Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Muži, kteří nenávidí ženy

Män som hatar kvinnor

Další název:
Verblendung; Mænd som hader kvinder; Menn som hater kvinner; The Girl with the Dragon Tattoo; Muži, ktorí nenávidia ženy
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
1.7.2010
„Film podle jedné z nejčtenějších knih současnosti.“

Komentáře k filmu Muži, kteří nenávidí ženy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2013
Drsný detektivní příběh,   jaký tu do uvedení dlouho   nebyl. I přes neobvyklou   stopáž si snímek drží   svoji temnou atmosféru a   jedinkrát nevybočuje do   absurdity. Tempo je poklidné,   což kvalitě hodně   napomohlo. Poněkud neznámá   Noomi Rapace předvedla až   neuvěřitelný výkon,   jejíž postava je po   psychologické stránce až   čítanková. Ze Švédska moc   filmů nepřichází, ale   když už, tak to vždy stálo   za to. A platí to i pro   tentokrát.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Zdráhám se napsat   "výborné",   protože brutalita mě   nepřitahuje ani v životě   ani ve filmu. Ale tento film   výborný je. Ve srovnání s   filmem téhož jména z roku   2011 s Danielem Craigem je   toto dřívější   zpracování mnohem   propracovanější. Ve stejné   časové stopáži jsou   události a souvislosti   vyjádřeny zřetelněji a   spojitěji než v pozdějším   zpracování. Tím nechci   říct, že americko   švédská verze není dobrá.   Je to jen trochu jiné,   měkčí pojetí. Režisér   Niels Arden Oplev to zkrátka   "vosolil".   Brutalitou vskutku nešetří,   ale má-li být příběh   vyvážený, jinak to nelze.   Lisbeth vyznává zásadu   "Žít a nechat   žít", ale taky   "Oko za oko, zub za   zub", když někdo   nenechá žít ji. Skoro by se   zdálo, že sever oplývá   muži natolik drsnými, že   žádná žena by neměla   paralyzér odkládat ani doma   v kuchyni... Velmi napínavý   příběh o zločinu a trestu   v mnoha podobách. Kde se v   lidech bere sklon k   úchylnosti? A lze vůbec   někdy ten prokletý řetězec   přetnout? Spravedlnost ve   vlastních rukách ,   radikální řešení,   pochopení a odpuštění,   slitování, odplata. To jsou   témata, na která film může   dát částečnou odpověď.   Konečný úsudek si jako   vždy udělá každý sám.   Noomi Rapace je v roli Lisbeth   velmi přesvědčivá, řekla   bych, že jí to sedlo mnohem   víc než později madamme   Simsa v duhém díle Sherlocka   Holmese. Zde nedostal tolik   prostoru její temperament.   Už se těším na Dívku,   která si hrála s ohněm...
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2011
MUŽI, KTEŘÍ NENÁVIDÍ   ŽENY

Film ve   mně zanechal hluboký dojem.   Trochu jsem byla zaskočena   tím, že se pořád říká,   jak ve skandinávských   zemích není skoro žádná   kriminalita, ale ve filmu to   vypadalo poněkud jinak. Byl   až překvapivě brutální.   Až mne to zaskočilo. Ale   bylo to mistrné filmařské   dílo. Opravdu se to povedlo,   byl to věrohodné, a až   příliš podrobné. Přitom   to zdaleka nebylo nudné.   Doufám, že stejně tak bude   zajímavý a strhující i   další díl z trilogie   Milénium.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2017
Od prvního okamžiku až do   samého konce nabitý děj a   klobouk dolů, před filmovým   zpracováním tohoto drsného   thrilleru.Příběh, u   kterého mrazí jak při   četbě, tak při sledování   filmu.Celý snímek odpovídal   mým původním čtenářským   představám a to se často   nestává.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Jako nečtenář knižní   předlohy tu hodlám film   pochválit. Uvidím, zda   změním názor po jejím   přečtení. Takže... je to   po velmi dlouhé době film,   který mě hned od začátku   vtáhl a získal si mě.   Navíc dokazuje, že divákovi   se vůbec nemusí všechno   vyoslit (Hollywood), ale   naopak se mu má nechat   prostor pro vlastní úvahy.   Záběry ženských hlav a   těl by mohly dost úspěšně   konkurovat Hannibalově   sérii, jen ta atmosféra by   místy mohla být hlubší.   Nicméně Noomi Rapace si jako   neuchopitelná Lisbeth   zajistila mou přízeň a jdu   se pídit po její   filmografii.
A ještě   krátká poznámka - Daniel   Craig v chystaném   hollywoodském remaku nemá na   Michaela Nyqvista nejmenší   šanci.
Neben
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2010
Takhle má vypadat mystery!
Film mě velmi příjemně   překvapil, jak charaktery a   jejich špičkoví herci   (hlavně Noomi byla skvělá),   tak i parádní příběh jak   vystřižený z Agathy   Christie (i když o hodně   temnější) a konec byl   skutečně lahůdkový.

Všem vřele   doporučuju a zítra si   dávám dvojku :)
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2012
Ačkoliv se film liší od   knižní verze,kterou jsem   znala dřív,nemůžu hodnotit   níž než za 10   hvězdiček.Adaptace je víc   než zdařilá,prvotřídní   thriller/detektivka,i když   tvůrci měli trochu svázané   ruce právě výbornou   knižní předlohou.A řekla   bych,že jde o nejlepší film   z celé trilogie.Jen se teď   bojím podívat,co spískali   amíci.
RENDYspt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Top
musim dat 10 !!!! ze zacatku   sem mel obavi ze je to neak   utahany ale stalo zato to   videt !!! jeden z tech   lepsich filmu urcite   doporucuju se nato podivat ma   to neco dosebe §§
mykescH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2011
noc která stála za to...
začetl jsem se do knihy a   odolal s filmem až jsem ji   dočetl... stálo mne to celo   noc beze spánku ale stála za   to a nyní musím hodnotit   velmi vysoko i film. Vše už   tu bylo napsáno a tak dávám   10+:)
albez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2011
thriller
Skvělý třídílný   thriller. 1. díl nejlepší   (jak už to bývá), škoda,   že Stieg Larsson napsal jen   ty tři díly a pak si umřel!   Určitě by ještě něco   parádního napsal!
saturnin1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Hodně lidí pořád   srovnává knihu a   film,trošku to nechápu   ,pořádná kniha se nedá   sfilmovat. Tady se ale má   hodnotit film.   A   tenhle za to fakt   stojí,hodnotit takovej film   je radost. Já bych pochválil   snad všechno,herce ,příběh   .............Lisbeth(Noomi   Rapace) zahrála perfektně a   já bych jí za to dal oskara.   A nebyla sama komu se to   povedlo. Největší radost   mám s toho že je to   evropský film. Prostě mohu   všem kdo se chystá podívat   jen a jen doporučit. Jestli   to má být trilogie,tak se   máme na co těšit.A   Hollywood bude mít finanční   problémy.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2010
hlavní devízy filmu:   kvalitní scénář a herci.   Bez těchto dvou věcí to   nejde a když přidáte navíc   i dobře odvedenou práci   ostatních, je radost   pohledět. Hlavní hrdiny   musím ještě extra   vyzvednout - žádní   krasavci, jen životem   poznamenaní, víceméně   normální lidi....a   výsledkem je herecký   koncert.
Knihu jsem   nečetla, takže hodnotím   film sám o sobě a myslím,   že je to opravdu povedené   dílko - úplně z něho   sálá ta "severská   tvorba", která je svým   zpracováním prostě jiná   než německá, asijská nebo   dokonce americká...ale mě   velmi blízká. A moc se mi   líbí, slyšet na podkladu k   titulkám švédštinu - pro   němčino/angličtináře je   ta řeč tak nějak tajemně   známá....alespoň mě se   dobře poslouchá.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Napínavý snímek ze   skandinávských končin. Je   první z trilogie a je   natočen podle známé knihy.   Přiznám se, že knihu   neznám. Příběh přináší   hned několik tajemství.   Atmosféra filmu je ponurá   až deprimující. Svoji   záhadnou minulost mají i oba   vyšetřovatelé. A co   vyšetřují? Záhadné   zmizení jedné mladé dámy,   které se jmenovala Harriet   Vangerová. Byla členkou   velice rozvětvené a vlivné   rodiny. V době, kdy se   ztratila z očí svých   blízkých jí bylo šestnáct   let. Stalo se to však před   čtyřiceti lety od doby, kdy   byl vyšetřováním jejího   záhadného zmizení pověřen   novinář Mikael Blomkvist.   Ten má svých problémů   dost. Na výsledek hledání   má jen půl roku, pak sám   musí nastoupit do vězení,   aby si tam odpykal naměřený   trest. Časem s ním ve   vyšetřování spolupracuje i   mladá hackerka Lisbeth   Salanderová. Vypadá tak   nějak goticky a piercingy má   zapíchané snad všude kam to   jde.
A co Harriet?   Unesl ji někdo? Zavraždil? A   případně proč? Při   vyšetřování hrdinové   narazí na celou sérii   vražd.
Vývoj   téměř tříhodinového   filmu přinese nejedno   překvapení. Film je   důkazem, že velice kvalitní   thriller se v dnešní době   může zrodit i na evropské   půdě.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Muži, kteří nenávidí ženy
Velké překvapení to jsou   dvě slova, která vystihují   tenhle film. Nikdy mě   nenapadlo, že budu tak   hotová ze švédského filmu.   Začátek se trošku vleče,   ale za to, pak je na co   koukat. Nemůžu srovnat film   s knihou, ale rozhodně se do   čtení románu pustim, film   mě zaujal a těsím se na   další pokračování Dívka,   která si hrála s ohňem.   Oceňuji to, že jste jak na   jedlách a až do poslední   chvíle nevíte vůbec nic, ne   jako v některých filmech.   Jediné co filmu mohu vytknout   je jeho délka.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Parádní kriminální   thriller. Film dokazuje, že   nejen v Americe se dnes rodí   parádní kousky tohoto   žánru. Opravdu ze všech   stran kvalitní práce -   skvělé převedení děje,   psychologie postav,   prostředí i myšlenkových a   mimických pochodů z listů   na filmové plátno (to se   podaří málokomu). Pro   vytvoření až hororového   pocitu ani nebyly třeba   hrůzostrašné záběry (až   na pár vyjímek). Vřele   doporučuji
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Nejlepší ze své série. Je   bezesporu jisté, že tenhle   film a Ikea, udělaly ze   Švédska zemi globální.   Najednou i zeměpisní   neznalci ví, kde Švédsko   leží. Jejich odlišná   mentalita dodává filmu   úplně nový rozměr, o   žádné americké reedice   nestojím! To tady jsem se   skutečně bavila!
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Originál je originál
Jenom můžeme závidět,jaké   se ve Švédsku vyrábí   thrillery.Severní   atmosféra,neokoukaní   herci,kteří působí   naprosto civilně jako lidé   okolo nás a neopakovatelné   charisma hlavní hrdinky.Když   k tomu připočtu   výborný,propracovaný   děj,který je do poslední   minuty vysvětlen i pro ty   největší filmové   analfabety,vychází mi   originální,působivý   snímek.
Fincher by se   mohl za svůj otrocky   natočený plagiát bez   výrazných nápadů tak   trochu   zastydět.Přinejmenším.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Tenhle film jsem viděl   poprvé někdy před rokem   poté, co jsem přečetl   knihu. Docela se mi líbil,   ale přeci jenom – jako   čtenář předlohy jsem byl   potenciálně ten   nejnevděčnější divák.   Přesto nelze snímku vytknout   to, co považuji u tohoto typu   filmů za nejdůležitější   – totiž patřičně   mrazivou (je to přeci   švédský film ne?)   atmosféru.
Režisér   Oplev si ale zaslouží   ještě minimálně jednu   obrovskou pochvalu a to za   casting. Z Noomi Rapace se   právem stala přes noc   hvězda a ujmul se jí dokonce   i Hollywood (Prometheus),   podobně jako Michaela   Nyqvista (Mission: Impossible   – Ghost Protocol). Tihle   hrdinové mají totiž také   to hlavní – totiž ohromné   charisma. Speciálně všechny   scény s Lisbeth Salander   stojí opravdu za to. Což je   dáno samozřejmě opravdovou   zajímavostí její postavy   už v předloze. Samozřejmě,   že děj je oproti knize   řádně očesaný, přesto si   myslím, že postavy jsou až   na některé výjimky (hlavně   z důvodu opravdu malého   prostoru) načrtnuty docela   věrně. Pochválit musím i   představitele Henrika Vangera   či Nilse Bjurmana, kteří   jsou taktéž typově velmi   dobře vybráni. Jediný, kdo   mě z důležitějších   charakterů vyloženě   zklamal, byl Martin Vanger,   jeho představitel je totiž   ohromně slizský, takže   knižní sympaťák dostává   v týhle podobě pořádně na   frak. Ale to není   nejdůležitější. Hlavní   je, že to jako celek velmi   dobře funguje.
  Příběh je místy možná   až příliš zestručněný   (také je kniha docela   bichle), ale je velmi dobře   podán. Určitě je z hlediska   přehlednosti dobré mít   knihu přečtenou, poněvadž   je možné, že se jinak   budete v tom ohromným   množství Vangerů ze   začátku dost ztrácet, ale   příběh je odvyprávěn   dostatečně srozumitelně,   abyste měli na konci jasno.   Při prvním shlédnutí bych   díky velmi čerstvým   pocitům z knihy nehodnotil   tak vysoko, ale nyní už si   knihu tolik nepamatuji,   tudíž vidím spíše   řemeslné kvality a vysokou   schopnost tvůrců, natočit i   samostatně fungující   mrazivou detektivku s velmi   zajímavými postavami. Díky   nedávné negativní   zkušenosti s filmem dle knihy   budu tedy hodný, protože   takhle kvalitní adaptace si   určitě těch 90% zaslouží.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Skandinávských snímků,   natož krimithrillerů není   moc k vidění, ale když se   objeví, tak většinou stojí   za to. A podobně jako před   léty vznikl vynikající   švédský krimithriller Muž   na střeše (Saffleská   bestie) podle kvalitní   literární předlohy, tak i v   tomhle případě se jedná o   výborné filmové   zpracování ještě lepší   knižní předlohy. Film má   všechny atributy žánru -   výbornou zápletku, akci,   napětí, výborné dialogy a   skvělou ponurou atmosféru.   Většina hollywoodských   tvůrců by se měla poučit,   jak se má dělat tenhle druh   zábavy.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Příjemné, někdy i   dechberoucí překvapení.   Komplexní detektivní   příběh, nádherně syrová   kamera, největší plus celé   série ale podle mě   spočívá v tom, že se   nejedná o americký film,   nýbrž ze Švédska a v tom   je jeho síla. Být to US   produkce, asi by to byla jen   lepší detektivka.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2011
Slušná detektivka postupně   odkrývající hnusnější a   hnusnější kostlivce z   různých skříní a kde ani   hlavní hrdinové nemají   čistý štít. Bez výbuchů,   Toma Cruise a modelkoidních   hereček a herců. Jasné,   napínavé, lekavé,   srozumitelné, akorát Amíci   si to musí přežvýkat do   (asi) akčnější podoby s   hezčím Danielem Craigem v   hlavní roli. Narozdíl od   nich nevidím nic špatného   na tom se podívat na dobře   udělaný film ze   skandinávské kinematografie.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2014
Muži, kteří nenávidí ženy
I když knížka nepatří   mezi mé nejoblíbenější,   stejnak jsem jí přečetl   jedním dechem. A když jsem   zaslechl, že se nějaký   blázen pokusil tuhle šest   set stránkovou bichly   přenést na filmové plátno,   nemohl jsem jen tak čekat a   nevidět to.
Samozřejmě že každý   čtenář je vždy zklamán a   má miliony výhrad. Stejně   jako já, ale i přes tuto   skepsi musí potvrdit, že se   jedná asi o nejlépe   zfilmovanou knihu, jakou jsem   kdy viděl. Navíc švédská   produkce, to byla fakt bomba.   Narozdíl od Hollywoodu tu   nehrají pouze překrásní   lidé (vlastně většina z   hlavních postav jsou celkem   oškliví), interiéry a   exteriéry vypadají tak -   reálně. Žádné spešl   barevné filtry, prostě   barvy, které známe ze svého   života. A kvalitní akce bez   miliony střihů za sekundu?   Až do teď jsem si myslel,   že to není možné.
Jestli Vám Lisbeth   někoho připomíná, tak   věřte že by to měla být   "Pipi Dlouhá   punčocha" (také   švédská postava, tak se   nedivte) v dospělosti. Aspoň   Larssen si představuje, že   se z ní vyklubala takováhle   pošahaná dívčina...
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
uprimne nejsem prilisny fanda   evropskych filmu, nevim proc   ale prijdou mi zdlouhave a   celkem nudne.mam rad tu v   evrope tolik opovrhovanou   americtinu. u tohoto to   neplati, hodne dobra   kriminalka ktera ve vas   zanecha dojem,jaky to uz je na   vas
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2019
Pátrání po čtyřicet let   ztracené dívce nám v   drsném severském dramatu   přináší nečekané   odhalení a zvraty. Poutavý   příběh, kvalitní herecké   výkony, dobrý scénář a   mysteriozní atmosféra je   devízou tohoto filmu.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Jeden z nejlepších   thrillerů, co jsem za   podlední dobu viděla   potvrzuje výbornou pověst   skandinávských filmů.
Hlavní představitelé   dostávají jedničku s   hvězdičkou, stejně jako   scénárista a režisér!!!
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2015
Musím se přiznat, že mé   hodnocení filmu je silně   ovlivněno tím, že jsem si   nejprve přečetl knihu.   Chápu nutnost osekat ve   scénáři tu omáčku okolo (   která mimochodem dělá z   románu tak skvělý   čtenářský zážitek ).   Jinak by film trval 4 hodiny.   Avšak kořen příběhu byl   zachován. I přes znalost   zápletky mně režisér   dokázal udržet v napětí.   Skvělé herecké výkony   hlavních představitelů a   hudební doprovod dostatečně   splnil moje očekávání.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Byla jsem jsem zvědavá, jak   si scénárista poradí se   všema dějovýma linkama,   které protínají knihu skrz   na skrz, aby přitom příběh   zůstal stejně komplexní a   srozumitelný, a musím uznat,   že se mu to vážně povedlo.   Jako adaptace knihy mi to   příjde velmi povedené, jako   film sám o sobě by klidně   mohl být i o něco   temnější, dramatičtější   a atmosféričtější. Ale   toho se mi, zdá se, dostane s   Fincherovou adaptací.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Mno, to si musím přečíst!
Téměř perfektní, po celou   dobu špičková atmosféra a   poměrně originální   příběh a rozuzlení. Noomi   Rapace, krom   nepřehlédnutelné vizáže,   je rozhodně herecký   příslib. Aspoň všechny   drsnější holky nebude muset   hrát jen Rodriguez... Nyqvist   z toho vyšel trochu   nenápadně a nesměle, ale s   tím prostředí Švédska to   víceméně hezky   korespondovalo. Za problém   považuji začátek, kde jsem   si dlouho říkal, čeho se   mám chytit. Ale celkově   bravurní práce. Fincher to   bude mít s remakem opravdu   těžké, aby překonal takhle   vysoko nastavenou laťku. A   těším se, až do ruky   dostanu knihu.
wowow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Skvělý rozjezd trilogie
Líbí se mi, že i když je   to začátek trilogie, tak je   to uzavřený příběh.   Navíc funguje jako   samostatný film úplně   skvěle. Dokonce ani ta   šílená stopáž nebyla k   nevydržení a film si   neustále držel mou   pozornost. Jednoduše řečeno   je to jako švédská ocel, je   to kvalitní, je to tvrdé a   přijemně se to leskne.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2012
První, ale slabší   zpracování nejčtenější   knihy současnosti. Snímek je   podepsán pod švédskou   kaktovkou, místy to i tak   vypadá. Jak už jsem   zmiňoval v jednom svém   komentáři - Američané   mají Hollywood, který z   povrchu filmařiny smete   každého filmaře. Verze od   Finchera je temnější s   lepším hereckým obsazením   s brilantní Rooney Mara, o   jejichž výkonu přemýšlím   pořád, jak se ji takováto   role mohla povést. Noomi   Rapace je zde o žebříček   slabší a zdaleka nevypadá   jako drsná dívka s dračím   tetováním.
Slabší   zpracování od Švédů ale i   tak není špatné a rozhodně   jsem se při sledování filmu   bavil, ale Hollywood drahý   světe je Hollywood.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2014
Muži,ktorý nenávidia ženy
Ja osobne som bol spokojný s   týmto kriminálnym   thrillerom.Dusivá atmosféra   a skvelý dej,ktorý je   doplnený skvelou hudbou a   slušnými hercami.
hunt
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Některé části filmu jsou   lépe vysvětleny, než-li v   americké verzi, ale spousta   scén vyznívá neefektivně a   přečovitě (např. nalezení   Harriet, setkání Lisbeth s   matkou,...). Navíc   představitelka Lisbeth mi   příjde na roli   "dvaadvacetileté   dívky" příliš stará.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2016
Slušný krimi / thriller by   to byl, samotný případ má   napětí, silné momenty,   práce ze strachem funguje,   zvyšuje se temná atmosféra   atd. ale jako u předělávky   od D. Finchera, zabíjí to   dle mého nerozumná délka   snímku!
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Seversky drsná a ponurá   podívaná, napínavá   téměř do závěru, s   výbornými herci, kteří   vám ani vzdáleně nikoho   nepřipomínají - zčásti   výhoda - pro naprosté   ponoření do děje, kdy   neruší manýry notoricky   známých tváří, zčásti   nevýhoda - kdy se špatně   zařazují severská jména k   neznámým postavám -   přiznávám, že jsem se po   skončení filmu vracela k   portrétové předváděčce   Vangerovic sebranky, abych si   v hlavě srovnala who is who.   Vlastně celá poslední   třetina byla hodně   náročná na pozornost,   zatímco pozadí vražd mohlo   být více rozvinuto, to však   nic nemění na faktu, že co   do mrazivosti i hnusu si tento   krimithriller nezadá s tím   nejlepším v žánru.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Film natočený podle   stejnojmenné populární   knihy.Samozřejmě,že snímek   nedosahuje takových kvalit   jako kniha,protože se nikdy   do filmového zpracování   nepodaří vtěsnat   každičký knižní   moment.Takto ze snímku   vznikla docela slušná   detektivka,která ale nijak   obzvlášť neřeší   psychologickou hloubku   postav.Což je možná škoda.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2013
Ženy, ktoré nenávidia mužov
No jo no. Švédsko ako ho   nepoznáme. Samá vražda,   sám uchylak, všade sám   nacista a všade plno   kostlivcov po skriniach. Asi   bola chyba, že som skôr   pozeral americkú verziu,   ktorá mi príde lepšia ako   táto švédska. Ono je to   tým, že asi fakt som to mal   spraviť opačne a zas či   chcete alebo nie, za viac   dolárov, viac muziky a teda   aj lepšie urobená verzia.   Ale je fakt, že dosť   kopírovali. Na druhej strane,   dnes je taká tá móda, že   čo je z americkej produkcie,   je to slaboduché, čo z   Európy a nedajbože zo   Škandinávie, tak to musí   byť zákonite pecka. No   nemusí byť vždy tak.   Slabší dej, ale celkom   dobrá hlavná postava   Mikaela, i keď Craig mi   prišiel lepší ako Nyqvist,   ale aj on má niečo do seba.   Lisbeth, klasika, casting sa   podaril a máme tu solídnu   príšerku, uff. Koniec   troška iný, ale v konečnom   dôsledku, klasická   detektívka, kde sa mi   americký bráško viac   páčil, pre taká temnejšiu,   alebo skôr dusnejšiu   atmosféru, ktorú umocňovala   skvelá muzika. Aj tú ta   muzička bola ok, ale...
kolokaghatia
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Ze začátku to vypadalo, že   by to mohl být jeden z mála   filmů, který se drží   knihy. A zbyl z toho   základní příběh.   Zajímalo by mě, jestli   režisér a všechny osoby   okolo toho tu knihu pořádně   četli. Uznávám, nemůže   tam být úplně vše co je v   knize, ale jsou tam různé   detaily, které by se daly   vychytat a nespotřebovalo by   se na ně pár minut navíc.   Třeba, v té redakci, kam se   Mikael šel podívat na fotky   z Dětského dnu, měla být   žena...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30732minih30732Telefonní budka (2002) 
Phone Booth n
minih110499minih110499Ohnivý armagedon (2012) [TV minisérie] 
Ring of Fire n
minih47575minih47575Ponorka Nautilus (2000) 
Nautilus n
minih44058minih44058Na útěku (2006) 
Pobeg n
minih136725minih136725Kundo: Čas pomsty (2014) 
Kundo: Minraneui sidae n
minih57936minih57936Rango (2011) 
Rango n
minih42921minih42921Dva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř. (1985) [TV hra] 
n
minih18371minih18371Sador, vládce vesmíru (1980) 
Battle Beyond the Stars n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih36782minih36782Godsend (2004) 
Godsend n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

 Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)
Dívka, která kopla do vosího hnízda n
Luftslottet som sprängdes
Žánr: thriller / krimi / drama / adaptace
Země: Švédsko / Dánsko / Spolková republika Německo
Režie: Daniel Alfredson

(pokračování)

Dívka, která si hrála s ohněm (2009)

 Dívka, která si hrála s ohněm (2009)
Dívka, která si hrála s ohněm n
Flickan som lekte med elden
Žánr: akční / thriller / adaptace
Země: Švédsko / Dánsko / Spolková republika Německo
Režie: Daniel Alfredson

(pokračování)

Reklama