Zari
ohodnotit

30 dní dlouhá noc

30 Days of Night

Další název:
30 dnů noci / 30 dní dlhá noc (SK) / Noc dlhá 30 dní (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2007
„Nemůžete zastavit to, co přichází…“

Komentáře k filmu 30 dní dlouhá noc

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Tak se podívejme co nám tato   zombiárna přinesla nového.   A ejhle! Nic. Nijak   zvláštní masky, maličko   gore, ale jinak nic. To ani   tři scénaristé (Steve   Niels, Stuart Beattie, Brian   Nelson) nedokázali vymyslet   něco nového? Překvapuje i   Sam Raimi jako jeden z   producentů. Nu, jak tedy asi   ohodnotím film se zvlášť   pitomě nelogickým   závěrem?? Jako dost   podprůměrnou podívanou. CI   10225/10817
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
30 Days of Night
Na tenhle film jsem odmítla   jít do kina a možná to byla   i chyba. Film, který   překvapil to nepopírám.   Upíry mám ráda takže je   mohu vidět v každé formě,   jenže podobných filmů je   hodně a většina z nich   nedostojí takové kvalitě,   ale tenhle snímek je jiný.   Kvalitní podívaná, která   má příběh a hraje zde   sladký Josh Hartnett a   Melissa George, která sice   není moje krevní skupina,   ale zde jsem jí lehce   skousla. Troufám si tvrdit,   že tenhle snímek patří   mezi nejlepší upírské   horory vůbec.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Přežít tuhle dlouhou noc,,,
Výborný, atmosferický horor   u kterého jsem se chvílema   bál a stupňijící napětí   mě nenechávalo klidným,   první půlka je   realističtější, pak už je   to trochu "sci-fi"   ale děsivé a krvavé. Můj   oblíbený z těch   současnějších hororů.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2013
Zasněžený prostor s   polární nocí a děsivý   upíři na lovu. Temno, strach   a křik obětí ovládnou   dlouhou noc. Upíří horor,   který překvapuje po všech   směrech. Děsivá atmosféra   doslova mrazí. Vyprávění   je trochu pomalejší, ale k   dobru věci. Nedá se   odhadnout, co se bude   následující minuty dít. O   to víc je to šokující. Viz   malá holčička přeměněná   v upírku útočící na vše   živé. Takových snímků je   katastroficky málo. Akční   horor, který se bez pochyby   držel metod z klasik. A to   výborně.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2012
Nebyl to špatný horor.   Dobře to měli ti upíři   vymyšlené. Jen mi docela   vadilo, že bylo málo   vysvětlené, kde se   schovávali celou tu dobu   předtím než to vypuklo v   městečku Barrow. Je mi   jasné, že přijeli tou   lodí, ale víc nic.
I   když na druhou stranu horor   nemusí nic vysvětlovat a   měl by být svým způsobem   tajemný. Od toho je to horor.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Za poslednú dobu je to jeden   z tých normálnejších   hororov, čo som videl. Vo   filme nechýba napätie,   násilie a desivé scény.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.9.2012
Čakanie na svitanie (teda nie twilight)
No jo no. Kde sú tie časy,   keď upírky boli zvodné   succuby s bujným dekoltom a   upíri fešáci so značným   sexepílom (nemyslím však na   súčasné moderné rozprávky   typu Twilight pre   násťročné). Tu sú dosť   škaredí. A ten hlavný mal   akoby snáď kvádro, ale   škaredý bol tiež. Kde sa   vzali, tu sa vzali. Že sa o   nich nezaujímala vláda, ak   robili podobný bordel v   iných mestách, teda   vylievali ropu, aby zakryli,   že ich sušilo po krvi. A   najhoršie na tom je, že   očividne majú na Aljaške   problém so zásobovaním   cesnakom. Inak ide ale fakt o   slušný masaker. V podstate   celý film je o jatkách a   solídne krvavých. Onak o   ničom. Raz ich nezabijete ani   snáď bazukou, raz vystačí   sekera. Na začiatku   zmasakrujú deväť desatín   dediny a potom nie a nie   ostatným nájsť a musia ich   hľadať veľmi odborným a   detailným spôsobom, dokonca   fintami typu ľudská   návnada, napriek tomu, že   lovená korisť je očividne   pod domom pár metrov od   lovca. Raz vás dorežú priam   do kosti a upírakom sa   nestávate, raz stačí keď   vás kusne decko (no tak, asi   už malo zväčšené teda   zúbky) a už ste upír a   kamoš vás musí odrovnať   sekerou. Nechýba najvyššia   obeta pre blaho väčšiny a   samozrejme moja otázka na   konci - to čo bolo za   blbosť? Tie tri body sú   možno moc, ale dávam za toho   ostrého týpka čo ich rezal,   rúbal, pílil so sexi   nasadením a pekným ťažkým   strojom, chladnú čarovnú a   temnú atmosféru Aljašky a   nakoniec za dosť slušne   dusivú hudbu s nádychom   intenzívnej industriálnej   mašinérie (hlavne pri   záverečných titulkoch som   chrochtal blahom, to bol   úžasne ohavný hudobný   motív). Inak ale príšerný   film
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Tak tohle bych brutalitou   přirovnal k remaku Úsvit   mrtvých od Zacka   Snydera.David Slade se chopil   temné a drsné comicsové   předlohy více než skvěle.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Ve chvíli, kdy na plátně   bude vidět první upír,   strach z vás mizí a film   vás pomalu začne nudit.   Horor to tedy je jenom   chvilku, zbytek je normální   drama. Efekty jsou sice   hezký, ale dobrý herec jako   Josh Hartnett, kterého mám   nejradi v "Pearl   Harbor" a "Černý   jestřáb sestřelen" se   trochu musel spléct při   čtení scénáře.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Nejhorší na filmech, na   které se těšíte je to, že   vás můžou zklamat. Na tento   snímek jsem se těšil   opravdu hodně a očekával   jsem po dlouhé době   kvalitní akčně-hororovou   podívanou. O to více jsem   zklamaný z faktu, že se   jedná jen o lepší průměr.   Ze začátku film slušně   buduje atmosféru ospalého   aljašského městečka,   které je obklopené   všudypřítomnou zimou a   chystající se na západ   slunce, které se v   příštím měsíci   neobjeví. Do této chvíle   film funguje skvěle a   seznamuje nás s hrstkou   obyvatel, kteří zde   zůstávají. Poté nastupuje   noc a s ní i upíři, kteří   postupně likvidují vše   živé. Hrstka přeživších   se schová a pokusí se   přežít do té doby než   opět vyleze slunce. Snímek   mi nejvíce připoměl   Znyderův "Úsvit   mrtvých", jak postavami,   které se schovávají tak i   útočníky, kteří mi   spíše než upíry   připomínali běhající   zombie. Herci předvádějí   slušné výkony a nechovají   se nějak trapně. Snímek má   samozřejmě pár klišé   (rozhádaný pár se za   nepříznivých okolností   usmíři, nesympatické   postavy umírají jako první)   ale není to nic co by film   výrazně kazilo. Je zde i   pár povedených scén jako   třeba první upíří útok   viděný z ptačí   perspektivy. Ale filmu něco   chybí. Plyne hodně pomalu,   útoky upírů jsou ve   většině případů   nezajímavé, akčních scén   klidně mohlo být více a   závěrečný souboj není ani   efektní a už vůbec ne   napínavý. V současné   hororové produkci se jedná o   jasný nadprůměr ale jako   film se bohužel jedná jen o   lepší průměr.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2014
Netradiční prostředí mne   docela zaujalo, horor z   Severu, to tu často není.   Upírské téma zpracovaní   už tak zvláštní není, ale   kombinace těchhle dvou témat   mne docela překvapila a rád   jsem se na film (byť krvák -   je otázkou, zda řádění   upírů někdo přežije)   podíval, ale že by to bylo   něco zvláštního, to si   opravdu nemyslím.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2012
Báječná atmosféra,   skvělá podoba upírů a   pořádný napínák. Jeden z   nejlepších hororů   posledních deseti let.   Chvíli se nenudíte, ale jste   ohromně napjatí. David Slade   je skvělý režisér a   obsazení také stojí za to,   zejména Hartnett překvapil.   Úplný závěr, kdy opět   vysvitlo slunce byl naprosto   výborný, stejně jako zbytek   filmu, který ale ve druhé   části slabě ztratil dech.   Masky skvělé, atmosféra   nápaditá.... Opravdu jsem se   bavil. Doporučuju všem   milovníkům upírů a   hororů, které opravdu za   něco stojí, protože 30 dní   dlouhá noc je v tomto žánru   z posledních let opravdu   vyjímkou. 85%.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Nevím, podle čeho se určuje   áčkovost, béčkovost ...   Myslím, že snímek (dost   brutální) neurazí ani   nebude úplně na špici. Na   atmosféru bylo zaděláno   dost dobře, otázkou je,   jestli se plně využilo   nevšední místo a okolnosti.   Je pravda, že mi také místy   přišli upíři trochu   směšně. Co mě docela   rozhodilo, byl konec,   zvlášť rozhodnutí   hlavního hrdiny.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet   $30miliónov║Tržby USA   $39,568,996║Tržby   Celosvetovo $75,505,973▐   Tržby za predaj DVD v USA   $26,877,175 //počet   predaných kusov 1,422,435║   Potenciál filmu slušný ale   nie úplne využitý, zamrzí   hlavne príbehová plochosť a   jednotvárnosť, poslabšie   vykreslenie charakterov,   mierne plus je napätie a   nejaké tie lakačky. Určite   som ale čakal viac než   všedný aj keď príjemný   priemer. /65%/
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Mrazivá Aljaška
Přiznám se,že cca prvních   30-40 min jsem to měl na 8-9   hvězd.Maximálně temná a   hutná atmosféra s   nepříjemným pocitem co se v   tomto bohem opuštěném   místě bude odehrávat,mě od   začátku   dostávala.Přehodnocení   nastalo v momentě zjevení se   prvního upíra na   scéně.Film začal   nebezpečně zklouzávat k   lascivní vyvraždovačce a   děj začal být trochu   natahovaný ve stylu kdy už   dojde na mě.Atmosféra a pár   povedených lekaček ovšem   film zachránil a tak i jindy   nevýrazný Hartnett si celkem   roli spasitele užívá.Chtěl   bych ocenit slušnou kameru a   střih která dává filmu   grády a naopak mě   nepřesvědčil závěr který   je takový tuctově   nedomyšlený,Přesto   shlédnutím chybu   neuděláte.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Od tohto hororu som vela   cakal,ale dostal len velmi   malo.Myslienka vyborna,dokonca   super hviezda v hlavnej   ulohe,ale scenar bol velmi   slaby,strasne sceny spocivali   len v skakani upirov cez   okna,inak nic moc,a to sa   povazujem za hororoveho bojka   :) Jedine plus bol zaver   filmu,inak slabota.Doporucujem   len pre fanusikov   zanru,ostatni ruky a oci prec   :)))
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Byl jsem překvapen že si   pouštím horor...páč já   horory vůbec nesleduju   protože se bojim snad u   všech scén kde něco budu   čekat...zavírám oči,   všude rozsvíceno...však to   znáte :) (doufám). A u 30   dní to nebylo jinak....hodně   strašidelná byla atmosféra   doplňující skvělou   hudbou...Kamera taky moc   pomohla páč jsem si myslel   že jsem v televizi a ti   upíři hodní i mě:)..třeba   ten pohled jak kamera byla ve   vzduchu a zaběr na ulice jak   se to tam pěkně   likviduje...To vše bylo   opravdu moc působivé...ale   co na mě bylo opravdu hodně   bylo to jak byl záběr na   Hartneta jak tam tomu napůl   upíru usekl hlavu, to sem   málem omdlel ( mám slabý   žaludek )... na závěr toho   moc není co bych vytkl, jen   jedna věc: je to prostě jen   film o upírech a jejich   řádění, a šťastném   konci.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Takhle má vypadat moderní   akční horor, který se   nebojí učit od klasik.   Atmosférou to osciluje někde   mezi kultovní Věcí a novým   Silent Hillem, dravost upírů   se vyrovná těm   nejrychlejším zombie   mrchám, a jejich vizuál je   tak „krásně hnusný“,   že upřímně doufám, že se   mi o těch parchantech nebude   zdát. David Slade dokázal   přetavit komiks do naprosto   hladké adaptace, v které se   sice občas postavy   přesouvají podezřele rychle   v ději, ale tempo ani minutku   nesleví a to je to   podstatné. Navíc je to   rozkošně krvavé a politicky   nekorektní, ani jednou však   rušivým způsobem. Výborná   věc pro dlouhé zimní   večery, kdy neplánujete jít   spát;) A jestli někdy v   zimě potkám večer venku   holčičku v květinových   šatech, budu se modlit, aby   byla po ruce sekera!
JVSoolen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Hutna atmosfera, ale bohuzel   postavy, na kterch divakovi   nezalezi, ponekud   predvidatelny dej a par   podivnosti nabouravajicich   tradicni upirskou mytologii.   To vsechno ma tento film.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2008
Velice zajímavý horor,   který je kvalitně   zpracovaný a občas je to i   velký masakr. Dobrá kamera   zachycující potoky krve.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2011
Horor který neurazí, ale ani   ničím vysloveně neoslní.   Příběh je celkem   standardní kdy osamocená   skupinka bojuje lidí bojuje   se zlem v podobě upírů a   nečekejte zde tedy žádné   překvapení. Vlastní upíři   byli ve filmu celkem dobře a   zajímavě vykreslený a i   efekty na slušné úrovni.   Ovšem pocit že tohle už   jste viděli mockrát vás   bude provázet celým filmem.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2014
30 Days of Night
Drsný horor plný krvy a   strasidelných scén.Pár   akcných scénok sa tu tiez   nájde. Manu Bennet potesil aj   ked skoncil bez hlavy.Urcite   si tento film este raz   pozriem.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Skutečně vydařený a   doslova mrazivý horor s   výtečnou atmosférou a s   neméně zajimavými zombie:)   Dle mého názoru i kvalitně   zvládnutý, co se týče   řemeslné práce a frajer J.   Hartnett to vše podtrhával   hodně dobrým hereckým   výkonem. Není co dodat,   vcelku slušne vychytanej   horůrek, který dokáže   určitě vylekat a postrašit   ať v nečekaných situacích   nebo při samotné krvavé   lázni, sekání hlav či   kousání do tepen.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Zajimave podani upiriho   vzhledu. Film me diky tomu   zaujal a pote me vtahl do   deje. Konecne nejake aspon   trochu uveritelne podani
terka69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Tenhle film jsem objevila   úplně náhodně. Takže mě   nezklamal ani nepotěšil. Co   se jedná příběhu tak je   trošku nedomyšlený a vůbec   se mi k němu nehodí   hororové označení, jelikož   ty zrůdy co se tam objevují,   nebo jakkoliv jim chcete   říkat, jsou spíš   směšné, vypadají tak a   dokonce se tak i vyjadřují.   :-D ale jinač se mi film   celkově líbil můžete se u   něj zasmát, zamyslet, a   někdo se u něj klidně   může i bát :-D
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Dle meho nazoru je to   povedenej kousek. Upiri sou   takovej evergreen. Vetsinou   ale konci strasnou beckovosti   s hloupe vypadajici umelou   krvi. 30 Days... tomu je   jinak, a krev nevypada nikde   tak dobre jako na snehu :))
Ingrid
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Jsem na rozpacích. Koušou   jako upíři, houfují se jako   zombie a vřískají jako   banchee, přesto vůbec   nenaženou strach a jsou   spíše srandovní. V   podstatě celý film nenažene   ani na chvíli strach, má   slabé lekačky, takřka   žádnou atmosféru a   nepomůže ani umístění do   30 dní zatemněné Aljašky,   pohled na západ a východ   slunce nebo na zasněžené   pláně je totiž spíše   romantický než hororový.   Nemůžu si pomoct, ale pro   mě se jedná o jeden z   největších komerčních   kýčů na poli hororu, v   podstatě ničím   originální, i když si na to   hraje. V některých filmech k   budování atmosféry hodně   pomůže hudba, ale ta je zde   nevýrazná, skoro jako by   nebyla. To všechno by ještě   nebylo tak strašné, jenže   dovršením je kamera, pro mě   něco nestravitelného, ale   bohužel stále   častějšího, chtěla bych   mít nějakou nadpřirozenou   moc a v momentě, kdy se s ní   začne švengovat sem a tam,   jim ji vzít, postavit a   nechat netknutou, abychom z   těch útoků, bitek a krve   taky něco měli. Protože   takto je úplně jedno, jestli   jste v kině na A filmu nebo   koukáte doma na PC na   otřesné B, není prostě   pořádně vidět nic ani u   jednoho. Pokus šokovat   rozsekanou holčičkou nebyl   příliš dobře zvládnutý,   kam se to hrabe na klučinu v   Planetě Teror. Co bych   dodala, nic jsem nečekala,   nic jsem nedostala, díky bohu   za finále v ohni, které to   trochu vylepšilo, ale o moc   ne.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Čiší z nich takový   nepříjemný chlad a nemá to   nic společného s místem na   kterém se ocitli, jejich   nelítostná tvrdost, až   vypočítavost mě zaráží,   jsou jako kobylky, nasytí se   a táhnou o adresu dál, ti co   se spíš náhodou(zcela   nechtěně)objeví v jejich   zorném poli, jsou naprosto   bezbraní...i když nepatrná   šance na záchranu jim   ještě zbývá...ale   "oni" už se   blíží...
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Čistě subjektivně velmi   povedený upíří horor   mísící vynikající   atmosféru podobnou   Carpenterově   "Věci" se správně   brutálními a krvavými jatky   podobnými Snyderově   "Úsvitu mrtvých" ,   podpořený velmi dobrou   myšlenkou , mrazivou hudbou a   jak už to tak v poslední   době bývá i otevřeným ,   ale krásně hrdinským   závěrem.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Tak tohle je moc pěkný film,   překvapilo mě to už proto,   že jiné upíří filmy mě   zatím zas tak moc nezaujaly a   ani od tohoto jsem moc   nečekal. Postavy jsou ale   sympatické a i záporáci   mají velké charizma.   Působivé je také   prostředí i celková   atmosféra filmu.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Musim říct, že tenhle film   mě opravdu bavil a jak už tu   někdo psal, i pro mě je to   jeden z nejlepších   upířích hororů. Líbila se   mi atmosféra, smutnej konec a   nesmim zapomenout na hlavního   hrdinu, Joshe Hartnetta :)
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Po dlouhé době film, u   kterého jsem hltal opravdu   každou minutu. Temná a   strašidelná atmosféra   vesničky, která se ponořila   do nekonečné noci kdesi   daleko od civilizace. Vadí mi   pouze, že jsme se   nedozvěděli něco více o   těch krvelačných bestiích.   Odkud se vzali apod. To ale   nic neubírá na atraktivitě   filmu a celkově bych ho   hodnotil jako velice   povedený.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Jako hororový fanda bych si   měl nafackovat za to, že   jsem tenhle kousek viděl až   teď. Lepší však teď než   nikdy. Od začátku jsem měl   pocit, že to nebude špatné,   po shlédnutí jsem z toho   nadšený. Herci byli   sympatičtí, kombinace   městečka v noční zimě   velmi rafinovaná, příběh   dobře vymyšlený. Pokud jde   o efekty, mně to trochu   strach nahnalo, jenom bych se   více vyřádil na   namaskování upírů. Bavilo   mě to a klidně bych si to   dal znovu. Tleskám.
Hakamiah
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Díky bohu za filmy o upírech   jako je tento, kdy upíři   jsou krvelačné bestie a ne   krasavci snažící se dostat   do kalhotek teenangerkám. Jen   bych tedy ocenil více   vysvětlený příběh.
asdf23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2009
Koukala jsem na to sama po   půlnoci a docela jsem se   zdravě bála :) Upíři byli   krvelačný a z těch jejich   křiků mi lezl mráz po   zádech :) I herci v hlavních   rolích mi byli   sympatičtí.Jeden z   nejlepších hororů s   upírama který jsem viděla.
miratskyl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Mrazivá atmosféra hned od   prvních minut.   Charismatičtí a hlavně   děsně cool upíři, kteří   mají dokonce vlastní jazyk.   Komiksová akce. Jo to   všechno mám rád. Proto je   to pro mě jeden z   nejlepších upířských   filmů. Danny Huston je   ďábel!
Topi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Až na fakt, že mi upíři   nepřijdou strašidelní a to   není problém pouze tohoto   filmu, se tento horor dost   povedl. Atmésféra je opravdu   hustá, krve dostatek, nikoli   však směšná přemíra a   Hartnett byl vážně boží,   obzvlášť se sekyrou. Škoda   slabšího scénáře a   podivných skoků v ději.
Koldyn11
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2009
I když jsem   "nefanoušek"   zombií, upírů a   všelijakých podobných   monster, rozhodl jsem se na   tento kousek z aljašského   městečka podívat. Tohoto   rozhodnutí jsem každopádně   nelitoval a když zhodnotím   tento film s tím málem   hororů, co jsem prozatím   viděl, musím jej označit   jako nadprůměrný, jelikož   hlavní dvojice zahrála   slušně, z některých   upírů šel opravdu strach a   mrazivá atmosféra městečka   Barrow mě nechala ještě   nějakou dobu chladným.
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Tak tento film mě velmi   příjemně potěšil. Pěkné   gore a tíživá atmosféra   (podporovaná dobrou   hudbou). Paranoiy se sice   nepodařilo dosáhnout (od   toho ale máme přece Věc),   nicméně akce byla chvílemi   přímo zlatá - jako třeba   scéna z ptačí perspektivy   či odveta s těžebním(?)   vozidlem. Každopádně jsem   rád, že se v žánru   "upírských   filmů" zase jednou   objevil nějaký syrový,   brutální snímek, a ne   nějaký teenagerovský   brak. Snad jen úplně   poslední scéna byla až   trochu moc klišé. 9/10

PS: Pokud znáte   Vampire the Masquarade,   určitě si stejně jako já   vzpomenete na upíry Sabbatu   :)
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Ledová atmosféra těží   hlavně z netradičního   prostředí nejsevernějšího   města Alijašky a je   nádherně podkreslená   mrazivou hudbou, která ve mě   místy vzbuzuje vzpomínky na   Thing. Místy je 30 dní   dlouhá noc poslušně   komixově afektovaná a její   poselství není zrovna to z   nejhlubších, ale po   technické stránce tomu   nedokážu nic vytknout. A v   závěru jsem měla v krku   docela slušný knedlík :)
puol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Už komiksová predloha Stevea   Nilesa je patričné divná a   film to plne zachováva.   Možno by chcelo viac   rozvinúť postavy upírov a   už by to bolo bezchyby, ale   aj tak sa jedná o neprijemné   pútavú upírsku story.
Thomax
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Pro milovníky hektolitrů   krve je tu přírůstek do   rodiny. Film jde od začátku   hned na věc a potoky krve   přestanou až se   závěrečnými titulky. Film   má dobrý spád a triky.   Přelet kamery nad městem,   kde upíři mordují jeho   obyvatele po desítkách je   opravdu efektní. S logikou   filmu jako takového je to už   horší. Oceňuji originální   konec.
Pohoda-jazz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2009
tento horor byl pro mě   překvapením, tím že by   američani přestali dělat   happy end? Musím říct, že   nemám ráda detailní   záběry ńa potoky krve a   tento snímek je jeden z   mála, který je až tak moc   nemá.
slajd
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2011
Konečně dobrá upíří   akce. Film vtáhne už od   začátku. Možná by to   chtělo trochu vysvětlit   nějaké nejasnosti k ději   ale jinak super
poiu1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2009
30 dní dlouhá noc mě   poměrně překvapila,   nečekala jsem takovou   kvalitku. Ve filmu byly moc   pěkné masky upírů, byly   výjimečné a přesto velmi   působivé. Celou dobu film   provází napětí a krev   teče proudem, přesto to   není nijak nechutné, prostě   se to tam hodí. Závěr je   docela překvapivý, jediné,   co můžu vytknout, je   posledné scéna, kdy se   hlavní hrdina - Josh Hartnett   rozpadá na prach v objetí se   svou expřítelkyní. Trochu   moc doják na konec akčního   hororu.
Korbitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Ubohá atmosféra, ubohé   herecké výkony /Hartnet po   Nabít a zabít vyloženě   zklamal/, ubohý režisér. Co   to ten nevědomý provedl?!?!   Hysteričtí upíři /kdo ví,   odkud že se to vlastně vzali   a o co jim jako jde/ působí   vyloženě směšně a   trapně. Nic nezachrání ani   upíří holčička a jediná   dobrá scéna, kdy kamera jede   nad městečkem a všude   cáká rudá krev na sníh.   Jinak se jedná o víceméně   zbytečnost, která v historii   hororu výraznější stopu   zcela jistě nezanechá.
Kubee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
naprosto bezkonkurenční   záležitost. je to rychlý,   brutální, má to spád a   hlavně to konečně za pár   dní vychází na DVD.
Grassazione
Hodnocení:
Přidáno: 30.10.2009
I když jsem na tomto hororu   byl v kině a v celém   kinosálu jsem byl pouze já a   můj známý, tak jsem se   skoro nebál. Lekal jsem se,   to ano, ale o tom to přece   není. Člověk má být   napnutý, čekat co se stane,   a ne samé lekačky.
Anamorph
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
30 dní dlouhá noc? No kdyby   bych na Aljašce, asi bych se   zcvoknul, nebo bych krk   nastavil cestě žíznivého   upíra s docela hlubokejma   hláškama. Atmosféra   dusivá, upiří lační,   blondýnky vnadné, Harnett   dokonce i mužný, ale stejně   jsem se tolik nebál. Z   mrazivého prostředí je   lepší jiná Věc...
ApexTwin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.11.2007
...
No :) Tak na tento film som sa   tesil, ale sklamal ma   neskutocne moc..Jedina   pozitivna pasaz z filmu bola   na konci, ked upir uznal   "odvahu" cloveka   postavit sa mu aj ked dopredu   vedel ze je slabsi, no inak   uplny prepadak.
Ale tak   kazdy si urobte svoj nazor.
Ef
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2010
wtf:/
Jak tady čtu ty komentáře,   asi jsem koukala na nějakej   jinej film. Neskutečná nuda,   vážně jsem měla pocit, že   ten film trvá 30 dní a ne   113 minut. Ten konec budiž,   mělo to docela dobrou   myšlenku, ale za tu patří   plus body komiksu, ne   nedotaženýmu filmu. Celkově   na tom nemůžu najít skoro   nic, za co bych pochválila   režiséra a ne   autora..zklamání.
taker2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2012
taker2
dobrý filmek i když nevím   mě to jako horor   nepřipadalo.tematika o   upirech mě baví a tenhle   film mě nezklamal.všem   vřele doporučuji.
Banky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Po dlouhé době jeden z těch   lepších hororů. V paměti   mi asi dlouho zůstane   perspektivní pohled kamery,   která po útoku upírků byla   prostě fascinující. Dále   musím pochválit výkon Joshe   Hartnetta, kterého moc v   lásce nemám, ale taky   dokázal, že hrát   umí.Nejvíce mě zklamalo,   že jsme se nedozvěděli,   odkud se upírci vzali a proč   páchají taková zvěrstva.   Fanoušci hektolitrů tekoucí   krve si určitě příjdou na   své taky.
Brokeback
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Je mi to taky moc líto, na   film jsem se těšil a zklamal   mě. Už jak jsem uviděl   chování a podobu těch   upírů tak jsem si myslel že   do filmu zabloudili z Buffy,   zabíječky upírů ...   Hlavní hrdinové se   schovávají protože všude   jsou upíři, pak vylezou a   nikde upíři nejsou, upíři   jsou na začátku rychlejší   než auto a pak hl. hrdinu ani   nemůžou dohonit, o   hereckých výkonech ani   nemluvim, ten kompars upírů   evidentně ani neví co má   dělat (všimněte si zejména   ve finálním souboji, co tam   dělají), všichni a všechno   je tam patetický ... a proto   to všechno zachraňuje   zvukař a tak se tam prostě   jenom hlasitě vříská a   nelidsky ječí, aby se to   všechno schovalo .... ee....   mně se to teda nelíbilo   vůbec.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16917minih16917Preludium (1941) 
Preludium n
minih102779minih102779Jednou ranou (2013) 
A Single Shot n
minih12962minih12962Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 
Mrs. Doubtfire n
minih62276minih62276Bravo Girls: Bojovat až do konce (2009) 
Bring It On: Fight to the Finish n
minih4224minih4224La bestia uccide a sangue freddo (1971) 
La bestia uccide a sangue freddo n
minih44052minih44052Popel (1969) [TV film] 
Popel n
minih45450minih45450100% blond (2005) 
Dirty Love n
minih41455minih41455Latter Days (2003) 
Latter Days n
minih112875minih112875Cesta ven (2014) [DVD kinodistribuce] 
Cesta ven n
minih36990minih36990Major Dundee (1965) 
Major Dundee n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

30 dní dlouhá noc: Doba temna (2010) [Video]

 30 dní dlouhá noc: Doba temna (2010) [Video]
30 dní dlouhá noc: Doba temna n
30 Days of Night: Dark Days
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Ben Ketai

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sedm kilo pro Králíčka

Sedm kilo pro Králíčka
Sedm kilo pro Králíčka

Naposled navštívené:
Sedm kilo pro Králíčka

Sedm kilo pro Králíčka
Sedm kilo pro Králíčka