Jeden svět
ohodnotit

Křidýlko nebo stehýnko

L'Aile ou la cuisse

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
99 minut
„Dnes ochutnává sám Louis de Funes!“

Komentáře k filmu Křidýlko nebo stehýnko

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2021
Další z řady velmi   povedených komedií, kterým   vládne nekonečná mimická   škála a rtuťovitost Louise   de Funes. Tentokrát je mu   hlavním partnerem v roli jeho   syna komik Coluche a nechybí   ani jeho oblíbení   přihrávači Julien Guiomar a   Claude Gensac. Nekompromisní   cenzor francouzské   gastronomie skýtá široký   prostor pro specifický   "funesovský" humor   situační i konverzační. I   když už byl Louis po   infarktu fyzicky za zenitem   ještě to není moc patrné.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Krom převleků zde skoro nic   neshledávám komickým, a ani   ty mě nijak zvlášť   neberou. Anabáze v továrně   někoho možná pobaví, mě   prostě ne, nemůžu za to.   Celkově mi to přijde ještě   slabší než jiné   Funésovky.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2013
Když se mě zeptají v   restauraci, co si radši dám,   zda stehno nebo prsa, tak   zvítězí ty prsa. Ale   odborník na vaření nejsem,   to máme ve filmu osobu   povolanou a to je Charles   Duchemin, který je na svůj   personál přísný a nikoho   nepřekvapí, svými převleky   a přepady. Jen jeho syn se   nepotatil a více často jej   potkáte v cirkuse v roli   klauna. Ale konkurence je   veliká a blíží se den, kdy   má vystoupit v televizi, a   má dokázat, že je lepší,   než jeho konkurent Trikatel,   který zbohatl výrobou   nechutných masových konzerv.   Čekají na oba zkoušky ze   znalostí a kdo má lepší   šmak. Při těch bláznivých   scénách si divák ani   nepovšimne, že ve filmu   hraje Funésovi sekretářku   Margaretu 1, mnohokrát   ověřená Claude Gensac a   jeho filmová manželka ve   mnoha filmech...
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Naprosto skvělá věcička na   odreagování a uklidnění.   Funés, i když po nemoci, je   naprosto skvělý. Troufám si   tvrdit, že jedna z jeho   nejlepších věcí umocněná   skvělým   dabingem./////////Souhlas mým   předchozím komentem.
Vskutku mistrovské   dílko! Od polovičky nebo tak   nějak se mi zdá, že to   trošku pozbylo šťávu, ale   tento film mohu klidně i   každý druhý rok znovu a   znovu. Pan Funes je skvělý.  
s.u.

20150202 9854/10037
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Cokoliv, kde hraje Funes   nemůže být špatná   komedie! Režiséři vsázejí   na jeho smysl pro humor a   komičnost! Musím uznat, že   pokaždé udělají dobře!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Film z doby, kdy se ještě   vařilo ze surovin a polotovar   byla nadávka.
Vtipné   i po tolika letech, navíc s   novým rozměrem. Co bychom   dnes dali za tři hvězdičky!   Viděno s klasickým českým   dabingem po sto poprvé:-)
Jen ten konec ve mě zase   vzbudil smutek.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2004
Tuto francouzskou komedii   považuji za jednu z   nejlepších s Louisem de   Funesem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2017
Další skvělá role Louise   de Funèse tentokrát v roli   vydavatele gastronomického   průvodce a inspektora   restaurací v jednom. Jeho   důslednost a cholerická   povaha je opět zdrojem   výtečné a nestárnoucí   zábavy. Louis se tak opět   dostává k tématu kvality   podávaných jídel, byť   tentokrát z jiné pozice.   Ano, před tím to byl snímek   ´Grant restaurant pana   Septima´, kde hlavní postava   chodila v přestrojení   kontrolovat vlastní luxusní   restauraci. Snímek   ´Křidýlko nebo stehýnko´   sleduje nejen počínání na   inspekcích, ale i rodinný   problém se synem a dokonce i   boje s rivalem na poli   gastronomie. Je to   zvláštní, ale na to, že   snímek vznikl v roce 1976,   svým tématem vůbec   nezestárnul. Spíše naopak   je více aktuálnější. U   Luise si nelze nevšimnout,   že už není tak energetický   jako dříve, byť se snaží,   aby tomu tak nebylo. Byl po   infarktu, tak se musel   šetřit. V roli manželky   opět Claude Gensac. Dle   zdrojů tu mě dokoncel hrát   i Pierre Richard a to přímo   roli syna, ale nemohl kvůli   jinému projektu. Docela   škoda. Mohli být dva   výteční francouzští   komici v jednom filmu. I   přesto se jedná o   očekávanou bláznivou   komedii, ke které se dá   stále bez pochyby vracet.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2021
Kdyby nebylo známo, že tento   film točil Louis de Funès   už po infarktu, nikoho by to   nenapadlo. Typické   cholerické projevy nahradil   "pouhou"   rozhodností a   nekompromisností své   postavy. O to více si   můžeme vychutnat širokou   škálu jeho mimických   projevů a gestikulace celého   těla. V úsměvných   převlecích je prostě   zábavný každou vteřinu   filmu.
Claude Gensac,   maskovaná pod parukou   stařenky, moc příležitosti   nedostala, ale Coluche, v té   době ne moc známý,   Funèsovi zdatně sekunduje.  
Á propós, nejsou   dnešní párky vyráběny   podle receptu monsieur   Tricatela?
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2011
Má to vůbec cenu :-)
Tak si někdy říkám, jestli   má cenu komentovat tuto   skvělou komedii s   Funésem?
Možná by   ale byla ostuda to   neudělat.Tento kousek mu   podle mně dost dobře   vyšel.Osobně se mi líbily   ty jeho   "návštěvy" v   těch restauracích :-) - to   nemělo chybu.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Bomba!
Jedna z nejlepších   "funésovek" vůbec!   Kdo se chce bavit od   úvodních po závěrečné   titulky a nesnáší jedinou   minutu nudy, je tento film   přesně pro Vás.   Scénáristé vsadili na   spojení typově dvou   odlišných komiků -   drobného Funése a poněkud   robustnějšího Coluche   jakožto jeho syna. Výsledek   dopadl skvěle. Později   tragicky zesnulý Coluche v   roli synka známého   degustiéra a milovníka   cirkusového umění je   prostě báječně   roztržitý, kterak se snaží   před svým tatínkem utajit   své skutečné zaměstnání   a ještě k tomu   "sbalit" mladou   krásnou sekretářku. Pan   šéf Duchemin v podání   Funése umí krásně   "zákeřně"   splétat finty na jednotlivé   provozovatele restaurací,   když se vetře pod rouškou   zákazníka a později ostrou   kritikou nešetří. Za   naprosto skvělou považuji   scénu, kdy Duchemin svému   řidiči líčí, kterak jeho   syn převezme rodinnou firmu a   šofér jen prohrdavě   odfrkne. Druhý den se   Duchemin svého podřízeného   vyptává: "Včera, když   jsem mluvil o synovi, dělal   jste pffff!" To ještě   netuší, že budoucí   následník v gastronomickém   oboru vystupuje každý večer   pod šapitó a jeho kolegové   klauni mají vždy plné ruce   práce svého principála   nenápadně odlákat z   důležitého jednání, aby   se mohl zhostit své   bavičské role před   návštěvníky cirkusu.
A tak bych mohla   pokračovat, neboť do tohoto   filmu jsem se zamilovala a   patří mezi mé   nejoblíbenější!
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Další z řady pro mě   nejlepších komedii s   Funésem v roli degustátora ,   který chce předat profesi   synovi ale musí se smířit   stím , že syn chce být   cirkusákem . Jako vždy   Funés nemá chybu jak také   jinak neznám asi žádný   jeho film kdy bych se nudil.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Opět jedna z legendárních   komedií z L.d.Funesem   tentokrát jako gurmán a   labužník přes   jídlo.Některé scény opět   nezapomenutelné a velmi   vtipné.Není co dodat pravá   komedie jak má být.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2018
Těžko hodnotit film S   Funesem, když ho nenamluvil   František Filipovský.   Nicméně, když pominu tohle   velké mínus, tak je komedie   vcelku zábavná. Funes jako   vždy výbornej, u jeho filmů   se nelze nesmát, ale mám   radši jiné jeho filmy.   Každopádně účel snímek   plní, takže 80%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Duchemin versus Tricatel, to   je souboj převleků a   především ze strany   Tricatela i podrazů,   postavený na humoru L.de   Funése. Odolá specialista na   francouzskou kuchyni,   vydavatel gastronomického   průvodce a jeho syn všem   úkladům svého konkurenta,   který chce své výrobky   (spíše pavýrobky) prosadit   na trhu za každou cenu?
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Lois de Funes opět ve formě,   tahle komedie je dokonce jedna   z jeho nejlepších, pokud   nepočítám Četníky a   Fantomase.
Převleky   jsou geniální, scény ve   kterých navštěvuje   restauranty jsou perlou filmu.   Zápletka je dost dobrá,   humoru spousta a finále   dobré. Vážně stojí za to   vidět. Tato komedie mě   rozesměje vždy, blaznívých   situací je tu přehršle.
Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2011
Jako kluk jsem vždy oceňoval   u filmů s Funesem situační   komiku a jeho výrazné hraní   obličejem. Když jsem pak   odešel do světa na   zkušenou, připadali mi pak   všichni Francouzi tak trochu   komicky choleričtí jako   Funes. Když jsem dospěl,   přidalo se k dojmům z tohoto   jeho filmu ještě i uznání   za nápadité šťouchnutí do   vyhlášené francouzské   kuchyně, stižené moderním   fast foodovým úpadkem, vinou   právě takových   velkoprůmyslníků jako je   Tricatel, kteří   upřednostňují kvantitu   před kvalitou, ve snaze   nakrmit celý svět a   zbohatnout.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2020
Tahle Funésovka je   ztřeštěná až ad absurdum.   Zprvu jsem si nemohl zvyknout   na totálně bláznivé   situace, ale brzy jsem jim   přišel na chuť a už se jen   nechal unášet palbou   haluzových scének v rychlém   sledu za sebou. Finální   pointa mě rozsekala!! :D A   taky mě dostávala   překrásná, téměř   dětská tvářička Ann   Zacharias, je velká škoda,   že ji film nevyužil mnohem   více.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Další klasická komedie s   Funésem(pro mě platí   klasika s Funésem=výborná   komedie).Jeho hereckej projev   je vlastně pořád stejnej,   všude hraje vzteklý   hajzlíky, kerym prostě   musíte držet palce:-D.Navíc   s geniálnim dabingem   Františka Filipovskýho je   zážitek eště   několikanásobně lepší...
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2008
z filmů. které jsem viděl s   Luisem de Funesem mi připadá   tento jako méně hodnotný.   Sice kvalitní, ale pustím si   ho jednou a víckrát už asi   ne. Joe Black je fakt lepší.   . . . ..
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2016
Ve Francii mají Tricatela, u   nás Babiše. Oba vyrábí   jídlo z pet flašek. Film je   docela fajn. Rád se na něj   občas kouknu. Moc mi nesedí   Ducheminovo syn. Ani vzhledem,   ani snahou utáhnout trapný   cirkus na předměstí. Něco   holt do zápletky dát museli.   Ovšem vždy mě pobaví   kulinářské výpravy do   restaurací.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2004
Louis de Funés hraje   degustátora který stratí   chuť...
Ale jinak film   je dokonalí!!!!!!!!!!!!
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Každý film ve kterém hraje   Louis de Funés je výborný a   hlavně plný legrace. Tento   film patří mezi mé   nejoblíbenější filmy s   Funésem. Křidílko nebo   stehýnko je výborná komedie   u které se snad každý   pobaví :-)
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2010
Tato naprosto jedinečná   komedie mne zasáhla jako   šíp.Tolik jsem se nasmál a   tolik jsem byl vysmátý a   zároveň jsem viděl jak   vypadá zákulisí velkých   továren na jídlo pro   závodní jídelny a   motoresty.Louis de Funes byl   narosto neprekonatelny a   Coluche jako představitel   jeho lehce zmateného syna byl   velmi realny a zaroven   roztomily chvilkama.Tato   dvojice Louis a Coluche byli   naprosto skvěli.Já dávám   10!
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Další skvělá komedie s   úžasným Louisem de Funesem,   tentokrát z degustátorského   prostředí. Scéna v cirkusu   je nezaměnitelná.
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Senzační komedie, nejlepší   scénka je, jak zavítají do   továrny Tricatela a sledují,   jak vyrábí umělé   potraviny, obvzvlášť kuře   je povedené.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Všechny komedie s Luis de   Funesem v hlavní roli jsou   naprosto geniální, je to pro   mne vážně skoro základní   vzdělání tyhle filmy vidět   . Skvělé je na nich to , že   sice předem víte co už   máte čekat, neboť hlavní   představitel má styl tak   osobitý ale i ohraničený,   že už jej máte prokouknutý   zkrz na skrz, ale právě   proto se na to vždycky rádi   podíváte, tedy já určitě   ano, zvláštní je , že   nevím vlastně proč, mám   tenhle jeho film nejraději,   proč si jej pouštím   nejčastěji. Že by byl   opravdu nejlepší??
Shmick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Funes a myslím, že jeho   poslední filmová role.   Výborná komedie, u které se   vždy znova pobavím. Pravda,   je to tak trochu odpočinková   věc, ale to je právě na ní   tak krásné. O hudbu se   postaral osvědčený Vladimir   Cosma. Už jenom kvůli   scénám v továrně a   scénám, kdy Funes kontroluje   kvalitu restaurací, stojí   film za to.
salsaverde
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2009
A zase jedna z   najvydarenejsich Funesoviek.   Oblubenejsia je uz len   Dobrodruzstva rabina Jakoba.   Zabavne zabery su v samotnej   tovarni konkurenta Tricatela.   Este mi je spatne, ked si   spomeniem, ako musel pan   Duchemin jest pokazene skeble   za trest od zlostneho majitela   restauracie za zlu recenziu a   ako mu naskakali na tvari   vyrazky, az ich bolo pocut :-)   Funesov postoj zamtsnavatela k   svojej starej sekretarke, ked   sa hupala na lustri a po pade   si zlomila nohu... on vobec   hra skvele zakernych a   zlostnych sefov!!
panKaplan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Jsem horlivý fanoušek této   vlny francouzské komediální   kinematografie, ale tento film   považuji za jeden ze   slabších. Není vysloveně   špatný, osm bodů si po   zásluze zaslouží, ale ve   srovnání s jinými, i   Funésovými filmym trošku   pokulhává. Upřímně jsem   se zasmál jen snad dvakrát,   ale to mi nezabrání, abych   si jej čas od času pustil.
vani
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Filmy s Loiuse de Funesem mám   jedny z nejoblíbenějších.   Loius de Funes je   nepřekonatelný a každý   film je krásnou zábavou s   inteligentním humorem.   Francie přinesla do filmu   něco nenahraditelného. Mohu   všem vřele doporučit, ale   kdo by neznal klasiku, že.
the5013thing
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Tohle je muj oblíbenej film s   Louis de Funès, se naprosto   skvělý! Mám ho na DVD a   pořád se na něj dívám
CarteroGS1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2007
Jako vždy - brilantní
Tento film patří k mé   soukromé sbírce jako   většina filmů s hercem   "Louis de Funés".   Jeho herecké umění je   opravdu nevídané. Bohužel   jeho hvězdná kariéra   začala až trilogií   Fantomas. Ale už v těchto   filmech zazářil a v české   republice ho ještě více   proslavil dubing našeho herce   pana Filipovského. Přiznejte   si. Kolik z vás slyšelo   někdy jeho vlastní hlas a   dokáže si ho teď vybavit???

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148158minih148158Toman (2018) 
Toman n
minih42768minih42768Dialog s doprovodem děl (1982) [TV inscenace] 
Dialog s doprovodem děl n
minih167597minih167597Šťastný nový rok (2019) 
Šťastný nový rok n
minih24774minih24774Úplně vyřízený chlap (1965) 
Úplně vyřízený chlap n
minih53635minih53635Irma Vep (1996) 
Irma Vep n
minih187884minih187884Stíny v mlze (2021) [TV seriál] 
Stíny v mlze n
minih68578minih68578Revue za šest korun (1985) [TV film] 
Revue za šest korun n
minih39430minih39430Kurýr 2 (2005) 
The Transporter 2 n
minih4493minih4493Bota jménem Melichar (1983) 
n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10