Jeden svět
ohodnotit

Mazací hlava

Eraserhead

Žánr:
Rok:
1977
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
22.1.1998
„Henry se snaží přežít nesnesitelný řev svého čerstvě narozeného mutanta...“

Komentáře k filmu Mazací hlava

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2020
Kdepák, ani na poslední   pokus jsem to prostě   nepobral. Jinak vcelku   souhlasím s mým 25 roků   starým komentářem viz   níže. Zpočátku je na co   koukat, ale pak se to přenese   do jednoho pokoje a zde již   nastává kapku nuda. Přesto   dávám sedm a doporučuji.   *** A PŮL/7   +++++++++++++++++++++ Snová a   podivná, jakoby horečnatá   vize se schopnými efekty.   Celý snímek působí   zvláštně a vlastně nevím   co si oněm myslet. Mimi je   uděláno perfektně, celým   filmem se potloukají jakési   zvláštní   "žížaly". Snímku   bohužel chybí akce, je   statický. Já jsem jej   určitě nepochopil v plné   míře, ale rozhodně mne   zaujal více, než některé   současné horory. Závěr   také na úrovni. Takže   průměr. 27.X.1995 arte 8506
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2014
Takřka každý film Davida   Lynche obsahuje nekonvenční   zápletku. Tento byl navíc   natáčen na přeskáčku   dlouhých pět let, což se   velmi neobvyklé. Lynch   předkládá těžko   uchopitelnou dějovou linku,   doplňovanou o symboly s   jistou dávkou vizí a   poselství.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 17.11.2014
Vymazaná - mazací - nehlava??
Co to má znamenat? Tohle   nejde hodnotit, tohle se   možná nedá ani brát jako   film. Zároveň však něco   takového co jsem ještě   neviděl. Zdržuju se   hlasování. Dlouho mě   prvotina mého oblíbeného   režiséra míjela, ale o nic   jsem nepřišel.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2008
Atmosféra
plná deprese, která se   dostaví i tehdy,   nepochopíte-li většinu   symbolických scén. S   významem toho či onoho se   ostatně mezi diváky   diskutuje, aniž by kdy kdo   kromě Lynche věděl, co to   má znamenat. Právě v tom je   pro mě jisté kouzlo,   dovolující mi objevovat   nové roviny. Tedy budu-li   mít žaludek na opětovné   zhlédnutí.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Těžko pochopitelné
surrealistické dílo plné   symbolů, předlouhých scén,   absencí hudby, temné   atmosféry, pesimismu, smutku,   lítosti. Zajímavé téma   nabízí několik druhů   interpretací. Divák je   tímto filmem buď nadšen,   nebo znechucen a jeho hlava na   dlouhé hodiny vygumována.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Neodporúča sa pred spaním
Aj keď je Lynch génius, nie   všetko musí byť od neho   zákonite i dobré. Ktovie ako   by sa vyvíjal vzťah k jeho   filmom, keby som videl ako   prvý film práve Mazaciu   hlavu a nie veľkolepý opus   magnum Twin Peaks (seriál).   Mazacia hlava je znepokojivý,   pomerne depresívny, často   škaredý film. Moc toho   pozitívneho tu nenájdete a v   podstate súhlasím s   komentárom Tomcata, že asi   ide o to, hlavná postava má   priateľku, tá ho po   narodení znetvoreného   dieťaťa opustí, on nakoniec   ho (omylom?) zabije. Ostatné   sú klasické Lynchoviny,   čiže vízie, sny, desivé   nočné mory, ktoré asi   chápe iba sám autor, ak ich   vôbec chápe. Lyncha ťažko   interpetovať. Zaujímavo hral   hlavnú postavu Jack Nance.   Čo sa mi celkom páčilo (či   skôr fascinovalo) bola   obludná zvuková   industriálna mašinéria,   ktorá vám určite na pohode   nepridá a ktorá sa tiahla   podstatnou časťou filmu.   Záverom musím konštatovať,   že z tohoto filmu určite   mať dobré sny nebudete
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2009
David Lynch to nemá v hlavě   v pořádku a ukázal to i v   tomto prvním výraznějším   filmu v jeho režijní   kariéře. Těžce   pochopitelný snímek, který   útočí na diváka všemi   směry těžkou depresivní   atmosférou a hlasitými   industriálními zvuky okolí.   Nevěřím, že je divák   schopen pochopit vše co se ve   filmu odehraje a řekl bych,   že to nevěděli ani ti co na   filmu pracovali.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Podivný, znepokojivý,   zvrhlý, nesmyslný ... a   přesto velmi zajímavý film.   K obsahu se raději   vyjadřovat nebudu, stejně si   myslím, že ani Lynch   pořádně nevěděl co   točil. Naopak jsem si   užíval atmosféru,   režisérův cit pro detail a   všechny ty podivné výjevy,   se kterými se ve filmech   nesetkávám často.   Nepříjemná industriální   až téměř dark ambientní   hudba je další silnou   stránkou. Co mě však na   celém filmu zaujalo nejvíc,   byl perfektní stylový   "květináč", co   měl Jack Nance na svém   nočním stolku. Těším se   na další Lynchova díla.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2019
"Vy jste Henry? Volala   nějaká Marry, že Vás její   rodiče zvou na   večeři." To je asi po   deseti minutách první dialog   v debutním celovečerní   filmu Davida Lynche,   vymykající se všem   "normálním"   režisérským postupům.   Abstraktní, temné, bizarní,   depkoidní, experimentální,   surrealistické,   halucinogenní,   neuchopitelné. Přesně tak,   jaká je i osobnost Davida   Lynche.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Tak takhle odporny film jsem   dlouho nevidel, nikdy jsem   nemel tak divny pocit, ze je   neco spatne. tohle je jeden ze   snimku, kterejch se skutecne   bojim. Hlavne toho zmutovanyho   ditete se parni konvickou.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2005
Málo slov, spíše nežli   hudba skřípance, skřeky a   dunění, velmi dlouhé   záběry do kamených či   šokovaných tváří   hlavních protagonistů,   protáhlý děj. Z toho všeho   se skládá tento totálně   depresivní příběh. Kdo   zná Lynche tomu to bude   jasné. Skvělá alegorie na   dnešní společnost (pohled z   té horší stránky).
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Sbirka snovych vyani, ktere   Mistr tajemna Lynch zabalil do   nadherne komponovanych   cernobilych obrazu a doplnil   je smesici zvuku, ktera se ani   neda nazvat hudbou.
Faye
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.8.2007
U spousty filmů Davida Lynche   nemám vlastně ponětí o   čem jsou, přesto jeho   šílené hlavolamy   zbožňuju! Ale " Mazací   hlavu" ... tu jsem   "jenom" nepochopila.
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Tak vážně nevím co si o   tomto filmu mám myslet, bud   je to naprostá blbost, nebo   vážně výborný film. U   žádného filmu co jsem do   ted viděl jsem neviděl film   který má tak   nejnesrozumitelnější   příběh ve filmu. No a   zároven je taky hodně   depresivní.
Jinak je   to velice zajímaví film.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Jestli mi bylo někdy z   nějakého filmu opravdu   fyzicky špatně, jde o   Lynchovu Mazací hlavu. Ale   přesto nechci psát, že je   to špatný film. Takové   tento režisér netočí. Z   filmu, jeho ponurosti jsem   byla špatná několik dní. A   o tom to je.... Neměla bych   však sílu, shlédnout tento   film znovu.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Je to nejdepresivnesi film   vubec. To snad ani neni mozne   natocit bez toho, ze by byl   clovek schopen zaznamenat sve   nejdesivejsi sny. Podruhe bych   to uz videt nemohl.
Wish
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2008
až asi na pátý pokus jsem   byla schopná se na tenhle   film dívat. všechny   předešlý pokusy skončily   asi po třech minutách, kdy   jsem zhlédla začátek,   kterej mě hned na úvod tak   zdeptal, že jsem neměla na   to, dívat se dál. na   takovýhle filmy potřebuju   mít "náladu". ale   jinak smekám před Lynchem,   že nás umí takhle vydeptat   a nepotřebuje k tomu   kdovíjaký   "efekty". vážně   mi z toho bylo blbě.   černobílý, ponurý,   depresivní, divný   prostředí a divný lidi. to   se nedá popisovat, na to se   prostě musíte podívat. btw:   ale já už bych to znova   vidět nechtěla.
petricka2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2010
...tak toto je opravdu   ,,psycho´´ film. Po   shlédnutí jsem měla menš   depku. No a ten děj, co tím   básník chtěl říct?   Hledala jsem a našla: Lynch   nikdy nikomu nevysvětlil   podstatu filmu, chtěl ať si   diváci samí vytvoří   vysvětlení děje...
lucy.v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2021
Viděno až teď, poté, co   znám novějšího Lynche.   Nelze úplně zavrhnout, jsou   to jeho prvopočátky. Už   tady lze vidět opony, klikate   koberce a mnoho dalších   klasických věcí znacicich   jeho tvorbu. Hodně temný   snímek, vyjadřující jeho   obavy. Ale zároveň film, co   stačí vidět jednou a již   se k němu nevracet narozdil   od jeho další tvorby.
Micinka1237
Hodnocení:
Přidáno: 3.7.2015
Film byl zajímavý,ale   trošku utahaný. Dobrá   kamera,až depresivně   černá. Nejvíc se mi v tomto   filmu líbila žena z   radiátoru v podání herečky   Laurel Near. Jinak nuda.   Hodnotím 50%.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Pokud si myslíte, že jste   přežili Sedm, Kruh a Saw a   myslíte si, že jste otrlí a   nepřekvapí vás žádné   psycho zkuste tuto Lynchovinu.   A nesnažte se ji pochopit,   spíš jen nechat na sebe   působit. Dokud Lynch   nenatočil Inland Empire, byl   to nejhůře stravitelný film   od něj.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Pokud si myslíte, že jste   přežili Sedm, Kruh a Saw a   myslíte si, že jste otrlí a   nepřekvapí vás žádné   psycho zkuste tuto Lynchovinu.   A nesnažte se ji pochopit,   spíš jen nechat na sebe   působit. Dokud Lynch   nenatočil Inland Empire, byl   to nejhůře stravitelný film   od něj.
Rosomak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Tak tenhle film mě fakt   uzemnil. Dostal sem se až do   nitra Lynchova šíleného   mozku a užíval sem si to...   Je to klasická Lynchárna,   místo hudby je film postaven   na ruchách, které navozují   patřične depresivní   atmosféru a vše to umocňuje   ještě řádně ulítlej   děj...
Já mam prostě   Lynche rád. Tohle sice nejni   film, po jehož skouknutí   budete mít na tváři   úsměv, spíš si budete   muset dávat pozor, abyste   nespáchali sebevraždu, ale   nechá toho ve vás moc a   moc...
děj se   odehrává ve světě, kde   city skoro vymyzely a zůstala   jen krutost a depresivnost.   Nic zde nefunguje, žádné   vztahy, nic. Všechno jako by   bylo špatně. myslim, že   vykreslení tohodle světa je   naprosto přesný, takhle taky   dopadnem... začnou se nám   rodit mutanti místo dětí a   všechno nás to potom dovede   jen k tomu jak je naznačeno   na konci filmu...
fakt   pěknej počin, rozhodně   stojí za to vidět...
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Tak zprvu mi to připomínalo   (i kdyz s tím nemám žádné   zkušenosti) dílo narkomana.   Tak nesmyslné záběry,   traumatizující hudba,   úchylné až vtipné dialogy   a scény mi zpočátku   vyvolávalo úsměv. Pak jsem   ztrnul a to vydrželo až   dokonce. Je to velmi   působivý snímek, který po   několika hodinách odpočinku   vykrystalizuje v mysli   diváka, v umělecké dío s   velkým nadčasovým a   vizionářským potenciálem.
vysta
Hodnocení:
Přidáno: 23.8.2012
No u tohoto filmu nevim jestli   dat 1 hvezdu nebo 10.Na horor   bych tady ten film   nevidel,ale na poradny psycho   film.
Lampernaqui
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2005
Už prvním filmem na sebe   dokázal David Lynch   upozornit. Eraserhead je   neuvěřitelně pesismistický   film, jen s minimem dialogů.   A hlavně... je   neuvěřitelně geniální.   Vivat Lynch!
chorobka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Film jsem poprvé viděl při   chlastání v TV a je fakt,   že i po zhruba 10 pivech mě   naprosto odrovnala   nepochopitelnost a   zádumčivost toho co se tam   dělo.Asi po roce jsem měl   čest to shlédnout v kině a   při plném vědomí a to už   mě tak zvláštní   nepřišlo.Každopádně jeden   z nejdivnějších a   nejnepochopitelnějších   filmů co jsem kdy   viděl.Černobílé provedení   slouží k účelu   věci.Nadruhou stranu škoda,   že film je tak starý, s   novými technickými fintami   by to možná nebylo chvílemi   takové, řekněme,   naivní(?), ale i tak za 10.
KarasFilm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2006
Pokud přijmete Lynchův   způsob vyprávění, pak se   vám otevře jeho šílený   svět. Na Mazací hlavu jsem   se těšil a dalekosáhle   překročila mé   očekávání. Nehledám   filosofii, ani hloubku   Lynchových filmů. Nejvíc   mě baví ta neopakovatelná   atmosféra, která na nás z   plátna sálá.
Bulgarrito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Komentovat film Mazací hlava   je značně zcestné, jelikož   i kdyby se tu vypsal celý   "děj" postavy apod.   nikdo nepochopí dokud   neuvidí. Z mého pohledu   nejlepší Lynchův film, do   kterého dal kus sám sebe   _peace
O.Roy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2005
Paradni prvotina Davida   Lynche,film ktery necha vse na   vas a v tom je p. Lynch   jedinecny.
Melory_Nox
Hodnocení:
Přidáno: 19.6.2006
člověk si jen těžko   představí co by si asi tak o   tomhle filmu měl myslet,   nezbejvá než fakt Linče   poznat no a když se do toho   pustíte je to hned jasný
Untouchable
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Tak tahle Lynchovina je asi   jedna z těch   nejzvláštnějších. Film   byl nominován na   International Fantasy Film   Award. Je to Lynchův   celovečerní debut tři roky   před svým "jediným   normálním" filmem   Sloní muž  
Hodnocení   0-10/10
bizmut
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Ať si kdo říká co chce,   tak pro mě je toto nejlepší   film sa světě. Není to   dějem, ani herci, ale prostě   filmem celkově. Dokáže   člověka tak ovládnout a   vtáhnout, jak žádný jiný   co jsem viděl. A jak dokáže   ovlivnit člověka? Na to   možná odpoví můj   zážitek, kdy jsme tento film   viděl poprvní: Byl jsem na   něm v kině, bylo nás tam   asi tak dvacet. Mně začalo   být zle už asi tak v půli   filmu, ale na konci bylo na   zvracení úplně všem. Z   kina se lidé ploužili jak   kdyby přebrali a s   vyděšeným výrazem hledali   kam mají vyklopit to, co do   sebe dostali. Ještě hodinu   jsem nebyl schopen kloudné   řeči, natožpak souvislé   věty. Naštěstí můj   žaludek vydržel a myslím,   že i ostatní to přestáli.   Nicméně to byl zážitek z   filmu, který jsem předtím   ani potom nezažil. Bylo to   úžasné. Ono je škoda, že   to v kině opravdu často   nedávají, protože sem se na   to díval ještě na   počítači, ale není to   prostě ono. Nicméně je to   film, který se mě opravdu   dotknul a vešel úplně do   mého nitra, kde dokázal   zmobilizovat tak silně   hnusné pocity, až je to   úžasné. Všem doporučuju   shlédnout:-)
Karoine
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.7.2008
Skutecne by me zajimalo proc   se vam vsem mazaci hlava a   vubec vsechny lynchoviny tak   libi. Eraser head je ten   nejdivnejsi,   nejnesrozumitelnejsi,   nejdepresivnejsi film , ktery   sem videla. Hledala jsem   pointu, marne. Ma radsi filmy   s pointou.
AndyKaufman
Hodnocení:
Přidáno: 19.7.2007
Jediný důvod, proč jsem k   tomuto skvostu ještě nic   nenapsal, je fakt mé   nynější tvůrčí   impotence. Netkví v tom, že   bych byl z tohoto snímku   znechucen, nebo na rozpacích.   Tohle je giniální v každém   směru... Všimli jste si   podlahy v Henryho domě? Je   shodná s podlahou červeného   pokoje ze seriálu Twin Peaks.   Po prvním shlédnutí jsem si   říkal, že tohle už si hned   tak nepustím, ale zřejmě se   ze mě stal šílenec a   začínám toužit vidět to   znovu. Když si tak čtu   tenhle komentář, říkám   si, že by mohl klidně   fungovat i jako   odstrašující příklad   toho, co může Mazací hlava   udělat s relativně   normálně smýšlejícím   člověkem. Nemyslíte?
Tomcat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Vysvětlení (interpretace)
Henry se musel oženit.   Narodilo se mu postižené   dítě v době, kdy neměl   zaměstnání. Opustila ho   manželka. Potom usnul (úsek   za onemocněním dítěte do   místa, kdy chtěl navštívit   sousedku). Po probuzení zabil   dítě a spáchal   sebevraždu.
Pár   symbolů -
Henry je na   "dovolené" ->   Henry je nezaměstnaný. Pokud   budete pozorní, tak si   všimnete, že Henry je na   "dovolené" na   návštěvě u Mary a potom je   ještě pořád na   "dovolené", když   ho a dítě manželka   opouští. Říká mu:   "Ty máš dovolenou, tak   se o něho postarej". Rok   "dovolené" je   trochu moc :-)
"Červ" v   poště –> Dopis od firmy   se zamítavým stanoviskem   ohledně možnosti   zaměstnání. V Henryho   pozdějším snu tento   "červ" roste až   nakonec Henryho pozře. To by   se dalo vyložit tak, že   Henry vnímá svoji   nezaměstnanost jako problém,   který ho může zničit.
"Žena za   radiátorem" -> Smrt.   Ve snu Henry vystupuje na   pódium a dotkne se její   ruky. Vidí prudké světlo,   což by se dalo vyložit, že   mu Smrt dává pocítit, jaké   by to bylo po smrti. Těsně   předtím tato   "žena" šlape po   červech, což se zase dá   vnímat tak, že Smrt dokáže   zničit všechny problémy.   Navíc zpívá, že v nebi   bude krásně a bez   problémů.
Henryho   hlava padá z oblohy, najde ji   chlapec a odnese do továrny,   kde z ní vyrobí gumovací   konce tužek -> Tato část   snu by mohla znamenat, že   Henry chce svoji existenci   vymazat (sebevražda)......
smily
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Fakt super, film, odporúčam   si ho pozrieť... Neviem, asi   som divná, ale mám pocit,   že som to pochopila...
ulica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2008
WOW!!!
Ja som tento film videl 11x.   Je obdivuhodné, že keď sa   na tento film pozerám znova,   vždy si z toho niečo   odnesiem, vždy niečo nové   mi dáva súvislosť. Určite   som ho nepozeral posledný   krát. Vrele odporúčam!!!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41649minih41649Strach má velké oči (1980) [TV inscenace] 
Strach má velké oči n
minih8563minih8563Hořký podzim s vůní manga (1983) 
Hořký podzim s vůní manga n
minih21291minih21291Triumf ducha (1989) 
Triumph of the spirit n
minih48060minih48060Polibky z Hongkongu (1975) 
Bons baisers de Hong Kong n
minih94839minih94839Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) 
Jedlíci aneb Sto kilo lásky n
minih46271minih46271Podivná realita (1999) [TV film] 
Monster! n
minih186131minih186131Nikdo nevyvázne živý (2021) 
No One Gets Out Alive n
minih24678minih24678Slaměný klobouk (1971) 
Slaměný klobouk n
minih16575minih16575Poslední muž (1934) 
n
minih11204minih11204Laurel a Hardy zdědili ostrov (1951) 
Atoll K n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

8 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10