Zari
ohodnotit

Zátah

Serbuan maut

Další název:
Prepadovka; The Raid; The Raid Redemption / Zátah: Vykoupení
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
101 minut

Komentáře k filmu Zátah

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2017
Neskutečná pitomina. Je   jedno, jestli film sledujete v   patnácté minutě, v   padesáté nebo před koncem.   Vždy vidíte jen neskutečnou   krutost, míhající se paže,   palbu ze zbraní a krev.   Jakmile se film dostane do   nějakého dialogu, jde o   naivní přiblížení důvodu   další ruchárny. Autoři   cíleně míří na skupinu   trochu jednodušších   diváků, kteří se   vyžívají v kung-fu, karate   a podobných ptákovinách.   Mně podobné filmy   východoasijských zemí   neberou, když krev, tak   raději Čachtickou paní.   Navíc jsou ti mužíci jeden   jak druhej, pak se v tom   orientuj.
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2016
Tak nějak by měl vypadat   krvák akčňák. Žádné   kecy kolem a tvrdě na věc.   Tak jasně že pár dialogů   tu je, ale nejsou dlouhé, ani   mimo téma. Mně se to líbilo   a určitě mrknu někdy   příště. Teď jdu na   dvojku.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Hodně dobrý akční nátěr!   Ze začátku jsem si říkal,   teď to bude o tom, že   speciální jednotka jim bude   zatápět a sem tam ztratí   svého člena a zločince   chytne. OMYL - od začátku   jasně podělaná akce, kde se   mrtví spec. oddílu kupí   hodně rychle a člověk   přemýšlí co bude. Mělo to   opravdu vejšku a nebýt   některých zbytečně   dlouhých soubojů kdy se   dotyční okopávají a   buší do sebe tak, že to ani   není možné:-))šel bych z   hodnocením výš. Pro mě   příjemné překvapení!   Jinak vyzvednu skvělou hudbu,   kameru a správně vybrané   herce, které my asi moc znát   nebudem:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2015
Brutální exhibice akce plné   soubojů a přestřelek.   Žádné použití lan,   žádné speciální efekty.   Vše co je tu k vidění tají   dech. Děj by se dal říci   jedním souvětím, ale o ten   tu vůbec nejde. Kdysi dávno   byli takovéto filmy k   vidění z produkce HK.   Indonéská produkce tomuto   žánru dělá čest a dává   do toho opravdu všechno. A   přitom stačí tak málo.   Jedna větší bytovka plná   mafie a zpackaná policejní   přepadovka. Chvílemi to   dokonce vypadá jak videohra,   ale nakonec proč ne. Je na co   se koukat a to je tady to   hlavní.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2016
Pravda, s filmem to příliš   společného nemělo. Žádný   příběh, arkádovitý děj,   herecké výkony nikde,   stejně jako logika, zápletka   s bratry notně omšelá atd.   K tomu všemu nepřetržitý   sled akce, což příliš   nemusím, a co si budeme   namlouvat, v takovém žánru   vždy značně přitažená za   vlasy, ale choreografie   soubojů, samozřejmě   filmových, čili   nereálných, naprosto   úžasná.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Přesně jak píše   Elmariachi. Scénář jakej?   Příběh : na co? Mě to až   tak neodvařilo, mimo bitek   nemá vůbec co nabídnout, to   si můžu pustit na you tube   sérii knockoutů a rvaček.   Nic víc v tom není.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2015
Nebylo to špatný   ,příběhově už to je   spíš kopie z jiných filmů   ,několika patrový dům kde   proti sobě bojují dvě   party,akční scény   dobrý,bojové scény nebyli   špatný ale některé a   hlavně ta závěrečná byla   až moc dlouhá a vypadalo to   že jsou všichni tři   nesmrtelný.Herecké výkony   docela dobrý.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Tak toto je výborný snímek   pro filmové akční   fajnšmekry a já jsi v této   podívané náležitě   liboval. Bezesporu jednoduchý   děj, ale co se to vizuálně   odehrává za adrenalinovou   jízdu? Bojové filmy mi   přirostly k srdci už, když   jsem byl malý kluk a vnímám   to, jako jedno z dalších   plnohodnotných umění. Ti,   kteří nad pěstmi a kopanci   ohrnují nos, tak nečtěte   dále, protože tohle si   vychutnají jen ti, kteří   sdílí moje nadšení. Film   se začíná rozjíždět   ihned v několika úvodních   minutách a pozvolna sepne do   akce, která nabízí   realistický vizuál se   skvěle doplňující zvukovou   složkou. Má to styl, kamera   střídá rychlé a pomalé   záběry, a když pak dojde na   bitky - jsou surové, a je   vidět, že správně   mířená rána opravdu bolí   a choreografie je strhující.   Stominutová stopáž tak   ubíhá docela rychle a těch   soubojů je zde opravdu hodně   a já se fakt výborně bavil   a v nejbližší době jsi to   pustím znovu. Snímek   oplývá i slušným   soundtrackem a dub step   bojovým scénám parádně   svědčí.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2012
Tak za prvé bych chtěl   říci(napsati),že Iko Uwais   mi připomíná bratra Tonyho   Jaa ze snímku s podobnou   tématikou Ong Bak...jako by   si z oka vypadli:)---->teď   k filmu....co se týče   akce,těžko tomu co   vytknout...strhující tempo   ve kterém nedohledáme ani   minutu nudy...spousta   krve,fightů,nožů,střelby   nicméně tu mám jedno   ale...podobně jako do   Thajska(ONg Bak),tak i do   Indonésie se asi ještě   nedostalo,že stylům 1 proti   100 alá Rambo nebo Komando   už poněkud odzvonilo...když   se podívam na filmy s Bruce   Leem(Velký šéf,Cesta   draka),tak když dostal ve   svých filmech pěstí nebo   kopačku,tak se otřepal a už   nic podobnýho   nepřipustil,protože by ho to   mohlo knockoutovat...v tomhle   snímku dostává hlavní   protagonista naloženo   podobně jako jeho   soupeři,ale přesto furt   bojuje jakoby nic...u tohohle   stylu,kdyby párkrát dostal   ten loket nebo koleno do   úsměvu,tak by zůstal ležet   a byl rád,že je rád...plus   ta chvílema popíraná   gravitace...nevim nevim...a   finálový fight,kdy borec, co   bojuje proti dvěma neméně   dobrým soupeřům,drží krok   i s propíchnutým krkem už   mě rozesmálo úplně...jako   akce 100% ,ale ty pasáže,co   připomínají spíše   fantasy, moje hodnocení   ovlivňují na 70%...to už je   fakt poněkud přehnaný a   nebýt toho množství   krve,tak je to spíš pohádka   pro děti...
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2015
Balet smrti
... možná až moc brutální   smrti. Není to špatnej film,   hudba dobrý, bojový scény   dobrý, ale asi prostě kucí   v Indonésii holdují   neskutečné hrdinské   brutalitě. Trochu třeba   nechápu, proč si maník,   když se plíží chodbami,   proč si neveme aspoň ze   země mačetu... asi to bude   tím, že je to Hrdina.
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2023
Asijská řežba
Nízkorozpočtová totální   řežba, která jede od   začátku v jednotném modu,   který mi není úplně po   chuti.99% herců není úplně   sympošové, tak se jen   těžko s někým   identifikujete.Ono to vlastně   ani nejde, protože umírají   takovou rychlostí, že   nemáte čas ani si   zapamatovat obličej. Z   počátku skvělá kamera a   střih bojových scén,   postupem času trochu upadá.   Ano bylo to za pár peněz   akční jízda,točená v   jednom špinavém baráku.   Nevím proč, ale nezanechalo   to ve mě úplně pozitivní   reakce.5/10
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Akcna parada...
Zaujimavy film, v ktorom   dominuje perfektne spracovany   kontaktny boj, ale   nezaostavaju ani strelne   zbrane.Natocit film, ktory sa   cely odohrava v rozpadnutom   baraku je obdivuhodne a davam   klobuk dole.Rezia je priemerna   a o scenar skoro vobec   nejde.Herecke vykony   odpovedaju zanru.
Film   jednoznacne doporucujem   vsetkym milovnikom akcnych
filmov a davam do   pozornosti este kvalitnejsie   filmy serie Ong Back.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2012
V rámci žánru   pěkná,akční, nadupaná   oddychovka pro zabití   volného času bez   zbytečného   přemýšlení.Až v   Indonésii filmaři dali hrdou   poctu poctivým akčním   filmům z 80.let.Škoda   klišovatého začátku s   těhotnou manželkou policisty   a také hon kočky s myší   (hon mafiánů na policisty)v   uzavřených prostorách mohl   být více propracovanější   a tak i   zajímavější(nástrahy,skry   té   kamery,odstřelovači,atd.)Pok   uď Zátah měl jen   příjemně akčně pobavit a   nic víc,tak se mu to slušně   podařilo (s ohledem na   akční snímky poslední   doby).
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2013
S pidlou v krku...
Teda řeknu vám, tam bych   chtěl bydlet... Nádhernej   činžák! Zvenčí sice   otřískanej a beznadějně   ponurej, zato uvnitř vesele   kvete podnájemnická   plíseň. Chanov hadr.   Zajímavá ústřední   myšlenka filmu: vyhlášení   akce „Z“. Vytáhněte   mačety, nadělejte z komanda   prejt a máte už na věky   bydlení zdarma. Levné a   účinné. A při celkem   očekávatelných ztrátách   mnoha kusů (podnájemníků,   kteří už zaplatili zálohu   na bydlení) se na tom dá i   vydělat!

Co   dál? Našlapaná hudba. A   kromě občasné   scénáristické střelby   naslepo je zde i několik   pěkných choreografií baletu   smrti. Potěšilo i   pragmatické střídání   způsobů boje všeho druhu. Z   odfláknutých věcí   nepotěšilo například jedno   „sekání“ do chlapa   gumovou mačetou, ale to už   asi zbytečně vyrypuju.   Občas ale hrozné pindy.   Bohužel zde platí známé   pravidlo, že dějové   nelogičnosti se   „vysvětlováním“ jen   ještě víc zvýrazňují.  

Korunu všemu   ale nasadila ta tělocvična v   závěru. Jednomu zakrslýmu   maníkovi se nemůžou v   zápase na dvanáct kol dostat   na kobylku dva superborci.   Taky není divu, když ho   mydlí stylem: pokud je ke mě   otočený zády, nezlomím mu   jediným úderem karate vaz,   ale skočím mu na záda, jak   uličník při rvačce o   přestávce na základce.   Celkově jejich orientální   technika boje (třeba to   záludné tahání soupeře za   nohu) nápadně připomínala   naše české hospodské   rvačky. Holt svět je   malej... A když ta ludra   zakrslá začala ty dva   ještě víc řezat i s tou   bakelitovou pidlou v krku, to   už jsem sebou smíchy fakt   mlátil o zem. Podobně jako   uprostřed filmu: „Musíme   je dostat! Vy půjdete po   schodech a já pojedu   výtahem.“ A co takhle,   mládenci, juknout se do tý   drobátko podezřelý,   obrovský díry, proražený   ve stropě ? :-D

Ale stejně tomu nakonec   (z bezpečného úkrytu za   zábradlím :-) napálím sedm   hvězd. Protože když už si   vygumovat palici, tak   kvalitně, čili u tohohle   řezacího baletu.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2015
zpočátku se hodně střílí   bezednými zásobníky a pak   se hodně mlátí rukama a   seká mačetami. do toho   spousta slow motion záběrů   a je z toho asijská řežba   obvyklých rozměrů
Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Násilie, brutalita a   početné súboje na úkor   príbehu. Ale na to, že sa   jedná o indonézsku výrobu,   to nie je zlé. Akurát   uberajúce sa zlým smerom.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Podruhé bych to nedokoukal
Protože druhá polovina   tohoto indonéského hitu   přinesla pouze příliš   natáhnuté souboje, pár, pro   stopáž, nutných   dialogů..., prostě nudu.   Začátek je opravdu   neuvěřitelný - 2 party, 1   budova, brutální tempo a X   minut výborné choreografie a   temné atmosféry. Kdyby se ve   střižně dostali na 70   minut, nebylo by co vytýkat.   Pokud bude pokračování   alespoň ze 3/4 takhle dobré,   Evans nebude mít o projekty   nouzi.
matne
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2014
"100.lidí = 100.názorů..."
Jejda to se nepovedlo!   "Zátah" na mě   působil jako sesazené   vystříhané akčí scény z   mnoha filmů. "Akce na   akci," tady pravda   probíhá od 00:05.min do   konce tohoto snímku - jenž   hodnotím spíše jako   "parodii." Diváka   pak nutně "střílení   mlácení a hluk otupí"   a jen očekává na konci   "rozuzlení" -   ktreré se však nekonná. Kdo   miluje co jsm právě popsal,   bude jistě nadšen!
Antonio.M
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Akční nářez
Výborný akční film, plný   bojových scén, skvělá   muzika. Čekal jsem že to   bude film bez děje a prostě   jen řežba, bohužel o děj a   trochu i zápletku se autoři   pokusili a ta to trochu   kazí... ovšem jednoduchá   zábava je to i tak, jen ne   dokonalá.
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Opravdu velikej mazec!! :)   Zase jednou film který   naprosto uspokojil mou akční   dušičku. A už teď je mi   jasné, že tuhle brutálku   nevidím naposled.
taker2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2012
taker2
snad nikdy jsem ještě   neviděl takový akční   nářez oproti tomu   postradatelní jsou proti   téhle pecce pouhým slabým   odvarem.díval jsem se nato z   originálním dabibgem   protože české titulky   nebyly ani třeba.best film of   year!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8049minih8049Hamburger Hill (1987) 
Hamburger Hill n
minih2780minih2780Alexander Něvský (1938) 
Alexander Nevskij n
minih9991minih9991Kariéra (1984) 
n
minih162380minih162380UFO (2018) 
UFO n
minih21562minih21562U konce s dechem (1983) 
Breathless n
minih16910minih16910Pražský flamendr (1941) 
n
minih23748minih23748Zelená karta (1990) 
Green Card n
minih53365minih53365Jak šlo vejce na vandr (1968) 
Jak šlo vejce na vandr n
minih33922minih33922Mrtvý muž (1999) 
Made Men n
minih9909minih9909Kanárská spojka (1993) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Zátah 2 (2013)

 Zátah 2 (2013)
Zátah 2 n
Berandal
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Indonésie / Japonsko / Spojené státy americké
Režie: Gareth Evans

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kalendárium (1993) [TV cyklus]

01:50 - 02:00

2 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Pevnosti

01:50 - 02:10

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:25 - 02:45

27 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:10 - 02:10

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama