Jeden svět

Komentáře uživatele Mlapiska

Mlapiska

Mlapiska zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martina

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 563
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Myslela jsem, že to bude   další laciná teenagerovská   patlanina, které rozhodně   nemusím, ale ve výsledku   jsem byla překvapená a tím   pádem i spokojená. Přesně   jak píše Karabekian –   žádný prasárny,   úchylárny ani tělní   tekutiny, ale vcelku   inteligentní humor,   osvěžující případ v   tomto žánru.
10 minuta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2008
Co všechno se může stát ve   stejnou dobu, ale na jiném   místě?
Krátkých 10   minut – právě tolik je   třeba k vyvolání   fotografií japonskému   turistovi ve slunném Římě.   Turista čeká deset minut na   fotky, prochází se, kouří,   nudí se... zabíjí čas. A   mezitím se nám představí   10 minut ve válkou mučeném   Sarajevu...
Dvě zcela   opačné varianty významu   času. Silný a nepřirozený   kontrast, který bolí.
Krátký, ale znepokojivý   film. Krátký, ale   všeříkající, víc není   třeba, jen deset minut.
100 minuta slave
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Dobová atmosféra je   skutečně úchvatná. Účesy   a kostýmy se maximálně   povedly, navíc Sanja   Vejnović v roli hlavní   postavy, malířky Slavy, je   nádherná. Miki Manojlović   je pak tradičně zárukou   dobrého hereckého výkonu a   i ostatní se slušně   vycajchnovali.
Milostné napětí a   vášeň mezi hlavními   protagonisty je smyslně   dráždivá a patřičně   funguje. Místy si však   režie až příliš hrála z   uměleckostí snímku, což   výsledný dojem mírně   kazí.
12
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Já též byla velmi   spokojená. A jsem ráda, že   se režisér od struktury   původní filmové verze z   roku 57 vzdálil poměrně   výrazně.
Dvanáctka   je totiž o mnoho   košatější, vše se   neodehrává jen v jedné   místnosti, ale jsou tu hned   dvě hlavní dějové linie   (druhá v Čečensku). Je   rozhodně v mnohém i   nadlehčenější, překvapil   mě svěží vtip, který jsem   tu ani nečekala. Možná   nejvíc fascinující však   byla mentální odlišnost   mezi ruskými a americkými   porotci v rozhněvaných   mužích. Taky tu nebyla jedna   hlavní postava, která děj   táhla, ale všichni měli   svoji dominantní   "chvilku", nutno   dodat – úchvatnou chvilku.   Nejlepší na filmu byly   právě jednotliví porotci,   přičemž skoro každý   působil tak nějak jako svoje   vlastní karikatura. Herecké   výkony opravdu stály za to.   Jako celý film, doporučuju.
13: Hra smrti (13 game sayawng)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Otřesná variace na Hru aneb   ze Sakveerakula Finchera   neuděláš... Neúspěšný   obchodníček se částečně   vlivem vlastní blbosti   dostane do víru reality show   v níž musí splnit 13   zvrácených úkolů, aby   získal tučnou peněžní   cenu. Samozřejmě, začíná   to konzumací jedné mouchy,   pokračuje se stejnou   činností, ale s exkrementy a   končí to ve slepém   násilí. Atmosféra a   napětí dosahují hodnoty 0   %, jednotlivé úkoly jsou   jednoduše imbecilní a   akční a humorné vsuvky   působí jako pěst na oko.   Logika šla pouze kolem, a   když viděla, co se to   natáčí, vzala si radši   dovolenou.
Nezapomeňme   na kritiku společnosti,   která zde plní funkci   zástěrky, aby film jakože   byl o něčem chytrém a   obsahoval poselství...   Špatný i hodně zlý film,   přitom začátek vypadal   velmi slibně. Shrnuto do   jedné věty: Ruce (i oči)   pryč.
Poselství   filmu: Čtěte poštu a   plaťte složenky.
2:37
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2012
14.37 – to je čas, kdy se   na jedné střední škole   stane něco nepředstavitelně   hrozného. Žádné   překvapení, víme hned od   začátku filmu, že někdo za   zavřenými dveřmi přišel   tragicky o život.   Následující děj odhaluje,   co se tentýž den před   smutnou událostí stalo a   seznamujeme se s příběhy a   více či méně krutými   problémy různých mladých   studentů. Vedle řady   snímků s námětem šikany   nebo ohromujícího   francouzského dramatu Mezi   zdmi, který se však týkal   obecnějších problémů   země (emigrační politika,   školství), je 2.37 velmi   osobní a citlivou zpovědí   mnoha nešťastných mladých   lidí a jejich starostí, ze   kterých není úniku.
Další výborný   přírustek k realisticky   laděným filmům ze   školního prostředí   natočených   polodokumentárním stylem.   Ač víme, jak to skončí, je   přesto vyústění velmi   nečekané.
20 cigaret (20 sigaret)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2010
Nápad s postupným   odpočítáváním na   Andrejově krabičce cigaret   považuju za to nejlepší z   celého filmu. Bohužel dál   není nad čím žasnout.   Jednání postav (hlavně   Andreje) je z mého pohledu   dost nepochopitelné, dialogy   taktéž postrádají logiku a   snaha o supermoderní akční   podívanou je snad to   nejhorší. Lepší, kdyby se   děj držel rafinovanosti   nápadu. Ale takhle nápad   utopit v odpadu – to si   potlesk zrovna nezaslouží.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Po režisérově naprosto   skvostné prvotině jsem byla   natěšená i na jeho další   počin, ovšem nyní už z   americké produkce a velkými   hollywoodskými hvězdami v   čele. Přibyla formální a   řemeslná dokonalost,   jedinečná osobitost   režisérova rukopisu se však   vytratila. Kdyby bylo 21   gramů tím prvním, určitě   by se na něj nahlíželo   jinak, takhle se však nelze   ubránit srovnávání.
28 dní poté (28 Days Later...)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2007
V rámci úzké skupinky   katastrofických hororů   určitě nadprůměr.   Perfektně vytvořené   napětí z úvodu snímku   však nevydrží až do konce   a do popředí se v závěru   dostávají opět únavná   klišé.
3 dny (Tres días)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Běžná thrillerová   zápletka na jejímž pozadí   se odehrává nezvratně se   blížící konec světa.   Není až tak zřejmé do   jaké míry se podařilo více   žánrových rovin vhodně   spojit dohromady (rodinné   drama, sci-fi apokalypsu,   davovou psychologii,   napínavý thriller...) –   Javier Gutiérrez chtěl   evidentně artový film a jen   si tak kombinoval,   kombinoval... až to celé   překombinoval. Tres días   mají jako celek bezpochyby   nevšední působivost,   přesto, že jim uchopení   nějakého hlavního motivu   chybí docela podstatně.   Určitě se na ně proto   ještě někdy podívám,   třeba na druhý pohled   řeknou mnohem víc a   jasněji.
Nechybí   nádherné prostředí,   dobří herci a hudba.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Věrnost žánru se daří.   Bohužel jen do jisté doby.   Velmi slibně rozjetá   podívaná s klasicky   westernově jednoduchou   zápletkou nakonec skončila   dokonale pohřbená tupým   závěrem. Už v druhé půlce   filmu to začíná skřípat a   poslouchat dokola ty stejné   dialogy o tom, kdo kolik zabil   lidí, taky přestává být   zajímavé.
Nelze pět   ódy ani na hlavní   představitele, i když to   nebyla jejich vina. Bale je v   některých pasážích   značně zkostnatělý a Crowe   měl potenciál stát se   skutečně geniálním a   rajcovně odporným   záporákem – to se   nepodařilo. Americký   zvrácený zvyk dělat   násilně z padouchů   napravené hrdiny, je v   takovýchto případech na   zvracení.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2007
Lekačková show
I Sněhurka a sedm trpaslíků   je strašidelnějším filmem,   než tato slátanina, kterou   se dalo zvládnout celou jen s   velkým sebezapřením. Na   3.15 zemřeš jsem slyšela   jenom chválu. Při   zhlédnutí jsem ale   nevěřila svým očím.   Přehlídka laciných lekaček   působí srandovně a   příběh jakože podle pravdy   je pouhým běsněním   pomateného a ne příliš   kreativního scenáristy.   Klišé za klišé a obrovská   nuda. Nejsem příznivcem   staré školy hororů, a po   tomto "veledíle" si   s klidem nechám ujít i   originál.
4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Jednoduchý, působivý
Rumunský nový film často   až příliš jednoznačně   míří za festivalem, zdaleka   ne vždy je to však nudná   přehlídka intelektuálního   artu. V tomhle případě se   podařilo spojit obojí   dohromady.
Od začátku   a i ze samotného obsahu   vyplývá, že to nebude nic   veselého a režisér film   natočil způsobem, který   dramatickou působivost   maximálně podpořil.   Realistická, prostá, takřka   dokumentaristická kamera,   minimum střihů a jednoduchý   děj, který zbytečně   neodvádí pozornost od   hlavního tématu, dělá z   filmu zajímavé, přitom   koukatelné dílo. Rozhodně   ne každý ho ale dokáže   přijmout.
5150, rue des Ormes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2012
Docela solidně zvládnutý   thriller na neoriginální   téma, jehož zpracování je   poněkud kreativnější a   méně předvídatelnější,   než jak jsme zvyklí, o   čemž svědčí i   přemrštěná stopáž.   Radostné nadšení ze   zmíněného faktu však   postupně mírně otupuje.
Film v podstatě osciluje   mezi snahou o náročnější   psychologický vývoj   člověka náhle zavřeného   proti své vůli v malé   místnosti a líbivým   šablonovitým thrillerem,   jaký jsme viděli už   tisíckrát. V tomhle   případě by mu více slušel   příklon ke snaze o   originalitu, kreativní   přístup a psychologickou   propracovanost, protože k   opravdu zajímavému dílku   nenápadně nahánějícímu   skrytou hrůzu, Jilmové ulici   přecejenom něco chybí a   dlouhá stopáž se v tomto   případě míjí s účinkem.   Svou pozornost si však   každopádně zaslouží a to   možná i vícekrát než   jednou, 65 %.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Dovolím si lehce nesouhlasit   s foxxem. Já rozhodně v   tomto případě nepatřím   mezi cílovou skupinu. Naopak   rap, hip hop a jak se to   všechno jmenuje, určitě   nepatří k mým oblíbeným   žánrům a Eminem v žádném   případě není mým idolem,   ale film se mi přesto líbil   a nepovažuji ho za   podprůměrný. Zaujala mě   ponurá a doslova až   znechucená atmosféra filmu a   prostředí těch raperských   soubojů, o kterých toho moc   nevím.
Zároveň si   nelze nevšimnout ani rasismu,   který jsme většinou zvyklí   vídat jen z jedné strany a   tady se nám zobrazuje i z té   opačné.
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.6.2012
Stokrát recyklovaný nápad   se setkává s dalším hodně   špatným zpracováním. Děj   je nudný, místy   přihlouplý, postavy nijaké   a nehodící se hudba snad   měla patřit k úplně   jinému filmu jiného žánru.   Za zmínku stojí pouze   atraktivní prostory a   vydařená pointa.
A co dál? (A sega nakade?)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Zajímavá a nejednoduchá   metafora totalitního režimu,   která se nám zobrazuje v   podobě jakéhosi hereckého   konkurzu, přičemž komise,   která tahá za nitky, není   vidět – je skryta v šeru.   Je zde nádherně znázorněn   odosobněný přístup,   obrovská manipulace s   uchazeči a fakt, že je s   nimi zametáno jako s kusem   hadru. Soudím, že   součástí metafory bylo i to   prostředí, které působilo   hodně stísněně (stíny,   zamčené dveře). Každý z   uchazečů konkurzu zde   svádí boj: boj s porotou, s   ostatními uchazeči i boj se   sebou samými. Svůj osobní   boj svádí i dívka, která   se na konkurz již nemůže   dostat dveřmi, a tak se   zkouší do divadla dostat po   střeše.
Ze začátku   byl film takřka dokonalý,   jenže později děj   zabředával až do příliš   překombinovaných a divných   fantazií a zvratů. Ty mě   připadaly přehnané, ale   možná jsem je jen moc   nepochopila a unikl mi jejich   skrytý význam. Závěr,   který vypadal jak výjev z   renesančního obrazu jsem   potom nepochopila už vůbec   – co tímhle chtěl jenom   básník (režisér) říci?
Absolutní sto (Apsolutnih sto)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Saša a Igor, dva bratři.   Každý je jiný a přesto je   mnohé spojuje. Oba byli   nejlepší ve svém oboru –   šampióni ve sportovní   střelbě, oba pozvedli zbraň   i k jiným, než sportovním   účelům a oba se   nenávratně řítí do   propasti. Existuje tu jistá   naděje, ale jen pro jednoho z   nich a za tu nejvyšší cenu.   Co se stalo, že se z   člověka s výjimečným   talentem, kterému celá země   leží u nohou, stane   živořící troska?
Chytře natočený   snímek, v němž nepřímo   hraje hlavní roli   poválečné trauma a   společenský otřes, což   nejlépe vyjadřuje postava   bývalého olympijského   vítěze a nyní beznadějně   závislého narkomana, Igora   – ten je spojnicí mezi   nepředstavitelnou katastrofou   jedné země a osudem svého   mladšího sourozence Saši,   který má rovněž nakročeno   k velkému úspěchu, zkáza   staršího bratra, vede však   ke zkáze i jeho   samotného.
Podmanivý   film částečně z   prostředí nádherné a   filmařsky neobvyklé   disciplíny – sportovní   střelby a částečně z   panelákové zástavby Nového   Bělehradu, otevírá hodně   těžkých a tíživých   otázek, ale zachovává   čistý a jasný děj.   Psychologicky a myšlenkově   hluboký snímek přitom velmi   zručně využívá i   atraktivní prvky (nechybí   zde nějaká ta akce ani   napětí) – Srdan Golubović   moc dobře ví co dělá a   když připočteme hereckou   úroveň extratřídy, je   snímek Apsolutní trefou do   černého.
Acid House (The Acid House)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Překvapuje mě, že je zde   až příliš nevysokých či   přímo negativních   hodnocení. Já naopak váhala   mezi osmičkou a devítkou.   Něco tak divného, ujetého a   přitom tak depresivně   vtipného se jen tak nevidí.   Britský styl boduje!
Aenigma
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2010
Hrozný scénář, hrozné   masky, hrozné efekty, hrozná   hudba...
Srandůstka,   kterou rozhodně nepovažuju   za horor, ale bylo to   zábavné :-)
Ahoj, Terezko (Cześć Tereska)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Velice drsný, ponurý,   pesimisticky laděný až   depresívní snímek, což   spolehlivě umocňuje i   černobílá kamera. Tento   film je kvalitka a zanechal ve   mně hluboký pocit hořkosti.   Má skutečnou sílu a já ho   mám doteď v živé paměti   (a o tom se může spoustě   filmů jenom zdát). Jsem   nadšena i šokována   zároveň – té holky mně   bylo vážně líto.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Krása je pomíjivá
Když jsem to viděla poprvé,   byla jsem taky doslova   nadšená. Podruhé už to   bylo trošičku horší. No a   potřetí jsem se na to radši   neměla vůbec dívat. Kouzlo   tohoto snímku je sice velmi   silné, ale taky značně   rychle pomíjivé až   vyprchalo docela. Snad jsou na   tom ostatní lépe, ale až   budou dávat Americkou krásu   počtvrté, tak já ji už s   klidným svědomím vynechám.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2007
Jo, láska není žádná romantika, ale pěkná k....!
Naprosto strhující a   nezapomenutelné drama s velmi   originálním přístupem   mozaikového uspořádání se   mi jako málokterý film vryl   hluboko pod kůži. Lidé,   syrovost a surovost jejich   životů se zajímavým   dokreslením lásky ke psím   společníkům, vše   podpořené geniální hudbou,   představuje dokonalý   zážitek velmi drsného   ražení, který s   vícenásobným zhlédnutím   filmu ještě více sílí.   Pane Iňárritu, všechno, co   jste natočil stojí za to,   ovšem Amores perros bude   vždycky ten první a   mnohokrát Vám za něj   děkuji!!
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.8.2007
Uáááách!!!
Ani nemůžu spočítat,   kolikrát jsem u tohoto filmu   zívla. Fakt nevím, ale bude   to hodněkrát, vždyť ani   ruce by mě na ty počty   nestačily.
Stejně   jako kolega Messerschmitt, tak   ani já nejsem obdivovatelkou   Jennifer Lopez a už vůbec ne   gumových hadů a už vůbec   ne trapných scén a už   vůbec ne debilních filmů.   Doporučuju vážně jen   obdivovatelům zadku Jennifer   Lopez :-).
Anglické jahody
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Čekala jsem mnohem větší   využití potenciálu   okupačního dramatu a děj se   zatím zase začal nehorázně   pitvat v tématu VZTAHY!
Pár dramatických   situací zde bylo   načrtnutých, ale jen   načrtnutých, nedotažených   – potom se totiž děj vždy   sklonil do značně nudného   nimrání ve vztazích mezi   Tomášem a Táňou.   Stálesevracející   žvatlání o ničem a o   cestě do Anglie – co by,   kdyby – únava. Snad ještě   únavněji pak působily   neustálé hádky mezi   Tomášovými rodiči. Od   Preisse to byla křeč a Pavla   Tomicová, ač ji mám docela   ráda, protože se mi líbí   její svéráz, tu byla   poněkud otravná.
Zápletka s mladým   dezertujícím Rusem mě taky   příliš nenadchla. Postavám   vůbec chybělo o něco   silnější charisma, což   bylo nejcitelnější právě   u ústřední dvojice a   celkově film postrádá   pevnější uchopení a   zaobalení tématu,   předvést, jak tíha krutých   let dopadla na lidi, se   nepodařilo bohužel ani   náznakem.
Dobrá a   dojemná byla jen rovina s   absurdně postřeleným   klukem. A to hlavní, co se   doopravdy povedlo, je píseň   Malčik, i když tady to taky   nemuseli tak přehánět.
Aparecidos
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Španělé se opět drží   svého kopyta, které by už   chtělo občas trochu   okovat.
Hledání   tajemství mě s náznakem   jeho odhalení přestalo   zajímat. To samé neustálá   honička za duchy   zavražděných, nekončící   vysvětlování... Příliš   rozkošatělý užvaněný   horor, který tak nefunguje na   žádné straně. Napětí   bylo takové, že se z toho   chtělo akorát spát. A   závěr je mimo úplně.
Apateu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Docela sympatická   mysteriózní duchařina se   solidní zápletkou a   fungující atmosférou.   Součástí je i několik   hodně smutných pasáží. Na   rozdíl od šílených   japonských obdobně   laděných duchařských   hororů, je korejský Apateu i   poměrně schůdný a   pochopitelný.
Arizona Dream
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Nádherný magický realismus   z doby, kdy byl Kusturica   ještě ve formě. Je jedno,   že se to odehrává v   Americe, charakter postav jde   podle režisérova zvyku opět   stejným způsobem.   Excelentní hudební výkon   magický nádech dokonale   podtrhuje.
Armageddon
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Jeden velký přeslazený   kýč. Hrdinové   zachraňující svět,   romantika, efekty, vlezlá   hudba, směšný americký   patos. Na toto se dívat   nedalo (a to přísahám, že   snaha byla).
Asterix a Obelix (Astérix et Obélix contre César)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Asterixe a Obelixe jsem v   dětství měla velmi ráda a   mám je ráda pořád, ale   osobně se mi tyto postavy   mnohem více líbí ve své   animované podobě. V hraném   filmu jejich kouzlo nějak   vyprchává a připadá mi to   tak nějak průměrné. I   když herecké obsazení není   špatné, tak mi to tak nějak   nesedí. Animované   postavičky absolutně neměly   chybu, jejich hraná podoba se   mi však zdá zcela   zapomenutelná. Není to ono.

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Pyl zlatého kapradí

12:00 - 12:25

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10