Duben

Komentáře uživatele Emzak

Emzak

Emzak zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 56
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.4.2004
Tento film mě připadl, tak   trochu o ničem. Jistě bylo   tam pár zajímavých scén,   ale celkově na mě zapůsobil   dosti podprůměrně
6. den (The 6th Day)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2004
Arnold je prostě dobrej, film   je bezpochyby nadprůměrný.   Klonování je aktuální   téma, sci-fi vtípky se mi   také líbili, co dodat.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Trochu netradiční pojetí   života Alexandrova asi tak   jako u nepovedené Tróji.   Film nesklidil mnoho úspěchu   a stejně tak ani vřelé   přijetí u širší   veřejnosti, jelikož ač   ukazuje Alexandera jako   výjmečného člověka,   odhaluje jeho propastné chyby   jako vojevůdce a panovníka,   kterého všichni nejdříve   obdivovali a milovali a   později zatracovali a   zavraždili. Člověku pak   opravdu příjde na konci   otázka zda-li celá ta   alexandrova pouť měla   nějaký smysl, když se jeho   říše s jaho smrtí zase   rozpadla. Alexander je též   vylíčin jako homosexuál,   což mnoho lídí nutně   pobouřilo. Nečekal jsem od   filmu mnoho, ale až na   velkolepé bitvy, různorodá   místa Alexandrovy   několikaleté cesty a jeho   proměny je film více méně   nezajimavý a nudný. A   Alexandrova osobnost se nedá   ve filmu nazývat jako   úctyhodná, spíš   rozporuplná.
Ali G Indahouse
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Bláznivá komedie s naprosto   neuvěřitelnými situacemi a   slovními přeřeky. Tvůrci   se zřejmě neštítili vůbec   ničeho. Původní záměr   jednoho politika byl zničit   kariéru premiéra, tím že   do voleb v jednom regionu   nasadí totálního blbce a   smolaře, tím má být Ali G,   který na sebe stále   upoutává pozornost   všelijakými sprostými či   hloupými narážkami. Ali má   ale ve volbách nevídaný   úspěch a dostane se do   parlamentu. Tam se teprve   ukáže totální nesmyslnost   celého filmu v mnoha naprosto   šílených situacích.   Některé jsou k smíchu,   jiné zase k pláči a je   jasné, že se nebudou líbit   všem. Některé momenty ve   filmu by totiž mohla jistá   skupina lidí nazvat   nechutnými. Do té ale   nepatřím.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Tak tohle nemá chybu, 3   zdánlivě různé příběhy,   ale všechny smutné a   blízké. Film o lásce v té   druhé podobě, nešťastné.   Konečně něco lepšího a   realističtějšího, než ty   ubohé slaďárny.
Carlitova cesta (Carlito's Way)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Popravdě tento film mě   příjemně překvapil, Al   Pacino jen dokázal, že je   dobrý herec všech   rozporuplných charakterů.   Jako je i Carlito. Vrací se   po 5 letech díky svému   právníkovi z vězení, ale   nic už není tak jako dříve   ani on. Chce dělat něco   jiného, legálního, ovšem   minulost se ho drží a   ovlivňuje jeho přítomnost a   nakonec jeho zásady   způsobí, že se pomalu   začne dostávat do míst   odkud už není návratu a až   příliš pozdě mu dojde, že   jeho nejlepší přítel   právník je zločinec a   podrazák. A kvůli němu se   zapletl do něčeho, co mu   přinese jenom smrt. Co dodat,   to se musí vidět.
Černý rytíř (The Black Knight)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Bezpochyby jedna z   nejslabších komedií vůbec,   potěší jen ty slabomyslné   a každého kdo má rád   ukecaného černocha a spoustu   neskutečných scén. I když   viděl jsem i mnohem větší   stupidity, u kterých se   nedalo vydržet do konce,   třeba klub sráčů.
Fahrenheit 9/11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2004
Michael Moore se nás ve svém   dokumentu snaží varovat   před nebezpečím, které   současný americký systém   představuje jak pro sebe, tak   pro své okolí tedy i pro   nás. V dokumentu je   všudypřítomná kritika   Bushe, vlády a všech   vlivných lidí, kteří se   podílejí na řízení   Ameriky, s jinými úmysly   než sloužit své zemi a   lidem. Pokud jsem neměl rád   Bushe a jemu podobné, pak to   patrně není nic ve   srovnání s tím co k němu   cítím teď. Všem vřele   doporučuji se na dokument   podívat, odhaluje některé   skutečnosti, které ne   každý zná, a udělat si   vlastní názor, jelikož zde   se bude objektivní názor   hledat jen velice těžko.
Helena Trojská (Helen of Troy)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2004
Mnohem poutavější   provedení starého příběhu   o Tróje a mnohem blíže   skutečnosti než Troy s   Pittem. Sice nedisponuje tak   efektními bitvami a souboji,   ale více se drží starých   řeckých bájí a klade   větší důraz na příběh.   To je to co se v dnešní   době opravdu cení, k čemu   spousta nic neříkajících   efektů a filmově se   chovajících hrdinů, když   se příběh ztrácí. Chci-li   vidět efekty, mohu si zahrát   nějakou novou graficky   revoluční hru, ale filmy   jsou a měli by být stále o   myšlence a silném   příběhu. To je dělá   výraznějšími a nedopustí   aby se ocitli na propadlišti   dějin. I když byl film ve   srovnání s Trojou   amaterský, byly výkony   herců mnohdy lepší. Mě se   to tak tedy zdálo.
Hledání Země Nezemě (Finding Neverland)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Opravdu překvapivý výtvor o   tvorbě slavného díla pro   děti Petra Pana, ve kterém   si zahrál hlavní roli Johhny   Depp. Ztvárňuje část   života Jamese Berriho opravdu   podmanivým způsobem, takže   i pokud nejste jeho   příznivci ani jeho žánru,   zaručeně vás osloví. Je   málo filmů, které by se   dali doporučit širší   veřejnosti. Asi každý musí   nutně po shládnutí   závidět Jamesovu   neuvěřitelnou fantazii,   ovšem je to jenom film a   skutečnost byla možná   odlišná.
Já, robot (I, Robot)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2004
Na film Já robot, jsem se   docela těšil, jelikož to je   jedeno z nejlepších děl od   Issac Asimova. Jaké bylo ale   mé zklamání, když jsem   měl konečně tu   příležitost ho shlédnout,   byl jsem mírně řečeno   zklamán. Podle mě je tato   dosti poupravená verze v   Hollywoodském stylu urážkou   autora, stejně jako se to   již několikrát povedlo   například v případě   Heinleina. Dokud nebude   scénář sci-fi románů v   takové podobě, aby se   zatraceně moc neodlišovala   od předlohy, nedočkáme se   lepších výtvorů a   rozhodně se nemáme již na   co těšit. Předělávky   dopadávají většinou uboze.
Jackass: Film (Jackass: The Movie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2004
Bláznivá skupina američanů   si vydělává tím, že   páchají všelijaké   šílenosti(zvrácenosti) v   soukromí i na veřejnosti.   Například se prohánějí v   golfových vozících a   snaží se zabít, nechávají   si okusovat bradavky malým   krokodýlem, vystřelují   rakety ze zadku či se   prohánějí na klečkových   bruslích s raketovým   pohonem, nechávají se   probíjet elektřinou či   střílet z brokovnice. Je   toho spousta.
Kat (The Punisher)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Zase další film, kdy bere   akční hrdina zákon do   svých rukou. Po vyvraždění   celé jeho rodiny, mu zbyla   jenom pomsta. Co nato říct,   mohl zemřít v mnoha fázích   filmu, ale nezemřel, proto je   to dost nerealistické, ale   některé scény mě pobavily.
Kladivo na čarodějnice
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Jeden z úplně nejlepších   starých českým filmů,   který má nějakou myšlenku.   Snaží se nám něco sdělit   o době minulé a současné.   Jenom si na něm krásně   uvědomíme, jak se mnozí z   nás za ta staletí vůbec   nezměnili. Kolikrát jsme   již měli příližitost   vidět jak byla hlupákovi a   navíc posedlému svoji   dokonalostí a neomylností   svěřena velice vážená   funkce. V tomto případě   ještě navíc uměle   vytvořená, jelikož z   dnešního hlediska byla   inkvizice neprostým úpadkem   lidské společnosti a   každému kdo alespoň   nahlédl do stejnojnené knihy   musí být jasné, že   prosazovat tyto postupy je   naprosto nehumánní. Pokud si   to ovšem nemyslíte pak jste   na opačné straně a já už   tím co píši jsem   samozřejmě váš nepřítel,   i když já to tak nevidím.   Jen si říkám jaké je   štěstí, že nemusím žít   v té době. Chápu mnohé   bohaté, že raději tiše   inkvizitora podpořili   jelikož se báli o svůj   život a majetek. Tady   alespoň vidíte jak je   nebezpečné dát hlupákovi   moc rozhodovat o lidských   životech. Ostatně to je   vidět i v dnešní době,   třeba takový Bush a mnoho   dslších vysoce postavených   politiků nám může   posloužit příkladem.   Některé věci se prostě   nezmění.
Kráčející skála (Walking Tall)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2004
Zaslechl jsem, že by hlavní   hrdina měl být nástupcem   Schwarcenegera, nevím sice co   je na tom pravdy, ale pokud   je, tak si nepředvedl   nejhůře. U akčních filmů   je velice těžké hodnotit   objektivně.
Krajina střelců (Open Range)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2004
Tak to je z mého pohledu   film, který jsem vůbec   nemusel shlédnout. Je vidět,   že Costner má buď na filmy   úplný pech a nebo to   tentokrát zavinila režie.   Kdo ví celý film se prostě   skoro nic neděje a v   posledních 10 minutách filmu   se to tam vystřílí a to   kostatuju, že pořád chodí   sem a tam, utrousí hloupou   větu. Prostě shit.
Legenda o vášni (Legends of the Fall)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Pěkný příběh a zároveň   i hezky podaný. Opravdu jak   romantický tak i tragický a   proto je slovo balada možná   i na místě. Sice moc Brada   Pitta nemusím, ale docela má   i talent, i když jsem si ze   začátku myslel akorát, že   je pro ženy přitažlivý a   jinak na něm nic není asi   tak jako Denise Richards pro   nás muže. Samozřejmě i   výkon Anthony Hopkinse a   překrásné Julie Ormond,   která mě již dříve   oslnila, byl na pochvalu :).
Lovec démonů (Frailty)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2004
Já mám z filmu docela silný   pocit, jelikož mezi námi   jsou lidé, kteří o sobě   tvrdí, že jsou bohem   vyvolení, či mají nějakou   záhadnou schopnost. Ovšem do   jaké míry to je pravda, to   nevíme. Nezlehčujme proto   víru v Boha. Nemusíte nutně   věřit, ale když se   podíváte kolem sebe,   zjistíte jak mnoho lidí v   něj věří. A to může být   způsobeno čímkoli. Třeba   jeho promlouváním k nim.   Příběh je docela zajímavý   a ne zábavný. Jelikož mnoho   lidí kolem nás má temnou   minulost za kterou nebyli   potrestáni. Tudíž by se   spíš takový kat démonů   šiknul. Ale stejně mi   pořád nejde do hlavy jak se   lovci démonů povedlo   předvídat, že s ním agent   pojede sám. Zřejmě za   vysvětlením stojí Bůh nebo   filmaři.
Lupiči paní domácí (The Ladykillers)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Zajímavě pojatá komedie,   naneštěstí ani z daleka   není tak vtipná jak by se   dalo očekávat, alespoň že   zde není použit stupidní   humor známý například z   Blbý a blbější, který by   dokázal každému filmu   zatlačit oči. Byly situace   při kterých jsem se i   pobavil, ale jen velice   zřídka. Námět byl jinak   velice slibný, bohužel k   tomu aby to byla komedie,   která ještě stojí za   shlédnutí by bylo ještě   hodně potřeba předělat.
Motorkáři (Biker Boyz)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Zase jeden typický americký   film, ukazující nám typicky   americké prostředí,   typických amerických   motorkářů. Ale přesto je   zajímavý a myslím, že   možná stojí za shlédnutí.   Nejsem zrovna příznivcem   závodění na motorkách za   peníze a neskutečně   vypadajících záběrů   jízdy namotorce, a přesto   jsem od filmu neodešel.
Můj život beze mne (Mi vida sin mi)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2004
Filmů o rakovině jsem již   viděl mnoho. Nicméně málo   z nich bylo o mladých lidech   s touto zhoubnou nemocí.   Rozhodně málokdo z nich měl   kolem 25 a dvě malé děti.   Do této chvíle jsem vůbec   nevěděl například to, že   se rakovina v tomto věku   narozdíl od stáří šíří   mnohem rychleji a nelze ji   léčit. Kéž by vždy šlo   vše tak idylicky, jako zde,   vyřešit. Myslím tím najít   novou matku svým dětem do   které se její manžel   zamiluje a kterou budou mít   děti rády. Nezbývá nic   jiného než si to přát,   jako v tomto filmu a třeba se   to splní.
Mulholland Drive
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2004
O filmech od Lynche se dá   říci asi jediná věc, čím   hůře se dají pochopit, tím   lepší zřejmě jsou. To   platí i o tomto.
Nenávist (The Grudge)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Jeden z děsivějších   hororů, který je mix   amerického a východního   stylu, takže neodhlaluje   úplně vše a taktéž   děsivé scény nejsou úplně   dotažené, vzhledem že ve   filmu vystupuje kombinace   amerických a herců   východní národnosti. Staví   na úspěchu kruhu, kterému   se v jistých směrech více   méně podobá, je taktéž   místy napínavý, takže lez   chvilkuvě zažít i strach a   hrůzu. Ale těžko se v něm   hledá nějaká rozumná   logika. Prostě nenávist   přežívá a drží se těch   kteří jí jednou poznali a   šíří se jako mor, podle   mě není příliš dobré   vysvětlení, proto se ani   nedá čekat příliš   překvapivý závěr a nic se   nevyřeší. Slabý na   příběh, ale docela dobrý   film co se týče napětí.
Nevěsta přes internet (Birthday Girl)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Tento film se mi velice líbil   a zanechal ve mě trvalé   následky. Kdo z nás   počítačových maniaků či   prostě samotářů by   nechtěl poznat dívku svých   snů přes internet. A navíc   aby byla tak krásná jako   Nicole Kidman. Jenomže   situace se komplikuje, dívka   neumí vůbec anglicky, ale to   spíše sblížení usnadní.   Vše je idylické, až do   chvíle jejích narozenin a   příjezdu tkz. příbuzných.   Ti přinutí hlavního hrdinu   spáchat trestný čin, aby se   dívce nic nestalo. Potom se   ale dozví, že není první   obětí tohoto divadla a   rozhodne se nevzdat se peněz   a pomstít se. Prostě film,   který mohu vřele doporučit.
Octopus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2004
Jeden z naprosto   nejubožejších filmů,   který jsem měl tu čest   shlédnout. Zpracování a   příběh jsou podprůměrné   stejně jako výkony herců.   Byl to sice dobrý nápad, ale   pochybuji, že takto   stvárněný by se někomu   zalíbil. Chtěl jsem napsat,   alespoň jeden plus, který   jsem na filmu našel a kromě   herečky Carolyn Lowery se mi   nepodařilo najít naprosto   nic.
Osudový dotek (The Butterfly Effect)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Tak tento film rozhodně   stojí za shlédnutí, všem   milovníkům záhad a sci-fi   vřele doporučuji. Já sám   jsem měl z něj mrazení   téměř po celou dobu   sledování a navíc u mě   vyvolal čilou mozkovou   činnost a zanechal hlubokou   stopu. Samozřejmě jsem již   na téma měnění minulosti   viděl již několik filmů,   ale tento je opravdu   zdařilý. Ještě po ránu   jsme si o něm s přítelkyní   povídali. Zápletka je   vzkutku dosti poutavá a ty   různé zvraty, když minulost   mění a už už se zdá být   všechno v pořádku, ale pak   to zjištění, že se zase   něco po.... a musí se   vrátit to změnit. Až pak ke   konci příjde na vzkutku   perfektní řešení jak to   všechno napravit. Ten konec   je opravdu skvělý a dokonce   nikdo z nich není poškozený   až na malou drobnost....   :)
Z počátku to sice   vypadá jak pěkný nesmysl,   ale když se to postupně jako   skládanka odkrývá, mění   se film v opravdový požitek   a nemohu psát nic než jen   chválu.
Poslední pevnost (The Last Castle)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2004
Filmů z vězeňského   prostředí není nikdy dost.   Osobní souboj velitele   věznice s válečným   hrdinou, jako novým vězněm.   Celkem dobrý nápad, ale   vždy když se tam připletou   americké ideály a všechny   ty sračky o dokonalosti,   statečnosti a odolnosti   američanům vlastní, tak to   hodně oslabí celkový   výsledek. Jinak vcelku dobře   zpracováno.
Pravidla boje (Spartan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Opravdu zvláštní film,   ukazuje něco z americké   armádní logiky a spíš než   by se snažil vysvětlit,   proč to či ono se tak   dělá, jenom ukazuje co se   děje. Od začátku filmu, má   divák akorát možnost   sledovat jak jednotlivý   členové plní rozkazy,   které zdánlivě nemají   smysl. Neví co tam děje,   akorát že hledají nějakou   dívku, až později je   poukázáno na to, že se   jedná o dceru otce z   vyšších politických sfér.   A začíná se mírně   odkrývat o co jde, takže až   ke konci začne být film   opravdu zajímavý a má   překvapivější rozuzlení,   možná to byl záměr, pokud   to ovšem není filmu na   škodu. Hlavní na co film   poukazauje, jsou dvě skupiny   lidí, ti kteří dostávají   rozkazy a bez reptání je   plní a ti co jim je dávají   a rozhodují, prostě typická   armáda nebo tajná služba.
Propad do temnot (Darkness Falls)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2004
Tak tento horor mě opravdu   příjemně překvapil. Musím   přiznat, že jsem nečekal,   že by se to mohlo   zpracováním blížit   kvalitě The Ring. Hned na   začátku mě tvůrci dostali   jednou scénou, že jsem, až   vyskočil od televize a běhal   mi mráz po zádech, ale bylo   jich tam ještě pár   dalších. Celkově se mi to   hodně líbilo. Pokud máte   rádi opravdové horory, tak   vřele doporučuji.
První rytíř (First Knight)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Jeden z mála historických   filmů o králi Artušovi.   Sice je pohled na legendu zase   z jiného úhlu, ale i tak   jako fanoušek historických   filmů jsem nadšen z   kvalitního zpracování i   když Hollywoodským   způsobem.
Třeba   nevím kam se poděla zlá   Morgana a Merlin a Artušův   povedený syn, to je zřejmě   vedlejší, ono to není   žádné překvápko, že si   Hollywood příběh vždy   upraví podle sebe, i tak   myslím že stojí film za to   :).

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

51 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

51 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10