Zari
ohodnotit

Železná lady

The Iron Lady

Rok:
2011
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
1.3.2012
„Jakou cenu zaplatila za to, že byla nejmocnější ženou království?“

Komentáře k filmu Železná lady

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Alzheimer je sviňa, Margaret   byla obdivuhodná žena a   Meryl opět dostála pověsti   skvělé herečky, to je   základní poselství   Železné lady. Británie se   svou historií je mi blízká,   mám rád i Meryl Streep, ale   přiznávám, že mediální   masáž, která svedla do   jednoho týdne udílení   Oscarů i českou premiéru by   mě přiměla ten film vidět,   i kdyby mi obě dámy byly   buřt. Jako reprezentativní   životopis to neobstojí, ale   jako umělecký portrét   ženy, která kdysi stála ve   středu dění světa a dnes   je z ní nemohoucí babka   odkázaná na pomoc jiných,   je to dokonalý filmařský   počin. Na rozdíl od mnoha   jiných mě bavil ten styl   vyprávění, který formou   prostřihů nabízel ten   obrovský kontrast mezi starou   popletenou babkou a   ambiciózní dámou, která se   těžce a nakonec rozhodně   prosadila v maskulinním   světě britské politiky   (tady to dokonce vypadá, že   byla první ženou v britském   parlamentu, což je   samozřejmě nesmysl). Scéna,   kdy kráčí do Downing Street   10, nabízí pohled na tvář   s jenom lehkým náznakem   úšklebku absolutního   triumfu a tady jsem si říkal   aha, tak tohle je ksicht na   Oscara. Bavila mě i sekvence   vizážistické proměny   šedé myšky v elegantní   dámu, která vás několik   minut udržuje v napětí,   protože se to odehrává   spíše mimo záběr,   případně v pološeru a   čekáte, kdy se vyloupne   Meryl v plné kráse. Nakonec   se žádné velké   překvapení nekoná, protože   pak se ukáže v té podobě,   z níž na nás kouká ze   všech plakátů a fotek.   Meryl celý film táhne a   všichni ostatní jsou   degradováni do pozice   lepšího komparzu. S   výjimkou Jima Broadbenta,   který jako Denis Thatcher   pronáší trefné   sarkastické glosy. Nemůžu   ani souhlasit s často   prezentovaným názorem, že k   Železné lady je nutno   vědět něco o britské   moderní historii. Není,   všechno je to podáno   polopatě po americku, aby   všichni pochopili, o co šlo.   V mém případě je Železná   lady za 100%.
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Bývaly doby, kdy herectví   Meryl Streep mne až tolik   neoslovovalo. Tím nechci   říct, že bývala špatnou   herečkou, to rozhodně ne,   nicméně její role z   mladšího věku mi přišly   nevýrazné. Poslední dobou   je to jinak. Krásná zralá   žena hrající propracované   role s maximálním   nasazením, to je Meryl   Streep, jejíž brilantní   výkon v roli bývalé   britské premiérky, je   skutečně hlavním   „tahounem“ celého   snímku.

Na   „Železnou lady“ jsem se   těšila a z výsledku nejsem   rozhodně zklamaná. Jak již   jsem zmínila – výkon Meryl   v titulní roli je skutečně   famózní. Její přerod   postavy ze sebevědomé a   tvrdé dámy v politice v   nemocnou ženu bojující s   těžkou nemocí, je   ztvárněn s opravdovou   realističností. Výbornou   práci odvedli také   maskéři. Opravdu jsem měla   pocit, že se dívám do   tváře skutečné Margaret   Tatcher i s jejím osobitým   nadýchaným účesem.   Souhlasila bych s jedním z   předchozích komentářů,   že nejde o klasický   životopisný film. Spíše o   jakési obrazy ze života   bývalé premiérky. Tato   skutečnost mi nikterak   nevadí, i když bych možná   uvítala větší návaznou   dějovou linii. Na druhou   stranu nemohu říct, že bych   se v ději neorientovala, snad   jen některá místa by mohla   být více vyplněna na   klasickou životopisnou formu.   Od podání její demise po   současnost je tam až   příliš velká dějová   prázdnota. Maličko   přehnané mi přijde také   umístění do scénáře   rozprav Margaret se zesnulým   manželem. Chápu, že nějak   vizuelně bylo třeba   zakomponovat vnitřní život   člověka trpícího   Alzheimerovou chorobou,   nicméně těchto scén   rozhovorů do prázdna mi tam   přišlo až příliš na   úkor ostatních dějových   prvků.

Avšak   i přes několik malých   výtek oceňuji „Želenou   lady“ deseti body. Ten film   si to zaslouží. Za již   zmíněný výkon v hlavní   roli, sugestivní hudbu a   scénáristické pojetí   života Margaret v době, kdy   byla premiérkou. To zásadní   opravdu bylo ve filmu   podtrženo a velmi mne   těší, že bývalá   „vládkyně“ britské   vlády je zde zpodobněna   přesně tak, jak ji celé   roky vidím a za co si   zaslouží můj obdiv. V prvé   řadě byla vždy vlastenecky   smýšlející ženou, pro   níž na prvním místě byla   její národní hrdost. Jako   příznivkyně   konzervativního pravicového   smýšlení se ztotožňuji s   mnoha jejími myšlenkami a   postoji k životu a politice.   Neúprosně kritizovala   rebélie, důraz dávala na   práci. Odmítla se podvolit   společné měně v rámci   Evropské unie, neskláněla   před nikým hlavu, nebyla   ochotná se nechat pokořit.   Silná a hrdá. Taková   opravdu byla a takovou ji   scénáristé přenesli i na   filmové plátno. Nepopírám,   že i její rozhodnost, s   jakou odmítla „stát u   sporáku“ a šla si pevně   za svým cílem, mi byla a je   velmi sympatická. Za tento   mocný dojem, za to, že byl   natočen film o výjimečné   ženě a osobnosti světové   politiky, dávám i přes   drobné „mouchy“ ve   scénáři plných deset   bodů. Zasloužil by si však   mnohem víc…
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Tak tento film som hrozne   chcela vidieť...a priznám sa   nesklamal ma je to vlastne   životopisný film o asi   najznámejšiej premiérke   aká kedy bola, a ako vládla   film sa vlastne začína tým,   že ona už v pokračilom veku   a značne podlomenom   zdravotnom stave spomína na   časy ked vladála na čele   británie...Meryl Streep ju   stvárnila dokonale...a   právom by si za túto úlohu   zaslúžila Oscara!!!kto má   rád životopisné filmy   politického typu...určite sa   mu to bude páčiť...
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2021
Já za sebe dávám tomuhle   filmu téměř maximum ale   skoro výhradně za skvělý   výkon Meryl Streep. Byla fakt   jedinečná ale jinak se film   jako celek dost lidem asi moc   líbit nebude. Tohle je pro   opravdové milovníky   špičkového herectví,   kteří ocení detaily jako je   mimika, gesta či chůze ale   běžný fanoušek se asi bude   cítit trochu ošizený a   možná i znuděný. Takže z   mého pohledu mimořádná   podívaná ale nejspíš   zdaleka ne pro každého.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Mám rád životopisné filmy   a mám rád Meryl Streep tak   jsem si nemohl film nechat   ujít.Mě osobně se film   líbíl děj je trochu   zmatenej sledujeme dvě   Margaret jednu na vrcholu   slávy a druhou postiženou   starobní demencí.Film má   hluchá místa ale ty   vynahradí vynikající výkon   Meryl.Dávám 9,za 10 to   tentokrát nebylo.
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Skvělý zážitek v Lucerně, 23.2.
Film na mne zapůsobil mnohem   víc než jsem čekal. Asi   nejen na mě protože byl na   konci odměněn dlouhým   potleskem a to dnes v kinech   jistě není běžné.
Nebudu rozebírat jeho   jednotlivé vlastnosti, které   mi vehnaly slzy do očí,   řeknu jen toto: Podívej se   Evropská Unie kam si to   dopracovala protože Ti   takoví politici jako byla MT   naprosto chybí. Ten film   přichází v pravý čas !
...díky Fdb...
pink.mouse
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Díky fdb.cz jsem mohla   shlédnout film v   předpremiéře.
Meryl   byla absolutně dokonalá,   oscara si odnesla za svou roli   rozhodně právem. Ze   začátku se mi moc nelíbila   postava "mladé   Margaret" přišla mi se   svým tupým výrazem dost   nemožná, ale o to bylo   překvapivější když se   začala agažovat atd. Film   celkově jako život, někdy   se člověk směje a jindy se   mu chce plakat...
karad
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Film zobrazuje postavu   Margaret Thatcher ve třech   liniích: jako mladou   ambiciózní ženu   zkoušející své první   krůčky v politice, jako   ministerskou předsedkyni a   jako důchodkyni bojující se   stařeckou demencí. Pojítkem   je přitom ta poslední etapa,   kde se prolínají vzpomínky   na prožité okamžiky s   prostřihy dokumentárních   záběrů z demonstrací nebo   z války o Falklandy. Nebýt   zobrazení jejího odstoupení   a života v důchodu, šlo by   o film podle klasické   šablony typu Rocky, kde se   outsider přes vůli všech   dostane vlastní pílí a   cílevědomostí až na   vrchol. Aby se neřeklo,   dostane se jí trochu pomoci   od trenérů na image, kteří   ji školí v tom, jak má   používat tón hlasu a gesta   - stejně jako má Rocky   svého trenéra, který mu   pomůže v technice a   podpoří ho v krizi. Všichni   jsou proti ní, vysmívají se   jí, že je žena a navíc   dcera hokynáře - zdá se,   že nikdy nemá šanci se v   politice prosadit. V situaci,   kdy se kvůli nespokojeností   se situací v zemi rozhodne   kandidovat na předsedkyni   strany, nevěří, že by   mohla uspět. Poradci jí ses   však řeknou, že věří v   to, že se stane první   ministerskou předsedkyní, a   to ji dodá nový elán.   Vyznívá to však nicméně   dost uměle, zničeho nic se   stane nejvýše postavenou   ženou ve vládě. Jakmile se   na tento post dostane, chová   se "chlapsky",   odmítá kompromisy a jde za   svými idejemi bez ohledu na   následky. Věří ve svoje   schopnosti a je jí vcelku   jedno, co si myslí ostatní   členové vlády nebo občané   země. Konflikty se musí   eskalovat, snažit se o smír   zavání slabošstvím.   Přitom ale není bezcitná   karieristka, rodinám padlých   vojáků vlastnoručně   kondoluje. Vypadá to však,   jako kdyby si musela   kompenzovat, že je žena a   všem dokázat svoji   dostatečnou tvrdost. I ve   stáří, když už ztrácí   přehled, nikdy nepřizná   svůj omyl a vždy dokáže ze   situace taktně vybruslit. I v   domácnosti ji její manžel   oslovuje jako svoji velitelku   - i když je nutné přiznat,   že se zde chová mnohem   shovívavěji a svého   manžela má opravdu ráda.

Většina filmů   má svoji hlavní postavu, ale   málokdy tak zastiňuje   ostatní jako v Železné   lady. Snad s výjimkou   manžela a dcery jsou ostatní   naprosto nevýrazní a v   pozadí - Maryl Streep má   celý film sama pro sebe, je   určitě hlavním bodem filmu,   ostatní postavy jsou jen   komparz. Kromě ní je   pozoruhodný ještě Jim   Broadbent v roli jejího   manžela a skrytého rebela,   který si dovolí provádět   různé vylomeniny. Jeho žena   je sice nevidí úplně ráda,   ale toleruje mu je. Jejich   dcera je v přítomnosti matky   poměrně nevýrazná a   všichni ostatní se v domě   jen mihnou.

Streep hraje naprosto   přesvědčivě obě dost   odlišné role - roli   vrcholné političky i roli   hrdé dámy, které postupně   přestává fungovat hlava,   nicméně nedává nic najevo   a nedovolí nikomu, aby jen   naznačoval, že už není   úplně fit. Poslanci vždy   diskutují a hádají se   sborově, jako by to byly   kopie, jediná Margaret   naprosto vyčnívá a nakonec   většinou všechny utře.   Její osamělá pouť   politickou kariéru nakonec   skončí ve věku, kdy se   svět pohne, ale ona   zůstává tvrdošíjně   věrná svým názorům a   zásadám. Kolegové ji   nakonec opustí - chvíli po   tom, co ji opustí voliči,   kteří už jí mají plné   zuby.

Jak to   uchopit? Pokud chcete jít na   film o politice nebo vás   zajímá osoba Železné lady,   moc se o jejích názorech a   střetech nedozvíte. Navíc   prý film po faktické   stránce moc neodpovídá   skutečnosti. Zajímavý je   tedy buď jako portrét velmi   cílevědomé "self-made   ženy" - což je už   docela okoukané - nebo jako   portrét velmi zajímavé a   osobité ženy. Z tohoto   pohledu je film naprosto   čistý - nejsou tam jiné   dějové linie, vše se točí   kolem kariéry jedné velmi   významné britské   političky. Stačí to nebo to   je málo?
radek.nejedlo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Krása po žensku
Jsme manželský pár,   manželce se film líbil moc,   emoce, projevy vnitřních   pocitů, názorů hlavní   hrdinky a jejího okolí ji   oslovily. Mně se film líbil,   ale chyběla mi časová   posloupnost, ztrácel jsem se   v zobrazovaném čase. Měl   jsem pocit nevyváženosti   mezi jednotlivými etapami   života.
Tomhok
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Výborná Melyl Streep,   výborný námět .. snad jen   příliš důraz na   stárnoucí Margaret, mohlo   být víc zaměřeno na onu   aktivní Margaret.
Viky79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Na tento film jsem se těšila   už od prvních zpráv, že se   natáčí. Ani mi nevadilo,   že jsem se na něj vypravila   sama, hned první den   promítání v našem   městě.
Meryl naprosto   báječná, hlavně - pro mě   více v roli "staré a   nemocné dámy" než coby   jako premiérky. Asi ve třech   okamžicích filmu se mi draly   do očí slzy,také ve   spojitosti, že vím, jaké je   to mít doma osobu skoro   nejbližší s touto   nemocí.Jen některé   politické události mohly   být více rozvedené,jako   nové info pro mě bylo to,   že např. kondolenční   dopisy rodinám vojáků psala   sama Margareth. Za mě -   nelituji, že jsem film   viděla, ráda se na něj s   odstupem času podívám na   DVD znovu.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2012
Vcelku nesouhlasím s názory,   že by film nic nepřinesl.   Naopak mi celek jako takový   přišel velmi poutavý a   hromadu informací si tedy   musel pozornější divák   najít "mezi   řádky", ale vše   podstatné a důležité bylo   řečeno a skvěle zahráno.   Hereckému výkonu   především klobouk dolů.   Rozhovory se zesnulým   manželem dodávali filmu   další úhel pohledu a   další stránku života.   Skvělé životopisné   drama...
Ekofob
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Skvělý zážitek v Lucerně, 23.2.
...díky Fdb...
jinak   velmi kvalitně zahrané,   skvělá režie. Jen dvě   drobné námitky:
1.   příliš převažuje   naznačování, že umírání   na Alzheimera možná bude   docela legrace nad   zobrazováním historických   fakt,
2. technicky mi   vadilo, že všechny   historické záběry původně   natočené ve formátu 4:3   byly do filmu roztaženy na   širokoúhlý formát tak jak   to někdy dělají špatné   digitální TV.
kajousek.1975
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Byl jsem na tomto filmu v   Lucerně.Nebyl špatný,jen mi   připadal trochu   roztříštěný v různých   časech a dost   rozvláčný.Meryl byla   výborná.Také musím   pochválit maskéry,kdybych   nevěděl že je to ona,ani   bych ji nepoznal.
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2012
7* jen za M. Streepovou, film   mě nijak zvlášť neoslovil,   a na místě producenta bych   investovala do   zajímavějšího námětu,   ale to je jen můj   subjektivná pocit :o)
Wojta.albert
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Docela jsem na ten film byl   zvědavej. A nemohu říct,   že by mě zklamal. Nápad na   provedení byl velmi   zajímavý. Trošku   zaspoiluju, jestli nevadí, ty   flashbacky byly velmi   povedené, ovšem ta   současnost mi přišla   chvílema trošku zdlouhavá a   některý části bych možná   i vypustil, ovšem já ten   film nedělal.
Kdybych   to vzal i z jiného než   filmového hlediska, tak tam   úplně vypustili tu část,   kdy se z parlamentu dostala   až na místo ministrině, ale   to vzhledem k plynulosti asi   nebylo nic zajímavého, co by   za zmínku ve filmu stálo.  

Celkem vzato,   líbilo se mi to. Docela dost,   ale nějaký převratný dílo   bych z toho nedělal, i když   Maryl byla velmi   přesvědčivá, teda   rozhodně přesvědčivější   než ten film.
75%
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2012
Za mě říkám filmu jedno   velké NE. V podstatě jsem   nepochopila vůbec nic - sice   o M.T. něco vím, ale zcela   jistě jsem se top   ndozvěděla z tohoto   filmu...stejně tak jsme se v   podstatě nedozvěděla nic o   tehdejší ituaci..a také   jsem se nedoszvěděla ani to,   co ji motivovalo, proč...   její duševní pochody pro   mě byly a zůstanou   záhadou.

Film   jsem přežila, nenudila se,   ale vůbec nic mi nedal..
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Margaret Thatcherová je nejen   v britské, ale i ve světové   politice neskutečný pojem.   Její odvaha, tvrdost a   nekompromisnost je až   zarážející. Popsat její   skutky a reakce na ně v   jednom filmu je prostě   nemožné. Pár lidí se   přesto rozhodlo to zkusit a   dopadlo to tak, jak to   dopadnout mělo. Snímek   převážně sleduje její   stáří, jakoby toto období   mělo co říct. Politická   kariéra je popsána švihem a   nahlíží pouze na zásadní   události, které jsou   doplněny autentickými   záběry. Takzvaná Bitva o   Falklandy je probrána jen asi   deset minut, při které se   dozvíme, že Margaret chtěla   ostrov zpátky stůj co stůj.   Že nechala potopit   nepřátelskou loď, načeš   byla odveta a spousta   mrtvých. Rozhodla se osobně   napsat soustrastný dopis   pozůstalým s tím, že se   bude bojovat dál až do   úplného vítězství, aby   jejich smrt nebyla zbytečná.   Po chvíli se náhle   dozvídáme, že zásadně   odmítá společnou evropskou   měnu, protože by to   Británii jenom uškodilo.   Ostatně jak víme, Britové   si svoji libru uchovali do   dnešních dnů. A zase   ohromný skok na další   téma, a tak to jde stále   kupředu až se dočkáme   její rezignace. Meryl Streep   ztvárnila onu postavu tak   přesvědčivě, že jde zní   až strach. Jenomže scénář   je nevýrazný a pro neznalé   nic neříkající. O této   britské premiérce se   zkrátka toho moc nedozví. Ty   neustálé časové skoky jsou   až zmatečné. Kdepak, na   takovou osobnost to chce pro   film pouze jednu politickou   událost, anebo o jejím   životě, či politické   kariéře seriál. Jinak to   zřejmě nepůjde.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2021
Meryl Streepová bývá   obvykle zárukou výborného   hereckého výkonu a to   naštěstí platí i v tomto   případě.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2017
Opravdu
si nejsem jistý, jestli by   Margaret Thatcherová chtěla,   aby si běžný divák z   jejího života pamatoval jen   to, že měla na sklonku   života Alzheimera, jako   krávu.
Přesto se k   tomuto vyprávěcímu stylu   tvůrci opět uchýlili.   Valnou většinu filmu tvoří   scény s roztomile popletenou   babičkou, která vzpomíná   na to, co se jí v životě   povedlo...Scénář tak   celému dílu "podtrhnul   nohy".
Je to   vážně škoda, protože po   řemeslné stránce je snímek   velice dobře vyvedený.
A samozřejmě musím   pochválit výkon Meryl   Streep, i když ani nemusím,   protože Akademie to už   udělala za mě.
Podtrženo, sečteno.   Přílišné soustředění na   britskou politiku a   mentální stav staré ženy   způsobilo, že film není tak   působivý, jak by měl být s   ohledem k důležitosti   popisované osoby.
Zkrátka, pokud chtěli   tvůrci vzdát slavné a   úspěšné britské   političce hold, tak se jim to   moc nepovedlo.
alsa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Mé velké očekávání   bohužel tento film nenaplnil.   Nesouvislost příběhu   způsobená skoky v čase   působí velmi rušivě. Meryl   Streep je úžasná, ale   protože musíte neustále   přemýšlet a spojovat   jednotlivé dějové úseky,   nemáte čas její herectví   náležitě ocenit. Škoda...
teta.Essie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Jakožto film je to dobré,má   to účel nahlédnout do   života Marghaert   Thatcherové,ovšem s   přihlédnutím na druhou   stranu je to jako pouhé   upozornění na to,že tato   dáma opravdu   existovala.Kdybych neznal   MT,tak co bych se z tohoto   filmu o ní dověděl?

1.Že to byla   premiérka(konzervativci)
2.Že jí zemřel   manžel
3.Že jako   premiérka vybojovala   Falklandy a měla problém s   vyřešením   nezaměstnanosti.
4.Že   má Alzheimera


NIC JINÉHO JSEM   SE NEDOVĚDĚL.Ať se na mě   ctěná paní režisérka   nezlobí,ale tohle není   životopisný film.Já jsem se   o ní skoro nic   nedověděl.Alespoň né víc   než bych o ní věděl,a to i   bez filmu.
Ale   rozhodně je to teda lepší   než Mamma Mia!Nicméně ani   tohle není nejlepší film   jaký jsem letos viděl!
jmokr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Dobré, ale...
Byl jsem překvapen rozptylem   hodnocení a nesourodostí   komentářů k filmu. Po   shlédnutí už vím proč.   Film rozhodně stojí za   vidění, Meryl si Oscara   rozhodně zaslouží. Vždyť   také celý film odehrála   sama. A v tom je ten kámen   úrazu! Scénáristicky   naprosto ploché,   jednotvárné, skoro až   dokumentární rekonstrukce.   Drama, ale kdeže! Proč   proboha? Takové téma a film   je postaven na kontrastu   vytržených   "klíčových   okamžiků" vlády Lady a   jejím stárnutí s   počínající demencí? Tak   málo? To jsem nečekal.   Nakonec ty americké,   zneuctívané,   skoroživotopisné megafilmy   vyznívají mnohem   plastičněji a zaujmou více.   Lady to řekla dobře:   "Máme se od nich co   učit...".
Firecat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Proč byla hlavní postata   filmů ve flashbacích? A   omáčka v   "realtime"?   Seškrtat omáčku a byl by to   skvělý film...s poloviční   stopáží
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Asi na mně budete nasraní,   že kazím filmu průměr.   Klidně buďte mně, to neva   :-).
Já jsem tady   totiž zažil jedno velké   zklamání. Po všem tom   velkém humbuku kolem filmu   před jeho uvedením jsem   čekal film, který mě   vyloženě přišpendlí do   křesla. Jaké ale bylo moje   zklamání, když jsem chtěl   film, ne po půlce, ale asi po   20 minutách vyhodit z okna. A   kdyby nebylo M.Streep, tak   jsem to tutově udělal. Jenom   kvůli ní jsem to vytrpěl   až do konce a jenom kvůli   ní a jejímu hereckému umu   dávám 5 bodů. Jinak jsem   tam našil za 1.
Já   jsem totiž, po tom všem, co   jsem kdy četl o   "Železné lady",   čekal něco úplně   jiného.
Pro mě je to   prostě zklamání.
Sorry, ale je to můj   názor a stojím si za ním.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Se zpětným pohledem mohu   říci, že absolutně   nechápu ten humbuk kolem Iron   Lady. Meryl podává   standardní výkon, ale jak   ten film sakra pojali jeho   tvůrci? Za takovou   nezáživnost by jim mělo   být zakázáno sahat na   novodobou historii. Obrovské   plus je zařazení dobových   materiálů a bitvy v House of   Commons, ale jinak je   výpovědní hodnota snímku   nulová. Takže The Iron Lady   = jedno velké zklamání.
Robokop
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Nijaký film.
Plyne to, plyne to.... A   nic... Předvídatelné scény   o ženě, která jde tvrdě za   názorem a mužích, kteří   jsou všichni opakem...   Zklamání
Petantino
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Politika Margaret Thatcherové   byla vždy v přímém rozporu   s mým vnímáním světa a na   tento snímek jsem se díval   jenom proto, abych zjistil,   jak moc se tvůrci odvážou v   glorifikaci své oblíbené   političky. Proto jsem byl   příjemně překvapen z toho,   že v tomto směru se   poměrně drželi při zemi a   vytvořili nudný a z mého   úhlu pohledu i mizerný film,   který s životopisem nemá   mnoho společného. Pouze   stroze konstatuje pár   všeobecně známých faktů a   věnuje se Margaretině   životu s alzheimerem, což   bylo to jediné, co ve mně   vyvolalo nějakou emoci. I   když jen škodolibou.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.6.2015
Hodně špatně zfilmovaný   životopisný film a   "Železné lady",   premiérce Velké Británie.   Nuda od prvního střihu.   Maryl sice hraje, ale v tomto   filmu je ji to prd platné.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Čekal jsem,že to bude   alespoň z poloviny tak   zajímavé,jako byl film   Králova řeč.Tohle byla jen   parodie na životopisná   dramata a nic víc.Bez   přehánění.Nulová dobová   atmosféra a nijaký,chladný   příběh o nejvýznamější   ženě v moderní   politice.Dozvěděl jsem se   ale například,jak si   povídá se svým zesnulým   manželem.To je opravdu   působivé:)
Po právu   film dostal Oscary za masky a   Meryl Streep za roli.Zbytek   filmu po všech stránkách je   tragický.A výše ho   nehodlám hodnotit jen kvůli   tématu nebo populární   herečce.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.9.2016
Já osobně a moje hodnocení   je za masku M.Streep protože   nebyla vůbec k poznání a   stařenku hrála   výborně,jinak jako film nuda   za první půlhodinu o ničem   sledování senilní stařenky   která se přehrabuje v   oblečení a povídá si se   svým mrtvým manželem dost   nudilo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6789minih6789Dotěrný chlap (1973) 
L´ Emmerdeur n
minih24503minih24503Slečna od vody (1959) 
Slečna od vody n
minih13185minih13185Muž z Acapulca (1973) 
Le Magnifique n
minih81239minih81239Rubín má barvu krve (1989) [TV inscenace] 
Rubín má barvu krve n
minih48102minih48102Stáhni mě do pekla (2009) 
Drag Me to Hell n
minih34772minih34772Čarodějné námluvy (1997) [TV inscenace] 
Čarodějné námluvy n
minih21375minih21375Tři chlapi v chalupě (1963) 
Tři chlapi v chalupě n
minih2559minih2559Advokátka Věra (1937) 
Advokátka Věra n
minih38755minih38755Indián a sestřička (2006) 
O indianos the e pheňori n
minih120977minih120977Kluci (2014) [TV film] 
Jongens n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Světlo z ohně (1997)

14:05 - 15:45

76 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

15:20 - 16:05

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:30 - 15:30

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama