Duben

Komentáře uživatele jmokr

jmokr

jmokr zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 22
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2014
Rozhodne jeden z nejlepších   filmů dane kategorie.   Nečekal jsem zázrak, ale   člověka to vtáhne a celkove   film působí neodflaknute a   jaksi opravdove.
Argo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2016
K tomuto filmu jsem   přistupoval poněkud s   obavami, i na základě   zdejších komentářů.   Chyba. Dílo je to   pozoruhodné, působící   kompaktně, přesvědčivě,   někdy až dokumentárně s   prostřihy do dobových   sekvencí. Vůbec to není   oslava americké velikosti,   naopak. Neměli bychom   zapomínat, že máme odstup   35 let. Tehdy jsme vše   prožívali jinak, i celý   svět, tedy pokud jsme o tom   věděli. A atmosféra   arabských zemí, jejich   paradoxů, letištních   kontrol, čekání na   bumážku, sžíravá   nejistota apod jsou vystiženy   jedinečně. Rozhodně stojí   za vidění.
Backbeat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2020
Překvapivě dobrý film,   který vás dostane. Tedy   alespoň mě ano. Dobře   vybraní herci,   přesvědčivě zahrané,   neztrácí to niť....   Některým písním to ve   vašich očích dodá sílu,   protože za nimi je životní   příběh. A ani nemusíte   být fanoušky Beatles nebo   milovníci historie.
Cooganův trik (Coogan's Bluff)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2019
Poctivá filmařina
Poctivá filmařina, žádné   exkluzivní studiové triky.   První půlka je rozhodně   lepší, druhá poněkud   vázne a škoda toho jakoby   nedodělaného konce, jako   kdyby producentovi došly   peníze…. Dobré herecké   výkony. Akorát ta   profesionální děvka   působila poněkud   neošoupaně. Pro feministky a   obránce lidských práv   představuje tento film asi   odstrašující příklad   machismu 60tých let. Dnes už   se takový film nedá natočit   a to z něj dělá, když ne   klenot, tak alespoň raritu.   Realistické honičky a   rvačky, pro fanoušky   rozhodně stojí za   shlédnutí.
Divoké včely
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Je to taková   "historizující"   freska na české téma. Film   neoslní, lehce zdlouhavý,   ale některé momenty jsou   podařené. Ta beznaděj a   česká malost jsou   hrůzné...
Dobří holubi se vracejí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2020
Rozhodně pozoruhodný   předlistopadový film, který   je bohužel většinou   chápán buď popisně   (herecké výkony) nebo   nanejvýš prvoplánově   (odvykačka). Ovšem   skutečná hodnota tohoto   filmu je, zdá se mi, v   něčem jiném. Ač to   zřejmě nebyl hlavní   tvůrčí záměr, tak se   autorům podařilo do filmu   vměstnat množství narážek   na tehdejší   "poměry",   socialistickou   "morálku" a   několikrát zmínit touhu po   svobodě. Je až s podivem,   že to cenzorům uniklo nebo   to nepochopili nebo už   skutečně začínaly ledy   tát? Takže až si příště   pustíte další reprízu ;-)   zkuste nastavit zrcadlo   tehdejší době a vzpomeňte   co jste si tehdy mysleli a   "co jste žili". A   mladší ročníky vězte, že   je to jedna z nejlepších   alegorií reálného   socialismu zobrazená ve   filmu.
Ghoul
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.4.2015
horor
Tak tohle někdo nezvládl.   Pořád jsem čekal nějakou   "zápletku", ale za   celou dobu jsem se do dílka   nezapletl, tudíž se to ani   nedalo rozplést... Na   základě komentářů a   recenzí jsem opravdu čekal   víc. Pro amíky to možná   bude cool, ale pro našince je   to s... Vyhozený peníze a   1,5 hodiny.
Klub poslední naděje (Dallas Buyers Club)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2019
Neskutečné osudy,   neskutečné problémy a   zvůle systému, neskutečné   odhodlání a neskutečná   vůle jít dál. Neskutečně   dobré výkony a skutečně   dobrý film.
Kobry a Užovky
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2016
No to snad ne
Nic zlého netuše, nechal   jsem se nachytat na toto   dílko a měl jsem velký   problém to dokoukat. Děj   vlastně plytký, takové   navrstvení příhod -   artefaktů z českého   živočichopisu. Asi každý   tam poznal někoho ze   sousedství, ale kde je   nějaká originalita? A ty až   dokumentární záběry   českých reálií? Ještě   zhoršovaly bídnou dynamiku   filmu. Že by tam bylo něco k   zasmání? Spíš je to   taková smutná   "sebereflexe". A   další český film s   příšerným ozvučením -   hercům není rozumět, hudba   řve a nadto ta děsná,   rušící skladba písní.   Ocenit lze snad jen   přesvědčivý herecký   výkon Kobry.
Max Manus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2019
Zajímavý film, který je   rozhodně dobře natočený,   místy dost syrový a   mrazivý. Představuje   středoevropanům neznámou a   pomíjenou část 2WW.   Nečekejte spektakulární   scény, zato dostanete   přesvědčivé, jakoby   civilní, herecké výkony.   Byli vybráni i typově   odpovídající herci - viz   závěrečné titulky. Ano,   film možná působí trochu   nudně, ale zřejmě je to   dáno tím, že se autoři   přidrželi reality. Film   stojí za vidění, ale jednou   vidět asi stačí.
Mys hrůzy (Cape Fear)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2019
Herecký koncert Roberta de   Niro. A to je tak asi   všechno. Utahané, místy   nablblé až nesmyslné. Film   nezapře rok výroby. Tak jako   ostatní - čekal jsem víc.
Nepřemožitelný (Invincible)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2019
Mohlo by se zdát, že to je   další americká oslavná   slátanina, ale opak je   pravdou. Suverénně se řadí   k nejlepším sportovním   filmům a tedy stojí za váš   čas. Nejúžasnější jsou   sekvence z rozbláceného   plácku v záři   automobilových reflektorů.   Vlastního fotbalu by film   klidně snesl víc, zase se   pitvají city a pocity, ale   také dostanete Philadelphii   sedmdesátých let. Navíc je   to film, který přesně   vystihuje americký přístup   - jít do rizika a dostat z   lidí maximum.
Nezastavitelný (Unstoppable)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Jednoduše řečeno: dobře se   na to kouká, člověka to   vtáhne a čeká jestli to   opravdu bude tak, jak si   myslí...jasně, najdete tam   překombinované scény na   efekt, to tančení Bestie na   jedné koleji bylo zbytečné,   ale jako oddychové   pokoukání na jiné téma   než obvykle to uspokojí - 7   hvězd
Občanský průkaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Hořká pravda
Rozhodně jeden z nejlepších   filmů na dané téma.   Trefný, vystihující dobu i   atmosféru, postoje i obavy   lidí, tu paranoiu i paradoxy,   které ti, kteří nezažili,   nechápou.... I z toho je   vidět, že film je jiný, ne   tuctový a ne salonní   biograf. Ty drobnosti, které   by snad šly vytknout,   nestojí za řeč. Až budou   chtít děti vědět "jak   to bylo", pusťte jim   tento film a babička ať to   okomentuje...
Oko v oblacích (Eye in the Sky)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.11.2022
Tak tohle je typický případ   lavinovitě nadhodnoceného   filmu...Pan režisér tady asi   zkoušel co vydržíme. Film   zkoukněte jen pokud chcete   vedět, proč je evropa v   takových sr... A ten   kolibřík a brouk, to bylo   jako co? To že se Helen M.   tváří napjatě ještě   nezaručuje, že bude i   divák.
Pan Pip (Mr. Pip)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2020
Film zajímavý námětem i   zpracováním, stojící na   kontrastech: Bílý muž -   domorodci, chamtivost -   nezištnost, gentleman -   hulvát, vojenská moc -   bezbrannost domorodců, hrdina   - zbabělec, víra -   racionalita, atd. atd. Drsnost   až brutalita některých   scén ostře kontrastuje s   očividnou jemností a   kultivovaností některých   postav, byť literálních. Na   pozadí historických   událostí líčí lidské   konflikty reálné, ale i   konflikty vnitřní. Děj se   odvíjí klidně, jakoby   Dickensovsky, ale nenudí a   zůstává přitažlivý a   obrazově okořeněný.   Zajímavým vizuálně   atraktivním způsobem nás   vede k zamyšlení nad naším   světem - světem bílého   muže a jeho vlivem na   původní národy. Zachycuje   hezky i schopnost   "primitivních"   národů vnímat a chápat   naši kulturu v podobě   vrcholného literálního   díla a prožívat ji stejně   intenzivně. Je to film,   který si rozhodně zaslouží   vaši pozornost a naše   zamyšlení.
Skyfall
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Nejsem úplný fanda bondovek,   přesto si dovolím   komentář. Souhlasím s tím,   že tahle bondovka je jiná,   taková bondovka-nebondovka,   možná i přelomová. Ale   rozhodně si myslím, že je   to jeden z povedenějších   kousků. Pro ty kdož nejsou   zatíženi na   "klasické" epizody   je to myslím dobrá volba na   filmový zážitek. 7 hvězd
Souboj Titánů (Clash of the Titans)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2016
Je to remake
Jsem překvapen kolik   negativních komentářů zde   film nasbíral. Proč? Pokud   jste schopni se oprostit od   minulosti, která také nebyla   dokonalá a pokud   přimhouříte oči nad   některými nepřesnostmi, pak   film jako celek působí   kompaktně a koukatelně.   Užijte si efekty, grafiku,   exteriéry a výpravu. Ano,   herecky vyznívá místy   poněkud prkenně a Perseus   opravdu působí jako   mariňák. A jěště dodatek.   Mýty a báje se v průběhu   věků vždycky proměňovaly.   Tak proč tolik slz...
Valachiho svědectví (The Valachi Papers)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Stojí za to
Kvalitní film, který myslím   stojí za shlédnutí. Ano,   není to velkofilm, tím   lépe, řekl bych. Působí   realisticky až civilně,   kromě pár míst. Souhlasím,   že výběr herců se vydařil   a postavy jim sedly.
Zlodějská partie (Thick as Thieves)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2015
No, jednoduše řečeno, cele   to je poněkud   prekombinovane... Jsou tu   zajimave scény, prekvapive   zvraty, ale u titulku jsem se   ptal sám sebe: Na co jsem to   vlastně koukal?
Železná lady (The Iron Lady)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Dobré, ale...
Byl jsem překvapen rozptylem   hodnocení a nesourodostí   komentářů k filmu. Po   shlédnutí už vím proč.   Film rozhodně stojí za   vidění, Meryl si Oscara   rozhodně zaslouží. Vždyť   také celý film odehrála   sama. A v tom je ten kámen   úrazu! Scénáristicky   naprosto ploché,   jednotvárné, skoro až   dokumentární rekonstrukce.   Drama, ale kdeže! Proč   proboha? Takové téma a film   je postaven na kontrastu   vytržených   "klíčových   okamžiků" vlády Lady a   jejím stárnutí s   počínající demencí? Tak   málo? To jsem nečekal.   Nakonec ty americké,   zneuctívané,   skoroživotopisné megafilmy   vyznívají mnohem   plastičněji a zaujmou více.   Lady to řekla dobře:   "Máme se od nich co   učit...".
Železná srdce (Fury)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2017
Devastující závěr
Proč? Slibný začátek,   hutný střed, ale co ten   konec?! Člověk má pocit,   že konečně šli Amíci do   sebe a natočili slušný   příběh s realistickou   formou. Poslední metry filmu   vás vyvedou z omylu. Tedy   pokud to včas neutnete, což   bych doporučil. Tak asi po   třech minutách závěrečné   střílečky. SS nikdy nebyli   lidumilové, a v závěru   války nenechali neživu ani   slepici, natož chlapa pod   Shermanem....to ostatní tu   už bylo stěžováno. Chtěl   jsem dát 10, ale je z toho   slabých 6 s pachutí na   jazyku.

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

20 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

ČT2 - Vatikánský rozhlas

03:00 - 03:30

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

70 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:40

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10