Duben
ohodnotit

Americká krása

American Beauty

Rok:
1999
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
17.2.2000
„...prohlédněte si ji zblízka“

Komentáře k filmu Americká krása

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 65
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2023
Tohle je určitě povedený a   zřetelně nadprůměrný film   od dobrého režiséra, kde je   k vidění spousta opravdu   kvalitních herců a tomu   odpovídajících výkonů   (mně osobně se nejvíc   líbil Kevin Spacey a moje   velká oblíbenkyně Annette   Bening). I scénář mi   přišel kvalitní, jen jsem v   tomhle bijáku nedokázal   objevit tu mimořádnost o   které toho všichni, včetně   renomovaných filmových   kritiků tolik řekli a   napsali a čemuž odpovídá i   ta záplava cen a nominací,   které tenhle film má na   kontě. Tato jedinečnost mi   prostě proklouzla někde mezi   prsty.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2010
American Beauty
O tomhle filmu není potřeba   se rozepisovat, věřím, že   tenhle film viděl snad   každý kdo má rád filmy,   protože je to jasná filmová   klasika. Brilantní příběh   a ještě brilantnější   výkon Kevina Spaceyho. Tohle   je film, který nemá chybu.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Komu se film nelíbí, ten   ho prostě nepochopil:-)   Vynikající, doporučuji   všem. O stereotipu života,   netýká se však jen   američanů (i já se po filmu   ještě asi týden   přehraboval ve svém   životě:-D)
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2016
Velmi působivé emocionální   dílo o podstatě života a   jeho přehodnocení. Už na   začátku se dozvíme, že   někdo zemře, ale to nám   muže být vcelku jedno. Ten   někdo má setsakramentský   problém. Najednou ho všechno   přestane bavit. Kdo by to   neznal. Kdo by nikdy v   životě neměl chuť se   vším praštit a začít   jinak. Hrdina tohoto   příběhu hodí svůj život   na jinou kolej a jeho žena   společně s dcerou se jeho   novým stylem žití nestačí   divit. On je spokojený a   užívá si to, ale ostatní   jakoby náhle byli nějak   divný. Neodvratný konec se   blíží, ale kdo zůstane na   tom nejlépe? Nádherné   vyprávění podpořené   výbornou kamerou a úchvatnou   hudbou. Velmi ceněné dílo   nejen kvůli své myšlence a   její podstatě. Tohle se   prostě musí vidět.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2017
PROCESOR!
Film, který nese poselství,   že na změnu v životě není   nikdy pozdě. Perfektní   výkon Spaceye. "Mé   nové já si ho v...,kde bude   chtít". Snímek není   jen zábavný, hlavně ukazuje   kam představitel došel v   životě a "diví   se", jak se to mohlo   stát. Vztahy v rodině, se   sousedy, a v neposlední   řadě zamilovanost do   dceřiný spolužačky je   servírováno divákovi a je   na něm, aby rozhodl.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Ktovie čo nás ešte všetko čaká
Jeden z kultov, ktorým som   akosi úplne neprišiel na   chuť. Príbeh o obyčajných   ľudoch a hlavne o jednom   chlapíkovi stredného veku,   ktorý je akosi v kríze a   akosi stagnuje. Koniec som moc   nepochopil, čo som prispal?   Ale ten kúpeľ plný ruží,   to bolo super, to sa musí   uznať
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Další zbytečně oceňovaný   film, ve kterém se vyskytuje   spousta nudy a šílených   dialogů. Kvůli Kevinu   Spaceymu přidám hvězdičku   navíc.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Krása je pomíjivá
Když jsem to viděla poprvé,   byla jsem taky doslova   nadšená. Podruhé už to   bylo trošičku horší. No a   potřetí jsem se na to radši   neměla vůbec dívat. Kouzlo   tohoto snímku je sice velmi   silné, ale taky značně   rychle pomíjivé až   vyprchalo docela. Snad jsou na   tom ostatní lépe, ale až   budou dávat Americkou krásu   počtvrté, tak já ji už s   klidným svědomím vynechám.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2015
Americká krása
Vynikající drama, které   skvěle graduje hlavně v   poslední třetině. Oceňuju   množství rozličně   vykreslených charakterů,   jejichž osudy se dějově   proplétají, a kdy každá z   postav skrývá svá   tajemství. Celý děj si   plyne poklidným tempem a je   založen pouze na zmíněných   charakterech bez výrazných   zvratů a taky nabídne sem   tam nějaký ten povedený   vtip a trochu vulgárního   vyjadřování, což se mi   zdálo na film takového   hodnocení málo, nicméně je   završen strhujím závěrem,   kde se všechna tajemství   odkrývají v podobě   nečekaných zvratů a   odhalení. Zkrátka řečeno   geniálně vypointovaný   závěr je to nejlepší z   celého filmu.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2020
Sam Mendes je dobrý režisér   a Americká krása je dobrý   film. Dobře zachycená   deziluze života. Kevin Spacey   byl skvělý.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2021
Docela dobrej emerický biják   o americký kráse s Kevinem   Spaceyem a hlavně a hlavně   především sexy Menou   Suvari. Škoda, že tam nebylo   víc erotických scének.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Velice kvalitní film, asi   oprávněně Oscar, ale já   osobně bych mu hlas   nedal…Myslím si že kdybych   ten film viděl ještě jednou   už to na mě tak moc   nezapůsobí, Americká krása   klouže po citu člověka a   hraje na efekt, ačkoliv se   snaží vzbuzovat dojem, že   vypráví o skutečných   lidech, jsou jeho hrdinové   spíš umělí a nedomrlí a   bez skutečných   charakterů…Kevin Spacey je   excelentní herec a v tomhle   filmu to znovu dokazuje…Jeho   role se Kevin zhostil naprosto   skvěle a je vidět, že do   filmu dává všechno a že   právě on je ta hlavní   hvězda filmu i když kolem   něj je početný zástup   neméně zajímavých herců a   hereček, kteří v jeho   životě také nemálo   zasáhnou na úkor příběhu,   který je nabyt zvraty od   začátku do konce a hlavně   díky muzice, která je   překvapivě jednoduchá, ale   notně působivá, musel jsem   se prostě dobře   bavit…Celkově ale Americké   kráse k dokonalosti malý   stupínek chybí…
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Původně jsem si myslel, že   půjde o další americkou   slátaninu a ejhle! Opak byl   pravdou. Byl jsem velice mile   překvapen, protože tenhle   film má co nabídnout. Ať   už smysluplný děj,   občasnou symboliku nebo   samotnou hloubku. Rozhodně to   není ztráta času.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Trvalo to deset let, než sem   se dostal k tomuhle filmu.To   sem ale opravdu neměl   tušení o co   přicházim.Neotřelej   scénář kdy sem se v jednom   okamžiku pousmíval abych se   jenom o pár sekund dýl musel   zamejšlet nad skvěle   napsanýma dialogama týhle   pecky.Takhle působivej film   sem už dlouho neviděl.Kevin   Spacey, je zezačátku takovej   dosti uťáplej tatík od   rodiny, kerýho si neváží   nejen jeho dospívající   dcera, ale ani manželka, on   se ale jednoho dne rozhodne   doopravdy žít,splnit si svý   dávný sny a přestat brát   ohledy na okolí.Proto brzy   příde o práci a se svojí   ženou se stále jenom hádá,   kupodivu ho ale tenhle život   naplňuje mnohem víc, než   předchozí roky a ta   nezapomenutelná věta z   úvodu filmu – "...byl   sem mrtvej dvacet let..."   - začne konečně dávat   smysl.Je to skutečně   dokonale zpracovaný, kdy   jediná scéna nejni   zbytečná, každá situace   má svoje důvody, herci   podávaji skvělý výkony a   nedokážu si představit, co   by se na tomhle bomba dílku   dalo vylepšit...
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Výborný film o krizi   středního věku.
Kevin Spacey v roli muže,   který je příliš unavený   životem, ale také příliš   mladý na smrt. Pro manželku   i dceru je dávno nudným   fotrem, ale sám si ještě   tak nepřipadá a tak se   rozhodně dělat vše proto,   aby cítil, že je ještě   stále naživu...
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2006
Povedený filmeček o úplně   obyčejné rodině které to   tak nějak přestává klapat,   na první pohled vše úplně   klape ale všechno je jinak...   Určitě některé situace z   filmu znáte i ze své   zkušenosti a pro to tenhle   film tak baví...
Rene1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2007
Doslova bombastický,   famózní a neuvěřitelně   podmanivý je výkon Kevina   Spaceyho v hlavní roli.   Paradoxní je, že v tomto   dramatu hraje místy výrazně   komediálním způsobem. Film   nekončí pro hollywoodské   filmy typickým happy-endem,   přesto však v člověku   zanechá v nitru příjemný   optimistický pocit.   Zajímavá mi připadala i   vizuální složka filmu   podbarvená zřejmě pečlivě   vybíranou hezkou hudbou. Je   to film, na který se   nezapomene. Tak trochu ve   stínu geniálního Kevina   Spaceyho jsou ostatní herci i   když všechny herecké   výkony v tomto filmu jsou   skvělé, namátkou jen Wes   Bentley jako Fitts mladší a   zejména Chris Cooper jako   Fitts starší jsou skvělí.   Cooperův portrét zoufalého   stárnoucího člověka,   který nerozumí životu kolem   sebe ani sám sobě a svůj   vlastní život už v   podstatě ztratil a své   neštěstí si ventiluje v   agresivitě a paranoie vůči   ostatním je fantastický. Je   to člověk, který se stal v   důsledku vojenského výcviku   a snahy utéct sám před   sebou a "strašnou"   pravdou o sobě stal v   podstatě živým strojem,   který potlačuje své emoce   a snaží se i o vzorovost a   stojovost svého okolí. Když   se setká vojenská výchova s   velkou vnitřní nejistotou,   tohle bývá ne tak   výjimečný následek.   Báječná je i Mena Suvari,   jíž tak jako Fittsovi   staršímu a jiným postavám   snímek strhne masku   sebevědomé namyšlené   superhvězdičky a   překvapenému divákovi   odhalí maličkého tvora,   který ještě nevyzrál.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2006
Spíš než drama bych řekl,   že jde o černou smutnou   komedii. Dramatem to snad   můžou nazvat jen Američani   zvyklí na svoje hepíky.   Americká krása je film, kde   se ukazuje realita spojená s   několika náhodami a   někteří to prostě neunesou   a jednají. A pak že nemá   Bůh smysl pro humor.   Neamerický film s americkými   prvky. Patří do mých TOP
orlro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Vynikající, nezvykle   poetický americký film.   Celkový dojem kazí jenom   vyloženě nesympatická   studentka, do které se Spacey   ve filmu zamiloval.
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Jeden z mých top 5   filmečků, ne-li ten vůbec   nejlepší. Kevin Spacey se   rozehrál k výkonu opravdu   brilantnímu. Film má spád,   scénář je skvělý,   vtipný, ironický a závěr   přijatelným způsobem   dojemný. Zkrátka paráda.   Nepřestává mě to bavit ani   po pěti shlédnutích.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2014
Realita života ve své   syrovější podobě mě zas   tak úplně nenadchla,   protože po skončení filmu   jsem se cítila podobně jako   vlastně všechny zde   vystupující postavy.   Nemusím vidět onanujiciho   chlápka ve sprše ani   zamindrákovanou puberťačku   k smrti pohrdající svým   otcem a vlastně ani další a   další podobné lidské   trosky. Na druhou stranu   cením věrné i když   zbytečně a nelítostně   tvrdé vykreslení postav a   pochopitelně i herecké   výkony. Prostě nemám ten   film ráda a jsem jím   zhnusená stejně jako   americká střední třída   svým marným životem.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Krásné , vizuálně   atraktivní , melancholické ,   místy komediální a hlavně   správně dramatické ,   atmosférické , herecky   vynikající (až na Kevina   Spaceyho , ten byl totiž   fantastický!) , vše   úhledně zabalené a   servírované v akurátních   dávkách a ve správný čas.   Nejlepší počin Sama   Mendeze. 92%
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Jako jo
Myslím že film má hlubší   myšlenku než se může na   první pohles zdát. Nejde tam   přeci jen o sex a mařenu.   Kevin v tom filmu umře ve   chvíli kdy je šťatsný   takže film má svým   způsobem i happyend. Nejde   jen o to že je mrtvej ale on   si posledních pár dní   opravdu užil a takové   štěstí hned tak někdo   nemá. Užívejte života a   modlete se ať vás nikdo   neiodpráskne:)
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Nejlepší film vůbec!
Vedle Dvou věží považuji   Americkou krásu za nejlepší   film všech dob. Dialogy,   scénář, režie a hlavně   herecké výkony jsou tak   neuvěřitelně dobré, že se   k tomuhle filmu musím vracet   několikrát za rok. To, co   předvádí Kevin Spacey,   nemá vůbec nikde srovnání.
Ela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Detailní pohled za pečlive   zastřižené živé ploty   amerických rodin, které   mají zdánlivě všechno,ale   nenechte se   oklamat.Lester,muž ve   středním věku, právě   prochází životní krizí.Od   své rodiny se postupně čím   dál tím víc vzdaluje a ani   zaměstnání mu nepřináší   zadostiučinění.Jeho život   je prostě jedna velká   nekončící frustrace a aby   přežil,vytvoří si své   vlastní malé   tajemství,které ho nějakým   způsobem stimuluje a   nedovoluje mu upadnout do   stavu absolutni deprese.Tím   tajemstvím jsou sny o   krásné spolužačce jeho   dcery a není divu,že se   Lester do své vlastní   situace zamotá.Ale konec   přijde náhle, ve chvíli,   kdy ho někdo nečeká.Tak to   má přece ve zvyku,ne?
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2010
Naprosto luxusní film.   Nejdřív sem chtěla napsat,   že je o dost podivně se   chovajících lidech, když   nad tim ale tak přemejšlim,   tak vlastně ani podivný   nejsou :) Nejvíc mě zaujala   role charismatickýho a   zvláštního Rickyho Fittse v   podání Wese Bentleyho. I   ostatní herci ale byli   naprosto skvělý. Film   vypráví o usedlym   čtyřicátníkovi, kterej se   jednoho dne rozhodne od   základu změnit svůj   život... Zdánlivě   obyčejný téma je ale v   tomhle filmu naprosto   neobyčejně zajímavý. Nedá   se zapomenout ani na   lítající igeliťák :D   Opravdu skvělej filmek,   kterej sem určitě neviděla   naposled.
bouncer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Americká krása
Krása? Víc než   to...téměř dokonalý film a   povinnost pro každého!
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2005
ted nevim co bych vo krase mel   rict.krasu ma v nazvu neb je   to krasnej film a   americka..asi proto ze ukazuje   americkou spolecnost ale   myslim ze podobny lidi kery   zijou podobne sou i jinde.je   to vtipny,smutny,napinavy..
basi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Příběh takové normální   americké rodinky.I když se   tenhle film tváří vážně   je to docela sranda . Ukazuje   lidi takové jací opravdu   jsou a dělá to neskutečně   zábavným způsobem.Kevin   Spacey hraje svojí postavu   přesvědčivě a přesně se   na ní hodí … Celej ten   mikrosvět americkýho   předměstí je zalidněnej   zajímavými postavičkami   .Rozhodně se nebudete nudit
Duen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2011
...
V životě každého z nás   přijde chvíle kdy to vše   chceme změnit..Tady to máme   po americkém způsobu a   zpracováno dobrým   způsobem...
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Americká krása patří k   filmům, které viděl snad   každý z nás a kdo neviděl,   aspoň si vybaví památný   pohled na dívku pokrytou   plátky růží. Co dodat?   Prostě špička.
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Příběh   "ulítlých"   Američanů mezi kterými   vyniká Kevin Spacey je   zajímavý a kvalitní, že by   to ale měl být nějaký   extra hit a něco famózního,   to se mi zase nezdá. Jde   prostě o jeden z dobrých   filmů s kritikou způsobu   života v Americe.
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Na jednu stranu oddechovka, na   druhou film k zamyšlení.   Když rodina neklape ani na   jednu stranu, každý si jde   po svém, a to najednou uplně   jinou cestou něž by se od   něho dalo čekat. Film plný   scén(buďmě upřímní ze   života) a vtipných   dětinských zvratů je   zaslouženě uznávaným   počinem, na kterém má   nemalou zásluhu prostě   brilantní Kevin Spacey. Role   přímo pro něho, plná   grimas vtipů či smutku.   Nelze než doporučit všem.
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Báječný film o nezajímavé   rodině, která se pro nás   diváky po chvíli stane   zajímavou,vtipnou a i trochu   smutnou.Herecký výkon Kevina   Spaceyo na jedničku.
petroniuss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Perla ve smetí
Rád bych dal filmu desítku,   ale nemohu se ztotožnit s   rozporem mezi námětem a jeho   převedením do filmu a   hereckými výkony. Výborné   herecké výkony i dobrý   námět v obyčejnm filmovém   klišé. Na film jsem se   díval s napětím a větším   očekáváním.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Vynikající dílo, které mě   chytlo. Doporučuji vidět   víckrát, ovšem s větší   přestávkou. Perfektní   kamera, herecké výkony,   režie... Nejvíce jsem se   ztotožnil se sousedovic   klukem a nejvíce mě zasáhla   role jeho matky...Perfektní.
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Kevin Spacey je prostě ten   největší drsňák, jakej   jen může bejt....vlastně   ani nevim, co mně k tomuhle   filmu tak přitahuje, bude to   nejspíš nějaká úchylná   zvrácenost:-)
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Opravdu mimořádný snímek.   V hlavní roli: pokrytectví a   přetvářka. Hlavní hrdina   již odmítá takhle dál   žít , začne rebelovat proti   šéfovi, proti manželce...,   žije tak, jak cítí že by   měl žít ale tvrdě   narazí...
pockerman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Výborný film který mě   naprosto dostal.Kevin Spacey   patří mezi mé oblíbence a   v tomto filmu byl super.
Berny.GB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Ačkoliv nepatřim mezi   milovníky americké   produkce,musím tomuto filmu   dát 10 bodů.Patří mezi mé   nejoblíbenější   filmy.Dokonalý příběh   takové " normální   " americké rodiny. Otec   který je na dně, se vrátí   do života díky posilování   a mariuhaně. Nevěrná a   ctižádostivá manželka a   dcera , která neni tuctovou   holkou. K tomu divní sousedi.   Nádherný a příběh se   skvělými hereckými výkony   a nezapomenutelnými   okamžiky(poletující   sáček). A to vše doplněno   úžasnou hudbou.
Panzerfaust
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2009
taký prostý film. Pripadalo   mi to, ako by to niekto   natočil doma len tak z nudy.   Prvá polovica filmu ma   strašne rozosmiala. možno to   ani nebolo také vtipné, ale   proste som sa na tom veľmi   smial. Druhá polovica filmu   začala byť vážnejšia a   ten koniec to bola čistá   dráma. Film ako taký bol   dosť divný a zaujímavý.   Zaujal ma...
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Tenhle film je prostě klasa.   Spacey je prostě jednička.   To co ten tam předvedl, to se   nedá popsat. Myslím, že   vytvořil prototyp uťáplýho   měšťáka, který asi nebude   překonán.
friday
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2007
tak tohle je film, na který   se opravdu můžu koukat   víckrát. Někdy mi z něj   běhá mráz po zádech,   někdy se tam člověk   pozná... Nepovažuju to tak   docela za komedii, ale taky se   tu a tam zasměju. Kevin je tu   vážně vynikající!
Nannar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Dlouho jsem Americkou krásu   obcházel jako horkou kaši a   myslel jsem si že tento   úspěšný film by mě   nebavil. Ale spletl jsem se.   Kevin Spacey hrál na   výbornou a ani chvilku jsem   se nenudil. Určitě   doporučuji zkouknout,   nemyslím si že budete   litovat
charlie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Tak tenhle film si všechna   ocenění opravdu zasloužil.   Upoutalo mě to tajemno a jak   je každá postava strašně   výrazná a klidně to dá   najevo. Jen právě Lesteru   Burnhamovi to chybělo, a   proto nebyl ve svém   dosavadním životě   spokojený. A to se   změnilo.
A Kevin   Spacey je prostě úžasný!!!   :)
kakkena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Film jsem pořídila do své   soukromé filmotéky hned jak   jsem zhlédla, sice je to už   deset let ale i tak mě při   každém dalším zhlédnutí   dokaže překvapit a dostat do   pohodové nálady. S postupem   let a nárůstem zkušeností   objevuji ve filmu stále nové   a nové věci. Před nedávnem   jsem si také pořídila   soundtrack, protože i hudba   dělá z tohoto filmu tu   pravou špičku - vřele ho   všem doporučuji. Amerika by   se měla s títo filmem všude   chlubit a prosazovat ho,   protože rozhodně patří   mezi nejkvalitnější co   americká filmografie   vlastní. Spaceymu a   Beningové vzkládám holt.
ondrink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2017
čím som starší
tým viac sa viem do Spaceyho   vcítiť... tá túžba   splniť si sny, nenásledovať   očakávania, byť sám   sebou....a túžiť po   mladých blondínach... no   čo, no nič. Pekný film.
Miluska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Presne ako Mlapiska, prvy krat   som bola okuzlena, druhy krat   uz teda, tak isto sa mi to   pacilo, a treti krat som to   este nevidela a dufam, ze ani   neuvidim. Pocity na film si   chcem nechat tak, ako ked som   ho videla prvy krat. Cize   famozny. Pre mna aj tak Kevin   Spacey je vynikajuci tak ako   vsetky jeho filmy.
Becko.O
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Americká krása je určitě   jeden z těch vyjímečnejch   filmů, který jsem kdy měl   možnost vidět. Možná bych   tomu dal název spíš   Americký psycho, ale ono je   to jedno... Je to film na   zamyšlení, kterej jde hodně   do hloubky divákova nitra.   Jasně, pořád se najde dost   lidí který se budou dívat   tak do půlky a pak to vypnou   s tim, že to je o ničem. Je   to film spíš pro ty   náročnější no... Ale   když už se někdo takovej   najde, tak si myslim, že se   mu ten film nemůže nelíbit.   Taková alegorie na to, že   ani život v Americe neni   zdaleka tak růžovej, jak se   občas může zdát. Naprosto   oprávněně dostal za hlavní   roli oskara Kevin Spacey, tak   přirozenej fascinující   výkon se vidí fakt málo   kdy. Tim spíš, že jeho role   nebyla nijak jednoduchá. Ono   zachytit život chlapa co je   na dně a dostane se z toho   tak, že dá výpověď a   začne vzdorovat svojí   ženě, aby na konci   "prozřel", už fakt   vyžaduje nějakej ten   hereckej um. Na 100% to neni,   ale je to fakt klasa a   povinnost pro každýho   filmovýho fanouška. 90%
vasek34
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Pěkný film líbilo se mi   jeho zpracování , jak se   ze vsedního stereotypu   jedné
Americké rodiny   ,převařování lží a   nakonec nenávisti, stane   neskutečný blázinec
moc se mi líbil   doporučuji zhlédnout.

V.S.
Čestmír
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Mendesova krása v podání   Kevina Spaceyho. Oba   dokazují, že umí.   Příjemný příběh ze   života jednoho muže   středního věku, který má   svá tajná přání, ale   není žádným svatouškem,   pohladí na duši i na těle.   Čas investovaný do tohoto   snímku se vám vrátí v   nejrůznějších   vzpomínkách, aby vám   připomněl, jak je život   zábavný a krutý zároveň.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Kevin Spacey
Otec Kevin Spacey film posunul   do úžasné dimenze. Na něj   se jen tak nezapomene.   Ostatní mu dělali šikovné   křoví.
Renuleee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Jeden z nejlepších filmů,   jaké jsem kdy viděla...   Proč? Protože je o   zdánlivě obyčejných   lidech.:) Je zábavný, ze   života, poutavý, skvěle   zpracovaný a zanechá ve vás   stopu a spoustu podnětů, o   kterých můžete přemýšlet   další týden.:) a hlavně:   má nečekaný konec!
Aravis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2004
Krásná Americká krása
Už jen to že v tom hraje   Kevin Spacey je záruka   kvality. Jeden z mála   arerickejch filmů co mě na   dlouho oslovily. Rozpor v   manželství, nějaký ten   podvod, tráva, podivní   sousedi a do toho příběh   dvou středoškolaček. Jak to   asi dopadne? Opravdu stojí za   podívanou. A klidně ne jen   jednou...
sissi
Hodnocení:
Přidáno: 26.12.2006
americká krása
Všichni o tomhle filmu   píší, že je skvělý,   výborný, prostě super. Asi   na tom něco bude, když se   stal filmem roku 2000.   Určitě byl dobrý, ale   spíš než samotný film   (který mi osobně přišel   místy nudný) se mi líbil   skvělý výkon Kevina   Spaceyho v hlavní roli.   Myslím si, že kdyby tuto   roli hrál někdo jiný, tak   se film nestane tím, čím   je. Myslím, že celý stojí   jen na jeho hereckém výkonu.   Ale podívejte se a posuďte   to sami.
Melory_Nox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2006
prazvláštní filmek s hodně   obyčejnýma situacema   ukázanýma tak nějak bez   obalu
kiklopec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2019
Americká krása
Nic není takové jaké se to   zdá... Když jsem tenhle film   viděl poprvé, koukal jsem s   otevřenou pusou a přišlo mi   to úžasné. Ten nápad se   záplavou růží.... Tenhle   film je pravdivý a opravdu   krásný. Může být viděn   xkát. Konec svědčí o   faktu, že jednou z   nejhorších hrozeb civilizace   jsou buranšťí frustrovaní   zakomplexovaní zmatení   zatrpklí egoističtí   nepružní a k sobě   neupřímní blbci.
Lajš
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2010
Tady už bylo vše řečeno,   opravdu skvělý kousek,   pokaždé když se na to   podívám mám dobrý pocit a   vždy si tam najdu něco   nového. Občas se v tom i   vidím....
Velinek
Hodnocení:
Přidáno: 17.1.2008
Opravdu skvělý film o   obyčejných lidech s   obyčejnými problémy a se   zajímavým a pro mě trochu i   dojemným koncem. Vynikající   herecké výkony. Doporučuji
Ficklip
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Mletí nó, toho...
Opravdu nemám ponětí, co na   tom kdo vidí! Úplně první   film, při kterém jsem si v   klidu stihl představit   strojek na maso a v něm   zpracovávané již   zpracované. Nechutné   vulgární drama. Bylo mi   vytknuto, že lecčemu se   nedokážu zasmát a že si   mám pustit Cimrmana. Tak asi   ano. Proto bez ostychu dávám   jednu. Tradici lásky v   rodině a vzájemného   respektu nelze znevažovat,   jakož ani pomlouvat rodiče.   Řekl teplej ateista Ficklip.
Mackgyver
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2005
Možná trošku krutý film ze   života jednoho mladíka, ale   jen na první pohled. Pak   člvoěk zjistí že je   bohatší než kdokoliv z jeho   okolí. prostě si umí   užívat. A ví jak žít.
Al.i
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2006
Tenhle film me vzdycky potesi,   kdyz mi neni zrovna dobre...   je naplnen takovym zvlastnim   kouzlem a nadeji. Mam pocit,   ze v nem vsechno dava proste a   jednoduse smysl, i kdyz je   zpocatku jakoby skryty...
fl3ry
Hodnocení:
Přidáno: 9.1.2009
NEJ
Skvělý. Prostě úžasný.   Úchvatný film,   pojednávající o životě 2   zdánlivě obyčejných   amerických rodin. Trable, o   tom kam se člověk během   rodinného života tak nějak   ztratí a zpět se nalézá, o   frustrované manželce,   toužící po úspěchu v   povolání, jejich nepochopé   ceři v době dospívání.A   rodina Fitzových, veteránovi   který celý život skrýval   svoji opačnou orientaci a   styděl se za ni tak, že vedl   po celý život boj uvnitř   sebe. A jejich synovi, který   je zdánlivě obyčejný   chytrý volnomyšlenkářský   kluk, vyrustající pod rukou   voj. veterána.
melody
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2008
...
Možná bych měl byt   naštvanej na to co se mi   stalo ale jak bych mohl, kdyz   je na svete tolik krásy??   Neskutecne pravdivej, skoro az   desive pravdivej film...s   koncem kterej mi z nejakyho   duvodu pripada dobrej...
Sára
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2005
pravdivý,krásný,smutný ale   takovej život je.
Konec kdy umírá je   krásný,protože zemře   štastný a to se stane   málokomu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41689minih41689Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 
The Fast and the Furious: Tokyo Drift n
minih91506minih91506Sabotáž (2014) 
Sabotage n
minih55129minih55129Slečna Marplová: Vraždit je snadné (2008) [TV film] 
Marple: Murder Is Easy n
minih15262minih15262Pád Berlína I (1949) 
Paděnije Berlina n
minih16916minih16916Predátor 2 (1990) 
Predator 2 n
minih15138minih15138Osud jménem Kamila (1974) 
Osud jménem Kamila n
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n
minih42933minih42933Všichni musí zemřít (2005) [TV film] 
Všichni musí zemřít n
minih163349minih163349Syn temnoty (2019) 
Brightburn n
minih47304minih47304Setkání v Praze, s vraždou (2008) [TV film] 
Setkání v Praze, s vraždou n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10