Duben
ohodnotit

Gamer

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
24.9.2009
„Akční podívaná ze světa, kde mohou být lidé ovládáni čipy implantovanými do mozku.“

Komentáře k filmu Gamer

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2024
Úplně mi neni jasné to   celkové nízké hodnocení.   Já jsem byla velmi   příjemně překvapená.   Nejedná se o nijak   překombinované dílko, ale o   údernou akční vybíječku s   jasným poselstvím. Gerard   Butlet v top formě hraje   running mana :)
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2010
Vybíječka s patřičnou   dávkou prostřelených   částí těl, včetně   odstřelené hlavy, v pozadí   s pokusem o jakýs takýs   příběh, který má ten   masakr nějak vysvětlit -   zůstalo u pokusu. Většinu   zachraňuje G. Butler, na   kterého je alespoň pěkná   podívaná, slušné   vizuální efekty, hlavně v   případě ztvárnění hry   Společnost, ale jinak bída.A   logika šla na vandr-daleko.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2014
Značně zmodernizovaná verze   Running Mana s Arnoldem   Schwarzeneggerem   ozvláštněná ovládáním   lidí pomocí počítačů.   Nevím jak příznivcům   počítačových her, ale mně   přišlo toho střílení   zbytečně moc, uznávám   ovšem, že kvalitně   zpracované. Celkem nuda bez   napětí a bez vtažení do   děje. Krom Kablea,   ztvárněného Butlerem, se ve   filmu nevyskytla žádná   výraznější postava. Jo   vlastně ještě jedna jo, ten   úchylný potící se vepř   ovládající jednu z herních   postav, tak nějak si   představuji typického   počítačového pařmena,   nebo jak se jim to říká. Na   závěr se ptám: „Ten   Castleův taneček v závěru   filmu měl být co? Odkaz na   Mechanický pomeranč?“
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Dost zajímavý film se   slušným hereckým   obsazením. Pro hráče   videoher je to naprostá   lahůdka. Byl to dobrý nápad   něco takového natočit, ale   přece jen to podle mně mohlo   být ještě lepší.   Chvílemi mně to totiž   přijde dost chaotické, i   když to asi byl záměr   tvůrců. Ovšem efekty a   triky výborné a kaskadéři   se tu jistě vyřádili.
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2010
V principu má snímek   značný potenciál, ovšem s   ubíhajícími minutami se   dostavuje nuda, zdlouhavost a   nepřehlednost; nechápu, co   tvůrce obecně vede k   rozsekání akčních scén na   paskvil rychlých   rozklepaných záběrů, z   nichž není nic poznat.
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.11.2011
GAMER

Gerard   Butler jako hráč podivné   hry. Film je opět postaven na   nápadu, že živý člověk   je ovládán někým jiným   pomocí počítače. Tyto   principy se objevují v   Avatarovi, v Náhradnících,   ve Zdrojovém kódu a možná   i v jiných filmech z   poslední doby.
Zpočátku jsem se v   příběhu ztrácela, byl pro   mě nepřehledný, složitý   a zmatený. Tyky mi vadil ten   hnusný, upocený, nadržený   mamlas, který vodil své   postavy do podivných   podniků. V závěru to bylo o   něco lepší, ale i tak nic   moc. Tohle se příliš   nepovedlo a nijak mně to   nenadchlo. Tohle víckrát   nemusím.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Akční duo Neveldine/Taylor   přichází s dalším   šíleným akčním nápadem,   tentokrát s budoucnosti ,   který mi silně připomnělo   Běžícího muže.Příběh   je zde béčkový, akorát,   že zde akční sekvence si   bohužel nelze pořádně   vychutnat, poněvadž zmatená   kamera a rychlý střih kazí   zážitek.Gerard Butler je   tvrďák a mne při   sledování snímku napadlo,   že by se někdy mohl objevit   po boku Jasona Stathama v   nějaké akční řežbě.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Gamer je film s přijatelným   námětem do budoucnosti. S   dobrým hereckým obsazením,   včetně Michaela C. Halla,   který mě ve své roli jako   tvůrce "živých   her" překvapil. Kromě   Gerarda Butlera mě zde hodně   bavil i Terry Crews, od   kterého jsem nečekal   takovouto roli! Snímek má   také vynikající efekty,   hlavu, patu, zvraty, ale   docela tu škodí dojem   béčkovosti, který na mě   působil už i kvůli   úchylným scénám, kde si   jeden tlouštík šachá na   své obrovské břicho   erotickým stylem a další   různé prasárny, které bych   úplně vynechal. Kdyby se   režie ujmul někdo lepší a   trapné a úchylné scény by   šly ztranou, šlo by o   ještě lepší snímek.
Ale i tak, spousta akce v   čele s Butlerem a   přijatelné brutality vás   bude hodně bavit a bude vás   zajímat konec. Jedná se tedy   o povedený snímek.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Zajímavá myšlenka,   zajímavý děj i herecké   obsazení. Originálnost   kvituji, akční scény na   výbornou (některé drsné   či nechutné by tam být   zrovna nemuseli), ale celkově   mě film úplně nenadchl.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $20,534,907║Tržby   Celosvetovo $42,399,000▐   Tržby za predaj DVD v USA   $9,338,492 //počet predaných   kusov 575,775║ Totálna   výplachovka, kde nie je nič   čo by za niečo stálo,   zmätený strih, otrasný   vizuál, prázdny   bezvýznamný dej, zle   vykreslené postavy,....   proste všetko rad radom zle.   /20%/
goranchorvat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Zmatek
Videoklipový zmatek bez   jákéhokoli napětí,   nacpaný klišém všeho   druhu. Nezajímavé postavy s   druhořadým příběhem kde   myšlenky tvůrců o míle   předstihly jejich činy.   Bezduchá akce s pokusem   napodobit Running Mena se   chvílemi parodovala sama.
pigal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.10.2010
Katastrofa!
Katastrofa!Cim zacat?Rezia   uboha, scenar musel vymysliet   absolvent zvlastnej skoly,   nenavidiaci pocitacove hry a   internet.Nechapem ako v   takomto braku mozu hrat herci   formatu Butler a   Ventimiglia.Butler chcel asi   dokazat, ze je stale drsnak a   nie herec romantickych komedii   a Ventimiglia a jeho 30   sekundove   vystupenie?Jednoznacne   kandidat na anti Oscara.Ak   chcel reziser odrovnat fenomen   herneho priemyslu tym, ze   natoci kriticky film, tak sa   mu to nepodarilo.Prave   naopak!Radsej ako sledovat   takyto hnoj si ludia zahraju   WoW, Counter Strike, alebo   stravi den farmarcenim na   Facebooku.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Gamer
Docela dobrý akční   thriller, který zaujme   hlavně poněkud   futuristických námětem.   Nápad na děj filmu je to   vskutku zajímavý a   originální, jen si myslím,   že si tenhle film zasloužil   trochu více   propracovanější zápletku a   vyvrcholení. A mimochodem ten   špekoun byl opravdu dost   nechutný.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.8.2015
Ujetá budoucnost
Akce? Nepřehledná, takže si   ji člověk nemůže   vyhutnávat a zároveň ani   trochu "smyslová",   takže ji člověk nemůže   ani "cítit" (tak   jako v Quantum of Solace nebo   Districtu 9). Politicky   nekorektní, pohřební humor?   Nic, co by už nebylo v jednom   z Cranků. Převedení   videoherních konceptů do   filmu? Nikterak důmyslné,   neuspokojující. Satira na   život ve virtuálních   světech? Hloupá, bulvární,   vágní. Rozuzlení?   Katastrofální. Verdikt?   Zlatý Death Race a to   Stathama silně nemusím.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Varující a stále více   aktuální téma manipulace   lidí dovedené až téměř k   dokonalosti. Samotný   příběh bohužel zas nějak   excelentní nebyl a film byl   chvílemi hodně zajímavý,   ale chvílemi to v něm   poněkud skřípalo.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2011
Zajímavý film s velmi dobrou   myšlenkou na téma, o němž   je v dnešní době třeba   hodně mluvit; přesto jsem s   jeho hodnocením hodně váhal   a nakonec zvolil celkem   nízkou známku 7/10. Až   příliš jsem totiž v jeho   zpracování viděl inspiraci   jinými (a hodně známými)   díly, přitom v takovéto   míře zbytečnou.
Za   podívání Gamer rozhodně   stojí, ale chce to jistý   nadhled.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.8.2010
NENÍ TO JEN O HRANÍ PC HER
Film samotný není zdaleka   ničím strhujícím a   fantastickým,   ale...........Otázka   ovládání a manipulace s   lidmi není hrou budoucnosti,   už dávno ji s vámi hrají   média a sociální sítě a   to na podvědomé úrovni.   Určují vám koho máte mít   rádi a koho máte   nenávidět,co máte mít   rádi a co máte nesnášet,   koho máte chválit a koho   špinit, uměle vnucují   ikony, božstva a modly jakož   i nenáviděné zloduchy,   vytváří vám závislosti na   hnusu a špíně a vy si to   ani hlouběji neuvědomujete,   udržují vás ve stavu   emoční vypjatosti čímž se   stáváte snadno   manipulativní, protože pak   jim stačí jen zahrát na tu   správnou strunu a vy už   jednáte podle potřeb   "programátorů" ať   už je to politika,móda,   zdraví nebo finance či   cokoli jiného. Příklad?   Třeba filmový když jsme na   filmovém webu?   Avatar-fantasticky vzorná   práce   "programátorů".   Film ještě nebyl ani   natočen a už byl   "nejlepší" :-))   Jaká je to laciná slátanina   nepochopila většina do   teď.
Ovládání   myšlení a chování lidstva   není zdaleka otázka něčeho   co bude, ale něčeho co už   dávno je.
Clockwork
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.11.2009
S bidou 3 hvezdy,naprosto pro   me nezazivna a nudna akcni   rutina na kterou sem s hruzou   koukal hodinu a pul.Zlata era   90 let beeckovejch akcnaku.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Hodně zajímavej námět,   skvělý efekty i výkony.   Při scénách s tim závislym   tlustochem to bylo i dost   nechutný...
Prostě   výbornej film...
Roux
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Abych pravdu řekla, tak na   tento film jsem se dívala   kvůli Gerardu Butlerovi,   bohužel to nezachránil ani   on. Naprostá splátanina a   nesmysl.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Námět je naprosto famózní,   ale provedení průměrné.   Tahle hra s neomezenými   možnostmi se ukázala jako   pozvánka pro hazardující   labužníky, co nevidí mezi   realitou a virtuálním   světem žádný rozdíl a   chtějí maximální kontakt.   Od chvíle co přestal hrát   Gerard Butler podle pravidel,   začal být film zajímavý a   zábavný. Největší   problém byl scénář,   poněvadž to rozhodně nebyla   jednoduchá záležitost.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Snímek má zajímavý   námět. Hlavně v dnešní   době plné akčních   počítačových her, jejichž   cílem je hráči   zprostředkovat co   nejvěrohodnější zážitek.   V tomto snímku hráč   ovládá skutečnou postavu,   což je mrazivá představa.   Odvíjení děje se dá lehce   předvídat. Ale zde mi to   příliš nevadilo. Vždy rád   vidím, jak padouch nakonec   sklidí co zasel. Navíc v   podání Gerarda Butlera je   vykonání odchodu záporáka   ze scény pěkným zážitkem.
Nymeria
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2011
komentár si vyžaduje   najmenej 100 znakov, ale tu   nejak chýbajú slová...tak   napíšem, strielalo sa tu,   iné si nepamätám :D
BOS3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Dobre urobený film, ten kto   hraje hry si ho asi užil. Pre   nehráčov asi nuda. Niektoré   veci už sú na pol cesty   hotové (napr.Second Life),   teraz len dostať tie   nanobunky do hlavy aby sme   zrealizovali veci, ktoré vo   filme ukazujú. Film je to   rýchly, svižne ubieha ako   správna "gamesa" a   koniec filmu vcelku   predvídateľný.
dreamerCZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2018
Není to špatný. Buttlerovi   teda asi víc seděla bradka a   "This is   Sparta!!!!", ale jo,   dobrej je tu.
Ovšem   Kyra Sedgwick by už konečně   měla dostat zákaz tu svoji   odpornou tlamu, neřkuli   přímo držku, cpát na   plátno.
iqtiqe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2010
Přes svůj velmi vřelý   vztah k akčním filmům   musím napsat, že slušný   zvuk a hodně akce vám   ještě dobrý film   neujdělá. To je přesně   tenhle případ. Na začátku   mě nažhavila upravená verze   Sweet Dreams, pak přišlo   něco, co vypadalo jako   kombinace RPG hry a Rallye   smrti, ale bylo to tak nějak   nedotažené, uspěchané,   přímočaré, jednoduché.   Což by nutně nemuselo vadit,   ale největší záporák se   na roli fakt nehodil a konec   byl dost laciný. Za mě 50%.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
úchylné, dynamické,   krvavé, nápadité,   vzrušující, proklatě   zábavné... a rozhodně   nedoporučuju dabovanou   televizní verzi, protože to   jsou jako obvykle dva úplně   rozdílné filmy.
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Sim city krížené Running   manom. V hlavnej úlohe   patrične drsný Gerard   Butler, chaotická kamera a   celkom úchylne využitý   námet. Scénar je deravý a   naivný až hrúza. Poctivý   B-čkový výplach, ktorý sa   kupodivu dostal do kina.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Především bych chtěla   říci, že tento film je asi   určen pouze skalním fandům   žánru. Ostatní ho   nezkousnou. Já musím   konstatovat, že dojem z něj   mám pozitivní, s pár   výhradami. Kdybych hodnotila   pouze vizuální stránku,   dávám jednoznačně 10/10,   protože tam není co vytknout   - po této stránce je film   opravdu zážitek. Moje výtka   spíš směřuje do oblasti   děje, kdy děj je velmi   přímočarý, v podstatě   uhání "furt pryč"   stále dopředu a než se   vůbec stačíte vzpamatovat,   je konec filmu. Možná by   někdo namítnul, že to není   na škodu, ale jde spíš o   to, že se v ději nedočkáte   žádného zvratu,   překvapení či napětí -   ačkoliv snaha je, neb se   příběh občas tváří jako   tajemný hrad v Karpatech, ale   dojde-li k rozuzlení,   vlastně zjistíte, že jste   to čekali a že jste se nic   zvláštního nedověděli,   prostě jsou zde naprosto a   jednoznačně rozděleny   kladné a záporné role už   od začátku, a hlavní hrdina   příběhem tak nějak   "propluje" bez   většího odporu, děj je   dost předvídatelný a   některé věci mi přišly   trošku nelogické. I přesto   dávám dost vysoké   hodnocení a důvodů je   několik - zaprvé - a to bych   řekla že je   nejdůležitější -   nehrozí, že byste se u filmu   nudili, zadruhé za velmi   originální námět,   zatřetí za zmíněnou   vizuální stránku. Takže   máte-li rádi sci-fi, akce, a   jste fandy pc her,   virtuálního světa a vůbec   těchhle   "srandiček", tak na   tenhle film zajděte. Za   vstupné do kina to stojí.
Jimm1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2010
Jedno slovo
Dlouho jsem se u žádného   filmu tak nenudil. Jen jediná   myšlenka mě zaujala. Pohled   na hrající si lidstvo,   respektive kam až to může   zajít (proto čtyři   hvězdy). Jinak jedním slovem   NUDA.
alberteinstein
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Nadupaná akcia, ktorá sa   veľmi nepozerá na   vykreslenie postáv a beží   ako dobre namazaný stroj.   Rýchle strihy, veľa   gamesových "third   person" záberov,   napumpovaný Butler a hlavne   Amber Valletta v obtiahnutých   šortkách. Stojí za   pozretie.
JohnCoestler09
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2010
8
Velmi dobrý film s perfektnou   hudbou,myšlienka   výborná.Tento film je velmi   originálny,to hraje v jeho   prospech.
Desi
Hodnocení:
Přidáno: 10.10.2011
Já si myslim že ten chaos   patří k tomuto tématu,   každopádně to mělo   vyvolat, takový správný   dojem i ten chaotickej dojem   si myslym dá scénárystum   trochu zabrat, aby to   púsobylo správně a akční   scény měli udržet diváka   až do konce.Ten konec to   trochu zkazil, ale to se dalo   čekat, že se to takhle   vyhrotí.Ale skončilo to   svobodou a moc skončila.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24463minih24463Zocelení (1950) 
Zocelení n
minih55954minih55954One Night in Mongkok (2004) 
Wong gok hak yau n
minih52663minih52663Setkání v Praze (2006) 
Prague n
minih36904minih36904Ztracené (2003) 
The Missing n
minih21347minih21347Třetí princ (1982) 
Třetí princ n
minih24511minih24511Smrt na cukrovém ostrově (1961) 
Smrt na cukrovém ostrově n
minih39767minih39767Ong-bak (2003) 
Ong-bak n
minih50834minih50834Ong bak 2 (2008) 
Ong bak 2 n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n
minih28090minih28090Zápisník jedné lásky (2004) 
The Notebook n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:40 - 05:10

144 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa dnes (1999) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:35 - 06:00

29 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10