Duben
ohodnotit

Skála

The Rock

Další název:
Skala (SK); The Rock - Fels der Entscheidung
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
8.8.1996
„Bylo téměř nemožné z Alcatrazu uniknout. Ale dostat se zpět je šílenství.“

Komentáře k filmu Skála

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 73
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Jeden z nejlepších hvězdně   obsazených filmů všech dob.   Viděl jsem skálu minimálně   desetkrát a stejně se   podívám znova :)
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2012
SKÁLA

Michael   Bay natočil v roce 1996 jeden   z nejlepších akčních   filmů všech dob.   Režisérovi se mistrně   podařilo namíchat ten   správný koktejl napětí,   akčních honiček a   přehledné psychologie   postav, vyšperkovanými   humorem. Vedle dobrého   námětu, zajímavého   příběhu i propracovaných   scén, film zaujme i   výbornými hereckými   výkony. Za zmínku stojí   zejména Sean Connery.   Nicolas Cage byl tehdy na   svém hereckém vrcholu, je to   jedna z jeho nejlepších   rolí vůbec. Byl tu velmi   přirozený a věrohodný, jak   málo kde jinde. Prostě film   Skála jsem viděla   několikrát a určitě jsem   ho neviděla naposledy. Stále   patří mezi mé   nejoblíbenější filmy. Ani   zub času na tom nic   nezmění. Skála může   směle konkurovat i   současným akčním filmům,   což mu dává punc   výjimečnosti.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Plejáda známých a   výborných hereckých   osobností v režii M.Baye   nemohlo skončit jinak než   akční peckou.Výborní   N.Cage,S.Connery a E.Harris   zaručují akci a napětí od   začátku do poslední minuty.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Skálay bomba film pouštím   ho často výkon hereckého   obsazení mluví sam za sebe   doufám že toto potěšení   nezkazí někdy v budoucnosti   druhým dílem
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších   filmů.Velmi dobrý film i   scénář, ve kterém exceluje   napětí, akce, herci a opět   skvělá spolupráce   režiséra s producentem.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších akčních   filmů všech dob. Poměrně   originální zápletka,   výborné akční scény,   skvělí herci a jeden z   nejlepších hudebních   doprovodů co jsem u akčního   filmu slyšel. Vše co   pořádný akčňák   potřebuje.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Michael Bay sa po úspechu Bad   Boys naplno odviazal a   natočil jednu z   najakčnejších peciek,   výborne zvládnutú hlavne po   vizuálnej stránke. Aj keď   príbeh je okorenení s   veľkou dávkou pátosu o   patriotizme, držíme palce   nakoniec obidvom stranám -   Hummelov preslov je zakaždým   vlastenecký a už z neho sa   dá vycítiť že by   neublížil ani muške,   veríme jeho ideám a dúfame   že včas vláda zaplatí   požadované peniaze -proti-   nemu ale stojí celá   bezpečnostná zložka, ktorá   ale jedná v rámci zákonov.   Z týchto strán sa nedá   vybrať ten zlý, zlo sa nám   predstaví v podaní najatých   žolďákov jednajúcich   postupne pod nátlakom a   strachom že sľúbené   peniaze ani nakoniec neuvidia.   _Obsadenie je famózne a to   ako Sean Connery - Ed Harris -   Nicolas Cage(na začiatku   vtedy ešte akčnej kariéry)   - David Morse či aj Michael   Biehn v obľúbenej úlohe   vojenského záchrancu z   vopred spečateným osudom   zlikvidovania jeho   prepadového tímu. Každý   prestrih na ktorúkoľvek   spomínanú osobu je fajn, vo   svojich úlohách sa obracajú   zdatne a nenudia. _Hudba od   klasik ako je Hans Zimmer a   ten spolupraci s Harry   Gregson-Williamsom, stvorili   niekoľko strhujúcich   hudobných motívov,   využitých následne v   ďalších filmoch, dá sa   povedať že to je už   kultová hudba. Akcia a triky   sú prepracované ako je u   spolupráci Bay/Bruckheimer   vždy zvykom, na úroveň   najvyššiu - či už   kradnutie hlavíc s V-X   plynom, vypäté odstránenie   bomby v bábike, likvidačná   naháňačka s Hummerom cez   mesto, masaker v umyvárke,   ... je toho proste dosť, je   na čo pozerať. ║Rozpočet   $75miliónov║Tržby USA   $134,069,511║Tržby   Celosvetovo $335,062,621║   jednoznačný akčný nárez   roka 1996
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2017
Top
Skála je snímek, který já   osobně řadím mezi akční   extratřídu.
Režisér   Michael Bay už několikrát   dokázal, že akci doopravdy   umí. Ale dokáže jí dát   ještě něco navíc. V   podstatě každou scénu si   můžete zastavit, vyfotit a   pověsit do obýváku jako   obraz. Právě nádherná   obrazová kompozice povyšuje   Bayovz akční spektákly   ještě o třídu výš.
Ve Skále ale navíc   funguje úplně všechno.   Záporák, který vlastně   není zas až tak záporný.   Skvělá ústřední dvojice   Cage-Connery (který si po   letech střihl jakéhosi   Jamese Bonda),báječný   scénář a v neposlední   řadě dokonalá hudba mistra   Hanse Zimmera.
V tomto   filmu se prostě povedlo   úplně všechno. Je to jedna   velká jízda.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Režisér Michael Bay má   vždy výborné a zajímavé   filmy a tento film se mi od   něj nejvíc líbí. Výborný   akční film, který se   odehrává ve věžení   Alcatraz s výborným   hereckým obsazením!!!
matej69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Tohle je můj   nejoblíbenější film. Jsou   tam vtipný hlášky (zvlášt   Conneryho utahování si z   ostatních), dojemný scény   (úvod, přestřelka ve   sprchách, zabití Harrise a   zelený světlice), taky   výborný obsazení - jako   vždy výbornej Connery,   Harris, Cage a Morse. A   filmaři představili postavy   tak, aby to nebylo dobro proti   zlu, ale dobro proti dobru z   jinejch úhlů phledů.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2010
Bravurní Bay, vytvořil   vyjímečný akční film s   užasným hereckým   obsazením, napětím,   honičkami, vtipnými dialogy,   dojemnými scénami a skvělou   hudbou. Generál Ed   Harris(citlivý padouch),   který až do posledního   vydechnutí zůstane tím za   co bojoval...čestným   vojákem. I tak nesourodá   dvojice, jako S. Connery a N.   Cage jsou nuceni se   přizpůsobit jeden druhému,   když je okolnosti donutí,   sice s patrnou dávkou   nelibosti, která bývalého   britského agenta s šarmem   jemu vlastním a specialistu   na chemické zbraně(bez   přestání roztomile žvaní)   vybičuje k mimořádným   výkonům na záchranu   nevinných lidských životů.   Připravte se proto na   vrchovatě napumpovanou   adrenalinovou injekci.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2010
Jeden z nejlepších akčních   filmů vůbec. Trojice   Connery, Cage a Harris   perfektně ztvárnili své   role. Je to inteligentní   film, který se líbí i mě,   ženě, která na akčňáky   moc není.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Nejlepší Bayův snímek   devadesátých let , ve   kterém se snoubí ruku v ruce   velmi dobrý scénář , kupa   skvělé akce , velmi dobře   zahrané hlavní postavy ,   spousta vtipných hlášek ,   skvělá kamera , s tím   spojený nádherný vizuál a   to vše je úhledně zabaleno   do dárkového balení a   servírováno plynule a s tím   nejlepším požitkem , jaký   můžete při sledováni   akčního filmu mít! 98%
AngeloTommy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2007
skvělé, nádherné, super,   ... Vynikajícně ztvárněné   role v podání Nicolase   Cageho, Seana Conneryho a Eda   Harrise. Skála s   nepřekonatelnou hudbou. Tento   film se určitě řadí mezi   legendy.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2006
Skvěle vyvážený akční   film od velikánů BAY /   BRUCKHEIMER.Herci = 1 (Sean   Connery, Nicolas Cage, Ed   Harris), děj = 1 (nijak   zvláště přehnané, místy   vtipné, není místo kde   bychom se mohli nudit), režie   = 1 (snad každý film od BAYe   je dokonalý).Tyto aspekty   vedou jen ke shrnutí : SKÁLA   JE JEDEN Z NEJLEPŠÍCH   AKČNÍCH FILMŮ VŠECH DOB.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Klasika akčních filmů   devadesátých let, možná   jeden z těch nejlepších   výtvorů tohoto žánru   vůbec. Cage, Connery a Harris   předvádí své   nadprůměrné výkony. Film   stojí za to vidět   několikrát a rozhodně se   nebudete nudit.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nezapomenutelné. Skála se   může srovnávat s Die Hard   či Speed. Stejně jako ony je   i Skála jedním z   nejlepších filmů všech   dob.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2005
Michael Bay se zde dokázal,   že prostě umí točit   akční filmy a vůbec Nicolas   Cage je ve své životní   formě! Film si rozhodně   zaslouží shlédnout   nejméně třikrát.
karolli
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Jeden z nejlepších filmů,   které jsem kdy   viděla.Akční scény od   začátku do konce, skvělé   herecké obsazení.Určitě   všem doporučuju, pokud se   najde někdo, kdo tento film   ještě neviděl.
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Generál amerického   námořnictva Francis Hummel   (Ed Harris) je čestný muž,   hrdina a veterán několika   tajných vojenských operací.   Proč tedy s hrstkou svých   perfektně vyzbrojených   mužů ukradne z přísně   střeženého armádního   skladu patnáct raket s   mimořádně nebezpečným   nervovým plynem? A proč se s   nimi zabarikáduje na   "Skále" v   sanfranciské zátoce, v   proslulém bývalém vězení   Alcatraz, a namíří je na   město? A proč přitom navíc   ohrožuje 81 nevinných   rukojmí - turistů, kteří   si přišli prohlédnout   vězení, odkud nikdy nikdo   neutekl? Generál žádá jen   spravedlnost - chce od   Pentagonu získat sto milionů   dolarů pro odškodnění   rodin padlých vojáků.   Přesto je však terorista a   muži z FBI horečně pracují   na plánech na jeho likvidaci.   Ale jak zneškodnit rakety,   aniž by byly zmařeny   desetitisíce lidských   životů? A jak vůbec   proniknout do Alcatrazu -   labyrintu podzemních chodeb,   střeženého mořem a   vojenskou supertechnikou?   Mohou to dokázat jen dva   muži: první je   "šílenec z   laboratoře", špičkový   chemický specialista FBI   Stanley Goodspeed (Nicolas   Cage), který miluje The   Beatles a svou těhotnou   snoubenku a který bledne už   jen při slovu   "akce". Druhý je   jediný člověk, který kdy   uprchl z Alcatrazu a který   proslulé vězení dokonale   zná: kdysi polapený britský   agent Mason (Sean Connery),   který ví o všech   amerických státních   tajemstvích za poslední   půlstoletí. Dnes je z něj   zahořklý stařec, trávící   v tajném vězení FBI   třicátý rok vězení. jak   je přesvědčit, aby   spolupracovali a vydali se na   "Skálu" pro   téměř jistou smrt? A když   se to podaří, jak si ti dva   poradí s nástrahami   generála a jeho po zuby   ozbrojených zabijáků?
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Skála
tento film a con air-prostě   to nej nej ,co kdy bylo   natočeno-zásluhou nicolase i   seana-je to filmová klasika a   nikdo ji už nezmění.....   :))ani v 3D!!!!
scajo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2005
Nejlepší film Michaela Baye   a jeden z vrcholů (možná   samotný vrchol) žánru.   Nebývá zvykem, aby v   akčním filmu působilo tolik   skvělých herců a hlavně   aby ti jeli (v rámci   žánrových omezení) na   plný plyn, ovšem Skála je   výjimka a podle toho taky   vypadá výsledek. Skvělé   postavy (zejména Harris a   Connery by mohli charisma   rozdávat), dobrý (i když   předvídatelný) děj,   špičkové akční scény a   perfektní hudba. V rámci   žánru nelze Skále vytknout   opravdu v podstatě nic,   naopak je ještě nutno   vyzdvihnout dynamickou (ale   zároveň příjemně   přehlednou) Bayovu režii. A   ještě jedno velké plus   Skála má - snad nikdy se   neokouká.
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Jo, PAN HEREC Sean Connery,   mistr svého oboru neudělá   ostudu žádnému filmu.
Skála je výborný   akční film, u kterého se   ani moje žena netvářila   kysele :-D
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2004
Tenhle film je fakt klasa.   Snad nikdy se mi neokouká,   Sean a Nicholas se skvěle   doplňují a scénář se jim   taky povedl - to celé   dohromady je The Rock, nebo   chcete-li česky, Skála.
Vítejte na Alcatrazu...
vratik7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Jeden z dalších filmů co   mě bavily od začátku až do   konce. Elita americké armády   opsazuje staré vězení s   rukojmími a se smrtelně   nebezpečným plynem. Proti   nim stojí pouze perfektně   vycvičenej zabiják, který   zde byl vězněn a   specializovanej chemik. Vězni   je kolem 60 a chemik nikdy   nezabíjel, jak jen tohle   může dopadnout. Jako v   každým filmu...
DejnaDee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Neúnavný Connery
Skvěle natočený akční   film s ještě skvělejšími   hereckými výkony (Sean   Connery, Nikolas Cage a Ed   Harris) Kvalitu filmu podrhuje   i velice působivá a   podmanivá hudba (Hans Zimmer   ). Pro mně je tento film   stoprocentní jednička v   akčních filmech.
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Skvělá akční podívaná,   která má hlavu a patu.   Hlavně jí nechybí spád,   dobrá kamera, výborní herci   a nezbytné Bayovi záběry na   helikoptéru ve slunečním   kotouči (má to snad v   každém filmu).
Rollage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Bay a jeho Best of kompilace
Nakonec možná dobře, že si   Bay vyplýtval všechny trumfy   už na svůj 2. film - díky   tomu máme k dispozici   špičkové akční dílo,   které má náboj od prvních   vteřin po závěrečné   titulky, přichází s   výbornými hereckými výkony   (Connery), zajímavými   charaktery (Ed Harris),   trefnými hláškami (Connery,   Cage), originálním místem   pro děj a monumentálním   hudebním doprovodem. Po   Skále sice Bay přichází s   více a více megalomanskými   projekty, které však už   jsou svoji velikostí   vyloženě přepálené a   nepřehledné (Transformers   2), případně výborné   momenty střídá s patosem   (Pearl Harbor) nebo má snahu   nacpat stovky amerických   vlajek do každého záběru a   cíleně je poskytnout co   "nejmasovější"   veřejnosti (Armageddon). Zato   Skála,... to je prostě   klasika! Možno vidět dokola   a dokola - a stále baví.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2014
Jeden z nejlepších akčních   filmů všech dob, který   strčí do kapsy většinu   dnešních akčňáků.   Napětí trvá od první do   poslední minuty a akční   scény jsou výborně   natočené.
Další   obrovské plus je Hanz Zimmer.   Jeho hudba mě vždycky   uchvátí. Často si na you   tube pouštím soundtrack k   tomuto filmu.
Ovšem   nebyl by to ani z poloviny tak   dobrý film, nebýt   výborných herců.
Legenda Sean Connery,   výborný Nicolas Cage a Ed   Harris jsou zárukou dobrho   filmu.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Skvělá zábava na sobotní   večer! U takovéhleho filmu   se prostě nedá nudit. Na   svou dobu má jednoduše   úchvatné vizuální triky a   akční scény... Je vidět,   že Bay měl vždycky spoustu   nápadů a nebál se je do   svých filmů použít.   Zkrátka, akční scény zde   místy až berou dech a   rozhodně patří mezi ty   nejlepší, co v 90. letech   vznikly. Ještěže Michael v   budoucnu nezapomněl, jak se   dělají dobré akčňáky, a   naopak se v nich zlepšoval.   No jo, vždyť je to přece   pan Blockbuster!
maxxmates
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Pro me je to jeden z vrcholu   akcnich filmu devadesatych   let. Supr obsazeni, vtip a   bezvadna muzika. Hlubsi   myslenku bych v tom nehledal,   je to film k pobaveni.
roberos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2010
fantastické
Tento film považuji za   nejlepší akční film vůbec   - Gage,Connery a Harris je   skvělé herecké trio,tomu   filmu nic neschází takže   pro mě jasných 100%
Jimmysk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
The Rock !!
Je to můj nejoblíbenější   film a to díky skvělé akci   která ve filmu běží   pořád, asi nejlepší   kombinace co ve filmu může   být je: (Sean Connery,Ed   Harris,Nicolas Cage,Tony Tood)   Dále se mi líbi děj a to   ten že žádna ze stran není   špatná jak „Hummel“ tak   i „Anderson“ Dále ta   skvělá hudba co doprovází   celý film je to opravdu bomba   jinak to popsat nejde.   Doporučuji všem se podívat.   PS:Škoda že už : „Sean   Connery“ nehraje…
castorr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Dvojce Bay, Bruckheimer vždy   slibuje skvělou podívanou.   Když se k tomu přidá   stárnoucí Sean Connery,   vynikající Nicolas Cage a   skvěle obsazený Ed Harris   coby sympatický záporák tak   vychází jeden z nejlepších   akčních filmů celé   světové kinematografie.   Skála je prostě jak po   stránce obrazový, tak po   stránce zvukový super   podívaná, na kterou se dá   koukat pořád do kola!!!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2005
akční film, kde se sešli   hvězdy jako Connery a   Cage...přesto není film   příliš akční, má i   humorná místa a naštěstí   na americkou produkci   vyjímečně šetří   přehnaným patosem a   ždímáním citů(i když   úplně se tomu nevyhýbá).
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Sean James Bond Connery, v   téměř plné síle.   Nádherný akčňák, kdy   ještě Michael Bay uměl   točit filmy. Než objevil   roboty.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
The Rock
Michael Bay je špička ve   svém oboru, před Skálou   slavil úspěch s akčním   filmem Mizerové a jeho filmy   mají vzestupnou tendenci,   takže Skála je špička a to   z mnoha důvodů. První je   nutné vyzdvihnout scénář,   protože něco takového snad   dneska už ani nikdo   nenapíše, je to   originální, je tam několik   motivů se kterými si Bay   hraje bravurně a všechno to   zachytila výborná kamera.   Skála je film ve kterém   nechybí akce, napětí a to   všechno řízlé tím   správným humorem a   vynikající hudbou a   samozřejmě nesmím opomenout   herce. Postav je tu dost, ale   žádná není zanedbána,   takže jde o vynikající   vykreslení postav, žádné   ploché figurky. Nicolas Cage   byl tehdy ve skvělé herecké   formě a natáčel jeden   akční film za druhým a   žádný nebyl podprůměrný(   což se nedá říct o jeho   dnešní filmové tvorbě),   Sean Connery - tady nemusím   snad ani polemizovat a to   nejlepší na konec - Ed   Harris v roli generála,   který bojuje za mrtvé   vojáky, kteří položili   životy za vlast to byl   opravdu výkon. Skála je moje   srdcová záležitost, ničeho   tam není moc, ničeho tam   není málo a Michael Bay i ve   svých tvůrčích   začátcích natočil film,   který i přesto, že vznikl v   roce 1996, tak nebude nikdy   zapomenut. Jedním slovem, ten   nejlepší akční film všech   dob.
Víte jak se   nejlépe pozná ten správný   akční film? Tak, že i když   vznikl v roce 1996 dokáže v   roce 2016 konkurovat těm   nadupaným akčním filmům,   které disponují   digitálními vymoženostmi.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Akčňák s hvězdným   obsazením, strhujícím   dějem. Další kvalitní   zářez 90. let. Funguje zde   vše a kdo zná ví, že   nekecám:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2015
Solidní akční snímek z   poloviny 90. let, který   neurazí ani dnes. Michael Bay   to už tehdy zkrátka uměl.   Známý vězeňský komplex   Alcatraz je tu sice využit   trochu netradičně, ale   pořád se svou slavnou   historií. Každá postava   plně využívá svůj osobní   charakter své neodolnosti,   což všemu dává svůj   patřičný ráz. Hlášky   jsou samozřejmostí, živá   akční kamera které nic   neunikne, průbojné akční   scény, dokonalý scénář a   samozřejmě naprosto   zvládnutá režie.   Devadesátky byli velice   plodné na takovéto snímky a   tento rozhodně patří k těm   lepším.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Skvěle natočený akční   film o vojácích, kteří   chtěji peníze na   odškodnění rodin , kteří   padli v boji a zajmou   návštěvníky věznice   Alcatrazu a vyhrožují   odpálením raket s nervovým   plynem. Cage jako agent FBI,   krerý se specializuje na   chemikálie se musí do   Alcatrazu
dostat aby   rakety zneškodnil , ale   dostat se do vězení ze   kterého nikdo neutekl je   těžké. Skvělé obsazení a   výborný režisér akčních   scén Michael Bay paráda.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Sean a Nicolas válej
Kdyby se mě někdo tak před   dvěma roky zeptal co je to   The Rock (originální název)   řekl bych mu že nejlepší   akční film co sem zatím   viděl. Přišli i lepší,   ale Skála si u mě pevně   drží místo a hned tak se   asi nepustí. Výborná akce,   skvělá kamera a Stanley co   neumí plavat se šnorchlem.   Jatka ve sprchách jsou tou   nejkrvavější scénou mimo   válečné filmy a krvelačné   horory co jsem kdy viděl.   Snad jen Black Hawk down by se   ještě trochu mohl...Ne   určitě je to ta   nejdrsnější scéna. Pěkně   vypadá i zasažení tím   krásným jedem co ho mají   bývalí vojáci v rukou a   krásná scéna je   především na začátku kdy   Connery hledá a najde svou   dceru a přijede pro něj   nekolik desítek policejních   aut.Cage ho pak zachrání   hláškou, že jim pomáhá   vyšetřovat jeden případ.   Jo a taky jsem se naučil že   nemám dávat vězňům   drobné mince a že když to   jde Američani si poradí s   každým problémem ať to   stojí co to stojí. Prostě   vyšlou pár letadel a   roztaví alcatraz (potažmo   jiné místo-Mírov:) na hmotu   ničemu se nepodobající
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Opravdu, ale opravdu
jsem nikdy neviděla film, kde   by se mi Conery nelíbil.   Prostě je jako víno, čím   starší, tím vyzrálejší a   chutnější. Film má spád,   je vtipný a má myšlenku a   upozorňuje hlavně na to, že   ne všechno je v Americe nej.   A to těch veteránů ze   všech válečných konfliktů   mají!!!
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Prostě dobře udělaný   thriller.Druhou silou filmu je   herecké obsazení,Nicolas   Cage, zejména na začátku   zarostlý Sean O'Connery   vypadá démonicky.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Výborný akční film, s   ještě lepším Connerym v   hlavní roli. Filmu vytýkám   jen málo uvěřitelnou   zápletku, jinak je to jeden z   nejkvalitnějších akčních   filmů.
lagony
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2010
lagony
tenhle film se mi moc líbil   ačkoliv přiznávam že   takové hodnocení si to   vůbec nezasloužilo i tak   bych se na druhý díl moc   netěšil už tak to byl podle   mně komplikovaný tak dvojka   by vůbec nemělo štávu   protože i tohle podle mně   bylo dost odbyto
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Skvělý filmek, výborné   akční scény doprovázené   dobrou hudbou, velice dobré   hvězdné obsazení, dobrý   příběh.
Vladimiros
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Výborný akční nářez   který milovníka filmů   tohoto žanru určitě   nenechá spát.Super herecké   obsazení,děj,hudba,no   prostě dokonalý film na   který se dá koukat pořád   dokola.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2020
90. léta byla dekádou   zaslįbenou akčním   thrillerům a tenhle je   jedním z těch hodně   nadprůměrných. Režisér   Michael Bay patřį v této   kategorii k absolutní   špičce a tady dal navíc   dohromady i opravdu výtečné   obsazení. Jeden z mých   největšįch oblíbenců Sean   Connery jako většinou   skvělý ale opravdu zdatně   mu u toho sekundovali i Cage,   Biehn, Morse, Forsythe a   především pak Ed Harris.   Film má velmi dobrou kameru a   osvěžilo i hodně nezvyklé   využití fenoménu Alcatraz.   Na filmu je vidět že akční   sekvence jsou hodně   propracované a děj má   velice dobré a místy až   téměř strhující tempo.   Zkrátka moc dobrá akčnį   oddechovka co neztrácí   půvab ani po čtvrtstoletį   od své premiéry.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Celou dobu jsem fandil Edgaru   Harrisovi coby záporákovi.On   vlastně nechtěl nic   špatného, jenom   odškodnění rodin svých   vojáků, kteří padli i ve   zbytečných misích.
Moc pěkný filmek.
Herecké obsazení vskutku   luxusní.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Skala patrí medzi typické   americké akčné filmy.   Tridsať ranové zásobníky   vydržia na pol minúty   streľby bez prestávky.   Všetko skončí, ako má je   už od úvodu tohto filmu   dané, a to aj napriek   neriešiteľnej situácii,   ktorú je skoro nemožné   vyriešiť. potom ju vyrieši   len veľký akčný hrdina,   ale aj napriek tomu je to   veľmi dobrý akčný film.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2015
Ač mě příjemně překvapil   tento film, našel jsem v něm   i momenty, za které ubírám   body. Skvělá akce, děj,   scénář, zvraty, výborní   herci - hlavně Sean Connery,   kterému jsem fandil od   prvního setkání s jeho   postavou. Co mě ale   zaráželo, bylo pár   béčkových prvků a lehká   předvídatelnost v ději.   Skála ale mě i tak   příjemně pobavila a jsem   moc rád za ten čas, který   jsem u ní strávil. O   Michaelu Bayovi vím, že je   to vynikající režisér.   Většina jeho filmů jsou   trháky, i když to se v   poslední době říct nedá.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Opravdová pecka
Dostat se do Alcatrazu je   stejně těžké jako se   dostat z něj ven.   Originální zápletka,   skvělé akční scény, herci   Connery, Cage, to vše je   namícháno v poměru, které   z něj dělá dílo, které   lze vidět několikrát.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2017
Jestli jsem se dívala se   slušným nadšením až do   konce, na tom má zásluhu   především Sean Connery a   Nicolas Cage a pak i příběh   samotný. Ale budu patrně   kamenována, protože hudba   Hanze Zimmera mne zaváděla   někam k pirátům z karibiku   a rušila napětí.Alcatraz a   tento snímek podle mne   potřeboval něco   temnějšího.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Typický špičkový   hollywoodský popcorn par   excellence. Člověk se   výborně baví v tom momentu,   ale nic to v něm nezanechá,   maximálně pocit z dobré   chvilkové zábavy. Ale od   toho jsou tu jiné filmy a   jiní tvůrci. Michael Bay se   evidentně snaží jít ve   stopách Spielberga, ale   nedošlo mu, že Spielberg do   filmů dává občas i duši.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Po tomto filme ma Connery   presvedčil,že patrí k   absolútnej špičke,i keď   mal už dávno pred tímto   filmom inakšie pecky,čo   rozhodne The Rock   je.Directorom nie je nikto   iný než Bay,ktorý je proste   výnimočný svojou   réžiou,dravým   strihom,akčnými   scénami,efektnými   výbuchmi,hereckým obsadením   a mohol bych takto vymenúvať   celý večer.Od Baya sa nikdy   nečaká epický   film,založený na luďoch,ale   akčná zábava založená na   efektoch a hvezdným   obsadením.Nicolas Cage   taktiež famozny.Herci, ktorí   stvárnili vojakov sa mi   taktiež páčili,film má len   chybičky v tom,že sú tam   až prehnané akčné   scény,ktoré stoja za to a   tento film ja absolútna   jednotka vo svojom žánre.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Tenhle film se mi líbí. A to   nejen kvůli obsazení, ale i   kvůli akčnosti a prostředí   ve kterém se odehrává.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
Jeden z nejlepších akčních   filmů vůbec. Michael Bay   opravdu umí natočit sakra   divokou jízdu u které není   možné se nudit. Navíc se   skvělou jiskřící dvojicí   Cage - Connery. Paráda.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Tak tady se nám Mickey   opravdu ukázal - v tom   dobrém slova smyslu. Akce   spojená s hláškami by nikdy   nebyla tak osvěžující bez   Baye. Propojil zde svůj (v   jiných filmech - nejen těch   jeho, až nesnesitelný)   patriotismus, který ale tady   funguje na jedničku a   nevyznívá jako něco   nepatřičného a hlavně ani   z fimu nevyčnívá a je   ukočírovaný. Také   Michaelovi "kamerové   nálety" jsou po   vizuální stránce jako vždy   vypilované do detailu -   jistě stojí za zmínku   památná scéna se   stíhačkami a klečícím   Cagem. A jsem u třešničky   na dortu - obsazení. Sean   Connery ukazuje, že nejen   mladíci mohou být akční   hvězdy, Nicholas Cage   zažívá své zlaté   devadesátkové období a Ed   Harris jako padouch? no,   právě tohle je na filmu   jistě jedním z pozitiv. On   vlastně ten padouch není ani   tak padouchem, jako spíš   člověkem donuceným dělat   věci, které vlastně ani   provést nechce. Skvěle   obsazený Harris navíc tohoto   člověka se svědomím   dokáže přesně vystihnout.
Stilicho
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Jeden z nejlepších akčních   filmů posledních 20 let,   osobně dávám sice přednost   jiným Thrillerům jako   Telefoní budka a Nepřítel   státu. Tím, ale nechci   popírat kvalitu The rock, a   výkony herců. Přece jen to,   ale je ohranější námět.   Banda teroristů se snaží za   každou cenu do povědomí   lidí tím, že vyhrožují,   že odpálí nálož či   rakety, atd. Ano hlavně   samotné zpracování pozvedá   film daleko od průměru,   který je jinak obvyklý u   podobných snímků. Zkušený   veterán výzvědné služby   Jejího veličenstvá Mason   (Sean Connery) vytvořil   skvělou dvojici se   specialistou na chemické   výbušniny Stanleyem   Goodspredem (Nicholas Coppola   alias Cage), mají za úkol   osvobodit společně se   speciální jednotkou 81   civilistů z vězení   Alcatraz. Tam na ně čeká   pár desítek speciálně   vycvičených vojáků,   žoldáků. Velí jim generál   Francis Hummel (Ed Harris),   ačkoliv jeho úmysly nejsou   zlé, všechno se zvrtne. Jeho   vojáky životy civilistů   nezajímají. Kdo vyhraje?
MichalVoska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Sean Connery v jedné ze svých nejlepších rolí
Sir Connery je naprostou   filmovou špičkou, mým   nejoblíbenějším hercem a   své herecké umění dokazuje   i v tomto filmu, i v jiných   jako je Hon na ponorku a   další... Skála je   strhujícím snímkem s   kulisou Alcatrazu, která   dodává filmu pořádnou   šťávu nemluvě o honičce v   ulicích San Francisca,   zkrátka parádní podívaná
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2014
V půlce filmu jsem to viděl   na 4* ale pak to začalo bejt   tak předvídatelný jako   máloco. Taky scéna kde Cage   vystřelí raketou toho   černocha mi přišla   debilní, takovej elitní   voják a postaví se přímo   před hlavici, v kdejakém   béčku bych to odpustil, ale   do filmu s takovýmnhle   obsazením to nepatří. Po   shlédnutí Skály se o to   více směju lidem co se mě   snaží přesvědčit jakej je   Cage akční herec a právě   Skálu mi furt cpou jako   důkaz a argument, vždyť tu   hraje doktora, chemika,   vystřelí asi 3x a všechno   vedle. Takže nechápu o to   víc. 60ti letej Connery ho v   akci zastiňuje i charismatem   a hláškama, prej NECHÁPU   JAK JSI PŘEŽIL PUBERTU :-D   lepších 70%
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2022
Michael Bay v jeho začiatkoch...
Michael Bay a jeho druhý   snímok /po skvelých Bad   Boys/ nesplnil moje   očakávanie.Hlavný problém   bol pre mňa hlúpy scenár,   ktorý sa tváril až príliš   vážne.Skrátenie o 20-30   minút by tiež nebolo od   veci.Akčné scény solídne,   ale nič čo by ma zdvihlo z   kresla.Bay mnohé nedostatky   maskuje pomocou bombastických   CGI efektov, ale vek filmu   /CGI efekty v plienkach/ a   málo financií /ešte nebol v   pozícii toto chcem/ ho   limitovali.Na druhú stranu   casting skvelý.Connery a Cage   šialenec a génius v jednej   osobe výborní.Nádherné   herečky Marcil a Forlani boli   ozdobou.Skutočná pastva pre   oči a takto oslepený dávam   za 7.
Film   doporučujem.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Dobrá zábava
Vážené ženy!
Nemáte rádi akční   filmy?Chcete udělat radost   svému manželi   (milenci)?Koukněte se s ním   na Skálu.Uděláte mu radost   a dokonce i vy se   pobavíte.Ano,Skála je   jedním z mála akčních   filmů,které se jen tak   neokoukají a díky trefným   dialogům i pobaví.Skála   opravdu zabaví.
Mimochodem,na domácím   kině poslouchat odpálení   rakety,kdy vám burácející   raketa přeletí šikmo přes   obývák, je fantasický   zážitek.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2012
Tak si můžu smáznout jeden   rest v kategorii akční   klasika. Tohle doplňování   vzdělání nebylo vůbec   nepříjemné, ale ani se   nedá říct, že by mě   posadilo na zadek. Sean   Connery jako vždy   majestátní i vtipný,   Nicolas Cage snesitelný.   Prvotřídní řemeslo,   exkluzivní zábava, ale taky   nic překvapivého nebo   neobvyklého. Relax.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Nadupany akcni film, jaky umi   jedine Michael Bay. Svizny   dej, honicky, giganticke   vybuchy a nabrousene dialogy.   a skvely Sean Connery s   nekolikarocnim vlasem a Ed   Harris. Nicolas Cage mi nikdy   moc nesedel, i kdyz jsou   vyjimky.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Skála patří mezi filmy,   které se mi líbí. Jasně,   opět je tu pozadí   katastrofické události, ale   tentokrát bez velkého a   trapného milostného   příběhu. Cage mě tady moc   nezaujal, zato jsem si   naprosto zamilovala postavu   Eda Harrise. Sice udělal   špatnou věc, ale s dobrým   úmyslem... což je přesně   můj styl :-) Connery byl taky   kouzelnej, a nemůžu se   zbavit pocitu, že postava   Masona byla odkazem na 007.   Ještě jedna role v tomhle   filmy mě zaujala - a to David   Morse v roli majora Baxtera,   měl takový hořký charisma.   Když to shrnu, tak je tohle   hodně dobrý „akčňák“   a pokud divák potřebuje   nenáročnou a zábavnou   podívanou, tak Skála vůbec   nebude od věci.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2008
"Udělej s ním   něco!"
"A   co, to ho mám znova   zabít?"

Akční thriller pro   široké publikum, pod   zručným vedením Michaela   Baye nepochybně úspěšný.   Já v něm ale žádný   zázrak nevidím, možná i   proto, že k žádnému z   hlavních protagonistů /Cage,   Connery, Harris/ nemám   vřelý vztah. Učinkování   prvních dvou při vnikání   do Skály připomíná   chvílemi Indiana Jonese, v   jehož prospěch ale mluví   to,že není míněn vážně   ...
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Hezkej snímek se všim   všudy, přesně takovej,   jakej musí americkej akční   trhák bejt......jenže znova   bych se na to už koukat   nemusel, prostě mě to kdoví   proč nějak   nevzalo....nejspíš proto,   že Sean Connery mně   nepřijde jako vůbec žádnej   drsňák....
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Obsazení bez debaty   nadstandartní, akce i triky   slušné, a přece mi něco   chybí... Vrcholu z mého   pohledu prostě nedosahuje.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2005
Jistě bych mohl souhlasit s   dosavadními komentátory.   Bohužel ale film silně   degraduje jedna hláška asi   tak v prvních 30 minutách   děje. Dost jsem váhal,   zda-li jej mám sledovat dál.   Bohužel americká filmová   tvorba je často sladěna s   americkou zahraniční   politikou. Tehdy ve Spojených   státech (polovina   devadrsátých let) aktuálně   probíhala lživá   protisrbská kampaň a   projevovala se i ve filmech.   Projevila se tak i v tomto   snímku.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Jedno klišé za druhým
No, já bych to s tím   nadšením tolik   nepřeháněla. V jednom zcela   souhlasím s Hvezdynem –   jenže naprostá většina   amerických občanů (včetně   Michaela Baye) vůbec   netuší, co to nějaký   Srbsko vlastně je, takže jim   to je vcelku jedno. I když   nám ne.
Těch   problémů je tu však víc.   Je to tak tuctový a   prázdný, bezsmyslový.   Skála má všechny příznaky   typického akčního filmu.   Uboze klišovitý akční   scény, snaha o dokonale   sympatické hlavní hrdiny (to   nevyšlo) a navíc kdo tvrdí,   že tu nebyla trapná   romantika? Je tu, sice ne tak   vtíravá, ale stejně se to   asi nemohlo obejít bez   uřvané, navíc těhotné   snoubenky. A ten začátek byl   hodně nepřehledný. Ed   Harris patří asi k tomu   nejlepšímu, co tento film   nabídnul, protože jeho   postava měla jako jediná   jakousi hloubku. Ostatní jsou   jen takový figuríny,   paňácové na koukání,   které člověka v žádném   případě nenutí   přemýšlet – prázdnota.   Nuda a oči v sloup.
nereus124
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.12.2021
Podprůměrný film -   obehraná zápletka, plno   klišé, věcné nedostatky,   myšlenkové prázdné (místy   až ideologicky škodlivé,   ale to lecjaký americký film   podobného zaměření); na   druhou stranu nadprůměrné   herecké obsazení a výborné   zpracování, takže pro   milovníky akčních filmů by   to snad ztráta času nebyla,   pro ostatní odhaduji, že   ano. Je mi líto negativního   komentáře, ale včera jsem   začal dívat v alkoholovém   opojení, dnes jsem v zájmu   férovosti dokoukal už za   střízliva a bylo by mi líto   toho ztraceného času jinak.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Komedie?
Ne, moment...neni se cemu   smat. Ale jo, je...padouch,   ktery ma najednou vycitky   svedomi!? Cele je to takove   nemastne-neslane.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154255minih154255Kazišuci (2018) 
Blockers n
minih17218minih17218Touha smrti V (1993) 
Death Wish V - The Face of Death n
minih46778minih46778Smrt on-line (2008) 
Untraceable n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n
minih54617minih54617Ctihodný občan (2009) 
Law Abiding Citizen n
minih192759minih192759Krakonošovo tajemství (2022) [TV film] 
Krakonošovo tajemství n
minih28323minih283236. den (2000) 
The 6th Day n
minih18291minih18291Řeka čaruje (1945) 
Řeka čaruje n
minih100985minih100985Přijde letos Ježíšek? (2013) 
Přijde letos Ježíšek? n
minih111359minih111359Spectre (2015) 
Spectre n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

16 minut již uběhlo
134 minut zbývá do konce

ČT2 - Sváteční slovo tajemníka České...

02:55 - 03:00

1 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

66 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10