Jeden svět
ohodnotit

Vetřelec: Covenant

Alien: Covenant

Další název:
Votrelec: Covenant
Rok:
2017
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
18.5.2017

Obsah filmu Vetřelec: Covenant

 
Ve vesmíru váš řev nikdo neslyší. Po téměř čtyřech desetiletích zůstávají tato slova synonymem pro čirou a neúprosnou intenzitu mistrovského díla Ridleyho Scotta, futuristického hororu Vetřelec. Teď se otec ikonické franšízy opět vrací do světa, který vytvořil, aby prozkoumal jeho nejtemnější zákoutí ve filmu VETŘELEC: COVENANT a přinesl nová dobrodružství, která vám zrychlí tep a která posouvají hranice hororových filmů s ratingem R.

Na palubě vesmírné lodi Covenant panuje hluboké ticho. Posádka a další 2 tisíce duší na palubě průkopnického plavidla jsou v hluboké hibernaci, takže umělá bytost Walter bloumá chodbami sama. Loď je na...
 
Související odkazy
 
Recenze: Vetřelec: Covenant

Nejnovější přírůstek do populární série. Opět v režii Ridleyho Scotta a produkci Waltera Hilla, ovšem... číst dál

 
 
RECENZE: Co to sakra je? Přece Vetřelec váhající mezi krví a mozkem

Račte si vybrat. Filmem Vetřelec: Covenant se Ridley Scott vrací do vesmíru, který stvořil v prvním Vetřelci, ale i do říše předešlého snímku Prometheus, zpětného prologu vetřelčí ságy. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
Vetřelec:
 Covenant

Slavná mimozemská příšera se vrací. Posádka vesmírné lodi tentokrát jede kolonizovat vzdálenou planetu na opačné straně galaxie. Co zprvu vypadá jako ráj, je ve skutečnosti svět plný děsů, odkud budou s hrůzou utíkat. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ridley ScottRidley Scott  
hraje:
Michael FassbenderMichael Fassbender.....David / Walter [39]   
Katherine WaterstonKatherine Waterston.....Danielsová [37]   
James FrancoJames Franco.....Branson [38]   
Noomi RapaceNoomi Rapace.....Elizabeth Shaw [37]   
Guy PearceGuy Pearce.....Peter Weyland [49]   
Callie HernandezCallie Hernandez.....Upworthová [28]   
Billy CrudupBilly Crudup.....Oram [48]   
Carmen EjogoCarmen Ejogo.....Karine [42]   
Danny McBrideDanny McBride.....Tennessee [40]   
Demián BichirDemián Bichir.....Lope [53]   
Amy SeimetzAmy Seimetz.....Farisová [35]   
Goran D. KleutGoran D. Kleut.....Xenomorph [41]   
Tess HaubrichTess Haubrich.....Rosenthalová [27]   
Alexander EnglandAlexander England.....Ankor   
Nathaniel DeanNathaniel Dean  
Javier BotetJavier Botet  
scénář:
John LoganJohn Logan  
Dante HarperDante Harper  
námět:
Michael GreenMichael Green.....příběh   
Jack PaglenJack Paglen.....příběh   
hudba:
Jed KurzelJed Kurzel  
kamera:
Dariusz WolskiDariusz Wolski  
střih:
Pietro ScaliaPietro Scalia  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vetřelec: Covenant >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jardiv
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2023
Starý známý
S Vetřelcem jsem se seznámil docela obyčejně:   seděl jsem v 70mm (schválně – kdo ještě   dneska ví, co to znamená) kině Alfa na   Václaváku a koukal na velikánský plátno kde   na pozadí nekonečného vesmíru postupně   vyvstávala písmena A, L , I, E a N...
To bylo   počátkem osmdesátek, tedy konkrétně roku   1983, kdy se film dostal do filmové distribuce v   tehdejším Československu. Ale proč vás s tím   otravuju?
No, od té doby jsem viděl docela   dost vetřelčích filmů, ať už to byly   sequely, prequely i kdovíjaké jiné quely. A   většina z nich se mi moc nelíbila. S těmito   zkušenostmi se tedy pouštím do hodnocení   Covenanta. Po pravdě řečeno, buď jsem děj moc   nepochopil, nebo už ten báječný Ridley Scott   zesenilněl a natočil naprostou volovinu. Spíš   se ovšem přikláním k té druhé variantě.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Covenant na obzoru...
Mnohem lepší pokračování Prometheuse se   vyhnula všem neduhům předchozího díla. Je tu   víc akce, humoru a konečně i vetřelce. Nový   druh xenomorfů potěšil. Dvojrole Fassbendera   byla skvělá. Postava Davida je tu   nejzajímavější charakter. Doufám že bude i   slíbená trojka a čtyřka.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2020
Fuj! Propad do béčkových vod by mě vůbec   nevadil, ale tolik stupidit, WTF momentů a   imbecilních keců to je už vrchol. Žádná   zapamatováníhodná postava, všechno kreténi   nebo krávy, o dalších kokotinách se ani   rozepisovat nebudu. Tenhle ubohý vypatlaný hnůj   je totální výsměch Alienovi. Bez atmosféry, s   trapnou digitální technologií a rutinní   hudbou. FUJ! Ridley Scott se vyznamenal už s   Prometheusem, ale tímhle si potvrdil post   senilního slaboduchého dědka. Měl by to už   zabalit a odstěhovat se na Floridu mezi své.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Kde jsou ty časy, kdy první Vetřelec děsil   kina. Pryč je doba překvapení, hrůza z   neznáma. Dneska se člověk diví, že posádka   lodi z budoucnosti nezná klasický film   Vetřelec. Covernant je o třídu lepší, než   byl Prometheus. Bohužel je tu spousta   nesrovnalostí a kiksů. Scénář je asi šitý   horkou jehlou, nebo jsou lidé z budoucnosti   úplní blbové. Zcela zjevně vyšinutý biorobot   David v nich nebudí nedůvěru. Skočí mu na   každý špek. Jeho až dětinské lhaní berou za   čistou pravdu a tak má svojí práci hodně   usnadněnou. Posádka se venku, na cizí planetě,   opět chová krajně nezodpovědně. Nefiltruje si   vzduch, nebere rukavice, rozkope a očuchá   každý neznámý organismus. Nesrovnalosti ve   filmu:
Loď bezpečně dokuje a přitom předtím   jí našli podle průseku v lese jako vrak. Na   celé planetě je pouze jedno město albínů   (kterým to, mimochodem, taky moc nepálí).   Vetřelec, který je dle předchozích dílů   usmrtitelný i 9 mm pistolí (Vasquezová ve   vzduchotechnice), tady přežije žár trysek z   motoru.
Závěrem...výborné záběry techniky,   planety, prostředí. Mizerná animace vetřelců.   Atmosféra...no, jednou jsem cítil malinko   napětí...slabota. Celý děj krok za krokem   předvídatelný. Vždy je jasné dopředu, co se   stane/nestane. Prostě jeden z filmů na které   rychle zapomenu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2019
Posádka koloniální lodě se po zachycení   neznámého signálu ocitne na neznámé planetě   podobné Zemi. kde začne čelit té   nejděsivější hrozbě, jakou si nikdy nedovedla   ani představit. ´Prometheus 2´ či ´Alien:   Covement´. jak je komu po chuti. Přímé   pokračování neoficiálního prequelu   vetřelčí ságy přináší příběh, který   jsme však už ale jakoby znali. Ano. Námětově   je v podstatě stejný, jako zcela první snímek   z roku 1979 ´Alien´, který v nejedné zemi   dokázal rozvířit vody děsivého vědomí.   Snímek není na stejné úrovni jako předchozí   film a jako film zcela první. Je to něco mezi   nimi a vcelku je to škoda. Ridley Scott ve   vyobrazení napínavých sekvencí jako obvykle   opět nezklamal, ale když v té nejlepší   atmosféře najednou přijde dlouhá nudná   část, veškerý divácký zájem je vytržen   úplně stejně, jako když se na komerční   televizi v průběhu filmu začnou vysílat   reklamy. Přiběh, skutečně velmi podobný zcela   prvnímu snímku, nepřináší nic zásadního,   nic převratného, nic objektivního. Naopak je   velmi předvídatelný, takže každou scénou se   odhadující divák přesvědčuje, jestli   následující dějový vývoj tipnul správně.   Těžko říct, proč tento film vlastně vznikl.   Ve své pozici se zdá být naprosto zbytečný.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.11.2018
Scénaristi se v předchozích dílech asi trochu   vyčerpali a tak zkusili na to jít trochu od lesa   a vyrobily jakýsi prequel. Byl jsem spíš   zklamán, ale ne uražen.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Ridley Scott
si u mě vysloužil předchozím Prométheem velmi   nelichotivé mínění. Ale že stejně nadšeně   natočí ještě horší film, jsem fakt nečekal.   Chce snad ustanovit nějaký novodobý standard,   že kolonizační rakety budoucnosti obsluhuje   pouze posádka s IQ houpacího koně? Pričemž   konstruktéři těch lodí by museli mít IQ   ještě o 1 bod nižší. Tímhle prosím krmte   chovance zvláštních ústavů, ale nechlubte se   tím v kině. Bude-li pokračování, už na něj   nepůjdu, ani kdyby mi za to platili. Jednu   hvězdičku protože míň dát nejde, a druhou   hvězdičku (a ještě hodně rozleptanou   vetřelčími zvratky) za občasnou scenérii.
Himer30
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2018
vetřelec
Jedna věc k filmu! Použít scény ,bez   vyje.b.ané produkce. je to pila! Seztrihaná   scény jako bonus!!!
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2018
Hneď na začiatku musím povedať, že   „Prometheus 1“ pre mňa osobne bol lepší.   Pokračovanie v sebe má slušne napísaný   scenár, ktorý sa však v niektorých bodoch   nevyhol klišé momentom. Zaujímavá herecká   partia (prekvapujúci výber D. McBride, a   prekvapujúco „nulový“ čas pre J. Franca).   Efektívna PC-technika a pekné sci-fi obrazy.   Celý je to natočený v duchu moderných čias,   ale pán R. Scott nezabudol prepašovať nejaký   ten „feeling“ z minulosti. U mňa zatiaľ   veľmi silné tri hviezdičky s možnosťou na ich   inkrementáciu (minimálne o 1 jednu hviezdu).   Osobné hodnotenie: 79
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2018
║Rozpočet $97miliónov║Tržby USA   $74,262,031║Tržby Celosvetovo $240,386,898▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných   kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA //počet   predaných kusov ║ Tak ja som si to nakoniec   užil viac než som čakal. Veru po tých   reakciách čo som čítal, som sa zas obával čo   také hrozné na nás Ridley vypustí. Nakoniec   vypustil slušnú dusivú atmosféru, napätie a   strach. Samozrejme máme tu výdatne naivnú   kolonizačnú jednotku osídlovatelov planét,   ktorý si chcú skrátiť cestu vesmírom a   zakotvia na planéte ktorá im na prvý pohľad   ponúkne slušné podmienky na život. Nuž opak   sa stáva pravdou a môže začať peklo. Ridley   nám dal Prometheusom pekný dejoví nástrel a   teraz dejovo nadväzuje. V podstate tu máme taký   prechodoví film, ďalšie spojivo v tomto drsnom   univerze. Je to taký mix Prometheusa a Votrelca.   Dokonca aj po hudobnej stránke. V tomto diely už   stavia na základoch ktoré si stanovil a nie je   to najhoršie. Ľudia pozemský ani ich tvorcovia   už nemajú vo vesmíre miesto. Na scénu   nastupuje ničiteľ devastátor Dávid (Michael   Fassbender je jasný herecký kráľ, ten jeho   chladný chirurgicky presný postoj, brrŕ), ten   sa do toho pekne oprel. Všetkých má len za   doterný hmyz a chce podľa daných možností   stvoriť niečo viac. Experimentuje a ide mu to.   Zákernejší a prešibanejší android tu ešte   nebol. Veru nakoniec to je dejovo šité na mieru   androidovi, ľudia sú tu len figúrky v   šachovnicovej partii, ktorá môže mať len   jedného víťaza. Pokusy a masaker môže   začať. V rámci sci-fi nám Ridley opäť   ponúka niečo z toho lepšieho čo nám posledné   roky ponúkli alebo lepšie povedané neponúkli.   Jeho filmársky štýl vie vždy upútať a ako   vždy nám servíruje úžasní vizuál, krásne   lokácie, prostredie, kulisy, silnú doprovodnú   hudbu aj keď sa vykráda ale k tomuto dielu tie   melódie pasujú. A príde aj na vytúženú   akciu, dravosť, drsnosť a slušná dávka   napätia pri stresujúcej posádke, ktorá sa   dostáva každým ich krokom do riadnych   problémov. /videl v kine: 100%/
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih147868minih147868Kráska a zvíře (2017) 
Beauty and the Beast n
minih161322minih161322Mia a bílý lev (2019) 
Mia et le lion blanc n
minih16154minih16154Pohřbeni zaživa (1997) 
Buried Alive 2 n
minih46555minih46555Holka jako já – příběh Gwen Araujo (2006) [TV film] 
A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story n
minih85401minih85401Kovář z Podlesí (2013) 
Kovář z Podlesí n
minih64035minih64035Skandál texaských rozleskávaček (2008) [TV film] 
Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal n
minih40113minih40113Dům voskových figurín (2005) 
House Of Wax n
minih149920minih149920Klepání na Daveovu bránu (2017) [TV film] 
Bob Dylan: Knockin' on Dave's Door n
minih88989minih88989Dva idioti ze Scotland Yardu (2004) 
Der Wixxer n
minih18229minih18229Růžový panter znovu zasahuje (1976) 
The Pink Panther Strikes Again n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

 Vetřelec vs. Predátor (2004)
Vetřelec vs. Predátor n
Alien vs. Predator
Žánr: sci-fi / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Kanada / Spolková republika Německo
Režie: Paul W. S. Anderson

(pokračování)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelec: Covenant (2017)Vetřelec: Covenant (2017)Vetřelec: Covenant (2017)Vetřelec: Covenant (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762965
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10