Jeden svět

Komentáře uživatele anetaaneta

anetaaneta

anetaaneta zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Aneta

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 198
"O" (O)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Joshe Hartnetta bych raději   viděla v čemkoli jiném, ale   hlavně jako kladnou postavu.   V této roli mě moc nenadchl.   Nemůžu porovnávat ani s   Romeem a Julií, protože tam   to byl příběh zcela jiný   mnohem citlivější a   především v rýmech. Z   tohohle snímku nejsem zrovna   nadšená. Ale je to jen můj   názor.
(Ne)lidský kšeft (Trade)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Filmy na téma prodej s   bílým masem mají společné   jedno - jsou podle skutečné   události, jelikož se takové   věci ve světě bohužel   stále dějí a jsou reálně   natočené. Umocní ve vás   pocit naštvání a lítosti.   Smutná podívaná. Alicja   Bachleda je pro mne herecky   úžasný talent.
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Není to zrovna film, u   kterého bych se dobře bavila   nebo na něj koukala s   otevřenou pusou...Není   akční, vtipný, trapný,   děsivý, ale je to prostě   zajímavě podaný film podle   skutečné události a   basta:-)
13 duchů (13 Ghost)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.1.2011
13 duchů? No tak tenhle   snímek jsem čekala daleko   drsnější podle recenze.   Divím se, že se Tony   Shalhoub takové kravině   upsal...
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2011
Po shlédnutí tohoto filmu   jsem trávila dovolenou ve   Španělsku za zamčenými   dvěřmi v okruhu několika   blízkých. Trochu jsem byla   paranoidní a bála jsem se   zůstat sama v bytě.   Nicméně si myslím, že   přesně tyto pocity chtěl   režisér snímkem vyvolat.   Film mě naprosto uchvátil.   Ačkoli jsou ve snímku   použity abnormálně   vyvinuté schopnosti hlavního   hrdiny, realita ilegálního   obchodu s bílým masem 1000x   probíraného ve filmech   nezůstala ničím   vyjímečná. Snímek je   famózním příkladem korupce   policie a naivity dívek.   Přesto se právem zařadil   mezi mé nejvíce ohodnocené   filmy. Liam Neeson je naprosto   úžasný herec:-)
Agora
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Film, který se zmiňuje o   jediném poselství a též   nositeli smrti - víře. Víra   je v tomto filmu klíčovým   prvkem děje, hned vedle   bádání filozofky o   podstatě vesmíru. Musela   zemřít, přesto se svět až   o několik set let později   dozvěděl o jejím   objevu..Krásný dojemný   film...
Americký zločin (An American Crime)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Působivý film o hrůzném   činu. Ellen Page jako vždy   výborná, Catherine Keener   mne překvapila svou   negativní rolí. Film stojí   za shlédnutí - chtělo by to   více filmů podle skutečné   události, mnohdy nás   překvapí více, než   nějaké americké akčňáky   :-)
Andělé Slunce (Anjos do Sol)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Vůbec nechápu to nízké   hodnocení, tenhle film   vypadá naprsoto reálně.   Zobrazuje to, co se děje v   zaostalých státech, také   to, co my nejsme schopni   vidět a prožívat. Ano - je   to velmi surový příběh a   tím je právě zajímavý a   nevšední... Herci v   hlavních rolích -   úúúúžasný výkon.
Ať vejde ten pravý (Let Me In)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Tenhle film mě docela   překvapil. Na jednu stranu je   děsně ponurý, tmavý,   depresivní, na druhou je to   upírská pohádka z úplně   jiného úhlu. Ráda vidím   upírský film, který je   nezávislý
Ať vejde ten pravý (Låt den rätte komma in)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2011
Nezávislý a podivuhodný   evropský snímek, který s   nonšalancí ukazuje lásku a   oddanost mladé lidské   bytosti ke krvelačnému   stvoření... Až v závěru   mi došlo, jak moc jde ve   filmu o lásku a věrnost.   Jinak je na zcela stjný   příběh natočen film z roku   2010 Let me in. Je o tomtéž,   avšak obsazení se mi líbí   více.
Autopsy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Klasický nechutný horor   plný krve. Trošku mi to   připomenulo Hostel, trochu   Utrpení. Jednou se na to   podívat stačí.
Avatar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Super
Film mě nadchnul...Byla jsem   na něm v Imaxu a ty efekty   tohoto fantastického filmu se   ještě více vykreslily.   Krásný příběh, úžasná   animace, prostě super...až   na tu délku, i když bych se   žádných detailů z filmu   nezbavovala.
Benga v záloze (The Other Guys)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Nejedná se o žádnou trapnou   komedii, ale vcelku vydařený   americký humor. Scény   nejsou, jak je zvykem v   amerických komediích   vyplněné trapnými   sexuálními nebo   dvojsmyslnými scénkami. Děj   je jednoduchý a dialogy   obstojné, proto boduji lehce   nadprůměrně.
Beowulf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Na tomto filmu jsem byla v   Imaxu ve 3D, takže effekt   úžasný a veliká   spokojenost. Po stránce   vizuální a animační   naprosto dokonalé. Anjelina   byla super a sexy a výkony   dalších herců také super.   Film je spíš takovou   fantastickým   dobrodružstvím, hlavně ve   3D. Do normálního kina bych   na něj nešla, ostatně i   jako na Avatara.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Skvělý film svou   autentičností a tempem   děje. Karla je dnes na   svobodě a řada lidí jí   vyhrožuje smrtí - vůbec se   jim nedivím. Ale přesto film   natočen suprově.
Bez dechu (Abduction)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Možná, že chtěl jen   režisér využít herce a   idola fanynek ze ságy   Stmívání Jacoba, dokud je   pořád ,,cool". Možná,   že jen kvůli tomu do kina   přišlo tolik puberťáků:-)   Jinak jsem mu jeho roli moc   neveřila. Spolu s Lily   Collins - úplná   katastrofa... Tak moc mě to   zklamalo...
Box (The Box)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Námět filmu je super,   podobný jsem ještě   neviděla, proto boduji   lepším průměrem. Ale to   zfilmování, tempo děje atd.   jsou hrůza....
Captain America: První Avenger (Captain America: The First Avenger)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Miluji snímky inspirované   komiksem a v poslední době   se s nimi roztrhl   pytel...většinou se mi   líbily a vždy mě něčím   příjemně překvapily, to   však nemohu říci o tomhle   filmu. Chris Evans mi tak   nějak nesedl v té jeho   zmenšenině v první   třetině filmu. Prostě jsem   se jako Reby v předchozím   hodnocení nudila a čekala co   se bude dít. Celé dílo na   mne působilo tak nějak   prázdně - inspirace bylo   dost, ale režisér si dal asi   málo práce. Podtrženo -   sečteno: nemastné neslané -   pro mne podprůměr.
Cena za lidskost (Being Human)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2010
Nějak mi připadá, že jde o   chtíč napodobit americké   seriály se stejnou   tématikou, ale s ryze   britským pojetím. Už od   prvního dílu i po dalších   dílech u seriálu vidím a   slyším britský humor.   Připomíná mi to humorem   situační komedii Moje   rodina. Prostě tam tu   britskou příchuť cítím. A   to neobvyklé spojení se mi   moc nelíbí. Taky mi nejde do   hlavy proč v každém díle   někdo několikrát brečí,   některé scény bych vůbec   vynechala a také některé   nudné dialogy.
Cizinec (The Tourist)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Nechápu, proč se v   Benátkách mluví   španělsky...každopádně   dva úžasní herci   předvádějí uspokojivé   výkony...Příběh je o   ničem, kamera nic moc.
Co ty jsi za číslo? (What's Your Number?)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Nemám ráda Annu Faris v   jakékoli herecké roli, ale i   bez mé averze vůči ní mne   film ničím nezaujal. Chris   Evans je jak jinak sexy.
Cyrus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.2.2011
Ač je film zařazený do   žánru komedie, komedie to   rozhodně není, spíše se   jedná o melancholický   rodinný film. Od začátku do   konce je to dlouhá nuda a   záběry kamerou tomu místo   autentična dodávají spíš   neprofesionálnost. Kdybych   snímek neviděla, o nic bych   nepřišla..
Čarodějův učeň (The Sorcerer's Apprentice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Jay Baruchel byl fakt vtipný.   Film je opravdu spíš taková   oddechovka, ale má prvky   komedie a fantasie a to je pro   mě naprosto úžasné   spojení. Film sice není   žádná pecka, ale u mě   spokojenost.
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Moc pěkně zrežírované   dílko...Natalie Portman   krásná a skvělá...Ovšem   film není tak úplně   jednoznačný thriller, od   thrilleru bych čekala trošku   něco jiného, ale určitě ze   snímku očekávejme napětí,   mystično a dramatické   scény. Ovšem úplně   nejvíce se mi líbila scéna,   jak se černá labuť před   publikem proměňuje, s těmi   křídly a stíny za sebou   opravdu nádherná podívaná   - efekt bezkonkurenční
Červená Karkulka (Red Riding Hood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Myslela jsem, že v tomhle   zpracování bude chybět vlk   vycpaný kameny, věta:   ,,proč máš tak velké uši,   babičko?" a další   věci z klasické pohádky,   ale kupodivu tam všechno je.   Novodobá verze klasiky ve   středověkém podání mne   mile potěšila...
Ďábel (The Devil)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Snímek jsem čekala víc   ,,lekací" a naopak bych   nečekala ten poučující -   ryze americký - konec   (člověk se na úkor svého   přiznání a poučení stane   lepším).
Dahmer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Myslím, že není nic   lepšího, než thrillery a   dramata podle skutečné   události. O zfilmovaném   vrahovi Dahmerovi jsem četla   i slyšela, proto jsem se na   film ráda podívala. Trochu   ho srovnávám s Bestií   Karlou - též skvělým   filmem podle sk.ud. Ale ta má   u mě ještě víc bodů za   kameru a herecké podání.   Ale tenhle film super.
Dál než se zdálo (Going the Distance)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Sympatická dvojice Justin   Long a Drew Barrymore mne   velice kladně překvapila.   Film není úplně nereálný,   vztahy na dálku existují a   tento snímek akorát   dokresluje jeden ze   šťastných konců. Velké   plus také dávám tomu, že   scénky ve filmu nejsou nijak   přehnané.
Děti (The Children)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Asi tím, že jde o britský   film, ze snímku dýchala   trochu jiná atmosféra.   Hlavně při většině   dialogů... Nemohu si pomoct,   ale myslím, že snímek   splnil očekávání při   svém krajním cíli - a to   vytvořit nízkorozpočtový   britský horor s neznámým   obsazením. Jinak mi na něm   nepřijde nic zajímavého.
Devítky (The Nines)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2010
Tenhle film je u mě naprostý   propadák. Vůbec jsem ho   nevnímala, protože mi   přišel úplně mimo mísu.   Na osudový dotek to teda   nemá.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10