Duben
ohodnotit

Návrat do Cold Mountain

Cold Mountain

Rok:
2003
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2004
„Ani válka nedokázala zničit tak velkou lásku.“

Komentáře k filmu Návrat do Cold Mountain

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Film je tak dobře udělán,   že se mi chce věřit, že   takový příběh může být   i skutečný. Málokdy   můžeme sledovat příběh   žen- hrdinek, na pozadí   drsných podmínek, kdy není   žádné právo a pravdu má   ten, kdo je silnější a   více odpornější. Jsme   svědky odporného   vraždění, kdy umírají   lidé, jejich děti, kteří   chtělí jenom farmařit.   Příběh je dost drsný...
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Na tohle téma, byť ne do   všech detailů, bylo již   mnoho filmů. Proč ne   další. Tento má skutečně   schopnost vyvolat emoce,   strach, obavy a i zoufalství.   Dobrý film.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2014
Herecké výkony jsou   bezvadné, příběh lásky   Ady a Inmana přiměřeně   dojemný, leč nikoliv   kýčovitý, bojové scény   věrohodně děsivé a   přírodní záběry   konejšivě krásné... Co   dodat? Snad jenom, že být   tak o 1/3 kratší, byl by to   film jako víno a já bych s   hodnocením šla minimálně   ještě o 1 * výš.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2004
v podstatě se jedná o   paralelní příběhy dvou   lidí, které se několikrát   protnou v okamžicích, kdy se   tito lidé poznávají,   loučí, vrací k sobě. Oba   příběhy jsou vyvážené,   nezastiňují jeden druhý.   Nádherné zpracování i   herecké výkony a dojemný   konec.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Bál jsem se na film podívat   kvůli jeho délce, myslel   jsem si, že to bude další   utahaná a ubrečená   lovestory, ale omyl. Délka je   vražedná, ale vše ostatní   hodně slušné: herci,   lokace, ukázání kruté doby   atd. Slušný dobrodružný,   výpravný snímek.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Dost dobrý romantický i   válečný film o dlouhé   cestě a dlouhém   čekání.Hlavně je   škoda,že končí   smutně.Jinak je skutečně   nabitý výbornými herci.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.4.2014
Další film, který ukazuje   Americkou metalitu, kterou   poznáte z příběhu a   ocenění snímku. Film je   nudný a vlastně i debilní,   ale protože je to o AMERICE   tak proč tomu nedát ty ceny   a ohodnotit tu kravinu, kde mi   nejvíc vadila Nicole Kidman,   která mi nejen nepříšla   krásná, ale i herecké   ubohá.
Snímek má   pěkné efekty a hezkou   příjemnou krajinu, nic víc,   jinak nuda s šílenými   dialogy a průměrným   scénářem.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2015
Ano proč ne? Film má i přes   svou délku jednu nespornou   výhodu. Když už upadáte do   mikrospánku, přijde tak   dojemná scéna, že vás to   krásně probere a s chutí   zase sledujete další půl   hodinu nudy, než přijde zase   nějaká silná chvilka. To   bych viděl i jako jediné   mínus. Jinak je příběh   hezky převyprávěn a je v   něm spousta dojemných scén.   Za celou lidskou historii   války rozdělily mnoho   milenců či rodin a asi   každej z nás je rád, že   nic podobnýho nezažil. Jude   Law si zahrál své a Nicole   Kidman sice není bůhvíjaká   herečka, ale má prostě   něco do sebe. Mě se nejvíc   líbila Renée. Přinesla do   té ponuré atmosféry trochu   té srandy :-) Slušných 80%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2014
Příběh krásné Ady a   jejího muže Inmana ukazuje   občanskou válku, jak   zasáhla do životů   obyčejných lidí. Jih proti   Severu natočený o několik   desetiletí později, s   výbornými hereckými   představiteli N.Kidman,   R.Zeltwegger, J.Law.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Rozmáchlost snímku nahrazuje   tolik sugestivních momentů,   že ze změsi touhy,   oddanosti, odvahy, zbabělosti   i krutosti jde hlava kolem.   Mezi nejsilnější místa   patří vztah hlavní dvojice   - ač nesmělá, vykřesává   jednu erotickou jiskru za   druhou, kdykoli se ocitne ve   své blízkosti - polibek   před Inmanovým odchodem do   války vyjádřil vše.   Vzájemnou přitažlivost   dokreslují umělecky   ztvárněné prostřihy   milostnou scénou, sypající   střípky klenotů v podobě   zastíněných mužných   siluet, vystupujících z   plameny ozářené bělosti   ženského těla a téměř   magickou silou působí obraz   milého, navracejícího se   zčeřenou hladinou studny,   naplněný obrazem reálným -   nádherné. Problém mám s   poněkud zdlouhavým   putováním Inmana a mírně   přehrávající Renée,   kouzelná příroda, jímavý   hudební doprovod, atmosféra   doby s typově přesně   zapadající Nicole a sexy   Judem mně žádné potíže   nečiní, naopak.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Nádherný příběh,   úchvatné herecké výkony   (především Renée Zellweger   je fantastická) a mistrovská   režie udělaly z Cold   Mountain film, kterému se jen   stěží nějaký podobný   vyrovná. Opravdu výborný   kousek!
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2017
Málem jsem dala plných deset   tomuto příběhu, který jsem   viděla už mnohokrát.Pravda,   jsou tam trochu pomalejší   místa, ale právě to   dodává snímku na   dramatičnosti.A je tam   všechno, co mám na filmu   ráda i s výbornou Nicole   Kidman v hlavní roli a navíc   miláček Jude Law...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Tento snímek je nadpozemskou   prací, dokonalým   scénářem, směsicí   žánrů a dostavníkem   kvalitních a charismatických   herců. A především   filmovým orgasmem, jenž   plní svůj účel, neboť mne   žáden jiný film (již přes   10 let) pokaždé emočně tak   nenabije a nevyšťaví   zároveň. Cold Mountain   vnímám především jako   romantický film a miluji,   když je romantika doplněna o   úskalí života, což   podporuje historický motiv   filmu v podobě barbarské   společnosti, války,   násilí, smrti, a   především vzdálenosti mezi   milenci, kterou nezachrǎnuje   Facebook. Miluji to   vyvážení lidské lásky a   nenávisti, to jak pracuje v   ouzkých osamocená lidská   mysl s nasbíranými střípky   romantiky z minulosti. No a o   soundtracku k tomuto filmu ani   nemluvím, zde jsem poznala a   zamilovala se do hlasu Jacka   Whitea (song "Wayfaring   Stranger" - I'm going   home to see my father~I'm   going home no more to roam~I   am just going over Jordan~I am   just going over home... &   song "I wish my baby was   born" - But still I hope,   But still I hope the time will   come~When you and I shall be   as one~I wish, I wish my love   had died~And sent his soul to   wander free~Then we might meet   where ravens fly~Let our poor   bodies rest in peace...),   jenž hlasem umí rozvibrovat   posluchače i v realitě. V   partě s mým   nejoblíbenějším hercem   Brendanem Gleesonem byli   nezapomenutelní.   Inkriminovaná doba to byla   těžká, ale pořád bych to   vyměnila za současnost. RIP   Tati.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2018
Romantický příběh   zasazený do drsného období   americké občanské války,   kdy drsná doba odkryje   všechny lidské povahy. Přes   svoji délku diváka film   vtáhne do děje a není to   nic moc pro útlocitné   povahy. Zajímavostí je, že   téměř všechny scény v   horách jsou točeny v   rumunských Karpatech a zbylé   scény (především ty v   aglomeracích) byly točeny na   několika amerických   lokacích.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2019
Romantický film jako řemen.   Užasná Renée Zellweger,   vždy krásná Nicole Kidman a   samozřejmě nesmí chybět   Jude Law. Sice krutý   příběh ke konci občanské   války, ale stojí za to ho   vidět.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Tak tenhle film mě docela   dorazil, na něco takovýho   sem nebyl vážně   připravenej...Podle pár   útržkovitých informací, co   mi utkvěly v hlavě jsem   čekal nějakej veskrze   klasickej romantickej film na   jehož pozadí se odehrává   válka Severu proti Jihu. To   sem si měl ale dávat   větší pozor – v tomhle   filmu je to totiž spíše   naopak – je sice pravda že   láska mezi mlčenlivým   Inmanem a nesmělou Adou je   tady tou ústřední   zápletkou, ale pod dojmem   neuvěřitelně syrovýho   ztvárnění válečných   hrůz tak nějak přešlapuje   kdesi v pozadí a jenom občas   na sebe velmi nevtíravě ale   tak nějak opravdově   upozorní.Pamatuju si málo,   opravdu málo filmů, u   kterých mě takhle mockrát   mrazilo v zádech.Z toho co   všechno jsou takzvaní   „civilizovaní lidé“   schopní udělat…Tolik   lidských osudů,tak moc   emotivně působících a   většinou se špatným,   někdy až brutálním koncem   jsem dlouho, dlouho   neviděl…Kamera zabere   téměř všechno – a nejni   to rozhodně příjemnej   pohled, až na některý   záběry krásný okolní   krajiny a pak…ta lidská   ubohost, zákeřnost,   beznaděj a utrpení…velmi   působivej zážitek...A celá   plejáda známých herců,   kterým není žádný   problém jejich roli uvěřit,   na pozadí dokonale padnoucí   hudba a alespoň trošku tý   naivní, ale vždy potřebný   naděje...
Ne, válka   nemá vítězů, jen   poražených...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Vyborny smautny film z valky   Severu proti Jihu vypraveny ze   dvou stran. Ze strany vojaka,   ktery se vraci za svou milou a   z jeji strany.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2008
No tak tedy romantickým   filmem, jak se mnohde   objevuje, bych to zrovna   nenazval, to už spíš   uznám, že Andersen psal   pohádky.
Příběh se   skládá ze dvou větví, jež   se na začátku rozcházejí a   na konci scházejí, a   nabízí spoustu odboček   (subpříběhů) se   zajímavými, většinou velmi   silnými, myšlenkami. Přitom   snad ani nelze komentovat   úžasné výkony hlavních   představitelů - Nicole   Kidman, Renée Zellweger a   Judea Lawa.
Takže   zbývá dodat jen zmínku o   asi nejlepší scéně -   aspoň na ni nikdy nezapomenu;   jde o scénu, kde Ruby   vyřeší problém s kohoutem,   ale to se musí vidět...
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2006
V hlavních rolích se sešli   tři z mých   nejoblíbenějších herců, a   možná proto jsem se tohoto   filmu trochu bál. Zbytečně.   Přes všechna klišé je film   ukázkou bezvadně zvládnuté   filmařiny. Za zmínku stojí   opravdu brilantní výkon   Renée Zellweger (doporučuji   originální zvuk).
Ed
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2005
Film je to celkem pěkný,ale   kniha je lepší.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Cold Mountain je výjimečný   svou atmosférou a realismem,   kvalitními hereckými výkony   a skvěle zvoleným   soundtrackem. Klišé je   nabouráno řadou zajímavých   scén, z nichž obzvlášť   dobrá byla ta s Natalií   Portman a samozřejmě   závěr. Tenhle film je   důkazem toho, že i z dnes   již obehrané zápletky se   dá vytvořit dokonalý film,   který rozhodně stojí za to   vidět.
Nymeria
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2011
láska, vojna,   odlúčenie...krásny film,   ktorý prežívate s Inmanom a   Adou, úplne vás vtiahne do   príbehu a neviete sa dočkať   kedy sa znova uvidia :)
scajo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2005
Stejně jako v Anglickém   pacientovi, i tady hraje   Minghella především na   emocionální strunu a sází   na dokonalou obrazovou   poetiku. A obojí mu   vychází. Cold Mountain sice   není tak dějově   propracovaný jako Anglický   pacient (ač je mu jak   schematicky tak způsobem   vyprávění docela podobný),   ale vizuálně je daleko   působivější a těžko   říct proč, ale narozdíl od   Anglického pacienta jsem se u   Cold Mountain vůbec nenudil..   Zaujmou především výborní   herci (jak v hlavních tak ve   vedlejších rolích).
Plivník
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Návrat je ukrutně laciný a   schematický film, který   staví na stokrát propraných   klišé, dovedených k   sirupovité dokonalosti. Při   jeho sledování jsme se   trumfovali v tom, kam bude   "dojemný" děj   směřovat a skoro vždycky   jsme se trefili. Některé   narážky a symboly jsou   opravdu tak přímočaré, že   to musí pochopit i ten   nejzabedněnější obyvatel   Středozápadu (např. jak se   v bitevní scéně mydlí   indián a černoch). Minghella   stvořil zcela nasycený   roztok lásky, osudovosti,   hledání sebe sama atd. Tři   body jsou za vizuální   stránku snímku, která   skvělá.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2004
Krásný příběh o lásce a   pochmurnosti občanské   války. Perfektně zahrané   role N.Kidmanové (Která se   mi líbila víc, než v   "Hodinách"), J.Law   a R.Zellweger.
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Hodnocení
Film od kterého jsem nečekal   nic a úpně mi vytrhl dech.   Atmosféra filmu je   strhující. Výkony herců   jsou výbotné, ale to je nic   v porovnání s Renné   Zellweger. Její výkon by   zasloužil Oscara.
aduliatko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
vyborne herecke obsadenie vam   zaruci, ze pri pozerani thto   filmu rozhodne nebudete mrhat   svojim casom. Jude Law hra   Inmana, ktory musi bojovat vo   vojne a tak nechava svoju milu   v zabudnutej dedinej Cold   Mountain. po nejakom case sa   mu z vojny podari dostat, a   putuje domov k svojej milej   Ade (Nicole Kidman), ktora na   meho neustale caka. krasny   romanticky pribeh, ktory chyti   za srdce.
mmartina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Poslední dobou se mi   nestává, že by film ve mně   jakým koli způsobem   zůstával, ale tomuto se to   podařilo. Popravdě, nevím   přesně čím se tak stalo.   Ohromný příběh, za zády   velká americká válka a v   předu výkon Renée   Zellweger, která se pro mě   tímto stala herečkou s   velkým H. Akorát ten   samotný "návrat"   byl příliš dlouhý. Škoda!
PogoJoe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
3 a půl hvězdičky... Už od   začátku jsem věděl, jak to   všechno dopadne - a to by se   nemělo stávat - alespoň u   nejlepších filmů. Pravidla   žánru byla sice splněna,   ale trochu toho překvapení   by neuškodilo... Jinak -   zpočátku nudné, velice   pomalý rozjezd, ale když   film nabere obrátky, je to   opravdu realistické a   člověk se do děje vžije   (alespoň v mém případě).   Film navozuje v divákovi   pocit autentičnosti, že   takhle to v té době přesně   vypadalo. Některé   "scénky" na cestě   hlavního hrdiny za svou   milovanou jsou opravdu   povedené a režijně   zvládnuté a bojové scény   jsou reálně krvavé. Na   výkon Zellwegerové, zde   nejvýraznější ze všech,   jsem si musel chvíli zvykat,   zpočátku se mi zdálo, že   to přehání a přehrává,   ale budiž... Na filmu se   nejvíce povedla atmosféra,   nápady a vedlejší postavy   (viz babka s kozami v lese, G.   Ribisi, zvlčilý kazatel a   další), ale občas jsem se   nudil. Myslím, že jako   historický film je to   kvalitní snímek, ale mohlo   to být lepší. Režie: *****   scénář: ***, herci: ****,   Atmosféra: *****, hudba: ***
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Dojímavá romantická dráma   o láske dvoch ľudí, ktorí   sa ľúbili aj napriek   nepriazni osudu... Príbeh bol   vyrozprávan z dvoch strán,   zo strany vojaka vracajúceho   sa domov, a zo strany ženy,   ktorá na neho verne čakala.   Môj obdiv majú herci, hlavne   Renee Zellweger, ktorá bola   brilantná...
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Lovestory, která překonává   veškeré překážky, a jako   každá správná lovestory   těsně před happyendem   končí...N. Kidman, R.   Zelwegger, J. Law - všichni   ve výtečné formě.
Charlii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
Nádherný film, který   nepatří mezi klasické   romantické filmy. Protože   zde happyend končí smrtí.   Vynikající výkony herců,   jak v hlavních rolích tak i   ve vedlejších. Celá   atmosféra filmu je   nepopsatelně úžasná!
Renuleee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Skvělé drama! Obdivuji   věrnost Inmena (vojáka) a   Ady (ženy, která na něj   trpělivě čekala, aniž by   věděla, zda je živý nebo   ne). I když se sotva znali,   byli si věrnější a   oddanější než mnozí   manželé po deseti letech   soužití...
Pegas1632
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Jude Law v roli válečného   zběha Inmana, který se   vrací do rodného Cold   Mountain za svou láskou Adou   v podání Nicole Kidman.   Trošku zdlouhavý film   zasazen do období války   Severu proti Jihu. Ve filmu je   též silně pocítit jakási   podoba s prvotinou   scénáristy Anthony Minghella   - Anglický Pacient. Ale film   doporučuju - příjemná (i   když jak už sem psala   zdlouhavá) podívaná.
Martička
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2004
Je to hrozně smutný film..,   já u filmů ze zásady   nebrečím.., i Titanic mě   nechal chladnou, ale v tomto   případě jsem z kina   odcházela s oteklýma očima   a rozmazanou řasenkou, ale i   tak to byl nádherný   příběh a určitě se na   něj minimálně ještě   jednou půjdu podívat.
marryann
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2009
10/10
Ako ja si myslim ze tento film   je asi najlepsi aky som   videla!!!!! Cely dej bol   perfektní a herci skveli!!!!   Bolo mi vsak strasne luto ked   Inman na konci zomrel:(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21046minih21046Jezdec v čase (1982) 
Timerider: The Adventure of Lyle Swann n
minih13412minih13412Na západní frontě klid (1979) [TV film] 
All Quiet on the Western Front n
minih8447minih8447Homolka a tobolka (1972) 
Homolka a tobolka n
minih9181minih9181Ishtar (1987) 
Ishtar n
minih6907minih6907Druhý tah pěšcem (1984) 
Druhý tah pěšcem n
minih51417minih51417Zlatí chlapci (2008) 
The Golden Boys n
minih13138minih13138Muž přes palubu (1980) 
Muž přes palubu n
minih6503minih6503Dny zrady I., II. (1973) 
n
minih51357minih51357Nenarozený (2007) 
Born n
minih28666minih28666Návrat mušketýrů (1989) 
The Return of the Musketeers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 04:59

14 minut již uběhlo
0 minut zbývá do konce

ČT2 - Hraje vám... Straňanka

04:25 - 04:59

34 minut již uběhlo
0 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

14 minut již uběhlo
0 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:50 - 04:59

9 minut již uběhlo
0 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10