Zari
ohodnotit

„Pane, vy jste vdova!“

Další název:
Kdo chce zabít krále (prac. název); Pane, vy ste vdova; You Are a Widow, Sir
Žánr:
Rok:
1970
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
15.1.1971
„Crazy komedie s nádechem sci-fi, jejímž stěžejním motivem je záměna těl (respektive výměna mozků)“

Komentáře k filmu „Pane, vy jste vdova!“

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Tenhle film je opravdu velká   paráda. Bezesporu nejlepší   česká crazy komedie je ne   plná ale přeplněná   skvělými gagy a dialogy a   nabitá vynikajícími výkony   celé záplavy našich   nejlepších a   nejznámějších herců.   Dnešní filmaři musí nad   takovým úžasným obsazením   závistí zelenat i blednout   zároveň protože dnes by ho   u nás nikdo nezaplatil.   Těžko hodnotit jestli byl   lepší Sovák Menšík   Kopecký Cupák nebo kdo ale   nade všemi ční Iva   Janžurová a a jeden z   našich nejméně doceněných   herců Jan Libíček. Celý   film nemá ani vteřinu   hluchého místa a nekteré   hlášky jako např   "Abych z vás neudělal   nezaměstnaného" dnes   už zlidověly! Vím že   kritikou jsou komedie   posuzovány v lepším   případě shovívavě a v   horším případě s   despektem ale já mám tenhle   film jednoznačně zařazený   to "TOP TEN" naší   kinematografie!!!!!!
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Crazy komedie z téhle doby   mě bohužel nikdy nijak   zvlášť nebraly. Možná   jsem barbar; ne že by se tomu   nedalo zasmát, ale celek mi   přijde jako naprostá   stupidita, kterou pár   vtipných okamžiků nespasí.   Např. populární useknutí   ruky už je tak známé, že   se mu prakticky nezasměju.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Vymyslet scenář k filmu   zaslouží desítku ,protože   člověk se nenudí ani   chvilku, co tam se předvádí   díky   Janžurové,Menšíkovi,Růži   čkové,to nemá chybu
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2022
Skvělá komedie! Jen to   koktání mi vadilo a vadí   vždy. Asi to mělo být   zábavné, ale mi to tak   nepřipadá. Ovšem jinak je   to vynikající komedie. Když   se potřebuji uklidnit, sáhnu   po této nebo podobné. Ve   velké většině případů   je to od pana Vorlíčka.   Domnívám se, že by toto   bylo vhodné pro celou rodinu   mimo dětí. I my na to   koukali všichni, když jsem   byl ve vhodném věku.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Zavři voči brouku...
Fantasticky zašmodrchaná   komedie, doslova nadupaná   nečekanými zvraty,plná   vynikajících hlášek, gagů   a výborných herců,kteří   si natáčení museli   bezvadně užívat... Kde jsou   ty doby,kdy byly české   komedie opravdu k popukání?
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2017
Na tomto snímku mě při   každém zhlédnutí   nepřestává překvapovat,   jak tvůrci přišli na to,   že obsadí Eduarda Cupáka do   parodie. Zatímco všichni   ostatní herci se pravidelně   objevovali v komediích i   parodiích, tak pan Cupák by   mě jako tvůrce do obsazení   nenapadl. Nicméně svojí   roli zvládl dobře a jeho   přeměna na koktajícího   Stuarta Hampla, který se   ožení se svou Molly, byla   více než zdařilá. Zbytek   je spousta hláškujících   epizod s cameem dvojice   Svěrák-Smoljak, kteří   evidentně sbírali v divadle   inspiraci.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Pane, vy jste vdova!
Černé komedie, to je moje.   Morbidní humor, když je   podávaný s citem a hlavně s   inteligencí, je pro mě tím   vůbec nejlepším. A film   Pane, vy jste vdova je prostě   špička. Excelentní Iva   Janžurová, která zvládla   zahrát tři zcela rozdílné   postavy, a přesto, že měly   všechny jedno tělo, divák   vždy lehce poznal o koho se   jedná. Navíc se nám zde   ukáže celá nahá!!!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Na tento kousek se dá dívat   opravdu často a neomrzí.   Skvělé hlášky a scénky   stojí fakt za to. Navíc zde   hraje výkvět českého   herectví, takže o zábavu   není nouze. Na nudu   zapoměňte.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Zavři oči brouku
točily jsme dřív lepší   filmy, proto tak nízké   hodnocení, viděl jsem jednou   a už nijak zvlášť se   vracet nemusím.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Vynikající Iva Janžurová a   mistryně převleků v   dokonalé komedii s prvky   scifi , která se jistě nikdy   neomrzí a i dnes má stále   co nabídnout a pobaví   výbornou zápletkou.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2012
K umeniu astrológie
Celkom podarená komédia. Je   to bláznivé, je to sci-fi,   nechýba čierny humor a   bizarné, šialené situácie.   A všetko sa to odohráva, no   mám pocit, že inde než na   Zemi (zmrzačili ste človeka,   to je len prehliadka, čo sa   stane, keď bude vojna?).   Celkom to šliapalo, niektoré   frky boli dosť dobré a celé   to bolo tak slušne uletené.   Príjemná komédia, ktorá   zabaví. Inak suverejne tu   hviezdil Jiří Sovák ako   kráľ s neskutočnými   perlami. Jo a scenáristi sa   museli riadne vyriadiť
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Crazy komedie to je asi to   správné zařazení,na   začátku hned useklá   ruka,pak chtějí astrologa   zabít paličkou potom   výměna mozků,bláznivina   která se do komedie hodí   navíc plejáda skvělých   herců kteří podaly skvělé   herecké výkony.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Jedna z výborných komedií   doby po roce 1968 - v té   době vznikaly asi ty   nejlepší komedie, výborně   obsazené i skvěle   režírované. Stačí jen   zavřít oči, brouku a hned   se ty filmy vybaví. Skvělá   I.Janžurová a O.   Schoberová.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Další dobrá komedie z   dílny scenáristy Macourka a   režiséra Vorlíčka. Bohaté   dávky humoru srší z každé   scény, gag
s modrou   krví monarchy je   nezapomenutelný. Jde o film  
na který se dá   dívat opakovaně.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Konec šedesátých a   začátek sedmdesátých let,   to byla zlatá doba pro   českou komedii. Je až s   podivem, kolik se v té   "krušné" době,   než přišla tuhá   normalizace, podařilo   natočit zdařilých kousků.   Tahle Vorlíčkova a   Macourkova sci-fi komedie   patří k tomu nejlepšímu.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Naposledy
jsem tento snímek viděl jako   dítko a tak jsem si ho   téměř nepamatoval.Celkem   jsem se bál,co mě čeká,ale   nakonec jsem se velmi dobře   pobavil a když přičtu   náramnou přehlídku   vynikajících herců v čele   s I.Janžurovou,musím   konstatovat,že tato komedie   opravdu patří ke zlatému   fondu naší kinematografie.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2018
U mne patří do top 5
českých komedií. Film   nacpaný až k prasknutí   komickými situacemi,   hláškami a skvělými   hereckými výkony je jedním   nejzářivějších klenotů   naší kinematografie.
Osobně si myslím, že   když už jsou Američané tak   posedlí předěláváním   francouzských komedií, tak   kdyby předělali tento   kousek, spadla by jim smíchy   kina. Pokud by to ovšem   nezmršili. Což je dost   pravděpodobné.
Rene1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Báječná bláznivá komedie   z neidentifikovaného   království, v němž se   král rozhodne zrušit   armádu.Armáda na to reaguje   celkem logicky- rozhodne se   krále zabít. Je třeba   říci, že názor Jeho   Veličenstva, že armáda je   zbytečná, se ukáže být v   tomto konkrétním případě   zcela oprávněný, což se   ukáže, když se generálům   nepohodlného monarchu   ohrožujícího jejich koryta   nepovede zabít ani po x-tém   pokusu. svěží klasika   české bláznivé komedie.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Tradiční česká komedie   plná skvělého a   inteligentního humoru,   hereckých výkonů a   bláznivých situací.   Zkrátka jedna z nejlepších   českých komedií, která se   Vám jen tak neokouká,   pobaví a můžete v ní   najít, pokud budete chtít, i   spoustu věcí k zamyšlení.
nick4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2007
Zruším armádu,výborná tak   trochu scifi ale hlavně crazy   komedie s vynikajícím   hereckým obsazením,plna   černého humoru,vynikající   zábava,lze vidět snad i   stokrát.Olinka v mini od   Theodora Pištěka.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2004
Česká bláznivá komedie s   nezapomenutelným   F.Filipovským, I.Janžurovou.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Film ze zlaté éry české   komedie. Miluji ho.
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2012
Ještě že premiera byla začátkem roku 1971...
později by totiž už asi   nebyla a film by skončil v   trezoru. Ano je tam spoustu   situačního humoru a skvělé   herecké výkony a skvělé   obsazení ale především to   byl film ušitý jako parodie   na současný normalizační   režim což už si dnešní   třicátníci těžko umí   představit. V tom byla jeho   největší síla. Ne tedy   uťatá ruka ale   prohlášení, že: "tak   jako jsou všichni lidi na   světě bratři tak jsou   všichni králově na světě   bratranci" to byl ten   moment, kdy se kino div   nezbořilo !
Elementik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Nesmírně zábavný dozvuk   toho, co se chystalo na konci   60.let. Spousta skvělých   režisérů chystala spoustu   skvělých filmů, ale   normalizační proces jim   zatrhl tipec. Těch pár   podařených komedií ze   70.let, jako je třeba tato,   jsou jako oázy na mrtvé   poušti.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zavři oči, brouku,
co dodat? Skvělá komedie,   fantastičtí herci. Film,   který by v dnešní době   určitě nemohl být natočen.   Je to výborné zesměšnění   velení armády. Vzpomínám v   těchto dnech hodně na paní   Růžičkovou (kniha A tak   jsem šla životem) a tak jsem   zabrousila do jejích filmů.   I když role okrajová, vždy   mně rozesmála. Skvělý je   ale hlavně herecký výkon   paní Janžurové. Nechce se   mi ani věřit, že filmu už   je téměř ČTYŘICET let!!!   Doporučuji k shlédnutí   všem, kdož mají rádi   české veselohry (ne   Kameňáky).
smíšek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Výborná česká komedie
Podle mě nejlepší z filmů   Václava Vorlíčka. Film   prošpikovaný černým   humorem, na tehdejší poměry   vcelku odvážné scény s   politickým podtextem. Opět   vynikající výkony českých   herců včele s   nezapomenutelnou Ivou   Janžurovou a skvěle suchým   panovníkem v podání   Jiřího Sováka. Na DVD   vyšel ve skvělé kvalitě a   formátu 16:9. Rád bych   viděl i ztracené scény,   které byly přeci jen   vystřiženy a o kterých v   rozhovoru na DVD vypráví   herečka Iva Janžurová.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Maximální česká   výbornost, Vorlíček ve   svém nejlepším období,   plejáda skvělých herců,   inteligentní humor, příběh   plný malých vtípků a   zásadních obratů.
MSK666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2013
10*
pro me rozhodne   desetihvezdickova komedie se   spoustou vytecnych ceskych   hercu, z nichz dnes bohuzel   krom Ivy Janzurove a Olinky   Schoberove nikdo nezije. Videl   jsem ji nejmene dvacetkrat a   nikdy me neomrzi. To same   Ctyri vrazdy staci, drahousku.   Pan Vorlicek je genius !
Oskar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2004
"Abych z vás neudělal nezaměstnaného!"
O téhle skvostné crazy   komedii Miloše Macourka   (budiž mu země lehká) a   Václava Vorlíčka nikdy   nepřestanu tvrdit, že je to   nejlepší česká komedie   všech dob. Všimněte si   totiž, že všechno, ale   úplně všechno se zde   povedlo. Počínaje   scénářem, přes výtvarnou   stylizaci filmu a konče   třeba ústřední písní. A   to se stává málokdy. Ani   sami Macourek a Vorlíček už   tenhle film nikdy   nepřekonali. Můžete o tom   vést spory, můžete s tím i   nesouhlasit, ale to je tak   všechno, co se proti tomu dá   dělat, jak říká Jára   Cimrman. :-)
mido61
Hodnocení:
Přidáno: 27.4.2019
Pane Vy jste vdova.
Vynikající crazy. Skvělí   Cupák, Kopecký,Řanda,   Janžurová. Moc mě baví i   po letech. Dnes nikdo v ČR   neumí natočit a ani herci   nejsou. Jen kreatury co si o   sobě myslí že jsou   "herci a celebrity".   10/10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12021minih12021Marian (1996) 
Marian n
minih17261minih17261Přejezd Kassandra (1976) 
The Cassandra Crossing n
minih144844minih144844The Man Who Was Thursday (2016) 
The Man Who Was Thursday n
minih77699minih77699Mystery Team (2009) 
Mystery Team n
minih8069minih8069Hanojský Hilton (1987) 
The Hanoi Hilton n
minih39486minih39486Karlík a továrna na čokoládu (2005) 
Charlie and the Chocolate Factory n
minih6702minih6702Domino (1977) 
The Domino Principle n
minih12057minih12057Marnie (1964) 
Marnie n
minih4016minih4016Bílá spona (1960) 
n
minih6858minih6858Drakova kletba (1993) 
Curse of the Dragon n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Olina Chittussiová

Chittussiová Olina

Poslední relikvie (Viime reliikvia)

Poslední relikvie
Viime reliikvia

Terry Scannell

Scannell Terry

Ivanov

Ivanov

Naposled navštívené:
Olina Chittussiová

Chittussiová Olina

Poslední relikvie (Viime reliikvia)

Poslední relikvie
Viime reliikvia

Terry Scannell

Scannell Terry

Ivanov

Ivanov