Jeden svět

Komentáře uživatele Zimmy871

Zimmy871

Zimmy871 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Ondřej Zeman

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 366
...a bude hůř
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Undergroundová verze   dnešního Občanského   průkazu. Je to srdeční   záležitost, protože se   skoro celá natáčela v   Mosteckém industriálně   malebné měsíční krajině   odkud pocházím a s mnohými   protagonisty se osobně znám.   Další nespornou výhodou je,   že janovské ghetto se vůbec   od té doby nezměnilo.
2012
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Dnesni kasovni trhaky se bez   pocitacovych triku uz   neobejdou. Umeni v tom   nehledejte je to hezka a   krasne zpracovana podivana,   priznam, ze se na to klidne   kouknu znova, ale umeni to   neni. Je to proste klasicka   Emmerichovina jako je Den   nezavislosti.
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Perfektni zalezitost. Z toho   filmu jde opravdu hnusnej   pocit toho, ze tomu clovek   neutece, pokud se to stane.   Zombice viz Romero i kdyz je   to klasika nepusobi tak desive   jako kdyz behaji.
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Tenhle snímek se nikdy   nepřekoná. Je tam ta stará   řemeslná zručnost, která   se dneska nahrazuje   kýčovitými počítačovými   efekty ve všech směrech. NA   procházení jednotlivých   komnat bych se vydržel koukat   hodiny.
9. rota (9 rota)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2011
Ja se nestacim divit. Inu   Rusko je Rusko, tam je vsechno   mozny. Pokud budou pokracovat   v tomto trendu, stanou se   filmovou velmoci s valecnou   tematikou. Kdybych nevedel, ze   jde o rusky film, nepoznal   bych, ze se nejdna o americkou   produkci. Paradni kamera,   strih, zvuk a celkem obstojne   herecke vykony. Pro me osobne   prekvapeni jako blazen.
Acid House (The Acid House)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Rozhovor mezi Boabem Coylem a   Bohem je naprosto dokonale   natocena. Film je celkem   uchazejici, ale ty rozhovory a   ta britska anglictina s tim   jejich mate ja naprosto   nechutna a uplne skvele   doplnuje dej.
Aguire, bič Boží (Aguirre, der Zorn Gottes)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2011
Neuvěřitelný případ   nesnášenlivosti mezi hercem   v hlavní roli a režisérem   filmu, které vyustí v něco   neuvěřitelně temného.   Ačkoliv film není takto   srovnatelný, tak já jej   považuji za velmi podobnou   atmosféru s Apocylpsou od   Coppoly. Ta temnota, to   šilenství, loď na dlouhé   řece, odyssea, oligarchie.   Všechno to tam je a je to   neskutečné. Herzog v   životní formě.
Akira
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Nikdy jsem nebyl fandou   japonske animace, ale tenhle   film me dosti prekvapil.   Apokalypsa, telekineze,   pubertalni vzdor vuci   autoritam a vojenske moci. Asi   tak by se dal charakterizovat.   Ackoliv je film kresleny,   rozhodne neni urcen pro deti.
All That Jazz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Tak tohle mi vyrazilo dech.   Mým nejneoblíbenějším   žánrem jsou muzikály. Ale   tenhle je neskutečně   poetickej až téměř   sentimentální, ale přesto   decentní. Pokud bych měl   umírat jako on, dalo by se   říci, že smrt byl mohla   být i krásná. Neskutenčně   silná erotická scéna ve   studiu.
Americké graffiti (American graffiti)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Ačkoliv jsem od tohoto filmu   nic nečekal, tak skvěle   vystihuje atmosféru   padesátých let amerického   zapádákova, který vždy   miloval David Lynch. Líbil se   mi Richard Dreyfuss jako   adolescent před vysokou   školou.
Americké psycho (American psycho)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Nedoceněný film se   zamyšlením nakonec. Až s   odstupem času mohu říct,   že děj je identický s   dějem dnešních   finančníků a politiků.   Kasta nedotknutelných, opak   kasty nedotknutelných v   Indii. Vše jim projde a když   se budou chtít přiznat,   nikdo jin nebude věřit,   jelikož oni jsou přeci   těmi, ke kterým všichni   vzhlíží. Příklad toho,   kdy společenské postavení   je nad zákon. Hledání   vnitřní morálky a etiky   srkze estitiku vnějšku.   Hledání hranic, které lze   beztrestně překročit.   Vynikající a jak už jsem   říkal nedoceněný film.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Do tohoto filmu jsem vkladal   velke nadeje. Stale jsem v   ruznych recenzich cetl, ze   film je dosti podobny   Tarantinove tvorbe. Krome   nasili jsem zadnou podobu   neshledal. Cely film je tak   akorat na to prilozit si k   hlave pistoli a vystrelit.   Neuveritelne depresivni film.   A tech mrtvejch psu, skoda   mluvit. Pro me strasne   zklamani. Ale 7 z 10 si to   zaslouzi.
Andaluský pes (Un chien andalou)
 
Přidáno: 5.3.2010
Na tu dobu to muselo byt hodne   sokujici, ale dnes uz je to   pro normnalni divaka malo   prevratne. Surrealismus je   zanr, ktery je jenom malo   pochopitelni a ty kdo rikaji,   ze mu rozumi se pouze snazi   vypadat zajimave. Je to hodne   o divnym pocitu, ktery pri tom   citite.
Angel Heart
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Na zacatku mi vubec nedoslo,   co znamena jmeno Louis Cypher,   ale ke konci mi to doslova   prislo genialni. Rourke i De   Niro exceluji.

P.S. Ty dlouhy nehty   objimajici varene vejce jsou   fakt nechutny.
Ani stín podezření (Shadow of a Doubt)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Alfred Hitchcock označuje   tento film za svůj   nejoblíbenější. Nedokážu   pochopit proč, až na pár   momentů působí film   neuvěřitelně falešně a   naivně, že je to do nebe   volající. Takhle naivní   lidé snad ani nikdy v   životě nemohli existovat a   to ještě v období druhé   světové války. Po filmovém   řemeslu je ale ovšem vše v   pořádku....
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Opravdu silná káva a   ačkoliv si většina bude   pamatovat ustříhnutý   klitoris a mluvící lišku o   vládnoucím chaosu   (mimochodem bla uchvatná),   tak pro mě nejsilnější   moment byl při ráně polena   do Dafoeova rozkroku s   následnou ejakulací krve v   bezvědomí. Nicméně jde   hlavně u vizuálnost než   příběh a to v tomto   případě opravdu šlo.
Apokalypsa (Apocalypse Now)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Film se mel pubodne jmenovat   Psychadelicky vojak, coz by   definovalo film dalekko vice.   Marlon Brando jako Plukovnik   Kurtz je naprosto silenej a   jizda valkyr s Robertem   Duvallem je jeste silenjsi.

Motto:   "Miluju vuni cesrtvyho   napalmu za rana, voni to jak   vitezstvi."
Apollo 18
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Solidní snímek. Vesmírný   Blair Witch Project. STaví to   na atmosféře strachu z   neznáma. Dlouho jsem nebyl u   filmu tak napjatej a   samozřejmě, když jde o   horor, ta každý ví, jaké   konce mají horory....
Astenický syndrom (Astěničeskij sindrom)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Film je natočen v období   glasnosti a perestrojky. Toto   období doslova z filmu   číší. Strach z   budoucnosti, uléva a hysterie   se střídají ve zběsilém   tempu. Je to jeden z těch   snímků, které vám celou   dobu polezou na nervy, ale   jsou zde vyobrazeny   filosofická témata, která   nutí člověka k zamyšlení.   Skvělé jsou také úvodní a   konečné titulky a místy   atmosferická hudba.
Atentát
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Klenot české kinematografie.   Jestli měli strach nebo se z   nich udělali hrdinové není   důležité. Každý si může   říkat, co chce, ale toto je   jedna z mála věci, na které   může být český národ   pyšný. Zabili jsme nummer   drei v nacistickém německu.   Zabili jsme našeho kata.
Až na krev (There Will be Blood)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Souboj Ďábel vs. Bůh, kde všichni fandí Ďáblu
Z mého pohledu se jednalo o   nekonečný souboj Boha s   Ďáblem nebo Ďábla (Lewis)   s Bohem (Dano), kde oba mají   prohnilou duši a oba touží   po penězích a moci. Dá se   říci, že tématem jde o   obyčejné klišé, ale   přesto jsem se ani chvíli   nenudil. I Mammon, zde byl,   který svého otce nenávidí.   K tomu ta hudba, která mi   připomínala Kubrickovo   Oscvícení a byl jsem na   vrcholu blaha. A   "Skončil jsem"   Ďábel zabil Boha a tak   ztratil svého nepřítele,   jediný zájem svého života.
Baader Meinhof Komplex (Der Baader Meinhof Komplex)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Pro me jeden z nejlepsich   filmu, ktere Nemecko mohlo kdy   natocit. Ale nikdy jsem   nenasel smysl existence te   skupiny. Komunisti v zapadnim   Nemecku? Tak kdyz se jim tak   nelibilo tak proc nesli do   Vychodniho? Aha, ja zapomnel,   ve vychodnim by nemohli krast   zbrusu nove porsche a kourit   zahranicni doutniky. Mam   takovy poit, ze reziser chtel   misty zachytit i jejich   stupiditu jako napriklad kdyz   tam mel nejakej typ projev s   tim, ze Americani vyuzivaji   Nemecke pristavy k zasobovani   jednotek ve Vietnamu. Asi jsem   usnul pri zemepise, kdyz se   probihalo poloha Vietnamu, ale   myslim si, ze lezi u ticheho   oceanu a Americani meli mnohem   blizsi zakladny, ne? Pro   jednoznacne dosti emotivni   snimek. ani vterina me   nenechala klidnym.....
Balada o Narajamě (Narayama Bushiko)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Ztelesnene zvireci pudy v   lidskem tele. Cely film je   takto toceny. Ten samy kolobeh   clovek. Narození, detstvi,   dospivani, dospelost, prace,   prace, prace, odnesení   starych lidi na horu, aby tam   zemreli. Stale dokola se   opakujici kolobeh zivota se   stejnou pravidelsnosti, s   kterou se stridaji i rocni   obdobi. Kdyby toto tema bylo   natoce v Evrope nebo Americe   nezikalo by to tu tizenou   atmosferu jako v Japonsku.
Baltazarova hostina aneb Noc se Stalinem (Piry Valtasara ili Noč so Stalinom)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Večeřet s Ďáblem? Jste   zvědaví, ale zároveň se   nutně musíte bát o svůj   život. Stalin. Koba.   Opravdová zrůda svého   věku. Snímek zachycuje i   neuvěřitelný cynismus,   kterého byl Stalin schopný,   ale málo se to o něm ví.   Komunisti jej glorifikovali   jako moudrého muže a přitom   to byl jenom kriminálník,   opilec a lhář.
Banderovci
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Celkem obstojný dokument   popisující příveržence   Stepana Bandery, kteří   nejprve bojovali s komunisty,   pak se přidali na stranu   nacistů i když jenom když   se to nacistům hodilo.   Potomci Banderovců do dneška   bojují boj s větrnými   mlýny za svobodnou Ukrajinu.
Beetlejuice (Beetle Juice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Tenhle film jsem miloval jako   malej a vzdycky se k nemu po   letech budu rad vracet.   Michael Keaten jako   Beetlejuice (nerikejte to   trikrat za sebou) je dobrej.
Bezva chlap (En Ganske Snill Mann)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2012
Další příklad, že   skandinávská tvorba patří   mezi špičku v Evropě.   Nenucený, nevlezlý,   neinteligentní, ale   dobrácký s čestným srdcem.   Je to metafora na každodenní   život, kdy se na konci   špatného dne, vždy   řekneme, že zítra bude   lépe. Ačkoliv jde o černou   komedii, pro mě neskonale   optimistická.
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Hluboka temnota obklopila   Duda, temnejsi nez buvoli   prdel uprostred preriini noci   bez hvezd. Jeff Bridges ve sve   zivotni roli.
Bílá smrt (Whiteout)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Naproste zklamani. Po traileru   jsem si myslel, ze pujde o   nejaky mysticky horor a ona to   je obycejna detektivka s   naprosto vagnim koncem. Tema   arkcticke zimy je naprosto   uzasne tema, ale musi se umet   zpracovat a hlavne se musi   vyuzit ta izolovanost, to v   tomhle filmu silne chybelo.
Bistro (Diner)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Me to prekvapilo. Prijemny a   uvolneny snimek s vytribenym   humorem, ktery zapada do   vytycene generace mezi   dvacatym a tricatym rokem   zivota onech vyvolenych, ale i   kazdeho cloveka.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10