Duben

Komentáře uživatele Renuleee

Renuleee

Renuleee zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 40
12
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2008
Přišla jsem z kina a pořád   nad tím filmem   přemýšlím... a tak se   pozná dobrý snímek, ne? :)   Zvláště konec filmu byl   úžasný.
Za 2 a půl   hodiny jsem poznala 12   naprosto odlišných   charakterů, nespočet   životních příběhů, boj o   lidskou důstojnost... ale i   krutost a rasismus.
Výborný film   nepotřebuje efekty!   potřebuje myšlenku,   zpracování a herce. Všechny   tyto tři podmínky kvalitní   podívané (plus mnoho   dalších) se našly v tomto   snímku. Tleskám všem, kdo   se na něm podíleli a smekám   svůj pomyslný klobouk!

PS: četla jsem   drama 12 rozhněvaných mužů   v knižní podobě...je to   úplně o něčem jiném,   hodně dělá i doba a místo,   kde se děj odehrává   (Amerika X Rusko). Jen   myšlenka (12 soudců   rozhoduje, co se zločincem a   navzájem se ovlivňují a   poznávají) zůstala stejná.   Ale konce vyzněl dost jinak.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
 
Přidáno: 1.5.2008
Jedno z nej sci-fi!!! Skvělé   herecké výkony, úžasný   námět a o provedení ani   nemluvím.;) slzička   ukápla... líbí se mi konec.   Žádný happy end.   Doporučuji všem- nemusíte   být ani fanda sci-fi!
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
úžasný film...   Vyjímečný! Nejen svým   prvotřídním provedením,   ale i pohledem na svět.   Chtěla bych ho mít stejně   optimistický a dětsky   anivní jako Amélie.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Jeden z nejlepších filmů,   jaké jsem kdy viděla...   Proč? Protože je o   zdánlivě obyčejných   lidech.:) Je zábavný, ze   života, poutavý, skvěle   zpracovaný a zanechá ve vás   stopu a spoustu podnětů, o   kterých můžete přemýšlet   další týden.:) a hlavně:   má nečekaný konec!
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
 
Přidáno: 23.4.2008
Skvělá praštěná komedie.   Otisův (písař) nejlepší   hlod (odpověď na-   "písař, to je dobré   společenské   postavení."):   "Víte, já se   nedomnívám, že existují   dobrá a špatná postavení.   Kdybych já měl na tomto   místě shrnout svůj život,   řekl bych, že byl   poznamenán setkáním s   lidmi, kteří mi pomohli,   kteří mi podali ruku, když   jsem nemohl, když jsem byl   opuštěný. A je na výsost   kuriózní pomyslet, že osudy   určují náhody, setkání.   Protože když člověk na   něco aspiruje, na něco   dokonalého, krásného,   může se stát, že nenajde   vhodný protějšek, řekl   bych zrcadlo, kterého žene   kupředu. To ale není můj   případ, jak už jsem řekl,   protože já naopak, já mohu.   Skládám za to díky životu,   opěvuji život, obtančuji   život, jsem pln lásky. A   když se mě dnes lidé   ptají, kde se v tobě bere   všechna ta lidskost?   Odpovídám jim zcela prostě:   je to láska, co mě pohání,   abych se pustil do   technického oříšku. Avšak   zítra? Kdož ví? Zítra   možná, abych se dal do   služeb společenství, abych   učinil dar, dar, dar sebe   sama..." :) to jsem se   jednou z hecu naučila   nazpaměť.:))
Ať žijí duchové!
 
Přidáno: 1.5.2008
Skvělá nesmrtelná   pohádka... Od prvního   shlédnutí jsem chtěla mít   takové hezké bílé šaty   jako Leontynka!!! Nakonec jsem   se omezila pouze na to, že   miluju kopretiny.:)
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Dokonalý seriál na   odreagování mysli a   posílení břišních svalů   smíchem.:) Líbí se mi   duchaplné nadávky, které   postavy vymýšleji. Např:   "chrchel plovoucí v   toaletní míse   života.":)
Čtyři pokoje (Four Rooms)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Skvělá komedie... prvním   dvěma příběhům jsem   musela přijít na chuť až   po druhém shlédnutí, ale   třetí je dokonalý! Antonio   prostě nemá chybu!!!:) a   čtvrtý byl taky super.
Poslíčkovi jsem opravdu   nezáviděla hotel plný tak   divných lidí.:)
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Potřebujete si oddychnout od   své vlastní práce? zdá se   vám, že vás šéf moc   péruje? Že máte v práci   terno? Že je vaše práce   naprosto nesmyslná?   Podívejte se na tenhle   film.:)) oddechový, již od   začátku víte, jak to   skončí, ale proč ne?:)   Meryl Streep je prostě   klasa.;) (nechoďte pak ale do   obchodních center a   nedívejte se do zrcadel...   pokud nejste milionářky s   dokonalou postavou)
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Už odmalička do mě strejda   hustí hlášky z tohoto   filmu. A už odmalička mu   říkám "vždyť tam   jsou samí ožralci"...   řekla jsem si, že když o   filmu tolik lidí básní,   podívám se na něj. Byla   jsem zklamaná a hrdá na   svůj tehdejší dětský   čuch. Slátanina rádoby   vtipných scén plných   vulgarity. Bolek Polívka je   nechutný! Jako celý film.
Dr. House (House M.D.)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Gregory House je jediný muž   o holi, který mi kdy   připadal sexy.:) (myslela   jsem, že tahle věta bude   mluvit za vše, protože ódu   na tento vynikající seriál   tady pějí všichni. Ale mnou   nepochopitelné pravdila   přidávání komentářů mi   přikazují napsat více, než   100 znaků, do kterých se má   první věta nevešla.)
Duch (Ghost)
 
Přidáno: 4.3.2008
Když jsem byla malá, tak   jsem ten film žrala a dívala   se na něj pořád... Teď   jsem si ho (ve svých 17ti)   znovu pustila a divím se, že   jsem se více nebála a že   jsem to vůbec pochopila!:)   Jinak je to skvělý film,   hodně romantiky a mamčiných   slz.:)
Dvanáct rozhněvaných mužů (12 Angry Men)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2008
Byla jsem v kině na film 12,   četla jsem knižní   předlohu. Takže mi zbývalo   jen pustit si tenhle film. A   rozhodně jsem neprohloupila.   Napínavé psychologické   drama. Co se stane když 12   porotců dostane moc   rozhodovat o lidském životu?   Tak se na ten film   koukněte.;)
E.T. - Mimozemšťan (E.T. The Extra-Terrestrial)
 
Přidáno: 1.5.2008
Byla jsem v kině na   zrenovované verzi a musím   říct, že to bylo skvělé!   Brečela jsem jak malé   děcko.:) E.T. je klasika;)
Hledání Země Nezemě (Finding Neverland)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Když jsem na tom byla v   kině, říkala jsem si   "jojo, hezký film".   Ale až když jsem se na něj   podívala doma, naprosto mě   uchvátil!!! Skvěle udělaný   film o nejúžasnějším   příběhu všech dob!.... a   stejně věřím na víly;)
Hook
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Moje nejoblíbenější   pohádka! Na tnehle film se   můžu dívat kdykoli a   pokaždéí najdu nějakou   novou myšlenku...
Hříšný tanec (Dirty Dancing)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Klasika, která se nikdy   neohraje. Kdo neviděl, neví   o čem je tanec.:) (je o   skvělé hudbě, radosti z   pohybu a přítomnosti toho   druhého...:))
Ivetka a hora
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Jako jeden z   nejdůležitějších   poznatků, které jsem si z   filmu donesla bylo to, že   Iveta nebyla a není žádnou   světicí a samotné zjevení   ji spíše zkomplikovalo   život. Toto beru jako jeden z   hlavních důkazů pravdivosti   zjevení. Na nic si nehraje,   nevnucuje nám svou pravdu,   ale nechává nás, abychom si   udělali názor sami, skrze   její život.

Zajímá-li vás toto   téma, rozhodně neváhejte a   pusťte si film. ;)   Doporučuji nejen lidem   věřícím nebo hledajícím,   ale i skeptikům. :)
Jak jsem poznal vaši matku (How I met your mother)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2008
legendary :)
it is the most LEGEN... wait   for it... DARY film I've ever   seen. :) dokonalý seriál...   vše už tu bylo řečeno, tak   jen přidám další velké   plus - skvělá hudba. ;)
Taky se obávám, co   způsobí český dabing. Ale   už teď vím, že radši dám   vždy přednost titulkům.
Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Jak se dalo čekat, Tim mě   opět nezklamal:) Barevný,   ale ne kýčovitý film o   velkém sladkém   dobrodružství.:) A s   tajemným (a také sladkým)   Johnnym Deppem v roli   podivínského majitele   továrny... Jediné minus   celé pohádky jsou Umpa   Lumpové. měla jsem z nic   strach.. byli tak divní!!!
Klub rváčů (Fight Club)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
úžasný film. Snad jediný,   u kterého mi ani občasné   krvavé scény nevadily.   vykompenzovalo se to   napínavým dějem,   zajímavými postavami a   skvělými hereckými výkony.   Konec filmu mě fakt dostal.:)   Divala jsem se na něj s   přáteli a všichni jsme z   něj měli dost.:) další   hodinu jsme jej pak   probírali... Doporučuji.;)
Láska nebeská (Love Actually)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Tenhle film bych rozhodně   nepřirovnávala k Deníku   Bridget J.! Má mnohem lepší   dialogy a není to taková   typická primitivní   romantická komedie. Jistě,   není to ani film, který by   byl kdo ví jak realny, ale   má myšlenku. Nejen jednu.:)
Magnolia
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2008
Uffff, je těžké se tři   hodiny soustředit na film   plný děje s tolika   komplikovanými postavami. Ale   stojí za to! Tom Cruise mě   překvapil svým hereckým   výkonem... Magnolia je film o   tom, že vše se může stát.   A to, co se stane právě vám   záleží jen na   "náhodách"... nebo   osudu?:)
Maska zrcadla (MirrorMask)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Nechápu, jak by se tenhle   film někomu nemohl líbit! je   NÁDHERNÝ!!! A každý film   přece nemusí mít šíleně   akční děj! vždyť tohle je   taková fantasy pohádka, ale   má přesah do každého z   nás... Je to filosofický   film o stinných stránkách   člověka skrytý za rouškou   uchvacující výpravy. A ta   hudba... podle mě dokonalé.   Doporučuji těm, kteří   mají fantazii a rádi se   podívají na výplod fantazie   někoho jiného.;)
Most do země Terabithia (Bridge to Terabithia)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Ani klasická pohádka, ani   klasické fantasy... Příběh   o dvou dětech, přátelství   a fantazii. I když je život   krutý, vždy se najde   místečko, kde se můžeme   schovat- a to v naší   mysli.:)
Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Skvělé drama! Obdivuji   věrnost Inmena (vojáka) a   Ady (ženy, která na něj   trpělivě čekala, aniž by   věděla, zda je živý nebo   ne). I když se sotva znali,   byli si věrnější a   oddanější než mnozí   manželé po deseti letech   soužití...
Once
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Hodně zajímavý film, šlo   ale vidět, že je   nízkorozpočtový. U tak   komorního děje to nevadilo,   ale i když nejsou peníze,   tak se kamera nemusí   třepat..:) Písně byly   nádherné, emotivní,... Ale   chyběla mi hudba mimo scény,   kdy herci zpívali. Hudba v   pozadí... Film se mi ale i   přes tyto nedostatky hodně   líbil. Byl ze života,   skvělé dialogy, zajímavý   vztah. Podle mě by se tento   námět ale lépe zpracoval na   divadlní prkna.:)
P.S. Miluji Tě (P.S. I Love You)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Rozhodně neobyčejná   romantická komedie. Pobaví,   příjemně dojme. Je to film,   který má zajímavý   příběh a skvělé   zpracování. (po shlédnutí   zvažuju přestěhování do   Irska a hledání muže jako   byl Gerry...:))
Pán prstenů: Dvě věže (The Lord of the Rings: The Two Towers)
 
Přidáno: 23.4.2008
Ještě lepší než   jednička, protože se na   scéně objevuje Glum a   Smeagol- 2in1..:)Všem   doporučuji soundtrack- je   nádherný. Když si ho doma   pustíte, jste opět ve   Středozemi.
"Jeden prsten vládne   všem, Jeden jim všem   káže.
Jeden všechny   přivede, do temnoty   sváže!"

Dnes již kultovní   film.:)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10