Jeden svět
ohodnotit

Krev zmizelého

Další název:
Stín zmizelého; Shadows of the Deceased; Krv zmiznutého (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2005
„Výpravná historická sága s Vilmou Cibulkovou a Ester Geislerovou v hlavních rolích.“

Obsah filmu Krev zmizelého

 
Výpravná historická freska Krev zmizelého je po snímku Pramen života – Der Lebensborn (FP 2/2000) druhým a obdobně laděným filmem režiséra Milana Cieslara a scenáristy Vladimíra Körnera. Dramatický příběh matky a dcery je zasazen do časového horizontu dvaadvaceti let a odehrává se převážně v Jeseníkách na moravsko-polském pomezí v různých ročních obdobích (podzim a zima 1939, jaro 1945, léto 1956, podzim 1961). Historické události tvoří jádro příběhu, o němž sám scenárista řekl, že jej pojal jako „opus na rozloučenou“, a přiznal, že obsahuje řadu autobiografických prvků. Poprvé v českém hraném filmu je sugestivní formou zobrazen brutální...
 
Související odkaz
 
Krev zmizelého

Další opus Vladimíra Körnera, v němž si hrdinové, smýkáni lhostejnými dějinami, musí vyvzdorovat právo na život. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Milan CieslarMilan Cieslar  
hraje:
Vilma CibulkováVilma Cibulková.....Helga [41]   
Ester GeislerováEster Geislerová.....Dorli [21]   
Václav JiráčekVáclav Jiráček.....Arno von Lieven [26]   
Jiří LábusJiří Lábus.....Pepek [55]   
Vladimír DlouhýVladimír Dlouhý.....Jost [46]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Lubič [42]   
Martin HubaMartin Huba.....MUDr. Blau [61]   
Lucie ŠteflováLucie Šteflová.....malá Dorli [9]   
Igor BarešIgor Bareš.....Čevora [38]   
Jan NemejovskýJan Nemejovský.....notář [61]   
Viktor SkálaViktor Skála.....vyšetřovatel [37]   
Emma ČernáEmma Černá.....Utta von Liewen [67]   
Yvetta KornováYvetta Kornová.....bachařka [43]   
Marian RodenMarian Roden.....soudce [40]   
Tomáš ValíkTomáš Valík.....lesník [40]   
Simona StašováSimona Stašová.....Šiclová [50]   
scénář:
Vladimír KörnerVladimír Körner  
námět:
Vladimír KörnerVladimír Körner  
hudba:
Antonín DvořákAntonín Dvořák.....výňatky z děl   
Otakar OstrčilOtakar Ostrčil.....výňatky z děl   
Josef SukJosef Suk.....výňatky z děl   
Fryderyk ChopinFryderyk Chopin.....výňatky z děl   
Franz SchubertFranz Schubert.....výňatky z děl   
kamera:
Jiří MacháněJiří Macháně  
střih:
Miloslav LiškaMiloslav Liška  
Milan CieslarMilan Cieslar  
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránka:
www.krevzmizeleho.cz
 
 
Distributor v ČR:
Bioscop, Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Krev zmizelého >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.4.2020
Za předpokladu, že ta zrzavá Brunhilda je   hlavní hrdinka, tak její výkon je děsivý.   Nesympatická tvář, nulový herecký výkon a   jeden kiks za druhým. V podstatě na co sáhne,   to podělá. Pomáhá jí kde kdo, i když Češi   jsou zde vykresleni jako zrůdy a úchyláci.   Vzhledem k datu vzniku filmu bych to tipl na   další, pozvolné překrucování faktu, že   Němci začali válku, Němci měli koncentráky a   vyvraždili miliony lidí. Film je podivná a   dlouhá splácanina. Postavám mnohdy není   rozumět a občas se ani nedá pochopit   přeskakování mezi scénami. Hrdinka má   chvílemi halušky (asi moc houbiček) a nakonec   se obětuje za práva černého lidu v Africe.   Jestli tohle bylo placený z koncesionářských   poplatků, tak chci odhlásit televizi!
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2017
Autoři si ukrojili pořádný krajíc, se kterým   poté si neuměli poradit, silná scéna střídá   slabou, různé nelogičnosti, skvělý výkon   Vilmy Cibulkové.Možná by pomohl ještě   sestřih. Nechápu, že někteří lidé   uvažovali jak uvažovali, soudný člověk mohl   předpokládat, jak se po válce bude žít. Nyní   se velice často mluví o mrtvých Němcích po   válce, které povraždili gardy, ale tento vývoj   se dal očekávat, přece nemůže Němec říci,   já nic, já muzikant a život půjde dál, jako   by nic. Vždyť fašisti byli prasata, celé   rodiny zmizeli z povrchu, včetně dětí, potom   nemohou očekávat milost. Žijícím svědkům   válečné doby je nejméně 70 let, bude ještě   trvat 30 let, kdy Evropa vzpomene 100 let bez   války?
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2017
Silný příběh o hrozné době. Výborné   herecké výkony Cibulkové, Huby, Bareše a   Lábuse. Vše sráží nepovedený závěr.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2017
Aj, aj. Tak po hodně slibném začátku   následuje dost propad. Na mne to bylo celé   zbytečně dlouhé. Na seriál chápu, ale jako   celovečerní film to bylo naprosto zbytečné. V   každém případě musím ohodnotit vysokou   profesionalitu v každém záběru. Stejně jako   herce. Dějový guláš hlavně po válce už byl   zbytečný. Navíc mne iritovalo ti ňuhňání.   Už se mi to stalo vícekrát, že prostě   nerozumím tomu, co říkají čeští herci   česky. Ale tady to bylo více než hodně.   Takže, hodnotím sice jako nadprůměr, protože   mne to zaujalo, a vcelku se dá říci, že i   bavilo, ale podruhé se na to asi dívat nebudu.
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2014
Tísnivý ale krásný film
Příběh Helgy mně úplně pohltil, opravdu   působivý snímek. Zarazilo mě pár momentů,   které mi připadaly méně pravděpodobné, ale   co my víme. I tak si film zaslouží vyšší   hodnocení.
Lynette
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2013
Asi jsem hloupá ....:-/
Možná svým komentářem teď naštvu spoustu   opravdu erudovaných lidí přes historii, ale   tenhle film na mě i přes výborné herecké   výkony působil dosti zmatečně a jako naprostý   blábol. Uvedu pár příkladů proč: za prvé -   postava MUDr. Blaua měla v koncentráku na nose   brýle, pokud vím, fašisté kdyby mohli by ty   ubohé Židy svlékli i z vlastní kůže (brýle,   hodinky, cenosti, zlaté zuby, protézy, paruky,   šaty, boty, veškeré osobní věci se odebíraly   ihned po příjezdu do koncentračních táborů,   fašistům se hodily i vlasy židovských žen),   za druhé - mladý Řek Nikolas, který tak trochu   flirtil s Dorli - ten by si určitě v 50. letech   pomohl útěkem z Československa řeckou lodí   zpět domů, když v té době sem prchali   Řekové a to po svých, žádnýma loděma, ani   nevím, že by tu kdy nějaké řecké lodě byly   v té době. Za třetí - postava jménem Čevora   alias asi největší bídák filmu, takového   člověka bych tedy (ne)chtěla potkat, ten se   dostal opravdu všude kam to jen šlo (nevím jak   to dělal, asi musel mít dlouhodobé a   dlouhodobě dobré konexe, když dokázal   postupovat stále výš a výš a škodit). Za   čtvrté - scéna z roku 1945 kdy Helga s Dorli   musely táhnout pryč, při té scéně jsem se   zasmála už z důvodu, že se tam odněkud linula   nějaká budovatelská píseň z let padesátých   (ten kdo měl co mluvit do výběru hudby zjevně   nezná historii), ale co, aspoň si mohla Helga s   Dorli říkat, že slyší hudbu budoucnosti.:-D   No a třešnička na dortu, polomrtvý Arno von   Lieven který ještě dokázal zplodit dítě s   Helgou ve svém špatném zdravotním stavu, no   tomu říkám hotový boží zázrak! Dalším   zázrakem je, že se tenhle film ještě po těch   letech od svého vzniku vůbec uvádí. No a já   jako zázrakem hodnotím 5/10, ale opravdu jen   kvůli výborným hereckým výkonům.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Účelově a přehnaně depresivní zobrazení   ženského životního údělu napříč   zlomovými etapami jednoho sudetského   zapadákova, jehož obyvatelé snad neznají   jediný slunečný den, místo úsměvu se   obdařují nenávistnými (v lepším případě   zlomyslnými) úšklebky, ošetřovatelky zde   chlácholí umírající vyhlídkou ranního   probuzení v pekle a všichni se vyjadřují v   záhadných jinotajích... Vše dokonale   spleskané a nepřehledné, pochopit by mohli jen   pamětníci těchto dob nebo Standa Motl...   Blábol roku 2004 /2005 (údaje se rozcházejí).
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Zajímavé a na naše poměry hodně výpravné   ohlédnutí do doby,která nebyla rozhodně   procházkou růžovým sadem.Od zimní války   Ruska s Finskem aš po 60.léta někde v   Africe.Chválím odvahu se do takového projektu   pustit a myslím,že řadu věcí ukázal tak,jak   to bylo.Drsně,realisticky,pochmurně.Lidi   dokážou bejt svině za každýho režimu,,,
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Český válečný dramatický kousek, který   ukazuje nelehké osudy jeho postav, je sice na   jednu stranu fajn, ale na druhou stranu zas tak   moc ne. Fajn je herecké ztvárnění, neboť   herci do toho dali fakt dost, ale na druhou stranu   tu je vizuelní pojetí filmu, což pan režisér   dle mého zas tak moc nevychytal. Já když si   vezmu ponurost a vizuelní podobu spousty jiných   válečných dramat, je "Krev   zmizelého" celkem "světlý film"   bez nějaké ponurejší či nějaké takové   atmosféry. Takže 40% bude zcela a pouze za   herecké výkony, které byly opravdu ve spoustě   případů výborné.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Dost zajimavy film,ktery zacina ve 2.svetove valce   a konci nekde v rannem komunismu.Vyborna role   V.Cibulkove.A co me teda hodne prekvapilo,je role   I.Barese,ktereho nemam vubec rad,ale tady mi   dokazal,ze si o nem muzu myslet,ze je pan   herec.Protoze tady svou roli zahral fakt vyborne.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28572minih28572Pan účetní jde do důchodu (1988) 
Fantozzi va in pensione n
minih24882minih24882Zásah v pravou chvíli (1963) 
A Stitch in Time n
minih71689minih71689Gazdina roba (2009) [TV divadelní představení] 
n
minih48608minih48608Měsíc s dýmkou (1967) [TV inscenace] 
Měsíc s dýmkou n
minih41451minih41451Zlomyslný (2004) 
Malevolence n
minih46299minih46299Peklo ve městě (2001) 
Ablaze n
minih44777minih44777Pach krve 2: Cesta nikam (2007) [Video] 
Wrong Turn 2: Dead End n
minih131837minih131837Panenka z pekla (2014) [TV film] 
Finders Keepers n
minih27682minih2768215 minut (2001) 
15 Minutes n
minih48013minih48013Detektiv Monroe (2005) [TV film] 
Class of '76 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Krev zmizelého (2006) [TV minisérie]

 Krev zmizelého (2006) [TV minisérie]
Krev zmizelého n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Milan Cieslar

(jiná verze filmu)

Krev zmizelého (2005)Krev zmizelého (2005)Krev zmizelého (2005)Krev zmizelého (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10