Duben
ohodnotit

Vesnice

The Village

Další název:
M. Night Shyamalan's The Village; The Woods (prac. název); Grey
Rok:
2004
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
30.9.2004
„Dny klidu jsou pryč...“

Komentáře k filmu Vesnice

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 61
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Tajemno, záhadno, podivno to   je směs kterou mám rád. Zde   mi však připadá, že má   film strašně dlouhý   začátek. A je tu příliš   mnoho zbytečného   filosofování. Přesto mne   snímek zaujal svou podivnou   atmosférou. Za vidění   stojí.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Nejsem si zcela jistá, jestli   tento film stojí za to   vidět. Určitě nenadchne.   Herci hrají co mohou, ale v   podstatě nemají co. Co ale   oceňuji, je příběh, jehož   potenciál určitě nebyl   naplněný. Ten mě opravdu   dostal.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Na tomhle filmu jsem byla v   kině ale byla jsem celkově   zklamaná, očekávala jsem   mnohem více už jen díky   režii M. Nighta Shyamalana,   bylo to zbytečně zdlouhavé,   byli pouhé dvě věci, které   se mi na filmu líbili a to   Joaquin Pheonix a hudba
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2014
Vesnice, kde je úplně jiný   svět. Obyvatelé vytvářejí   komunitu, která žije svůj   spokojený život. Jsou   šťastní, nic jim   neschází. Ale přeci jen tu   je něco děsuplného. Z lesa   přicházejí příšery, ze   kterých mají strach. Strach   tak velký, že se neodváží   z vesnice vyjít, tudíž ani   netuší, jaký svět je   opodál. Tajemný snímek,   který ale postrádá nějaké   to kouzlo. Něco tu prostě   ještě chybí. Tempo je   pomalejší a atmosféra jakž   takž. Pro někoho je   zakončení příběhu   překvapivé, ale přiznám   se, že tak nějak jsem to   očekával. A tak nevím. Je   hodně diskutabilní, o jaký   žánr se vlastně jedná.   Jistá složitost mate, což v   divákovi vyvolává   rozporuplné reakce. Námětem   však je snímek zajímavý a   rozhodně stojí za   shlédnutí.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2021
PROCESOR!
„Ti o nichž se nemluví“  
Je tam hodně velkej   tajemnej náboj, co je to tam   za tou vesnicí..Někde tam   jsou a jdou si pro Vás.   Přáli si žít v izolaci, a   to se jim splnilo. Jakou cenu,   ale za to zaplatí?
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Zvláštní.......
......opravdu zvláštní a   těžko (co se týče žánru)   zařaditelný filmový   počin.Někdy si říkám,kam   ten zatracený M.N.Shyamalan   na ty nápady asi chodí.A   možná nebo spíš radši to   ani nechci vědět :-).
Po prvním zhlédnutí   tohoto přinejmenším   zajímavého filmu,jsem   přemýšlel nad tím,co nám   tím asi tak chtěl říct a   ukázat?
Jestli,je   tohle možné v reálném   světě?
Po druhem   podívání,jsem si   řekl......

........"a proč   vlastně sakra ne?"
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Všichni očekávají od   známého režiséra   Shyamalana stejný žánr,   jako podal v jiných   snímcích. A jelikož je to   úplně jinak, nedokáží   zařadit film kam patří.   Možná je to je úmysl, aby   nebyl zařazen do škatulky.   Vesnice je odřízlá od   okolního světa, má pevný   řád a zásady obyvatel a   jelikož se bojí něčeho,   čemu nerozumí, tak trestají   každého, kdo to poruší. Na   mě každopádně strach   doléhal, pocit úzkosti, že   člověk nikam jinam nesmí   než má vyznačeno,   stereotipní život, prostě   vás tento film vtáhne do   děje a přemýšlíte, až   kam je možno zajít.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Ze začátku skvělá   atmosféra a kdyby tak film   pokračoval dostal by o dost   větší hodnocení. Ale konec   to všechno tak obrátí a   zkoní, že nemůžu jít   výše.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Názory na tento film se dost   různí, což znám i ze   svého okolí. A zase tu   někdo přemítá, že to   nebylo hororové, když to   měl být horor. Zase je tu   cítit snaha o   škatulkování. Proč? Toto   je právě jeden z těch   filmů, který nemá jasně   vyhrazený žánr, tak proč   se o to snažit násilím.

Přesně jak   říká Karabekian, tak   právě i mě velmi zaujala   myšlenka společnosti, která   doborovolně žije uprostřed   lesů, zcela odříznutá od   civilizace. A k tomu ty   neznámé bytosti, které   nesnáší červenou barvu.   Film má příjemně napjatou   a tajemnou atmosféru a   kvalitní, opravdu nečekaný   závěr. Líbil se mi a spíš   se tak řadím k jeho   příznivcům.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Zvláštní mystika, dost   odstrašující izolace lidí.   Asi šlo o zobrazení něčeho   typicky amerického,že   vesnice je dobro a okolní   svět je zlo. Příběh je   trochu přitažený za vlasy.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Tento film buď budete milovat   nebo nenávidět.Záleží na   tom,jaký tip filmu máte   rádi a co od něj   očekáváte.
Já se   řadím do první   skupiny.Čekal jsem,čím mě   Shyamalan překvapí.A on mě   nezklamal.No,musíte vidět   sami a až do konce.A čím   méně o tomto filmu   víte,než si ho pustíte,tím   lépe.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Good (yellow) idea!
Jak ochránit své s láskou,   leč přísně vychovávané   děti před hrůzami světa   „tam venku“, za zdmi   našich domovů, před   krvelačnými nestvůrami   číhajícími v lese? Přece   natíráním kmenů stromů na   žluto... A strašením,   samozřejmě. Ale žádné   tmářství a manipulace s   dětskou myslí nedokáže   udržet otázky, které   dospívající začnou klást,   uvnitř dospělými   vytyčených hranic. Nehledě   na to, že citům se prostě   poručit nedá. Bohužel,   cesta do pekla (zde vlastně   do ráje, zabydleného pouze   hodnými lidmi) bývá   dlážděna samými dobrými   úmysly. A ani nemusí být   lemována výstražnými   žlutými praporky – zlo už   si cestu najde samo. Ale ta   prvotní idea byla   pochopitelně chvályhodná.   Sám bych se hned přidal a   rozdával dětem i   dospívajícím ty štětky a   kyblíky se žlutou barvou.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Tento film rozdělil dav   fanoušků a diváku na dva   nesmiřitelné tábory,   kteří sem tam dělají   nějaké kompromisy…Tu se   shodnou že tamto bylo dobré   ale zase že tamhleto bylo   úděsné, ale základní   problém zůstává, co tím   režisér k sakru myslel když   tohle natočil?...Pokud   přistoupíte na stejnou hru   jako režisér tak se vám to   bude celkem zamlouvat a budete   hltat každý kousek filmu,   pokud ne, tak to vypněte a   zapomeňte že nějaká   Vesnice existuje…Námět   není zase až tak úplně k   zahození, atmosféra   poklidné vesnice, která je   narušována jen Těmi, o   kterých se nemluví,   odříznuté od světa, kde se   jakoby zastavil čas…Až mě   překvapilo kolik hvězd   Hollywoodu ve Vesnici hraje, a   myslím si že to není na   škodu když vám po place   běhá vynikající Joaquin   Phoenix jakožto nebojsa   který se chce dostat do   města pro lék a ukázat že   strach je jen v jejich   očích, nebo též   vynikající Adrien Brody coby   zarostlý dement :-)…   Vesnice se v mnoha ohledech   liší od předchozí   Shyamalanovy tvorby ( zatím   jsem viděl jen 3 filmy   )…Řekl bych, že ta   nejzásadnější změna je v   postavách, které žijí v   uzavřené komunitě, kde   platí jasná pravidla…V   první půli filmu se budete   seznamovat s obyvateli, a to   není to nejzábavnější co   by jsem si přál, zkrátka   celkem nůďo…V druhé   polovině filmu už ale   značně zvážní atmosféra   při které vře krev v   žilách…Technicky se   Vesnice povedla:   atmosférická hudba   nádherně vytváří poetiku   vody, mokrého listí,   podzimu, lesa…Snímání a   barva jsou úchvatné a je to   právě atmosféra přírody a   lesa, co drží film nad   vodou. Právě tohle je totiž   to jediné, co nezklamalo   vysoká očekávání   fanoušků Shyamalana!
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Bestiální thriller
Když jsem poprvé shlédl   tento film, tak jsem si   uvědomil jak lidé dokáží   být posedlí svými   předsudky či hloupými   názory. Film Vesnice vlastně   pojednává ne o strachu k   nestvůrám v lesích, ale o   lidských bestií v nás,   kteří jsou schopni udělat   cokoliv jen aby dosáhli   svých cílů. A to právě z   tohoto filmu činí tak   geniální či šílené   (přeberte si to sami)   filmové dílo. Snad jediným   světlým zábleskem   uprostřed té temnoty je   láska mladé dívky Ivy k   mladému tichému rebelovi   Luciovi. Obdivuhodný výkon   mladé herečky mě opravdu   fascinoval. Smekám nejen   před ní ale i před celým   filmem, který já osobně   řadím mezi nejlepší   thrillery.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Nebyl by to Shyamalan, aby po   Šestém smyslu nenatočil   další film ve kterém bude   všechno přeci jen trošku   jinak než se zdá.
Perfektní scénář i   závěrečné rozuzlení.   Příběz z americké vesnice   konce 19. století, kdy   největším strachem je   strach z neznáma.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Další slohové cvičení   symbolisty Shyamalana na téma   "Jak pomocí co   nejtajemnějšího příběhu   přesvědčit diváka o   potřebě dobra, lásky a   víry." Obrázky jsou to   pěkné, snaha o   atmosféričnost ale často   příliš urputná. Některé   pasáže jsou vysloveně   parádní, až to vypadá, že   režisér točil právě   kvůli nim, protože zbylá   omáčka je rozbředlá a bez   jiskry. Taky pointa je   vyzrazená příliš brzy a   film dojíždí tak trochu na   volnoběh, což překvapí u   autora, který si potrpí na   nečekaná rozuzlení. Zdá se   mi, že Shyamalan chtěl   (zase) něco hodně moc   sdělit až se mu to jako   celek sesypalo.
Vig
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Poněkud zajímavá směsice   žánrů s výbornou hudbou,   herci a kamerou.
To je   ale vše!
Mysteriózní ano, dobrá,   ale drama? thriller?   horor?...to ne :(

Škoda, tešila jsem se,   takhle jsem se sama pokoušela   přinutit to sledovat do konce   jak to dopadne s blázínkem   Brodym.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Pár lidí mi říkalo, abych   se na to podíval, ale díky,   že mi neřekli jak to   všechno je. Závěr mě   dostal. Skvělý herecký   výkon Adriena Brody. Bryce   Dallas Howard mi hodně   připomínala Millu Jovovich.   Vřele doporučuji, je na co   se koukat.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Filmem Vesnice mě Shyamalan   opět nezklamal; zase je   nezaředitelný, žánrově to   není ani horor, ani pohádka,   ale ani oba žánry dohromady   nedávají obraz o Vesnici;   mystický thriller, to je   dobré označení, ale   nejlepší je napsat   Vesnice.
Příběh   Vesnice je velmi hluboký,   chybí mu však šířka i   délka. Nicméně nevadí,   hlavní myšlenka se povedla.   Prozrazovat děj nebudu,   divák by z toho pak neměl   takový dojem.
Česká   úprava byla pokažena v   některých částech chybným   překladem; nevím, jestli to   byl záměr, nebo je ten   překladatel vůl, ve druhém   případě by si měl   zopakovat gramatiku,   nepoužívat formulace, s   nimiž neumí pracovat, nebo   nejlépe - držet se dál od   veřejné aktivity.
Ale   coby, dabing mě potěšil,   hlavně se mi líbila role   Vojty Kotka. Obecně bylo   obsazení sestaveno z   tradičních dabérů i herců   na tomto poli řídčeji   působících, podobně jako   autor vybral původní herce.
Papaja73
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Horor?Thriller?Drama?Těžko   říct,tento snímek je totiž   žánrově dost obtížně   zařaditelný.Příběh se   rozjíždí docela slibně a   vy se těšíte na vzrušení   a napětí z děje,aby jste   vzápětí byli zklamáni   tím,jak se film postupem   času vyvíjí.Celkově na mě   film působil dost zmateným   dojmem,nemluvě o podivném   závěru filmu.Jestli bylo   záměrem tvůrců natočit   thriller s hororovými   prvky,moc se jim to nepovedlo.
Out-Of-Way
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Musím uznat, že film má   místy dobrou atmosféru,   kterou také hodně dělá   hudba, ale musím také   konstatovat, že je to   většinou silně   koncentrovaná nuda.   Zbytečně dlouhé, nic   neříkající scény.   Herecké výkony celkem ujdou,   některé postavičky jsou   ovšem nesympatické. Hlavně   parodie na slepou dívku.   Viděl jsem už hodně filmů,   ve kterých byli nevidomí,   ale takhle ubohý výkon jsem   ještě nezažil. Dal bych ji   Zlatou malinu (a pár facek   :). Že je ve filmu mnoho   nelogičností, tak o tom se   nebudu rozepisovat, nestačil   by mi maximální počet   znaků. --- O čem to jako   mělo být? O bandě   pokryteckých hlupáků,   kteří žijí v bludech?   Kteří si nechtějí přiznat   realitu světa okolo sebe, a   nebo že by se zase jednalo o   nějaký tajný experiment?   Těžko říct, ale vím   určitě, že u mne režisér   Shyamalan definitivně   skončil. Vesnice je přesně   ten typ filmu, na který se   dá podívat jen jednou a   potom už nikdy. Na jeho   další filmy už zvědavý   nejsem, protože Znamení se   mi taky vůbec nelíbilo. ---   Je směšné, kolik lidí tady   řeší jaký je to žánr. A   že by film byl   nezařaditelný? Škatulka je   zcela jasná - nudný film.   Možná, že autor chtěl   tímto snímkem opět říci   nějakou hlubokou myšlenku,   určitě ano, ale nějak mu to   nevyšlo. Shyamalan se asi   zařadí k těm filmovým   tvůrcům, kteří si   nastavili na začátku své   kariéry laťku příliš   vysoko a jen těžko natočí   něco lepšího než Šestý   smysl. --- Film se měl spíš   jmenovat Skanzen bláznů.
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2007
Námět je zajimávý,   zpracování je pěkné, ale   stejně to není ono. Něco   tomu chybí, nějaká   perlička nebo výraznější,   napínavější děj. A navíc   není tento film horor,   spíše jednoduše   odvyprávěný příběh   skupiny lidí, kteří si   vytvořili malou civilizaci   odlehlou od okolního světa.   Stále jsem čekal, jestli   nastane ten okamžik, kdy   'Vesnice' nabere otáčky, ale   nedočkal jsem se. Škoda,   takhle vidím tento film   někde v příliš   nezáživném průměru.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Pro milovníky tvorby M.Nighta   Shyamalana je to další ze   záchvěvů jeho geniality,   pro běžného diváka jeho   nejméně stravitelný film.   Děj není až tak zajímavý,   pointa také není tak   šokující. Co ale   zůstává, je   nepřekonatelně strašidelná   atmosféra, ve které je   nejhorší pouhý předpoklad   něčeho zlého.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2006
Film bezesporu zajímavý,   nicméně nepřesvědčil mě.   Závěrečné odhalení ani   moc nepřekvapilo, dalo se   tušit. A když už bylo   jasno, co a jak, neustále mi   hlava šroubovala a hledala   nelogismy, proč se nemohli   ukrýt. Ale skvělá hudba a   atmosféra, zajímavý Joaquin   Phoenix, naopak naprosto   nevěrohodná slepá Ivy.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Shyamalan pro mě vždy bude   režisérským kouzelníkem a   to nic nezmění na faktu, že   se "Vesnice"   každému nelíbila. Měl o   tomhle filmu určitou   představu a to se mu také   naprosto dokonale povedlo.   Úžasný film, který má   své kouzlo. Protože kdo z   nás by aspoň na chvíli   nechtěl utéci z dnešního   hektického života. Nejspíš   asi většina z nás. Ti lidé   utekli před, pro ně zlou   civilizací do daleko   přátelštějšího   prostředí, které si sami   vytvořili i když nebylo tak   dokonalé, jak si mysleli. Pro   ně byli nepřátelé tam   venku, ale neuvědomovali si,   že ani jejich pohodový   život se nedá udržet   navždy. Lidská povaha je   stejná všude a nezmění to   ani vysoká kamenná zeď.
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Potěšil mě!
Po několika špatných   kritikách jsem měla   obavu..ale film mě velice   potěšil..i když pointa se   dala časem docela   předpokládat, bylo to   příjemné pokoukání a   úžasný biják-skvělé   exteriéry a dobří   hercí..co víc...kdyby to   bylo pokaždé..
mikee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Atmosféra je budovaná velice   dobře většinu filmu , aby   ji potom autor zničil takovou   pointou?! Opravdu jsem si   představoval cokoli , ale to   co se z toho vyklube ani   náhodou a ten závěr u mě   sráží hodnocení o několik   pater dolů! Velké zklamání   a promarněný čas.
Naomi21
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Vesnice aneb Shyamalan se   dostává do kruhu své   fantazie. Režisér se zde   snaží překonat své minulé   filmy a v první polovině se   mu daří budovat atmosféra   strachu. Navíc má k ruce i   herce jako Joaquin Phoenix a   zvláště pak Adrien Brody.   Začátek vám vsugeruje, že   to co uvidíte bude ještě   děsivější než předchozí   Shyamalanovy filmy. A tak   čekáte, kdy se napětí   rozjede na plné pecky.   Bohužel se nedočkáte.   William Hurt totiž své   filmové dceři vysvětlí co   a jak, pročež všechna akce,   napětí a vlastně celý   scénář mizí v nenávratnu.   Vy, ještě navnaděni zvraty   minulých filmů, stále   doufáte, že   "něco" se přece   jen přihodí. Nepřihodí.   Jenom film se dobere svého   konce. Potom se rozjedou   titulky a vy budete jen zírat   na to, kam že to ten   fenomenální Shyamalan,   kterého jste tak milovali za   Šestý smysl, směřuje.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Za napad a barevnou stylizaci   sedm bodu. Jinak tedy   scenaristicka i rezijni   slabota. Ten konec je uz   vylozene nemohoucnost.
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2007
Herci nebyli tak špatní,   což se už ale nedá říct o   scénáři.Joaquin Phoenix už   tradičně nezklamal, ale ani   on mě nedokáže   přesvědčit, abych si tohle   dílko dala znova. Atmosféra   je místy celkem slušně   "temná", ale jako   celek Vesnice moc nevyzní.   Něco jí prostě   chybí....škoda.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Zajímavej, tajemnej film,   kterej vybočuje z řady.   Dobrej nápad a celkově   originální. Nejvíc mě   zaujal Joaquin Phoenix, ten   jeho pohled je vážně   kouzelnej :) Pak se mi líbila   ještě Bryce Dallas Howard v   roli odvážný Ivy.   Obyvatelé vesnice si žijou   docela pohodovym životem až   do doby, kdy je začnou   napadat "Ti, o nichž se   nemluví" z okolních   lesů. Je ale opravdu všecko   tak, jak to vypadá? Nebo   úplně jináč? To se dovíte   na konci filmu, já ho můžu   jedině doporučit.
BlackElvis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Ach můj Bože... jak je   možné, že Shymalan, který   mě ohromil svými   předešlými snímky najednou   natočil takovou blbost? Kdyby   to byl jeho první film,   určitě by se mi to líbilo.   Ale to co dříve fungovalo,   už dnes nefunguje. Shymalan   natočil znovu úplně to   samé. A navíc atmosféra   která byla někde zdát se   mnou nakonec neudělala   takové divy jako třeba   udělalo Znamení. Hudba -   sice pěkná, ale většinou   používana zbytečně a v   trapných momentech. Ano i ta   trapnost už se objevila.   Herci nejenom že někdy melou   kraviny, ale jejich herecké   výkony jsou nezajímavé a   nudné. Bryce Dallas Howard se   mi přímo hnusila a Joaquin   Phoenix, který jako jediný   se aspoň trochu pokusil   hrát, nedostal moc prostoru.   Závěr sice zapůsobil, ale   asi tak na 15 sekund (zatímco   závěr Šestého smyslu   fungoval ještě 15 týdnů).   Tu hvězdičku ani nevím   proč dávám, ale na dvě to   nevidim. Čekat něco od Dámy   ve vodě by mohla být   největší chyba mého   života. Shymalan by nemusel   furt točit to samé dokola a   mohl by se už konečně   pokusit i o jiné žánry,   jako to kdysi udělal i   Hitchcock.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2008
Vesnici jsem si půjčila na   popud své kamarádky, která   na ní byla v kině a byla z   ní úplně unešená. Film,   který byl ze začátku   zajímavý a napínavý   sklouzl v průběhu do   totální nudy, která   gradovala koncem, který sice   některé lidi nadchnul a   ohromil, ale mě totálně   zklamal.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2005
shaymalan je skoro uz   trapnej.6.smysl dobry,vyvoleny   skvely,znameni uhozeny,tohle o   nicem
leva2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Film, jehož největší   slabinou je paradoxně věc,   kterou sám nemůže ovlivnit   a tou je přespříliš velké   očekávání fanoušků pana   režiséra a scenáristy v   jedné osobě. Ocenil jsem   Shyamalanův zajímavý nápad   zápletky, ocenil jsem hlavní   myšlenku, která se zjeví po   odhalení ústřední pointy.   Bohužel ona pointa je dost   problematická. Ne snad proto,   že by nebyla zajímavá, ale   vzbuzuje spoustu otázek   ohledně nepravděpodobnosti a   přílišné   "přitaženosti za   vlasy". Nicméně, i tak   jsem byl spokojen. VESNICE je   krásně ATMOSFÉRICKÁ   záležitost, se skvělou   hudbou a to, že horor moc   nepřipomíná a že jsem se   skoro vůbec nebál, mi vadilo   ze všeho nejmíň a výčitky   tímto směrem neberu
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Záměrně jsem se vyhýbala   tomu, abych si někde   přečetla cokoliv o tomto   filmu, dokud ho neuvidím,   protože jsem nechtěla   přijít o očekávanou   překvapující pointu.   Určitě obdivuji Shyamalana,   že dokáže něco takového   vymyslet a natočit, ale   trochu jsem byla zklamaná,   že jsem brzo pochopila, o co   jde a tak mě ta pointa jaksi   nezasáhla. Nejúžasnější   byla scéna s nožem a pak se   mi v zavěru líbila účast   samotného režiséra v roli   strážného (jeho obličej   byl zřetelně vidět ve skle   vitríny). Nad tímto   scénářem radši moc   nepřemýšlejte a užijte si   atmosféru, která byla fakt   dobrá. Některé naprosto   logické věci mě totiž dost   pobuřovaly, například jak   byli lidé schopni i po tolika   mnoho letech stále být v té   totožné psychické kondici   (resp. nekondici) jako když   se jim stala ta různá   neštěstí(bez vývoje).   Odkud měli ta velká polena,   co s nimi topili, když do   lesa nechodili? Nebo   skutečně - jak se slepá   dívka mohla orientovat v lese   a dokonce se vrátit bez   jakékoliv předchozí   zkušenosti. Zkusili jste   někdy někam jít lesem půl   dne bez mapy a bez buzoly a   řekněme ještě v noci,   když není vidět na krok, hm   a to ještě bez toho aniž   byste kdy před tím v   jakémkoliv lese kdy byli?
Mary.Elwood
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Všichni mi pořád říkali   jak šílené ,,psycho'' s   převratným koncem od   Shyllamana to je a tak jsem se   dokopala tenhle snímek   shlédnout. Ale at dělám co   dělám nemůžu tomu přijít   na chuť a prijde mi to jako   úplná ztráta času. Celých   108 minut filmu ,který je   vlastně o tom že pár   vyvolených je zavřených   daleko od civilaze kde   straší nebo tam chodí   nějaké velké ostnaté   potvory. Až se najde nekdo   komu se poslepu podaří odsud   dostat (nějaká děsivá   Esmeralda) .Opravdu   nechápu,že se k něčemu   takovému upsal můj   oblíbenec Adrien Brody a   kultovní Sigourney Weaver.
Sparta33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Luke
Docela zajímavě zpracované   téma tohoto filmu. Mě   osobně se to docela   zamlouvalo! zajímavá   atmosféra,zajímavé   rozuzlení!! Já sem se docela   bavil..jasně není to   žádnej film plnej akce a   přestřelek,ale spíš film   na sledování a na   zamyšlení.Film má celkem   zvláštní   atmosféru...takovou ,kterou   těžko popisuju...celou dobu   si myslíte,že se film   odehrává někde v   minulosti...a ona je to zatím   současnost...
Henry123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Dobré...
Další výborný film od M.   Night Shyamalana. Je velmi   zajímavý a okouzlující a   nejzajímavější je konec   sám bych nikdy neřek jak   tento film dopadne.
JohnCoffey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Velice povedený film, akorát   že po rozuzlení zápletky a   velmi nečekaném odhalení   vyjde vlastně najevo, že   Shyamalan tentokrát nevsadil   na tajemno, ale na složitý   propletenec v komunitě   odřízlé od zbytku světa
mirhasik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Od filmu jsem nečekal vůbec   nic a musím říct, že se mi   vůbec ničeho nedostalo. Dalo   se na to koukat, ale to je   všechno. Žádné   překvapení nakonec se   tentokrát nedostavilo, hrůza   mě provázela jenom při   pohledu na hodinky kolik že   času jsem u toho už   strávil....
monchu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Ve směs souhlasím s   komentáři, které tady   zazněli. Film byl zmatený a   je těžko zařaditelný.   Nicméně úžasné výkony   herců (i když Lucius někdy   s tím nevinným pohledem   vypadá, jako by měl o   nějaké kolečko míň:)ale   stejně je super) a atmosféra   mě dostali. Navíc mám rada   filmy, kdy mě konec úplně   vyhodí ze sedla a všechno je   úplně jinak. Takže celkově   se mi film hodně líbil,   rozhodně doporučuji i těm,   kteří mají rádi filmy,   které hrají na citlivějši   strunu, protože je to opravdu   krásný příběh.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Kdyby bylo možné dát bodů   jedenáct, neváhala bych   =)
Nemůžu popsat děj   Vesnice, protože ty, kteří   tento skvělý film ještě   neviděli, bych ošidila o   pár zajímavých a   nečekaných zvratů...
Naprosto jsem byla   okouzlaná výkonem hlavních   postav. Scénář a kostýmy   na jedničku. A režisér   Shyamalan se opět vyznamenal,   dokázal to, po čem toužil -   dostat nás přímo mezi   všechny ty nevinné lidi,   kteří se téměř všichni   bojí lesa...
A ten   konec, nebo spíš   překvapení před koncem   filmu, mě docela dostal.
Kdo chce uvidět   vynikající film, určitě si   nenechte Vesnici ujít.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Skvěle rozehraný začátek,   konec už trošinku   pokulhává, ale i tak je to   dobrý film. Pokud si ovšem   myslíte, že uvidíte   klasický horor, tak budete   asi hodně zklamaní. Tento   film stojí za to vidět už   kvůli vynikajícím hereckým   výkonům v podání Adriena   Brodyho, Joaquina Phoenixe i   málo známé mladé herečky   Bryce Dallas Howard.
Leonid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Stupňující se napětí a   atmosféra strachu - skvělé.   Pointa - nečekaná. Co   jiného čekat od takového   režiséra. Opravdu dobré   herecké výkony. Potud je to   film výborný. Ovšem chybí   mu cosi... Jak bylo již   řečeno Šestý smysl je   výš. Ale i tak stojí za   shlédnutí. Určitě nebudete   litovat.
Karabekian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Ať si říká kdo chce, co   chce, mě Vesnice naprosto   uchvátila svou myšlenkou -   že se banda lidí rozhodne   žít naprosto mimo civilizaci   a udělají pro to VŠE. Po   skončení filmu jsem hodinu   zírala s otevřenou pusou do   zdi... Geniální. Nemohu   jinak, než 10!
Kristi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2004
Tak co o tomto filmu rici?
Prvni si nemuzu odpustit   poznamku, ze Bryce Dallas   Howardova (Ivy) vypada jako   dvojnice Any Geislerove.   Vazne, kdyz jsem ji videla,   hned jsem si myslela, ze je to   Ana. :-) Pokud jde o herecky   vykon Howardove, tak na   zacatku jsem vubec nepoznala,   ze je Ivy slepa. Pozdeji to   pro me bylo velke   prekvapeni.
Tez me   prekvapilo, ze jsem videla   oscaroveho herce Adriena   Brodyho hrat roli mentalne   postizeneho. Nevim, zda tak   zvolil spravne. Mam ho totiz v   hlave zatluceneho jako   pianistu :-)
Film nic   moc. Rozhodla jsem se jit na   nej do kina jenom kvuli memu   oblibenemu herci Joaquinu   Phoenixovi (a jeho herecky   vykon taky nic moc). V poctu   hvezdicek jsem nejspis byla   schovivava. :-)
pizzzaro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2004
vesnice
Originální film, při   kterém se budete bát nebo   spíš lekat, ve kterém   chvíli nebudete rozumět   vůbec ničemu, a když to   konečně pochopíte, zase   tomu přestanete rozumět,   abyste to až na samém konci   snad pochopili celé, ale   který vás každopádně   vtáhne, pohltí a budete o   něm ještě dlouho   přemýšlet a diskutovat s   kamarády. Rozhodně   geniální nápad a vcelku   dobré zpracování.
Emzak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Poteciál filmu je ohromný,   ale jeho využití naprosto   příšerné. Kdyby někdo   napsal jiný scénář pak by   to dopadlo asi lépe.   Rozhodně nedoporučuji na to   chodit do kina. Zanachá to ve   vás takový divný pocit,   jako že jste vyhodili peníze   za nic. Opravdu mi v   některých místech   přecházel mráz po zádech,   ovšem je to nedotažené a   nedá se mluvit o atmosféře   filmu jako o hororové.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Nightovo nádherné dílo
Nedivím se rozporuplným   hodnocením, je to poměrně   těžký film, na hony   vzdálený běžné   mainstreamové tvorbě.   Přesto to pro mě byla   nádherná podívaná,   umocněná duem: hudba (Newton   Howard) - kamera. Pointa sice   vzbuzuje určité pochybnosti,   ale díky atmosféře, jakou   film dýchá a výbornému   výkonu Dallas Howard je   divák skutečně vtáhnut do   hlubokých lesů okolí   Vesnice. Zklamání ovšem   přišlo z jiných stran, než   jsem očekával a to jsou   herecké výkony (respektive   výběr herců). Howard, jak   jsem výše uvedl, ze svého   prostoru slepé dívky těží   maximum (za ní palec   vzhůru). Dále jsme,   bohužel, na druhé straně   mince. Jsem rád, že   scénář se od poloviny   drží jiných priorit než je   zamlklá tvář Phoenixe.   Dále Brody mi do své role   vůbec nesedl a pak třeba   Weaver tu byla nadmíru   nevýrazná.
Vesnice   mě k mému dalšímu (nyní   příjemnému) překvapení   oslovila a ohromila více než   předchozí (možná trochu   nadhodnocený) Nightův počin   Signs.
Komparsista11
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Čekal jsem víc. Tajemno a   mystiku by ve filmu mohl   hledat lupou. Dlouhé a nic   neříkající scény.   Celkově myšlenka nebyla   špatná, ale docela   nezáživně zpracovaná.   Sigourney Weaver mi do té   role vůbec nesedla.
Mgb
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2007
To co mám na filmech M. Night   Shymalana rád je, mě v nich   stále něco překvapuje a   děsí. Zažil jsem to zatím   u všech jeho filmů, až na   Vesnici. Ne, že by děj byl   zas tak předvídatelný, ale   jakákoliv překvapení nejsou   zas tak překvapující a   člověk s tim už tak nějak   počítal. Z herců mě   nejvíce zaujal Adrien Brody a   jeho místní blázen. Scéna   s nožem je to nejlepší, co   film nabízí.
RoboDevil
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Nuda,nuda,nuda,nuda!
Těšil jsem už jen proto   že ve filmu hraje skvělá   přemožitelka vetřelce ale   bohužel ani ta to   nezachránila.Ve filmu pořád   pobíhají příšery,pak se   zjistí že to nejsou   příšery,pak slepá žena   hledá léky za hranicema   vesnice a přijde   "šokující"odhalen   í(které asi došlo dřív   každému)že vesnice je   uprostřed lesů v moderním   světě.
Upřímě jsem   ještě neviděl v kině že   se během vysílání sál   vyprázdnil a lidi znechuceně   odchází.
Celou dobu   si říkáte že se to teprve   rozjíždí a ono to pak   trapně skončí !
Fakt   nuda!!!
Lusinka1312
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Na první pohled působí tato   vesnice jako krásné a   klidné místo. Její   obyvatelé žijí harmonickým   životem v téměř idylickém   prostředí. Úzce spjatou   komunitu však neustále   pronásleduje strach ze   záhadných příšer, které   přebývají v okolních   lesích – strach natolik   silný a skličující, že se   hranice vesnice nikdo   neodváží překročit.
Když ale svéhlavý a   odhodlaný Lucius Hunt   (JOAQUIN PHOENIX) neodolá   svodům neznámého   prostředí a navzdory   varování ze strany vůdce   vesnice Edwarda Walkera   (WILLIAM HURT) i své matky   Alice (SIGOURNEY WEAVER) se do   tajemného lesa vydá,   začíná hrozit nebezpečí,   že jeho odvážný čin   navždy změní budoucnost   celé vesnice.
yakub
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.5.2007
takže protože jsem   milovníkem horroru cinkle   trochu psychem, tesil jsem se   na neco fakt spickoveho. Preci   jen rezence typu "Na   první pohled působí tato   vesnice jako krásné a   klidné místo. Její   obyvatelé žijí harmonickým   životem v téměř idylickém   prostředí. Úzce spjatou   komunitu však neustále   pronásleduje strach ze   záhadných příšer, které   přebývají v okolních   lesích - strach natolik   silný a skličující, že se   hranice vesnice nikdo   neodváží překročit."   Recenze tedy mohla vestit, ze   se bude jednat o nejaky dobry   horror a lekave sceny typu   bubak pred stromem, za stromem   nikdo nesmi stat, nebo se budu   bat. Me zklamani vyvrcholilo   sice az v polovine filmu, ale   uz od zacatku jsem si rikal,   jestli si ze me neudelal   kamarad prdel a nepujcil mi   spis nejaky dil Scarllet ci   Doktorky Quinnove, protoze x   minut se dej odehrava v   poklidne vesnicce, kde jsou   lide obleceni   "postaru" (v   hostorii se nevyznam, tak   stoleti nebudu tipovat) a   konaji denni prace. Vsichni   jsou vyjukani z toho, ze v   lese "neco zije" (ti   o nichz se nemluvi), co uz   nekolik let nevstoupilo do   vesnice a oni naoplatku   nevstupuji do lesa, takze tam   zijou dost na samote...
Lukýno
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Propadák
Naprostý propadák, ztráta   času! Viděl jsem už spoustu   hororů, ale tohle nelze   pojmout ani jako parodii na   strašidelné příběhy. Z   celého filmu ujde tak 5 minut   a to jen díky dobře zvolené   hudbě. Tečka
urthred
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.4.2011
podle mě je to odpad a   příjde mi, že Stalo se je   tak 10krát lepší. Vůbec mi   nejde o to, jestli herci   hráli bezchybně, nebo jestli   byl scénář příliš   jednoduchý, zkrátka Vesnice   nemá vůbec žádnou   atmosféru a působí na mě   jako divadelní představení   někde na dětském   táboře...
bexer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2007
nie je to horor a nemá to   bohvieaký dej, ale oplatí sa   to pozrie. človeka ten film   udrží až do konca v   napätí a keď sa na   obrazovke objavili tie   červené príšery mráz mi   behal po chrte.
djkoma
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2004
Horor? NE!!!
Tento nový počin mistra   N.M.Shyamalana není v   žádném případě horor.   Málo kdo se u něj bude bát.   Avšak spíše přináší   svědectví o naší době a o   tom co by se mělo změnit.   Utopistická vesnice v   rezervaci slušně ukazuje   utopickou smšlenost. Bohužel   odhalení pointy v půlce   filmu, její následné   znovupovstání a nakonec   naprostý no-happy-end tot   vše kazí celkový dojem.   Být tento film pořádný   strašidelný filmek hrající   na atmosféru lesů určitě   by zabodoval více.
golinda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2009
paráda paráda
Jelikož mám velice ráda J.   Phoenixe, tak jsem na tento   film šla do kina. Byla jsem z   něho nadšena. Opravdu   paráda. Zajímavá zápletka,   nečekané rozuzlení. Nejvíc   se mi líbí okamžik ve   filmu, kdy Ivy čeká, jestli   je Lucius přijde zkontrolovat   a on ji na poslední chvíli   strhne sebou a zachrání ji.   Je to krása. Zajímavý   milostný příběh, co   všechno dokáže láska
ewka69
Hodnocení:
Přidáno: 12.5.2010
nuda!
jedním slovem - nuda. měla   jsem pocit, že jediný, kdo   se u filmu bojí, jsou   herci....vlastně....čeho   jsem se měla bát já??

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27075minih27075Temné zpovědi (1998) 
Dark Confessions n
minih59044minih59044Dům ďábla (2009) 
The House of the Devil n
minih40082minih40082Moje velká indická svatba (2004) 
Bride and Prejudice n
minih36356minih36356Když se setmí (2004) 
After the Sunset n
minih19432minih19432Space Jam (1996) 
Space Jam n
minih63855minih63855Poslední horor (2003) 
The Last Horror Movie n
minih117026minih117026Tvoje poslední šlapka (2011) 
Tvoje poslední šlapka n
minih111126minih111126Modelky s.r.o. (2014) 
Modelky s.r.o. n
minih53512minih53512O Honzovi a Barušce (1977) [TV inscenace] 
O Honzovi a Barušce n
minih47602minih47602Bratři (2009) 
Brothers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10