Jeden svět
ohodnotit

Vetřelec vs. Predátor

Alien vs. Predator

Další název:
AVP: Alien Vs. Predator
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
4.11.2004
„Ať vyhraje kdokoliv, my prohrajeme“

Obsah filmu Vetřelec vs. Predátor

 
Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká…

Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských...
 
Související odkaz
 
Recenze: Vetřelec Vs. Predátor

Není to tak dlouho, co si své síly změřily dvě legendy hororového žánru Freddy a Jason. Tentokráte se pro změnu utkají nejobávanější bytosti celého... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paul W. S. AndersonPaul W. S. Anderson  
hraje:
Lance HenriksenLance Henriksen.....Charles Bishop Weyland [63]   
Sanaa LathanSanaa Lathan.....Alexa Woodsová [32]   
Raoul BovaRaoul Bova.....Sebastian De Rosa [32]   
Ewen BremnerEwen Bremner.....Graham Miller [32]   
Colin SalmonColin Salmon.....Max Stafford [41]   
Tommy FlanaganTommy Flanagan.....Mark Verheiden [38]   
Agathe de La BoulayeAgathe de La Boulaye.....Rousseauová [32]   
Carsten NorgaardCarsten Norgaard.....Rusten Quinn [40]   
Sam TroughtonSam Troughton.....Thomas Parks [26]   
Petr JáklPetr Jákl.....Stone [30]   
Ian WhyteIan Whyte.....Scar [32]   
Pavel BezděkPavel Bezděk.....Bass [38]   
Kieran BewKieran Bew.....Klaus [23]   
Jan Pavel FilipenskýJan Pavel Filipenský.....Boris [30]   
Tom WoodruffTom Woodruff.....Grid [44]   
Joseph RyeJoseph Rye.....Joe Connors   
scénář:
Paul W. S. AndersonPaul W. S. Anderson  
námět:
Dan O'BannonDan O'Bannon.....postavy (Vetřelec) [57]   
Paul W. S. AndersonPaul W. S. Anderson.....postavy Vetřelec [39]   
Ronald ShusettRonald Shusett.....postavy (Vetřelec)   
Jim ThomasJim Thomas.....postavy (Predátor)   
John ThomasJohn Thomas.....postavy (Predátor)   
hudba:
James Seymour BrettJames Seymour Brett.....dodatečná [29]   
Harald KloserHarald Kloser  
Thomas WanderThomas Wander.....dodatečná [30]   
Thomas SchobelThomas Schobel.....dodatečná   
kamera:
David JohnsonDavid Johnson  
střih:
Alexander BernerAlexander Berner  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vetřelec vs. Predátor >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Dvě hororové legendy proti sobě
Miluji obě série i monstra takže jejich   crossover nemohla ujít a nebyla jsem zklamaná.   Mohlo to být sice lepší ale i tak to byl dobrý   průměr. Je to sice víc akční sci-fi než   horor a bitek mohlo být víc. Ovšem snaha se   cení. Potěšilo mě prostředí Antarktidy   (škoda že sem nedali i Věc), a postava Weylanda   (Henriksen). Anderson udělal dobrý počin i hold   oběma kultům.
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2021
AVP?
No asi takhle. Moc jsem od filmu neočekával, ale   musím přiznat, že moc nechápu ty špatná   hodnocení. Já osobně jsem od toho nečekal   hororovou klasiku, spíš "akčňák," a   to si myslím, že tady bylo   splněno.

Začátek je sice trochu delší a   díky tomu Vás seznamuje s dějem, ale i tak má   film docela tempo. Takže se nemusíte bát, že   byste se tu nudily nějakými zdlouhavými   dialogy.

Co bych asi první polovině filmu   vytkl je fakt, že tam je dost prostoru na   hororové flashbacky, které byly lépe využity v   sérii Alien.

Možná to je i tím, že tady   divák už od názvu očekává, že se tu tyto   dvě monstra střetnou, takže se o to ani tvůrci   zrovna nepokoušeli.

Co se týká postav, tak   asi nejvíce mi byla sympatická hlavní hrdinka,   kterou tu měla od začátku až do konce pěkný   charakterový posun. No a samozřejmě tučňák   na začátku filmu neměl chybu. :-D

Film není   zrovna AAA, ale spíše lepší B+, takže kk tomu   bych dal asi i hodnocení. Dávám cca 7/10.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.12.2019
Spojení dvou legendárních filmů dávalo   očekávat akční nářez. Posunutí děje na   pustou Antarktidu do podzemní pyramidy byl dobrý   nápad. I když film nenaplnil očekávání, bylo   to slušné béčko, které ve druhé půli   přineslo alespoň trochu napětí a akčních   střetů.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Sice je tento film celkem pranýřován, ale mně   se líbil. Vlastní příběh je celkem dobře   postaven, hrdinové i „padouši“ jsou dobře   popsaní, hlavní hrdinové docela sympatičtí.   Ve filmu je napětí, vtip. Je zde ale řada   věcí, s kterými se těžko vyrovnávám.   Některé se táhnou celou sérií – to se   týká např. vývoje „vetřelce“ – jiná se   týká lokace tohoto příběhu. Kdo postavil tuto   ohromnou stavbu v tak odlehlém místě a kde   sháněli „predátoři“ potravu (lidi) pro   vývojová stádia vetřelce v místě, kde již   desítky tisíc let nikdo nebyl (byl-li tam někdy   někdo vůbec). Ani ta velrybářská osada v   tomto místě Antarktidy není moc   pravděpodobná.
Nehledě na fakt, že z těch 3D   zobrazení pyramidy je skutčně těžko   určitelné, jaký že vlastně charakter má.
  „Ještě, že tu máme takové experty! – To   jooooo – je to, jako bychom našli Mojžíšovu   sbírku dívídíček …“

P.S.:   zajímavostí je, že značná část byla   filmována v Praze, ve studiích Praha a v ČKD   Praha.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet $60miliónov║Tržby USA   $80,282,231║Tržby Celosvetovo $172,544,654║   Takže stačí byť ako že poriadnym fanúšikom   najúspešnejšej sci-fi predlohy gigantov ako   Predátor a Votrelec a štúdio 20th Century Fox   vám z radosťou zveria dôveru a mini rozpočet   aby ste domrvili kult. Neviem fakt, neviem kto čo   videl na režisérovi Paul W. S. Andersonovi, keď   mu zverili takéto niečo, človek čo nemá skoro   štipku vlastného talentu, čo musí za každú   cenu vykrádať iné filmy aby vo filme mal ako   že funkčné scénky ... Prvá polovica filmu sa   ešte dá uznať ako budovanie určitého   príbehu, kde toho moc neškrípe ale keď sa na   scénu dostanú dve mimozemské obludy ich povesť   rázom každou minutou je zadupávaná pod zem, aj   keď ako že snaha o širší rozhľad v ich   minulosti je načrtnutý a nie je to až taký   zlý nápad, všetko zničí okolo postavená   jednoduchosť, samozrejme že nemyslím slušne   vystavané kulisy ale spackané dejové línie a   ta najhoršia je priateľstvo človeka teda   žienky s Predátorom, čo vyznie skoro ako   romantická až parodická osnova. Pre každého   poriadneho fanúšika týchto nestvúr to musela   byť pohroma sledovať takéto niečo čo malo   byť nadmieru originálne a veľkolepé. Od   tvorcov bolo pekné že oživili postavu Bishopa v   podobe herca Lance Henriksena ale na tom v   podstate chceli založiť celú podstatu starých   dielov. /videl v kine: 50%/
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Dravci
Extravagantní miliardář Charles Weyland (Lance   Henriksen) se se svým týmem vedeným odbornicí   na přežití v extrémních podmínkách Alexou   Woodsovou (Sanaa Lathan) se vydávají prozkoumat   starobylou pyramidu, po staletí ztracenou pod   vrstvami ledu kdesi na Antarktidě. Už na první   pohled je podezřelé, že pyramida obsahuje prvky   všech známých prastarých civilizací -   egyptské, aztécké i kambodžské, a že by teda   mohla být vůbec první pyramidou na Zemi. Ale   bohužel se do pyramidy připletou v nevhodný   čas, právě do milióny let trvajícího boje   vetřelců (Aliens) s predátory. A lidská rasa   je pro obě strany tak maximálně výbornou   jednohubkou ... Nemůžu si pomoct, ale já se   teda solidně bavil. Pravda, chvilkama jsem musel   přivírat oči před spoustou nelogičností (ale   ruku na srdce, očekává snad někdo u sci-fi   hororu nějaký reálný základ?). Vetřelci i   predátoři jsou naprosto dokonale vymodelováni -   jen škoda, že je celý boj postaven tak, aby   divák "zavčas" poznal tu správnou   stranu (být Paulem Andersonem, nechal bych až do   posledních minut souboj otevřený).
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2017
Alien vs. Predator (2004)
ťažko uveriť, že druhý diel môže byť   lepší, ako prvý. u crossoveru AvP to ale   platí. Alien vs. Predator je perfektne   natočený, má efekty, uhladenú réžiu, aj   strih, skvelú výpravu. teda všetko, čo chýba   druhému dielu. no akcie je málo a je chabá,   hlúpučky scenár odpustím, ale chýba napätie,   chýba krv, chýba votrelec, chýba predátor. to   všetko zas má druhý diel.
v skratke: prvé Avp   je skvelo technicky spracované, no nemá   charakter, atmosféru. druhý diel by mal   charakter aj atmosféru, ale všetko zabili   technickým spracovaním. a nám neostáva, než   snívať, že sa raz dočkáme crossoveru týchto   dvoch filmov a značka AvP sa dočká kvalitného   filmu.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2017
Dva první Vetřelce a Predátora mám rád.   Ostatní filmy na tohle téma už je vyčpělá   limonáda. Ani AvP není jiný. Film postrádá   šmrnc, spád a mnohdy logiku. Tunel vypálený   obřím laserem považují za vykopaný i když je   vidět, že kužel propálil i střechu domu. V   síni s názvem "Obětování" na mě   vyjede šest očividně živých vajec, mám   pistoli a čumím co se bude dít? A podobné   šprýmy. Prostě béčko.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Dvě mimozemské legendy se konečně střetli   mimo komiksů i ve filmu a nutno uznat, že to   bohužel přineslo jen veliké zklamání. Snad je   to i tím očekáváním, neboť filmové sólovky   každého z nich jsou vyhlášeny jako sci-fi   klasiky a do dnes velkolepé. Snad každý tedy   očekával ohromnou řežbu ve své temné   atmosféře za mrazivého strachu z každé   následující minuty. To se ale bohužel nekoná.   Zpracování téměř vypadá, jakoby to   produkovalo studio Walt Disney Company. Příběh   je velice krotký a bez jediného překvapení.   Zklamáním je také Sanaa Lathan v roli Alexy   Woodsové. Tato postava v tomto dějství jakoby   nahrazovala Ripleyovou, ale Sanna ji hraje tak   nepřesvědčivě, až je to doslova k smíchu.   Speciální efekty jsou však na úrovni, tak   alespoň něco. Snímek není špatný na   večerní bezduchou filmovou zábavu, neboť ve   své ohromné jednoduchosti na odpočinkové   sledování postačí, ale nic naplat, snad   každý komiksový fanoušek musel říct, že   než toto, tak raději měl Alien Vs. Predator   zůstat v komiksu.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.11.2015
Alien vs. Predator
Přiznávám bez mučení, že mě klasika jménem   Predátor minula a upřímně ani nevím proč,   ale doženu to. S Vetřelcem jsem víc jak   obeznámená a zrovna dnes mě přepadla chuť si   nějakou tu slizkou bestii pustit a protože jsem   viděla všechny díly Vetřelce mnohokrát   rozhodla jsem se pro tenhle duel.
Víme, že   Paul W. S. Anderson umí přehánět a v tomhle   případě tomu není jinak. Souboj Vetřelců a   Predátorů plus jako bonus bezvýznamná lidská   skupina, která nemá šanci na přežití se   rozjíždí po 45 minutách, kdy se na scéně   objevují obě bestie. Vetřelec vs. Predátor je   takový ten Babicův recept, když nemáš tatarku   dej tam kečup a podobně, je to prostě kombinace   všeho a nakonec je to až zbytečně   překombinované až tak nějak nevkusně. Obě   bestie patří mezi klasiky, nemůžu říct, že   by Anderson úplně pošlapal odkaz téhle   mimozemské dvojce, ale rozhodně se toho neujal,   tak jak si to zasloužili. Konec je klasická   americká slátaninka, která dokáže naštvat   asi ze všeho nejvíc, nicméně já nevím proč,   ale spojení hlavní hrdinky s Predátorem se mi   líbilo, i když tohle se asi v předchozích   dílech Predátora nekonalo!

Nebudu film nějak   přehnaně pranýřovat, ano s původními snímky   to nemá nic společného, je to celkem zbytečný   crossover, ale Anderson uviděl šanci rychle   vydělaných peněz a chopil se jí. O nějaké   velké kvalitě se tu mluvit nedá, ale rozhodně   se necítím nijak pohoršena a znechucená je to   prostě sci-fi průměr, který není ani   špatný, ale ani dobrý, což je celkem škoda.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122520minih122520Hodinový manžel (2014) 
Hodinový manžel n
minih8116minih8116Romance na řece (1958) 
Houseboat n
minih54613minih54613Nějak se to komplikuje (2009) 
It's Complicated n
minih29764minih29764Proroctví z temnot (2001) 
The Mothman Prophecies n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih53638minih53638The Pacific (2010) [TV minisérie] 
The Pacific n
minih54691minih54691Vinyan (2008) 
Vinyan n
minih13324minih13324Na konci města (1954) 
Na konci města n
minih45764minih45764Rambo: Do pekla a zpět (2008) 
Rambo n
minih34299minih34299Přízrak univerzity (2001) 
Tuno negro n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vetřelec: Covenant (2017)

 Vetřelec: Covenant (2017)
Vetřelec: Covenant n
Alien: Covenant
Žánr: dobrodružný / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Austrálie / Nový Zéland / Kanada
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelci vs Predátor 2 (2007)

 Vetřelci vs Predátor 2 (2007)
Vetřelci vs Predátor 2 n
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Colin Strause, Greg Strause

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

 Vetřelec: Vzkříšení (1997)
Vetřelec: Vzkříšení n
Alien: Resurrection
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jean-Pierre Jeunet

(pokračování)

Vetřelec 3 (1992)

 Vetřelec 3 (1992)
Vetřelec 3 n
Alien 3
Žánr: horor / sci-fi / akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Fincher

(pokračování)

Vetřelci (1986)

 Vetřelci (1986)
Vetřelci n
Aliens
Žánr: horor / sci-fi / akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Cameron

(pokračování)

Vetřelec (1979)

 Vetřelec (1979)
Vetřelec n
Alien
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Vetřelec vs. Predátor (2004)Vetřelec vs. Predátor (2004)Vetřelec vs. Predátor (2004)Vetřelec vs. Predátor (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10