Zari
ohodnotit

Strašidla

Další název:
Strašidelný dům; Strašidlá
Rok:
2016
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2016

Komentáře k filmu Strašidla

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
New
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Strašidla? Co to zase bude za   blbost? Něco jako Mazalové   apod.? Naštěstí jsem se   podíval ... po dlouhý době   jsem se zase u televize bavil.   Česká dobrá tvorba   naštěstí pokračuje dál   ...
RaistlinPetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2016
prostě Troška
Nezapře to Zdenka Trošku   úplně super film od   začátku až do konce spousta   zábavy a srandy to jsou   správné české filmy.
Adule222
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2016
Super
Byla jsem dnes na tom v kině.   Je to super film a má super   obsazení. Pravdou je, že   děj prakticky o ničem, ale   je to vtipné a to je pro mě   hlavní.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2018
Méně ukřičený Troškův   film. Namyšlení filmaři   nemají Troškovy filmy rádi   a rádi tak mění pravidla   anket, aby nemuseli třeba   udělit cenu diváků.
Film Strašidla je milým   rodinným filmem. Ve   vedlejší roli na sebe hodně   přitáhne pozornost Anna   Polívková. Ta aspiruje na   post nejlepších   komediálních hereček   mladší generace.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2021
Legrace a pohoda
Nač psát dlouhý koment.   film mne pobavil, je v něm   sranda, děj nenudí, za mě   je to snad nejlepší   troškův film. Prostě když   se na něj podíváte,   pobavíte se a trikové   záběry jsou na výborné   úrovni. Zkrátka filmová   pohoda :)
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2021
Lehký a odpočinkový film,   který si neklade žádné   vysoké ambice. Mne to   pobavilo, herci se mi líbili   a děj příjemně plynul,   takže vůbec nelituji, že   jsem se dívala.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2017
Jindra Patočka z Městského   úřadu jde vyřizovat   nahromaděné problémy   starého domu, zde jej uvede   Hugo - poslední hejkal v   Čechách, ten mu představí   svojí choť, čarodějnici   Patricii, svého strýce   Bublinu - posledního   hastrmana v Čechách, a   tetičku Žofii, která se   většinou ukazuje   převtělením v kočku, a co   by nikdo nečekal, proženou   se zde děti, kteří si   hrají na ohněnou. Má zde s   nimi žít i lesní víla   Jitřenka. S jakým problémem   má město, Hugo s celou   rodinou, užívají dům   neoprávněně, majitelem je   město a do domu se nikdo   nechce nastěhovat, protože v   něm straší a strašidel   nikdo nepotřebuje, dnes se   lidé více bojí politiků. A   když nemají peníze na   nájemné, budou muset začít   pracovat. Jindřich při   odchodu v parku potká lesní   vílu Jitřenku, do které se   rázem zamiluje. Při druhé   návštěvě, slíbí, že   všem vyřídí chybějící   občanské loegitimace, děti   půjdou do školy a vodník se   hlásí do práce, bude dělat   v prádelně. Mezi řečmi   Jindra zaslechne, že se o   vílu Jitřenku ucházel i   Lomikar a Žofie se narodila v   době bitvy u Lipan. Komedie   Troška.cz, není pro   každého, lehce se u toho   pospává, je zbytečně   dlouhá, není to žádná   pohádka ale parodie na   strašidelné příběhy...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Addamsovi po česku
No, pohádka pro robátka to   určitě není. Vrcholná   řachanda k popukání taky   ne, ale jako nenáročná   výplň studeného zimního   odpoledne u nás doma tenhle   filmík docela zabodoval. Nic   víc jsme od něj nečekali,   takže vcelku spokojenost.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2019
Dost jsem se nachechtal   narážkám na politiky. Ale i   jinde byly situace k   zasmání. Lehce oddechové, s   žádnými složitostmi si to   neláme hlavu, takže   oddechový filmík na jedno   pobavení. U mne to účel a   očekávání plně splnilo.   Nedal jsem to sice najednou,   ale přesto.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2020
Vůbec ne strašidelné,   občas vtipné, ale mnoho   dějových linií, každé   strašidlo prostě muselo mít   tu svou. Lehčí nadprůměr,   slušná výprava, zkrácení   by prospělo.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Na rozdíl od humusů   Kameňáků a Babovřesk se   tohle dá, i když pokleslý   styl režisérův se nezapře.   Místy byl film vtipný a   místy nudný tak, že jsem   stihl přečíst noviny i s   magazínem.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2018
Upřímně námět blbej   nebyl, technická stránka a   triková slušná, pár   vtípků ujde, ale ani jsem to   nedokoukal. Dialogy   příšerný, chvílema nuda,   ono zkusit pohádku s   moderními prvky není jen tak   a zde se to moc nepovedlo. Pan   Troška mi nevadí, jeho filmy   (některé) také ne, ale   tohle mě moc neoslovilo.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.12.2016
9+1 hřích Zdeňka Trošky
1) Jsem Váš Zdéňa.
Ano, Zdeněk je náš   režisér. Je někým, kdo   vytvořil zázrak jménem   Slunce , seno... Tedy svět   lidiček, kteří se už   dávno stali součástí   našich rodin. Jenže to   nestačí. Pokud jsem v   devadesátých letech uvařil   dobrou Svíčkovou, nemůžu   očekávat, že budou chutnat   i všechny další, které   uvařím. Tak to prostě   nefunguje.
2)   Příběh? Nepotřebuju.
Už v Kameňácích si   Troška vyzkoušel, že není   třeba žádný velký děj a   někdo do toho kina stejně   přijde. Babovřesky 3 tuto   pravdu jen potvrdily a   strašná Strašidla v   podobném stylu jen   pokračují.
3)   Herci-neherci.
Forman,   či Papoušek se blahé   paměti nebáli svěřit   hlavní role ve svých filmech   nehercům a ti jim zajistili   potřebnou kvalitu i   autenticitu. Ostatně i   Troška s neherci často   pracoval. Dnes však více   dává prostor hercům   profesionálním. Výběr je   to dosti prapodivný, protože   například Bronislav Kotiš,   který obdržel hlavní roli,   je naprosto příšerný.   Říci o něm, že podal   ochotnický výkon, by byla   urážka všech ochotníků.   Další herce pak režisér   nutí do trapného   přehrávání. Aneb, čím   víc se budete pitvořit, tím   to bude větší řachanda. To   už sakra všichni zapomněli,   že hlavní kouzlo hoštické   trilogie tkvělo právě a   jenom v tom, že herci se   chovali civilně a každý   divák si tak ve filmu našel   kus sebe sama ?
4)   Scénář? V pátek u mě si   sedneme a napíšeme to...
Nejlepší český   scénárista Zdeněk Svěrák,   dostal od svého vlastního   syna několikrát nazpět   scénář Vratných lahví,   protože prostě nebyl   dokonalý. Naší úspěšnou   dvojici tak čekal rodinný   rozkol, několikaleté   přepisování, pilování a   to vše jen proto, aby divák   dostal za své peníze to, co   si zaslouží. Zdeněk Troška   si pravidelně svolá svůj   scénáristický tým,   uplácají za víkend nějaký   patvar a šup s tím na   plátno. Hlavně, když v tom   bude svítit sluníčko.
5) Jedem na první   dobrou...
Prý   nejhorší režisér všech   dob Ed Wood jr., jel všechno   na první dobrou. Bylo mu   jedno, že mu herci   narážejí do kulis, že jsou   v záběrech mikrofony...   Filmy Zdeňka Trošky se tomu   začínají nebezpečně   podobat. Ledabyle natočené   záběry bez nápadu, bez   invence. Jakoby to našeho   zlatého chlapce už nebavilo.   Nebo se zase urazí a řekne   si: zase mi to ztrháte, tak   co bych se snažil...
6) Pro koho ten film je ?   Nevim. Pro všechny ?
Strašidla nejsou filmem   pro všechny. Jsou filmem pro   nikoho. Záhadný   galimatyáš, jako by nebyl   vůbec pro nikoho. Pro   dospělé je až příliš   infantilní a neumětelský a   pro děti už není vůbec.   Slova typu: vole, prdel do   dětských fimů prostě   nepatří !!! A co je   nejhorší, jedna z postav   (vodník) se vyzná své   lásce, že jí utopil   manžela. Ta mu s úsměvem   odpoví, že udělal dobře,   protože chlastal a hrál   automaty. Že to měl udělat   dřív...
Co prosím?   Dáme tedy našim mladým   divákům ponaučení, že   když někdo kouří a pije,   že ho můžeme beztrestně   odkráglovat?
No   nazdar.
7) Vtipy?   Nejsou a nebudou. Ptejte se   příští týden.
Zdeněk Troška umí do   svých filmů nacpat vtipy.   Dokázal to v Jasněnce,   Botě, Sluncích, ale i   Princeznách ze mlejna. Proč   už jeho filmy nejsou vtipné,   ale trapné ? Nevím.
8) PP- product   placement,tedy skrytá   reklama.
To co v   Hollywoodu umí dokonale.   Vložit do filmu reklamu tak,   že vás absolutně neruší a   přece si jí všimnete a   zapamatujete. Ale to co se   děje v českých filmech a   speciálně v těch   Troškových, to je materiál.   Výrobky na nás z plátna   doslova vypadávají, název   známého rádia slyšíme   pokaždé, když někdo vejde   do místnosti. To je opravdu,   opravdu na zvracení. Když   už to nedojde tvůrcům,   kteří jsou rádi, že někdo   zacinkal pokladničkou, mělo   by to dojít alespoň těm   platícím. Jejich   počínání je zcela   kontraproduktivní.
9)   Vykrádání.
V   Babovřeskách Zdeněk Troška   vykrádal sám sebe, postupně   i další filmy. Strašidla se   zase až nápadně podobají   klasice "Jak utopit   doktora Mráčka".   Obávám se, že   plagiátorství není receptem   na kasovní úspěch.
  A jeden hřích navíc jako   bonus. I když to v mém   komentáři nevypadá, mám   Zdeňka Trošku upřímně   rád. Jako režiséra, i jako   člověka. Co mně vadí je,   že se tak zmršil (ostatně   není sám viz Soukup, Olmer   atd.) a není schopen si to   objektivně přiznat. Raději   bude dál poukazovat na davy   svých skalních fanoušků   které ho zbožňují a nosí   na rukou. Ty se ale   povážlivě tenčí a   výsledky návštěvnosti to   bohužel jen dokazují.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.12.2016
Tento pohádkový snímek   jakoby tématicky navazoval   zatím na poslední film o   strašidlech v současné   době pod názvem ´Kačenka a   strašidla´. Od té doby   totiž nic takového či   podobného nevzniklo a tak se   dá říci, že Zdeněk   Troška tímto zalepil díru v   české filmové tvorbě. Už   z faktu, že to točil právě   on, je od počátku jasné jak   to bude vypadat. Zdání   nezklamalo. Protáhlý děj s   nepatřičně dlouhou   stopáží zapříčiní, že   takový mladší diváci u   toho velmi těžko vydrží.   Chybí tomu švih, elán,   energie, dětská fantazie a   hlavně humor. Byť je snímek   rodinný, děti těžko   pochopí narážky na politiky   či odkazy na klasické filmy.   A to tu je ještě zmíňka o   znásilnění kocourem. Je   čemu se zasmát? Nelze   zaregistrovat jedinou   hlášku, jedinou opravdu   humornou situaci. Hororová   atmosféra je sice markantní,   ale na celkový dojem to   nezapůsobí. Vizuálně jako   by se jednalo o inscenaci. A   scénář? Ano, největší   chyba je hlavně ve   scénáři, který je bez   nápadu, bez originality,   zkrátka bez ničeho, co by   udělalo dojem. Ne, Tohle se   opravdu nepovedlo. Bohužel.
xbenakk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.12.2018
No ... bída
Film byl pro mě a mé děti   vyložené zklamání. Občas   vtipné gagy, ale děj   vlastně žádný nebyl.   Připočtěte k tomu dva   trestné činy jako je vražda   místního opilce a zbavení   osobní svobody místního   policisty ... jo, to pak   vysvětlujte dětem.
Jako jo, je to lepší   než babovřesky, ale i tak to   žumpu neopouští a měl jsem   raději dětem pustit S tebou   mě baví svět.
Hrozinka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.8.2016
Hrozinka
Nějak nevím jak začít, tak   asi tím, že nikdy nepíši   recenze, ale po shlédnutí   tohoto filmu, jsem se musela   zaregistrovat kamkoliv, kde se   budu moci k této tvorbě   vyjádřit. Začneme tím, že   na filmy nejsou opravdu   náročná, líbí se mi   opravdu mnoho filmů   jakýchkoliv žánrů, ale   toto je opravdu něco   výjimečného.

Po první scéně, která   měla kino vylekat a divákovi   zastavit dech, se celé kino   jen ušklíblo, jelikož tato   scéna opravdu byla   předpovídatelná. Nicméně   - dobrá, to se ještě   dalo.

Hned v   první části však čekala   "vražda". Berme to   s rezervou, ale čekala jsem,   že třeba ke konci filmu   drahého manžela z vody   pustí, ale dobrá, nestalo se   tak. Když jsem se zmínila o   tomto utopeném manželovi,   musím hned zmínit fakt, že   po přiznání "Utopil   jsem Vám manžela"   nastal od paní velký nádech   a následná odpověď   "ach, proč jste to ale   neudělal už dříve".   Odpověď byla doprovázena   vášnivým polibkem. Ne, to   už zkrátka nešlo.

Myslím si, že do   pohádek zkrátka politické   téma nepatří. Bylo zde   zmíněno několikrát a jak   se říká, že opakovaný   vtip není vtipem, tak se to   zde jen potvrdilo.

Ani pro dnešní život   není v pořádku podporovat   nevěru a ve filmu, kde se   hlavní "hrdinka"   sebere a odejde se svým   bývalým nápadníkem a beze   slova opustí manžela a své   dvě děti. Mne se to zkrátka   nelíbilo a myslím si, že   tato tématika do rodinných   filmů nepatří.

Humorné vykreslení   strašlivého tématu a to   znásilnění mi také nebyl   moc příjemný. Nad   následným polemizováním,   zda říkat jestli je paní   čarodějnice březí a nebo   těhotná, jsem už jen   vrtěla hlavou.

Líbací scény s milencem   jsem ještě překousávala,   ale můj názor si můžete   odvodit z těch   předchozích.

Následně ještě   zmíním to, že podvody ve   škole nebyly potrestány,   což si myslím, že by film   mohlo ještě více posunou,   ale nabídka spolupráce od   pana ředitele, pokud mu   vytvoří lektvar, tak   ředitel zapomene na vše, co   se stalo.... ne, nemyslím si,   že to bylo vhodné, protože   nespravedlnost by měla být   potrestána hlavně v   pohádkách.

Film mi absolutně   nenabídl žádnou zápletku   nebo zatajený dech. (nebo   jsem jen zápletku nenašla?   Nevím, ale přímý děj s   menšími gradacemi je opravdu   nic moc)

Bylo   zde zvoleno mnoho témat,   která jsou opravdu nevhodná   a to hlavně politika, nevěra   a znásilnění. To jsou to   témata dnešní doby, ale   dávat je před nos malým   dětem ještě v   pohádce/rodinném filmu se mi   opravdu nelíbí.
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2018
Recept na tento film: vezmeme   velký kus Babovřesek,   přidáme "Hardyho   Fotra" (tlučhořologové   chápou), špetku dr.   Mráčka, to vše dlouze   podusíme v hrnci českého   kapitalismu, nakonec   dochutíme kořením z   oplzlostí a nevkusu.   Servírujeme s bandou   současných (ne)herců z   Ordinace, Rodinných pout a   dalších nekonečných   kravin. A máme navařeno,   příjemné zažívání. P.   S. Komu tyto ingredience   schází, může vzít zavděk   šaratici, účinek vyjde   nastejno a ušetříte si   čas, v případě návštěvy   kina či koupě DVD i peníze.   Opět se potvrdilo, že   jediné Troškovy komedie,   které za něco stály   natočil ještě za   socialismu.
Tomeczek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.7.2018
Šeredný snímek, který si   zakládá na hanobení   strašidel z dětských snů a   nočních můr. Hloupá,   nesmyslná zápletka, kterou   není radno zkoumat do   hloubky, už pouze proto že   žádnou hloubku nemá.   Hanebné vtipy na velmi   nízké úrovni, vulgární   paskvily, které by si neměly   zasloužit vyjít z něčích   úst a měly by být pouze v   hlavě mentálně chorých   jedinců. Nízké herecké   výkony, hanobící alespoň   průměrné herce a jejich   rekonstruování na nečestné   obludy, jenž lační po   nečistých penězích a   hrají v nepoctivých filmech   od ponižujících režisérů   ještě více potupné země,   ve které se nachází   nejčastěji zatvrdlí   patrioti či netolerantní   ignoranti. Šeredné efekty   vytvořené nectnými hňupy   za počítači a monitory, na   kterých se jim na jednom   okně renderuje neslavný   efekt a na druhém se   přehrává amatérské soft   porno. Kamera je téměř   velmi nevkusná a podobně je   na tom také obludný zvuk.   Netvoři, jenž stojí za   tímto pekelným veledílem by   se měli hanbit. Nikdo by tuto   pošetilost již neměl   spatřit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67317minih67317Jednou budem dál (2006) 
Drømmen n
minih51243minih51243Plaváček (1986) [TV film] 
Plaváček n
minih50098minih50098Hodina klavíru (2007) [TV film] 
Hodina klavíru n
minih48090minih48090Esmeralda (1997) [TV seriál] 
Esmeralda n
minih36871minih36871Žabák (2001) [TV film] 
n
minih3978minih3978Bídníci (1998) 
Les Misérables n
minih71969minih71969Santiniho jazyk (2011) [TV film] 
Santiniho jazyk n
minih16343minih16343Pomáda (1978) 
Grease n
minih42856minih42856Dobrý král Václav (1994) [TV film] 
Good King Wenceslas n
minih47245minih47245Dilino a čert (2009) [TV film] 
Dilino a čert n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

19 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

24 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

119 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Call of the Rockies

Call of the Rockies
Call of the Rockies

Garry Summers

Summers Garry

Korzet (Corsage)

Korzet
Corsage

Naposled navštívené:
Call of the Rockies

Call of the Rockies
Call of the Rockies

Garry Summers

Summers Garry

Korzet (Corsage)

Korzet
Corsage