Zari
ohodnotit

Red

RED

Další název:
RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (SK); R.E.D. - Älter. Härter. Besser.
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
28.10.2010
„Ve výslužbě, extrémně nebezpečný.“

Komentáře k filmu Red

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Výborná komedie s   charismatickým Brucem   Willisem. Takže hurá do   kina, ale ten popcorn bych   vynechal. Včera ho vedle mě   žrala (jinak se to nedá   nazvat), nějaká holka a já   byl půl filmu na mtvici. Ve   filmu se mi líbí nadhled,   podle různých komentářů   jsem čekal ještě více   přestřelek. Jediným   mínusem je snad délka filmu.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Vedle mega zábavy, která   byla zřejmě jedním z   důvodů,pro který producenti   šli do tohoto snímku a super   obsazení, zkušený divák   postřehne, že jde nejen o   nadsázku, ale o jisté   podobenství nejen o   americkém způsobu života   či uznávaných hodnot, ale   též všech   industrializovaný   společností. Tohle byla   spíše nadprodukt, který   posouvá tento akční film do   vyšších hodnotových   kategorií.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Měla to být akční   komedie...a je to akční   komedie...Ve filmu se   předvede naprostá herecká   špička, moji oblíbenci...a   sakra jim to sekne! Starouši   válí, kosí mladíky jak na   běžícím pásu a přitom   mají ještě čas utrousit   sem tam nějaký ten drsný   vtípek. Naprostá oddechovka,   která si nehraje na velkofilm   s hlubokým posláním, ale   možná o to víc v pohodě   je.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Kdo určil, že Bruce Willis   patří do důchodu? Pokud   budou všichni důchodci v   takové formě jako on, tak se   těším do důchodu už   teď:-)
Jinak akční   smršť to sice není, děj   plyne pozvolna, napadalo mě   srovnání s jiným   Brucíkovým filmem Můj   soused zabiják, škoda   Morgana Freemana, i když, kdo   ví, jak dopadl, ostatní   nejsou jen nudná stafáž   (Malkovich, Mirren) a Karl   Urban má co dělat, aby jim   stačil.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Red
Tenhle film je rozhodně jeden   z nějlepších akčních   komedií za poslední dobu.   Klasický drsňák Bruce   Willis a spolu s ním   výborný John Malkovich a   Morgan Freeman. Kdo se mi ve   filmu moc líbil byla Helen   Mirren jako další agent v   důchodu, která byla naprosto   úžasná. Je to super akční   komedie, kterou stojí za to   vidět.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Ucházející mix akce, krimi,   vtipu a hlášek s dobrou   hereckou sestavou. Karl Urban   jako zloduch výbornej a Bruce   Willis také nezklamal a   pobavil, tyhle dva musím   vyzdvihnout nejvíc:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2017
Snímek je natočen na   základě komiksu   vydavatelství DC Comics a   bohužel nijak zvlášť   nevynikl. Sice, jak už dnes   víme, vzniklo druhé volné   pokračování, ale nijak   zvlášť tomu stejně   nepomohlo. Dosvědčuje to i   fakt, že ani v Česku ještě   onen komiks nebyl vydán.   Přitom myšlenka není nijak   špatná. I agenti CIA jednou   odejdou do důchodu, ale jak   žijí, co prožívají a jak   se na nich projevuje bývalá   aktivní služba ještě nikdy   nebylo takto nezpracováno.   Tvůrci to však nepojali   zrovna dobře. Charaktery a   psychologie postav jsou   vyobrazeny dobře, ale námět   děje je už bohužel velice   provařený. Vždy jsou dva.   Dostižení minulosti a nebo   aktivita nového vedení. Zde   je to druhé správně. O   humorné situace na stáří   tu samozřejmě nouze není a   akční scény také   nevypadají nijak špatně.   Jen ten scénář. Ten se   přeci jen ještě mohl o   něco více dopilovat.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Tahle povedená akční   komedie mě vždycky   spolehlivě   rozesměje."Už ho můžu   zabít?" Naprosto   úchvatný Marvin   ztělesněný Johnem   Malkovichem je neodolatelný.   Láska Franka Mosese je k   uzávidění. A Sarah   (Mary-Louise Parker) dělá   takové xichty a koulí   očima, že nelze než jí tu   lásku ze srdce přát...
Vražednice Victoria a   ruský agent to jen korunují.   Morgan Freeman je tak trochu   do počtu. Celkově bezva   film.
"Pááni!"
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Dobrý akčňák......ale   nejde ho brát vážně   :-).Zápletka sice vážná   je, ale to co tam provádějí   ti herci....to už vážné   teda není :-).No nasmál jsem   se.Ovšem nej roli měl John   Malkovich.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2011
RED

Komedie   nebývají moje oblíbené   filmy, ale tento je vážně   výjimka. Sáhla jsem pro něj   v podstatě kvůli svému   oblíbenci B.Willisovi a   rozhodně jsem nebyla   zklamaná. Jeho herecký   výkon mně fakt pobavil,   rozhodně tento pán ještě   nemá ten správný   „důchodový věk“. Ve   filmu hrají další dobří   herci M.Freeman a J.Malkovich   a dávají už sami o sobě   záruku dobré kvality.   Stříleček bylo ve filmu   dost a dost a i když nejsem   přímo zastáncem násilí ve   filmech, tak tady to bylo   provedeno přijatelnou   formou, takže mi to vůbec   nevadilo. Celkový dojem byl   velmi dobrý a rozhodně film   doporučuji jako prima vkusnou   oddechovku.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2011
hodne dobry akcnak ktery se   nelouda ,ma spad,rychlost,dej.   rozhodne zadna utahanina na   deset mam jine favority ale   rozhodne to zkouknete :-)
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Skvěle povedený a provedený   film s akcí a humorem.Není   třeba se vyjadřovat k   hlavnímu hereckému   obsazení, všichni hrají   tak, jak se od nich   očékává.John Malkovich si   dobře vystřihl paranoidního   maniaka s legračními   hláškami.Helen Mirren to s   kvéry v ruce docela umí a   tváří se drsně a zároveň   se snaží zapadnout do party   svých parťáků, kteří se   v akčních vodách pohybují   déle.Akce je provedená   stylově a ladně, nemám k   ní žádné výhrady.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Senioři v akci
ze začátku to bylo hodně   pomalý, ale pak se to rozjelo   a jednalo se o pěknou   komedii. Nejlepší je ta   scéna s tím hasičem.   Rozhodně se nejdná o   podobnej typ filmu jako je   "Smrtonosná past"
Misantrop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Ty americké filmy jsou   pořád na jedno brdo: tajní   agenti CIA, špióni, Rusové,   spousta efektních výbuchů,   přestřelek a rvaček... - a   ze všeho nakonec vyleze   nějaký prázdný nesmysl,   který nemá hlavu ani patu, v   podobě slabomyslného krváku   a dojáku. Amerika je pro mne   zemí naprosto bez kultury.   Měla to být komedie, ale moc   jsem se nesmál.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Top obsazení
Řekl bych, že tvůrci si   řekli, že stačí udělat   průměrný akčňák a   mrksnout do něj hromadu   hvězd (pokud mělo jít o   parodii připadá mi škoda ji   osadit takovouhle hereckou   elitou). Trochu se jim to   povedlo, protože film opravdu   náboj měl, ale s herci   tohoto tipu se z toho dalo   udělat o moc moc víc. Jinak   řečeno bez nich by tento   film neměl příliš šancí   na větší úspěch. Za   zkouknutí stojí, potenciál   byl ovšem větší - pro mě   zklamání!
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet   $58miliónov║Tržby USA   $90,380,162║Tržby   Celosvetovo $199,006,387▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $17,134,164 //počet   predaných kusov 861,361║   Tržby za predaj DVD v USA   $36,180,654 //počet   predaných kusov 2,946,605║   Tento rok 2010 vyšiel slušne   aj po akčnej   stránke(Parchanti, A-Team),   uletenosť tomuto akčnému   nárezu samozrejme nechýba a   od Smrtonosnej pasce 4 si   Bruce Willis konečne našiel   opäť úlohu ktorá mu   najviac sedí, pekne sa   ukázali aj Freeman, Malkovich   a Helen Mirren, fakt   zaujímavý tím. A režisér   Schwentke celkom slušne   režisérsky obstál. bžunda   /videl v kine: 80%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Důchodci? Ani náhodou!
Tenhle film mi nějak utekl,   ale už jsem to napravil a   dobře jsem udělal. No teda,   to byla výborná jízda,   plná akce i komických   situací. Všichni hlavní   hrdinové ač už jsou   staršího věku do starého   železa ještě rozhodně   nepatří. Moc se mi všichni   líbili, nejvíc Helen Mirren   tu já prostě můžu, ona má   šmrnc. Za mě 8:)
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Celkem vtipná parodie na   akční konspirativní filmy,   skvěle obsazená. Nelze to   brát příliš vážně, vše   je podřízeno zábavě – a   ta se dostavila v dostatečné   míře. Mám ten film rád a   rád se k němu vracím.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Red
je podle mého názoru spíše   parodií na akční filmy s   Willisem z dřívějších   dob.Klasické seky,nesmrtelný   hrdina,parta starých   přátel,to vše humorně   zasazené do jejich   důchodcovského   věku.Nižší známka právě   kvůli přehnaným scénám.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Mám rád Willise,Freemana i   Malkoviche.Ale jen za to,že   se spolu sešli v jednom filmu   a odvedli dobrou práci,nebudu   hned z tohoto filmu jásat   nadšením.To je prostě   málo.Red by se hodil do   doby,kdy byl hitem Beverly   Hills cop,maximálně však do   počátku 90.let,kdy bodoval   třeba Tango a Cash.Dnešní   komedie vyžadují více   hlášek,originálních   hlášek a nové vtipné   scény.Na akční film je to   zase velmi   pomalé.Nezachraňuje to ani   množství vystřelených   nábojů jako v   Bejrůtu.Přestárlé hvězdy   se sice snažili,ale co   naplat,když filmový celek je   více zkornatělý než oni...
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2016
Ultra mega nářez, kdy takhle   byli čili důchodci v   Čechách, na Moravě a ve   Slezsku a natož na Slovensku.   Tak se bojí jít na nakup v   době akcí do penny,   kauflandu atd.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Povedený film na hranici   komedie a akčního thrilleru.   Role šitá na míru Bruceho   Willise a skvělé hvězdné   obsazení je zárukou   kvalitní zábavy.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Kolik že je potřeba znaků   na přidání komentáře?   100? O.K.
Red je   svižný,zábavný,svěží,vt   ipný a poutavý film.Tečka.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2015
Film se slaboduchým   příběhem postavený na   hereckých výkonech hlavních   představitelů. Ale proč ne,   když to funguje a navíc u   komedie se dá ledacos   odpustit. Já se u toho   rozhodně docela bavil.
Phreaker
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Nenáročná akční komedie,   u které jsem se opravdu   bavil, i když dějově je   film poněkud slabší, ale to   se prostě u filmu tohoto   ražení dá předpokládat.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Překvapivě vtipná parodie   na neprůstřelné agenty v   hlavní roli s   "důchodci". Čekala   jsem pitomost ve stylu Nabít   a zabít, ale přijemně jsem   se pobavila. Navíc Bruceovi   tyhle role fakticky sednou a   kombinace hlavních   představitelů byla výborný   nápad včetně mladšího   Karla Urbana. Určitě se   znovu ráda podívám.
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Po první přestřelce sem si   řek ,,Hmm, skvělý, další   střílečka s Willisem."   Pak se z toho vyvinula fakt   skvělá komedie o agentech v   důchodu, co ještě nejsou na   odpis.
Skvělej   příběh a dokonalý   obsazení, jen mě mrzelo, že   tak lehce zabili Freemana. Ale   i přesto to byl nejlepší   film za rok 2010 (aspon podle   mě).
Jarda1420
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Super
Super film, ani na chvilku   jsem se nenudil. I když jsem   ráno musel brzy vstávat do   práce, tak se nedalo   nedodívat se....
Vřele doporučuji!!!
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Dobrá oddechovka u které se   člověk nenudí, pro mě   zahrál nejlíp Malkovich,   čož pro mě bylo   překvapení, zahrál   prvotřídního na půl magora
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2011
To byla fakt bezva ptákovina.   Náramně jsem se pobavila.   Trochu mi to taky připomnělo   Souseda zabijáka, ale už bez   té originality. Bylo to   trochu zdlouhavé a žádný   dějový zvrat na závěr se   taky nekonal. Snad jen   Freemanova smrt se mnou   pohnula, i když se dala taky   čekat. Nejvíc zazářil   Malkovich, a to doslova, když   ho bylo na scéně půlka nebo   byl v pozadí.
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Tak tohle bylo doopravdy velmi   dobrý. Bruce na plátně   skvěle funguje - všechny a   všechno řeší se   suverénním nadhledem.   Skvěle ho doplňujou   Mirrenová, Parkerová,   Freeman, Malkovich a Cox. Na   druhé straně je Karl Urban   správně tvrdej a Richard   Dreyfuss správně slizkej.   Štěk Ernesta Borgnina byl   taky pěknej. Nejvíc mě   bavil Malkovich v roli   mimózního agenta Marvina   Boggse. Musím říct, že   všichni jmenování   přispívají k rychlému   spádu filmu a fungují v něm   velmi dobře. Schwentke režii   taky zvládnul velmi dobře.
viana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Red
..a protože letos   "vyjely"dva akční   snímky našich   skorodůchodců-Sylvester   Stallone určitě   vítězí!!!!jeho filmeček   má hned švih a   děj.......ale zde Bruce   Willis ve filmu RED má   legrační tajný   úsměv,chápající   všeznající   pohledy,prázdné město hned   při první   střílečce,prostě první   půlhodina NUDA,zachraňují   Malkovich a Freeman (fakt jsou   to už krásní dědoušci)a   úplně nejsenzačnější, v   rámci filmu ovšem,Helen   Miren...takže hodně   kukuřice do mísy,nadhled a   hurá na samozřejmě dobře   končící ukázku rychlé   akce...i lásky :)
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Pěkná pruda
Nechápu tak vysoké   hodnocení, aneb český   národe, zamysli   se...Klasická americká   slátanina, kde 5důchodců   položí do kolen celou   CIA....bohužel, to autor   zjevně nemyslel jako žert,   ale myslel to uplně   vážně...Kdo si myslí, že   to je parodie, tak bohužel   :(
Typická arogance,   stačí nastrčit Freedmana a   Willise a automaticky to   dělá z filmu trhák.
Tedy položme si otázku,   kdo vydrží dokoukat do   konce, tak po shlédnutí -   OPRAVDU BY STE SE NA TO   DÍVALI, NEBÝT TĚCHTO DVOU?   ... Nedej bože se na to   podívat dvakrát, chraň   Bůh!!!!
kara.lol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Naprosto skvělá oddychovka.   Opět nesmrtelný Bruce Willis   a jeho nezapomenutelné   hlášky. Docela dobrá   zápletka, navíc akce a humor   v jednom, prostě bomba.
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Sympatické, ale v koutku duše jsem čekal více
Už takhle bodově to jde   nahoru kvůli obsazení:   Willis, Malkovich, Freeman,   Mirren, Urban a další.   Konkrétně smekám před   agilním Freemanem, který tu   ve svých 73 letech působí   téměř jak Willisův   vrstevník, bohužel, nakonec   jeho charakter to odnesl   minimálním prostorem. Kdo   překvapil, tak to byl   bezesporu Urban, už teď   netrpělivě očekávám jeho   další role. Všichni   zúčastnění hrají s chutí   a je to zde i nadmíru vidět.   Co se týče děje, tam nelze   hledat nic originálního.   Úvod je příliš plytký,   Red potřebuje čas, když se   však dá do kupy kompletní   parta, tak je to ono. Tempo   filmu je navýsost pohodlné,   krásně přehledné, na   druhou stranu poměrně často   prázdné. Každý vtip je   střídán s minimálně   stejně dlouhým hluchým   místem.
Doporučení   - když najdete v mrazáku   kýbl se zmrzlinou, tak si k   němu pusťte Red - ta chuť   Vaší oblíbené zmrzliny ho   dokáže podprahově   vytáhnout z průměru, kam z   principu nepatří. Celkově   slabších 7/10.
vdobes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Bruce Willis a Morgan Freeman   - co víc si přát, již   tohle obsazení pro mne   znamenalo parádní   podívanou. Vlastně jsem od   toho moc nečekal, čekal jsem   opět pohodovou Willisovku,   která bude akcí jenom   nabita, a film mě tímto   nezklamal. Akce zde bylo   požehnaně, plno vtípků a   vtipných scén. Film si na   nic nehrál, prostě si šel   svoji, někdy lehce   parodující, cestou. Navíc   se zde předvedl ve skvělém   světle John Malkovich, který   byl prostě děsně   sympatický.
JARO.V.DUSI
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2020
OK
Skvělý oddychový   komediální koncert skupiny   "mladíků", kteří   skvěle projasní každé   chmury v duši i na obloze.   Opravdu výtečné !!!
sajnym
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Důchodci v akci, drsný   nápad se skvělým obsazením   jen Helen Mirren mi tam nějak   neseděla. Nevim jestli   Freeman vypadá jako 80ti   letý důchodce s rakovinou   jater jak ve filmu o sobě   mluví, ale budiž. RED má   pár nedostatků, ale ty jdou   lehce zkousnou a rychle na ně   zapomenout. Vtipné hlášky,   dostatek akčních scén a   samozřejmě skvělé herecké   nasazení ošlehaných   holywoodských machrů   zaručuje kvalitu skvělé   zábavy.
Dogfish
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Výborné obsazení a Bruce   Willis opět ve formě. Trochu   zvláštní zápletka a konec   jak filmu pro zamilované, ale   má to spád a děj. Dal bych   tak 80%.
systeman23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2010
RED
Skvela oddychova pecka, mozna   jen finale ve skladu mi prislo   trochu odflaknuty,ale to se   vzhledem ke zbytku da   omluvit...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih82567minih82567Lidská stonožka II (2011) 
The Human Centipede II (Full Sequence) n
minih47494minih47494Blonďáček (2007) 
Michou d'Auber n
minih42938minih42938ZigZag (2002) 
ZigZag n
minih72396minih72396Nebezpečná kořist (2010) 
La Proie n
minih17871minih17871Robin Hood (1991) 
Robin Hood n
minih108767minih108767Diana (2013) 
Diana n
minih52589minih52589Stiletto (2008) 
Stiletto n
minih106679minih106679Jesse Stone: Bludiště pochybností (2012) [TV film] 
Jesse Stone: Benefit of the Doubt n
minih49913minih49913Boj o patent (2008) 
Flash of Genius n
minih41513minih41513Prachy dělaj člověka (2006) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Red 2 (2013)

 Red 2 (2013)
Red 2 n
 
Žánr: akční / komedie / špionážní
Země: Spojené státy americké / Francie / Kanada
Režie: Dean Parisot

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

24 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

4 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama