Duben
ohodnotit

Van Helsing

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
6.5.2004
„Jediné jméno, ze kterého má zlo strach!“

Komentáře k filmu Van Helsing

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2022
Základem postavy Van Helsinga   je vedlejší charakter   původní Stokerovy knihy   Dracula. Ve filmu je však   zapracovaná celá řada   dalších hororových postav.   Stejný guláš lze nalézt i   v lokacích, kdy se misí   některé charakteristické   prvky z míst natáčení,   které proběhlo především   v Praze, ale je dějem   umístěno do Paříže,   Vatikánu a rumunských   Karpat. Je to takový mišmaš   ve všem. Ale nebudete-li o   ději a řadě detailů   příliš přemýšlet a   budete se chtít jen prostě   pobavit fantazií tvůrců,   tak film nezklame.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Osamělý hrdina bojující   proti největšímu zlu. Film   s hororovými prvky, ve   kterém hrají vlkodlaci,   upíři, Frankenstein a Jekyll   s Hydem (mimochodem podle   originální povídky byl Hyde   menší a kostnatější než   Jekyll a žil v Anglii - to   byl spíše Quasimodo). byl na   můj vkus moc přeplácaný.   Bylo tam příliš odboček.   Hugh Jackman celý film   táhne, ostatní do toho moc   hereckého talentu nedali.   Příběh se mi líbí i   zpracování není zase tak   hrozné, ovšem na Mumii to   nemá.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2016
Na tomhle filmu se mi nejvíce   líbilo s jakým nasazením se   herci zhostili svých rolí.   Na dobu kdy vznikl jsou masky   přímo vynikající
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Upírobijce
Van Helsing není špatný   film! Jen měl prostě smůlu,   že se dostal do rukou   Stephena Sommerse, který tím   pádem vytvořil další   pokračování Mumie. A   stejně jako v Mumii tak i v   Helsingovi se nachází poskok   hlavní postavy, který je   protivnej jako moucha a nemá   žádné opodstatnění a   akorát prudí. Hugh Jackman   je sice borec, ale s Kate   Beckinsale jsou bohužel tím   jediným čím film může   zaujmout. Ba ne málem bych   zapomněl na úchvatnou hudbu   Alana Silvestriho ze které   jde husí kůže. Richard   Roxburgh by měl po téhle   roli zalézt do skříně a   Dana Morávková by měla   dostat Zlatý glóbus.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2014
Po Mumii další trhák   Sommerse. A opět vyšel na   výbornou.
Huge   Jackman, Richard Roxburgh a   Kate Beckinsale doslova   vtáhnou diváka do říše   upírů, vlkodlaků a jiných   nestvůr. Akce jsou skvěle   natočené, zkrátka jsem   nenašel chybičku a film má   své místo mezi mými TOP 20.   Nutno vyzdvihnout taky   skvělou hudbu, která   provází celý snímek.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2014
Herci na úrovni (H.Jackman,   K.Beckinsale, R.Roxburgh),   natáčení v Česku - a téma   Dracula a van Helsing - to je   záruka filmu, na který se   rád podívám. Stojí to za   to, i když těch příšer je   trochu víc (Frankenstein,   Hyde) - klasický film s   upírskou tématikou. Dobře   investované milióny dolarů   (spíše stamiliony), triky,   zbraně (kulometný   samostříl). Jediné, co mi   vadí, proč dávají film jen   v Česku na Primě a   příbuzných stanicích -   jiné filmy vidíme každý   rok na všech kanálech - té   televizní politice   nerozumím.
KajuUsS_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2013
KajuUsS_
Film Van Helsing se mi moc   líbí.. Podle mého názoru   jsou zde nejlépe zpracovaní/   vytvořený.. vlkodlaci.   Scéna kde se Hugh Jackman   poprvé proměňuje na   vlkodlaka je úžasně   provedená. Jen můj názor.   :)
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2013
Film stojí a padá s   vizuálními triky a efekty a   také s postavou Hugha   Jackmana. Když by na to   chtěl někdo koukat jen   kvůli němu, doporučuji.   Kate Beckinsale se mi tam   typově nějak nehodila a   spíše mi tam vadila.   Vypadala totiž příliš   současně a civilně. Jinak   takovéhle drákuloviny   opravdu můžu, takže za mě   dobrý.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Další skvělý počin v   režii S.Sommerse s   H.Jackmanem jako Van Helsingem   lovce přízraků.Výborné   vizuální efekty,dobře   vymyšlené nadpřirozené   bytosti a všechny v jednom   filmu Frankenstein,Drácula a   vlkodlak
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Stephen Sommers jak orežie.   Od doby, co natočil Mumii   šplhá po vysoko za   konkurenty, jako jsou Steven   Spielberg či James Cameron.   Van Helsing s Hughem Jackmanem   mě příjemně překvapil.   Příjemný film s   vynikajícími efekty,   filmovým štábem a herci.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Do východných krajín jedine s cesnakom
Keď nasypete do jednoho   filmu, resp. do jeho 132   minút, Van Helsinga   (holandského profesora,   odborníka na veci medzi nebom   a peklom), Draculu,   Frankensteina, upírky,   vlkodlaka, plno moderných   zázračných zbraní s   neuveriteľnými efektami,   skvelú Kate a niekoľko   poverčivých dedinčanov   kdesi na konci sveta,   výsledok môže byť   rozpačitý. A tiež veru že   je. Priznám sa, čakal som   viac. Film bol zrejme slušnou   výzvou, ktorá však nebola   naplnená uspokojivým   výsledkom. V konečnom   dôsledku máme výsledok   fantastický sci-fi príbeh,   plný akčných scén,   naháňačiek a ponurej   atmosféry. Ak to beriete ako   úplnú oddychovku, tak sa to   dá i pozrieť. Ale musím   vynachváliť postavu Draculu,   bola výborne zahraná, a bol   neuveriteľne sexi a   okúzľujúco príťažlivý.   To samozrejme platí i o jeho   lietajúcich upírkach, riadne   dračice. A potom nedajte sa   od nich pokusať, keď   vyzerajú tak neodolateľne   sexi
superfilmar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Nejhorší fantasy
Já se nestačím divit. Proč   to ma tak vysoké hodnocení?   Tenhle film je totiž totalně   nepovedený a zdá se mi, že   paroduje sám sebe. Příběh   je zajímavý ale tady   nefunguje, triky jsou k   smíchu, homunkulus je zde   svůj pravý opak a Dracula je   komický chlapík, který   není úplně v pořádku a   pořád jen leze po stropě.   Hughu Jackmanovi role sedla,   ale to je úplně jedno. Film   trochu zachraňuje akorát   Kate Beckinsale a pár   povedených scén. Jinak nuda,   nuda a ještě jednou nuda.
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Filmom ako tento vraviem   komerčný brak, ale po   náhodnom pozretí som zmenil   názor. Film má celkom   drásajúci dej, ktorý vie   človeka dostať do napätia.   Na množstvo ukradnutých   postáv je to vážne   podarené.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Tenhle guláš všeho a   ničeho je blbej aš je   chvílema dobrej:-) Je to   přeplácaná podívaná tu   občas s nějakou dobrou   hláškou, spíše nechtěnou   a slušnou akcí. Kate   Beckinsale je kočka a tak 40%   trochu i za to, že tam je:-)
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Van Helsing se podle mého   názoru opravdu povedl a   režisér Sommers přivedl do   kin obdobnu zábavu jako byla   jeho druhá Mumie. Tedy nic   objevného, ale hodně   digitálního a především   zábavného. Van Helsing tak   napravil dojem z trapné Ligy   vyjimečných, která také   byla o superhrdinech. Ale od   začátku. Úvod je jen   nezbytným seznámením se s   danou situací v   Transylvánii, kde se bude   odehrávat zbytek filmu a s   panem Drákulou, poněkud   extravagantně podaným,   který má s živým neživým   monstrem doktora Frankensteina   nejasné plány. Pak už   následuje scéna Van Helsinga   s dr. Hydejekyllem, která je   výborná a naznačuje, že se   následující dvě hodiny   budeme dobře bavit. A   skutečně, až na třetí   čtvrtinu, kdy film poněkud   ztrácí tempo, si snímek   drží vysokou dynamičnost   kombinovanou vtípky,   lekačkami, nechutnostmi a tak   trošku i romantikou (to ale   jen VELMI trošku). Po   seznámení se s římským   zázemím Van Helsinga (jasný   odkaz na superzázemí Jamese   Bonda a pomocná ruka v   podobě mnicha   připomínajícího pana Q) se   děj hne kupředu, během   něhož se Van Helsing   seznámi s Kate Beckinsale,   poslední nositelkou vzácné   krve, zabije pár upírků,   vybojuje pár velkých i   malých bitev, pomůže   monstru dr. Frankensteina   užít si zaslouženého   důchodu, hodně živě se   vžije do role vlkodlaka, aby   na závěř jako notně   digitální vybojoval   závěrečný souboj s notně   digitálním Drákulou za   záchranu lidstva (jak jinak).   To vše za jasných odkazů na   mnoho starých klasických   hororů, ale třeba i nových   filmů (z nich určitě   alespoň Matrix nebo   Vetřelci). Steven Sommers   obstál ve zkoušce na   jedničku s minusem, což je   obdivuhodné přihlédnu-li k   tomu, co všechno ve filmu je.   A když už se film dostane do   hluších míst, my češi si   můžeme užívat např.   angličtiny Dany Morávkové v   miniroličce mladé selky,   kterou před upířími dětmi   zachrání Van Helsingův   pomocník nebo českého   barokního chrámu, ve kterém   se odehraje Drakulův   maškarní ples a jehož   skelní vitráž si hlavní   hrdinové prohlídnou na   vlastní kůži (památková   péče by jim dala co proto).   Dokonce i digitální   vlkodlaci a upíří děti   (stejně jako mumie ve dvojce)   jsou celkem roztomilí a   digitální technika příliš   neruší. Suma sumárum jde o   jasnou zábavu, na nic víc si   film nehraje. Především   první polovina filmu je   prošpikována vtípky a   bohudík za závěr, který   konečně američané zvládly   i bez hapiendu (no i   když?!!!). Závěrem snad jen   pro hudebí fajnšmekry. Hudbu   dělal Alan Silvestri a   myslím, že to bude stejně   velkolepá hudba jako ve   dvojce Mumie. A hlavní Van   Helsingovský motiv to   rozhodně potvrzuje.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Jeden z mála filmů, které   mám rád a občas se na něj   v klidu kouknu. Děj - triky i   akce jsou na úrovni a   člověk se u toho nenudí.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2011
Takový lepší akčňí   filmík s celkem zajímavým   dějem a především   postavami a prostředím.   Trošku zbytečné byly   některé krvelačné scény a   nesmyslné dlouhé boje ale   dá se to v tomto žánru   očekávat. Chvílemi jsem   měl pocit jakobych koukal na   spojení filmů Blade a   Underworld! Z těchto klasik   si ale vzali spíše pár   vizualizací takže dle mého   šlo o slabší kousek na   který se ale dalo dívat.
Honey0105
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Tyhle fantas-magořiny mě   táhly opravdu vždy. Helsinga   jsem měla v plánu zkouknout   už dlouho. Konečně jsem se   k tomu také dostala.   Začátek filmu mě opravdu   nadchl. Dále už to chvílema   ale trochu sláblo.
Největším potěšením   pro mě byl asi Hugh Jackman.   Tenhle herec se do   takovýhlech rolí bezvadně   hodí a tady byl k   sežrání.
Kate   Beckinsale to slušelo, ale   chvílemi jsem jen s údivem   koukala na její pas. Pardon,   ale vypadalo to až   neskutečně chvílemi, jak   měla ten pas uzounkej.
Jako postava se mi líbil   Helsing a pak jsem si docela   užila manželky Draculy.   Nevím, ale opravdu mě   zaujaly.
Bohužel   musím říct, že některé   efekty byli opravdu   nepovedené a vypadalo to až   trochu amatérsky. To mi   trochu ubralo na celkovém   dojmu.
Určitě se   našly ale i lepší scény.   Těch bylo také poměrně   dost.
Dále musím   ocenit účast českých   herců. Ne všechny jsem   postřehla, ale třeba   Morávková byla   nepřehlédnutelná.
Docela jsem se i pobavila,   když tam říkali, že jsou v   Budapešti, ale ve   skutečnosti se nacházeli v   Praze.
Taková docela   obyčejná oddechovka. Musím   se přiznat, že jsem čekala   přeci jen trochu víc. Nebyla   jsem úplně zklamaná, ale   čekala jsem, že to na mě   zanechá větší dojem. Ve   finále mi přišel film i   poměrně roztahaný a myslím   si, že některé scény by se   asi i daly vynechat. Příběh   totiž nebyl nějak extra   propracovaný, přesto docela   zajímavý.
moni-alli
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Musím se přiznat, že jsem   byla vždycky příznivcem   příšerek typu vlkodlici vs   upíři (tedy hlavně   příznivcem upírů) a to   dááávno před tím než   vypukla mánie kolem Twilight   a později podobným, ale   upřímně jsem příznivcem i   některých těchto dnešních   fenoménů.
No ale k   filmu. Van Helsing má podle   mě dobrej námět,obsazení,   úžasné triky a masky...
A za co musím dát plus   navíc?? Nevím jak vy, ale   já už mám po krk   přeslazených amerických   konců, kdy se hlavní hrdinka   po vyhrané bitvě vrhne   hlavnímu hrdinovi kolem krku   a žijí spolu šťastně a   jestli neumřeli tak žijí   šťastně dodnes. Takže   velké plus za tento konec.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Nebudu zlej. Ten film je   přeplácaná triková orgie,   ve které není místo na   oddech. Akce, akce, zrůdy,   akce a zase zrůdy, tentokrát   v akci a mezi tím vším Hugh   Jackman a Kate Beckinsale,   která je určitě sošná a   hezky se na ní kouká, ale   že by byla nějak skvělá   herečka...? Van Helsing si   prostě říká o zatracení   (to filmové myslím), přesto   mu dávám milost. V   určitých duševních   rozpoloženích mi taková   cirkusová zábava nejen   nevadí, ale dokonce lahodí.   A jsou tu drobečky, které si   zaslouží i objektivní   ocenění, například   Draculovy nevěsty.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Na tenhle film se vždycky   ráda podívám, úžasná   Kate Beckinsale v roli Anny   Valeriové a samotář Van   Helsing, kterého si zahrál   Hugh Jackman a to dost dobře.   Film je pod taktovkou Stephena   Sommerse, který dokázal, že   umí točit kvalitní filmy.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Van Helsing
Jelikož Stephenovi Sommersovi   Mumie vyšla, byl by blázen,   kdyby v podobném duchu   nepokračoval. Opět zvolil   neohroženého samotáře   (Hugh Jackmanovi ta role   docela sedla), sexy dívku   hrající na vlastní pěst a   úplně nejvíc nejzlejšího   padoucha z jiného světa. A   abych nezapomněl, nesmí   chybět nějaká komická   postava. Teď už je vlastně   jedno, jestli budou bojovat   proti mumii či upírovi...
Van Helsing je původně   postava ze Stokerova románu   Dracula, scénaristé jí ale   "trochu" pozměnili.   Z dalšího díla přidali   vlkodlaky, Frankesnsteina,   Hyda (Dr. Jekyll & Mr.   Hyde) - mimochodem, nebyl to   náhodou Quasimodo? a z Jamese   Bonda ukradli celou tajnou   organizaci, včetně mistra   Q:)
Za co trochu   přidávám je za natáčení   v Praze. Za co zase ubírám   je zpodobňování s   ostatními díly. Proč jen   Van Helsing, hrabě Dracula a   další? Transylvánii jsem   navštívil, včetně   pověstného hradu, ale   ničím film nepřipomínal.   Navíc který trouba umístil   Budapešť do Rumunska? To se   nemohli někoho zeptat? Když   v Bukurešti účinkoval   Michael Jackson, prohlásil,   že je šťasten, že může   být zde, v Budapešti.   Trapas. A nebyl jediný. A jak   je vidět, ani filmaři se   neobtěžovali zkusit třeba   aspoň Google (když už   nepoužívají tu hlavu)...
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2009
začiatok filmu bol celkom   dobrý až ku stredu, ked sa k   tomu už pridal frankenštajn,   už sa mi to nepáčilo, ani   ten koniec.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Vecny boj proti upirum a i   jinemu zlu.Jeste ze tu mame   Van Helsinga.
Pekny   dobrodruzny horor, s dobrou   rezii a vybornym hereckym   obsazenim.Hraje tam i par   ceskych hercu,i kdyz jen v   malych rolich.
Hodne se   mi libil take R.Roxburgh v   roli Draculy.
petrasek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Výborný film s tématem   věčného boje mezi vlkodlaky   a upíry. Líbily se mi triky   a filmové efekty, ráda toto   dílko shlédnu znovu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2009
TOTO DVD MÁM V DVOU DISKOVÉ   PŘED PÁR LETY JSEM HO KOUPIL   V TESKU ZA UŽASNOU CENU   199KČ FILM JE DOBŘE   ZPRACOVÁN ŠPIČKOVÁ HUDBA   KTERÁ PŘESNĚ ZAPADÁ DO   DĚJE PĚKNÉ ZPRACOVÁNÍ A   HRAJE TAM PÁR NAŠICH HERCŮ
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Tématicky zajímavý film,   který sází nejen na   vizuální efekty, ale i na   poutavý příběh. Určitě   stojí za víc než jedno   zhlédnutí.
likantrop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Tak tento film naozaj točiť   nemuseli.Rozpravka pre male   deti a naivitina par   exelans.Zakazal by som k   tomuto snimku titulok horor to   su naozaj už všetci   slepi,ved kam ten žaner   speje?
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Hugh Jackmen a Kate Beckinsale   v jednom akčnom príbehu o   vlkodlakoch,upíroch a   frankesteinovi.Všetky známe   hororové postavy zo studia   Universal sa stretnú v jednom   filme.Skvelé efekty,film mal   skvelý námet aj obsadenie a   zrežírovanie tohto   crossoveru bol podľa mňa   dobrý nápad.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Fakt pohodovej snímeček o   hobně za upírama, u kterýho   může člověk vypnout a jen   se kochat. Film má opravdu   svižný spád, hromadu   parádních efektů a taky   velkou spoustu českých   herců.
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.3.2009
oba udatní,krásní a osamělí-základ trapnosti
Pokudˇ bych byl v pubertě a   neviděl spoustu jiných B   akčních filmů,tak mě tahle   slátanina zaujme.Že je tam   spousta akce?Kde v B akčních   filmech není?Že jsou tam   krásné efekty a   masky?Bože,to dnes u   amerického filmu je snad   normální.Samozřejmě Van   Helsing je samotář bez   partnerky,takže když se na   scéně objevila   krásná,udatná a   samozřejmě osamocená   žena,dostal jsem záchvat   smíchu.Kolikrát jsme tohle   ve filmech viděli?Van Helsing   nenabízí zhola nic,co bychom   v jiném kabátě neviděli u   jiných podprůměrných   filmů.Mix s   upírama,Frankensteinem a   Dráculou tenhle kýč ještě   zesměšňuje.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Absolutní srdeční   záležitost. Většinou z   těchhle odvarů a syntéz,   které těží z oblíbených   a obecně známých postav a   motivů, které někde ukradly   (např. Vetřelec vs.   Predátor, který se mi ale   taky docela líbil ;-)),   nějak zvlášť nadšený   nejsem, ale Van Helsing byla   od začátku do konce   neuvěřitelná,   audiovizuálně naprosto   vyšperkovaná podívaná.   Hugh Jackman coby vatikánský   kovboj kosí automatickou   kuší sexy upírky,   vlkodlaky, a vyšlápne si i   na samotného hraběte   Drákulu, který je tu   tentokráte za excentrického   metrosexuála. Shit? Možná   po stránce scénáře, který   se místy bere až příliš   vážně na to, čím ve   skutečnosti je (nejvíce   zamrzí vyústění samotného   finále – ten pohřeb NEBYL   zapotřebí). Jinak má nová   sommersovka našlápnuto na   digitální orgie roku,   přičemž to není žádný   Uwe Boll, ale dynamická,   kamerově skvěle zvládnutá   a velmi dobře sestříhaná   adrenalinová šleha. Je fakt,   že nápaditostí se Mumii   zdaleka nevyrovná, pár   originálních vtípků tady   ale je a jinde situační   nápaditost nahrazuje divoká   akce, designově naprosto   extrémní lokace a sexy Kate,   které to obzvlášť v těch   v červených šatech děsně   seklo. Moc, moc pěkné.   Sommers točit umí, a to   dobře.
P.S.   Fantastický soundtrack !!!
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Výbornej horror, napětí,   perfektní efekty, ohavně   nechutné masky a narozdíl od   jiných horrorů má hlavu i   patu. Potrvrzuju komentář   Veverky. Horrory nejsou moje   parketa, ale tohle považuju   za hodně dobrej film.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Van Helsing, horor, jež jsem   si oblíbila i přes mou   aversi na horory. Drákula,   Frankenstein. Partička, jak   má být zastupující zlo a   Abraham Van Helsing je musí   dopadnout.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Výborný film, ktorý bol   natočený na tému o   upíroch.Výborné efekty a   vynikajúci Van Helsing,   ktorého postavu stvárnil   výborný Hugh Jackman.
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Jeden z tých lepších   upíriek :) Richard Roxburgh   ako gróf Dracula bol skvelý.   Dôležité je, aby v   takýchto filmoch (aspoň pre   mňa) bol schopný Dracula,   nie nejaký bledý šupák,   čo sa ledva vlečie   všetkými scénami (je pár   takých filmov) :) Tu som bola   veľmi spokojná s výberom ;)   Výborná atmosféra ... vrelo   odporúčam :o)
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Skvělý film, skvělé   filmové triky a   nejskvělejší Hugh Jackman.   Jako můj oblíbený herec mě   nezklamal, každou scénu s   ním jsem prožívala. Kate   Beckinsale to moc slušelo.   Konec mě rozplakal, ale jinak   film byl opravdu zajímavý.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Filmové zpracování které   bylo natáčeno u nás i s   našimi herci mělo skvělou   výpravu, dobrá hudba a i   překvapivý spád děje.   Natočeno o hraběti   Dráculovi bylo už spousta   filmů, a tento je z nich   nejlepší.
Komparsista11
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Směšně trapný film s   rádoby hrozivými vlkodlaky.   Děj takřka žádný, o   napětí nebo dokonce strachu   nemůže být řeč. Za   ocenění stojí možná tak   trikové scény. Jinak je to   naprostá katastrofa a   totální nuda.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Pěkný dobrodružný film,   ale rozhodně bych ho nenazval   úplně jako hororový.Nápad   snímku se mi líbil.Nevím,   nač tam režisér cpal znovu   tolik digitáních   efektů.Digitální vlkodlaci   vůbec nebyly děsivý.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Super horor !!!
Další skvělý horor o   upírech !!! Spousta napětí   skvělý Hungh Jackmam,   natáčel se v České   republice. No prostě stojí   za to se na něj podívat !!
lady.vampyria
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Ano, Van Helsing je komerční   film, ale to spousta dobrých   filmů. Že je to   vykrádačka? To zajisté, ale   hodně filmů se dnes   inspiruje staršími kusy. Van   Helsing mně prostě   uchvátil, veliký podíl na   tom měla i účast Kate   Beckinsale jakožto Anny,   nádherně temné prostředí   a obsazení Draculy Richardem   Roxburghem.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Van Helsing je druhy nazev pro   film, ktery by se zaroven mohl   jmenovat Dracula.. Originalni   zpracovani tohoto hrabete a   jeho lovu.. dobra podivana
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Co to je?
Videohru jsem si mohl pustit   na pc, ne se dívat na   televizi. Tento bohapustý   průměr zaměřený na   ještě pustější akci mne   tady neoslovil, takže jsem   byl nakonec rád, že jsem   jeho větší část mohl   spokojeně prospat.
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Uzasny plakat, pekny zacatek a   pak neskonala nuda. Pres   hrmici hudbu a jednu akci za   druhou jsem malem usnul.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Velkolepý trikový fantasy   film natáčený prevažne v   Česku. Je to krásně podaná   upíří bondovka, natočená   v šíleném sledu scén od   začátku do konce. Také tam   byly velmi pěkné triky,   kostýmy i hudba a ještě mě   velmi překvapil konec, takže   za příjemně strávené   odpoledne si Van Helsing to   hodnocení zaslouží.
gaia253
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Opravdu moc povedený fantasy   film.Moc se mi líbí to   provedení,prostředí,upíři   ,i herci.Hugh Jackman mi do   role Van Helsinga dokonale   sedí,stejně jako Kate   Beckinsale.Zkrátka není co   vytknout..!
elenoar
Hodnocení:
Přidáno: 9.2.2008
van helsing je podle mě ten   nejhůře provedený fil jak   graficky tak výkony všech   posltav a to jou jinak herci   dost dobrý ale v jinejh   filmech. tento snímek se jim   rozhodně nepovedl. asi   nejhorší část filmu byl   konec těch posledních teset   minut.grafické provedení je   nadmíru přehnané a dost   vyditelně umělé. hlavní   hrdina vypadal spíše jako   rybář než jako bojovník.   jediná trochu vtipná posta   pomocník a vynálezce hlavní   postavy. no abych to schrnula   prostě to byla katastrofa.
Lusinka1312
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Hluboko v karpatských horách   se nachází mýtický a   záhadný kraj Transylvánie -   svět, kde je   všudypřítomné zlo, kde se   objevuje nebezpečí stejně   přirozeně, jako východ   slunce, a kde nabývají   konkrétní podobu příšery,   jaké se objevují jen v   nejstrašidelnějších   nočních můrách.   Vynalézavý filmový tvůrce,   který oživil nadpřirozenou   bytost z dávné historie ve   filmech Mumie a Mumie se   vrací, nyní rozšiřuje   svůj filmový rejstřík a   přivádí na plátno   nejvyšší podobu zla, jako   směs poznaného i   nepředstavitelného, které   musí čelit jedinečné   božské síle Van Helsinga.   Obecenstvo bude vtaženo do   záhadného, vizionářského   světa, vytvořeného   režisérem Sommersem.   Časově je příběh   situován do 19. století v   Londýně, Římě, Paříži   a Transylvánii. Zde je   lidstvo v neustálém   nebezpečí před vtělením   (inkarnací) ďábla v mnoha   podobách: jsou to monstra,   která přežívají generace,   aniž je ohrozí opakované   útoky ubohých,   spravedlivých duší,   neúnavně bojujících za   zachování lidské rasy.
Frankesteinovo monstrum   Drakula, Vlkodlak a ostatní,   jsou Sommersem pojati jako   dynamické dědictví tradice   příšer, které vystupovaly   v klasických filmech   společnosti Universal.   Sommers tím, že toto   dědictví oslavuje a   přibližuje je nové generaci   filmového publika, mění   klasiku na žhavou   současnost.
Do tohoto   světa, plného záhad,   přivádí Sommers Van   Helsinga (Hugh Jackman),   legendárního lovce   příšer, který se zrodil na   stránkách Bram Stockerova   Drakuly. V jeho neúnavném   boji, zbavit svět   strašidelných monster, Van   Helsing na pokyn tajného   spolku cestuje do Transylvanie   aby přemohl mocného a   nebezpečného hraběte   Drakulu (Richard Roxburgh) a   připojil se k neohrožené   Anně Valerious (Kate   Beckinsale) a zbavil její   rodinu po generace trvající   kletby tím, že přemůže   upíra.
Ba.tista
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Nemůžu si pomoct ale takové   filmy se mi líbí a ani tento   není vyjímka. Povedený film   (snad až na trochu komické   upíří děti), jinak film   doporučuji ke shlédnutí.
Cash89
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Celkem jízda, pokud vypnete   mozek a budete se dívat na to   co se před vámi bude dít,   budete se bavit. Pokud nad   vším budete přemýšlet   špatně skončíte...A jinak   van Helsing slušně zahraný,   ale Kate??? Nic moc... Efekty   průměrné. Hudba zajímavá   a scénář jako by byl   spojením několika   příběhů bez hlavy a paty.   Nevím, jestli je lepší,   když Stephen zvolil ne   čistě hororové schéma, ale   přidal humor a pár další   věci stejně jako u Mumie.   Bohužel v tomto případě je   humor naprosto nulový!!!!   Čekal jsem naprosto cool a   vtipné hlášky Van Helsinga,   které se fakt nekonali....A   hláška typu "ještě   jsem neviděla moře...."   to je trochu moc. Občas jsem   si myslel, že každý kdo   pracuje pro Vatikán je   skvělý akrobat a dokonce i   nějaká princezna zvládne na   laně víc než akrobat z   cirkusu.
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Celkem jízda, pokud vypnete   mozek a budete se dívat na to   co se před vámi bude dít,   budete se bavit. Pokud nad   vším budete přemýšlet   špatně skončíte...A jinak   van Helsing slušně zahraný,   ale Kate??? Nic moc... Efekty   průměrné. Hudba zajímavá   a scénář jako by byl   spojením několika   příběhů bez hlavy a paty.   Nevím, jestli je lepší,   když Stephen zvolil ne   čistě hororové schéma, ale   přidal humor a pár další   věci stejně jako u Mumie.   Bohužel v tomto případě je   humor naprosto nulový!!!!   Čekal jsem naprosto cool a   vtipné hlášky Van Helsinga,   které se fakt nekonali....A   hláška typu "ještě   jsem neviděla moře...."   to je trochu moc. Občas jsem   si myslel, že každý kdo   pracuje pro Vatikán je   skvělý akrobat a dokonce i   nějaká princezna zvládne na   laně víc než akrobat z   cirkusu.
jason7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Van Helsing je pro mně jeden   z nejlepších filmů   vůbec.líbí se mi hlavní   hrdinové (hugh jackman mi do   role van helsinga sedí   dokonale) i Kate beckinsale   hraje hodně dobře.film má   zajímavé prostředí ve   kterém se odehrává a děj   je vynikající. dobrá jsou i   všechna monstra a   legendární příšery jako   drákula, hyde atd...ted ke   zpracování:efektům bych dal   90% stojí za to, je to pastva   pro oči, scénář taky   dobrý, není to nic extra ale   u druhu filmu jako je tento to   není až tak   podstatné.prostě Van helsing   je dokonalá akční jízda   která mě nikdy nepřestane   bavit.
callaghan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Dávál jsem tomuto filmu   velké naděje, ale po jeho   shlédnuti jsem zjistil, ze   solidnich je prvnich pět   minut, pak už je to celkem   nuda - zase jen divoké   honičky, az přespříliš   načinčané obludy a   rádobyvtipné dialogy a   scény, které by ve filmech s   touto tématikou snad mohly   chybět...
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
moc pěkný příběh, ani   bych otmu neříkala horor,   jsou tu k vidění pěkné   obludky, opět jedna dokonalá   žena, která umí úplně   všechno a v hlavní roli   sympaťák, který vraždí   obludky, jimž není pomoci.
Isabella116
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
no, Van Helsing se mi líbil i   obsazení bylo dobré, jen mě   trochu "vyděsili"   ty upíři, nebylo to podle   žádné jiné mojí   zkušenosti s upíry ve   filmech, hlavně když se   Draculovi nevěsty proměnily   v ty podivné odpudivé   létající příšery.   Nemají být náhodou upíři   smyslní, svůdní a krásní   když loví? k tomu měli ty   obludky hodně daleko...ovšem   jinak film neměl chybu, teda   až na tuhle a ještě jdnu -   když na konci pálili tělo,   tak se Helsing koukal z   útesu, kde byl západ slunce,   pak se otočil a se svým   pmocníkem jel na opačnou   stranu, samozřejmě nemohl   přece na koni do oceánu, a   tam byl znovu západ slunce   nad horami, trochu podivné   nemyslíte?
Raptor150
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Dobrý film
Tento film se mi velice   líbil,ale až na nějaké   tvůrčí chyby.Naříklad   podle mě a co vim tak   vlkodlaci se proměňují je v   noci,za úplňku a ta   přeměna trvá dost dlouho.
Verik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Když sem viděla ukázky v   tv, tak sem se na film hrozně   těšila. Ale popravdě sem   čekala něco méně   pohádkového. Hodně sem taky   musela protestovat kvůli až   přehnaně přehnaným   scénám. Hodně toho ale   zachraňovala postava Carla,   díky jeho nezapomenutelným   hláškám sem chytala   záchvaty smíchu. A taky si u   mě film hodně   "šplhnul" Draculou.   Ten byl vážně   nepřekonatelný a přesně   tak by mě správný Dracula   vypadat.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Povedená akční podívaná   se slušnou sbírkou monster a   povedennými triky. Pokud   vypnete mozek budete se bavit.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Toto je jeden z nejlepších   filmů, kde do sebe veškeré   scény zapadají jako puzzle.   Děj je velice poutavý, i   herecké obsazení je velice   zdařilé a rozhodně zde   není nejmenší pochyb, že   se na Van Helsinga lidé budou   dívat znovu i znovu. Vstutku   největším plus je fakt, že   se nedá vynechat jedinná   scéna, což se v dnešní   době cení.
Tantum
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
...............
Tenhle film je zkrátka nej z   důvodů:Dobří herci, dobrý   příběh, dobré   prostředí.Nemůže se   vynechat některá část   filmu každý kousek je   důležitý.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Chápu lidi, kteří tenhle   film nemají rádi a odsuzují   ho pro nepřehlednost,   nelogičnost,přeplácanost   atd. Film to nebyl oscarový,   ale když se odpoutáte od   některých nepovedených   věcí a necháte se unášet   charizmatickým Jackmanem,   který si roli Van Helsinga   evidentně užívá, čeká   vás přájemně strávený   čas. Pokud se ale budete   soustředit na scénář   (který vážně exceletní   není), budete asi docela   zklamaní. Prostě se   pohodlně opřít do křesla a   vypnout mozek.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Bohužel po dalším   shlédnutí musím jít s   hodnocením min o 1 bod   dolů.Sice je to moje   oblíbené téma,ale scénář   tohoto filmu se zcela   nepovedl,jelikož je to ve   výsledku jen pořádný   maglajz v pěkném grafickém   provedení,které však je   místy až příliš násilné   a bolí z něj i oči.
BrianJohnson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Copak o to, bylo to dobrý,   vypnout mozek a koukat na kupu   speciálních triků a na sexy   Kate B. Příběh však trochu   pokulhává a vůbec má to   pár chyb. I přesto je to   však vcelku solidní fantasy   či horor či akční či   dobrodružný film:)
Tristan_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2007
Kdesi v podzemí Říma,   pracuje tajná skupina   mnichů, která se po celé   Evropě 19. století snaží   potírat příšery   představující   převtěleného ďábla - tedy   upíry, vlkodlaky a jinou   havěť. Pro ně pracuje Van   Helsing, který jezdí po   Evropě a tato monstra   likviduje.
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Slušné story z podmanivého   prostředí. Zvláště   Richard Roxburgh a David   Wenham vás potěší   charaktery svých postav,   vedle nichž vypadá Van   Helsing trochu jako břídil,   co k řemeslu nedávno   přišel. Van Helsing patří   k snímkům, u nichž vám   nemusí být líto, pokud jste   je v sobotním televizním   programu přehlédli, protože   oni budou dávat zase   podobné, nebojte.
lenca1
Hodnocení:
Přidáno: 29.5.2007
myslela jsem si že to bude   zase jako ty filmy s vlkodlaky   atd ale zmílila jsem se ten   to film mě nadchnul už od   začátku moc pěkně   udělané dobrý filmařský   triky výběr kostýmu a hudba   taky dobrá no prostě hezký   film
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Trikově a režijně solidně   natočený scénáristický   bordel. Stephen Sommers dostal   volnou ruku a bohužel se   utopil ve stylizaci a snaze o   co největší poctu starým   filmům. V černobílém   úvodu ještě celkem otěže   držel, dále už je to jen   zmatený mišmaš, v jehož   trikových sekvencích je   obtížné se orientovat.   Stejně tupé jako LXG, jen   lépe natočené...
PogoJoe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Na tenhle film se snad   vyplatí dívat jen kvůli FX,   výpravě a kostýmům.   Ostatní se hrubě nezdařilo   - špatný scénář, trapné   dialogy (neúspěšně   urputná snaha o vtipné   hlášky), nevalné herecké   výkony (zejména žalostně   tragédní výkon R. Roxburgha   jako Drákuly). Příliš   dlouhé, přeplněné efekty,   které mnohdy (zejména u   pádů z výšek nebo   zachytávání se na krajích   střech či mostů) působí   až směšně amatérsky   (podivné zrychlení pohybů).   Létající upírské   krasavice a monstra jsou sice   fajn, ale film nespasí. Není   to osobité, spíše   zmatečné a plytké. Never   more. Trapárna. Scénář:   **, Režie: ***, Herci: **,   Výprava/kostýmy: *****,   Efekty: ***, Hudba: ***
michaeljameson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Van Helsing jsem viděl   třikrát v kině a hned jsem   ho musel mít na dvd. Tento   film lidé buď nesnáší   nebo mulují. Často jim   vadí, že je film plný   triků a počítačových   sekvencí.. Mně ovšem celé   dílo přijde jako jeden z   nejúspěšnějších   upírských kousků, které   kdy byly natočeny. Hudba,   kterou napsal Alan Silvestri   je výborná !
Bruno1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2007
Komentář
Van Helsing je typický film o   vlkodlacích,upírech a   jiných oblud ze světa   pekla.Zápletka je založená   na tom,že příbuzní jedné   rodiny se kvůli prokletí   nemůžou dostat do nebe,jsou   pořád v očistci.Běhel   celého filmu se snaží toto   prokletí zrušit,až se jim   to podaří.
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2006
Po příjemně strávených   145minutách s HUGHem   JACKMANem a neuvěřitelně   sexy KATE BECKINSALE mohu   napsat snad jen to, že je to   velmi dobré.Jak jsem již   četl od jiných členů i já   se musím přidat k názoru,   že je to perfektní film pro   oddechnutí a užívání si   vyšperkovaných efektů (za   ty prachy) :@), osobitého   SOMMERSeho humoru, akce a   několika Českých   tvářiček (Marek Vašut,   Dana Morávková)!Na druhou   stranu je to také film plný   chyb (Karpaty - no nejnižší   hora měla minimálně   8645m.n.m, všude led a mráz   zatímco svěčená voda u   kostelíku vesele kape z   kohoutku do plného   NEZAMRZNUTÉHO lavóru,   atd...)I přesto hrrr do toho   je to skvělá zábava ... :@)
B.Butch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2006
Myslím, že u tohoto filmu   budou hodně rozporuplné   reakce. Jo vkus, to je   darebák. Každý má jiný.   Ale když jsem si film pustil   večer po celodenní fušce a   neměl chuť ani čas nad   vším do podrobností   přemýšlet, tak upřímně   říkám, že jsem se bavil.   Prostě nenáročná   oddychovka. A hudba není   zlá, jen ten motiv už jsem   někde slyšel...
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Můj oblíbený žánr. I   když objektivně to není nic   extra, film se mi líbil.
Wardin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2005
Výborný film. Nemá sice   žádné hvězdné obsazení,   ale skvěle přepracovává   původní příběh Helsinga   (jeho osvětlení je   součástí druhého CD).
Geralt66
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Mě se film líbil, je to   adrenalinová jízda. Vypněte   mozek, použijte ho jen občas   na vzpomenutí si odkud jen   toho Drákulu, či   Frankesteina znám a je to.   Ano, samozřejmě logicky děj   pokulhává, výkony herců   jsou slabší. To je však   zřejmě daň za to aby film   měl spád. Já osobně jsem   se bavil slušně a jsem rád,   že mě nečekal klasický   happy-end.
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Van Helsing má jediný dobrý   moment, který je ale už v   zárodku uhašen - to když   tento zabiják potká Mr.   Jekylla a Mr. Hydea. Zbytek   filmu je naprostá kojotina.   Slátanina všeho možného   dohromady, asi jako když   pejsek a kočička pekli dort.   Výsledek je stejný. Trapné   "vtipy",   "napínavé" situace   a rotační kuše v akci.   Pokud jste měli   intelektuálně namáhavý   měsíc a právě vám vypnul   mozek, je tento film   průměrný. Pokud zapnete   logiku, budete litovat, že   jste si tento film vůbec   stáhli. Jít na něj do kina   nebo si ho koupit je totiž   zbytečné plýtvání   penězi.
Pokud chcete   vidět upíry, pusťte si   Bladea, pokud vlkodlaky,   pusťte si Vlkodlaka (s   Nicholsonem). Pokud máte dost   peněz, vykupte tento film ze   všech prodejen a zničte ho.   Uděláte dobrý skutek   budoucím generacím. Nic   jiného si totiž   nezaslouží.
Pauleta
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.4.2005
Hm, samé kladné názory,   podle mě je ten film blbost,   slátanina všech možnejch   hororů dohromady, jsou tam   lepší chvilky, ale že bych   si ho pustil znova, to   nehrozí.
Shadow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2005
Po té, co jsem četla na   netu, jsem od tohohle filmu   nic nečekala, ale přeci jen   jsem byla trochu mile   překvapená. Je to   kříženec mezi Underworldem   a Ligou výjimečných, ale   lepší než oba dohromady. Po   první bitce ve   Frankensteinově sídle a   potom mezi Helsingem a panem   Hydem, měla jsem pocit, že   to je snad nějaký špatný   vtip, zvláště proto, že se   první polovinu filmu zase až   tak moc neděje. Tedy myslím   dějově. Poznáváme postavy,   jejich bojové schopnosti,   grafické efekty. V druhé   polovině se to ale přeci jen   trochu rozjede. Víc děje i   akce. Konec není   překvapivý, ale jasný už   od začátku. Mezi tím vším   se ale najdou i komické   chvilky, které vyvolává   především pomocník   Helsinga. Některé momenty   snímání krajin by mohly   být i delší. Hudba při   akci je dobrá, ale ve zbytku   filmu by mohla být huba   lepší. Herecké obsazení je   hvězdné a v jedné z   vesničanek můžeme poznat i   naši Danu Morávkovou.   Ještě aby tam nebyli   čeští herci, když se to   točilo u nás:)   Pokračování bych se   nebráníla, ale chtělo by to   ještě dost dopilovat.
scajo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Ještě se mi nestalo, abych   dal tak vysoké hodnocení   filmu, u jehož sledování   jsem si každou chvíli   říkal, kdo mohl něco tak   stupidního vůbec vymyslet..   Ano, Van Helsing je sice   neuvěřitelná slátanina,   navíc s mizernými hereckými   výkony, ovšem jeho   vražedné tempo, vizuální   stránka (skvělá výprava,   skvělé triky) a v   neposlední řadě výborná   hudba mě prostě dostaly. S   přihlédnutím k tomu, že je   Van Helsing jen typickou   hollywoodskou megaprodukcí,   která nemá jiné ambice než   pobavit, dávám 6 (ovšem s   přimhouřením všeho, co   přimhouřit jde)..
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2004
Těšila jsem se,protože mám   ráda Sommersovu Mumii a Hugha   Jackmana.Těšila jsem se   zbytečně.
Tempo filmu   je moc rychlé,místy přímo   zběsilé,tlačí se na pilu   za každou cenu a logika   pokulhává a Kate Beckinsale   je hrozná.Zážitek z filmu   zachraňoval Hugh Jackman a   to,že jsem vypnula mozek:-)
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Opět tu máme Drákulu a   stojí to za to... Drákula,   Snoubenky, Vlkodlaci a   Frankenstein - tvůrci se   opravdu snažili... když k   tomu přidáme skvělého H.   Jackmana jako Van helsinga,   není co dodat je to super...  
Akční scény jsou   také výborné, např.   scéna, ve které Van Helsing   doběhne k nádobě se   svěcenou vodou, namočí do   ní kuš , otočí se a   rozstřílí upírku na kousky   mě opravdu dostala...
Sice chování snoubenek   by mohlo být trochu   "normálnější",   ale jinak není filmu co   vytknout...
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2004
Ještě že jsem od tohoto   filmu nečekala nic   úžasného - nejspíš bych   byla zklamaná jako mé   náročné příbuzenstvo   ;)
Ptám se však:   Proč neprohloubili Van   Helsingovu postavu? Proč se v   minulosti setkal s Drákulou?   Jaktože má jeho prsten? -   Nebo nám na to ve filmu   odpověděli a já v tu   chvíli zrovna usnula?
Mám k filmu výhrady a za   sedm hvězdiček, které jsem   mu přidělila, může   nejspíš můj oblíbený   herec Hugh Jackman ;)
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Ano ano...upýři a jejich   zabíječi. Není to z tohoto   žánru film nejlepší, ale   určitě není špatný,   např. rození nových upírů   je zážitek. Zkrátka je na   co se koukat.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2004
Film z mého oblíbeného   prostředí, s dobrým   hereckým obsazením a   zajímavě zpracovanými   letajícími vampýry, to už   musí stát za to.
A   taky že jo, aspoň z mého   pohledu jsem si film užila.   Možná ale nemusel být ten   konec tak dramatický - obraz   dívky v oblacích, to je   podle mého názoru   zbytečné.
Bouvard
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2004
Námět není špatný,   provedení je však   nešťastné. Záblesky   stroboskopů připomínaly   více lacině arnžovanou   diskotéku než Drákulovu   Transylvanii, Paříž,..
Souboje jsou svižné a co   je dobře nejsou zdlouhavé.   Divák vydrží do konce, ale   zažitek to není.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih101665minih101665Smitty - nejlepší přítel (2012) 
Smitty n
minih154071minih154071Bajkeři (2017) 
Bajkeři n
minih37059minih37059Oskar (1967) 
Oscar n
minih46393minih46393Rolling Stones (2007) 
Shine a Light n
minih62275minih62275Captain America: První Avenger (2011) 
Captain America: The First Avenger n
minih96109minih96109Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital] 
Captain America: The Winter Soldier n
minih19854minih19854Stůj, nebo maminka vystřelí! (1992) 
Stop! Or My Mom Will Shoot n
minih17933minih17933Rodinná věc (1996) 
A Family Thing n
minih3664minih3664Air Force-BAT 21 (1988) 
BAT 21 n
minih21977minih21977Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 
On Her Majesty's Secret Service n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Van Helsing (2019)

 Van Helsing (2019)
Van Helsing n
 
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké


(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10