Zari
ohodnotit

Zrození Planety opic

Rise of the Planet of the Apes

Další název:
Rise of the Apes; Zrodenie planéty opíc (SK); Planet der Affen: Prevolution
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
11.8.2011
„Místo evoluce ... revoluce.“

Komentáře k filmu Zrození Planety opic

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2014
Zrození je uvěřitelnější   než pův. verze ze 70-tek   (cesta v čase...).   Excelentní triky, ale dokud   divák pozná, že to je trik,   stále je na čem pracovat.   Přežití skoků z obřích   výšek mi přijde zbytečně   přehnané.
Proč ve   všech verzích jsou gorily   násilnické, když v reálu   míň než šimpanzi?   Nepochopil jsem, co to mělo   být za ústav, kam se   dostal.
Viděno prvně,   za 7.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Pokračování, či lépe   řečeno předkračování ke   známému filmu Planeta opic.   Dílo z roku 1968 i jeho   předloha divákům i   čtenářům vyrážela dech.   Film byl v podstatě   varováním před použitím   jaderných zbraní. Pak   následovaly čtyři   pokračování, které v   různých formách sobě   samým dávaly na frak. Vznikl   i remake prvního filmu, ale   zatím jsem měl to štěstí,   že jsem ho ještě neviděl.  
A jelikož dnes   tvůrci nemají dostatek   nápadů, vznikají stále   další remakey či různá   pokračování.Se zvědavostí   jsem se vypravil na Zrod   planety opic. Hned upozorním,   že následující text může   ledascos prozradit z děje.  
Vědátoři na Zemi se   snaží objevit a vyvinout   různé léky. Také ten na   nemoc „Němce, který vám   schovává věci“.   Alzheimera. Testují to i na   šimpanzech. Prostě věc se   má tak, že se jim to časem   krapet vymkne z rukou.
Ve vedlejších záběrech   sledujeme odlet raketoplánu s   posádkou, která se v   podstatě stane hrdinkou   Planety opic. To už je trochu   přitažené za vlasy.   Protože podle předlohy loď   na Planetě opic přistála po   mnoha staletích bloudění   vesmírem.
V tomto   filmu je budoucí zničení   Země a populace naznačené   jinak, než byl původní   záměr filmu Planeta opic.  
Suma sumárum.   Nehledejte v tom logiku. Je to   napínavý příběh plný   zvláštních efektů a   výtvarného počítačového   umu. Našli by se zde i   paralely s Čapkovou Válkou s   mloky. Sledujeme postupný   zrod nové vládnoucí   populace. Ještě by mne   zajímalo, jestli v San   Francisku, kde se děj   odehrává, žije tolik   šimpanzů, jako pobíhalo na   plátně.
A další   doporučení. Trotlíci v   kině se zvedají hned z   prvními probíhajícími   závěrečními titulky, ale   to jako vždy dělají chybu.   Ne jen že to jsou filmoví   barbaři, ale ještě mohou   přijít o nějakou tu pointu.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2018
První půle mě tolik   nebavila, spíše tak 50%, ale   druhá je lepší a nakonec   útěk a povstání opic bylo   perfektně natočené a   působivé. Jinak příběh   dobrej, herci v pohodě, triky   a vizuál solidní,   ucházející zábava.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Jak to všechno začalo. Tak   jednoduše by mohlo znít   motto tohoto filmu, který na   první pohled vypadá dobře,   ale i tak nelze neopomenout   několik výrazných ale.   Příběh je plně zaměřen   na opice, takže lidské   postavy jsou nevýrazné a v   podstatě vedlejší. První   polovina příběhu dokonce   vyznívá jako obyčejný   rodinný film. Výchova   opičky v domácnosti. No,   proč ne? Zajímavé je   porovnání mladé   inteligentní opice se   starším člověkem trpící   Alzheimerovou chorobou. Sice   již víme, co vědci na   opicích testují a proč,   avšak přesto… No nic.   Každopádně náhlé projevy   nepochopení a hlavně   násilí již odvádí   události jinam a opravdu se   začnou dít věci.   Dramatizace se postupně   zvyšuje a vše míří do   finálního konfliktu. A jsme   u toho ale. Hlavní opičí   hrdina získal inteligenci   testovaným sérem. Opice v   ZOO ji získali jak? A kde se   jich vlastně najednou tolik   vzalo? V ZOO jich přece tolik   nebylo. A co ta séra, v   lednici vedle jogurtů, která   mají vedlejší účinky   způsobující virus, který   efektivně a hlavně rychle   může očistit svět od   nadvlády primátů? A dalo by   se pokračovat dál. Tvůrci   neopomněli původní film   „Planeta opic“ (1968), a   tak jsou přítomny některé   zmínky, jako třeba o právě   probíhající vesmírné   mise. Coby prequel tak tedy   tento nový snímek funguje   poměrně dobře. Děj má   svůj přirozený vývoj,   dobře načasovanou dynamiku a   hlavně v druhé polovině   celkové stopáže atmosféru   plnou napětí a temna.   Vizuální stránka je plně   dle daných současných   možností. Opice uchvátí   svou reálností podob a   pohybů, i když někde je ta   umělá animace přece jen   ještě poměrně znát. Coby   restart série však v rámci   ryze popcornového   blockbusteru snímek vykročil   rázným krokem, který   osloví a nechává diváka se   těšit na pokračování.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Je úplne jedno, čoho   následovníkom mal byť tento   film, mňa jednoducho dostal,   dej a vlastne všetko. Vývoj   Caesara od malej opičky, cez   to ako ho Will učil, krásne   zábery z sekvojového lesa,   alebo keď strážcovi   Dodgeovi povedal nie.
A   efekty boli tak akurát, viac   by bolo zbytočné.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Docela překvápko.
Nečekal jsem, že by se   to tvůrcům podařilo tak   pěkně natočit. Byl jsem   maximálně spokojený. Jak s   příběhěm, tak i   výbornými efekty.
James Franco se mi líbil   v roli doktora Rodmana. Ale   stejně uznávám Andyho   Serkise, je fakt že on už   má s podobnými rolemi velké   zkušenosti a opět to tady   bravurně předvedl. Myslím   si, že je v tomto oboru   momentálně nejlepší.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2012
ZROZENÍ PLANETY OPIC

Zajímavá sci-fi,   která předchází svým   dějem známou sérii filmů z   přelomu 60 – tých a 70-   tých let. Myslím, že jde o   zajímavé dílo a to jak   svým námětem, tak   zpracováním. Mně se to   líbilo a určitě se po čase   podívám znovu.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Ceasar je doma !!
Silny,dojemny,misty drsny   pribeh. nekdo to odsoudi jako   blbost,jinemu se to libi,me se   tedy libil moc. Chvilema se mi   chtelo brecet. a na konci   fandite tem opicim.

Inteligentni(protoze matce   v tehotenstvi byl podavan lek   pro zvyseni iq) simpanz,ktery   je z civilniho domova vytrzen   a zavren v jakemsi utulku   odkud se opice posilaji na   testy,rozpouta tam hotovou   opici revoluci a obrati San   Francisco vzhuru nohama
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2018
Ako sa trhajú obojky
Každý, kto sa stretol v   rodine s Alzheimerovou   chorobou, tak mi dá za   pravdu, že konanie Willa sa   dá pochopiť. Tá choroba je   neskutočne zákerná a ľudia   namiesto miliard do zbraní,   by mohli investovať do   liečenia. Je však otázne,   či by to malo byť tak   riskantne ako to robia v tých   laboratóriách, pretože tam   už chvíľami začala hra na   Boha, ktorá sa môže   vymknúť kontrole, a to je   možno ešte horšie. Film   prekvapil. Na rovinu,   nepoznám ani jeden klasický   film o Planete opíc, takže   toto môžem pozerať úplne   naivne a bez akýchkoľvek   porovnávaní. Všetko začalo   nebezpečným výskumom lieku,   ktorý mal vedľajšie   účinky, ale to sa zistilo   až neskôr. Zatiaľ sa z   Caesara stal inteligentný   šimpanz, ktorý akosi začal   myslieť a hlavne   premýšľať. Nesúhlasím s   niektorými popiskami k filmu,   že išlo o pomstu za smrť   matky. On ju ani nepoznal,   takže nemohol k nej asi nič   cítiť, ale všetko   vysvetľuje záber vo filme,   keď si prichádza po neho   Will. Prvé, čo si Caesar   všimne je obojok, pre neho   symbol neslobody, von chodiť   na vodítku a inak byť   zavretý v dome. Nie, on mal   premyslený plán úteku a   chcel slobodne skákať po   sekvojoch. Čiže nie pomsta,   ale túžba po slobode. Film   mal dobrý scenár, príbeh   bol dobre napísaný, triky   ušli a Serkins je zrelý na   Oskara už dávno. Celý film   mi prišiel skôr depresívny,   celé to bolo také   bezútešné, lebo dobre to   dopadnúť nemohlo. Ono   šimpanz nie je psík, čo sa   líska, šimpanz je blízky   nám, takže tie negatívne   vlastnosti sa musia zákonite   prejaviť. Caesar nebol   nejaký klaďas. Na druhej   strane sú tu krásne momenty,   ako hlavne prechádzky s   Caroline, ktorá bola   skutočne ozdobou filmu.   Veľmi silný a zvláštny   film, z ktorého si hlavne   treba vziať to, že treba   premyslieť myslené činy   pred nami, pretože následky   môžu byť fatálne
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Poprvé jsem nedokoukal,   prostě mě to nenatchlo, ale   později jsem se na to   podíval s tátou a musím   změnit názor. Příběh o   opici, která vyrůstala s   lidmi, pak byla zavřená mezi   opicemi, kde ji nikdo neměl   rád, ale jak čas plynul, tak   si opice získávala respekt a   vyvolala vzpouru proti lidem.   Tento film je není vůbec   podobný svým přdchůdcům,   je tu nový děj a vůbec,   který se neodehrává na   planetě opic, ale na planetě   lidí.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2012
No dlouho jsem žádnej film   nekomentoval,ale v tomhle   případě prostě musim!!Asi   každej z vás co viděl   původní filmy s   inteligentníma opicema,mi dá   za pravdu,že tohle je velice   slušnej,,začátek´´ toho   všeho :)Tenkrát sme byli už   postaveni před hotovou   věc,kdy prostě opice už   byli něco víc,ale v tomhle   snímku se teprve stávali   něčim víc a to mě   rozhodně nenechalo v nudném   rozpoležení...jak se Cézar   postupně dostával na   vyšší level,drama a   napětí se stupňovalo a já   jen čekal s čim novým   přijde a myslim,že to dělá   tenhle film víc než   koukatelným :)Andy Serkis se   po zkušenostech s   Jacksonovým King Kongem z   roku 2005 opět zhostil své   opičí role bravurně a James   Franco mě stále víc   přesvědčuje,že o něm   ještě hodně uslyšíme...na   závěr můžu jen říct,že   pokud to ještě nikdo   neviděl a má to v   plánu,jděte do   toho...rozhodně to není   ztracenej čas a pokud přeci   jen ano,můžete mě přijet   osobně vylískat :DDD 10z10
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2014
Po stránce digitálních   triků opravdu špičkové, po   stránce dějové slabší,   přesto se na film dá dívat,   ale klasika před 50 lety mi   připadala lepší - na tu   dobu. Tehdy to byla špička,   teď je to lepší průměr.   Ovšem rád se na film   podívám, je vlastně   předfilmem k tomu, jak mohla   být osídlena Země opicemi.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Tak to se vážně povedlo.   Ačkoliv nad originál není,   tenhle film se k němu   kvalitou dost blíží. Efekty   jsou naprosto báječné, na   opicích vážně dost makali.   Bavilo mě sledovat celý   Césarův život, a finále na   mém oblíbeném Golden Gatu   bylo dechberoucí a skvělé.   Co se týče hereckých   výkonů, James Franco je   skvělý pořád, ale nejvíc   mě zaujal Malfoy Tom Felton,   který opět hraje hajzla.   Konečně vím, jak celý   příběh začal. Čestný a   povedený příspěvek do   kultovní série
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Důstojný předchůdce té   nejlepší z Planet opic   rozhodně neudělal ostudu   primátům ani lidem, i když   budoucí vládci na Zemi byli   přeci jen zajímavější.   Celkově snímek neztrácel   dějovou linku, napětí ani   nenásilné emoce, James   Franco civilně uvěřitelný,   stejně jako jeho spoluhráči   - tak co mně brání dát   víc hvězd než šest? Přece   jen do opičí ságy nebyl   film schopen přinést nic   převratného, nic, co bychom   už nevěděli, zůstane však   pocit příjemně stráveného   času.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Tak takovýhle comeback jsem   opravdu nečekal. Příběh   má skvělý děj, spád,   akci. Vizualizace, efekty,   digitální grafika na   vynikající úrovni!   Zosobnění opic také...   opravdu doporučuji
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2018
║Rozpočet   $93miliónov║Tržby USA   $176,760,185║Tržby   Celosvetovo $482,860,185▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $38,979,788 //počet   predaných kusov 1,819,884║   Tržby za predaj DVD v USA   $39,741,319 //počet   predaných kusov 2,203,753║   K úplnej spokojnosti   digitálnych opíc ešte čo   to chýba(hlavne pohybová   stránka opíc bola niekdy   nedoladená ale tak za ten   rozpočet zas slušná práca)   ale ako príbeh vo svojej   takzvanej jednoduchosti   strhol, v podstate nemal   žiadne slabšie chvíľky a   šimpanz César dokázal až   neskutočne vtiahnuť do deja,   toto jeho "malé"   dobrodružstvo sme prežívali   s ním, chápali jeho pocity,   túžby, vodcovstvo,... James   Franco potvrdzuje že je   momentálne v dosť slušnej   hereckej forme a dobre sa   dopĺňal s Césarom, milé   prekvapenie roka 2011. /95%/
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Planeta v novém hávu
Zrození planety opic je   velice dobrý až výborný   letní blockbuster. Chytře   napsaný scénář bez   zbytečných násilností, kde   hlavní roli berou na sebe   opice a lidský druh herců je   tu jaksi podružný. Vizuelně   se jedná o jeden ze dvou   nejlepších filmů roku k   čemuž hodně pomáhá i   velmi kvalitní režíe, a   podmanivá hudba.Čekal jsem   pouze trochu akčnější   závěr, a rafinovanější   překvápka. Není možné   nezmínit ani mírné   nedokonalosti typu   neprůstřelného autobusu na   mostě. Emoce fungovali tak   napůl od uměle vykreslených   až po opravdu silné a   opravdové.Každopádně   slabších 80% je zde   zasloužených.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Mě se film líbil, bylo to   dějově úplne jiné nez   vsechny doposud uvedene filmy   na toto tema.A podle me ano,   je to uplny zacatek toho, jak   to s vladou opic na nasi   planete zacalo.Jen skoda, ze   je tak poznat ze jsou opicky   udelane digitalne....
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2012
Znovuzrodenie legendy...
Filmy vychadzajuce zo svojich   legendarnych vzorov dopadali v   minulosti katastrofalne.V   poslednych rokoch sa tato   tendencia meni k lepsiemu.Je   to aj tento pripad.Dostatocny   balik penazi /herci,specialne   efekty,atd./v kombinacii s   nadejnym reziserom=vyborny   film, ktory si oblubia   novacikovia a dufam ze aj   pamatnici.
Film   jednoznacne doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2014
Zrození planety opic
Výborný film, který je   časově (myšleno v ději)   předchůdcem legendární   série filmů o planetě opic.   Osobně si myslím, že se   jedná o hodně povedené a   logické ztvárnění toho,   jak vlastně celá planeta,   jak ji známe z předchozích   kousků, vznikla. Děj je   zkrátka působivý po celou   dobu a postupem času nabízí   dostatek akce, jež nakonec   vyústí v závěr slibující   další nadějné   pokračování.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Více než příjemné   překvapení. Funguje tam   vše, tak jak má, akce,   emoce, triky, stupňující se   gradace. Jistě, jsou tam i   nějaké ty kiksy a   nelogičnosti, ale nad tím   obvykle u takového druhu   filmu přimhouříte oko,   protože jde hlavně o zábavu   a v tomhle směru je to   báječný biják.
whack
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2013
Horiace autá, zničené   pokusné zariadenia, vedci a   polícia na úteku, čo viac   si človek môže priať?   Príkladná ukážka toho, že   s novými technológiami sa   dá natočiť akčný film s   výbornou agitkou bez toho,   aby pri natáčaní boli   terorizované živé   zvieratá.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2011
Překvapení roku
Líbí se mi,že tento snímek   jde na danné   "profláknuté"   téma úplně jinak.Zde   prostě fandíte   opicím,protože chtějí mít   jen svojí svobodu a pokuď   nemusí,tak nezabíjí.K   civilizačnímu boji tedy   vůbec nedochází(pravá   pointa o likvidaci lidí je   mezi závěrečnými   titulky).Film je vlastně o   důsledku chyby,kdy naivní   stvořitel "vyrobí   monstrum".Tímto se   Zrození planety opic efektně   vyhnulo zaběhnutým kolejím   ságy Planety opic.Ale   vědomě a i občas vtipně na   tuto ságu poukazuje(let   raketoplánu,obojek,kůň,nebo   doslovná hláška   "nesahej na mě ty   prašivá opice!")
Čekal jsem,že Zrození   planety opic bude další   naivní snímek bez myšlenky   s výrazným patosem a   sentimentem,ale s důrazem na   vizuální stránku   (viz.většina stupidních   Bayových a Emmerichových   filmů).
Ano,ani tento   film se nevyhnul některým   dějovým nelogičnostem a   závěrečný konflikt mezi   supermansky skákajícími   opicemi a lidmi působí také   špatně (ale určitě tato   scéna se nejvíce bude líbit   nenáročným divákům).Jako   celek funguje tento letní   blockbuster výborně.Tleskám   novému originálnímu   zpracování a děsím se   toho,že pokračování již   bude jen o efektech.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2014
Co se Timu Burtonovi   nezdařilo, to se zde povedlo,   je to opravdové vzkříšení   fenoménu "Planety   opic" a naprostá   distance od katastrov,   kterých bylo nutno podotknout   hojno, po úžasném   zpracování z roku 1968,   které nebylo překonáno ani   tímto skvělým počinem.   Fantasticky udělané opice a   herectví a oči šimpanze   Caesara působí tak, že mu   rozumíte, rozumíte i   komunikaci opic jaksi   přirozeně a fantastické je,   že od určitého momentu   přestanete fandit lidem, ale   začnete zcela přirozeně   fandit opicím. Je tu   samozřejmě pár   nelogičností v zájmu   zachování akčnosti a   spádu, ale ty si dovolím   galantně přehlédnout,   protože jako celek působí   Zrození planety opic nadmíru   svěže a originálně. Třeba   při dalším shlédnutí   půjdu s hodnocením dolů,   ale zatím si dle mého   názoru film plné hodnocení   zaslouží.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.10.2020
Přihlouplá počítačová   omalovánka, která těží z   původního kultovního filmu   respektive celé serie. Jenže   toto jsou už jen ubohoučké   kopie nčeho co kopírovat   nelze. Vzhledem k tomu, že us   filmaři se nezmůžou na nic   pořádného tak jen ve   velkém brakují staré dobré   filmy nakydají tam hromadu pc   obrázků a totálně je tím   ničí. Je to jako když   nějaký mazal přematle Monu   Lisu..už to bude jen   matlanina nějakého   mizerného patlala a né   krásný originál.
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Monstrózní filmová   záležitost, která   předčila veškerá má   očekávání a tím   znásobila mé nadšení z   tohoto vynikajícího filmu.   To, co dokázali tvůrci   dostat na plátno, je ukázka   geniálního blockbusteru,   který je narvaný   srdcervoucími scénami,   fantastickými emocemi a   perfektními hereckými   výkony. A to vše podtrhuje   dokonálá audiovizuální   stránka, která nemá hranic   a člověka to nutí hltat   snímky s otevřenými ústy.   Jasné, našlo by se pár   logických přešlapů a   nesrovnalostí, ale to patří   ke každému filmu a záleží   na divákovi, jak tyto   nešvary bude tolerovat. V   tomto případě je to   naprostá maličkost, ve   srovnání s podstatou filmu.   Dějově není co vytknout,   vysvětlení proč a jak   vznikla původní 'Planeta   opic' je víc parádní. Kdyby   se dalo ohodnotit jedním   slovem, tak říkám   'excelentní'.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2011
Děj byl plynulý,   digitální opičáci   zajímaví a skvělé   "parkourové"   scény.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Přiznám se, že původní   díly se mi nikdy moc   nelíbyly, ale tohle naprostá   paráda. Výborné efekty a   naprosto geniální hudba.   Zkrátka velice milé   překvapení a asi se pustím   i do těch původních dílů   ze 70. let...
A abych   nezapomněl, i tady se mihne   Toyota Prius :-D
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2011
Řekl bych že film jako   planeta opic si zaslouží   lepší zpracování začátku   než byl tento, staré klasiky   o mnohem lepší, a to že se   hrálo v kostýmech a skoro   bez efektů mi přijde   absurdní, přes půlku filmu   se toho moc neděje, je to   spíš takové seznámení jak   vznikl caesar a kde se v   opicích vzala zlost,   závěrečný konec jak lék   který na opice učinkuje   blahodárně a lidi zabíjí   se přenáší dál mi taky   příšel nic moc
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Působivá podívaná,   dokonalá počítačová   animace, krásná hudba.   Nezbylo mi nic jiného než   lidoopům fandit.
Nymeria
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.12.2011
hneď na začiatok sa   priznávam, že som nevidela   ani jeden film čo sa týka   Planéty opíc, a už asi ani   nechcem...
lebo tento   film veru nezaujal...kde sa   preboha v San Franciscu   zobralo toľko opíc? :D a   podobných hovadín vo filme   bolo na mňa nejak dosť...a   niektoré tie opice boli teda   poriadne škaredé, keby takto   vyzeral Chita v Tarzanovi, tak   si ho teda nikto neoblúbi :)
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Myslím, si že je to   důstejné pokračování   plateny opic. Ten film je co   se týči, triků, příběhu   a moch bych pokračovat   prostě nejlepší. Moc se mi   líbí :-)
Duen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2011
No přesně takhle bych si   představoval to oné   zrození..Film se moc líbil a   asi mě i donutí shlédnout   celou sérii...
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Od tohoto filmu jsem čekala   víc. Všechno mi přišlo   takové   nedodělané...jakobych   viděla jen půlku filmu.   Čekala jsem, že to   nejlepší ještě příjde,   jenže pak moje čekání   přerušily závěrečné   titulky. Tvůrci z toho dle   mého názoru mohly   vytřískat mnohem víc.
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Pokud tvůrci chtějí děj   filmu vsunout jakožto první   díl původní série, tak   bych měl problém s dějem,   na který nemůže navozovat   již natočené   pokračování. Pokud snímek   budu hodnotit jako samostatný   film, nebudu skrývat   nadšení, příběh má děj,   spád, zápletku.
ani   né tak k filmu, jako k   jednomu z herců. Tomu   Feltonovi už asi nikdo   záporné role neodpáře
Uchylvkleci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2011
To, co jinak skvělý Tim   Burton znásilnil ve svém   remaku původní planety,   Rupert Wyatt vrací tam, kde   to Franklin J. Schaffner s   geniálním Charlton Hestonem   opustili.S nijak vyjímečným   rozpočtem a profíky z   WETA(avatar) vytvořili   působivý sci-fi thriller s   prvky melodramatu. To, že se   dočkáme triologie(ještě   není stoprocentní)mě velice   těší. Původní sérii,   kromě planety opic 1968,   opravdu nedoporučuji :) A kdo   si počká na Caesearovo   epické NOOOO nemůže být   zklamán.
vdobes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Nemám slov, film roku 2011,   který mě naprosto uchvátil.   Pohledy a chování Caesara v   průběhu růstu se pro mne   stávaly sympatičtější   než-li chování lidí a   upřímně, jak film   pokračoval, stále více jsem   soucítil s opicemi a na lidi   úplně zanevřel. Naprosto   emotivně ždímající film,   který obsahoval nejedno   varování pro lidstvo.   Nejspíše nezapomenutelné   pocity s prvního slova   "Nooo!" a úžasný   zážitek a slzy na krajíčku   při finále "Caesar is   home". 10/10 je to   nejmenší, co můžu dát.
Wharan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.9.2011
Hlavně v tomto filmu   nehledejte logiku. 2 body za   grafické provedení. Hlavně   v kině neusnout. Jednou a   dost.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2011
Opice vládnou světem
Jednoznačně nejlepší film   tohoto roku. Ano mám rád   starou dobrou Planetu opic,   ano mám rád King-Konga, ano   mám rád opice a vše okolo   nich a možná proto se mi   filmy s nimi a o nich tak   líbí. Zrození není   žádný těžký snímek,   nenutí Vás něco složitě   řešit, jediné co musíte je   se nechat jím pohltit, sedět   na sedačce a 104 minut se   prostě a jenom dívat a   vnímat. Dokonalé triky,   naprosto skvělá hudba,   výborně gradující   atmosféra a konec, který   opravdu skýtá další   pokračování. Zkrátka   jestli chcete vědět jak to   mohlo být před Planetou opic   určitě je to jedna z   možností. Pro mne to byl   emotivní zážitek a užil   jsem si to, možná někdo tou   dobou koukal vedle v sále na   Macháčka a Polívku, ale ty   už jsme viděli mockrát a   možná ještě uvidíme, ale   opic není mnoho a proto si   važme každého dalšího   filmu s touto tématikou.   Chvílemi Vás bude mrazit,   chvílemi Vám bude smutno,   budete soucitit s Césarem   hlavním hrdinou a v zásadě   pominete orig. dospělé role   a budete vnímat pouze a jenom   role opičí a to všem vřele   doporučuju. Nepoznáte kdy je   hraje člověk, kdy je hraje   opice a nebo kdy jsou   počítačem stvořené, vše   je dokonale vyladěno, aby   iluze byla dokonale děsivá   ... Takže kdo chce na Šmouly   ať jde, ale já budu chodit   na opice - jsou mi zkrátka   bližší a jestli to tu   jednou převezmou možná to   tak bude lepší ...
sajnym
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Opravdu povedena opičárna.   Famózní mimika opičáků   až z toho mrazilo na zádech.   Jednoznačně nejlepší a   nejpovedenější díl z celé   opičí ságy.
Houf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Narozdíl od staré verze   něco hodně nového. Dobré   herecké výkonny a efekty. A   udělali dobře když   nezvolili 3D.
drearily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2014
Dojemné...
Velmi dojemný příběh,   natočený s citem a také s   úvahou, že i zvířata   dokáží   překvapit...doporučuji...
peanutka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Tolik faktografických chyb v   jedné větě jsem dlouho   neslyšela. Vcelku zajímavý   začátek zabitý naprosto   přitroublým dějem, plytké   postavy, nudní herci (snad   až na Briana Coxe, který je   tam ale jen asi minutu a   půl), animátoři a grafici   si sice asi mákli, ale že by   tam byla nějaká převratná   scéna, kvůli které by film   stál za to (třeba 2012,   scénaristická noční můra,   vizuálně ovšem velmi   přitažlivé) se říci   opravdu nedá. Jediným   důvodem, proč jsem to   nevypnula již v polovině   filmu byla má naivní   představa, že ve scéně na   Golden Gate bude něco   zábavného. Nakonec byla   ještě nudnější a   otravnější než zbytek   filmu, kdy si člověk říká   "Buď chcípni nebo už   konečně sklapni".
Podtrženo sečteno,   inovace žádná, děj   žádný, i Mission Imposible   je fyzikálně   pravděpodobnější, kamera   průměr, muzika chvílemi   nevhodná a herci se dali   snést. Jediným pozitivem   bylo zjištění, že i přes   snahu mi vnutit názor, že   opičky jsou chudáčci a mám   jim fandit, tak jsem stejně   fandila lidem. Moje druhá   hvězdička jen za práci   grafiků.
mishkyn
Hodnocení:
Přidáno: 1.11.2014
nĕco strašného !
Tĕšil jsem se, ale tohle   jsem nečekal.Strašnĕ   udĕlaný, zbytečnĕ dlouhý   a nudný začátek.Nedá se to   srovnávat se starýma   dobrýma opicema.Doufám, že   brzy nĕkdo natočí parodii,   která jasnĕ řekne, že   original byl hodnĕ hodnĕ   špatný film.
PS:   Svokare, ty jsi jelito...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71351minih71351Král z ostrova Bastøy (2010) 
Kongen av Bastøy n
minih65839minih65839Než se zvedne opona (1980) [TV pořad] 
Než se zvedne opona n
minih199138minih199138Poslední šance (2021) 
One Shot n
minih16284minih16284Policajt v Africe (1977) 
Piedone l´africano n
minih34107minih34107Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003) 
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life n
minih79809minih79809Hunger Games (2012) 
The Hunger Games n
minih110985minih110985Resident Evil: Poslední kapitola (2016) 
Resident Evil: The Final Chapter n
minih18927minih18927Skleněné peklo (1974) 
The Towering Inferno n
minih49610minih49610Camilla (2007) 
Camille n
minih19722minih19722Stopaři smrti (1973) 
The Deadly Trackers n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Válka o planetu opic (2017)

 Válka o planetu opic (2017)
Válka o planetu opic n
War for the Planet of the Apes
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Reeves

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

04:50 - 05:15

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jonathan Kesselman

Kesselman Jonathan

Naposled navštívené:
Jonathan Kesselman

Kesselman Jonathan