskrupolózně   optimální řešení pro sebe   na úkor druhých, ale pak to   s ním dopadne stejně   špatně jako s ostatními.   Začíná to od nenávistných   dětí (které se ale mohou   změnit, když se s nimi   rozumně promluví), přes   vykutálené statkáře,   kteří chytračí i při   hledání řešení   společného ohrožení a   nakonec neváhají obětovat   vlastní dceru, až po babku,   která se ohání bohem ale   jen nepříjemně pomlouvá. A   i ti, kteří se snaží být   trochu charakterní, brzo na   své úsilí rezignují a   nechají věci být.

Aby filmu přidal   na autenticitě, režisér   Michálek do hlavních rolí   obsadil polské herce, aby na   české publikum působili   jako neznámí lidé z ulice -   možná se ale měl více   věnovat nářečí, když už   je děj situovaný na   Hanou.

Film   doporučuji k zhlédnutí   zejména intelektuálnějším   divákům, kteří ocení   nastavené zrcadlo.
Kat: Válečná zóna (Punisher: War Zone)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.5.2013
Film dle komiksové předlohy   vyprávějící klasický   příběh o neohroženém   mstiteli. Zápletka je sice   nudná, ale komiksově   schématické provedení je   fajn, stejně tak jako akční   scény.
Kocour v botách (Puss in Boots)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Animovaná pohádka od tvůrců Shreka
3D animované filmy ve   vysokém rozlišení stojí za   zhlédnutí hlavně kvůli   audiovizuální stránce. Ani   Kocour v botách v tomto   směru nezklame - semi-cartoon   styl působí do detailu   vymodelovaný a   rozpohybovaný.

Scénář je ale určen   pro děti a případně pro   konzumenty mýdlových oper -   příběh je schématicky   moralistický (přátelství,   zrada, sebeobětování,   vítězství dobrých stránek   osoby a potrestání zla,   atd.), vše prolínáno   "milostným   jiskřením" a   samoúčelnými   hudebně-tanečními kreacemi   animovaných postav. Dabing   postav je ale dobrý v   češtině i angličtině.

Protože   nepatřím do cílové   skupiny, takovéto filmy   nemusím. Přesto hodnotím   průměrně, protože je film   v porovnání s dalšími   animovanými pohádkami dobře   zpracovaný a přes kritiku je   ještě koukatelný.
Kozoroh jedna (Capricorn One)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Klasika sci-fi žánru
Zjevné stáří filmu je   znát hlavně na určité   prkennosti zpracování, ale   jinak je stále skvělý: děj   je napínavý, dialogy scén   výstižné a mnohdy i vtipné   (a to i ty lehce   moralizující). Navíc se   film nesnaží ukazovat   americké super-hrdiny jako   pozdější produkce   Holywoodu, ale spíše tepe do   způsobu, jakým funguje   velká politika a věda. Herci   hrají dobře, zejména se mi   líbil věcný a lehce   cynický Hal Holbrook jak Dr.   Kelloway.

Celkově patří bezesporu   mezi klasiky sci-fi žánru   spolu s filmy typu Den, kdy se   zastavila země...
Krvavé žně (Dark Harvest)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.5.2013
Podprůměrný hororový   kousek, u kterého nevíte,   jestli náhodou nebyl myšlen   jako parodie na množství   podobných snímků s velmi   amatérskými triky, čemuž   nakonec odpovídaly i záběry   z natáčení při   závěrečných titulcích.   Nakonec ale dávám celé 4   body, protože právě díky   této nevážnosti byl film   docela legrace.
Kurevská nakládačka (Bitch Slap)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2013
Film je parodií na akční   filmy s dívčími hrdinkami,   proto je dělaný hodně na   efekt, s přes flash-backy   vyprávěným příběhem   přitaženým za vlasy. Takže   nic pro intelektuály, ale   jako televizní zábava ujde.
Kurýr 3 (Transporter 3)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Děj násilně napasovaný do schématu
Třetí pokračování Kurýra   má módní zápletku - snahu   padouchů přimět   ukrajinského ministra k   přijetí lodí s toxickým   odpadem na Ukrajinu -, ale   celý děj je vytvořen tak,   aby pasoval do schématu   "převozu nebezpečné   zásilky nejlépe přes celou   Evropu", takže je dosti   nelogický a není   uvěřitelný.

Ve filmu je pár honiček,   pár kratičkých mlátiček a   drobné erotické jiskření,   ale není toho moc a vše je   tak nějak samoúčelně.

Kdo chce vidět   skutečně zajímavý akční   thriller odehrávající se v   Evropě, tak se podívá na   The International, kdo chce   vidět přehlídku   soubojových scén, podívá   se na Banlieu 13. Kurýr je   zapomenutelný podprůměr.
Larva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2012
Zapomenutelný C-čkový horůrek
Nevýrazný horor s   tisíckrát ohraným   scénářem nepovedeného   vědeckého výzkumu,   zmutovaných parazitů   terorizujících americký   venkov a boje statečného   mladého hrdiny proti nim.   Libovolný díl AktX by vydal   lepší příběh.
Létající zabiják (Flight of Fury)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Nezajímavý film
Film má chabý a těžko   uvěřitelný scénář i na   standardy akčních filmů,   které si pro sebe píše   Steven Seagal.
Melancholie (Melancholia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2014
Netuctový artový film
Melancholie je netuctový   artový film, a nelze k němu   přistupovat jako ke   spotřebnímu blockbusteru.   Ale i pro běžné publikum   stojí za zhlédnutí už   kvůli krásným prostorám   švédského zámku   Tjolöholm, kde byl natáčem,   a představitelkám hlavních   rolí představujících dvě   sestry zcela opačného   ražení - praktickou   uvědomělou brunetku Claire a   depresemi sužovanou téměř   nesamostatnou blondýnku   Justine. Hlavním poselstvím   filmu je ukázat, že tváří   v tvář blížící se   neodvratné katastrofě se   role prohodí - praktičtí   lidé začnou panikařit,   zoufat a jednat iracionálně,   psychicky nemocní ale   zůstanou svoji a nakonec oni   budou těmi uklidňujícími   racionálními elementy. Při   představování těchto dvou   kontrastů je mnoho   epizodních konverzačních a   uměleckých scének, které   rozhodně pobaví, i když   nejsou pro děj podstatné, a   tak film i přes pomalé tempo   diváka nenudí.
Mimic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Spíše béčkové sci-fi než horor
Film má mírně modifikovanou   klasickou zápletku -   vědkyně zachrání Zemi od   epidemie vyšlechtěním   umělých brouků, kteří se   ovšem vyvinou jinak, než se   předpokládalo. Klasickou je   i snaha přijít věcem na   kloub a chybu napravit.   Hororových scén je jen velmi   málo - přesněji na žádnou   si nevzpomínám. Napětí je   minimální. Netradiční jsou   pouze některé charaktery.   Děj se odehrává v podzemí,   takže vše je tmavé a   nevýrazné... Celkově   podprůměrné sci-fi.
Motel smrti (Vacancy)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2013
Motel smrti patří mezi   realistické horory bez   nadpřirozených prvků,   které sází hlavně na   strach z neznáma. Zároveň   ale není natočen v otravném   doku-stylu. Námět není   příliš originální,   přesto za zhlédnutí stojí.
Nepohodlný (The Constant Gardener)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2012
Politický thriller
Film vychází z oblíbeného   scénáře - hodnou aktivistku   za lidská práva v Africe   zabijí na příkaz zlé   farmaceutické firmy za pomoci   konspirace z vládou. Její   manžel taktéž dříve ve   službách vlády se rozhodne   odhalit pozadí a ...

Film má   nevýrazné herecké obsazení   a klišovitý scénař.   Přesto nelze říci, že by   nudil, ale stačí ho   shlédnout na videu či v   televizi.
Nezvratný osud 4 (Final Destination 4)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2013
Čtvrtý díl ničím   nevybočuje ze série, snad   jen tím, že má některé 3D   efekty, že se pověrčiví   tvůrci bojí dát do názvu   nešťastnou 4 a že   tentokráte nakonec zemřeli   všichni, co měli. Film se   zaměřuje na efekty a   atraktivní herecké   obsazení. Hororová   atmosféra nebo nějaká   psychologie postav chybí, ale   to nutně nevadí, protože   tento film je vytvořen jako   nenáročná zábava.
Obludárium (Carny)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Nepříliš vydařené
Ohrané téma, žádné   výrazné momenty, létající   obluda nebyla ani moc   strašidelná.   "Cirkusové" díly   AktX byly zajímavější ...
Pach krve (Wrong Turn)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2012
Průměrný klasický horor
Horor ve stokrát ohraném   scénáři - mladí lidé z   města se ztratí na venkově   a místní podivně zmutovaní   "bubba" je   terorizují. Přesto, anebo   právě proto, nemůže film   být úplným zklamáním -   základní porci krvavých i   strašidelných scén film   nabízí, nějakou neotřelou   zápletku nikoliv.
Pařba v Bangkoku (The Hangover Part II)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2012
Asijská varianta známé crazy-komedie
Ačkoliv se jedná o druhý   díl, první díl jsem dosud   neviděl, proto se mi tato   bláznivá komedie líbila.   Byť se samozřejmě nemůže   rovnat satirickému britskému   humoru a přes bláznivost se   bere docela vážně až   pateticky, přesto je tam   množství neotřelých   nápadů a zábavným scén,   aniž by si film musel   vypomáhat vulgarismy. Dal   bych i sedm bodů, ale za   vzhledem k ne úplně   uvěřitelné kašírovnosti   při hledání budoucího   švagra svatebčana dávám   šestku.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10