Duben
ohodnotit

Skála

The Rock

Další název:
Skala (SK); The Rock - Fels der Entscheidung
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
8.8.1996
„Bylo téměř nemožné z Alcatrazu uniknout. Ale dostat se zpět je šílenství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Skála
Brigádní generál Francis X. Hummel dlouhá léta velel tajným operacím. Ztratil během nich spoustu mužů a s hořkostí sleduje, jak nevděčně se k nim i jejich pozůstalým vláda chová. Když jeho žádosti nemají žádný efekt, rozhodne se společně se svým komandem přepadnout sklad zbraní, odkud uloupí rakety s chemicko-biologickou látkou VX. Opevní se ve zrušené věznici Alcatraz se stovkou rukojmích a patnácti raketami, namířenými na blízké San Francisco. Pak se spojí s ředitelem FBI a předá mu své požadavky. Vláda má během čtyřiadvaceti hodin převést na zvláštní konto sto milionů dolarů, které budou poukázány rodinám mužů, kteří během tajných operací zemřeli při plnění povinností. Pokud ne, tak odpálí rakety. Pentagon se rozhodne vyslat na ostrov speciální jednotku. O bomby se má postarat odborník na chemické a biologické zbraně Stan Goodspeed, který ale nemá zkušenosti s akcemi v terénu. Dostat komando nepozorovaně do pevnosti je donucen John Patrick Mason, bývalý britský agent, kterému se před třiceti lety jako jedinému podařilo z Alcatrazu uprchnout. Výtečně připravení Hummelovi muži však komando odhalí a zlikvidují. Přežijí pouze Mason a Goodspeed...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Skála
Generál amerického námořnictva Francis Hummel je čestný muž, hrdina a veterán několika tajných vojenských operací. Proč tedy s hrstkou svých perfektně vyzbrojených mužů ukradne z přísně střeženého armádního skladu patnáct raket s mimořádně nebezpečným nervovým plynem ? A proč se s nimi zabarikáduje "na skále" v sanfranciské zátoce, v proslulém bývalém vězení Alcatraz, a namíří je na město ? A proč přitom navíc ohrožuje 81 nevinných rukojmí - turistů, kteří si přišli prohlédnout vězení, odkud nikdy nikdo neutekl ? Generál žádá jen spravedlnost chce od Pentagonu získat sto milionů dolarů pro odškodnění rodin padlých vojáků. Přesto je však terorista a muži z FBI horečně pracují na plánech na jeho likvidaci.

Ale jak zneškodnit rakety, aniž by byly zmařeny desetitisíce lidských životů ? A jak vůbec proniknout do Alcatrazu - labyrintu podzemních chodeb, střeženého mořem a vojenskou supertechnikou ? Mohou to dokázat jen dva muži: první je šílenec z laboratoře", špičkový chemický specialista FBI Stanley Goodspeed, který miluje Beatles a svou těhotnou snoubenku a který bledne už jen při slovu "akce". Druhý je jediný člověk, který kdy uprchl z Alcatrazu a který proslulé vězení dokonale zná: kdysi polapený britský agent Mason, který ví o všech amerických státních tajemstvích za poslední půlstoletí. Dnes je z něj zahořklý stařec, trávící v tajném vězení FBI třicátý rok vězení. jak je přesvědčit, aby spolupracovali a vydali se "na skálu" pro téměř jistou smrt ? A když se to podaří, jak si ti dva poradí s nástrahami generála a jeho po zuby ozbrojených zabijáků?

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Skála
Explosivní non-stop akční thriller, v němž přežijí jen ti, kteří jsou tvrdí jako skála. Sean Connery, držitel Oscara za film Neúplatní, a Nicolas Cage, oceněný stejně za film Leaving Las Vegas, tvoří hvězdnou dvojici akčního thrilleru, který se zařadil mezi nejúspěšnější akční superfilmy poslední doby. Oba jsou tvrdí jako Skála!Miliony lidských životů závisí na rozhodnutí militantního šílence (Ed Haris - Apollo 13), který se zmocnil někdejšího vězení na ostrově Alcatraz u San Francisca. Pentagon a FBI proti němu vyšlou elitní protiteroristickou jednotku, v jejichž řadách se ocitnou specialista na chemické a biologické zbraně (Cage) a utajený státní vězeň, jemuž se kdysi podařilo z Alcatrazu uprchnout (Connery). Jedině on totiž zná tajnou cestu do pevnosti! Tvůrci filmů Krvavý příliv a Top Gun vám nabízejí další strhující akční podívanou se skvělými hereckými výkony!
DVD express


Popis / Obsah / Info k filmu Skála
Miliony lidských životů závisejí na rozhodnutí militantního šílence (Ed Harris), který se zmocnil někdejšího vězení na ostrově Alcatraz u San Franciska. Pentagon a FBI proti němu vyšlou elitní protiteroristickou jednotku, v jejichž řadách se ocitnou specialista na chemické a biologické zbraně (Cage) a utajený státní vězeň, jemuž se kdysi podařilo z Alcatrazu uprchnout (Connery). Jedině on totiž zná tajnou cestu do pevnosti. Strhující akční podívaná se skvělými hereckými výkony.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Agent FBI (Nicolas Cage) se s pomocí bývalého trestance (Sean Connery) snaží zachránit rukojmí držené teroristy na ostrově Alcatraz. Akční film s hvězdným obsazením, natočený režisérským objevem loňského roku Michaelem Bayem (Mizerové).

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

68 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

13:35 - 14:30

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

73 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

13 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10