Duben
ohodnotit

Strašidla

Další název:
Strašidelný dům; Strašidlá
Rok:
2016
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2016

Diskuze k filmu Strašidla

 Počet příspěvků v diskusi: 1
 Přidat příspěvek do diskuze

Hrozinka
Hrozinka zprava

Napsat uživateli zprávu

20.8.2016
Hrozinka
Nějak nevím jak začít, tak asi tím, že nikdy nepíši   recenze, ale po shlédnutí tohoto filmu, jsem se musela   zaregistrovat kamkoliv, kde se budu moci k této tvorbě   vyjádřit. Začneme tím, že na filmy nejsou opravdu   náročná, líbí se mi opravdu mnoho filmů jakýchkoliv   žánrů, ale toto je opravdu něco výjimečného.

Po první scéně, která měla kino vylekat a   divákovi zastavit dech, se celé kino jen ušklíblo,   jelikož tato scéna opravdu byla předpovídatelná.   Nicméně - dobrá, to se ještě dalo.

Hned   v první části však čekala "vražda". Berme to   s rezervou, ale čekala jsem, že třeba ke konci filmu   drahého manžela z vody pustí, ale dobrá, nestalo se tak.   Když jsem se zmínila o tomto utopeném manželovi, musím   hned zmínit fakt, že po přiznání "Utopil jsem Vám   manžela" nastal od paní velký nádech a následná   odpověď "ach, proč jste to ale neudělal už   dříve". Odpověď byla doprovázena vášnivým   polibkem. Ne, to už zkrátka nešlo.

Myslím   si, že do pohádek zkrátka politické téma nepatří.   Bylo zde zmíněno několikrát a jak se říká, že   opakovaný vtip není vtipem, tak se to zde jen   potvrdilo.

Ani pro dnešní život není v   pořádku podporovat nevěru a ve filmu, kde se hlavní   "hrdinka" sebere a odejde se svým bývalým   nápadníkem a beze slova opustí manžela a své dvě   děti. Mne se to zkrátka nelíbilo a myslím si, že tato   tématika do rodinných filmů nepatří.

Humorné vykreslení strašlivého tématu a to   znásilnění mi také nebyl moc příjemný. Nad   následným polemizováním, zda říkat jestli je paní   čarodějnice březí a nebo těhotná, jsem už jen vrtěla   hlavou.

Líbací scény s milencem jsem   ještě překousávala, ale můj názor si můžete odvodit   z těch předchozích.

Následně ještě   zmíním to, že podvody ve škole nebyly potrestány, což   si myslím, že by film mohlo ještě více posunou, ale   nabídka spolupráce od pana ředitele, pokud mu vytvoří   lektvar, tak ředitel zapomene na vše, co se stalo.... ne,   nemyslím si, že to bylo vhodné, protože nespravedlnost   by měla být potrestána hlavně v pohádkách.

Film mi absolutně nenabídl žádnou zápletku nebo   zatajený dech. (nebo jsem jen zápletku nenašla? Nevím,   ale přímý děj s menšími gradacemi je opravdu nic   moc)

Bylo zde zvoleno mnoho témat, která   jsou opravdu nevhodná a to hlavně politika, nevěra a   znásilnění. To jsou to témata dnešní doby, ale dávat   je před nos malým dětem ještě v pohádce/rodinném   filmu se mi opravdu nelíbí.
  Přidat příspěvek do diskuze


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10