Zari
ohodnotit

Disturbia

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2007
„I domácí vězení se může stát smrtící pastí.“

Komentáře k filmu Disturbia

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 45
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2023
Asi byla moje chyba, že jsem   od tohoto filmu očekával   (ani nevím proč) něco   nevšedního. Místo toho jsem   dostal dobře odvedenou práci   po stránce řemesla, která   však vůbec ničím   nepřekvapí a ničím také   nevybočuje ze solidního   průměru. Napříště   prostě musím krotit ničím   nepodložená přehnaná   očekávání!!
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Docela slušný remake Okna do   dvora a podobných snímků,   jen upravený pro mladší   publikum. C. A. Moss mi   přijde na "matku"   S. LeBeoufa trochu mladá, ale   jinak dobrý.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Další z filmů. kde se jen   blbě žvaní a nic neděje.   Zápletka přichází pozdě,   je v podstatě k ničemu, na   vedlejší koleji. Pokud   autoři nebyli schopni za 45   minut nic vymyslet, odmítám   já na to hledět.   201111254500/9514/10019
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Disturbia
Okno do dvora podle D.J.   Carusa, trocha toho Hitchcocka   nikdy neuškodí!Tohle bylo   mé druhé setkání s Shiou   LaBeoufem, kterého můžu a   po shlédnutí filmu si mě   získal zase o trochu víc.   Caruso je můj oblíbený   režisér a o jeho kvalitách   tady mluvit nebudu.
Disturbia si v úvodu   připraví půdu pro to, co se   bude dít dál. Začátek je   takový průměrný, ale asi   co čekat, nicméně pak   následuje poměrně   zajímavá jízda ve které   kromě polonahé sousedky   uvidíme i vraždu. Byla to   vražda nebo ne? Co dělat,   když se nemůžu hnout z   domu? Přesně tímhle vším   je Disturbia, jistě, že je v   tom vidět Hitchcock, a   přesto, že Okno do dvora je   prostě Okno do dvora a nic ho   jen tak nemůže překonat,   tak si Disturbia stojí   poměrně dobře a to   především protože v role   záporné postavy je David   Morse, který je mistr v   záporných rolích. Já jsem   byla nadmíru spokojená,   thriller jak má být.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Zatím 6 hvězdiček,možná   navýším?Celkem zajímavé   propojení krimi thrilleru a   chvílema i komediálního   ladění.Shia LaBeouf my zde   sednul,můj oblíbenec D.Morse   také.Slušné...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Zmodernizovaný, pro   současného diváka jinak   vynikající, Hitchcockův   snímek Okno do dvora je trefa   do černého. Překvapením   je, jak dobře byli provedeny   úpravy. Nic se tu neděje   náhodou a vše má svoje   místo. Dostalo to současnou   akčnost a jisté omlazení.   Ano, v hlavních rolích jsou   teenageři, což vůbec není   na škodu. Je pochopitelné,   že děj je v mnohém   předvídatelný, ale proč si   tím kazit filmový zážitek.   Po delším úvodu, kdy se   divák postupně seznamuje se   všemi aktéry příběhu, se   děj začne dramaticky   rozjíždět. A velmi   přijatelným tempem. Drama se   postupně zvyšuje až do   téměř hororového finále.   Snímek je natočen zručně,   což podtrhuje i dokonalá   kamera a nematoucí střih.   Velice akční Hitchcock se   zkrátka povedl.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
zo začiatku to vyzeralo, že   sa traja puberťáci nudia,   že to bude nejaká komédia.   postupne však film naberá   grády. sused vyzerá byť z   počiatku neškodný, ktorému   vadí sledovanie troch   puberťákov. sú tu i veľa   humorné prvky. nešťastná   ovdovelá matka, ktorá si   nevie so svojím   problematickým synčekom   rady.
nakoniec sa ten   "šarmantný a   milý" sused prejaví ako   masový zabíjak.
film   nie je ani veľmi drastický.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2018
PROCESOR!
Ale jooo, trochu toho napětí   tam bylo, nelogický scénář   sice sráží celkový dojem,   ale i tak se nudit rozhodně   nebudete.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2012
DISTURBIA

Vcelku zajímavý   thriller, který sice není   svým námětem až tak   originální, jak by se na   první pohled zdálo, ale   příjemně mne překvapil.   Není to žádná   teeneagrovská blbinka,   myslím, že je to příběh,   který může zaujmout   všechny generace. Mně se to   docela líbilo, doporučuji   dál.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Tahle podívaná zaujme a   získá si pozornost.Občas   snímek zabalancuje na   odlehčenou notu, ale pořád   se drží thrillerového   žánru.D.J. Caruso, jak už   jsem u něj zjistil v jeho   novějším počinu Oko dravce   umí velmi dobře pracovat s   napětím.
Chrustyn
Hodnocení:
Přidáno: 19.3.2008
Zábavný a napínavý   thriller se skvělým Shia   LaBeoufem. Film není nijak   originální ale divák se u   něj nenudí a nejednou   překvapí. Výsledný dojem   trochu kazí jen David Morse,   který se zbytečně moc   snaží být démonický.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $80,209,692║Tržby   Celosvetovo $117,760,134▐   Tržby za predaj DVD v USA   $34,893,977 //počet   predaných kusov 1,952,130║   Tak Shia LaBeouf doslova valí   a svoju kariéru rozbehol   výsostne, takáto úloha   študentíka sledujúceho   okolie cez objektív   ďalekohľadu mu sadla ako   vyšitá, hoci príbeh nie je   dohromady nič nové ale   našťastie režisér D.J.   Caruso zvláda svoj post   nanajvýš zručne a filmu aj   vďaka dobre vytipovanému   obsadeniu dodáva nevídanú   iskru. U mňa jednoznačne   najlepší thriller za hodne   dlhú dobu. Taktiež David   Morse ako psychopat funguje   pre príbeh doslova dokonalo,   plus k tomu aj niektoré tie   lakačky pekne zapasovali.   Plus svoje čaro svojím   zjavom priniesla ak   "kočka" ako ešte   neokukaná Sarah Roemer, jej   scény moc ladili keď sa   točila okolo LaBeoufa. /90%/
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Film je slaby,nudny,rozvlacny   a nevytrhne ho ani napinavych   poslednych 10minut.Tu biedu co   vo filme predvadza ex-Matrix   „Mam velky zadok“ C-A.Moss   som uz davno nevidel-padla   velmi hlboko a jej   stylizovanie do role   matiek/dalej napr.vo filme   Fido/ hranici s   trapnostou.Tento film je akysi   thriller pre teenagerov-možno   zasiahne tuto vekovu   skupinu.Jeho sledovanie   hranici so stratou casu.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Nevěřil sem svým očím jak   takhle jednoduchý příběh   dokáže režisér napnout   jako strunu. Ze začátku sem   si myslel že je to nějaká   komedie a říkal sem si jak   mohli recenze říkat že je   to skvěle natočený trihler,   pak sem si uvědomil na jakym   sem omylu, dokonale natočený   film se vším všudy. Musim   se přiznat že takhle "   zažranej " sem do filmu   dlouho nebyl. Doporučuju
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2010
Teenager Kale nedávno   přišel o svého otce, s   kterým si byl velmi blízký   a i po roce je na toto téma   velmi citlivý. Nepatrná   narážka jeho učitele   španělštiny skončí   monoklem pod okem onoho   pokušitele a pro Kala   tříměsíčním domácím   vězením. Chlapec se nám po   pár dnech začne trošku   nudit a tak vezme dalekohled a   porozhlíží se po okolí.   Zaujme ho hlavně nová   sousedka Ashley, ale po   nedlouhém čase stáčí   svůj zájem (a dalekohled)   čím dál častěji na   obyčejný dům pana   Turnera…
Tahle věc   se rozjíždí velmi   sympatickou scénou –   idylkou v níž sledujeme otce   se synem při rybaření.   Během několika málo minut   se zkratkovitou formou   dostáváme až k onomu   domácímu vězení. Zde   snímek přepne do lehké,   leč docela příjemné   teenagerské komedie, kdy jde   v první řadě o sbalení   pohledné Ashley. Tuhle část   kupodivu nevidím jako   slabinu, ale naopak mě   pobavila – nekonaly se   totiž žádný trapnosti, na   Sarah Roemer se hezky kouká   (stejně jako na o generaci   starší Carrie-Anne Moss ) a   zasmál jsem se u rostoucího   Kalova zájmu o dění v   sousedství – obzvláště   když vyprávěl jejich osudy   svýmu kamarádovi Ronniemu.   Na tuhle část navazuje   nenásilně sledování   souseda, jež místy   výjimečně nakopává doteď   víceméně pohodovou   atmosféru (i když   napřáklad „velká akce ve   třech“ – tedy sledování   v obchodě, byla opět velmi   příjemná oddechovka –   přesto s hmatatelným   napětím) a přestože je od   této chvíle všechno velmi   jasně a předvídatelně   nalinkováno, tak díky   charismatu i hereckému   umění Davida Morseho i   mladíčka Shii LaBeoufa to   vůbec nevadí a snímek   dostává solidní tempo spolu   se slušnou dávkou napětí.   Závěrečná konfrontace už   sice není z   nejzajímavějších, ale   filmu příliš neškodí,   tudíž jsem se dočkal   dalšího velmi příjemnýho   překvapení.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Tvůrci snímku Disturbia se   nechali jasně inspirovat   Hitchcockovým Oknem do dvora   a to je dobře, jedná se   plnokrevný, dobře natočený   thriller s komediálními   prvky. Velmi příjemná   záležitost, kvalitní   zábava.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Kluk s dalekohledem
Velmi svižný   "remake" Okna do   dvora, který je zaměřený   spíše na teenagery. Stejně   jako jeho předloha stojí   film hlavně na hereckých   výkonech. Shia LaBeouf je   nová herecká hvězda, která   díky svému charismatu film   táhne dopředu a neustále   dokáže bavit... Srovnávat   Okno do dvora a Disturbii ale   jinak není dost možné   srovnávat. Stylistické   prostředky filmu jsou   naprosto jiné, stejně tak   věkový průměr herců:) a   počet střihů za minutu...   Suma sumárum jde o velmi   pěkný film, který směšuje   jak prvky detektivky, horroru,   romantiky a komedie.   Příjemný mix.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2008
Existují snímky, kterým s   radostí odpustím   neoriginalitu i   předvídatelnost. Disturbia   je jedním z nich. A Shia se   definitivně stává jedním z   mých nejoblíbenějších   herců. Fakt, že je po celou   dobu zalezlý prakticky v   jediné místnosti a téměř   nesleze z plátna/obrazovky,   může na první pohled   působit děsivě, filmová   realita je ale naprosto   odlišná, neboť jeho   schopnost přizpůsobit se   měnící se situaci je   skutečně úctyhodná. Navíc   David Morse jako ďábelský a   slizký padouch opět boduje.   Škoda jen, že se napětí a   atmosféra k samému konci   vytrácí a nahrazuje je   akčně hororové   vyvrcholení, které Caruso   příliš dobře nezvládl,   ale jinak to asi nešlo.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Super mysteriozny krimi   film.Shia bol   presvedčivý.Zaujímavý   film.Mohlo byť viacej krvi   ale nevadí film bol   mysteriozny a napínavý.To mi   stačilo.Dávam 10.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2009
Film se mi celkem libil...   Teeneger, ktery nemuze vice   nez par metru okolo baraku si   najde zabavu ve sledovani   sousedu, az narazi na souseda   jak ma byt... zacne se vse   hybat a pomahaji kamaradi...   mno.. zajimavy film s dobrym   dejem
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Teenagerovský thriler, který   má spád i napětí. Po   řadě zhlédnutých   podivností typu Nabít a   zabít, jsem neztratila   naději, že filmy, které   mají děj a příběh nejsou   ohrožený druh. Není co   dodat, doporučuji.
Clockwork
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.7.2007
V kazdem pripade zajimavy   namet ovsem zpracovani uz tak   zajimavy nebylo. Cca prvni   pulhodka byla malilinko nudna   jak u americkejch filmu bejva.   "Koukej vedle nas se   nastehovala nova kocka je   uzasna " takze zpocatku   trocha zklamani, ale zas tak   spatny to nebylo chvilema i   celkem slusna atmosfera. Jinak   si myslim ze tomu chybela   kapka napditosti a rejza se   drzel trochu pri zemi.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Beze sporu se jedná o   kvalitní film s tradiční   zápletkou domácího   masového vraha, ale přeci   jen vědět celý film co se   bude dít kolem jednoho domu,   mi přijde stále příliš   málo. Co se týče Shia   LaBeoufa ten se vypracoval v   herce, který pokud bude   předvádět tyhle standardní   výkony, tak bude vždy   právem opěvován.
Elda1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tenhle film mě vážně   oslovil. Dopuručuji ho všem   co mají rádi alespon trochu   hororového napětí a   romantiky. Nebyly tam ani   extra odporné scény, takže   mě vyhovolal. Určitě se na   něj podívejte.
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Teenagerovská komedie?..
tuto otázku si kladete asi   tak první půl hodinu filmu,   on sám děj k tomuto žánru   přeci jen směřuje, pak ale   přijde na řadu vražda a   rozhodnutí hlavního hrdiny   přijít jí na kloub. Film   mě velmi překvapil a zaujal   a musím přiznat, že jsem se   párkrát lekla tajemného   pana Turnera..
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2010
Shia LaBeouf mě naprosto   přesvědčil svým hereckým   podáním. Kdyby tam nehrál   on, ztratil by film šmrnc a   asi by body byly někde   níže. Vlastně jde o docela   akční a napínavý film,   který se pořád stupňuje.   Takže za mě rozhodně   dobrý.
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2008
"Okno do dvora" pro   teenagery,kterým se tento   film bude zřejmě líbit víc   než Hitchova klasika.Ne tak   nám starým kozákům......
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2018
Obviňovať DISTURBIU z toho,   že stavia na   najrecyklovanejšom   thrillerovom námete a   neprináša jediný moment   prekvapenia, by bolo nefér.   Je to remeselne dobre   zvládnutý napinák pre   teenagerov, ktorým sú pojmy   ako "Hitchcock"   alebo "Okno do   dvora" ukradnuté. Shia   LaBeouf dôstojne drží na   pleciach celú prvú, trochu   nudnú hodinu, a Sarah Roemer   pripomína stredoškolské   časy prvých zaľúbení. A   posledných 20 minút je   naozaj slušne vyhrotených.
mancika.n
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Shia LaBeouf pre mňa predtým   neznámi teenager ma prekvapil   hereckým výkonom .   Zaujímavý film od začiatku   až do konca . Výrok   „Každý vrah je něčí   soused“ to úplne vystihuje   .
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Dlouho jsem opravdu s takovým   napětím žádný film   nesledovala.Sqelý příběh   hlavního hrdiny,který má   domácí vězení a začne se   bavit sledováním svých   sousedů,Shia LaBeouf ho hraje   dokonale.David Morse jako   charakterní vrah byl opravdu   přesvědčivý a pozadu   nebyla ani Carrie-Anne   Moss.Chvílemi děsivý   opravdu dobře natočený   snímek,který vás vtáhne do   děje.
paramba
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Stokrát omleté téma s   domácím šmírováním a   stokrát stejný průběh   filmu, i jeho vyvrcholení.   Jediné co tuhle věc   zachraňuje je velmi solidní   výkon hlavního   představitele a aspoň trochu   nějaké charisma padoucha od   naproti. Je to ideální film   na nedělní odpoledne, ke   kterému se již nikdy   nevrátím.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Disturbia mě celkem i   překvapila,není to nic   drsného a podobně,ale není   škoda si tenhle film pustit,   mě se fakt líbil.
Otek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Začátek filmu byl dost   nudný. Nějak se to   nechttělo rozjet. Střední   část už byla o něčem.   Konec filmu, to byla prudká   změna. Panu Turnerovi   prasknou nervy a jde na věc.   V té chvíli se bylo na co   dívat. Konec to všechno   spravil.
hellercz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Tento film se mi líbil od   začátku do konce. Shia   předvedl dobrej hereckej   výkon. Velmi se mi i   zamlouval příběh a   prostředí, kde se děj filmu   odehrával, konec filmu byl   sice trochu ulítlej, ale nic,   co by změnilo na tom, co jsem   psal v první větě.
Thomax
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Celkem předvídatelný film s   průměrnými herci. Ničím   to nenadchne, ale zase   neurazí. Prostě průměr   který stačí vidět jednou.
Leeslie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Milý teenagerský   thriller.Sem tam nějaká ta   vtipná hláška a naprosto   výborná poslední třetina   filmu.Jo,spokojenost.Navíc   Shia přesvědčil,že se z   něj klube nadějný pan   herec...
markes13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2009
dobrý film shia zahrál   parádně i když ve   transformerech to bylo lepší   děj dobrý soused vraždí aj   pěkná holka tam byla dobrý   film
Worech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Začátek pohoda, pak už jsem   se velmi bavil, semotamo i   škubnul. Napětí graduje ke   konci v hyperbole. Dobré   pokoukání a Sarah Christine   Roemer je moc pěkná sousedka   (byť na ní film nestojí...)
Ryan_Phillippe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Výborný thriller plný   napínavých scén plus   vynikajúci výkon Shiu   LaBeoufa v hlavnej úlohe sa   rovná skoro dve hodiny   výbornej zábavy pri naozaj   dobrom filme...
chulittt
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Dobrý nápad a děj taky   zajímavý Shia LaBeouf jako   vycházejcí hvězda zahrál   vyborně takže si myslím   pěkný film.
lesumir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Disturbia mi vratila nadeji,   ze existuji i povedene filmy   pro mladistve a na urovni!   Shia je hodne zvlastni herec a   jeho projev jsem si oblibil   jak u transofrmers, tak i   tady. Tenhle thriller je hodne   dobre napsan i kdyz to neni   zadny originalni pocin, tak je   misty hodne napinavy,   vzrusujici a podlozen dobrymi   vykony jak Morse, Moss nebo   krasne Sarah Roemer! Tohle   jsem si opravdu užil.
arocket
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Podle me hodne dobre rozvinuta   myslenka, okoreneno nejakou   tou letni romantikou a dobrymi   hereckymi vykony, zaver   necekany. Shia je tu fakt k   sezrani :D doporucuji
345669236
Hodnocení:
Přidáno: 25.4.2008
Disturbia je výborný film
Myslím si, že herecké   obsazení v tomto filmu je   opravdu skvělé ňouma vs.   kočka. Děj tohoto filmu je   také velice dobrý člověk   něco tuší, ale...... Je to   pravda či nikoliv???   Podívejte se na tento film   určitě vám to za to stojí.
h6852
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Musím přiznat, že mě tento   film velice překvapil. Všem   doporučuje docela zajímavá   podívaná s nádechem   romantiky a posléze i   horroru.
Spider
Hodnocení:
Přidáno: 28.7.2007
Zajímavý
Koukal jsem na ten film včera   večer, začátek vypadal jako   typická pohodovka, otec se   synem na rybách a při cestě   domů to přišlo, docela mě   to překvapilo, ale   pozitivně, takže jsem na   celej film koukal až do konce   a dobře jsem se bavil.   Chvílemi mi to sice   připomnělo sexbombu od vedle   a směřovalo to k tomu, že   ty dva se dají dohromady, ale   při tom jak se to střídalo   se sledováním souseda, jsem   na to nemyslel. Celkově se mi   film líbil..ale v jednu   chvíli jsem měl dojem, že   David Morse se až moc podobá   Hannibalovi, ale to byl asi   jen můj pocit. Každopádně   film řadím do své sbírka   mezi oblíbené.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih132629minih132629Nejsmrtelnější kořist (2013) 
Deadliest Prey n
minih166299minih166299Logaritmus lásky (1985) 
n
minih51395minih51395Labyrint smrti (2006) 
The Kovak Box n
minih3128minih3128Anna, sestra Jany (1975) 
Anna, sestra Jany n
minih162889minih162889MOST! (2019) [TV seriál] 
MOST! n
minih80052minih80052Hasta la Vista! (2011) 
Hasta la Vista! n
minih20872minih20872Sázka na smrt (1988) 
The Dead Pool n
minih4863minih4863Byli jednou dva písaři (1972) [TV seriál] 
Byli jednou dva písaři n
minih159031minih159031Mandy - Kult pomsty (2018) 
Mandy n
minih19357minih19357Souboj policajtů (1994) 
Raw Justice n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama