Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Nebožtíci přejí lásce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Borekk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2021
Není dabing jako dabing
Pokud má člověk špatnou   náladu, tento film Vám ji   stoprocentně pozvedne.   Řadím tuto komedii mezi   vůbec nejlepší, které byly   kdy vytvořeny. Umocňuje ji   i krásné romantické   prostředí. Ale na čem   stojí obdivuhodnost tohoto   filmu jsou dialogy, které   mají hlavní tři   představitelé Wendell   Armbruster, Pamela Piggottová   a ředitel hotelu Carlo   Carlucci. Zvláště on v   dabingu Miloše Kopeckého je   nedostižný. Proto jsem   nepochopil, jak někdo může   zfušovat a předabovat   mistrné hlasy Miloše   Kopeckého, Vladimíra Brabce   a Hany Maciuchové. To je   totéž, jakoby nějaký   kulturní ignorant předaboval   Františka Filipovského v   jeho exceltním výkonu   četníka ze Saint Tropez.   Pokud Cinemax potřebovalo   vydělat více na vydání DVD   a neumělo se dohodnout s ČT,   je to hoooodně smutné,   takže.. stáhnout si film z   internetu a rozhodně   nekupovat na DVD.
Petrkey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Kdyby se to slušelo,   zkopíroval bych komentář   pode mnou (green-tea) a   podepsal se pod něj. Z mého   pohledu nevím, jestli vůbec   nejlepší, ale každopádně   velmi hodně dobrá   romantická komedie. Avanti!
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Brilantně vypointovaná   komedie o tajemství, které   nečekaně vyplynulo na povrch   po skonu dvou postarších   milenců i o tom, že jablko   nepadá daleko od stromu.   Romantický a malinko   lechtivý příběh, vonící   letní pohodou italského   ostrova a skvěle kořeněný   slovním i situačním   humorem, nestárne ani po   letech a své diváky dokáže   okouzlit dodnes. Jediné, co   bych mu mohla vytknout, je   zbytečně dlouhá stopáž,   ale i to se dá, díky   znamenitým hercům,   parádním dialogům a   výbornému českému dabingu   přežít. Tak spěte sladce,   naši drazí nebožtíci a za   rok zase: Arrivederci, Ischia!
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Mám doma filmový plakát a   chtěl jsem po dlouhé době   vidět film s Jackem Lemmonem.   Bohužel tohodle jsem se bál,   zbytečně natahovaná   romantická komedie, která se   snaží mít tempo, ale moc   jsem se nesmál. Zkouší   různé nahodilé situace a   legrační postavičky, ale ve   výsledku je to spíš nuda.   Oba herci jak Jack L. tak   Juliet Mills tomu dávají   hodně, ale nestačí to.   Přeci jen chtěl jsem asi   jiný humor a rozhodně né   takovou délku snímku.   Filmový plakát si ve sbírce   nadále nechám, na film   postupně zapomenu. Musím   ještě pochválit dabing, ten   máme opět velmi kvalitní.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Když film dávají, vždycky   se ráda znovu podívám a   znovu obdivuji herce i náš   skvělý dabing. Výborně   zahraný rozdíl mezi   mentalitou Američanů a   Italů, což dalo   příležitost k vytvoření   spousty komických i   tragikomických situací, na   kterých film stojí. Bravo!
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2019
Tohle je prostě skvělá   komedie a také naprosto   dokonalá oddechovka! Celá   záplava komických situací,   vtipné dialogy a brilantní   herecké výkony. Aby toho   nebylo dost tak tento film má   i precizní dabing. Pominu   Vladimíra Brabce a Hanu   Maciuchovou jejichž kvality v   dabingu jsou obecně známé   ale překvapilo mne skvělé   dabingové představení   Miloše Kopeckého v roli   ředitele hotelu Carlucciho.   Kdokoliv to slyšel musí   hluboce litovat, že se tento   velikán nevěnoval dabingu   podstatně víc!!!
Tahle komedie prostě   nemá slabiny a člověk si   ani nestihne uvědomit, že je   na filmy tohoto žánru s   téměř dvěma a půl   hodinami extrémně dlouhá!!!
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2019
Skvěle napsaná romantická   komedie pokračující v   skvělé tradici   hollywoodských komedií.   Kladem je, že nic neřeší,   záporem je, že nic   neřeší.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Tenhle film,
se u nás v rodině dědí.   Můj otec i matka ho milují a   tak dlouho mi ho pouštěli,   až jsem ho začal milovat   také. A jednou ho budu   pouštět svým potomkům. Ale   upřímně ? Zase tolik   pokusů k tomu moji rodiče   nepotřebovali.
Láskyplný, romantický,   ale i vtipný příběh,   odehrávající se na italské   Riviéře je totiž nejen   prošpikován skvělými   hereckými výkony, ale   hlavně voní létem a   mořem.
A to jsou moje   další lásky.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2016
Dokonale odpočinková   komedie. Zápletka je sice   lehce morbidní, ale paní   Piggottová je fakt šouplá   spravným směrem. Jen moc   nechápu, proč jí pořád   předhazují nadváhu. Mě   přijde v nejlepší kondici.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Byznysmen Wendell Armbruster   Jr.(J.Lemmon)přijíždí na   Ischii vyzvednout tělo   zemřelého otce, tam se   seznámí s baculatou Pamelou   (J.Millsová). I mezi nimi   vzniká milenecký vztah. Film   je hereckým koncertem   J.Lemmona a jeho partnerky,   ale třeba i ředitele hotelu   C. Revilla. Škoda, že film   tak často v televizi   nedávají.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Ze začátku jsem nemohla   filmu přijít na chuť,   přiznám se, vadila mi Juliet   Mills, přitom Lemmon byl   perfektní. Líbí se mi jak   vždycky dokáže vystrčit   hlavu z lopatek, když se   něčemu diví. Pak jsem si   ale zvykla na pomalu plynoucí   děj, nechala se unášet   krásným prostředím,   zásadní problém však   vidím v tom, že jsem u filmu   žehlila a na tento musí být   nálada s dvojdeckou vína a   né sněhová vánice za   oknem.
Zásadní však   pro mě byla scéna s   ponožkami, to jsem docela   zírala.
vladous007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Nádherná komedie zasazená   do překrásného prostředí   ostrova Ischia, ke které se   stále a stále vracím. Vedle   vynikajících výkonů herců   je třeba vyzdvihnout i   český dabing - Brabec,   Macuichová, Kopecký, Bek.   Mimochodem jednu ze   sestřiček starého hraběte   hraje Yanti Somer, která   hrála hlavní roli v   Podivném dědictví.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Staré dobré časy starých   dobrých komedií. Klasická   škola se nezapře. Kvalitu   této komedie dokazuje už   její věk natož pak herecké   obsazení. Právem se řadí   mezi legendy proslavené   navždy. Dnešní autoři se   mají zatraceně hodně co   učit.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2009
naprosto skvělá komedie    
tento film je   nádherná komedie která si   své diváky vždy najde je to   skvěle natočeno a obsazení   je na úrovni Lemmom je zde   naprosto skvělí
Siegmund
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Film, který pohladí po duši
Úžasně milá komedie.   Nenáročný děj,   odpočinkový film. Pravda,   neznám sice nikoho, kdo by se   u sledování tohoto filmu   řehtal na celé kolo, ale o   to víc je film pohodový.   Dodnes si pamatuji, jak mě   už v době svého vzniku film   udivoval úslužností   hotelového perzonálu, jakou   si může majitný host   zajistit. V době mrzkých   diletantských dabingů musím   u tohoto filmu upozornit na   prvotřídní český dabing.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Billy Wilder se předvádí   coby mistr komedie. Trochu   ubírá svého sžíravěho   humoru, ale zápletka je   dokonalá. Wendellovy   telefonáty, vyjedvání s   italskými mafiány, prostě   perfect. Pokračován   spolupráce s Jckem Lemmonem v   jeho nejlepší formě.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2009
V romantické komedii   kinematografické legendy a   držitele sedmi Oscarů,   režiséra Billyho Wildera,   odjíždí Jack Lemmon v roli   starostlivého syna pro tělo   svého otce, který zahynul v   Evropě. Po příjezdu do   Itálie však rychle   zjišťuje, že jeho rodič   nebyl zdaleka takové   neviňátko, jak se   tvářil…
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Film z nejmilejších, kdo ho   neviděl nesmí umřít (do   Neapole to je z Ischie jen   skok). Nedávno jsem ho viděl   na MGM s novým českým   dabinkem. Ukázka, jak se tomu   dá vzít špatnými dialogy   šťáva ! Doporučuju   původní verzi s...   "dáme si pastu, na ní   kopec parmezánu, doušek   dobrého vína, pomilujem   se... A co děláte večer ?   .. hmm no to se vracíme k   manželkám." Představte   si, v nové verzi je ...dáme   si těstoviny... no hrůza !   Kvůli tomuhle filmu má   Ischia o návštěvnost   postaráno. Jenom se tam   nesnažte najít   "nejlepší hotel na   Ischii" ! Hotel   Excelsior, ve kterém se   filmovalo, je na pevnině v   Sorrentu na náměstí Piazza   Tasso, č.34
IvanR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Jedna z nejlepších komedií.   Úžasný nápad, skvělá   zápletka a zcela originální   rozuzlení. Úchvatné   scenérie a skvělé herecké   výkony obou hlavních   protagonistů. Řada   neopakovatelných   komediálních situací a   svělé figury. Rodina na   vinici, ředitel hotelu.   Ostatně čas na oběd, který   si dávají obyvatelé Ischie   a tím se na ostrově den co   den na tři hodiny zcela   zastaví čas, je v naší   hektické době   záviděníhodný.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Dávám plné hodnocení   hlavně kvůli Ischii. Když   jsem film viděla poprvé, tak   jsem tenhle přenádherný   ostrov ještě neznala, dnes   už vím, že to je místo,   kde jsem se měla narodit. „   Neuvěřitelné ! To počasí   viďte, zvlášť pro toho,   kdo bydlí v Londýně ( a   nejen v Londýně). Loni tam   bylo léto 2 dny v červnu a 3   dny v srpnu“. A pokud   ještě k filmu přikusujete   horkou Bruschettu s kořením   ze sopky Monte Epomeo , tak je   i těch 10* málo. Tak snad   už jen doporučení - obojí   stojí za vidění a Ischia   nejenom jednou !!!!
kurzatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2006
paráda
Je to už několik mnoho let   co sem tenhle film viděl ale   i po takové době si na něj   vzpomínám. Prostě   špičková komedie. Mohl by   vyjít na DVD.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48543minih48543Předčítač (2008) 
The Reader n
minih171535minih171535Outrage (1950) 
Outrage n
minih52545minih52545Waterloo Bridge (1931) 
Waterloo Bridge n
minih60807minih60807Pan Tau (1970) [TV seriál] 
Pan Tau n
minih113342minih113342Doktor z hor: Nové příběhy (2008) [TV seriál] 
Der Bergdoktor n
minih97059minih97059Muž který se směje (2012) 
L'homme qui rit n
minih179612minih179612The Tiger Woman (1945) 
The Tiger Woman n
minih168379minih168379The Diamond Queen (1953) 
The Diamond Queen n
minih67579minih67579Miláčci (1999) [TV pořad] 
Miláčci n
minih28290minih28290Třicet případů majora Zemana (1974) [TV seriál] 
Třicet případů majora Zemana n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nebožtící přejí lásce (1994) [TV film]

 Nebožtící přejí lásce (1994) [TV film]
Nebožtící přejí lásce n
Avanti
Žánr: romantický / komedie
Země: Francie
Režie: Jacques Besnard

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10