Jeden svět

Komentáře uživatele Elementik

Elementik

Elementik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 97
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
☺ ;*))
V podstatě je to western,   byť z jižního Maroka.   Zajímala by mě jediná věc:   co teda bylo v tom   náklaďáku?
101 Dalmatinů II.-Flíčkova londýnská dobrodružství
Je to pěkně udělaná   kreslená pohádka o rodině   dalmatinů.Nejvíce se líbí   malým dětěm od 2 let - 10   let.Ale kouknou se na ní i   dospělí. :o)))
24 hodin (24)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Co se 24 hodinám nedá   upřít, jsou herecké výkony   většiny hlavních postav.   Kiefer Sutherland znovu   dokazuje, že umí a je   schopen táhnout i slabší   scény. Vynikající je Dennis   Haysbert v roli Palmera,   jemuž dodává potřebné   charisma. Kvalitní jsou   ženské představitelky rolí   Leslie Hope, Sarah Clarke a   Elisha Cuthbert. Zbytek   obsazení většinou   nepřekračuje hranice svého   archetypu.
A mimochodem   několik dílů také   režíroval Stephen Hopkins   (Predator 2, Ztraceni v   vesmíru). V USA s ním   sklidil slušný ohlas.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Pěkně natočený, leč   průměrný a ničím   nepřekvapivý duchařský   horor. Používá obehrané   schéma: "V domě se v   minulosti něco nehezkého   stalo, takže na nové   nájemníky, kteří dům   "překvapivě"   zakoupili za levný peníz, tu   čeká pěkné dusno".   Lekačky jsou předem   odhadnutelné, ani moc   nevyděsí. V tomto aspektu   film za většinou asijských   duchařin trochu pokulhává.   Ale abych jen nehaněla. Za   zkouknutí jistě stojí.
8 mm 2 (8mm 2)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Dost drsný thriller. Od   tohoto filmu už Cage jen   paběrkuje. K dokonalosti   nechybí filmu mnoho, snad jen   - lepší režisér. Je   zbytečné hodnotit ten film   jako průnik do světa snuffu,   nebo dokonce jako nějaký   sebereflexivní film o filmu,   o touze se dívat, o touze   manipulovat, o tom, že   pohledy vraždí, že   soukromé filmy jsou smrtí   kina a kinematografie obecně,   že perverznost vychází z   mechaničnosti rituálů atd.   ____ Ne, tento film je v tom   nejlepším duchu dědicem   noirové školy, která se   řídí morálním pravidlem   "je třeba něco   udělat", ale když už   se necháte do případu   zaplést osobně, tak už   nikdy nebudete stejný jako   předtím. Nejde o žádnou   jednoduchou moralitu, ani   strašení počestných   občanů ošklivým pornem
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
1. Eminem je (překvapivě)   výborný herec, 2. Curtis   Hanson je (nepřekvapivě)   skvělý režisér a tohle   opravdu zvládl na jedničku a   3. Skladba která získala   Oscara je fakt vynikající a   (překvapivě) přesvědčila   i převážně konzervativní   akademii. Úhrnem - dobře   jsem se bavilA a dost mě to   překvapilo :)
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2006
No, žádná špička to teda   není, ale když máte   chřipku tak vám je vše   jedno a zvládnete i filmy,   které byste nikdy neokusily.   Film má několik průšvihů   jedním z nich je bezesporu   špatný scénář, otřelý a   neoriginální.Jinak ten konec   nemá chybu. Ale vickrát to   videt nemusim. :o))
Absolon
 
Přidáno: 11.4.2007
Bohužel je tento snímek   poněkud průměrný, dobrá   zápletka, nějaká ta   honička tam taky je. Běžný   akční thriller, žádnou   excelentnost   nečekejte.Herecké výkony   herců jsou hodně mizerné a   dialogy jsou opravdu k   pláči, stejně tak akční   scény.
Arachnid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Velice komický kousek. Komika   je samozřejmě nechtěná.   Snad nebudu spoilerovat, když   vyzradím jednu scénu, která   se odehraje hned na začátku.   Takže: Co tam proboha dělal   ten mimozemšťan nebo co to   bylo? Klíšťata film   zachraňují od úplného   odpadu. Všechny souboje s   pavoukem vypadají jako   kultovní scéna souboje s   chobotnicí z Bride of the   Monster a to jsem ještě   celkem benevolentní. Ještě   jedna věc stojí za zmínku a   to, že prsatá blondýnka,   která se v tomto filmu   samozřejmě musí vyskytovat   není úplně tupá a celkem   dlouho přežije. No, asi   proto, že ji hraje celkem   vyžilá herečka
Aréna (Arena)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2007
Film mě nezklamal. Má   příjemnou sci-fi atmosféru,   je zábavný a žánrově   poctivý. I když je často   nechtěně legrační, není   trapný, protože i jistá   naivní směšnost patří k   jeho stylu. Totéž platí pro   "televizní"   výpravu. Není okázale   nákladná, ale je efektní a   působí adekvátně dobře   (snad nikde jsem neviděl   tolik různých masek   mimozemšťanů). Prostě brak   v tom nejlepším slova   smyslu.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Musím říct, že větší   hovadinu, aby člověk   pohledal. Jenže já jsem se   takhle nemlátila smíchy ani   nepamatuju. Ten film je sice   stupidní, ale tak krásně,   že i když si na ty vtipné   scénky vzpomenu, rozlije se   mi po obličeji přiblblý   úsměv. A to je někdy   potřeba.
Asterix a Obelix (Astérix et Obélix contre César)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Opravdu dobré převedení   animované klasiky do hraného   filmu, ale i přes nádhernou   výpravu a všechny ty   skvělé prvky animáku to   nějak není ono. Možná jen   slizák Roberto Benigni daleko   předčil všechny kreslené   padouchy :))))
Atlantida: Tajemná říše (Atlantis: The Lost Empire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Tak tohle jsem opravdu   nečekala, cokoliv, jen ne   tohle-úžasné a   spektakulární-hudba,   animace, vtipné dialogy a   vedlejší postavy-nemohu si   vzpomenout na nic, co bych   vytkla (snad, že samotná   Atlantida vypadá trochu jako   Kreml a hlavas Milo jako   Indiana Jones) a že bych film   (světe div se)   nedoporučovala nejmenším   dětem-je až příliš   dospělý a temný. A když   už jsem u těch   pochval-neopomenu dodat, že   Mila nadaboval M. J. Fox, že   Atlantida.. je jeden z mála   produktů disneovy továrny,   kde se NEZPÍVÁ (což je v   poslední době plus).

Možná více   zaujme starší než mladší.   I tak se ale ani jedna skupina   neukouše nudou. Je v něm pro   každého něco. Vypráví   zajímavý příběh a v   porovnání s filmy od studia   Pixar působí možná trochu   archaicky, přesto je   nakreslen hezky a s citem.   Nedá se ale nic dělat, na   absolutní vrchol to prostě   není.
Atlantis: Milo se vrací (Atlantis: Milo's Return)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Animace je velmi působivá   jen při záběrech větších   celků, detaily jsou   nakresleny snad až příliš   "dětsky", ačkoliv   bych neřekla, že je film   určen právě těm   nejmenším. Celkové   vyznění snímku je ale   poměrně kladné, i když se   tvůrci zase nevyhnuli   některým dětsky   infantilním hláškám, nebo   občasnému přihlouplému   chování postav.
Austin Powers: Špión, který mě vojel (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Podle meho nazoru velmi   povedena parodie na bondovky.  
Tudíž retra   přeplácáno, pitvání gagů   ještě hlubší a s ještě   horšími následky než ta   patologie prvního dílu.   Lepší jest ovšem vizuální   stránka filmu, kde se občas   velmi povedené sekvence   strídají s naprostými   kiksy. Za uznalé pokývání   stojí hudební doprovod a   účast slavné to osobnosti   Elvise Costela
Pokud   vás neodradil již název a   pokud nejste zavilí odpůrci   Mika Myerse, je zde jistá   šance, že se budete   bavit.
Buď si tuhle   ztřeštěnou pestrobarevnou   ujetost užijete, anebo ji ani   nedokoukáte do konce. Ač to   možná nebude znít příliš   věrohodně, Špion, který   mě vojel patří k těm   sofistikovanějším   komediím.
Blade
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Blade je solidní akční   horror, ale především   proto, že ve svém žánru   má minimální konkurenci.   Akční scény jsou slušné,   triky našlapané (až na pár   výjimek) a herecké výkony   tak nějak akčně-hororové.   Výborná je ale úvodní   scéna, kdy se mladík nechá   zavést jakousi úžasnou   kočkou do klubu, kde všichni   tančí a svíjejí se v rytmu   techna jakoby v extázi, aby   je za chvíli od hlavy až k   patě zlila krvavá sprcha.
Blade II
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Lepší než jednička -   maximální výplach myšlenek   = ve výsledku mnohem   zábavnější dílko.
Daleko lepší,   svižnější a zábavnější   než první díl. Marně   přemýšlím o jiném filmu   jehož první část mě moc   nezaujala a pokračování   naopak dostalo
Blade: Trinity
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Po nadprůměrném prvním a   druhém díle vysloveně   zklamání!!!! Nic než   bezduché béčko ....
Třetí díl nemá nic. Je   to vykastrovaný slepenec   předchozích dílů, který   paradoxně selhává   výhradně tam, kde dominovali   jeho předchůdci - hlášky,   obsazení a akce
Blanche - královna zbojníků (Blanche)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Ale tohle je strašlivý,   blitkózní megashit. Od   prvních halucinogenních,   zeleně nasvícených   záběrů, zabíraných z   úkrytu malé Blanche tak, že   není prakticky nic vidět a   debilního hudebního   doprovodu úvodních titulků,   je každému jen trochu   vnímavějšímu divákovi   jasné, že tu něco pěkně   smrdí. A bude hůř, stokrát   hůř. Herci hrají jako   zfetovaní (ale narozdíl od   BOJIŠTĚ to není legrační,   ale smutné), v čemž jim   hodně pomáhají neskutečně   blábolivé dialogy a hudba je   příšerná. A to všechno   vám má připadat hrozně   vtipné a cool. Obávám se   že opak je pravdou. Tahle   údajně akční parodie není   ani akční, natož vtipná,   nuda by se tu dala krájet a   akorát vám zprotiví vaše   oblíbené francouzské herce.
Cesta do neznáma (Sliders)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Sliders mohou mít pro někoho   nepochybně své kouzlo.   Námět je určitě   zajímavý, cestování po   paralelních světech je   přitažlivá látka. Ale   zpracování i docela dobře   vymyšlených epizod je   přecejen poněkud   průhledné, šablonovité,   rutinní a poplatné době.
Cyborg 2 - Skleněný stín (Cyborg II: Glass Shadow)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Děj je dost chabý, dialogy   nezajímavé a marně jsem se   snažila zaznamenat nějaký   kloudný nápad. Formální   snaha o napětí vyústí   pouze do povrchního   mudrování a monotónních   přestřelek. Film se   odehrává v noci, takže   působí jako ve snu, což   nemám ráda(kamarádce se to   moooc líbilo), ale ve   výsledku je spíš mátožný   než snový. Jeho pochybnou   hloubku dokonale vystihuje   nápis nastříkaný na jedné   zdi: Soul is in the software,   který může směle soupeřit   s cimrmanovským: Budoucnost   patří aluminiu.
Cypher
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Pečlivě budovanou a do   poslední chvíle skrývanou   pointou hodně připomíná   povídky Philipa K. Dicka.   Přestože vám ona pointa   zřejmě dojde dřív, než   byl tvůrčí záměr, nic to   nemění na faktu, že Cypher   patří mezi filmy,které   nezaujmou.
Čaroděj ze země Oz (Wizard of Oz)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Frankenstein
Toto DVD obsahuje ještě   jednu pohádku navíc. ;o)   FRANKENSTEIN
Démon pomsty (Pumpkinhead: Ashes to Ashes)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2007
Scénář přestane divákovi   sdělovat jakoukoli   smysluplnou myšlenku zhruba v   polovině. Dál už se jen   klopotně snaží najít   důvod, proč pokračovat i   zbývajících 45 minut.   Možná má Pumpkinhead: Ashes   to Ashes nějakou vnitřní   logiku; ta mě ovšem unikla,   takže k filmu vlastně nemám   víc co říct. Snad jen, že   už měl premiéru čtvrtý   díl s názvem Pumpkinhead:   Blood Feud a že si pokusím   doplnit vzdělání a seženu   si ten první od Stana   Winstona
Deset minut života (Slipstream)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Jak se neustále vrací čas,   vrací se opakovaně i   všechny dementní situace, a   jsou omílány stále dokola   ve stejných, jen o něco   horších verzích.   Debutující režisér David   van Eyssen má skutečně   talent kumulovat nesmyslně   hloupé situace. Vedle toho se   vyžívá v neužitečných a   samoúčelných záběrech,   které mají v jeho očích   působit atraktivně. Ale   odvyprávět takto hektický   model příběhu je prostě   nad jeho síly.
Gymkata
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2007
Gymkata vypadá jako trochu   krvavější pohádka   (doslova). Nemá skoro   žádná pravidla, ale jinak   působí poctivě a   upřímně. Je milé   přiblblá, pořád se v ní   něco děje a občas se mihne   i jemný fórek. V mé   soukromé hitparádě   zaujímá čelné místo, jako   jeden z nejlepších   nejhorších filmů. Pokud si   jí někdy pustíte, těšte   se na nesmírně úchylnou   Vesnici prokletých a   rozhodně se nesnažte   pochopit, kde se na návsi   vzalo kamenné gymnastické   nářadí zvané kůň (!!!).
Habitat: Znovuzrození ráje (Habitat)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Habitat je vesměs dobře   napsaný i natočený,   působí dojmem psychologicky   snového snímku,   podpořeného kvalitními   hereckými výkony Tchéky   Karia v roli otce a Alice   Krigeové jako matky. Škoda,   že děj později přestane   žít vlastním přirozeným   životem, a scénárista jej   začne tlačit tam, kde ho   chce mít. Závěr ztrácí   fokus a spád, finále je   rozmělněné. Rene Daalder   měl určitě našlápnuto na   velmi dobrý film, který mohl   dopadnout líp, ale i tak jde   mezi pakárnami o nadprůměr.
Hon na Orla (The Hunt for Eagle One)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Paradoxním problémem snímku   je, že se tvůrcům podařilo   dosáhnout jisté míry   věrohodnosti (i pomocí   dokumentární kamery á la   Zachraňte vojína Ryana).   Pohříchu při tom zapomněli   (možná úmyslně) na   atraktivnější dramatizaci   bojových situací, takže ve   filmu vlastně neprobíhá nic   moc divácky zajímavého.   Prostě jen sledujeme záběry   schovaných vojáků, jak   někam střílejí –   většinou do křoví nebo   prostě někam. Ani nevidíme   bojující strany v jednom   záběru, což přehlednosti a   potažmo napětí už vůbec   nepomáhá. Režisér prostě   nedokázal inscenovat   nápaditě a snaha po   reálnosti je v tomto   případě spíš na škodu.   Na Cormanovu produkci je The   Hunt for Eagle One   samozřejmě vysoce   nadprůměrný - bohužel o co   menší Blbost, o to větší   nuda...
Kerberos (Cerberus)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Netřeba připomínat, že   digitální triky jsou levné.   Přesto jsou použity   zbytečně okázale, a tak,   když trojhlavý pes z říše   mrtvých trhá končetiny a   ohlodává trupy svých   obětí, může se divák   konečně nahlas zasmát.   Šetřilo se i na lokacích.   Hrdinové zdolávají zdi   citadely, ale vše, co z ní   uvidíme, je kus vížky   nějaké polní kapličky a   sklepení, vylepšené   polystyrenovými šutry.   Korunou všeho je   závěrečná scéna, při   níž se i otrlý rumunský   kompars musel nevěřícně   chytat za hlavu.   Nejdramatičtější z celého   filmu tak zůstávají   úvodní titulky.
Můj   názor:Nudná a obtížně   sledovatelná blbost.
Král snů (Joseph - Kings of Dreams)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2007
Toto muzikálové   dobrodružství, jeden z   nejúspěšnějších filmů   roku, vypráví klasický   příběh chlapce s   výjimečným darem, díky   němuž má schopnost ve   svých snech vidět   budoucnost.
Král   snů, držitel prestižních   cen, je nadčasovým klenotem   pro všechny generace.
Obsahuje pět nových   písní, skvělou animaci a   "krásné   vyprávění"
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10