Duben

Komentáře uživatele michaela11

michaela11

michaela11 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Alvara

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 18
Abrafaxové - Pod černou vlajkou (Die Abrafaxe - Unter schwarzer Flagge)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Abrafaxové Pod černou   vlajkou 2001 (220 :   176)4Info:Na svém výletě do   městského muzea objeví   Abrax, Brabax a Califax   Abrafaxovi zlatý pohár,   který je údajně součástí   legendárního aztéckého   pokladu. Bez ohledu na silné   výhrady Califaxe se Abrax a   Brabax rozhodnou pohár   důkladně prozkoumat a –   aniž o tom vědí - spustí   tajný mechanismus. Svět   kolem nich rázem zmizí a oni   se ocitnou zpátky v 18.   století. Zde prožívají   vzrušující dobrodružství,   kterých se účastní i   krásná pirátka Anne Bonnie,   strašlivý karibský pirát   kapitán Blackbird (Černá   brada) a španělský   kapitán, který –   přestože je velmi   namyšlený – moc rozumu   nepobral. Jednou je jejich   výprava zavedla až na ostrov   Toruga – do pirátského   ráje, kterému velí krásná   Anne Bonnie. Tortuga je   enklávou svobody – ovšem   díky ďábelské hře   Blackbirda hrozí, že ji   objeví Španělé. Dostanou   se tam Abrafaxovi včas, aby   Tortugu zachránili? A kde je   k čertu Califax? Napětí   roste a dramatické finále,   plné neočekávaných   zvratů, donutí diváky   sledovat film bez dechu až do   samého   konce.Kvalita:3GPVideo:MPEG -4   , 220 : 176 (5:4) , 192 kbps   ,25 fpsAudio:AAC , Stereo ,   128 kbps , Audio Stream , CZ
Černý kocour (Il gatto nero)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Černá kočka
Britský detektiv Gorley a   americká novinářka Jill   Trevers vyšetřují v malé   anglické vesničce sérii   záhadných úmrtí,která   zprvu vypadají jako pouhé   nehody.Do případu je   zapletený i tajemný a   mystickými silami nadaný   profesor Robert Miles,jehož   kočka byla na místě všech   tragédií.Pouhá náhoda,nebo   něco víc.........?
Hadí stisk (Venomous)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
V malém americkém městě se   množí případy úmrtí na   následky hadího uštknutí.   Zdá se, že tentokrát jde o   neznámý, velmi agresivní   druh hada - a nervozita   obyvatel se změní v paniku   po zjištění, že poušť za   městem se těmito novými   hady přímo hemží.   Pocházejí z tajné vojenské   základny, která se   pokoušela genetickými   mutacemi "vylepšit"   hady pro válečné použití.   Proti jedu tohoto superhada   není obrany. Stejně jako   proti bezohlednosti těch,   kterým se tajný projekt   vymkl z ruky a teď se silou   mocí snaží zabránit   skandálu. Malé město v   poušti se stalo jediným   svědkem selhání armádní   mašinerie - a má za to být   srovnáno se zemí i se svými   obyvateli...

Film byl natočen v roce   2001 v USA.
REŽII   PŘEVZAL: Fred Olen Ray.
DOCELA DOBRÉ HERECKÉ   OBSAZENÍ:Treat Williams-hraje   dr.Davida Henninga,Mary Page   Keller-hraje jeho   ženu(nežijí spolu,ale na   konci filmu se dají   dohromady,nádherný   doják),
dr.Christine   Edmonton Henningovou.Tu taky   had uštkne,ale její manžel   dr.Henning najde a vytvoří   protilátku proti uštknutí   zmutovanými hady a začne   zachraňovat zbytek   lidí,kteří přežili a   zůstali ve městě.
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Mám ráda pohádky a dětské   příběhy i když do tohoto   filmečku mohli taky obsadit   nějakého hezčího herce,ale   to nevadí. tak a o čem je   vlastně tento díl?

Harry Potter se   vrací do Bradavic, aby   nastoupil do pátého   ročníku školy čar a   kouzel. Tam však zjistí, že   většina členů kouzelnické   komunity věří, že jeho   nedávné setkání s Lordem   Voldemortem je obyčejný   výmysl, čímž je zásadně   zpochybněna Harryho   důvěryhodnost. Ba co hůř,   ministr kouzel Kornelius   Popletal opět jmenoval   nového učitele obrany proti   černé magii. V lekcích   podezřelé profesorky   Umbridgeové se však mladí   čarodějové nic zásadního   nenaučí a proto nemají   dostatek znalostí k boji s   temnými silami, které se   kolem nich stahují. Na   Hermioninu a Ronovu výzvu se   Harry rozhodne vzít chod   věcí do svých rukou. Tajně   se začne scházet s malou   skupinou studentů, kteří se   hrdě nazvali Brumbálova   armáda, a učí je, jak se   ubránit černé magii.   Ačkoliv je sám teprve   student, připravuje   odvážné mladé čaroděje   na nebezpečnou bitvu, která   brzy propukne ...
Jinak je to skvělý film!   Přinejmenším stejně dobrý   jako trojka a čtyřka, ale   trochu mě zaráží, že z   nejtlustší knižní   předlohy udělali nejkratší   film!Svou délkou – 138   minut – je zatím   nejkratším příběhem ze   série o mladém   čarodějnickém učni. Jako   by tam nemohli ještě něco   přidat. Určitě měli z   čeho vybírat! Ale jinak   super! Nové postavy jsou   přesně takové, jaké jsem   si představovala ( Lenka,   Tonksová, Umbridgeová... )   Mrzí mě že vypustili   Famfrpál, zajímalo by mě   jak navážnou na jmenování   Rona na post brankáře, když   to v pětce nenatočili .. Ale   jak už jsem psala nahoře,   film je to určitě zdařilý   a konečná bitva je naprosto   úžasná!
Hostel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Hostel vypráví příběh   dvou kamarádů z americké   vysoké školy, kteří se v   touze po netradičních   zážitcích vydají na cestu   napříč Evropou - s tím,   že pokud jim zůstane místo   vzpomínek jen jedno obrovské   okno, nebude je to nijak   zvlášť mrzet. V průběhu   výletu se k nim připojuje   Islanďan Oli, jenž oba   dobrodruhy přemluví, aby   zamířili na místo, které   je považováno za opravdové   nebe všech amerických   turistů - do jisté ubytovny   v odlehlém slovenském   městě plném zoufalých, ale   zároveň překrásných   východoevropských dívek.   Když se ihned po příjezdu   bez problémů seznámí s   dvojicí místních krásek,   zjistí, že Oli nelhal.   Zdánlivě pohodový běh   událostí však brzy   vystřídá kruté   procitnutí. Oba cestovatelé   si uvědomí, že se rychle   noří do čím dál tím   děsivější situace, která   je stejně nebezpečná a   temná jako nejzvrácenější   zákoutí lidské duše.

Tak tenhle   filmeček mi dal dost   zabrat,mám docela ráda   krváky,ale to i já jsem   měla husí kůži,nehledě na   to,že se toto ještě dneska   na některých místech   děje,ale to sem nepatří.
Jáma a kyvadlo (The Pit and the Pendulum)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
1961
Režisér: Roger   Corman
Délka :80
Země :USA
Styl   :Horor
Hrají: Vincent   Price, Barbara Steele, Antony   Carbone
Obsah   Výborný klasický horror.   Krásná gradace a ponurá   atmosféra vytváří   nezapomenutelný divácký   zážitek.
Tak jestli   jste milovníky horrorů,tak   tento doporučuju každému,je   to klasický horror u kterého   se nebudete nudit.
Je třeba zabít Sekala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Rok: 1998
Režisér:   Vladimír Michálek
Délka: 109 minut
Země: Česko / Francie /   Polsko / Slovensko
Styl :Drama
Hrají: Olaf Lubaszenko,   Boguslaw Linda, Jiří   Bartoška, Agnieszka Sitek,   Vlasta Chramostová, Martin   Sitta, Jiří Holý, Milan   Riehs, Gustav Nezval, Gustav   Vondráček, Zdeněk Kozák,   Anton Šulík, Petra   Lustigová
Obsah Drama   z léta roku 1943, tedy z   období, kdy okupované   Československo figurovalo na   mapách coby Protektorát   Čechy a Morava. Odehrává se   v moravské vesnici Lakotice,   kde není jediný Němec, kam   válečné události jako by   ani nedoléhalySedlák Jura   Baran, stíhaný gestapem,   uprchl z rodných hor   chudobného Valašska, aby se   ukryl uprostřed žírné   roviny Hané v Lakoticích.   Jako cizinec nemá důvěru   domácích. Lakotice jsou   vesnička o pár staveních,   kolem je mezi zlatými lány   zrajícího obilí rozeseto   dvanáct bohatých statků,   jejichž majitelé žijí ve   strachu ze Sekala. Je to   nemanželský syn z jednoho   statku. Má za sebou krušné   dětství parchanta, kterým   všichni pohrdají, nic mu   nepatří, slušné děvče si   ho ani nevšimne. Sekal je   zatrpklý a krutý, nenávidí   všechno a všechny. S   Protektorátem přišel jeho   čas. Udal už dva majitele   statků ze zločinů proti   Říši. Dostal za to jejich   majetek, oni šli do   koncentráku a na smrt. Z   parchanta je největší   sedlák a dává najevo, že   dva statky mu nestačí...  
Moc dobrý film   doporučuju divákům každé   věkové hranice.
Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Podivín Willy Wonka je   proslulý svou továrnou na   výrobu čokolády, kterou   zásobuje celý svět. V   továrně však již dlouho   nikdo nebyl, ani nikdo neví,   co se tam vlastně odehrává.   Před lety totiž několik   lidí ukradlo jeho tajné   recepty, což Wonku namíchlo   natolik, že vyhodil všechny   zaměstnance a továrnu   zavřel. Později jí opět   spustil, ale již bez   zaměstnanců. Tedy jen   zdánlivě. Na své cestě do   hlubin tropického pralesa se   setkal s domorodým kmenem   Umpa Lumpa, se kterým se   dohodl, že se všichni Umpa   Lumpové odstěhují do jeho   továrny a tam budou pracovat   i bydlet.

Když   byla továrna zase v plném   provozu, vyhlásil Wonka   zvláštní soutěž pro   děti. Pět šťastných mohlo   v čokoládě najít zlatý   ticket, který umožňoval   ztrávit celý den ve Wonkově   továrně. Jedním z nich je i   hlavní postava filmu -   Karlík. Karlík je z chudé   rodiny a čokoládu si může   dovolit jen velmi zřídka.   Bydlí s rodiči a prarodiči   v polorozpadlém domečku,   který je ve filmu udělán   naprosto úžasně. Řekla   bych, že je to stěžejní   objekt první poloviny   filmu.

Kromě   Karlíka jsou ostatní děti,   které vyhrály, nevychovaní   spratci. Wonka je za to také   po zásluze odmění. Nikdo z   nich nedopadne dobře. Wonka   má totiž velmi zvláštní   způsoby a smysl pro humor.   Čokoládová pohádka se   může snadno změnit v   čokoládové peklo.

hrají: Johnny   Depp,Freddie Highmore, Helena   Bonham Carter, James Fox,   David Kelly a další...
Kriminálka Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
CSI (Crime Scene   Investigation) vypráví o   méně viditelných hrdinech   policejní práce - soudních   vyšetřovatelích. Jsou to   lidé, kteří se za žlutou   policejní páskou snaží   rozluštit zdánlivě   neřešitelné případy.   Vedle dopadení pachatele   mají ještě jeden a možná   důležitější úkol. Musí   se postarat o maximální   ochranu těch, kteří se   stali obětí trestného   činu.
Gil Grissom   (William Petersen) je ve své   branži veteránem. Stojí v   čele vyšetřovacího týmu,   který pracuje pro   kriminální úřad v Las   Vegas. Členy jeho týmu jsou   Catherine Willows (Marg   Helgenberger), která jako   matka samoživitelka neustále   balancuje mezi láskou ke   svému zaměstnání a   povinnostmi rodiče, Warrick   Brown (Gary Dourdan), muž s   přesným analytickým mozkem   a jistou hráčskou slabostí,   se kterou se snaží usilovně   bojovat, Nick Stokes (George   Eads), který touží stát se   v týmu vyšetřovatelů   jedničkou a nováček Sara   Sidle (Jorja Fox). Tým se   dostává do častého   konfliktu s bývalým šéfem   kapitánem Jimem Brassem (Paul   Guilfoyle), který byl   nedávno přeřazen na   oddělení vražd.

Bez ohledu na případné   neshody se však hrdinové   seriálu musí v první řadě   snažit o co nejrychlejší   vyřešení všech případů,   které se jim dostanou na   stůl. Do jejich repertoáru   se vejde vše od loupeží až   po vraždy. Při své práci   mají k dispozici ty   nejmodernější vědecké   metody, ale samozřejmě   nezapomínají ani na zdravý   rozum. Ostřílený Grissom a   jeho podřízení se řídí   jedním osvědčeným heslem:   "Nikdo nesmí říci, že   jsme se alespoň   nepokusili."

Hrají:

William Petersen   "Gil Grissom"
Marg Helgenberger   "Catherine   Willows"
Gary   Dourdan "Warrick   Brown"
George Eads   "Nick Stokes"
Jorja Fox "Sara   Sidle"
Paul   Guilfoyle "kapitán Jim   Brass"

  Gil Grissom (William Petersen)   je typickým představitelem   staré kriminalistické   školy. 17 let praxe z něj   činí policistu s obrovskými   zkušenostmi a přehledem. CSI   je pro něj celý jeho život.   Je hlavou týmu, kde má   každý své přesně určené   místo a všichni dohromady   pracují jako perfektně   sladěný stroj. Za své   podřízené se dokáže   postavit a nejednou jim již   kryl záda, když na ně byl   vyvíjen tlak z jiných   oddělení.

  Catherine Willows (Marg   Helgenberger) se narodila   přímo v Las Vegas. Jako   matka samoživitelka   vychovává dceru Catherine,   což při jejím náročném   povolání není vůbec   jednoduchá záležitost.   Svůj čas musí pečlivě   dělit mezi povinnosti rodiče   a práci, kterou miluje celým   svým srdcem. Přesto si   dává velký pozor, aby   Catherine udržela co nejdále   od násilností a hrůz, se   kterými ona jako   kriminoložka každodenně   přichází do kontaktu.

Warrick Brown   (Gary Dourdan), muž s   bystrým úsudkem a vysokou   inteligencí. Stále usiluje o   víc - jak v zaměstnání,   tak i v soukromém životě.   Přesto je v jeho   rozhodnutích patrná určitá   rozpolcenost. Jeho dalším   šrámem na cti je menší či   větší hráčská   závislost. Přesto je   nepostradatelným členem   CSI.

Nick   Stokes (George Eads) je   jedním z   nejsvědomitějších a   nejúspěšnějších   kriminologů. Přesto jej   Grissom tlačí, aby byl   ještě lepší.

Sara Sidle (Jorja Fox) .   Jako bývalá žačka Gila   Grissoma přichází na   oddělení již jako jeho   plnohodnotný člen. Váží   si svých kolegů a totéž   očekává od nich.

Kapitán Jim Brass (Paul   Guilfoyle) je bývalým   šéfem CSI, který byl   přeřazen zpět do oddělení   vražd. On a Grissom se   dostávají do četných   sporů. Detektivové i soudní   vyšetřovatelé chtějí   totéž - dopadení pachatele,   ale často se liší v   představách, jak tohoto   cíle dosáhnout. Jejich   dobré záměry se vždy budou   projevovat v neporozumění   mezi vědcem a policistou.

Greg Sanders Od   té doby, co získal svou   první amatérskou výbavičku   chemie v sedmi letech, se Greg   Sanders rozhodl, že bude   vědcem. Třebaže mu   říkali, že věda je   koníčkem pro matlaly,   neodradil se a vstoupil do   Vědeckého klubu a   zúčastnil se většiny   chemie na univerzitě.   Balancoval mezi laboratoří a   atletikou, studováním   flirtování a počítačovou   prací s daty. Věnoval se   také knihovně, Greg objevil   vše, co se mohl naučit o   vědeckých objevech minulého   století. Také by ho   neurazilo objevení zbrusu   nové teorie nebo prvku,který   by byl pojmenován po něm.
Pavučina snů (Dreamcatcher)
 
Přidáno: 24.8.2008
PAVUČINA SNŮ
Čtyři přátelé z mládí   se vypraví do své oblíbené   chatky v lesích.   Bezstarostné časy, které   tam kdysi prožívali jsou   dávno pryč a tak má každý   z nich za sebou nějakou tu   životní prohru. V této   situaci narazí uprostřed   pustiny na šíleného   plukovníka Abrahama Curtisse   (Morgan Freeman) a aby   problémů nebylo málo,   strhne se sněhová bouře.   Řádění živlů s sebou   přinese mnohem větší   nebezpečí. Objeví se totiž   cosi, co je schopné ovládat   jejich mozky a tak je   čtveřice našich přátel   vystavena hrůze, kterou   ještě nepoznali. Hrůze,   která je poštve jednoho   proti druhému …
Nádherný a napínavý   horror,který vás vtáhne do   děje a bude vás bavit.
Příběh rytíře (A Knight's Tale)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Romantický dobrodružný   příběh se odehrává ve 14.   století a vypráví o touze   člověka změnit vlastní   osud. Neurozený William   Thatcher sní už od dětství   sen o rytířské životě,   rytíři se však mohou stát   pouze muži šlechtického   původu. William a jeho   přátelé - dobrosrdečný   Roland a horkokrevný Wat jsou   svědky smrti svého pána,   rytíře Hectora těsně před   vítězstvím v turnaji.   William se navzdory   hrozícímu trestu rozhodne   obléci brnění zemřelého   rytíře a ve jménu   přežití dokončit turnaj.   Tím započne Williamova   proměna v urozeného sira   Ulricha von Lichtensteina z   Gelderlandu. Cestou na první   rytířský turnaj potkají   podivínského spisovatele   Geoffa Chaucera, který   zfalšuje Williamův rodokmen   a dopomůže mu tak k   urozenosti. Geoff se stává   členem Williamovy   společnosti, k níž   postupně ještě přibude   Kate, mladá žena, která po   smrti svého manžela   převzala jeho kovářské   řemeslo a dokáže Williamovi   vytvořit speciální lehké,   ale pevné brnění. Na   turnaji potká William   krásnou šlechtičnu Jocelyn,   do níž se zamiluje. Proti   němu však stojí   nemilosrdný vévoda Adhemar,   odhodlaný zničit jeho sen.   Adhemar se chce oženit s   Jocelyn, porazit Williama v   největším ze všech   turnajů a odhalit jeho   tajemství.
Tak tenhle   film se mi líbil moc,mám   ráda historické filmy a taky   herce Romantický   dobrodružný příběh se   odehrává ve 14. století a   vypráví o touze člověka   změnit vlastní osud.   Neurozený William Thatcher   sní už od dětství sen o   rytířské životě, rytíři   se však mohou stát pouze   muži šlechtického původu.   William a jeho přátelé -   dobrosrdečný Roland a   horkokrevný Wat jsou svědky   smrti svého pána, rytíře   Hectora těsně před   vítězstvím v turnaji.   William se navzdory   hrozícímu trestu rozhodne   obléci brnění zemřelého   rytíře a ve jménu   přežití dokončit turnaj.   Tím započne Williamova   proměna v urozeného sira   Ulricha von Lichtensteina z   Gelderlandu. Cestou na první   rytířský turnaj potkají   podivínského spisovatele   Geoffa Chaucera, který   zfalšuje Williamův rodokmen   a dopomůže mu tak k   urozenosti. Geoff se stává   členem Williamovy   společnosti, k níž   postupně ještě přibude   Kate, mladá žena, která po   smrti svého manžela   převzala jeho kovářské   řemeslo a dokáže Williamovi   vytvořit speciální lehké,   ale pevné brnění. Na   turnaji potká William   krásnou šlechtičnu Jocelyn,   do níž se zamiluje. Proti   němu však stojí   nemilosrdný vévoda Adhemar,   odhodlaný zničit jeho sen.   Adhemar se chce oženit s   Jocelyn, porazit Williama v   největším ze všech   turnajů a odhalit jeho   tajemství.
Tak tento   krásný film se mi moc   líbil,mám ráda historické   filmy a tento je moc dobrý a   herec Romantický   dobrodružný příběh se   odehrává ve 14. století a   vypráví o touze člověka   změnit vlastní osud.   Neurozený William Thatcher   sní už od dětství sen o   rytířské životě, rytíři   se však mohou stát pouze   muži šlechtického původu.   William a jeho přátelé -   dobrosrdečný Roland a   horkokrevný Wat jsou svědky   smrti svého pána, rytíře   Hectora těsně před   vítězstvím v turnaji.   William se navzdory   hrozícímu trestu rozhodne   obléci brnění zemřelého   rytíře a ve jménu   přežití dokončit turnaj.   Tím započne Williamova   proměna v urozeného sira   Ulricha von Lichtensteina z   Gelderlandu. Cestou na první   rytířský turnaj potkají   podivínského spisovatele   Geoffa Chaucera, který   zfalšuje Williamův rodokmen   a dopomůže mu tak k   urozenosti. Geoff se stává   členem Williamovy   společnosti, k níž   postupně ještě přibude   Kate, mladá žena, která po   smrti svého manžela   převzala jeho kovářské   řemeslo a dokáže Williamovi   vytvořit speciální lehké,   ale pevné brnění. Na   turnaji potká William   krásnou šlechtičnu Jocelyn,   do níž se zamiluje. Proti   němu však stojí   nemilosrdný vévoda Adhemar,   odhodlaný zničit jeho sen.   Adhemar se chce oženit s   Jocelyn, porazit Williama v   největším ze všech   turnajů a odhalit jeho   tajemství.
Tak tento   film mě velice zaujal,mám   ráda historické filmy a taky   herce Heath Ledgera,už   bohužel nežije,ale filmy   měl dobré,tento se mu ovšem   povedl moc,byla to role   přímo pro něj.Vřele   doporučuju fanouškům   historických filmů,kde   nechybí nic ani láska ne.
Rambo: Do pekla a zpět (Rambo)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Sylvester Stallone platí za   jednu z největších   akčních hvězd 80. let, pro   někoho je dost možná   největší akční modlou   vůbec. Na vrchol ho   katapultoval dobrosrdečný   boxer Rocky a o několik let   později propůjčil svůj   obličej další legendární   postavě, vietnamskému   veteránu Johnu Rambovi. Když   Stalloneovi někdy kolem roku   1990 začali odrůstat   diváci, dokázal ještě   vzdorovat a jeho horolezecká   výprava v Cliffhangerovi a   kočkování se s Wesley   Snipesem v Demolition Man, mu   zajistily nějaký ten pátek   na výsluní navíc. Po   Denním světlu, D-Toxu nebo   třeba Formuli se zdálo, že   Stallone chtě nechtě bude   muset svaly pověsit na   hřebík a odejít na   zasloužený odpočinek.   Koneckonců, v mnoha státech   by jistě uvítali guvernéra,   který by si s Arnoldem   nezadal, že...

Jenže … Před necelým   rokem Stallone vzkřísil   Rockyho, vydělal nějaké   peníze a hlavně se o filmu   po světě mluvilo celkem   dobře. Avšak pomyslný   katapult zpět do   „hvězdnějších“ výšin   mohlo potvrdit až Rambovo   znovuzrození, které se   začalo rýsovat nedlouho po   boxerské derniéře. John   Rambo se ve svém prvním   dobrodružství ukázal jako   hodně zajímavá postava a   spíše než akční film byla   První krev psychologickým   rozborem válečného hrdiny,   který se neměl kam vrátit.   Nastavovaná dvojka s trojkou   už se rovnaly adrenalinovým   masážním řežbám, kdy   Rambo musí někoho vysvobodit   a ten někdo uvízl na   místě, horším než je   peklo.

Čtvrtý   díl, českými kino   distributory nevtipně   pojmenován - Rambo: Do pekla   a zpět, si vzal část   příběhu z druhého, část   ze třetí dílu a taktně   přidal pár ingrediencí, aby   se neřeklo. Začátek filmu,   jako by trojce Ramba z oka   vypadl. Jen hlavní hrdina   nežije mezi mnichy a nejde   zachraňovat svého   nejlepšího přítele. Starý   dobrý John žije v Thajsku,   snaží se smířit se svou   minulostí a nejraději by na   okolní svět úplně   zapomněl. Jednoho dne za ním   přijde skupinka snažící se   dostat do barmské vesnice,   která je jen tak mimochodem v   centru válečné zóny. I   přes všechna Rambova   varování ho přesvědčí a   s jeho pomocí se na místo   dostanou. Zanedlouho se   všichni do jednoho stanou   zajatci brutální vojenské   jednotky, a ačkoli se jim na   pomoc vydává skupina   žoldnéřů, Rambo nezůstane   stát mimo.

Těm, kteří by si   ještě nestačili dát   dohromady dvě a dvě, možná   pomůže ještě jedno   vodítko - v Barmě je   džungle. Ale prohlásit o   čtvrtém Rambovi, že se   jedná o pouhý předěl   dvojky, by bylo až příliš   nekonkrétní. Džungle se dá   vysvětlit tou   nejjednodušší možnou   cestou a už v jednom z   prvních dílů se o tom   zmínil plukovník Trautman:   "Pro Ramba je ta   divočina tam venku   domov." Hlavním   rozdílem oproti minulosti je   výpomoc, které se hlavnímu   hrdinovi dostává. Od dob,   kdy John všechno řešil   sám, uplynulo už kolem   dvaceti reálných let a i   když po příběhové   stránce není známo, jak   dlouhý je interval mezi   posledním a soudobým   filmovým dobrodružstvím,   týdny a měsíce to nejspíš   nebudou.

Už   podruhé by se mohlo zdát,   že Rambovi křivdím a snad   jsem ho i degradoval na   předdůchodový věk. Od toho   se budu snažit distancovat   sdělením, že Stallone   vypadá pořád hodně cool a   v šedesáti lépe, než 70 %   celé mužské světové   populace. Už po první   akční scéně, ve které se   Rambo představil v „plné   polní“, jsem si říkal,   jak by bylo blbý, dostat se   tomu chlapovi pod ruce. A   nejenže Stallone ve všech   akčních scénách obstál,   ale vypadá reálně a co   víc, Stallone není Stallone,   ale John Rambo. Jeho   víceleté soužití s touto   postavou možná není tak   markantní jako v případě   boxera Rockyho, ale i   zdánlivého neherce ukazuje v   lepším světle. Navíc se   Stallonemu čím dál lépe   dají věřit jeho dialogy.   Bičem spráskaný starý pes   přece musí o životě   vědět víc než všechna   štěňata dohromady. Téhle   výhody si býl Stallone jako   režisér, scenárista a   hlavní hrdina v jedné osobě   důkladně vědom.

Na Stalloneovi se po   šestém Rockym dá ocenit,   že se nesnažil nového Ramba   točit pro stáda lidí od 13   do 100 let, ale pojal film   spíše jako odkaz pro   zasvěcené. Rambo by   pravděpodobně v Americe   vydělal víc, kdyby režisér   tlačil film do   příznivějšího ratingu.   Jenže právě to, jak   Stallone věci ukazuje, je asi   tím nejzajímavějším.   Usekané končetiny a   bezlítostné zabíjení mas v   nekompromisním podání sice   city nezasáhne tak jako v   jiných filmech, ale to   známé mrazení v zádech se   nejspíš dostaví a možná   se na chvíli pozastavíte nad   tím, jak to v   necivilizovaných koutech   světa může vypadat.   Stallone navíc celkem dobře   dokázal odvést pozornost od   zřetele v neodpovídajících   financích, které by asi   chtěl, ale neměl. Nicméně   komornější atmosféra   prospěla prvnímu dílu a ani   ve čtvrtém není na obtíž   (pár klasických výbuchů se   samozřejmě najde).

Po herecké   stránce nový Rambo příliš   nenabízí.
Skála (The Rock)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Generál amerického   námořnictva Francis Hummel   (Ed Harris) je čestný muž,   hrdina a veterán několika   tajných vojenských operací.   Proč tedy s hrstkou svých   perfektně vyzbrojených   mužů ukradne z přísně   střeženého armádního   skladu patnáct raket s   mimořádně nebezpečným   nervovým plynem? A proč se s   nimi zabarikáduje na   "Skále" v   sanfranciské zátoce, v   proslulém bývalém vězení   Alcatraz, a namíří je na   město? A proč přitom navíc   ohrožuje 81 nevinných   rukojmí - turistů, kteří   si přišli prohlédnout   vězení, odkud nikdy nikdo   neutekl? Generál žádá jen   spravedlnost - chce od   Pentagonu získat sto milionů   dolarů pro odškodnění   rodin padlých vojáků.   Přesto je však terorista a   muži z FBI horečně pracují   na plánech na jeho likvidaci.   Ale jak zneškodnit rakety,   aniž by byly zmařeny   desetitisíce lidských   životů? A jak vůbec   proniknout do Alcatrazu -   labyrintu podzemních chodeb,   střeženého mořem a   vojenskou supertechnikou?   Mohou to dokázat jen dva   muži: první je   "šílenec z   laboratoře", špičkový   chemický specialista FBI   Stanley Goodspeed (Nicolas   Cage), který miluje The   Beatles a svou těhotnou   snoubenku a který bledne už   jen při slovu   "akce". Druhý je   jediný člověk, který kdy   uprchl z Alcatrazu a který   proslulé vězení dokonale   zná: kdysi polapený britský   agent Mason (Sean Connery),   který ví o všech   amerických státních   tajemstvích za poslední   půlstoletí. Dnes je z něj   zahořklý stařec, trávící   v tajném vězení FBI   třicátý rok vězení. jak   je přesvědčit, aby   spolupracovali a vydali se na   "Skálu" pro   téměř jistou smrt? A když   se to podaří, jak si ti dva   poradí s nástrahami   generála a jeho po zuby   ozbrojených zabijáků?
Temný rytíř (The Dark Knight)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Legendární komiksový hrdina   Batman to měl na filmovém   plátně vždy pořádně   těžké. Po zprvu nevlídně   přijaté temné vizi   hračičky Burtona ho do kytek   poslal Joel Schumacher,   režisér známý svým umem   popravovat vysokorozpočtové   snímky. Populární hrdina z   masa a kostí, který nemá   žádné nadpřirozené   schopnosti, musel k ledu na   dlouhých osm let. Reinkarnaci   zaznamenal netopýří muž ve   snímku s příznačným   názvem Batman začíná pod   taktovkou Christophera Nolana,   muže, jemuž nejspíš   klasické režijní postupy   připadají fádní.

O kvalitách   prvního dílu se rozepisovat   nebudu, neboť je to historie   a přede mnou stojí úkol   daleko složitější -   představit pokračování,   které provází davové   šílenství způsobené   tragickou smrtí jedné z   hereckých hvězd a   ultralichotivými recenzemi.   Nebudu ješita a vybalím to   rovnou. Temný rytíř je   načančaná, lahodná   delikatesa a rozhodně jeden z   nejlepších filmů poslední   pětiletky (s prověřenými   kvalitami Kmotra, Shawshanku a   podobných srovnávat   nehodlám).

Nolan si prvním dílem   skvěle připravil terén,   Bruce Wayna zbavil nočních   můr, komplexu ze smrti rodiny   a obrodu dokonal rodícím se   vztahem s jeho celoživotní   platonickou láskou Rachel. V   první třicetiminutovce   Temného rytíře pokračuje   přesně tam, kde minule   skončil. Bruce je naoko   nafrněný playboy, přesně   jako ze stránek časopisů,   zatímco jeho alter ego Batman   je neomylná mašina na   likvidaci padouchů. Už brzo   ho však čeká konfrontace s   nebezpečným šílencem,   který dokáže každého   rozebrat na součástky.   Nebere totiž věci příliš   vážně. Joker je pro Batmana   nejnebezpečnější tím, že   spolu nemají nic společného   (díky Bohu, že se Nolan   nerozhodl kopírovat Burtona a   smrt Bruceových rodičů   nonšalantně sprovodil ze   světa v prvním dílu).   Motivace vtipálka s   proříznutým úsměvem se   vybarví hned v samém   začátku a není to nic   závažného a překvapivého.   Joker chce být zkrátka   král. Král ve městě   strachu, kde neexistují   pravidla. A pokud něco Joker   umí dokonale, pak rozsévat   semena strachu.

Nolanův Temný rytíř   zdánlivě připomíná   šachovou partii Batmana a   Jokera. Druhý jmenovaný má   jasně navrch a jako mistr   loutkař tahá za nitky a   nutí své figurky, včetně   Batmana, do šachových   deficitů. Jako geniální   stratég, schovávající se   za maskou šílence (nebo   naopak?!), jde Joker po krku   politickým mocnostem, ať už   se jedná o mafiánskou či   opačnou, korektnější   svrchnost. Není totiž   mocnější zbraně než   utnout hlavu samotnému vůdci   a zaujmout jeho místo.   Poddaní přijdou sami.   Právě tímto krokem silně   přišlápne Bruce Waynovi   kuří oko. Mladý miliardář   totiž tajně doufá, že ho   Gotham brzo přestane   potřebovat a s bezprávím si   poradí charismatický radní   Harvey Dent. Psychologicky   načatá Jokerova partie   začíná Bruce řádně   zmáhat a nahlodávat v něm   pocit, že neexistuje jiné   východisko než hrát s   rozdanými karty šíleného   protivníka, který drží   všechny trumfy. Právě v   tomto středobodě nacházím   nejracionálnější   vysvětlení kvalit Temného   rytíře. Nolan, který   přiznal inspiraci   Nelítostným soubojem,   dokázal dokonale skloubit   psychologickou válku,   grandiózní akci a politická   škatulata. To vše tak   pevně, že se v téměř   žádném okamžiku děj   zbytečně nedrolí a diváka   usazuje stále hlouběji a   hlouběji do sedadla.

Zdánlivá   podobnost s Nelítostným   soubojem je znatelná   především v budování   atmosféry a rozvrstvení sil.   Zpočátku jsem si říkal,   že mi chybí ten temný odraz   Gothamu z předchozího dílu.   Všechno bylo příliš jasné   a čisté, až odpudivě   čisté. A hle, s nástupem   Jokera začne atmosféra   postupně houstnout a čím   víc otravuje Batmanovu duši   a sráží ho na kolena, tím   je Gotham temnější a   odpudivější. A já   tleskám, jak to ten Nolan   vymyslel. Po výtečné   automobilové honičce hutná   atmosféra neuvěřitelně   graduje scénou ve vězení   při osobní konfrontaci   Batmana a Jokera. Kdyby i pak   chtěl být Nolan ještě   temnější, musel by se   vytasit snad už jedině se   samotným peklem, které by i   tak možná vypadalo jen jako   předsálí.

A   Ďábel by nejspíš vedle   Jokera působil jako plyšový   medvídek na hraní.   Nejpůsobivější a nejlépe   napsaná postava celého filmu   je jednoznačně právě   Joker. Ani v nejmenším   nechci shazovat Bruce Wayna a   jeho alter ego Harvey Denta   nebo ostatní. Temný rytíř   disponuje především skvěle   napsanými charaktery.   Netopýří muž, ačkoli své   noční můry pohřbil v   předchozím díle, jak už   jsem říkal, se musí   potýkat s novými   nepřízněmi a touží po   odložení masky. Rachel se   potápí do citové studny a   Harvey Dent alias Two Face...   teď už snad ani není nutné   o něm něco dalšího psát.   Jen pro ozdobu a kvůli jménu   na plakát tu není ani   seniorská výpomoc Michaela   Caina a Morgana Freemana.   Přesto se nejvíc mluvilo,   mluví a bude mluvit o   Jokerovi, postavě, ze které   jde strach (a to doslova).   Nolanova šikovná kombinace   technického umu a charisma   Heatha Ledgera stvořila   skutečnou noční můru. Při   scéně, kdy Joker ohrožuje   nožem Maggie Gyllenhaal mi   tuhla krev v žilách,   přiznávám bez mučení.
Tlapka (Paws)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Osmiletý Chlapec Zak má rád   počítače,dá se říct,že   je na nich závislý a tráví   u nich spoustu svého   času.Jednou někde potká   zatoulaného pejska a protože   neví,jak se jmenuje a komu   patří,začne na něj volat   ,,PC".Za nějaký čas mu   pejsek odpoví.Jenomže   lidským hlasem,což Zaka   doslova omráčí.Ale malý   chlapec Zak samozřejmě   netuší,že to všechno má   na svědomí počítačový   expert jménem Alex,kterému   pes patří a on se jej   snaží využít tzv.jako   tlumočníka v komunikaci s   příslušníky zvířecí   říše.Zak a pes s   vymyšleným jménem   ,,PC" se brzy stanou   obrovskými kamarády,třeba   také proto,že si Zak   myslí,že mluvící pes   přece nekouše.
Tento   film je moc pěkný,protože   filmy se zvířaty mám moc   ráda,vzpoměňme třeba   Beethoven,Lassie,Goro-bílý   pes a pod.Kdo má rád   příběhy dětí a   zvířat,určitě se rád na   tento filmeček podívá.
Třináctka (Thirteen)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Sugestivní příběh dvou   dospívajících dívek.   Puberťačka Tracy sní o tom,   jak být cool. A má pro tuto   svou představu i svůj   ideál. Je jím ostřílená   spolužačka Evie, dívka bez   rodinného zázemí. Ta uvede   Tracy do "velkého cool   světa" nebezpečných   nástrah a rychlých   požitků, ve kterém hrají   hlavní roli drogy a povrchní   erotické zkušenosti. V   citovém zmatku, plném neshod   s rozvedenou matkou a   konzumním otcem, který   utíká od problémů,   podléhá Tracy rafinovaným   slibům zkušenější   parťačky a pouští se na   cestu nikam ... TŘINÁCTKA je   film o hledání a konfliktu s   vlastní identitou, který k   dospívání patří. Velmi   autentický námět, který na   základě vlastních   zkušeností poskytla a   scénáristicky se na něm i s   režisérkou podílela   herečka Nikki Reed (hraje   Evie). Film TŘINÁCTKA   získal na Festivalu v   Sundance Cenu za režii.   Nominace na OSCARA. (Herečka   ve vedlejší roli - Holly   Hunter).

Tracy's básnička.. Byl   to mrzák, ale zničené bylo   jen jeho tělo...Není to   snadná, ani lehká věc k   vysvětlení!!!,,Necháme to,   jak to je!'' řekla a knihu   lží zavřela, pak oči své   zakryla a sama sobě popřela,   co viděla...


Hrají: Holly   Hunter, Nikki Reed, Evan   Rachel Wood


Režie: Catherine   Hardwicke

Evan Rachel Wood

se narodila   7.září 1987 v Los Angeles,   Kalifornie, USA .

Filmografie:

2006 Hlava nehlava   (Running with Scissors)   ...Natalie Finch
2005   Upside of Anger, The   ...Lavender 'Popeye' Wolfmeyer  
2005 Pretty   Persuasion ...Kimberly Joyce  
2005 Down in the   Valley ...Tobe
2003   Třináctka (Thirteen)   ...Tracy Louise Freeland
2002 S1m0ne (S1m0ne)   ...Lainey Christian
1999 Down Will Come Baby   ...Robin Garr
1998   Magická posedlost (Practical   Magic) ...Kylie Owens
1998 Digging to China   ...Harriet Frankovitz
1997 Get to the Heart:   The Barbara Mandrell Story   ...
1995 Father for   Charlie, A ...Tessa
1995 Death in Small Doses   ...Anna
1994 Search   for Grace ...Sarah
1994 In the Best of   Families: Marriage, Pride   & Madness ...Little   Susie

Nikki   Reed

Nicole   Elizabeth Reed se narodila   17.Ledna 1988 na západě LA.   Říká se, že byla hodně   hloupé dítě, které   milovalo pozornost. Nikki je   dcera umělce Setha Reeda.   Její matka pracuje jako   kosmetička doma. Ve dvanácti   letech se dostala ke skupině   holek, které nebyli zrovna   příkladem .. Začala být na   každého hnusná, na svojí   matku, otce, bratra a slečnu   Catherine. Oddalovala se od   sebe a své rodiny a vybodla   se na svou nejlepší   kámošku . Má bratra, který   je o rok starší. Nikki,   kašlala i na něj protože   se cítila starší než on.   Oba se pak dožadovali   pozornosti od své matky.   Nicole chtěla být fit jako   ty cool holky a stávala brzo   ráno, aby se mohla učesat a   nalíčit za dvě hodiny, jen   proto aby vypadala úplně   nejlíp v celé škole ! Její   prospěch ve škole začal   klesat, ale nic s tím   nedělala .. Slečna Catherine   byla naštvaná a rozzlobená   a vyhodila Nikki ze školy.   Řekla jí, že by mohla   začít přemýšlet o hraní   . Toto začlo Nikki bavit a   začla cokoliv psát. Nicole   začla psát o svém životě.   Catherine chtěla pomoct,   Nikki přiznala všechny věci   během svého rebelství.   Takhle vznikl film   "Thirteen-Třináctka&quo   t;. Ale neskončila, natočila   "Man of God" a potom   "Lords of Dogtown-Legendy   z Dogtownu" v San Diegu.   Catherine Hardwick byla   direktorka filmu. Nicole je   velmi talentovaná a je   nejmladší celebrita, která   v historii napsala filmový   scénář ..
Vaterland - Lovecký deník
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
VATERLAND, lovecký deník:   Dobrodružný thriller s prvky   černé komedie, hororu a   sci-fi.

VATERLAND - děj nás   zavádí do nedefinovatelného   časoprostoru, kam se po   změně režimu vrací kdysi   vyhnaná šlechta. Mezi těmi,   kteří museli před léty   opustit majetek, je i Richard   Czadský (Karel Roden) s   manželkou Karlou (Dana   Poláková), jeho bratr Vilém   (Roman Zach) s těhotnou   ženou Kristin (Oyunchimeg   Adiya) a jejich bratranci Max   a Leo (Vasil Fridrich, Marek   Daniel). Dobře spravované   panství opouštěli ještě   jako děti. Teď se do   zpustlého šlechtického   sídla vracejí v dospělém   věku a jediné pojítko s   minulostí pro ně   představuje majordomus   Willmer (František Řehák).   Hlavním cílem mužské   části výpravy je lov na   tejemné kostrouny,o nichž se   dočetli v dědově loveckém   deníku ...
Krásný   Roman Zach si zahrál v tomto   dobrém filmečku.
Velmi nebezpečné známosti (Cruel Intentions)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Na motivy slavného románu   Pierra Choderlose de Laclose   "Nebezpečné   známosti", který v   tehdy oblíbené formě   dopisů vyšel již v roce   1782, vzniklo již několik   úspěšných snímků   -stejnojmenná zpracování   Rogera Vadima s Gérardem   Philipem a Jeanne Moreauovou,   a britský film, který   získal tři Oscary v režii   Stephena Frearse s Johnem   Malkovichem, Glenn Closeovou,   Michelle Pfeifferovou a Umou   Thurmanovou. Do třetice pak   Valmont Miloše Formana se   začínající Annette   Beningovou, Colinem Firthem,   Meg Tillyovou a mladičkou   Fairuzou Balkovou. Režisér   Roger Kumble ovšem tentokrát   přichází se zpracováním   zejména pro teenagery .   Kathryn (Sarah Michelle   Gellarová) a Sebastian (Ryan   Phillippe) jsou dva bohatí   zhýčkaní teenageři z té   nejluxusnější části   Manhattanu. A také papíroví   sourozenci, protože jejich   nechutně bohatí rodiče   spolu uzavřeli druhé   manželství. Výraz „zlatá   mládež“ se ani zdaleka   nepřibližuje jejich   dekadentnímu životnímu   stylu. Sebastian poznal   všechny krásné dívky z   Manhattanu a také Kathryn je   na svůj věk neodolatelně   zhýralá. O to víc ji   rozzuří, když dostane   kopačky od svého přítele,   který vyměnil její   rafinovaný půvab za   panenskou nevinnost naivní   Cecile (Selma Blairová).   Kathryn proto s bratříčkem   uzavře ďábelskou a   náležitě pomstychtivou   sázku. Pokud playboy   Sebastian, kterému ještě   nedokázala odolat žádná   dívka, připraví Cecile o   panenství a navíc dokáže   svést další květ   andělské nevinnosti Annette   (Reese Witherspoonová),   připraví mu nevlastní   sestřička noc plnou   nadpozemské rozkoše. Pokud   Sebastian prohraje, přijde o   svého milovaného Jaguara,   ročník 56 …
Teenageři Sebastian   Valmont a Kathryn Merteuilová   jsou, i když by se to z   jejich příjmení nezdálo,   sourozenci, nevlastní   sourozenci. Kromě toho jsou   nechutně bohatí, protřelí   a zvrhlí. Sebastian   například v úvodu filmu   svede dceru Dr. Greenbaumové   a vystaví její nahé   fotografie na Internetu. To   vše s úsměvem a ledovým   klidem. Proč? Protože mu   účty za psychiatrická   sezení u Dr. Greenbaumové   připadaly nestydatě vysoké.   Pak se Sebastian seznámí   během cca. dvaceti sekund s   pohledným kolemjdoucím   děvčetem a odejde s ním   něco pojíst a vyspat se s   ním. Prostě den jako každý   jiný... Kathryn také   rozhodně není žádný   nezkušený svatoušek: Sex,   pletichy, drogy, nuda... Svůj   pověstný klid ovšem   ztratí, když se dozví, že   jeden z jejích šamstrů dal   před ní přednost Cecile   Caldwellové, která je -   věřte nevěřte - dokonce   ještě panna! Tohle se   Kathryn ještě nikdy nestalo   a Cecile musí pykat.   Nejlepší by bylo, kdyby ji   Valmont "odpanil" a   pak odvrhl. Bratříček ale   nemá zájem. Ne, že by mu   snad tento nápad připadal   nějak morálně závadný,   kdepak, ale... Svést nějakou   obyčejnou pannu, to je pod   jeho důstojnost. Aby tedy byl   úkol zajímavější, je   promptně definován ještě   cíl číslo dvě: půvabná   Annette Hargroveová, která   se v rozhovoru pro slavný   časopis zapřísáhla, že   počká se sexem až na svého   manžela. To už je pro   Sebastiana zajímavý úkol a   může být uzavřena   zajímavá sázka: Kathryn:   "Když to nedokážeš,   to tvoje nádherné fáro bude   moje." Sebastian: "A   když to dokážu?"   Kathryn: "Tak dostaneš   to, po čem toužíš od   chvíle, kdy se naši rodiče   vzali." (významně   poodhalí oděv) Sebastian:   "Ještě si to   rozmyslím." Kathryn:   "Můžeš mi ho strčit   kam chceš." Sebastian:   "Můžeme si plácnout,   sestřičko!" Ano. Je to   nemravné, nechutné a   zvrhlé. Ale kromě toho je to   vtipně a inteligentně   napsané a natočené se   švihem. Mladičký režisér   Roger Kumble napsal a natočil   "updatovanou" verzi   slavného románu   "Nebezpečné   známosti". I když   zachoval jen   nejzákladnější dějovou   kostru, je jeho film   nadčasový a aktuální i pro   dnešního mladého diváka.   Dosáhl toho pomocí několika   zajímavých prostředků: Za   prvé: Většina hlavních   teenagerských hrdinů je   velmi bohatá.   Nepředstavitelně a nechutně   bohatá. Vlastní   několikapatrové vily,   luxusní auta, soukromé   bazény a pořádají pikniky   v rozlehlých zahradách.   Přitom ale ve filmu   nevystupují téměř žádní   dospělí (rodiče hlavních   hrdinů se například na   plátně vůbec neobjeví!),   což dává snímku zajímavou   pohádkovost a patřičný   odstup od "skutečného   života". Za druhé: I   když hrdinové s naprostou   samozřejmostí používají   výrazy jako   "buzerant",   "píchat" nebo   "kouřit" (nikoliv   cigarety), jsou povětšinou   výborně vzdělaní a jejich   mluva je zajímavě   aristokratická a květnatá.   Za třetí: Všichni hrdinové   (a všimněte si, že jde   většinou o ženy) jsou velmi   pohlední, fantasticky   oblečení, učesaní a vůbec   bezchybně upravení.   Přiznejme si, že nejeden   mladý divák půjde do kina   hlavně proto, aby uviděl   ladné křivky Sarah Michelle   Gellarové (Tajemství   loňského léta) nebo Reese   Witherspoonové   (Pleasantville: Městečko   zázraků). A dočká se v   míře skutečně vrchovaté.   Je nutno ocenit ďábelskou   vynalézavost režiséra a   kameramana, kteří   zkomponovali morálně   závadné scény tak   šikovně, že jsou   dostatečně vzrušující,   ale přitom mohou být   mládeži přístupné.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Klíč

16:30 - 16:55

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

61 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

56 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10