Jeden svět

Komentáře uživatele radegaster

radegaster

radegaster zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 684
07, hlas se! (07 zgłoś się)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2018
Gliniarz
Seriál v produkci TVP který   je rozložený do pětí   bloků (celkem 21. dílů) se   zabývá obdobím let   1976-1987.V časech reálného   socialismu v Polsku patřil k   nejsledovanějším pořadům.   Základem jsou skutečné   kriminální případy které   se u našich severních   sousedů staly, nejedná se   tedy o imaginární tvorbu ,   ovšem docela silně upravenou   i když docela netradičním   způsobem.Hlavním hrdinou je   bývalý pracovník polské   rozvědky působící dříve   v Londýně a poté   "převelen" na   "Hlavní správu   vyšetřování ve   Varšavě".Tento prototyp   moderního , bonvivánského a   nadčasového policajta je   postaven , zřejmě   záměrně, vůči mnoha svým   kolegům ale i   zločincům.Ukázat Polsko   jako velmi   "svobodnou" zemi kde   každý může mít u sebe   dolary,cestovat do zahraničí   nebo dokonce vlastnit   soukromou firmu ,byl   evidentním záměrem   tehdejší propagandy kdy   realita v té době byla   značně odlišná.Tvůrci se   dále rozhodli ukázat   bezpečnostní složky státu   ve své činnosti ,na svou   dobu velmi nekonvenčně   .Můžeme zde sledovat   masivní nasazení v akci   různé techniky   ,vrtulníky,letadla,lodě   ,obojživelná vozidla ,   jakož i ukázku speciálních   protiteroristických   jednotek.Toto ,ve své době   pojaté takto široce nebylo v   bývalém "východním   bloku" zvykem.V seriálu   se představila celá plejáda   nejlepších polských herců   i když jejich obsazování do   různých dílů nebylo zrovna   nejštastnější ,kdy se nám   herci vracejí v různých   dílech v rozličných   postavách,což působí   mnohdy nelogicky nebo   nechtěně komicky.Jak už to   u seriálů bývá , úroveň   jednotlivých dílů bývá   hodně nevyrovnaná.Seriál je   však z dnešního pohledu   retrospektivou na vývoj   mody,vozidel infrastruktury   atd v tehdejším Polsku.Pokud   má někdo zájem většina   dílů je zdarma ke   shlédnutí   zde:https://www.cda.pl/
1. světová válka v barvě (World War 1 in Colour)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2018
Válka v barvě
Naprosto skvělá věc...   první světová válka   rozhodně není tak   probírané téma jako válka   druhá a právě proto je   tento dokument opravdu   výborný... Co se týče   zpracování, nemám žádné   větší výhrady, každý   díl úhledně   zaškatulkovaný a pečlivě a   jasně vybráno téma, které   je následně smysluplně a   vcelku snadno prezentováno...   jen mě mrzí velká orientace   na Západní frontu (resp.   málo informací o   Rakousku-Uhersku či Rusku)...   zda je to způsobeno tím, že   je seriál především   Britský nebo z Východní   fronty není tolik záběrů,   nevím... dále bych vytkl   (nebo si spíš postěžoval)   nad krátkým úvodem a mála   informací ohledně samotného   začátku války a jejích   příčin.Pro fajnšmekry   žánru povinnost ke   shlédnutí.
10 000 dnů (10,000 Days)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.9.2015
10.000 blábolů
Nudný, hloupý a interierový   snímek. Na poli sci-fi mají   tvůrci docela volné ruce.   Tady však vše poslali k   ledu. Naprostá ztráta času   a peněz.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2015
10.000 slátanin
Dějepis a zeměpis v kostce.   Dredy jako z dvacátého   století, mamuti jako z 200   000 let před Kristem jenom   několikrát větší. Sem tam   přiběhne přerostlé emu   chytající podobu dinosaurů   z druhohor a tygřík vyžlík   podruhé v dějinách filmu   prokáže své dobré srdce a   postaví se za hlavního   hrdinu. Společně s ním   putujeme za průvodem Hunů   či Mongolů Čingischánovy   doby ze zasněžených   Himalájí přímo do hustého   amazonského pralesa, po   jehož opuštění nás čeká   nekonečná Sahara a podivná   řeka plná plachetnic   podobných opeře v Sydney   nebo (při větší fantazii)   těm španělským ze 16.   století. Nenajdeme na nich   ale žádného Hernanda   Corteze nebo Francisca   Pizzara, nýbrž ony Huny   (Mongoly) oblečené v   barevných látkách odněkud   z Orientu, jejichž hlavní   město připomíná jakési   Maye, Aztéky a Inky v jednom   (ačkoliv tygří sfinga kdesi   uprostřed města by nás   mohla svádět k zařazení   spíš do Egypta). Jedno se   ale Emmerichovi nechat musí.   Kamerové záběry z   leteckého pohledu vypadají   úchvatně . Škoda jen, že   se místo historie radši   nezaměřil na sci-fi. A   neodpustil si ty příšerný   děsivý konce plný   ožívajících mrtvol a   velkých hrdinů.
1066: Historie Psaná Krví (1066)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.8.2015
Hastings
Jako milovník historie a   válečného filmu jsem se   těšil co v tomto snímku   uvidím. Nestačil jsem   žasnout, bohužel v   negativním slova smyslu.   Kostýmy jak z   vetešnictví,scénář psaný   snad žákem 5.třídy,   bojové scény na úrovni   ochotnického divadla.Opravdu   se divím Britům, jak   naložili s touto , pro ně   zásádní dějinnou   událostí. Jen okrajově   zmíním fakt, že Normané   zvítězili mimo jiné proto,   že jejich jízda používala   třmeny a jezdci se tak mohli   v soubojích zapřít. Tady se   spíš zapřeli tvůrci a   natočili nezajímavou a   lacinou skazku. Velká škoda.
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Za "velkou louží"
Špičkový a naprosto   nádherný snímek. Obrazově   precizní práce, tak, jak je   u Scotta zvykem. Velkolepá   výprava, zdrcující   kamera,fantastická   Vangelisova hudba, brutální   akční scény, kdy krev   stříká až na kameru. Jen   škoda že si neodnesl   nějaké ty Oscary.   Minimálně za kameru,   výpravu či hudbu by si ho   zasloužil. 90%
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.10.2015
Nepovedená parodie
16 Blocků se rozjede jako   průměrný film, aby byl   zakončen jako podprůměrná,   zbytečně sentimentální   možná až senilní   slátatnina. Příběh dvou   zlých chlapců, co se   rozhodli stát lepšími lidmi   mě zkrátka absolutně   ničím neoslovil, nejspíš   proto, že se tomu nedá   věřit. Film má tři scény,   bohužel zamýšlené jako   klíčové, které spolehlivě   torpédují film do temných   hlubin: zjištění obsahu   sešitu, způsob provedení   důkazu, a samotný závěr,   ať už ten běžný, či ten   alternativní. Navíc jsou zde   takové seky, jako třeba že   vidíme blížit se záporáky   ke dveřím sanitky, ve které   domněle sedí Bruce, dveře   se otevřou ale ouha, Bruce   sedí v úplně jiné sanitce,   kterou zrovna někdo otevřel.   Takhle lacino já se nedám,   tohle bylo zastaralé už za   Htichcocka. Od režiséra   Smrtící zbraně jsem   rozhodně čekal víc. Bruce   Willis hraje standartně to   své, co už jsme viděli v   Die Hard, nebo v Posledním   skautovi, jen tentokrát s   knírem. A Mos Def zase po   celou stopáž irituje a   působí jako retardovaný. Je   to hodně slabý film, pro   diváky, kteří mají velice   nízké nároky na zábavy.
1612: Kronika smutných časů (1612: Chroniki smutnogo vremeni)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Lžicar
Rusko -Polská válka z   pohledu od Moskvy.Je to dobré   historické drama, s bojovými   scénami jak mají být.   Výprava a hudba výborná.   Vtáhlo mě to děje a je to   přeci dílo srovnatelné s   historickými filmy   američanů, japonců či   angličanů. Pravdou je, že   pobíhající jednorožeč,   či dokonale trefený sklad   střelného prachu z   podivuhodně vyrobeného děla   trochu tahají za vlasy, ale   nějak přeci tu přesilu   poláků porazit museli...
1890
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.1.2018
Slovenský Sherlock....
1890. Historická krimi ? Po   shlédnutí prvního dílu to   tak vůbec nevypadá.Spíš se   to jeví jako spletenec   toporných dialogů ještě   dřevěnějších postav   kterým herecké řemeslo   není příliš   vlastní.Scénarista s   režisérem mají pak   evidentní dilema kam to celé   směřovat , jestli k   Dobrodružství kriminalistiky   nebo Hříchy pro pátera   Knoxe Nejsou to ani Četnické   humoresky,pokud se tedy   nechceme nutně smát   přihlouplým žandárům   kteří mají evidentně   problém si zavávat i   vlastní tkaničku na   botách.Myšlenka vytvořit   detektivní nebo krimi seriál   na pozadí konce 19. století   ze Slovenska není marná   ,natáčelo se v zajímavém   prostředí ale celé to   spíš zatím vyznívá jako   parodie na osoby a události z   těchto časů.Jak se to celé   rozvine dál uvidím, zatím   tomu dám šanci. Třeba prvek   tajemna z Tiesňavské rokle   bude oživením jinak docela   nudného příběhu.
1944
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Estonci v cizích službách.
První půlhodinka snímku   úžasná. Dále to však   sklouzne do patetické   žvanírny plné nelogických   rozhodnutí . Ve finále zase   přerod a zjištění , že   nejsou ti " dobří   " a zlí ale jen   "svoji" .Válka   skončila, SSSR se rozpadl a   rozpolcení Estonci zústali   dodnes.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2016
Průsmyk
"Jdi, poutníče, a   zvěstuj Lakedaimonským že   my tu mrtvi ležíme, jak   zákony kázaly nám."   Komiksově převyprávěný   příběh skutečných   události jenž se staly v   roce 480 př. n. l a daly   základ tomu , čemu dnes   říkáme hrdinství a   posvěcení se pro vlast.Tato   zásadní historická   záležitost si však podle   mého názoru zasloužila   lepší, tedy výpravnější   formát i když uznávám, že   pro Gerarda Butlera to byla   patrně nejlepší role do   které byl obsazen. Peršané   jako odvěký nepřítel   Řecka přitáhli s nebývalou   armádou a chtěli pokořit   nejen řecký lid ale   především jeho vzdělanost   a na tehdejší dobu i   vyjímečný politický   systém.Střet civilizací   ...jako by nám to v dnešní   době znovu něco   říkalo.Snímek až trochu   přílíš plochý a   postavený na několika   efektech , mimo jiné na   zpomalených záběrech ,   které jsou zároveň   dramatickým uchopením   celého filmu.Zápletka   minimální , kdy to zásadní   se děje v poli a politická   rovina a únavné intriky jsou   jen vedlejším produktem, lze   přičíst tvůrcům k dobru ,   jakož i obsazení a herecké   výkony.Černobílé-   komiksové pojetí dobra a zla   v podstatě věci, cíleně   umocňuje i vizuál   snímku.Pokud má tvrzení ,   že za málo peněz hodně   muziky své opodstatnění pak   je to zde.Celkově však   snímek působí docela   přijatelně a koukatelně,   klidně po něm sáhněte a   nechte si moderním způsobem   odvyprávět příběh   statečnosti a cti.Dávám   65%.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.8.2015
60 Cage and kund
Kdyby tahle parta kradla   měděné kabely a prodávala   je do sběrny barevných   kovů, byl by to jasný   aspirant na odpad. Vzhledem k   luxusním kárám a sexy Jolie   však budu shovívavý. Umí   Cage v posledních 10 letech   něco jiného než měnit   účes a poulit oči?
9. rota (9 rota)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Válka v Afgánu po Rusku
Válečný film   připomínající americké   kousky tohoto žánru, po   všech stránkách velice   povedený. Jediné, co mi   malinko vadilo, byl pomalý   rozjezd. Ačkoliv druhá   polovina akcí jen drnčí,   první půlka věnovaná   nástupu na vojnu a výcviku   se vleče a je zbytečně   dlouhá. Film z Afganistánu,   trochu jinak než jej známe z   jiných snímků. Také zde   se najde pár záběrů na   státní vlajku, ale poněkud   jiné barvy:-) Na to, že se   jedná o ruský film, tak   musím uznat, jde o dost   dobrý kousek. I dialogy   postav mají hlavu a patu.   Dopad války na psychiku a   chování všech   zůčastněných jsem taky   věřil.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2015
Tatínek...
Odezva úspěchu Bourneova   ultimáta, potažmo celé   trilogie na sebe nenechala   dlouho čekat a máme tu   další vybroušený akční   film z žánru. Hlavní   jednotka pohybu - Liam Neeson   je prototyp rozzlobeného   muže, který přesně ví co   dělá, oslňuje nejen svými   bojovými schopnostmi všeho   druhu, chytrostí a   zkušeností s jakou se   prodírá dopředu, ale i   čistým odhodláním s   trochou té otcovské lásky.   Je zajímavou kombinací   vytočeného zabijáka a   ustaraného rodiče... Režie   je velmi svižná a střih ve   strachu, aby graf intenzity   ani na sekundu nezakolísal,   také poměrně zběsilý,   možná bych ocenil i malinko   více přehlednosti, ale to   nestojí skoro za řeč.   Hlavním záporem je poněkud   povrchní, provařený a snad   až naivní scénář - akce   na sebe strhává veškerou   pozornost a jemu to vůbec,   ale vůbec nevadí...
Admirál (Admiral)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Bílý generál
Solidní řemeslná práce.   Bitev sice není mnoho, ale ty   námořní stojí rozhodně za   to (minové pole, pomoc na   pobřeží). Dále je ve filmu   dobře vykreslená revoluce na   konci první světové války,   kdy se pobilo mnoho Rusů   navzájem, aniž by drtivá   většina z nich vůbec měla   ponětí v čem ona revoluce   spočívá. Zajímavostí pro   nás je také role   československých   legií,jenž nechaly Kolčaka   napospas rudým... Určitě   se z mého pohledu jedná o   lepší Ruský film vůbec.   Velkolepostí se nešetřilo .
Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (The ABC Murders)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Poirot trochu jinak
John Malkovich v roli   ikonického detektiva ,   tentokrát na temný   způsob.Žoviální,   bonvivánský a lehce   pošetilý človíček, jak   jej známe v podání Davida   Sucheta se v této minisérii   nekoná.Stárnoucí a   opuštěný Poirot je zde   vykreslen jako člověk který   má své vnitřní démony ze   starých časů kterým teď   musí čelit v novém   případu, navíc za situace   kdy jeho věrný přítel   inspektor Japp umírá, a   kapitán Hastings se na   scéně vůbec   neobjeví.Policejni sbor   Scotland Yardu má nové   vedení které na Hercula   pohlíží nevraživě, poté   kdy se ukazuje, že Poirot po   svém příchodu do Anglie   během 1. světové války   neříkal úplně pravdu ,   když se v Belgii vydával za   policistu...Toto je vcelku   neotřelé pojetí   .Kriminální zápletka už   tak inovativní bohužel   není,sériový vrah který   své oběti likviduje podle   abecedy a zanechává indicie   , kdy si chce s   vyšetřovateli hrát , jsme   už viděli i jinde a možná   v lepším provedení.Dalším   falešným tonem v celém   příběhu, je až geniální   znalost pachatele Poirotiovy   minulosti, snaha o mystery až   okultní rovinu je zjevná ,   ovšem v dalším ději   nevysvětlená. Rovněž lze   mít pochybnost o tom, že v   roce 1933, když bydlí v   Londýně, nemá respektovaný   detektiv ve svém bytě   telefon. Práce na vytvoření   atmosféry není kdovíjak   propracovaná a plenéry mohly   být na vyšší   úrovni..Celkový dojem je   tedy pouze lehce   nadprůměrný a to   především díky   představiteli hlavní   role.Minisérie zřejmě   žádnou velkou díru do   světa neudělá ale své   diváky si patrně najde.
Agent na útěku (The Expatriate)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2015
Špioni to nemají lehké...
Docela slušný film,který je   celkem neznámý,ale mě se   osobně líbil a na to,že   rozpočet filmu byl jen 12   miliónů eur(už nemluvím   ale o výdělku,který činí   jen 1,3 miliónů dolarů),tak   se povedl.Aaron Eckhart je   velmi sympatický a hlavně   schopný herec současné doby   a mě do těchto rolí sedí   parádně.Film byl v   některých částech,kde   převládala akce,opravdu   nadprůměrný a velmi se mi   zamlouval.Docela dobře   točený,bitky vypadaly   reálně a i přestřelka s   najatým zabijákem brala   dech,ale celkově to spadá do   lepšího průměru.Ke konci   se to trochu zkazilo.
Agora
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Křestané
Tak špatné až se tomu ani   nedá věřit.To, že už   starověk měl své feministky   je spíš úsměvné, ale   očekával jsem promyšlené   drama z dob Theodosia   Velikého a ono... nic. Film   vypadá jako levná kopie   seriálu Řím. Atmosféra na   bodě mrazu, jakákoliv   silnější příběhová   linka zde chybí a postavy   jsou stejně ploché jako   kružnice Hypatie. Celé to   působí, jak kdyby se mezi   sebou mlátili ultras   fotbaloví fanoušci, kteří   místo zeleného trávníku   vyznávají bytosti v   oblacích. Agora má tak   paradoxně stejnou vlastnost   jako vesmír samotný -   vzduchoprázdno. Myšlenkové   i dějové.
Alfa (Alpha)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2021
Kdysi dávno...
Alfa -Beta - Gama -Delta a   celá další smečka ve filmu   i za kamerou co nám   servíruje snímek ze   "zaváté historie   lidstva". Evropa někde   cca 20.000 b.c. Tak to zase jo   !! Josef Augusta , autor knihy   U pravěkých lovců by   nejspíš zahodil propisku i   psací stroj a odešel dělat   topiče někde v   jeskyni.Tvůrci tohoto snímku   se pokusili podobné období   ztvárnit filmově.Opět zde   vítězí forma nad obsahem.   Ukázat především mladému   divákovi dávné období   lidstva je určitě   chválohodný počinek ,   ovšem nesmí to být naivní   až hloupé.Propojení prvků   ,kdy lidé žijí v tlupách a   začínají spolupracovat při   lovu zvěře , stejně tak   jako domestikace divokých   zvířat je určitě fajn.   Nesmí to však ničit   nesmysly kdy mladý lovec kam   vleze tam hoří oheň , bez   ohledu na to jestli je tam   dřevo.Vizáž,ošacení a   dorozumivání dávných lidí   takto ztvárněné je spíš   parodie na dané téma a pak   se stává celý snímek   spíš trapný než   zajímavý.Škoda. Třeba se   někdy dočkáme díla, které   bude věcné i zajímavé na   dané téma.Toto je velmi   slabé.
Alone
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.10.2020
Opuštěnost....
Mladá žena na cestách aneb   co uvidíš ve zpětném   zrcátku, když máš za sebou   přívěs...Hlavní hrdinka se   rozhodne změnit své   bydliště, takže naloží   své "saky-paky" do   obstarožního Volva a   vozíku...a vyrazí na Road   movie. Chytrá navigace asi   Vaze, hlasí cíl cesty za   čtyři dny.Odbočte vpravo ,   pak pokračujte 1000 mil   někam dál. Po zajímavých   záběrech ze silnic v USA a   návštěvě neméně   zajímavých čerpacích   stanic (asi částeční   sponzoři snímku) zakotví   znavená na hotelu.Opona se   zvedá a hlásí se další   postava filmu, telefonicky.   Táta má starost o ratolest.   Je ujištěn, že gumy po   asfaltu sviští, volant je   kulatý a matka ať si trhne   ...třeba řadící   pákou.Jedeme dál!! Než   narazíme na Jeep jakéhosi   loudala a tady to začíná   mít grády !! Snímek pro   tři postavy , dvě auta a   hromadu všeho co jste už   viděli.Psychopat který   změří své schopnosti s   někým kdo chce   přežít.Nejdřív v chatě,   potom v lese a kruh se   začíná uzavírat zase u   auta.Velmi nezáživně   zpracované téma s hromadou   logických i scénaristických   blábolů.Divočina je   rozlehlá ale kam se pohneš,   pořád máš psychouše v   zádech. Myslivec , teď   narážka na slovo mysleti,   očividně nemyslí a tak   skončí..v lese.Někoho   vezmeš několikrát klíčem   na kola po kebuli , píchneš   kudlou a... nic, jedeme dál.   Velmi slabý snímek , který   kromě plenérů nemá co   nabídnout. Vykreslení   postav,dramaturgie zápletky   se nekoná, motivace jednání   útočníka naprosto nulová   .Ovšem relativně otevřený   konec..., takže .... Jedno   shlednutí je maximem   možného, stejně jako 1*
Americký Sniper (American Sniper)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.7.2015
US propag škvár . Odpad. Tak   zas vím.že nás ZACHRÁNÍ   Yankee,fuj ,celý film jako   agitka na militaristické   choutky nejen Baracka Bombamy
Anděl smrti (Fallen)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.3.2018
Nudafallen
Nedotažený pokus o dobrý   thriller.Solidní herecké   obsazení, ale co ty jejich   výkony?? Unyle se   odehrávající děj, sice se   zajímavou nerozvinutou   zápletkou. Ale co ten konec?   Posledních 40 sekund mohlo   chybět, ale takhle se filmy   nedělají. Škoda, že se   ještě tenkrát nemohli   poučit z Connstantina, aby   věděli co jsou démoni zač   a nepaběrkovali tady jako   laciní amatéři.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.7.2015
Tragédi a lemplové
Instantní rychlokurz   symbologie aneb expertem   snadno a rychle, kdy sám   slovutný profesor Langdon je   v lekcích o hodinu napřed a   orientaci v prostoru, tak   může zvládat téměř   kdokoliv stačí jen sledovat   šipky a drobečky, které   cestou upustili Jeníček s   Mařenkou. Slibně se   rozvíjející začátek   zaplněný nepřeberným   množstvím makrozáběrů,   kdečeho a podbarvený   chytlavou hudbou Hanse   Zimmera, však hodně rychle   zabředává do řídké kaše   ukuchtěné z těch   nejlevnějších ingrediencí,   které byly dostupné na trhu.   Na začátku se sem tam   objevuje snaha vyprávět ale   v momentě, kdy se začne   utíkat jde vše do kopru.   Cesta z bodu A do bodu B zpět   do bodu A přes bod C ve   výsledku působí dost   kostrbatě. Navíc jsou   Andělé a démoni ochuzeni o   výpravnější lokace z   Šifry a Iena McKallena.   Takhle se tváří jako hybrid   mezi Sběrateli kostí a   Purpurovými řekami.   Předlohu jsem nikdy nečel   ale kam se bude děj ubírat   mi bylo jasné už v   okamžiku, kdy se na plátně   objevil hlavní padouch jehož   odtajnění na konci mělo   být vrcholem filmu.   Scénáristické berličky a   nelogičnosti tu tvoří   převážnou většinu děje a   zapříčiňují   infotainmentový efekt, díky   němuž se k Andělům   rozhodně v budoucnu rád   vrátím, i když je to   takové ošklivé   mňoukající koťátko. Dan   Brown asi vážně nemá rád   Vatikán a už vůbec ne   umění jako takové...
Anonym (Anonymous)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Anonym je pro mě docela   velký překvápko od pana   režiséra. Nenapadlo mě, že   by se pustil i do tak   odvážné látky, jako je   právě jedna z teorií o   životě Williama Shakespeara.   A musím říct, že i přes   to, jak je film velice   obtížný na sledování, se   mu vystihnout atmosféru doby   velice dobře povedlo. Ta   náročnost je vlastně to   nejhorší, co film mohlo   potkat, ale pokud člověk   pořádně a bedlivě sleduje,   tak to za to stojí, protože   se mu dostane velice   zajímavý příběh, kterému   dominují skvělé herecké   výkony a nejlíp na tom je   právě Rhys Ifans, který   předvádí přímo geniální   výkon a sledovat ho v této   postavě byla radost i   utrpení zároveň. Celkově   tak tenhle film beru jako   velice pozitivní událost, u   které mě snad jenom mrzí   to, že film se nenatáčel v   Česku.
Anthropoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Za čest a za vlast
Mrazivá zimní noc na sklonku   roku 1941 v Protektoratu   Böhmen und Mähren a v ní   přistanou další dva   výsadkaři , kteří mají   tentokrát úkol z   nejtěžších. Likvidaci kata   Českého národa   SS-Obergruppenführera   Reinharda Heydricha.Hned při   prvním kontaktu s domorodci   výsadkáři zjištují, že   nacistická perzekuce učinila   své a v mnoha jejich   krajanech se dostaly do   popředí temné charakterové   vlastnosti pokrytectví,   prospěchářství a   zrady.Není tomu tak ale   zdaleka u všech a i když   český odboj je roztříšten   výsadkáři nachází kontak.   Po oznámení svého úkolu   však dochází k názorové   neshodě se některými členy   odboje ."Londýn je   daleko, ale my zde musíme   žít" Toto stanovisko se   může jevit jako zbabělost   ale pochopit tento postoj se   jistě dá. Argument, že   musíme dát světu vědět ,   že naše vlast není   kolaborantskou připosranou   zemí najde úrodnou půdu.   Důsledky tohoto kroku jsou   pak strašlivé jak ukáže   další průběh   války.Statečnost lidí   kteří celý čin vykonali a   položili život v Resslově   ulici v Pravoslavném chrámu   svatých Cyrila a Metoděje   jakož i tísíců dalších v   období Heydrichiády i po   něm nesmí byt nikdy   zapomenuta.Tvůrci snímku se   nezabývali detailní až   dokumentaristickou formou   přípravy a průběhem akce   na odstranění tyrana což je   pro hraný film jen   dobře.Ovšem finále v   kostele a kryptě je natočeno   velkolepě , včetně toho ,   že samopal nestřílí   věčně a padlí jsou na obou   stranách jak mnohdy jiní   filmaři opomíjejí.Velké   plus kladu rovněž na fakt,   že nešlo o atentát ale   likvidaci okupanta a nikoliv   člena legální a legitimní   moci. Snímek z roku 1964 s R.   Brzobohatým v hlavní roli si   toto dal dokonce do   názvu..kdo ví proč ..snad   proto, že čin spáchal   zahraniční odboj řízený   Londýnem.Pět hvězdiček   nedávám hlavně proto, že   film má dialogy a myšlení   postav jako z roku 2016 a   nikoliv 1942. Reálie se však   tvůrcům podařily zachovat   velice solidně.Herecké   výkony nadstandardní a to   včetně A. Geislerové.   Výsadkaři i všichni   účastníci se tak podle   mého názoru dočkali po   mnoha a mnoha letech   zadostiučinění i když ze   zahraničí.
Aparecidos
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2015
Pátrejte s námi
Tyhle španělské horrory   mají povětšinou precizní   zpracování. Kamera, hudba,   atmosféra, zajímaví herci,   všechno je na svém místě.   Aparecidos je film věru   zajímavý, některé scény   člověk nezapomene, jak na   něj zapůsobí, ale jako   celek mě zas tak nevzalo. 55%
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2015
Předkolumbovská Amerika
Apokalypto není historický   film. Má ale parametry,   kterými hromadu historických   filmů hravě převyšuje.   Takže puntíky za výbornou   deštnopralesní atmosféru,   za všechny ty indiány,   jejich nativní jazyk i   věrohodné chování, spád a   hlavně zábavu. Jako bonus to   má i myšlenku "velké   civilizace nejdou podrobit,   pokud se nezačnou ničit samy   od sebe.", zde   vyjádřenou zhýralou a   nesoběstačnou společností   města, žijící v nadbytku a   luxusu (hlavní symboly,   hodně krve a tlustý dítě).   Závěrečná katastrofa se   bohužel vylodila   "jen" v podobě   španělských   conquistadorů....
Arn (Arn – Tempelriddaren)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2015
de Gothia
Veliké překvapení a   výborný historický film,   který se nejspíš inspiroval   Královstvím nebeským. O   něco menší rozpočet vůbec   nevadí, film má výborný   příběh, velice slušnou   výpravu a bojové scény.   Větší bitvy nejsou sice tak   velkolepé jako u amerických   filmů, ale i ty jsou   natočené na velice slušné   úrovni. Zajímavý je také   klášterní život Cecilie,   kdy v těchto chvílích film   sice nemá takové tempo, ale   tyto záběry za to stojí.   Navíc snímek o počátcích   Švédské státnosti.9/10
Arn: The Kingdom at Road's End (Arn - Riket vid vägens slut)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2018
Švédský templář
De Gothia. Veliké   překvapení a výborný   historický velkofilm v   evropské produkci., který se   nejspíš inspiroval   Královstvím nebeským. O   něco menší rozpočet vůbec   nevadí, film má výborný   příběh, velice slušnou   výpravu a bojové scény.   Větší bitvy nejsou sice tak   velkolepé jako u amerických   snímků, ale i ty jsou   natočené na velice slušné   úrovni. Zajímavý je také   klášterní život Cecilie,   kdy v těchto chvílích film   sice nemá takové tempo, ale   ty záběry za to stojí.   Navíc snímek o počátcích   švédské státnosti.Určitě   doporučuji ke shlédnutí.
Assassin's Creed
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Joystick
Počítačová hra přenesená   na plátna kin...tušil jsem,   že to bude dřina na hlavu   ale až takto prostoduché   zpracování jsem   nečekal.Tvůrci naprosto   rezignovali na nějakou   dějovou línii či dokonce   zápletku. Celé je to   postavené na několika   soubojích , pádech do   "nikam" což se nám   ani režiserér nesnaží   vysvětlit a pár akčních   honičkách. Potenciál to   přitom tématicky jistě   má.Střet Templářů, či   jejich potomků s jejich   odpůrci je jistě zajímavé   a nosné téma, ovšem musel   by se toho ujmout   schopnější scénarista a   něco jako ambiciozní   režisér a nejen rutinér   který sesmolí pár bojových   scén a říká tomu film!   Středověké kulisy části   snímku jsou ještě jakž   takž koukatelné a zmínka o   osobě Kryštova Kolumba   docela trefná , dávám tedy   dvě hvězdy .Víc by bylo   skutečně čirým   kacířstvím.Howgh !!
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10