Duben
ohodnotit

Vetřelec: Vzkříšení

Alien: Resurrection

Další název:
Alien 4, Alien 4: Resurrection; Alien - Die Wiedergeburt
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
104 minut, 116 min (2003 speciální sestřih)
Premiéra v ČR:
15.1.1998
„Staňte se svědky vzkříšení !“

Komentáře k filmu Vetřelec: Vzkříšení

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Klóny útočí...
Čtvrtý díl je akční jako   dvojka a příběh je tu   vcelku samostatný. Ripleyová   je tu jako klón a Vetřelci   též. Akce i humor jsou   dobrý. Design Newborn   vetřelce je originální ale   vždy mě děsil. Perlman je   tu jako obvykle za drsňáka a   některý hlášky tu jsou   dnes už kultovní. Tento díl   se mi líbil stejně jako   předešlé.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2021
Čtvrtý díl   „Vetřelčí“ ságy nás   posouvá v ději o dalších   dvě stě let. Je více   akční a obohacený o pár   nových prvků. A opět je   zaplněný řadou více méně   bizardních postav. Jednak je   to osazenstvo výzkumné lodi   tvořené několika poněkud   ujetými vědci a armádou   strážných. A je tu klon   Ripleyové – vytvořený ze   zamražených krevních   vzorků nalezených na   Fiorině „Fury“ 161. K   těmto postavám se pak   připojí poněkud nesourodá   posádka pašerácké lodi,   obchodující s unesenými   dělníky, kteří mají   sloužit jako potrava pro   předmět výzkumu -   vetřelce.
Protože   Ripleyová byla na Fiorině   napadená a infikovaná   vetřelcem, nesla v sobě   zárodek. Osmý klon se povedl   natolik, že byla   znovuzrozená životaschopná   Ripleyová včetně onoho   zárodku, kterým – jak se   později ukázalo – byla   královna poněkud nového   druhu. Zde se naskýtá   otázka možnosti existence   takového klonu, protože   lidé a vetřelci jsou   biologicky natolik odlišní,   že mají jistě jinou   genetickou výbavu, jejíž   promíchání nebylo možné.   Ale pak by nemohl vzniknout   ani tento příběh.
Jako obvykle, i zde se   něco zvrtne a jednotlivé   skupiny bojují mezi sebou a   později o holý život s   osvobozenými vetřelci.   Cestou k záchranné lodi   objeví mj. i předchozích   sedm klonů Ripleyové   uchovaných pro další   studium. Nakonec se zachrání   čtyři celkem neočekávaní   členové, včetně   nejmladší Callové, která   je androidem nového typu a na   záchranu zbylých členů má   zásadní vliv.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2019
Filmová série Vetřelec   patří k mým oblíbeným.   Jean-Pierre Jeunet vrátil   příběh na loď a natočil   inovativní dílko, které   slušně doplňuje celou   ságu. Opět temné   prostředí, technicky   dokonalé, dostatečně   ponuré. Unikátní podvodní   bitka, super-schopnostmi   obdařená Riplyová a   mladičká Winona Ryder   dávají filmu tu správnou   šťávu.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet   $75miliónov║Tržby USA   $47,795,658║Tržby   Celosvetovo $161,295,658║   /videl v kine 2x: 75%/___
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Velice slibně začínající   sci-fi film, který se zvrtne   v parodii. Stačí když se   objeví první animovaný   vetřelec. No a ten mutant na   konci!? Ten už nevyděsí ani   moji prababičku.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2016
IV
Navzdory příšerně   vynucenému začátku mě   čtvrtý díl vetřelčí   série potěšil: atmosféra   zůstává, ale oproti   nepříliš nápadité trojce   se zde objevuje spousta   hezkých a efektních scén.   Podvodní souboje, téměř   roztomilé vetřelčátko,   děravé okénko, skrze které   xenomorf opouští loď…   Základní příběh je už   poněkud ohraný a   monotónní, ale v detailu je   Vetřelec: Vzkříšení bezva   podívanou.
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2016
Po celkově slabém
třetím dílu je tu   pokračování čtvrté,   téměř v plné své síle   (sláva!) na niž byl divák   "namlsán" prvními   dvěma díly. Vykreslení   světa mírně šílených   armádních vědců,   zdegenerovaných vládních   ozbrojenců kteří mají sice   hlavu nabušenou předpisy ale   jinak nejsou k ničemu leda   tak pro přehlídky, pestře   nesourodé bandy pašeráků   lidí, znovuzrozené   ústřední hrdinky i   nezbytných vetřelců, opět   zazářilo v celém svém   jasu. Fascinující je i   psychologický vývoj, který   prodělali androidi od   prvního dílu doteď, stejně   jako vetřelci: jejich devizou   bylo, že se odkáží   přizpůsobit aktuální   situaci, aby zůstali těmi   predátory na vrcholku   potravinové pyramidy. A ne   náhodou se poslední generace   (dle mého) až nebezpečně   začíná podobat lidem... A   načrtnuté drama někoho, v   němž se bije živočišný   mateřský cit s vědomím,   že je všechno špatně,   dává filmu další   dramatický rozměr navrch.   Chudák unesený   "inkubátor".
=spoiler=
"A   vy jste teda kdo?"
"Já jsem matka toho   monstra."
=konec   spoileru=
geojezek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2015
Mozna to je parodie?
Obsazeni hercu, jejich   prehravani, nektere   sceny...mam pocit, ze jde spis   o parodii. Par scen je velice   slusnych. Jen ten "homo   alien"... ten je velice   slaby i kdyz smysl jeho vzniku   lze pochopit. Ale ta jeho   likvidace v rozmixovani?! Je   to parodie!
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Alien: Resurrection
Finálny Votrelec je síce   viacej akčný ale atmosféra   je podstatne   slabšia.Režisérovi ale   nezávidím,že musel niečo z   minulých dielov   opakovať(Nedalo sa asi už   nič vymyslieť)a tak   niektoré pasáže boli   nudné.Na druhej strane akcie   je skvelá a dá sa   povedať,že je to solídne   zakončenie slávnej a   kultovej ságy.
Nikii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Vetřelec: Vzkříšení
Dobrý nápad jak oživit Rip,   ale tady na mě působí jako   maniak, který chce patřit do   vetřelčí rodiny. Kde je ta   Rip, která vetřelce zabila   klidně i na dvacet metrů?   Prostě opět velké   zklamání...! Vetřelce už   berou jako tu obyčejnou věc,   z které se mají lidé   vzrušit, protože je lepší   než my všichni. Není nad   první díl, díl, kdy   vetřelce nikdo neznal,   snažil se zjistit co je zač   a jak se proti něj bránit.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2013
Opět platí, že čím více   dílů, tím více dochází   nápady a ani vetřelec není   výjimkou z tohoto pravidla.   Slušně obsazený díl -   Ryder, Weaver, nápady občas   dochází - obnovení   Ripleyové, porození nové   formy vetřelce, ale   opakující se boj posádky s   vetřelcem (na jedničku to   ani zdaleka nemá). Jednou   vidět určitě, dvakrát   možná, třikrát určitě   ne.
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Tak první tři díly byly   dosti nadprůměrné,ale tento   díl Vzkříšení je jen   lehký nadprůměr,který   ničím nepřekvapí ale   bohužel ani nepřinese nic   světaborného.Sigourney   Weaver je opět ve filmu   nejlepší ze všech   zúčastněných herců.Děj   filmu celkem ušel,ale místy   zaváněl lehce komicky.Jako   nejlepší scény bych viděl   tyto:zmražení oběti   vetřelcem a vycucnutí   právě narozeného vetřelce   z vesmírné lodi.Hodnotím   maximálně sedmi body,které   si Vetřelec 4:Vzkříšení   rozhodně zaslouží...
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2012
Zatím asi poslední a docela   zdařilá verze vetřelce. A   tak jako vždy si nechal film   zadní vrátka pro případné   pokračování.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Tak si zase po dlouhý době   můžu s čistým svědomím   říct,že jsem si z už tak   krátkýho lidskýho života,   ukrojil další 2   hodiny,který byly doslova   ztrátou času! Není   nejmenších pochyb o tom,že   USA je zemí,která plodí   nejlepší snímky všech   dob,ale co mi na nich   strašně vadí,že prostě   neví,kdy mají dost a vidina   každýho vydělanýho dolaru,   je pro ně důvod natáčet   podobný srágory i když už   to není zrovna na   místě...Vetřelcům i   Sigourney Weaver měli dát   doživotní rentu za   společné celoživotní   dílo,poslat je do penze a do   něčeho podobnýho se   nepouštět...nicméně   chápu,že v USA se prodá i   hovno,pokud ho zabalíte do   pozlátka s takovou filmovou   celebritou jakou bezesporu   Vetřelec je ...herecké   výkony neřešim,ty se   vytratili už po skončení   druhého   pokračování,kvalitní   režii,slušnej scénář a   napětí jsem tu taky hledal   marně,ale naklonovaná   Ripleyová spolu s   vetřelcem,její láskyplné   objímání a prožívání   orgasmů ve vzájemném   proplétání těl ,a ve   finále ten mutant,kterej mi   připomínal něco mezi   Terminátorem a měnícím se   Jeffem Goldblumem v horroru   Moucha, to už bylo i na mě   silný kafe...tohle podle mě   není ani průměr,to je   fraška--->40%
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2012
VETŘELEC VZKŘÍŠENÍ

Poslední díl   Vetřelců už bohužel   nedosáhl kvalit předchozích   filmů. Škoda, že touha po   zisku nutí studia k   vynuceným pokračováním.   Tento díl je už hodně   uměle nastavovaný. Měl být   spíš k zamyšlení nad   touhou po penězích a zisku   za každou cenu. Téma mělo   ukazovat, že lidstvo je pro   peníze a pochybné zisky z   vojenských projektů schopno   prakticky všeho a neštítí   se žádných praktik. V touze   za ziskem porušuje bez   skrupulí i morální   pravidla. Myšlenka sama o   sobě není špatná, ale   spíš poukázala na fakt, že   i filmovým studiím jde jen o   zisky z filmů, který lidé   rádi uvidí byť jen ze   zvědavosti. Myslím, že   tento díl Vetřelců je   filmařský omyl, neměl asi   být vůbec natáčen. Bylo by   to lepší, ale když už   vznikl, je potřeba ocenit   herecký koncert Siqourne   Weaver. Matku Vetřelce hraje   sice dost přesvědčivě, ale   bohužel, to už není ten   starý dobrý vetřelec. Je to   vlastně pořád jen   opakování situací, které   už tu víceméně byly. V   novém režijním pojetí film   působí dost „sladce“ a   toto se k Vetřelci bohužel   ale vůbec nehodí. Přesto   scéna v „síni klonů“ je   úžasná, podvodní honička   taktéž, a jistě by se   našly další dobré scény,   pro které si tento film   nezaslouží úplné   zatracení.
meduska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2011
4*
Můj názor je ten, že je to   nejslabší díl z celé   série. Dějově je to fakt   chvílema i trapné. Finále   je spíš komické než   napínavé. Zlatá dvojka, na   tu žádný díl nemá.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Velice slušný (zatím)   poslední díl série, oproti   předchozímu výrazný   kvalitativní skok nahoru - s   až "mystickým"   závěrem, kde jako by Alien   měl k Ripleyové   "vztah"...
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Po čtvrté: a ještě k tomu   v naprosto netradičním   stylu. A proč ne, když se   režisérského povelu   „action!“ ujal právě   Jean-Pierre Jeunet, který se   nebál patřičně odvázat…   a pojal vetřelčí sérii s   francouzským šarmem i   nadhledem, a připravil tak   fanouškům nejedno   překvapení. (-----) Co mě   pokaždé dostane:   hláškující Ron Perlman,   útěk vetřelců, pod vodou,   Ellen Ripley 1 – 7(nedostaly   šanci), Ellen Ripley 8(v   pozici matky zabodovala)….   prostě všichni do jednoho   jsou k nakousnutí(i se   sladkou Winonkou). A mým   favoritem se stává: .....   Čumáček
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Alien: Resurrection
Čtvrtý díl a poslední díl   uzavírající fenomén   Vetřelec. Začátek byl   zbytečně zdlouhavý a v   podstatě se tam nic nedělo,   kromě zjištění, že   Ripleyová byla naklonovaná.   Měla jsem za to, že z toho   tvůrci budou těžit, když   už jí museli oživit pro   další díl, ale bohužel.   Ripleyová sice disponuje   obrovskou silou, krví, která   je kyselinou v podstatě je   vetřelec v lidské podobě,   ale k čemu bylo to   vyobrazení, když nemělo   užitek? Čeho jsme vlastně   byli svědky, pouze toho jak   se ona a skupina dalších   zoufalců snaží uprchnout   před běsnící stvůrou.
Finále, kdy královna   porodí, ehm…co, že to   vlastně mělo být? Nějaká   nová odrůda vetřelce,   těžko říct, v tomhle filmu   jsem smysl nenašla a to v   ničem! Herecké obsazení je   tady sice o dost lepší než   v předešlém díle (W.   Ryder, R. Perlman, G.Dourdan   atd), ale bohužel to je v   tomhle případě k ničemu.  
Nepochybně nejhorší   díl.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Mě se Vzkříšení líbilo.   Jednalo se o pěkné,   napínavé akční scifi -   bližší spíše druhému   dílu (který je mým   favoritem). Vizuální   zpracování je úžasné   (nepovedené klony, královna)   a akce je svižná. Film tak   trochu paroduje sám sebe   (hlavně hláškami pirátů -   "Země? Taková   díra!"), což určitě   někomu vadit může.   Nicméně já jsem   spokojený - variace po   depresivní trojce prospěla.
AshT
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Budu en koment psat klidně   dokola.Vetřelec 4 pro mě byl   hodně nesmyslný na začátku   klonovali ripleyovou, ale   nechapu jak se vni vzal ten   zárodek vetřelce   královny.Tu pak chovala   společnost a samozžejmě to   neměli pod kontrolou a šlo   to furt dokola pro mě tento   snímek 4 díl byl   nesmyslný.Dám body jen za   opsazení a efekty jinak mě   to přišlo osobně furt   dokola.
Lordbob
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Poslední a nejhorší díl   této úspěšné   serie.Vizuálně docela   zdařilé a to je vše co je   na tom filmu hezký.Chybí   napětí a konec filmu je   uhozenej.Zlatá jednička.
Rollage
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Vetřelec po 4.
...a trochu mimo předchozí   díly. Sice po technické   určitě povedené, podvodní   scéna a místnost s klony   patří určitě k vrcholu   celé série,   "akorát" napětí   nám zmizelo a ta potvora na   konci už hraničí se   sebeparodií, nepočítám   solidně nesympatické   obsazení, proto díky za   Weaver v "nadlické"   formě. Solidní zakončení   kultovní řady Alien.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Nejslabší díl série!
musím říct, že film je   spíše hloupý než   pěkný.
Příběh na   nic! Je to ve všech směrech   přehnané, rozhodně mě   nebaví koukat na haldu   lidské krve, prostě je tento   snímek ten nejhorší ze   série "Vetřelec"   Pořá je to to samý, znovu   vetřelci vraždí lidi na   lodi a nakonec ti mimoni zase   chcípnou, jako vždy!
Alepoň že Sigourney   Weaver zůstala (i když ji to   bylo houby platný) a Ron   Perlman se alespoň   ukázal.

Přehnané, drsné,   hloupé, to samé! Tečka.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Téměř 20 let po vydání   prvního dílu se objevil   čtvrtý a poslední díl,   který nese název   vzkříšení. I když mi   nějak uchází, co se   vlastně v tomto filmu mělo   křísit. Jestli Ripleyová,   Vetřelec nebo samotný   film...těžko   říct...každopádně nechci   nijak podceňovat pana   režiséra, ale na Scotta nebo   Camerona tohle rozhodně   nemělo...I samotná   Ripleyová se nám dosti   změnila...no je to jenom   škoda...i když jako   završení jedné ságy to   není zas tak špatné...pro   mě je to něco málo nad   průměrem...
Jarda.ftr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Vzkříšení? Už   předchozí díl na   vězeňské planetě značně   zeslábl, ale tímto autoři   pohřbili nejen vetřelce, ale   i pověst dobrého scifi   hororu. Technickému   zpracování nelze nic   vyčítat. Je znát snaha, ale   bohužel všeho moc   škodí...i vetřelců.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Tak čtvrtý díl se mi také   hodně líbil. Vidět Perlmana   v Alienovi je taky zážitek.   Film má celkem pěkný   hororový nádech, a hlavně   krásný efekty. No a ten   aliení zmetek na konci byl   taky suprovej. Škoda že ho   hned zlikvidovali, vetřelčí   královně bude trvat, než se   jí podaří další takový   ...
Ocean
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2009
V podstate o čosi lepšie   pokračovanie oproti   predošlému dielu Votrelec 3,   ale nič moc. Sigourney Weaver   si tu zahrala už celkom inú   menej významnú rolu,   akéhosi klona hlavnej hrdinky   Ellen Ripley. Od tohto filmu   som čakal, že to bude   poriadny prepadak, ale v   skutočnosti sa opak stal   pravdou. Z jeho deju som bol   dosť prekvapený. Sigourney   Weaver tu podala dosť   slušný výkon, čo sa týka   špeciálnych efektov boli   dosť na vysokej úrovni, to   iste platí aj o zvukových.   Scenár bol pomerne dosť   slušne vymyslený, oveľa   lepšie ako v predošlom   tretom diele.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2009
A zase je to tady ...
... naklonovali Ripleyovou a   to byla chyba. Spolu s ní   totiž probudili i vetřelce.   A začali je dokonce chovat a   pozorovat. Samozřejmě, že   toto se nevyplácí.
Docela se ta čtverka   podařila, rozhodně lepší   než trojka.
A   Ripleyová se nakonec stala   vlastně matkou toho, proti   čemu celý život bojovala,   jak ironické :-).
Dobrý nápad.
Soused89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Ve čtvrtém díle   kvalitativní ústup   vetřelcí ságy pokračuje.   Tvůrci se zde sice snaží   navázat na oba dva   nejslavnější díly, na   první tím že se děj   Vetřelce 4 odehrává na   palubě vesmírné lodi, na   dvojku zase tak, že se s nimi   potýká skupina vesmírných   pirátů vedených   naklonovanou Ripleyovou,   ovšem moc se jim to nedaří.   Vadí mi především určitá   coolovost, která se k   vetřelcům moc nehodí.   Postavy, místo aby byly z   vetřelců posraní strachy,   zvesela hláškují, v   minulých dílech silná   osobnost Ellen Ripleyová zde   působí jako puberťačka   mající sexuální narážky   a hrající skvěle basketbal.   Vrchol její trapnosti pak   přichází v okamžik, kdy se   shýbne k podlaze a začne   čenichat vetřelce. Jestli   tím chtěli tvůrci   překvapit a ukázat v plné   nahotě její polovetřelčí   původ, moc se jim to   nepovedlo. Stejným minutím   vedle je i postava dívčího   androida Call, který je tak   tupý, že klidně předá   svou zbraň nebezpečnému   zajatci. Kam to ta umělá   inteligence   dospěla?:Parafrázuji –li   citát jednoho amerického   důstojníka je lepší mít   pět Ashů proti sobě, než   jednu Call za sebou . Ode   dna film zachraňuje pouze   vizuální stránka věci.   Lodní prostory vvypadají   skvěle a scéna ve vodě   též, ale jinak…
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Vetřelec : Vzkříšení
Repleyová je v tonto díle   pouze jako svůj klon!   Příběh se odehrává v   relativní budoucnosti, kde   lidé pěstují vetřelce a   snaží se je studovat! Ale   vetřelci uniknou a začne   likvidace!
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2009
tentoposlední vetřelec ušel   snad poslední pěkně   udělané a toje snad vše   proto jen 7 bodů koukněte a   snad uspěje
Albertosaurus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Tento film se mi líbil. Je   akční, temný a celkově   zábavný. Atmosféra prvních   dvou dílů mi také   scházela, ale pokud se   nesnažím srovnávat s   předchozími díly, dopadlo   to moc dobře. Hudba Johna   Frizzella je podmanivá. Celé   je to takové brutálnější   a nechutnější než   předchozí díly. Následkem   toho se při sledování   nemám snahu bát, ale bavil   jsem se královsky.
McFady
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.5.2009
:(:(
Režisér přece musel   vědět, že čtyřka nebude   nikdy, nikdy a nikdy dobrý   film, když už všechny   nápady byly vyplejtvány v   předchozích dílech.. Tak   naklonovali Ripleyku a už se   to tam zase mydlí a   střílí. Je to prostě jenom   taková divná hovadinka. a   TEN novej Vetřelec ušel...
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Neveril som že by další   diel mohol vzniknut.Už   akčnejší než trojka.Film   dopadol v pohode a nebol som   sklamaný.Opet Sigourney   Weaver ako Riplay podala   vynikajúci výkon.filmári si   vždy nájdu cestu ako oživit   túto legendu.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Čtvrtý díl asi nikdo   nečekal a když tak už aby   se odehrával i na Zemi,   ikdyž se ktomu ke konci i   schylovalo. Naklonovaná   Ripleyová bylo   scénáristické kouzlo jak   jí vrátit zpět a myslím,   že to dopadlo dobře.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Škoda, že túto sériu   chceli ukončiť tretím   filmom, asi už nikto   nepočítal, že sa niekedy   bude nakrúcať aj tento   film.
Samozrejme je   lepší, ako tretí diel. Dej   je napínavý a časom sa   začína aj stupňovať.
Clockwork
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Pro me jednoznacne nejhorsi   dil cele sagy. Absence ES jako   je Scot,Cameron a Fincher je   patrna po celou dobu   filmu.Tudiz pro me je tento   dil apsolutne nezajimavi a   nudny.Proste to je celi takovi   divny bez spetky napeti a   strachu.Takova nostalgie rekl   bych.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Ale tohle tvůrci neměli   dělat.Čtyřka mi moc nesedla   a poněkud mne nudila.Pokus o   vzkříšení Ripleyové měli   nechat být a akceptovat konec   třetího dílu.Ale to   ne.Měli nechat raději   Ripleyovou odpočívat v   pokoji.Moc se mi nezalíbila   myšlenka o jejím   klonování.Z filmu jako   celkově poněkud vymizela ta   správná vetřelčí   atmosféra, která byla znát   od počátku prvního dílu a   akce (té je tu sice více),   která ale bohužel   selhává.Napínavých   momentů jsem se zde moc   nedočkal.
JVSoolen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Jako samostany sci-fi film   velmi dobry nadprumer, v   kontextu predchozich vetrelcu   dost slabota. To je asi tak   vsechno, co se da napsat.
JohnyVo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Hodnotím stejně jako třetí   díl, nicméně je pro mě   tento díl o něco lepší   než 3, ale v žádném   případě nemůže rovnat s 1   nebo 2
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Návrat akce
Po pomalé a depresivní   trojce je tu nabouchaná   čtyřka plná kvalitních   efektů, nových myšlenek,   ještě větší dávky akce   než ve dvojce, ale zároveň   také čpící zbytečnou   pompou, komerčním záměrem   a bezohledným odstraněním   jakés takés míry tajemna a   hororu.
Medousek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2008
U Vetřelců se povedly   všechny díly.Jeden se povedl   o něco míň,druhý   víc...jeden má míň   nedostatků,druhý o něco   víc...,ale všechny mají   něco do sebe a je to prostě   KLASIKA!!!
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Určitě to není tak špatný   film, jak o něm spousta lidí   vykládá. Je sice nejslabší   z celé série, ale s trojkou   prohrál jen o prsa. Jen   doufám, že už nikdo nebude   vymýšlet pětku, protože to   by celou sérii degradovalo   takřka někam na úroveň   hororových seriálů typu   Halloween apod. Nevěřím   totiž, že by na tohle téma   mohlo být ještě vymyšleno   něco originálního.
RoboDevil
Hodnocení:
Přidáno: 7.1.2008
Alien
Podívejte se na ten film   podruhé a pochopíte proč je   hrdým pokračováním   vetřelce!!!!!!!!!!!!!
Dávám 9 z 10!
Spiker.cz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Nejhorší ze série vetřelec!
Co dodat, tento film už   rozhodně nepatří mezi   horor, což by měl.Nechce se   mi o této blbosti moc   psát.Jestli je pravda to že   čím novější doba tím   horší horory (tedy aspoň o   alienovy) tak už ať radši   nikdo nic netočí.Ať si   všichni vetřelce pamatují z   předchozích filmů, kde   stálo za to přijít do kina!
callaghan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Kdo jste se nedívali, tak se   ani nedívejte. Já to viděl   celý a litoval jsem toho. Po   prvních dvou dílech jsem byl   nadšený, trojce jsem   přišel na chuť až   pozdějí, ale tenhle pokus   oživit ukončenou legendu   nepochopím nikdy... Je to   jeden z nejstupidnějších   filmů, který ublížil celé   sérii.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Sice slabší než jednička   nebo dojka ale poměrně   zajímavé. Pochvalu si   určitě zaslouží to jak si   režisér poradil se   "vzkříšením"   Ripleyové, které se Fincher   ve třetím díle zbavil. A   navíc jsou ve filmu poměrně   kvalitní akční scény   (hlavně ta pod vodou má   říz) + nový druh vetřelce   (fešák:))
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Winona Ryder
Tento film navázal na   předchozí tři filmy ve   velikém stylu. Jsou tam nové   typy vetřelců, v zajímavém   prostředí nové lodi a   hlavně je tam spousta   zajímavých herců, kteří   tento film příjemně   okořenili. Je to snad ještě   zajímavější film, než ty   předcházející.
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Tento díl je z celé řady   dalším povedeným   pokračováním. To co se   nepovede jiným tvůrcům na   poprvé, zde se stále daří   a to už počtvrté. Tvůrcům   se podařilo navázat na   předchozí díl a poradili si   ze zápletkou jedna radost.   Samozřejmě je to pro   milovníky scifi-horor žánru   a je to zábava nejen pro   jeden večer.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2006
S množstvím pokračování   klesají nápady, klasicky   dobře provedené efekty ale   příběh už začíná trochu   nudit, kolikrát jsme už ty   dvojitý čelisti viděli,   postupnou stagnaci příběhu   nezachrańuje ani novodobá   Ripleyová a už vůbec ne   nový druh který se nám   ukáže na konci, to už byl   přestřel... Nicméně je to   nadprůměrný akční snímek   kterej vás bude dobře bavit   pokud jste fanoušky tohoto   žánru.
Bloody.M
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2005
nejméně povedený díl   série, zejména v té době   "módní   záležitost" klonování   a následná mutace Ripleyové   i vetřelce už prostě nejsou   ono, ovšem jako zakončení   série to není špatné   pojetí
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Nemůžu si pomoct, ale   Vzkříšení se mi líboli   snad nejvíc, protože je tam   moc alienů, spousta   nebezpečí, klony   Ripleyové... Mimochodem,   zmiňovala jsem se už o   množství alienů...?
Docela mě tyto   příšerky fascinují a když   je jich moc, tak nehledím na   průměrný scénář a   poněkud odklonění od   původních dílů, jak lze   vystopovat v (zatím)   posledním dílu ságy   vetřelců.
Emzak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Nechápu, jak se někomu mohl   líbit čtvrtý díl   veleúspěšné série Alien.   Vždyť je to úplně   zmršené. Tvůrci si tam   zahrávají s genetickými   mutacemi Ripleyové a   vetřelců, která se tím   stává na půl Alienem.   Jelikož získá jejich   schopnosti a má místo krve   kyselinu. Nehledě na to, že   veltřelci ji nic právě   proto neudělají. Což je   dost velký odklon od   původní dílů. Obdivovatel   původních dílů a sci-fi   fanoušek prostě neví, co si   má o tom myslet. Né, že by   to bylo vyloženě špatné,   ale potřebu fanoušků to   neuspokojí. Z filmu vymizely   všechny ty pravé akční   situace při kterých se   zatajoval dech a byly   nahrazeny spoustou oku   lahodících efektů. Bohužel   film postrádá dobré   zpracování a příběh a je   nahrazen, jakousi mutací   několika různých sci-fi. To   rozhodně není kýžený   výsledek, jaký by si tato   série zasloužila. Je to k   pláči.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Kult
Kultovní vesmírný horor se   S.Weawer v hlavní roli. Ze   všech čtyř dílů   jednoznačně nejlepší. Film   který odstartoval celou vlnu   dalších scifi s vesmírnými   obludami.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38778minih38778Elektra (2005) 
Elektra n
minih39718minih39718Kanibalové (1979) 
Cannibal Holocaust n
minih2526minih2526Action Jackson (1988) 
Action Jackson n
minih36835minih36835Mrtvá hlídka (2002) 
Deathwatch n
minih7063minih7063Dva muži ve městě (1973) 
Deux hommes dans la ville n
minih190130minih190130Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie] 
Obi-Wan Kenobi n
minih20791minih20791Pohyblivý terč (1997) 
Silent Trigger n
minih43524minih43524Stalingrad 1. (1989) 
Stalingrad n
minih3239minih3239Armáda temnot (1992) 
Army Of Dakness n
minih38758minih38758Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005) 
Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Alien 5 (2019)

 Alien 5 (2019)
Alien 5 n
 
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Jihoafrická republika
Režie: Neill Blomkamp

(pokračování)

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

 Vetřelec vs. Predátor (2004)
Vetřelec vs. Predátor n
Alien vs. Predator
Žánr: sci-fi / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

18 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

83 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

63 minut již uběhlo
132 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

68 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376625
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10