Zari
ohodnotit

Smrt jí sluší

Death Becomes Her

Další název:
Smrť jej pristane; Der Tod steht ihr gut
Rok:
1992
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
10.12.1992
„Pro krásu se musí trpět!“

Komentáře k filmu Smrt jí sluší

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2020
Své výhrady pro tentokrát   spolknu ale víc než šest z   deseti se nedonutím dát.   Většina z toho je tentokrát   za herecké výkony hlavní   čtveřice. V kombinaci s   dalšími plusy a minusy to   potom vychází na řekněme   hodně dobrý průměr nebo   lehoučký nadprůměr - jak   se komu více líbí. Ale   jestli mi něco opravdu   nesedlo pak to byla hudba.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Naprostá hovadina, nechápu,   že se k tomu účinkující   snížili, a že to má tak   vysoké hodnocení. Leda triky   jsou dobré, stupiditu   příběhu ale nezachrání.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Příjemná komedie se   spoustou originálních   nápadů. Všichni tři herci   v hlavních rolí podávají   výborné výkony. Bruce   Willis tenkrát v netradiční   podobě je nejlepší.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2010
I když s Brucem Willisem   chodím občas do naší   hospůdky na pivo, tuhle jsem   mu říkal, že tomuhle filmu   sluší ten nápis na konci   THE END
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Vtipná komedie s hereckým   obsazením, které šlo proti   standardním škatulkám   hereckých představitelů.   Slušné triky, na tehdejší   dobu a někde v pozadí   poučné memento. A Isabella   Rosellini se je rozhodně   nebojí ukázat.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Death Becomes Her
Těžko nebo spíše hodně   snadno se mi hodnotí tento   snímek. Viděla jsem ho   mnohokrát asi protože   patří k mým oblíbeným   snímkům. Jsem vděčný   milovník Roberta Zemeckise,   nikdy si nenechám ujít   žádný jeho film a Smrt jí   sluší je prostě pro mě   klasika.
Dalo by se   říct, že příběh je   hodně obyčejný, každý   jsem alespoň jednou   přemýšleli o nesmrtelnosti,   téma ač obyčejné, ale   Zemeckis dokázal z   obyčejných věcí udělat   něco speciálního. Dalším   velkým plusem tohoto filmu je   také excelentní herecké   obsazení - Meryl Streep,   Goldie Hawn a Bruce Willis.   Každý z nich má to své a   dohromady jim to jde víc jak   dobře.

Vynikající film na   který si vždycky udělám   čas a to jsem ho viděla už   opravdu mnohokrát.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Hrůza
Meryl Streep je vynikající   herečka, ač má na svém   kontě i dost kvalitních   psychologických rolí, je   taktéž dobrou komičkou, ale   ono asi záleží na tom, jak   je ta komediální role   scénáristicky podaná a   vůbec celý film. Pokud   někdo vymyslí takovou   trapárnu, jako je film Smrt   jí sluší, který   nezvládám dokoukat do konce,   nezachrání to ani   přítomnost úžasné Meryl s   výborným dabingem Zlaty   Adamovské. Mám se smát? Cha   cha...dialogy jsou trapné,   humor jalový, chabý, opravdu   film, který musím prohlásit   za ztrátu času.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
tak to to obsazení nemá   chybu Streep,Hawn a Willis v   jednom filmu dobrý nápad a   ještě lepší film skvělá   duchařinka.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Černá komedie, která   patří k mým   nejoblíbenějším.Willis zde   předvádí celkem komickou   postavu, která ze začátku   filmu odběhne od nudné   Goldie Hawn ke slavné a   hezčí Meryl Streep.Snímku   právě dominují tyto dvě   představitelky, kteří si   vezmou lahvičku, která   obsahuje nesmrtelnost a   krásu.Scény jak se snaží   navzájem zabít jsou super.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Film který čas od času   pobaví, i když reší téma   pro lidstvo dost težké -   smrtelnost našeho bytí. Má   proto několik rovin - tu   první komickou a velice   černě vtipnou, kdy   řešením je vše hodit za   hlavu. Druhou o povrchnosti   jisté části populace, kdy   honba za mládím je   nadřazena absolutně všemu a   za plastickou operaci se   vyplatí vyhodit poslední   dolar. Třetí naleznete až   na konci filmu - nesmrtelnest   je blbost a přesto je   reálná... A to je chvíle,   kdy i černá komedie nabídne   nějakou myšlenku.... aby ji   o chvíli poté zase 2   nesmrtelné fůrie smetly ze   stolu :-).
Celkově   velice zdařilá zábava se   sexy Meryl Streep, úžasnou   Goldie Hawn a obtloustlým   tragickým Brucem Willisem.   Jak to bude znovu v bedně,   kouknu se rád :-)
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2021
"Už to vstalo?"   " Ano pane, je to ve   vaně." Tuhle černou   komedii miluji a pokaždé mě   stoprocentně pobaví.   Parádní triky, skvělá   hudba, fantaskní atmosféra a   námět + vynikající   obsazení Meryl Streep, Goldie   Hawn a Bruce Willis. Výbornou   roličku si střihl režisér   Sydney Pollack jako doktor.   Český dabing je taky   nadmíru poveden a Zlata   Adamovská k Meryll Streep   pasuje dokonale! Robert   Zemeckis ve vrcholné formě a   spolu s Návratem do   budoucnosti a Honbou za   diamantem řadím Smrt jí   sluší mezi jeho   nejpovedenější klasiky.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2012
tak zase jednou neodolám   pokušení schválně se   vykváknout na hodnocení   díla po stránce řemeslné -   režie, kamera, herecké   výkony, střih, dramaturgie,   triky (že by historicky   první pohled dírou v břiše   ? Rád se nechám poučit :-),   zkrátka neshledal jsem   žádné zásadní nedostatky   - a prostě jen ohodnotím   příběh s jeho mravním   ponaučením: 100 % !
 
P.S. KDO S MÝM   HODNOCENÍM NESOUHLASÍ,   ZEMŘE !!!

Ovšem smutné je, že ti,   kdo souhlasí, umřou taky...   :-)
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2011
Tenhle film jsem viděl už   několikrát a stále mě   baví, jako bych ho viděl   poprvé. Herecké trio Bruce   Willis, Meryl Streep a Goldie   Hawn dokonale funguje a není   divu. To oni jsou hlavními   tahouny celého snímku. A že   jim to jde vskutku bravurně,   nemůže být pochyb. Do   správných míst jsou   zasazeny ty správné hlášky   plné černého humoru, jež   vhodně podkresluje leckdy   velmi bizarní situace.   Nemluvě o samotném závěru.   Ten je zkrátka   nezapomenutelný.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2016
Herci se v téhle černé   komedii slušně vyřádili.   Použít kámen mudrců k   omlazení bohatých a problém   co s nimi po jejich   smrti...originální nápad.   Zombie z Hollywoodu :-)
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2004
Poděkud komorní hořká   komedie, u které se nudit   nebudete.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Dlouhé vlasy, krátký...
Chtěl jsem vidět hlavně   Bruce s dlouhými vlasy a pak   tu krásnou díru do břicha a   pravda je taková že to za to   stálo
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2007
Smrt jí sluší
Toto je skutečně velmi   vydařená komedie. Nikoho   nenechá ani chvíli klidným   a od začátku dokonce jsem se   bavila. Myslím, že je zde i   skvěle zvoleno prostředí,   ve kterém se odehrává a   triky s přetočenou hlavou a   podobnými kousky se vyvedly.   Vždy se na to ráda   podívám. :-)
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
skvělá černá komedie s   excelentním Brucem Willisem v   hlavní roli! (btw: ty   posmrtný rybí oči Goldie   Hawn vidím i teď:)
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2011
U mne nejinak než stupínek   pod hodnocením nejvyšším.   Dvacet let starý film, který   jsem viděla několikrát a   jeho reprízu si prostě   nemohu nechat ujít. Ač   černé téma, citlivá   režie. A právě netypičnost   obsazení jednak   charakterních hereček a   jednak supermanovského hrdiny   je vynikající - velký/á   herec/čka si prostě mohou   dovolit nechat dělat ze sebe   legraci. Výbornej biják.
petr-bures
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2014
Klasika
Klasika, která nestárne a   nezestárne. Skvělí herci a   parádní zpracování   vždycky pobaví. Zkuste,   nebudete litovat.
Angelo.Ferrari
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Více než vtipné!
Tenhle film jsem viděl kdysi   jako malý a bylo pro mě   ohromně překvapující ho   vidět teď znova už   "dospělejší"!   Nejen že je opravdu vtipný,   ale nelichotivě a   originálním způsobem s   využitím fantastické formy   demaskuje mýtus dokonalosti   velkých žen filmového   plátna, který je tu popřen   až do totální sebedestrukce   těla. Nemluvě o báječném   stylovém provedení na   hranici "big movie"   a kýčovitého braku. Ať   žije Meryl a Goldie!
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Super pro pobavení.
Některé hlášky jsou   úžasné, např. "Kam   odvezli mojí ženu??"
"Do márnice."   "Do márnice??! Ta bude   zuřit!!"
To mě   vážne pobavilo.
Morbo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Cynická komedie o věčném mládí
Vynikající komedie o tom,   jak to dopadne, když někdo   sáhne po věčném mládí a   nepřemýšlí, jaké by to   celé také mohlo mít   vedlejší účinky. Není   nikde slibováno, že se   budete od začátku do konce   válet po zemi smíchy, o to   ani nejde, jde spíš o   poutavé líčení absurdity   věčného života v   nadlehčeném stylu. Rozhodně   potěší Bruce Willis, který   zde hraje naprosto dokonalý   opak těch všech   neohrožených hrdninů a   chladných tvrďáků, díky   kterým ho zná celý svět. A   role neprůbojného ňoumy   žijícího pod pantoflem své   dominantní ženy, mu jde   náramně.
Drobné   morální ponaučení, které   se nese celým filmem a na   konci vyplouvá na povrch v   plné síle, je naštěstí   prosté veškeré americké   plytkosti a neivity. Zemeckis   je prostě mistr a je   úžasné sledovat, v jak   vkusný film přetavil téma,   které by se jinak zákonitě   muselo stát lacinou nevkusnou   slátaninou.
Oskar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2004
„Sempre viva - život věčný!"
Sempre viva - život věčný!   Tuto ultračernou komedii   pokládám za nejlepší film   Roberta Zemeckise. Vyniká   propracovaným scénářem,   výbornými triky (které   tentokrát nejsou nijak   samoúčelné) a mimořádně   povedeným obsazením. A   jestli si myslíte, že Meryl   Streepové komediální role   nesedí (viz "Chraň si   svůj život"), po   shlédnutí tohoto klenotu   přehodnotíte své stanovisko   a poznáte, že i smrt jí   sluší.
drad007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2014
super
velmi dobře natočený film,   skvělé obsazení-mimochodem   teprve u tohoto filmu jsem si   uvedomila jak je Streep   hezká, skvělé triky.
z.pepa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2011
bomba
Jedna z nejlepších komedií   90 let. Herecké obsazení   výborné, zápletka i děj   propracované do detailu. A   nakonci dokonce ponaučení :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih195215minih195215Sisu (2022) 
n
minih18129minih18129Rudá Sonja (1985) 
Red Sonja n
minih53097minih53097Neděle života (1967) 
Le dimanche de la vie n
minih155860minih155860Hrdina až do konce (2017) 
The Hero n
minih134949minih134949Hrůza (1974) 
Frightmare n
minih69391minih69391Láska a facky (2010) 
La bellezza del somaro n
minih154920minih154920Můj slepý bratr (2016) 
My Blind Brother n
minih126066minih126066Dobrou, mámo (2014) 
Ich seh, Ich seh n
minih18423minih18423Samorost (1983) 
Samorost n
minih46556minih46556Nosáček / Malý nosáček (2003) 
Karlik nos n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

0 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama