Jeden svět

Komentáře uživatele ondrech

ondrech

ondrech zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 156
23 (The Number 23)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2011
lehké zklamání, poněkud   křečovitě vystavěný   příběh, a taky mám pocit,   že když dá někdo akčním   hrdinům(jinak výborným   hercům!) dlouhé vlasy,   udělá z nich tak trochu   dementy(podobně jako Next s   Cagem nebo Šifra mistra   Leonarda s Hanksem). Jinak   super kamera, i Carrey to   hraje dobře, ale jinak nápad   přehnaný.
33 scén ze života (33 sceny z życia)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Takové nízké hodnocení?   Ani náhodou. Lehce absurdní   příběh, originální a   povedená práce s kamerou,   přesvědčivé herecké   výkony a dlouhé záběry...   jsem nadšen a líbí se mi   to!
8 1/2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Sladký život byl spousta   slov a obrazu, ktere me   nevyvadely z udivu. OSM A PUL   je doslova smrst, kterou jsem   sledoval s cim dal vic   otevrenejsi pusou. Jasne,   muzete tvrdit, ze je to   blbost, ze to nedava smysl, ze   je to o nicem a nuda. Ve mně   osobně film hodně zanechal a   určitě se na něj podívám   znova, protože si nepamatuji   ani desetinu jeho obsahu.   Zustal jen ten pocit.
Ally McBealová (Ally McBeal)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Podprůměr. Ty věci, co ona   řeší, mi přijdou ještě   horší, než v Sexu ve   městě - jsou to hrozne   blbosti! ale ja nejsem proti   blbostem, pokud me necim   zaujmou, ale tohle je vazne   nuda.
Amarcord
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Fellini, muj milovany a toto   jest prvni film, ktery jsem od   nej videl a doporucil bych i   ostatnim jej videt jako prvni   od nej. Nebot je to dilko   usmevne, barevna bomba, jenz   ve vas neco zanecha. A az   priste uslysite heslo   "prsa pani   trafikantky", uz budete   vedet, odkud to pochazi:-)
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Film, ktery muze zmenit zivot.   Nejlepsi kamera, jakou jsem   kdy ve filmu videl. A protoze   jsem porad infantilni, tak je   to moje srdecni zalezitost. Po   zhlednuti tohoto filmu jsem   mel touhu rozdavat radost, vse   se jevilo jasnejsi a   krasnejsi. Ano, Amelie je   dokonaly film, o kterem si   budto budete myslet, ze je   naprosto o nicem a nebo mu   propadnete.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Vynikající dílo, které mě   chytlo. Doporučuji vidět   víckrát, ovšem s větší   přestávkou. Perfektní   kamera, herecké výkony,   režie... Nejvíce jsem se   ztotožnil se sousedovic   klukem a nejvíce mě zasáhla   role jeho matky...Perfektní.
Amerika
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2008
Výjimečně podhodnocený   film. Co se výpravy týče,   nemá v českých krajích   obdoby, rozlehlé   futuristické město,   originální kamera, technika   a i ten příběh stojí za   to. Zkuste si natočit dílo   od Kafky a ještě k tomu   nedokončené. Určitě   doporučuji vidět, mně   osobně se líbilo hodně.
Anima Mundi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Ano, tak toto je skvělé.   Krátké dílko, krásné   záběry, které nepotřebují   mluvený komentář:) A hudba   opět perfektní:)
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2010
O tomto filmu snad nikdo   nemůže říct, že ho má   rád, ale přesto dávám sto   procent - protože Trier opět   posunul hranici toho, co jsem   si myslel, že je   natočitelné. Příběh je   obrovské psycho, ale   obrazově naprosto dokonalé.   často si pouštím jen   určité scény, abych se   pokochal(třeba jak leží v   trávě)...
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Příjemně plynoucí   "téměř"   velkofilm. Určitě stojí za   zhlédnutí, i když se   nevyhýbá klišé, tak umí   krásně udržet pozornost.
Armageddon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Ale proč ne. Je to akční   film jako řemen,   katastrofický, který to bere   hezky zhurta a co že už tu   něco takového bylo, Bay to   předělal a nenechal nic   náhodě. Povedené.
Auta (Cars)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
Furt se divame na ohrany   pribeh v novem prostredi, o   tom, ze nekdo je machr, pak se   mu neco stane, postupne zmeni   sve zivotni hodnoty(pricemz   nekolikrat narazi na pusu) a   nakonec vyjde jako zmeneny   bodry jinoch. A stale nas to   bavi.
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Nijak výjimečný příběh,   takový, který tu byl   mnohokrát předtím, stejní   hrdinové, stejní   nepřátelé - ale v novém   kabátě a perfektně dokonale   zvládnuté... Klobouk dolů!
Babí léto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2008
Paráda! Brodský,   Zázvorková, Zindulka hrají   prostě nádherně.   Příjemná komedie o   stáří, která nenudí a   kamera, obzvláště v   metru(Rajská zahrada mě tak   nadchla, že jsem se tam musel   jet při návštěve Prahy   podívat) a konec v balóně.
Banditi (Bandits)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Hoooodně dobrá kamera a   režie a herecké výkony.   Někomu může vadit, že se   tam nic moc neděje a je to   ploché, ale mně osobně se   líbila inovativnost a   čistota záběrů.   "Přišli jsme ti   vykrást banku"
Baraka - Odysea země (Baraka)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Osobně mě víc bavilo   Koyaanisquatsi, ale Baraka je   ucelenější a má   kvalitnější kameru. Docela   obdivuju - plahočit se po   horách a na zádech mít   sedmdesátku kameru... a nebo   jak přesvědčili všechny ty   kmeny, mnichy, kněze, aby je   mohli natáčet a oni se   chovali přirozeně? Člověk   se hodně zamyslí při tomto   snímku, a zároveň bude   opět o něco chytřejší.
Bigger Stronger Faster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Hodně dobře natočený   dokument, má to tempo, spád,   emoce, prostě vše, co   správný americký dokument   má mít, tedy i velkou míru   konspirace... Ale je to   přesvědčivé!
Bílá nemoc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Viděl jsem spoustu   povedených komedií z   třicátých let, a tohle   vážné(jak se o rok po   premiéře všichni   přesvědčili - velmi   vážné) mi vyrazilo dech.   Jednak kvalitní předloha,   ale i provedení, které je   srovnatelné se světovou   kinematografií té doby.   Protože síla tohoto snímku   je opravdu obrovská. Jednak   velmi dobrá režie a hlavní   herecký výkon Huga Haase,   ale i techniky   natáčení(osvětlení,   příchody nejdříve stínů,   potom postav) byly velmi   inovativní. Pro mne   nejlepší český film éry   třicátých let.
Blízká setkání třetího druhu (Close Encounters Of The Third Kind)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Na jednu stranu velmi   působivé a dechberoucí   scény, na druhou hodně   nudných pasáží... Ale   určitě kvalitní!
Bohouš
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Krátké a příjemné a   pěkné a milé a vtipné a   krátké a krásné a prostě   to vždy vnese světlo do   běžného života :-)   Nejlepší je, když venku   prší a díváte se na   televizi a hrajou tam Bohouše   :-)
Bratříčku, kde jsi? (O Brother, Where Art Thou?)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Je to stylový, pěkná kamera   i výkony, ale přišlo mi to   jako celek nefunkční a   příběhově ploché. Pár   dobrých nápadů tam bylo,   ale humor mi asi nesedl,   vůbec mi to nepřišlo   vtipné.
Casino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Ale jo. Obdivuju scorceseho,   ze to dokazal ukocirovat,   protoze dialogy jsou velmi   povedene, de Niro zari, trochu   mi Stoneova uz to trochu   prehanela. ale kamera je   luxusni, Robert Richardson   nezklamal
Cesta do fantazie (Sen to Chichiro, no kamikakushi)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Wow
Naprosto nadherny   propracovany, neuveritelne   nekonecne originalni pribeh,   bezměrná fantazie, ale co mi   to vážně kazilo, byly   animace... Ale jinak   geniální...
Císařův pekař a pekařův císař
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
MEGA
Pro mě jeden z   nejvychytanějších a   nejpropracovanějších   snímků, ještě k tomu   pohádka využívající   populárních historických   postav a událostí.   Perfektně zahrané role -   samozřejmě nejvíce Werich.
Control
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Zbytečně použitá   černobílá barva o kapele, o   které si nemyslím, že by   byla nějak geniální(ani   Curtis). Ano, měl psycho   texty, ale hudba je hrozně   jednoduchá. Poměrně   jednoduchý příběh plný   neoriginálních věcí.   Člověk má pocit, že   všechno, co je v kontrolu,   už někdy někde viděl. A   líp.
Čaroděj ze země Oz (The Wizard of Oz)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Naprosto šílená   přebarvená úchylárna.   Příklad kýče. V dnešní   době se na to dá dívat jen   jako na něco, co se nedá   brát vážně. Přehnané   herecké výkony(člověk si   po všech trpaslících,   dorotce, vílách,   strašákovi a plecháčovi,   že už to nemůže být   šílenější, ale pak   přijde na scénu lev).   Určitě nechci hodnotit tento   film negativně, spíš je   hrozná haluz, u které jsem   se smál nad tím, jak   balancuje nad propastí   trapnosti....
Český sen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
je to fajn mystifikace.   obecně jeden z nejlépe   stravitelných dokumentů,   dívalo se na to fakt   krásně.
Divoké včely
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Super prostředí(listopadová   mlha) a kamera a scény.   Takovou syrovost jsem z filmu   nikdy necítil, vážně jsem   si připadal, jako bych byl s   nima.
Dobrodružství Priscilly, královny pouště (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Správně úchylné, povedeně   natočené, ale němejte   žádné přehnané   očekávání, jako jsem měl   já - celý film je falešný   jako nehty jeho hlavních   představitelů. Ze začátku   je zajímavé pozorovat   známé herce jako travestity,   ale po chvíli už to tak   nepřirozené není.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10