Jeden svět

Komentáře uživatele diamant

diamant

diamant zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 172
30 vteřin nad Tokiem (Thirty Seconds Over Tokyo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2011
Doporučuji zhlédnout
Film je natočen již za   války takže armádní   postupy a technika jsou   autentické. Věrně a   přesvědčivě vypráví o   historické události včetně   souvislostí. Zazní zde i   skladba u nás známá pod   jménem "Valčík na   rozloučenou". Vždy jsem   si myslel, že byla právě   pro tento film   upravena/aranžována do 3/4   rytmu. Když jsem konečně   film viděl zjistil jsem, že   i ve filmu je 4/4. Jak se z   ní stal valse mi bylo   záhadou. Až potom jsem na   YouTube zjistil, že takový   film existuje, Valčík na   rozloučenou (Waterloo Bridge,   1940)
A co dál, doktore? (What's Up, Doc?)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Tahle bláznivá komedie se mi   tehdy moc líbila. Teď jsem   asi náročnější ale   pořád je pěkná, svěží.   Kdybych nevěděl dopředu co   příde asi by se mi teď taky   moc líbila. No, už asi moc   pamatuju.
Adam a Eva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2011
V době okupace vzniklo mnoho   hezkých filmů, které   ventilovaly tísnivou náladu   protektorátu ať už humorem   nebo nějakým podobenstvím.   Tento film k nim rozhodně   nepatří. Je vyjímečně   podprůměrný.
Advokátka Věra
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Na děvče mi nesahej
Rád jsem film zhlédnul ale   že bych si ho pustil   opakovaně asi nehrozí. Děj   je dost jednoduchý a   chvílemi i trochu   nesrozumitelný. Nelepším   jeho momentem je písnička   "Na děvče mi   nesahej", která unikla z   filmu "do okolí" a   verš že: "...žena ani   dýmka nikomu se   nepůjčuje..." se stal   obecně známým.
Album Supraphonu 1962 (1. album Supraphonu)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Co písnička to hit
Kvalita televizního záznamu   je odpovídající době   vzniku. Ale i tak je zážitek   vidět jak to tehdy bylo   běžné, zpěváci se skoro   nehýbali a třeba na Editě   Štaubrtové je přes to   vidět jak to s ní šije při   předehře k   písničce(Babičko nauč mě   charleston).
Album Supraphonu 1967
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Páté pokračování Alba   Supraphonu začíná na   schodišti budovy ČST. Jako   opozdilec tam spěchá tulák   (W. Matuška), který se   vrací ze San Franciska,   vystupuje z tramvaje u   Jindřišské věže a jde   přes Senovážné náměstí   (tenkrát Gorkého) okolo   dřevěných stánků se   zeleninou do budovy televize.   Skáče při tom přes   všudypřítomné kaluže.
V těchto, dnes již   neexistujících, obchůdkách   se tenkrát daly koupit i   pomeranče !
Přeju   všem pěkné pokoukání na   místa, která už dnes   vypadají jinak, příjemné   zaposlouchání se do   písniček jež se staly   evrgríny a pohled na naše,   tehdy komicky mladé,   zpěváky a zpěvačky.
Alexandrovci
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2011
Zajímavý záznam   předvánočního koncertu ve   spolupráci s umělci s   jakými běžně Alexandrovci   nevystupují. V   předvánočním čase tu   představují trochu jiný   výběr skldeb než je   běžné a obvyklé. Jde o   jakýsi průřez rozmanitostí   jejich širokého záběru.
Alexandrův Ragtime Band (Alexander's Ragtime Band)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Starý ale pořád dobrý ...
Film "ze života",   který dokáže dojmout k   slzám. Zvláště když si   uvědomíte, že některé   scény jako je například   "Vstávejte ..." I.   Berlin nejen napsal ale sám   zažil. V nějakém jeho   medailónu (ještě ho mám   skovanej :o) jsem v úloze   toho zpěváka viděl přímo   I. Berlina jak na vojenském   pódiu vylézá ze stanu a   začíná zpívat !   Počkáte-li si i na   závěrečné titulky,   zjistíte, že film vypráví   o začátcích tohoto   hudebního stylu velmi, velmi   autenticky. Některé postavy   hudebníků tam totiž hrají   tito hudebníci sami (myslím   sami sebe). Když si dobře   všimnete tak i na notách,   které "ukradl"   orchestr Stelle Kirby je I.   Berlin uveden jako autor. Jen   se pozorně dívat.
Aljaška v plamenech (On Deadly Ground)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Nemůžu si pomoct ale když   sám "ochránce ŽP"   rozpoutá takovouhle   ekologickou katasrofu tak mi   to připomíná to totalitní:   "Rozpoutáme takový boj   za mír, že nezůstane kámen   na kameni!" Určitě bych   se Segalem dal přednost   jinému filmu.
Amadeus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Tady se asi výrazně liším.   Mé očekávání bylo   neskonale větší než   skutečný zážitek. Hudby   jsou jen útržky, zato velmi   hlučně podané (možná   chyba kina). Rozhodně byl   film pro mne po jeho velikém   vychvalování zklamáním.   Bolel mně doslova zadek od   dvou a půl hodinového filmu   popisujícího příběh na 20   minut. Přes to s ním mám   spojenou velmi cennou   vzpomínku. Účastnil jsem se   konkursu a měl jsem   příležitost si potřást   rukou s choreografkou filmu   (Twyla Tharp) a zatančit si s   její asistentkou.
Asi   se na to budu muset po letech   zase podívat, třeba změním   názor.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Adrenalinuprostý...
Pohodový film. Když už   dojde k malému napětí,   vždy vyústí v úsměv. Film   plný fantazie kde hlavní   postava není zahleděná do   sebe. K tomu inteligentní   humor na jaký už nejsme   zvyklí.
Máte-li   strach, že si hlavní   představitelku   zaškatulkujete jen jako   komediantku pak doporučuji   jiný její film: Příliš   dlouhé zásnuby
Anděl na horách
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2016
A víte, že...
v místě natáčení tohoto   filmu se stále vzpomíná a   pořádají se zde retro akce   ve stylu filmu ? Prostředí   zotavovny Morava si můžete   prožít na vlastní kůži i   s promítnutím obou   Andělovských filmů (viz   Dovolená s Andělem) Lidi se   tu požitkářsky baví   hraním si na tu dobu. Lze mne   mailem kontaktovat pro další   info. Zotavovna Morava se za   ta léta příliš nezměnila   a má stále původní   nádobí, nástěnky a   můžete si nechat u večeře   zahrát na přání....
Anděl Páně
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Hodnotím originální námět   a netradiční zobrazení   "nebe". Spousta   vtipných dialogů a závěr   s poučením, že to vždycky   stojí za to!
Žádný   kecy vo tom, že "tady   panuje blbá nálada"   :o)
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2016
Dnes už klasika
Náhled do žabomyších   válek malého městečka. Ale   ono to tehdy tak fungovalo.   Ale i dnes by se jistě   podobně propletené vztahy   našly. Lidi sou furt   stejný...
Báječná Angelika (Merveilleuse Angélique)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2016
trochu RETRO
Bereme-li to jako pohádku je   to příjemný a tak trochu   už dnes RETRO relax. Jinak to   snad ani brát nejde. To by   byla sranda.
Barack Obama, cesta do Bílého domu (Barack Obama)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Dokument zpracovaný na   slušné úrovni a   poskytující základní   přehled o minulém životě   prezidenta. Je prostý   bulvárních smyšlenek a   drží se faktů.
Bílé vánoce (White Christmas)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Dnes už klasické provedení   muzikálu tak jak je známe z   doby vzniku filmu. Zazní zde   pár Berlinových melodií   známých i z jiných   starších filmů (např.   Alexander´s Ragtime Band).   Film začíná a končí   provedením písně Bílé   vánoce. Ta je asi hlavním   důvodem proč je tento   stejnojmenný film stále v   obecném povědomí neboť je   každý rok ve vánočním   čase připomínána. Jinak   film nijak nevybočuje ze   solidního průměru   soudobých muzikálů a moje   poměrně vysoké hodnocení   si zasloužil především   perfektně provedenými   tanečními scénami.   Včerejší uvedení filmu   mělo velmi dobrou kvalitu   obrazu a tak předpokládám,   že vzhledem ke stáří   tohoto filmu byl snímek   digitálně remasterován.
Bohouš
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Pro nás starší představa   Silvestra bez Bohouše,   Mrazíka a Pyšné princezny   neskutečná. A vše na jednom   programu (jiný nebyl) takže   jste to museli zhlédnout   chtě-nechtě.
To   ovšem na na hereckých   výkonech herců nic   neubírá. Klidně se na   Bohouše podívám znovu   protože dnešních 100   programů mi asi moc lepšího   nenabídne a když tak mi to   DVR nahraje, Jó je jiná   doba....
Božská Ema
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Pamatuji se, že film v době   svého uvedení vzbuzoval   velké dojetí. Byla doba   normalizace a film s tak   silným národnostním prvkem   byl pochopitelně vnímán   citlivěji než je tomu dnes.   K tomu přispěla i hudba a   vynikající výkon hlavní   představitelky. Rozhodně   doporučuji zhlédnout i když   některé scény nejsou   historicky přesné. Ale   nejedná se o film historický   takže to neruší.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2016
Když je pohádce
62 let a pořád se líbí tak   není možné se nepodívat   pokaždé, když jí dávají.   A vypadá to, že to tak bude   i nadále.
Byli jednou dva písaři
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Velmi dobře herecky obsazený   seriál dělaný zejména   jeho protagonisty s láskou.   Je tu mnoho dobře zahraných   humorných etud ale chybí mu   epizody silné a   zapamatovatelné jež by   vynikly nad ostatními.
Bohužel scénář je   složen z mnoha drobných   epizod, které jsou   nahromaděny víceméně   náhodně a nikam   nesměřují. Seriál je   schematický, nemá spád a   jeden díl za druhým jsou si   velice podobné a tak se   stále dočkáváte jen   dějových schemat, které   znáte z minulých dílů.   Vynecháte-li některý díl   ani to nepoznáte. Nedokážu   se k jeho sledování vrátit   což je nepominutelný zápor   pro jeho hodnocení.
C. a k. polní maršálek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Neodtrhnete se...
Film je jedním z drahokamů   zdobící vrchol koruny jeho   díla. Má prvek záměny,   náhodného vstoupení do   děje týkajícího se úplně   jiné postavy jíž zastoupí   excelentně a s hrdostí.   Když k tomu přidá své   pěvecké a pohybové nadání   jímž pobaví širokou   společnost pak Vás určitě   udrží u obrazovky i když   jste to původně vůbec   neměli v plánu....
Cesta do hlubin študákovy duše
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Film je neodmyslitelnou   součástí předválečného   čekého filmu a stejně tak   pravidelným stavebním   kamenem současných   pamětnicky zaměřených   retro projektů.
Hrají   zde začínající herci,   kteří se stali hvězdami v   obdobích příštích,   válečného i poválečného.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Méně je více...
Mistrovský příklad jak   pěkné to je, když hudba,   kamera, herci, technika, triky   prostě všechno slouží   celkovému vyznění   příběhu. Film má spád a i   dnes je schopen vtáhnout   diváka do děje. Dost   důležité se mi zdá i to,   že i když jde v podstatě o   sci-fi stále se drží co   nejblíže vědeckým   poznatkům v té době   známým což platí vlastně   ještě dnes.
U   dnešních sci-fi je spíš   zvykem, že SUPER triky a   výprava slouží příběhu,   který je tak slabý, že by   nestačil ani na rodokaps.
Cirkus bude!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Tady musím dát aspoň těch   9 ! A to za excelentní   výkony našich artistů,   kteří v tomto filmu dostali   zasloužený prostor pro   prezentaci svého umění a to   na světové úrovni.
Co ta holka chce (What A Girl Wants)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Doporučuji jako relax
Velmi příjemný rodinný   film se zaručeně dobrým   koncem. Rozhodně doporučuji   všem kdo si chtějí   odpočinout a mají už   "adrenalinu běžného   dne" plný zuby. Scéna,   kdy dědeček dostane do zubů   je velmi osvobozující. Něco   jako když v pohádce princ   konečně zabije draka. A pro   ty starší, pro rodiče, má   film ještě jednu polohu,   která na první pohled neni   moc znát. V tomto duchu je   pro mne nejsilnější scénou   filmu telefonický rozhovor   matky hlavní postavy s jejím   otcem: Ona:"To je   zvláštní jak rychle tohle   přijde."   On:"Co..?" Ona:   "Starost o dítě."   On: "A přejde to někdy   ?" Ona: "Ne,   nikdy." (není co dodat)
Coco Chanel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Film je asi historicky a   chronologicky pravdivým   souborem životopisných   údajů. Vykreslení vztahů   mezi jeho postavami však   působí trochu povrchně a   nepropracovaně. O tom   svědčí i to, že někteé   scény se mi po několika   týdnech od jeho zhlédnutí   ve vzpomínce pletou s jinými   nevýraznými filmy. Proto   bych ho doporučil těm,   kteří hledají životopisná   fakta. Kdo si chce příběh o   Coco opravdu užít ať   raději sáhne po   stejnojmenném filmu   natočeném o rok později s   Audrey Tautou v hlaní roli.
Coco Chanel (Coco avant Chanel)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Komplikované vztahy mezi   hlavními postavami jsou zde   zahrány s citem a zůstává   po nich v divákovi   příjemný pocit.
Tedy další v řadě   flmů, kde Audrey Tautou   dokazuje, že je schopna   zahrát ve velmi různých   polohách od romaticky   komediální Amelie až po   dramaticky realistické v   Příliš dlouhých   zásnubách. Neustále se   utvrzuji v přesvědčení,   že Francie má po Annie   Girardototové plnohodnotnou   pokračovatelku.
Cotton Club (The Cotton Club)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2010
Rozhodně doporučuji. Děj   příběhu je zajímavě   podán bohatým způsobem se   souběhem dějů v osudech   několika umělců a to vše   při moc pěkné muzice a   tanci, Osobně se mi líbil   víc než tématem podobné   Chicago.
Což takhle dát si špenát
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Slabší a ohrané téma s   různými záměnami asi   typické pro dobu vzniku. Co   však stojí za zhlédnutí   jsou herecké výkony celé   tehdejší plejády   vynikajících herců.   Dalším zážitkem je   zhlédnout herce, kteří již   nejsou mezi námi a ostatní v   mladém "vydání".
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10