Cerven
ohodnotit

Křidýlko nebo stehýnko

L'Aile ou la cuisse

Žánr:
Země:
Rok:
1976
Délka:
99 minut
„Dnes ochutnává sám Louis de Funes!“
Popis / Obsah / Info k filmu Křidýlko nebo stehýnko
Charles Duchemin je známý vydavatel gastronomického průvodce a též člověk proslulý svými zcela výjimečnými chuťovými buňkami, které dokáží odhalit jakýkoliv nešvar objevující se mezi pokrmy servírovanými v restauracích. Není tedy divu, že Duchemin jest osobou velmi známou a tak na svých tajných inspekčních cestách již volí možnost nejrůznějších převleků, aby v co největším utajení odhalil další podvodníčky působící v gastronomickém průmyslu. Velkým rivalem Charlese Duchemina je jistý Jacques Tricatel. Tento zcela průměrný dodavatel pokrmů do závodních jídelen těžce nese úspěchy svého konkurenta a neváhá použít všechny možné úskoky, aby získal nejčerstvější podobu Ducheminova gastronomického průvodce, v němž by se zcela jistě i na svou firmu dozvěděl nepříliš pozitivní hodnocení.

Lstivý Tricatel naplánuje televizní souboj v přímém přenosu, kde se utká se svým protivníkem Ducheminem. V čem spočívá podstata souboje? Nejde o nic jiného nežli o ochutnávku a správnou identifikaci nejrůznějších potravin. Duchemin považuje tento souboj za výzvu, kterak usvědčit svého konkurenta v přímém přenosu, avšak ještě předtím podniká další inspekční cestu po různých hotelích a restauracích, na níž ho doprovází jeho syn Gérard a sekretářka Margarita č. 2. Jen na vysvětlenou – Margarita č. 1 je v dočasné pracovní neschopnosti, tudíž na její místo přijal pan Duchemin zástup v podobě mladé okouzlující blondýnky, která začíná stále více vnikat do srdce jeho syna Gérarda. Ten působí jako mladík nesmělý, přitom však velmi schopný mladý muž, jenž po svém otci podědil degustátorské nadání, až na jednu maličkost...neláká jej svět gastronomie nýbrž cirkusové umění. O jeho soukromém cirkusovém varieté vědí snad všichni, přirozeně, vyjma papá Duchemina.

Utajit na inspekční cestě své skutečné aktivity bude jistě pro Gérarda velmi náročné, zejména když platí, že pravda dříve či později vyjde na povrch. Jak se pan Duchemin vyrovná se synem – klaunem bavícím dětské publikum a jak vyjde neschopný Tricatel ze závěrečného souboje? O tom všem vypráví tato roztomilá nestárnoucí komedie plná milého humoru, bláznivých převleků a ztřeštěných situací.


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Křidýlko nebo stehýnko
POZOR SPOILER!!

Charles Duchemin vydává každý rok knihu s hodnocením restaurací. Navštíví jednu z mnoha převlečený za ženu. Nikdo si jej valně nevšímá, zato jiného hosta až moc. Vrchní jej totiž považuje za jednoho z Charlesových inspektorů. Charlesův syn Gérard hraje klauna v cirkuse, ale stihne i sem tam pomoci otci s hodnocením. Ten zase navštívil vesnickou restauraci, kde nechá šéfa spadnout do sklepa, když mu vypne světlo. Pak je u něj zvěd a toho polapí a zjistí, že pracuje pro pana Tricatela. S tím si to Duchemin starší hodlá rozdat v televizním pořadu. Zatím přijal novou sekretářku a s šoférem a synem vyrážejí do okolních městeček a vesnic. Cirkus, ve kterém Gérard vystupuje, je následuje. A protože je Gérard sledován Tricatelovým člověkem, jeho tajemství se dlouho neudrží. V dalším městě si Charles vymění oblek s řidičem a on si vezme oblek jeho. Tím vyměnili i postavy. Jako každý večer i zde hodnotí jídlo a jako každý večer odchází Gérard do cirkusu. Charles má telefon, ve kterém ho Tricatel zpraví o účinkování jeho syna. On tomu nevěří, ale pak syna sleduje a přímo v cirkuse se přesvědčí o pro něj smutné pravdě. Jeho syn ho sám polije vodou v představení pro děti. A co je horší, po návratu do hotelu jej jeho majitelé přinutí sníst Charlese všechno, co jde. Je to jejich pomsta za jeho posudek, který jim kdysi zničil podnik. Charles tím ztratí chuť a jeho syn to musí zachránit. Ale jak? Nejprve musí otce unést z nemocnice před novináři. A pak se vypraví do Tricatelovy továrny na pokrmy. Dostanou se tam pomocí jeřábu. Zde zjistí, že továrna dělá vše z podivných směsí. Tricatel již sedí v televizním studiu. A myslí si, že jeho lidi oba Ducheminy dostali. Ale mýlí se. A to ještě netuší, že existují další důkazy proti němu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Křidýlko nebo stehýnko
Dejte pozor - dnes ochutnává sám Louis de Funes! Charles Duchemin je vydavatelem slavného průvodce gastronomií a nekorunovaným králem labužníků. Proto cestuje inkognito bez přestávky po celé zemi, aby prozkoumal francouzskou gastronomii. Charles doufá, že v jeho šlépějích se vydá i jeho syn Gérard, který sice zdědil po svém otci smysl pro chutě, ale přednost dává práci v cirkusu, kde vystupuje inkognito jako klaun. Otec však chce za každou cenu dosáhnout svého. Situaci ještě více zkomplikuje otcova nová sekretářka, která padne Gérardovi do oka, ve svých soudech je Duchemin neúprosný - jídlo je přece jedna ze slavných tradic sladké Francie, a tak má i mezi restauratéry mnoho nepřátel. Tím nejzavilejším je Tricatel - majitel mnoha restaurací, zakladatel a propagátor tovární syntetické kuchyně.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úplně beznadějný případ (1978)...

07:20 - 08:10

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie obce Vysočany

07:35 - 08:15

28 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:15 - 08:05

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:55 - 08:30

8 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alamo (The Alamo)

Alamo
The Alamo

Naposled navštívené:
Alamo (The Alamo)

Alamo
The Alamo