Duben
ohodnotit

Hvězdná brána [TV seriál]

Stargate SG-1

Další název:
Stargate Command; Hviezdna brána (SK)
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
42 minut, 214 dílů
„Hvězdná brána, cesta do nových světů.“

Komentáře k filmu Hvězdná brána

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 66
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
docela dobře natočeno SG-1   JE SKVĚLÍ TÍM  
V CELKU SLUŠNÉ   OBSAZENÍ SERIÁL JE DOBRÝ   FILM SE MI LÍBIL VÍC
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2012
Stargate je společně se Star   Trekem nejlepší sci-fi   sérií, která kdy byla   natočena. V první sérii to   sice nebylo nejlepší, ale ve   druhé sezoně seriál chytil   dech a neustále se   zlepšovala byl lepší   lepší. Všechna vesmírná   dobrodružství jsou výborná   a napínavá, triky jsou   úžasné a psádka velmi   dobře bsazena, hlavně   Richard Dean a Amanda Tapping   jsou hvězdy seriálu. Pro   fanoušky sci - fi věcí   naprostá povinnost, opravdu   společně se Star Trekem   hvězda žánru. Navíc to   někdy bylo i dost   strašidelné. Celkově to   vidím tak na 90%, Stargate si   to prostě zaslouží.
smíšek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
SG-1 v akci
Výborný a ojedinělý sci-fi   seriál s perfektními   zápletkami.A hlavně můj   nejoblíbenější seriál ,   který má neskutečnou   sbírku nápadů , chytrých   průpovídek , pěkných   efektů a akcí , ale i   napětí. Po trikové stránce   se tento seriál neustále   výrazně zlepšuje. Má již   deset sérií a brzy nás   čekají minimálně dva   celovečerní filmy. K tomu   má tento seriál ještě   odnož Stargate:Atlantis,   jehož čtvrtá řada (v roce   2007)právě vzniká. Prostě   se tento seriál rozrůstá do   velikosti Star Treků.
Blackhawk13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Vždy když vysílali tenhle   serial v televizi, tak vždy   jsem se na něj díval,   protože jsem musel vydět   další pokračová ní tohoto   děje. Z sg-1 se mi nejvíc   líbil Tealc a jeho tyčová   zbraň. Vždy jsem se těšil   až zase uvidím jaffy a   goaldy a boje s sg-1. Goaldů   se mi nejvíc líbil Apofis.   Obdivoval jsem i vesmírné   lodě, jako např. Hatak nebo   Alkeš a Daidalovs. Nejvíce   se mi líbil díl kdy Tealc   uvízl ve hře, kterou   vytvořili k vycvičení   vojáku.
Samanta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Tento seriál je podle mě ten   nejlepší jaký jsem měla tu   čest zhlédnout. Nemám k   tomu žádné -.
Jistě   odchodem Jacka O'Neilla z SG   – 1 se změnil nádech   seriálu, ale není to zase   tak moc hrozné jak jsem se   bála i když mi tam dost   chybí.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Hvězdná brána je seriál na   který se dá pořád dívat.   Zejména na epizody kde je   Jack. Bez něho to už není   ono. Ale i přes to je to   super seriál !!!
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2007
Seriál navazující na film   Hvězdná brána po všech   stránkách podporuje hlavní   myšlenku a drží se námětu   filmu, mytologičtí bohové   uctívané na Zemi jsou   mimozemské bytosti, se   kterými hlavní   představitelé neustále   přicházejí do styku,   bojují s nimi s jinými   navazují diplomatické vztahy   jiné raději ignorují,   některých se obávají,   zkoumají je a snaží se je   vystopovat. Tento seriál je   plný nápadů,   dobrodružství a nesmírný   oblak fantazie vesmírného   světa se vznáší všude   kolem, kdykoli se na některý   díl podíváte. Hlavní   jednotka je složena tak aby   si každý člověk nalezl tu   svou oblíbenou postavu, máte   - li rádi humor oblíbíte si   jistě pohotové , trochu   ironické ale velmi vtipné   poznámky plukovníka Jacka   O´Neilla, jste - li   technický typ, imponuje vám   dozajista kapitán a posléze   major Samantha Carterová,   která svému plukovníkovi i   všem ostatním vždy s   grácií vysvětlí jaký   technický problém právě   nastal a jak nejlépe ho   vyřešit, jste li spíše   esoteričtí a založení   historicky, zaujme vás jistě   doktor Daniel Jackson se   svými výbornými   linqvistickými schopnostmi   empatií a hlubokými   znalostmi starověkých   mytologií a dáte - li   přednost něčemu   nevšednímu oblíbíte si   mimozemského člena sg týmu   , jaffu Teal´ca, který svou   odvahou a vírou v dobré   přemůže téměř každého   nepřítele. Nesmím opomenout   ani velikou autoritu ,   odpovědnou a přísnou, však   s velmi lidskou tváří a   dobrým srdcem v podobě   generála George Hammonda a   též nejdůležitější   zachránkyni našich   zachránců dokotrku Janet   Fraiserovou, která je   neustále bdělá a stará se   o všechny členy jako by to   byli její nejlepší   přátelé , jako by to byla   její rodina. Tento seriál si   určitě zaslouží váš   zájem a líbí - li se vám   hlavní myšlenka, určitě   budete mile překvapeni a v   žádném případě se   nebudete nudit.
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Jednoznačně nějlepší   sci-fi seriál všech dob!!! I   když se občas některé   díly nepovedou, převažují   klady. Seriál sleduju už od   začátku, prakticky jsem na   něm vyrůstala:-) Od deváté   řady je to sice o něčem   jiném, navíc chybí Jack   O'Neill a jeho vtip (i když   Richard Dean Anderson si   vymyslel docela podařenou   kopii Jacka v podobě   Mitchella). Některá témata   se opakují, třeba   replikátoři mi už na konci   lezli na nervy. Ale Teal'covo   "vskutku" mě nikdy   neomrzí. Dokud budu stíhat,   tak se budu dívat.
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Pééééérfektní   seriál...vždy mě moc   bavil!Je obrovská škoda,že   se přestal natáčet! Ale ke   konci....ta 10.řada už   nebyla to co předtím...
martanek085
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2008
Tento seriál se mi moc   líbí. Je tam alespoň   nějaká ta akce a napětí a   občas i ten humor. Tento   seriál silně doporučuji   všem co ho ještě neviděli.   Tento seriál s cestováním   na jiné planety se tvůrcum   velmi povedl. Už se těším   až uvidím na tento seriál   navazáný film Hvězdná   brána: Návrat.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2008
Jedná sa asi o najlepší   seriál aký som kedy videl.   Pokiaľ tam bol J. O'Neill   bolo to vždy zaujímavé a   zábavné teraz to pozerám od   začiatku pretože som všetky   nevidel a rozhodne neľutujem.
roman1211
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Můj oblíbený sci-fi seriál   hned po Červeném   trpaslíku.V jiných   seriálech(například Kobra   11)se díly velmi   podobají,což není tento   případ.
MovieAtom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Stargate
Tento seriál sleduji od jeho   samého počátku. Každý   jeho díl vám můžu říct   nazpaměť. Je to ten   nejlepší , nejzábavnější   a opravdu velmi povedená   scifi. Vtipy Richarda deana   Andersona as. Jacka Oneilla   jsou opravdu nepřekonatelné   ovšem od 7. série Stargate   ztratila svůj lesk, už není   tak vtipná jako předtím ale   já si myslím že MItchell   zase není tak úplně   špatná náhrada. Seriál už   sice skončil ale právě teď   se an něj od znovu dívam asi   po desáte a stále mě to   urputně baví !! Každého   baví něco jiného Starget je   prostě moje NEJ
chulittt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
červí díra
Seriál kterým žiju co se   tyče herců a jednotlivých   námětu na jednotlivé   epizody, 8.sad naprosto   výbornych dílu a super   námětu 9,a 10.sada taky   výborná ale bez Richard dean   Anderson už to není   ono.Goaldi vyborní   zápornáci podle mě   výborný sci-fi seriál.
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento seriál je typický   představitel sci-fi.   Cestování bránou na jiné   planety na velké   vzdálenosti, to je supr   téma. Prvních 8. sérií   bylo o porážce Goa'uldů a   hrál tam Richard Dean   Anderson. Podle mě jsou   nejlepší díly, když se   bojuje, jako byl závěr 7.   série. Od 9. série se už   objevují nový nepřátelé   Ori a podle mě se seriál   hodně změnil. Bude to asi   tím, že už tam není   Anderson. Nejlepší bitva z   celého seriálu byla podle   mě na konci 9. série. Řekla   bych, že Andersona tam do   značné míry zastupuje nový   člen SG-1 Claudia Black,   která je tam od 10. série.   Od 9. série je tam místo   Andersona Ben Browder, ale ten   je takový nevýrazný. Tento   seriál mi bude hodně   chybět, protože 11. sériu   už nebude. Aspoň se ale   můžu těšit na filmy o   zakončení bitvy s Ori.
Zdendulinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Nádhernej seriál.   Mimozemšťani, jejich   technologie. A SG-1. Víc se   mi líbili 1.- 5. řada. Pak   už je to dost přeplácaný.
stargateww
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Nejlepší sci-fi serial   všech dob, kde nechybí ani v   dnešním světě tak   potřebný humor, skvělá   atmosféra, efekty,   prostředí, technologie.
Serialu přidává i fakt,   že se odehrává v   současnosti a ne ve   vzdálené budoucnosti jako je   tomu u Star Treku nebo Star   Wars.

Fenomenální herecký   výkon Richarda Deana   Andersona, kterému je již 60   let a stále se bude objevovat   i v SG-U.
vozembouch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Hvězdná brána - SGC
Je to jeden z nejlepších   seriálů co byl kdy natočen.   Samozřejmě, že se najdou   slabá místa, chyby a   podobně. Fanoušci seriálu   jistě vědí o čem mluvím.   Ale celkový dojem je   vynikající. Kdybych mohl   dát víc bodů jak deset,   neváhal bych. Už se těším   na reprízu, která má být   na jaře na Nově. Pevně   doufám, že zájem a   sledovanost bude taková, že   se k nám dostanou i oba   filmy.
3caesar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Super seriál.Každý diel som   videl už minimálne 4krát a   plánujem v reprízach   pokračovať.Stále sa dá na   to pozerať,a to ma nikdy   nebavili seriály typu   Startrek a podobne.Stargate   má v sebe   napätie,humor,super   dej,proste všetko čo   treba.Super hrdinovia,super   herci...
99tomash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Ohodnocení
Myslím jsi že Stargate SG-1   je nejlepší sci-fi seriál.   Jsem do toho seriálu fakt   blázen.

Vskutku, Teal´c,   soukromé očko.
verca1992
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Tenhle seriál miluju. Viděla   jsem úplně všechny díly   minimálně třikrát a   pořád koukám. A   samozřejmě jsem viděla   StarGate Atlantis a dívám se   i na Universe. A dle mého   názoru bych řekla, že   nejlepší je sg-1. :-)
danny73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2010
jeden z nejpovedenějších   seriálů žánru sci-fi , už   ani nespočítám kolikrát   jsem ho shlédnul a   samozřejmě i pokračování   seriálu SG ATLANTIS a SG   UNIVERSUM se tvůrcům velmi   zdařilo.
tom45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2009
stargate sg-1
dost dobrej příběh a   obsazení je taky super.   Moje   nejoblíbenější postava:   Dr. Danie Jackson ( Michael   Shanks ) je to můj   nejoblíbenější sci-fi   seriál . To že se prestal   točit je pro mě hodně blbí
Orlice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Jeden z nejlepších sci-fi   seriálů. Řekla bych, že   lepší než film. Alespoň   tedy co se týče postav.   Každá z nich má   nezaměnitelný charakter,   hlavně O´Neill. Tenhle   seriál miluju :-)
wowacom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Výborné sci-fi
Když se studio MGM rozhodlo   vytvořit na základě filmu   Stargate seriál, zvolilo   správně. Vznikl jeden z   nejlepších sci-fi seriálů   současnosti. Velký podíl na   tom mají i scénáristé a   herci. Po deset let trvala   éra Hvězdné brány. Pokud   se nad koncem seriálu (který   se mimochodem již v polovině   desáté řady stal   nejdelším sci-fi seriálem)   zamyslíme objektivně,   musíme uznat, že byl svým   způsobem revoluční. Byl   uznávaný a měl hojnost   příznivců. A skončil v   pravý čas.
Doufejme,   že i spin-off Stargate   Atlantis anebo jiné seriály,   založené na konceptu   hvězdných bran budou   alespoň stejně tak   úspěšné.
gkonfi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2011
Stargate jsem začal sledovat   někdy před rokem a půl, a   za tu dobu jsem projel   všechno co se dalo od   původního filmu pře SG-1,   Atlantis až po Universe. A   nyní jsem se pustli( ikdyž   už je to jenom ve čtené   formě) do Stargate Horizont.   A jsem stále do toho   zažraný škoda jen, že   všechny serie skončily tak   brzo, ikdyž mohli mít směle   víc řad. SG-1 byla   planovaná na 15 řad, SGA na   8-10 a SGU na 5. RIP SG.
Betule
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
I když má tento seriál v   jednotlivých dílech značně   kolísavé tendence, je to   jeden z mých nejvíce   oblíbených (ne-li   nejoblíbenější seriál   vůbec)...
Obsah   nemusím připomínat,   jelikož motiv cestování   hvězdnou bránou zná jistě   každý..
SG-1 mi   přirostla k srdci hned od   prvního dílu! Skvělé   příběhy, propracované   charaktery a vztahy, tento   seriál nabízí vše od akce   po nezapomenutelný   humor...
Boužel si   myslím, že tvůrci mohli   seriál ukončit po 8.sérii -   vítěztví nad Goualdy   nadosah, replikátoři   zničeni..a přesto by byly ty   pověstné zadní vrátka   otevřeny pro případné   další série...
9. a   10. serie už prostě nejsou   "my cup of tea" -   stará SG-1 neexistuje, noví   nepřátelé...pro mně je to   jiný seriál...
Ale i   přesto v celkovém pohledu mi   nezbívá než dát stargate   SG-1 bodů 10/10... :)
ludko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2008
Nejlepší oddychový sci-fi   seriál od MGM. Opravdu se jim   povedl.Bral bych si to taky   někdy vyzkoušet projít   hvězdnou
bránou.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2022
Jen zřídkakdy se stane, že   televizní seriál vzniklý   podle úspěšného filmu   dosahuje stejné kvality a   úrovně jako původní   filmový projekt. Existují   vyjímky jako M*A*S*H a   právě STARGATE SG1, seriál   který dal dějové myšlence   další rozměr celou sítí   hvězdných bran a množstvím   různě vyspělých   mimozemských civilizací.   Vznikl tak úplný fenomén,   který je možno přirovnat ke   kultům Star Treku či Star   Wars. Pro mě se to dost   blíží úplné dokonalosti a   musím přiznat, že tenhle   seriál patří mezi mé   nejoblíbenější (na rozdíl   od STARGATE ATLANTIS, STARGATE   UNIVERSE či STARGATE   ORIGINS).
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Osobně si myslím, že jsou   pouze dva druhy sci-fi   fanoušků - ti, kteří   preferují Stargate před Star   Trekem a ti kteří dají   přednost Star Treku před   Stargate. Patřím k těm   prvním. Se všemi kladnými   hodnoceními se plně   ztotožňuji, seriál má   nápad, vtip, akci a   propracované charaktery. Ta   devítka je jenom kvůli tomu,   že série pokračovala bez   Jacka O´Neilla, jinak bych   dala čistou desítku.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Tento seriálek se mi dost   líbil.Docela pěkně navázal   na film a pokračoval v   podobném duchu.Jsem   zastáncem takového   sci-fi,takže tady jsem byl   spokojen.Taky R.D.Anderson se   mi tu líbil.
Mackaku
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2019
Zpočátku dobrý
Tento seriál se mi líbil   (podle různých dílů) do   té doby, kdy hrál Richard   Dean Anderson, časem jsem   měl pocit, že se jedná o   znovu převařovaný čaj. Asi   měl ten pocit i Dean, tak od   tam odešel. Díly ztrácely   kontinuitu a tím i   přitažlivost.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Docela cool seriál.Když sem   byl mladší hrozně mně to   bavilo a baví i dodnes.Prima   sci-fi seriál který bez   Richarda Deana Andersona   natočit ani nejde.Všechny   řady jsou fakt dobrý.Oriové   sou síce horšími   protivníkmi,z Goaldú   vyzařovala obrovská   pýcha,no deváta a desáta   řada přiostruje na   akci.Hlavne konec deváte   řady,který je bitvami jenom   nasákli.Hvezdná brána   neboli Stargate bude vždy   patřit k nejlepším sci-fi   seriálum a také je   úspešným konkurentem daleko   staršího seriálu Star   Trek.Vždy se teším,když   nejaký ten díl začne.
K3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Jedná se rozhodně o jeden z   nejoblíbenějších seriálů   ke kterému sem se po letech   vrátil a dokoukal i všechny   nové série. Svoje hodnocení   bych trochu rozdělil:   prvních 5 serií je 100%,   nemám co vytknout, vždy je   zápletka originální a   hlavně je originální i   řešení různých situací.   Od šesté série seriál   upadá a od osmé už   originalitu hledáte jen   těžce a dobré díly   spočítate na prstech jedný   ruky. Docela taky pak chyběj   hlášky Andersona, toho si   všimnete hlavně když se v   jednom dílu vrátí. Přesto   sem rád že sem seriál   dokoukal do úplného konce,   poslední díl byl oproti   předchozím až nečekaně   vydařený!
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Tak na tomto seriálu jsem   vyrostl a musím říct že to   nebyl ztracený čas :-)   Vyděl jsem všechny série i   filmové zpracování a   nemají chybu. Snad ale jen   prvních několik sérijí pak   asi od 7 už přesně nevím   to za moc nestojí
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Konečně se mi podařilo   shlédnout seriál až do   úplného konce. A proto si   dovolím hodnotit velice   pozitivně. Tu a tam nudné   díly, kterými se nejspíš   autoři snažili zaplnit   hluchá místa. Avšak hlavní   dějová linie je velmi   zajímavá, napínavá, plná   zvratů. Právem se seriál   zařadí mezi sci-fi klasiku.
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2009
úžasný seriál, skvělé   obsazení a zajímavé   zbraně. Jen škona že v   průběhu serilálu odešel   O´Neil. Jinak super
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Docela mě zaráží, že se   Hvězdná brána dočkala tak   nízkého hodnocení. Já na   tomhle seriálu jednoduše   ulítávám už pár let. Má   sice několik chyb - mezi   patří už zmiňovaný fakt   že celá galaxie mluví   plynně anglicky, v pár   technický záležitostech si   dost protiřečí (ti co   seriál dobře znají si   určitě vzpomenou na   problematických 38 minut k   udržení červí díry -   někdy se sama záhadně vypne   po pár vteřinách),   některé díly bych s bídou   ohodnotil na *, ale i tak je   to myslím jeden z   nejlepších sci-fi seriálů.   Můžou za to skvělé   přelomové díly, které   mají lepší akci a efekty   než leckterý film, dobrá   provázanost mezi   jednotlovými epizodami a   hlavně velmi zajímavé   postavy, Jack O'Neill - který   v každém díle nehorázně   hláškuje:-)) a Daniel   Jackson se objevili už v   původním filmu z roku 1994.   V prvním díle se seznamujeme   s dalšími členy budoucí   SG-1, geniální   astrofyzičkou Samanthou   Carter a mimozemšťanem   Teal'cem. Nejvíc se mi líbí   herecký výkon Michaela   Shankse (Jackson), bohužel si   zatím zahrál jen v několika   béčkových filmech.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Tenhle seriál stojí a padá   s Richardem Deanem Andersonem.   Právě kvůli němu jsem ho   začal sledovat. MacGyver byl   můj oblíbený hrdina, a   když se jeho představitel   pustil do role po Kurtu   Russelovi, byl jsem zvědavý,   jak to dopadne. Seriál mě   dostal. Viděl jsem ho až do   sedmé sezóny, kde jsem   bohužel skončil hlavně z   nedostatku času a   částečně také nezájmu.   Přesto mě tento seriál   hodně ovlivnil a myslím, že   se k němu ještě někdy   vrátím.
Daniela91
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Hvězdná brána
No, myslím že Stargate je   jeden z nejlepších Science   fiction seriálů v   součastnosti. Pro lidi s   velkou fantazií, ale film byl   lepší.
snekousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2013
Hvězdná brána
Seriál má určitě svoji   kvalitu hlavně kvůli   postavám a zde bych vyzdvihl   Jacka alias MacGyvera. Tupý   velitel s humornými názory   být musí aby to nezapadlo do   průměru. Slabší díly se   najdou až později tak od 7   série kdy zřejmě autor   nevěděl jak dál a zamotal   se u Orájů. Navíc Jack   odešel a nebylo to ono.   Každopádně vzhledem k   počtu 10 sérií se dá   dívat na seriál stále   dokola.
kyushi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Skvělej seriál
Tak v tomto seriálu se   kloubí akce, humor, bezva   efekty a skvělý   mimozenšťané;-) asi každý   tento seriál zná. Do   poslední doby byli v českém   dabingu do 6 série vydávané   díly. Nyní již jsou i   další a příběh se dále   vyvíjí. Rozhodně   doporučuji těm jenž mají   rádi sci-fi;-)
Sammy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2005
Bezva scifi seriál s trouchou   lásky a množstvím   cynického humoru. Hlavně   plk. Jack O'Neal je nosný   lilíř celéhé vtipnosti a   úspěšnosti seriálu.
Veronnie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Můj život
Tak bez tohoto seriálu bych   už nedokázala asi žít!!!!   :))). Skvělej tým. Vždycky   jsem fandila Sam a Jackovi. A   úplně jsem se zhrozila,   když už nehrál Michael   Shanks, ale naštěstí se   vrátil. Nic proti Corinovi,   ale Jackson je Jackson :))
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2009
(-: Zakňaktelou do brňavky!   :-)
Oblíbený seriál   mých synů... Pár dílů   jsem s nimi skoukla - napřed   při žehlení, pak mezi nimi   na gauči a nakonec jsem se   přistihla,že si vysílání   hlídám a telku zapínám,i   když kluci nejsou doma.   Protože pohádky,ty já ráda   - zvláště ty sofistikovaně   a výpravně natočené!
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Poměrně často tento seriál   s R. Deanem Andersonem   sleduji. Musím ale uznat, že   mu to mnohem více slušelo v   MacGyverovi! I přesto   Hvězdné bráně Samanta   Carterová dodává nádech   krásy.
Hugin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Tento seriál momentálně   sleduji již po čtvrté, což   hovoří za vše. Škoda, že   s odchodem hlavních   představitelů v   závěrečných sériích   seriálu kvalita značně   upadá a děj se stává   příliš překombinovaný.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2012
Tento komentář je   nobjektivní!
Nostalgie... Tento seriál   byl součástí mého mládí,   období, kdy člověk sní a   je plný fantazie, proto se   pro mne stala Hvězdná brána   srdeční záležitostí a   hodnotit herecké výkony, či   kvalitu seriálu po mně   prostě nechtějte!
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Nemá cenu hodnotit   jednotlivé díly. Seriál se   na rozdíl od jiných   seriálů, které navazovaly   na nějaký film, POVEDL !!   Jednak je dobré herecké   obsazení a každý   scénárista se snažil napsat   odlišný děj. Je to seriál   na který se kouknu rád   znova.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Slavný sci-fi seriál, který   jsem sledoval v televizi   několik let. Skvělé   příběhy a úžasně   vymyšlené postavy. Nevím co   víc k tomuto seriálu napsat,   tohle se musí vidět.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Koukatelná volovina
Sci-fi seriálů na bázi   pitomosti je celá řada.   Hvězdná brána je to samé,   ale z nějakého důvodu jsem   se vždycky díval až do   konce každé epizody. Asi za   tím stojí hlavní postava a   jistá dávka tajemného   mýtu, který seriálem   prostupuje.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Když jsem viděl poprvé   Hvězdnou bránu(film) tak   jsem jej okamžitě zařadil   mezi své top a seriál který   následoval mně moc nevzal.   Jen z toho důvodu, že film   byl tak dobrý, dávám   takové vysoké hodnocení.
Cllementine
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Rozhodně jeden z   nejpovedenějších sci-fi   seriálů. Sympatické   postavy, hlavně Richard Dean   Anderson jako O´Neill, který   vše ironicky komentuje, což   seriál hodně odlehčuje. Ale   i ostatní členové jeho   týmu stojí za to. Jenže jak   se točily nové a nové   díly, kvalita upadala.   Tvůrcům docházely nápady a   zápletky se stávaly čím   dál tím neuvěřitelnější   a podezřele podobné   předchozím dílům. I když   mi nápad s bránou jako   dopravním prostředkem   přijde velmi chytrý,   napadají mě různé   nelogičnosti např. jak to,   že všichni mimozemšťani   umí anglicky? Také všechny   rasy jsou až neuvěřitelně   podobné lidem(samozřejmě v   seriálu se musí navazovat   milostné vztahy a to nejde,   pokud všichni nebudou   anatomicky   kompatibilní)...Obzvlášť   jeden díl mě velice zaujal.   Odehrával se na planetě až   neuvěřitelně podobné Zemi   na které zuřila válka mezi   idealisticky odlišnými   stranami, kde se mluvilo opět   anglicky, struktura   společnosti, architektura,   úroveň vyspělosti byla   téměř stejná a přes to   mezi nimi a naší civilizací   nebyl od jejich počátků   žádný kontakt...To mě   opravdu dorazilo a když ze   seriálu odešel Anderson   přestala mě Hvězdná bána   naprosto zajímat a jeho   podezřelé odnože jako   Atlantis mě minuly   úplně...Ale fajn, je to jen   seriál a mé nároky jsou asi   moc vysoké.
100000052556420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2019
Velmi dobry a cooltovni   serial!Mam ho rad i po   letech.Je to scifi serial s   Amandou Tapping a Richardem   Deanem Andersonem coby Majorem   Cartrovou a plukovnikem Jackem   O Neallem...
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Hviezdna brána (1997) [TV seriál]
no áno, seriál podľa   úspešného filmu je vždy   ošemetná vec. a tento, dnes   už kultový seriál, nie je   výnimkou. spočiatku krásne   nadväzuje na film a naplno   využíva potenciál námetu,   ktorý nebol vo filme plne   rozvinutý, no neskôr (najmä   s pribúdajúcimi epizódami)   upadá do bahna priemeru a   dokonca odpadu (po odchode   R.D.Andersona som zvyšné   epizódy nadobro vypustil a   rozuzlenie si vygooglil). ale   prvých pár sérii aj napriek   kolísajúcej kvalite dielov   určite stojí za videnie. ak   pre nič iné, tak preto, že   dobrých sci-fi seriálov zas   až tak veľa nie je.
Llewelyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Seriál doufající, že se   setrvačností udrží za   filmem. První řady byly   opravdu propracované a   promyšlené, dále už to   pokulhávalo a scénaristům   začaly docházet   nápady...snaha oživit to   dalšími týmy a postavami   selhala, vždy to zasáhne do   "vyjetých kolejí"   což pro mě není   dobré...Nedíval jsem se   pravidelně, jen občas, ale   přesto je to jeden z mála   seriálů, které za něco   stojí...
ondrech
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Jo, film byl ok, ale   potenciál není tak velký,   aby vzniklo tolik řad, kolik   vzniklo, proto to začala být   hrozná nuda... Ale první   série ještě ujdou, to ano.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Stargate SG- 1
Hvězdná brána nebyla   špatným seriálem, v té   době, kdy se u nás poprvé   objevila to byl vlastně   první seriál tohoto druhu,   jenže s přibývajícími   sériemi seriál přestal být   kvalitní a přiznávám, že   jsem ho v polovině přestala   sledovat.Možná je to moje   smůla, nicméně Hvězdná   brána nepatří mezi špatné   seriály, ale i tak nic pro   mě.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.6.2010
Na tento scifi seriál som   nikdy nedokázal zvyknúť.   Jeho obsah a dej by nejako   obzvlášť nepadli do oka.   Jednoducho povedané,   "že nepatrím medzi   priaznivcov takýchto   scifi".
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Byť jsem jako malý občas po   škole seriál sledoval, nikdy   mě příliš nenadchnul,   spíše jsem čekal až začne   MacGyver:)
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2018
Pokud
jsem u Hvězdné brány-filmu,   hovořil o nevyužitém   potenciálu celého nápadu,   pak pro seriál to platí   dvojnásob.
Tvůrci   dostali na 214 pokračování   této slátaniny asi 68   dolarů a padesát šest   centů a podle toho to také   vypadá.
Kdyby   autorský tým sáhl ke   zpracování pomocí   papundeklu a lepidla (jako   South Park), udělal by lépe.  
Nebetyčná, laciná,   dlooooouhá nuda.
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Zrovná nepatrím medzi   fanúšikov takýchto scifi,   ale jeho sledovanie som v   pohode zvládol. Z môjho   pohľadu sa jedna o obyčajný   scifi seriál, ktorý má   obzvlášť ničím neoslnil
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.9.2018
║Rozpočet $1,4milióna(na 1   epizódu)║ __Stargate SG-1:   9.sezóna ▐ Tržby za predaj   DVD v USA $3,936,547 //počet   predaných kusov 107,920 ║   __Stargate SG-1: 10.sezóna   ▐ Tržby za predaj DVD v USA   $5,196,897 //počet predaných   kusov 167,412 ║ __Richard   Dean Anderson presedlal na   sci-fi a sadne mu to ale   takýchto podobných   vesmírnych seriálov tu už   bolo spomeniem aspoň   dlhoročný Star Trek či   Babylon 5, ktorý mali omnoho   kvalitnejšie zostavené   príbehy, ktoré dokázali aj   zaujať.
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Jako divák otevřený   kultovním záležitostem jsem   k téhle opěvované sáze   přistupoval bez předsudků a   připravený připojit se k   řadám obdivovatelů nebo   aspoň zjistit, co je na tom   tak úžasného. Po čtyřech   shlédnutých dílech ale   musím dát palec dolů a   váhám, jestli pokračovat   abych nemusel jít s   hodnocením ještě níž.   Takovou snůšku   historických, kulturních i   logických nesmyslů aby   pohledal. Není to ani   bůhvíjak vizuálně nebo   trikově atraktivní a v   neposlední řadě si ani   jedna z hlavních postav   nedokázala získat moje   sympatie, což je možná u   seriálu ten největší   kámen úrazu. Tohle že je   sci-fi fenomén, který dnes v   popularitě zastiňuje Star   Trek? Jeho propracovanosti a   šarmu se v mých očích   Stargate ani nepřibližuje
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.9.2016
Americký sen, dovedený k   dokonalosti. Nejen míchat   kartami a rozsévat   "demokracii" na   Zemi, ale šířit americký   sen napříč časem i   prostorem.
Komparsista11
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Nudné a donekonečna   omílané sci-fi, které mě   nikdy nic neřeklo. Zkoušel   jsem to na doporučení kolegy   z práce několikrát sledovat   s takřka nulovým výsledkem.   Nuda a řekl bych, až   přehnaná složitost   některých dialogů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n
minih14181minih14181Nevidím zlo, neslyším zlo (1989) 
See No Evil, Hear No Evil n
minih44026minih44026Slečna Marplová: Cukání v palci (2006) [TV film] 
Miss Marple: By the Pricking of My Thumbs n
minih40156minih40156Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 
Corpse Bride n
minih39378minih39378Nový svět (2005) 
The New World n
minih39569minih39569Miroslav Donutil - Sluha dvou pánů (2000) 
n
minih57482minih57482Hon na čarodějnice (2010) 
Season of the Witch n
minih38720minih38720Návrat Re-Animátora (2003) 
Beyond Re-Animator n
minih15280minih15280Pahorek (1965) 
The Hill n
minih7667minih7667Flash (1990) [TV seriál] 
The Flash n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) [TV seriál]
Hvězdná brána: Hluboký vesmír n
Stargate Universe
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Andy Mikita, Peter DeLuise, William Waring

(spin-off)

Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]

 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (2009) [TV film]
Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut n
 
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mario Azzopardi

(pokračování)

Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video]

 Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video]
Hvězdná brána: Návrat n
Stargate: Continuum
Žánr: sci-fi / fantasy / dobrodružný / akční
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Martin Wood

(pokračování)

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) [Video]

 Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) [Video]
Hvězdná brána: Archa pravdy n
Stargate: The Ark of Truth
Žánr: sci-fi / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Robert C. Cooper

(pokračování)

Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]

 Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál]
Hvězdná brána: Atlantida n
Stargate: Atlantis
Žánr: akční / sci-fi
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Peter DeLuise, Andy Mikita, Mario Azzopardi

(spin-off)

Hvězdná brána (1994)

 Hvězdná brána (1994)
Hvězdná brána n
Stargate
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: Roland Emmerich

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

14 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10