Jeden svět
ohodnotit

MOST! [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
364 minut, 8x45 min.
„Tam, kde se bojí bílí černých, hloupí chytrých, Češi Němců, muži žen, heterosexuálové transsexuálů, Mostečáci Litvíňáků. A všichni samoty.“

Obsah filmu MOST!




 
„Most je ryze dělnické město, a proto má svou nezaměnitelnou filozofii. Vizuálně je naprosto unikátní, protože vyrostlo na zelené louce během několika let jako náhrada za zbořený starý Most. Když jsem tam přijel poprvé, zarazilo mě, jakou má člověk o tom městě představu a jaká je skutečnost. Není moc měst, kde se snoubí krásná příroda s ryze socrealistickou architekturou. Lidé tam mají jiné tempo, ona rasová nenávist najednou působí jako titulek z bulváru. Člověk potkával smíšené dvojice, démonizovaný Chánov není žádný slum, ve skutečnosti jde o pár dálnicí izolovaných paneláků. Chodil jsem tam na začátku úplně sám a nikdo mi do držky...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Blbým se blbě žije, vzkazuje nekorektně korektní seriál Most!

Zase je čemu se smát, i když Most!, který ČT nasazuje od pondělí, pracuje s vulgaritami jinak než upřímnější Dabing Street vysílaný před rokem. Někdo se bude rdít, jiný ošívat či bouřit, nicméně vtip nemůže seriálu Most! upřít ani nejsvatější škarohlíd. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jan PrušinovskýJan Prušinovský (8 dílů) 
hraje:
Martin HofmannMartin Hofmann.....Luděk   (8 dílů)  
Erika StárkováErika Stárková.....Dáša   (8 dílů)  
Filip František ČervenkaFilip František Červenka.....Tonda   (8 dílů)  
Michal IsteníkMichal Isteník.....Eda   (8 dílů)  
Zdeněk GodlaZdeněk Godla.....Franta   (8 dílů)  
Cyril DrozdaCyril Drozda.....farář   (8 dílů)  
Vladimír ŠkultétyVladimír Škultéty.....Čočkin   (8 dílů)  
Jitka Čadek ČvančarováJitka Čadek Čvančarová.....Ilona   (8 dílů)  
Jiří SchmitzerJiří Schmitzer.....Juliš   (8 dílů)  
Taťjana MedveckáTaťjana Medvecká.....Julišová   (8 dílů)  
Leoš NohaLeoš Noha.....Roman   (8 dílů)  
Magdalena KozákováMagdalena Kozáková.....Blanka   (8 dílů)  
Dominika BýmováDominika Býmová.....Romana   (7 dílů)  
Jan CinaJan Cina.....Pavel Říha   (7 dílů)  
Fred MüllerFred Müller.....Gerd   (6 dílů)  
Julius OračkoJulius Oračko.....Laco   (6 dílů)  
scénář:
Petr KolečkoPetr Kolečko (8 dílů) 
Jan PrušinovskýJan Prušinovský.....spolupráce   (8 dílů)  
námět:
Petr KolečkoPetr Kolečko (8 dílů) 
kamera:
Petr KoblovskýPetr Koblovský (8 dílů) 
trailer
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu MOST! >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2019
Pánové Kolečko a Prušinovský zašli o další   krok dál v testování toho co český divák   vydrží a je ochoten akceptovat. Chápu, že   mostečtí patrioti byli nadšeni ale vydávat   snůšku vulgárností a oplzlostí za   progresivní moderní umění je nestydatost.   Ještě bych pochopil uvedení tohoto seriálu na   některé komerční televizní stanici nebo   ještě spíš na některé internetové TV ale   jsem přesvědčen že na veřejnoprávní   televizi nemají podobné pořady co   pohledávat!!!!! Nejsem rozhodně prudérní a   mám daleko do Mirka Dušína ale myslím že i v   televizní tvorbě by měly existovat hranice za   které jít nelze! Jediné pozitivum tohoto   seriálu je v tom že rozhodně u nikoho   nezanechá neutrální dojem. Je to buď   absolutně ANO nebo rozhodně NE. Čistě za sebe   tedy rozhodně a rezolutně NE!!!!
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Pecka
Jako prostě fakt luxus. Naprosto nechápu, že   tohle prošlo, ale je to evidentně dost dobrý.   Poslední díl je trochu nezáživnej, ale tak to   je asi tím, že jich snad údajně mělo být   deset, takže to asi prostě ukončili dřív no.
Ivo108
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.4.2019
Pokud tolik lidí nachází upřímný požitek a   hluboké zalíbení v tomto odpudivém   žumpoidním hospodském zvratku, opět to   bohužel svědčí o mentální úrovni a   převažujících hovnotách značné části   současné české populace. Praotec si na Řípu   v hrůze skrývá hlavu do dlaní, ve zbytku   civilizovaného světa se nám smějí a z trůnů   se na nás šklebí vulgární ožralý dement   spolu s vypatlaným mafiánským psychopatem. Kde   domov můj ...
moodoy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Výborný, klasická Kolečkovina. Super hlášky   a super Hoffman a Čvančarová, avšak nej je   Eda.
Proč jen 90 %, protože korektnost   zabalená do nekorektnosti.
sokeres777
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Dycky Most!
Po dlouhé době Češi přišli s nějakým   originálním nápadem. Konečně něco českého,   co není jen levná kopie něčeho zahraničního   a dá se na to koukat a celkem se u toho i   zasmát.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2019
MOST!
Na českou tvorbu fakt slušné, zvláště první   díly, kde máme opravdu zajímavou roli hlavního   hrdiny, který víc než klaďas, podobá se   záporákovi. Jeho trable se sestrou, ztvárněnou   Erikou Stárkovou (která nám zde ukáže svá   prsa), je príma, xenofobie to samé, prostě   paráda. Jenže jak díly postupují, vytrácí se   tempo a vše zabředává do stereotypů. Postavy   ztrácí svojí barevnost a stávají se rize   černobílé, rasová nenávist, kdo je hodný a   kdo zlý, se také stává nudnou, a když na   scénu přijdou neonacisté, je to už úplná   nuda.
I přes tohle všechno nelituji že jsem se   na seriál pravidelně díval a vždy netrpělivě   čekal celý týden na další díl a rozhodně si   pustím nějakou další tvorbu od Jana   Prušinovského.
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2019
Dycky dost!
Je suis Čočkin! Tak Čočkin je opravdu   mrtvej… Ani v posledním díle Most! nezklamal a   zůstal v pohřebních scénách velmi   ”nekorektně groteskní“. Celkově ho   hodnotím velmi pozitivně. Jednak   vybalancováním ”nekorektního humoru“ a   tím, že velmi bez předsudků, i bez   ”politické korektnosti“, zobrazil některá   témata, které se jinak ve veřejnoprávních   médiích, obcházejí, jako kotlík s horkou   bramborovou kaší, nebo se pojednávají   hyperkorektně nezáživně. Seriál Most! je   naopak velmi záživně předložil, s   fanfarónskou nadsázkou, široké veřejnosti.   Všeobecný pozitivní ohlas a vysoká sledovanost   mě příjemně překvapily. Očekával jsem, že   ”slušní češi“ se budou bouřit a   protestovat, že ty ”líný černý huby, co se   válej doma na dávkách“, zobrazuje seriál moc   pozitivně. O úchylech, co si nechaj přeoperovat   pohlaví, ani nemluvě. Kupodivu jediné   negativní ohlasy, které jsem zaznamenal, byly ze   strany intelektuálů, respektive levicových   intelektuálů, přesněji levicově   aktivistických intelektuálů. Pro mě tím jen   potvrdili svou odtrženost, v jejich hipsterských   kavárnách, od ”normálního světa“. Tedy   ony se zřejmě kritické ohlasy, z pravicově,   konzervativně, rasistických zdrojů,   pravděpodobně vyskytly také, ale ty se ke mně   nedonesly :-P Za mě rozhodně: ”Díky Most!“.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Prvních pět dílů super, zleva, zprava, padni   komu padni, absolutně nekorektní, nikdo si   nemohl být jistý ničím, permanentní útok na   bránici. Pak nějak došel tvůrcům dech a   hlavně humor. Přesto fenomén vznikl, ale v   době, kdy Most! objevila i mainstreamová média,   už byl za zenitem. Přesto je v našich luzích a   hájích nadstandardní a tvorbu Kolečko x   Prušinovský je dobré bedlivě sledovat.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2019

opravdu nejsem puritán,tak jsem byl celkem   šokován,co může veřejnoprávní televize   pustit na obrazovku již ve 21.hod.Když nebudu   posuzovat toto,tak první díly mě fakt bavily   svým hrubým a černým humorem.Z dalších jsem   již tak "vydřený" nebyl, ale stále   tam byla laťka "kvality" celkem   vysoko+velmi podařené obsazení a herecké   výkony.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2019
DYCKY MOST!
Ale jo, názory se různí, každý to vidí   jinak, ale nakonec se celkově seriál myslím   povedl a Kolečko a Prušinec mě utvrdili v tom,   že zábavu i "nekorektní" pro někoho   umí a bylo to příjemné oživení na pondělní   večery. Jako celek - 80% a myslím upřímných!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47676minih47676Prokop Diviš (1977) [TV inscenace] 
Prokop Diviš n
minih29651minih29651Planeta opic (2001) 
Planet of the Apes n
minih46968minih46968Twilight sága: Stmívání (2008) 
Twilight n
minih20745minih20745Temný anděl (1990) 
Dark Angel n
minih59685minih59685Natěrač (2008) [TV film] 
Natěrač n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih5199minih5199Co je vám, doktore? (1984) 
n
minih43981minih43981Báječný Robin Hood (1970) 
Il Magnifico Robin Hood n
minih161644minih161644Utajené příběhy českých dějin (2018) [TV cyklus] 
Utajené příběhy českých dějin n
minih39923minih39923Ro(c)k podvraťáků (2006) 
Ro(c)k podvraťáků n


Hodnocení:n12345678910
MOST! (2019) [TV seriál]MOST! (2019) [TV seriál]MOST! (2019) [TV seriál]MOST! (2019) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10